View Full Version : 200 euros κληση
ilias s.m.
27/02/2009, 20:04
την παρακευη στις 27 με σταματησαν δυο γαμ#$%νοι ζηταδες στο μικρολιμανο.(χαρτια,κρανος,πινακιδα κτλ.)υπηρχαν κομπλε.το αποτελεσμα.........200 εουρος κληση για εξατμηση!!!!!:bigcry: :bigcry: :bigcry:
GiannisBlessed
27/02/2009, 20:40
εμενα μια φορα με σταματησαν με το 50ρι και ρωτουσε ο μλκς γιατι δεν εχει εθνοσημο η πινακιδα!!!!:eyepop: :eyepop: :rotflmao:
300 παρακαλω.....
κλαμα και κακο εγω,ανεν(εκ)δοτος αυτος... μου την "χαρισε" οταν ανεφερα οτι ο πατερας μου δουλευει στο συγκοινωνιων και θα το ηξερε.
μ@λ@κιζονται αγρια μερικοι!!!δεν ειναι χωρα αυτη λεμε!!!ειμαστε σε αλλη διασταση!!:bawl:
Μην κανεις έτσι, εμένα με έγραψαν για εξάτμιση την ακριβώς επόμενη ημέρα της αγοράς της μηχανής!
Για την ακρίβεια έγραψαν ένα φίλο που οδηγούσε εκείνη τη στιγμή (αν και το πλήρωσα εγώ), τώρα πως τα κατάφερε ο μαλάκας και τον έγραψαν ενώ εγώ κυκλοφορώ το μηχανάκι πάνω από ένα χρόνο χωρίς να με έχουν σταματήσει...:lol:
anwrimos
28/02/2009, 03:46
καλημέρα ρε παιδιά, έχω μια ερώτηση γιατί και εγώ έχω εξάτμιση αλλαγμένη. σας έγραψαν έτσι χωρίς να τη μετρήσουνε? πόσα ντεσιμπέλ βγάζει κ.λ.π.? ρωτάω γιατι με απασχολεί και εμένα το θέμα και κάπου έχω ακούσει οτι υπάρχει και συγκεκριμένος τρόπος μέτρησης. αν θυμάμαι καλά σε κάποια αποσταση απο την εξάτμιση και υπο κάποιες μοίρες γωνία. δεν ξέρω αν αυτό στέκει όποιος γνωρίζει παραπάνω ας μας φωτίσει.
Σπανια σου μετρανε την εξατμιση,εαν δουν οτι δεν εχει και σιγαστηρα στην κοβουν παρανομα αμεσως την κληση με το ετσι θελω...
Με το αυτί μετράνε τα "όργανα"...:wave2:
alexioannides
28/02/2009, 05:37
kompleksikoi palio mpatsoi.....
Band(age)it
28/02/2009, 05:48
Υπαρχουν και χειροτερα....ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ....αλλα δε στα λεω γιατι θα γελανε παλι κατι παιδακια απο δω :rotflmao:
ilias s.m.
28/02/2009, 06:10
παιδια ουτε ντεσιμπελομετρο ειχανε ουτε τιποτα!!!!!!αλλα δεν του ειπα κατι(αν και το ηξερα)για να μην μου κοπσει κανενα τρελο κουστουμι:sad: :sad: :sad:
Steve_athens
28/02/2009, 06:38
Δηλαδη εμενα που ειναι εσωτερικοι οι σιγαστηρες στις termignoni και δεν φαινονται θα με ραψουν ενω ειναι με προδιαγραφες θορυβου???
blackbusa
28/02/2009, 07:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από Band(age)it
Υπαρχουν και χειροτερα....ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ....αλλα δε στα λεω γιατι θα γελανε παλι κατι παιδακια απο δω :rotflmao:
εμεις τα ξερουμε και γελαμε κιολλας ρε.....πεστα να γελασουν και αλλοι αν θες.....
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
υ.γ. αλλα η live αφηγηση ειναι ολα τα λεφτα...απο το πληκτρολογιο δεν μπορεις να πιασεις το συναισθημα....
TOLISTOLAROS
28/02/2009, 08:01
Xωρίς ντεσιμπελόμετρο ΔΕν βεβαιώνεται παράβαση.Μην πληρώσεις τίποτε και παίξτο παλαβός.
Και ντεσιμπελόμετρο να'χανε μετράνε:
1)σε γωνία 45ο απ'τη μπούκα της εξάτμισης
2)σε κάποια απόσταση(εκατοστά) την οποία δε θυμάμαι να σου πω
3)Η μέτρηση γίνεται σε συγκεκριμένες στροφές(4500 νομίζω χωρίς να'μαι 100% σίγουρος)
Γράψτους στα παπάρια σου,δεν έκαναν έλεγχο με προβλεπόμενο τρόπο=δεν έβγαλαν αποτελέσματα που μπορούν να αιτιολογηθούν οπότε άντε γεια!
anwrimos
28/02/2009, 08:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από TOLISTOLAROS
Xωρίς ντεσιμπελόμετρο ΔΕν βεβαιώνεται παράβαση.Μην πληρώσεις τίποτε και παίξτο παλαβός.
3)Η μέτρηση γίνεται σε συγκεκριμένες στροφές(4500 νομίζω χωρίς να'μαι 100% σίγουρος)
Γράψτους στα παπάρια σου,δεν έκαναν έλεγχο με προβλεπόμενο τρόπο=δεν έβγαλαν αποτελέσματα που μπορούν να αιτιολογηθούν οπότε άντε γεια!
τα ίδια είχα ακούσει και εγώ και απλά ήθελα να δώ αν το ξέριε και κανένας άλλος μην το παίζουμε τσάμπα μάγκες. μια φορά πέτυχα στην πλατεία καραισκάκη στο μεταξουργείο να μετράνε με ντεσιμπελόμετρο...... ΡΕ ΚΟΥΜΠΆΡΕ ΤΟ ΜΗΧΆΝΗΜΑ ΒΑΡΑΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΤΟΣΟ ΘΟΡΥΒΟ ΤΡΙΓΥΡΩ. αν μου τύχει θα προσπαθησω να κάνω τον κινέζο (αν δω οτι με παίρνει βέβαια...) τι με γράφεισ κύριε εδω έχει σηματάκι Ε4 οτι περνάει προδιαγραφες θορύβου και τέτοια..
anwrimos
28/02/2009, 08:50
σόρρυ για το διπλό ποστ αλλά τωρα μου ήρθε.. η μέτρηση γίνεται με βάση την άδεια κυκλοφορίας σε κάποιο σημείο λέει στάθμη θορύβου χ ντεσιμπέλ σε ψ στροφές. τώρα με τα αυτί μετράω και εγώ τα περιπολικά με τις γρουπ Ν εξατμίσεις τους......
ilias s.m.
28/02/2009, 09:03
Γράψτους στα παπάρια σου,δεν έκαναν έλεγχο με προβλεπόμενο τρόπο=δεν έβγαλαν αποτελέσματα που μπορούν να αιτιολογηθούν οπότε άντε γεια! καλος.και τι προτηνεις???γιατι στα χερια μου εχω μια κληση!τι να κανω?:cry:
να στειλουμε ενα GROUP-mail στην Yoshimura Japan Να τους κανει μηνυση!!!
να τους σκισει τα βαρδουλα
Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
να στειλουμε ενα GROUP-mail στην Yoshimura Japan Να τους κανει μηνυση!!!
να τους σκισει τα βαρδουλα
Το email σας προωθείται. Για ξετάπωτη ή "κλειστή" εξάτμιση την θέλετε την επιστολή; :smokin:
Μμμμμμμ......
Την κλήση την υπεγραψες?
Μαλλον ναι ε? Κριμα επρεπε να πεις οτι δεν την δεχεσαι (εχει όμως μετα ζορια με τμημα κλπ).
Η διαδικασία είναι η εξής.
ΑΝ εισαι νομιμος οπως λες και ο αστυνομικός τρώει τα ζόρια του να σε γράψει ούτος η αλλος ακολουθηστε την παρακάτω τακτική.
1) Αν η εξατμιση (όπως στη δικια σου περιπτωση) είτε κανει όντως θόρυβο είτε οχι, ζήτα ντεσιμπελομετρο και ενημέρωσέ του πως είσαι διατεθημένος να περιμένεις να σου φέρουν.
2) Αν σε γραψει με το ετσι θέλω μην δεχτεις την κλήση.
3) Ακολουθεί μεταβαση στο τμήμα που εκει θα σε πρίξει ο Αξιωματικος Υπηρεσιας η ο Δικας αν είναι πρωί.
4) Συνεχισε το τροπάρι σου πως η εξάτμησή είναι προβλεπόμενη και ΕΠΟΥΔΕΝΗ μην δεχτέις την κληση.
5 και 6) Τώρα ακολουθει το τέλος της όλη ιστορίας στο οποίο έχεις επιλογες.
Στην περιπτωση 5 ας πουμε, θα σου φέρεουν ντεσιμπελομετρο και την γαμισες.... ΠΛΕΡΟ φιλαρακο...... (ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ αλλα λεμε τωρα....)
Στην περιπτωση 6 Δε θα σου φερουν ντεσιμπελομετρο, θα σου κόψουν την κλήση και θα φύγεις.
Σε αυτην λοιπον την περιπτωση προσεχε να:
a)ΜΗΝ υπογράψεις την κληση (Συνενείς και δεχεσαι να την πληρωσης.)
b)ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ πανω ονοματεπωνυμο και αριθμό του οργάνου καθώς και την ημερομηνια κλπ στοιχεία (ναι και οι αστυνομικοί έχουν serial number.)
Τελος αν ακολουθήσεις αυτή την τακτική, δεν πας να πληρώσεις κλπ, θα οριστεί δικάσιμος.
Στο δικαστήρο δε θα χρειαστείς ούτε δικηγόρο μιας που ο αστυνομικός θα έχει γίνει ρεζιλη που δεν έχει στοιχεία (ντεσιμπελομετρο).
ΑΘΩΟΣ.
TAK το σφυρακι.....
ΥΓ: ΑΝ σου κάτσει περιεργος δικαστης, θα αναβάλει την δίκη και θα ζητήση τον αμεσο ελεγχο της μοτό σου για θότυβο.
Φρόντισε να έχεις πανω του την κανονική εξάτμηση.....
ΥΓ2:
ΜΗΝ ΨΑΡΩΝΕΤΑΙ ΡΕ!!!!!! ΑΣ ΜΑΣ ΓΡΑΨΟΥΝ!
ilias s.m.
28/02/2009, 12:39
ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΚΟΨΕΙ ΚΛΗΣΗ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΝΤΕΣΙΜΠΕΛΟΜΕΤΡΟ ΤΟ ΗΞΕΡΑ,ΑΛΛΑ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΠΩς ΑΝ ΤΟ ΑΝΕΦΕΡΑ Η ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΕΓΡΑΦΑ ΤΗΝ ΚΛΗΣΗ ΘΑ ΜΕ ΕΡΑΒΑΝ!!!!!!!!!(ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΘΑ ΜΕ ΕΓΡΑΦΕ ΓΙΑ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΕ)ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΑ ΤΟΝ ΛΑΚΑΜΑ................
TOLISTOLAROS
28/02/2009, 13:36
Κάνε αίτηση ακύρωσης προστίμου ακόμα και αν έχεις υπογράψει την κλήση για τους λόγους που λέει ο φίλος παραπάνω
blackbusa
28/02/2009, 13:58
Δεν υπαρχουν πια δικαστηρια και πταισματοδικια....οι κλησεις ειναι διοικητικες πια....η πληρωνεις σε 10 μερες το μισο....μετα παει η κανονικη τιμη....νομιζω μεσα σε ενα εξαμηνο παει στην εφορια σου χ2 συν καποια αλλα εξοδα....αν η εξατμηση που εχεις ειναι στα νομιμα πλαισια πας στην αναλογη τροχαια και πας στο τμημα ενστασεων...εκει λες το προβλημα σου και απαιτεις ντεσιμπελομετρο....αν και εκει σου λενε μαλακιες απαιτεις και πας στον διοικητη (οχι αξιωματικο υπηρεσιας)....ολα αυτα ξαναεπαναλαμβανω οτι τα db ειναι νομιμα....αν οχι καλυτερα πληρωνε να τελειωνεις....
:wave2:
H διαδικασια του δικαστιριου υπαρχει ακομη αν ΔΕΝ βρεθει λυσει μεταξυ παραβάτη και αστυνομιας
bentouza
28/02/2009, 16:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από blackbusa
Δεν υπαρχουν πια δικαστηρια και πταισματοδικια....οι κλησεις ειναι διοικητικες πια....η πληρωνεις σε 10 μερες το μισο....μετα παει η κανονικη τιμη....νομιζω μεσα σε ενα εξαμηνο παει στην εφορια σου χ2 συν καποια αλλα εξοδα....
αυτο ειναι λιγακι πως να το πω..καπως..
δεν γινεται να μην μπορω να προσβαλω την διαδικασια δικαστικα..ειναι σαν να ειναι αστυνομος-δικαστης ο αλλος (σαν τον ντρειντ).
καταλαβες πως το λεω..
σιγουρα θα υπαρχει τροπος να πας στο δικαστηριο..
κανας δικηγορος;;
Aggelos_SV
28/02/2009, 17:13
Ερώτηση κρίσεως:
Ποιό είναι το όριο θορύβου ,μετά το οποίο θεωρείσαι παραβάτης?
Είναι αυτό που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας ή είναι κάποιο στάνταρ για όλες τις μοτο??:confused:
blackbusa
28/02/2009, 17:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από fan
H διαδικασια του δικαστιριου υπαρχει ακομη αν ΔΕΝ βρεθει λυσει μεταξυ παραβάτη και αστυνομιας
το προστιμο ειναι διοικητικο και οχι ποινικο....τερμα οι ουρες στα πταισματοδικια και πλημμελιοδικεια οπως παλια....αντι αυτου σου δινουν το δικαιωμα να κανεις ενσταση (βρισκεις εκει την ουρα)....και αν και παλι δεν τους πεισεις αυτους η τον διοικητη παει εφορια λεμε....το Χ2 δεν ειμαι σιγουρος αλλα τα εξτρα εξοδα ειναι στανταρ (μαζι με τους τοκους)....εχεις δικαιωμα μεχρι 3 μερες που πηρες την κληση (υπεγραψες η οχι) να κανεις την ενσταση....μετα στο 10ημερο για μισα λεφτα....μετα παπαλα...
ξαναλεω....αν εισαι ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΙΓΟΥΡΟΣ οτι η εξατμηση σου ειναι στα προβλεπομενα ορια πας και κανεις μανουρα...και η μετρηση γινεται με το καταλληλο οργανο απο τον καταλληλο τεχνικο...αν οχι σου ακινητοποιουνε το οχημα οσπου να εχεις καταλληλη εξατμηση μιας και πηγες και με τσαμπουκα....το λεει ο νομος οχι εγω....απλα επειδη τους νοιαζουν μονο τα φραγκα δεν σου κανουν παραπανω μανουρα αφου και αυτοι το κανουν οχι ακριβως νομιμα....
blackbusa
28/02/2009, 17:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από Aggelos_SV
Ερώτηση κρίσεως:
Είναι αυτό που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας ή είναι κάποιο στάνταρ για όλες τις μοτο??:confused:
στο busa ειναι 98db και το γραφει στο πλαισιο μαζι με τον αριθμο....φανταζομαι ετσι ειναι και σε αλλα μηχανακια....
απο την στιγμη που εισαγετε ενα μηχανακι στην ΕΕ περναει απο καποιες προδιαγραφες...μεσα σε αυτες ειναι και το db....αναλογα το μηχανακι εχει και διαφορετικο....
edit...τσεκαρα και τις αδειες....στο παπι ειναι 86db....στο busa ειναι κενο....οτι ναναι....:lol: :lol: :lol:
Aggelos_SV
28/02/2009, 17:27
στο busa ειναι 98db και το γραφει στο πλαισιο μαζι με τον αριθμο....φανταζομαι ετσι ειναι και σε αλλα μηχανακια....
απο την στιγμη που εισαγετε ενα μηχανακι στην ΕΕ περναει απο καποιες προδιαγραφες...μεσα σε αυτες ειναι και το db....αναλογα το μηχανακι εχει και διαφορετικο....
...το οποίο είναι τελείως ηλίθια λογική...
Το SV (στην άδεια κυκλοφορίας) λέει για 90db.Δηλαδή αν εγώ βάλω εξάτμιση στα 95db θα είμαι παράνομος ενώ εσύ με την Μπουγιαμπέσα θα είσαι νόμιμος:confused: :cry: :bawl:
Δεν θα έπρεπε να είναι ενιαία η ανώτατη στάθμη θορύβου για όλες τις μοτοσυκλέτες?Λες κι η ηχορύπανση θα κοιτάξει μάρκα/μοντέλο...
Να χαμε να λέγαμε είναι η ερώτησή μου βέβαια...:rolleyes:
blackbusa
28/02/2009, 17:29
...το οποίο είναι τελείως ηλίθια λογική...
Το SV (στην άδεια κυκλοφορίας) λέει για 90db.Δηλαδή αν εγώ βάλω εξάτμιση στα 95db θα είμαι παράνομος ενώ εσύ με την Μπουγιαμπέσα θα είσαι νόμιμος:confused: :cry: :bawl:
Δεν θα έπρεπε να είναι ενιαία η ανώτατη στάθμη θορύβου για όλες τις μοτοσυκλέτες?Λες κι η ηχορύπανση θα κοιτάξει μάρκα/μοντέλο...
Να χαμε να λέγαμε είναι η ερώτησή μου βέβαια...:rolleyes:
ρε καστορα....με διπλα κυβικα εχουμε μονο 8db διαφορα και μειλας????ασε που εχεις παραπανω απο το παπι.....τι παραπονιεσαι???:wacko: :smokin:
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
blackbusa
28/02/2009, 17:32
ρε καστορα....με διπλα κυβικα εχουμε μονο 8db διαφορα και μειλας????ασε που εχεις παραπανω απο το παπι.....τι παραπονιεσαι???:wacko: :smokin:
βεβαια ολα αυτα τα γραφω βασει νομου που γνωριζω ....τωρα αν υπαρχει καποιος που να τα ξερει διαφορετικα εγω ακουω και παω πασο....
Aggelos_SV
28/02/2009, 17:33
Η κλίμακα δεν είναι αναλογική αλλά εκθετική :smokin: :smokin: :smokin: :smokin:
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Steve_athens
28/02/2009, 21:56
Το παπι εχει 86???εμενα στην αδεια στο ΧΤΧ γραφει μονο 84db:uplate: :uplate:
Εχεις απολυτο δικιο αλλα πως μπορεις να αποδειξεις πχ στο δικαστηριο οτι δεν διεθεταν κατα τον ελεγχο που εκαναν ντεσιμπελομετρο;
TOLISTOLAROS
01/03/2009, 06:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από mivvo
Εχεις απολυτο δικιο αλλα πως μπορεις να αποδειξεις πχ στο δικαστηριο οτι δεν διεθεταν κατα τον ελεγχο που εκαναν ντεσιμπελομετρο;
Zήτα τους να προσκομίσουν κάποιο χαρτί απ'το μηχάνημα ή έστω κάτι που ν'αποδεικνύει το θόρυβο.Αν δεν έχουν πρόβλημά τους.
Α,εννοείται ότι η μέτρηση γίνεται στις προβλεπόμενες στροφές.
castoras
01/03/2009, 07:11
Α,εννοείται ότι η μέτρηση γίνεται στις προβλεπόμενες στροφές.
Και ποιες είναι αυτές ρε Τόλη????
Κι αν δεν είχει στροφόμετρο το μηχανάκι??????
TOLISTOLAROS
01/03/2009, 07:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από castoras
Και ποιες είναι αυτές ρε Τόλη????
Κι αν δεν είχει στροφόμετρο το μηχανάκι??????
Τότε φεύγεις σουζαριστός Σταμάτης Γαρδέλης!Δεν μπορούν να σου κάνουν τίποτα! :lol: :lol: :lol:
Επιπλεον ΑΝ φερουν χαρτι απο μηχανημα, να ζητησεις και το πιστοποιητικο διακριβωσης απο καποιο φορεα πιστοποιησης (TuV, Ελοτ, Ινστιτουτο Μετρολογιας κτλ)
Κι αν δεν είχει στροφόμετρο το μηχανάκι?????? [/B]
βαζουνε ενα σαν ''μανταλακι'' στο μπουζι
katana750
01/03/2009, 09:00
μαζεψα επιλεκτικα καποιες αποψεις σε ενιαιο κειμενο για να ξαναφρεσκαριστουν στο μυαλο μας
Αρχικά δημιουργήθηκε από anwrimos
καλημέρα ρε παιδιά, έχω μια ερώτηση γιατί και εγώ έχω εξάτμιση αλλαγμένη. σας έγραψαν έτσι χωρίς να τη μετρήσουνε? πόσα ντεσιμπέλ βγάζει κ.λ.π.? ρωτάω γιατι με απασχολεί και εμένα το θέμα και κάπου έχω ακούσει οτι υπάρχει και συγκεκριμένος τρόπος μέτρησης. αν θυμάμαι καλά σε κάποια αποσταση απο την εξάτμιση και υπο κάποιες μοίρες γωνία. δεν ξέρω αν αυτό στέκει όποιος γνωρίζει παραπάνω ας μας φωτίσει.
Μμμμμμμ......
Την κλήση την υπεγραψες?
Μαλλον ναι ε? Κριμα επρεπε να πεις οτι δεν την δεχεσαι (εχει όμως μετα ζορια με τμημα κλπ).
Η διαδικασία είναι η εξής.
ΑΝ εισαι νομιμος οπως λες και ο αστυνομικός τρώει τα ζόρια του να σε γράψει ούτος η αλλος ακολουθηστε την παρακάτω τακτική.
1) Αν η εξατμιση (όπως στη δικια σου περιπτωση) είτε κανει όντως θόρυβο είτε οχι, ζήτα ντεσιμπελομετρο και ενημέρωσέ του πως είσαι διατεθημένος να περιμένεις να σου φέρουν.
2) Αν σε γραψει με το ετσι θέλω μην δεχτεις την κλήση.
3) Ακολουθεί μεταβαση στο τμήμα που εκει θα σε πρίξει ο Αξιωματικος Υπηρεσιας η ο Δικας αν είναι πρωί.
4) Συνεχισε το τροπάρι σου πως η εξάτμησή είναι προβλεπόμενη και ΕΠΟΥΔΕΝΗ μην δεχτέις την κληση.
5 και 6) Τώρα ακολουθει το τέλος της όλη ιστορίας στο οποίο έχεις επιλογες.
Στην περιπτωση 5 ας πουμε, θα σου φέρεουν ντεσιμπελομετρο και την γαμισες.... ΠΛΕΡΟ φιλαρακο...... (ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ αλλα λεμε τωρα....)
Στην περιπτωση 6 Δε θα σου φερουν ντεσιμπελομετρο, θα σου κόψουν την κλήση και θα φύγεις.
Σε αυτην λοιπον την περιπτωση προσεχε να:
a)ΜΗΝ υπογράψεις την κληση (Συνενείς και δεχεσαι να την πληρωσης.)
b)ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ πανω ονοματεπωνυμο και αριθμό του οργάνου καθώς και την ημερομηνια κλπ στοιχεία (ναι και οι αστυνομικοί έχουν serial number.)
Τελος αν ακολουθήσεις αυτή την τακτική, δεν πας να πληρώσεις κλπ, θα οριστεί δικάσιμος.
Στο δικαστήρο δε θα χρειαστείς ούτε δικηγόρο μιας που ο αστυνομικός θα έχει γίνει ρεζιλη που δεν έχει στοιχεία (ντεσιμπελομετρο).
ΑΘΩΟΣ.
TAK το σφυρακι.....
ΥΓ: ΑΝ σου κάτσει περιεργος δικαστης, θα αναβάλει την δίκη και θα ζητήση τον αμεσο ελεγχο της μοτό σου για θότυβο.
Φρόντισε να έχεις πανω του την κανονική εξάτμηση.....
Κάνε αίτηση ακύρωσης προστίμου ακόμα και αν έχεις υπογράψει την κλήση για τους λόγους που λέει ο φίλος παραπάνω
Δεν υπαρχουν πια δικαστηρια και πταισματοδικια....οι κλησεις ειναι διοικητικες πια....η πληρωνεις σε 10 μερες το μισο....μετα παει η κανονικη τιμη....νομιζω μεσα σε ενα εξαμηνο παει στην εφορια σου χ2 συν καποια αλλα εξοδα....αν η εξατμηση που εχεις ειναι στα νομιμα πλαισια πας στην αναλογη τροχαια και πας στο τμημα ενστασεων...εκει λες το προβλημα σου και απαιτεις ντεσιμπελομετρο....αν και εκει σου λενε μαλακιες απαιτεις και πας στον διοικητη (οχι αξιωματικο υπηρεσιας)....ολα αυτα ξαναεπαναλαμβανω οτι τα db ειναι νομιμα....αν οχι καλυτερα πληρωνε να τελειωνεις....
Ερώτηση κρίσεως:
το προστιμο ειναι διοικητικο και οχι ποινικο....τερμα οι ουρες στα πταισματοδικια και πλημμελιοδικεια οπως παλια....αντι αυτου σου δινουν το δικαιωμα να κανεις ενσταση (βρισκεις εκει την ουρα)....και αν και παλι δεν τους πεισεις αυτους η τον διοικητη παει εφορια λεμε....το Χ2 δεν ειμαι σιγουρος αλλα τα εξτρα εξοδα ειναι στανταρ (μαζι με τους τοκους)....εχεις δικαιωμα μεχρι 3 μερες που πηρες την κληση (υπεγραψες η οχι) να κανεις την ενσταση....μετα στο 10ημερο για μισα λεφτα....μετα παπαλα...
ξαναλεω....αν εισαι ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΙΓΟΥΡΟΣ οτι η εξατμηση σου ειναι στα προβλεπομενα ορια πας και κανεις μανουρα...και η μετρηση γινεται με το καταλληλο οργανο απο τον καταλληλο τεχνικο...αν οχι σου ακινητοποιουνε το οχημα οσπου να εχεις καταλληλη εξατμηση μιας και πηγες και με τσαμπουκα....το λεει ο νομος οχι εγω....απλα επειδη τους νοιαζουν μονο τα φραγκα δεν σου κανουν παραπανω μανουρα αφου και αυτοι το κανουν οχι ακριβως νομιμα....
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από TOLISTOLAROS
Zήτα τους να προσκομίσουν κάποιο χαρτί απ'το μηχάνημα ή έστω κάτι που ν'αποδεικνύει το θόρυβο.Αν δεν έχουν πρόβλημά τους.
Α,εννοείται ότι η μέτρηση γίνεται στις προβλεπόμενες στροφές. [/QUOTE
katana750
01/03/2009, 09:01
εχουμε και λεμε λοιποοοοοοοον .......
λιγη νομοθεσια για να ξερουμε τι μας γινετε
α. ολοι οι ελληνες ειναι ισοι απεναντι στο νομο
β. ολοι τιμωρουνται οπως ο νομος οριζει
γ. ουδεις τιμωρειται χωρις συγκεκριμενη διαταξη που να ισχυει πριν την παρανομη πραξη
δ. ουδεις συλλαμβανεται χωρις ενταλμα με εξαιρεση τα αυτοφωρα αδικηματα
ε. ουδεν διοικητικο μετρο επιβαλεται σε βαρος οποιουδηποτε χωρις προηγουμενη ακροαση του καθ'ου το μετρο
στ. ουδεις στερειται του δικαστη που οριζει ο νομος
μεχρι προτεινος οι τροχονομικες παραβασεις ηταν 3 κατηγοριων :
α. οι διοικητικες οπου η ποινη επιβαλλοταν απο τον διοικητη
β. οι πταισματικες οπου η ποινη επιβαλλοταν απο τον ειρηνοδικη - πταισματοδικη και
γ. οι ποινικες οπου η ποινη επιβαλλοταν απο το ποινικο δικαστηριο
πλεον οι παραβασεις που βεβαιωνουν οι τροχονομοι εχουν γινει ολες διοικητικες
η ελληνικη νομολογια εχει αποφασισει οτι :
α. αρμοδια δικαστηρια για εκδικαση προσφυγων κατα διοικητικων πραξεων ειναι τα διοικητικα δικαστηρια [διοικητικο πρωτοδικειο - διοικητικο εφετειο κτλ κτλ]
β. η αποφασεις επιβολης διοικητικων ποινων αποτελουν διοικητικες πραξεις
οταν αστυνομικος βεβαιωνει παραβαση βεβαιωνει οτι :
εγω ο ταδε κατα την διαρκεια της υπηρεσιας μου διαπιστωσα οτι ο ταδε εκανε αυτο το οποιο αποτελει παραβαση της ταδε διαταξης
αυτο ειναι το αντιστοιχο των εγκλησεων και μυνησεων που κανουμε εμεις οι πολιτες μεταξυ μας
για την ακροαση του παραβατη ο νομοθετης προβλεπει την υποβολη αναφορας την λεγομενη ενσταση με την οποια εκθετει τις αποψεις του και τους λογους για τους οποιους πρεπει να κριθει αθωος
μολις παρελθει η προθεσμια για την ενσταση η εκθεση βεβαιωσης παραβασης επικυρωνεται απο τον διοικητη ..... αυτο νομικα ειναι εκδοση διοικητικης πραξης και στην πρακτικη ουσια ειναι η αποφαση επιβολης προστιμου
το οργανο πιστοποιει το γεγονος οτι διαπραχθηκε παραβαση και ο διοικητης επιβαλει την ποινη
ο νομοθετης επισης στην περιπτωση που αποδεχεσαι οτι εισαι οντως παραβατης σου δινει το δικαιωμα εντος συγκεκριμενης ειδικης προθεσμιας να πληρωσεις το μισο
αν δεν το πληρωσεις εντος της ειδικης προθεσμιας τοτε υποχρεουσε να το πληρωσεις ολοκληρο εντος της γενικης προθεσμιας
αν δεν το πληρωσεις εντος και της γενικης προθεσμιας τοτε η ποινη βεβαιωνεται στην αρμοδια ΔΟΥ του παραβατη και συμψιφηζεται με την ετησια φορολογικη εκκαθαριση
περα απο αυτα και ασχετα αν η ενσταση κριθει αβασιμη εχεις το δικαιωμα μετα την αποφαση επιβολης της ποινης να προσφυγεις στα διοικητικα δικαστηρια. Η προσφυγη δεν εχει ανασταλτικο αποτελεσμα εκτος και αν με την καταθεση της προσφυγης καταθεσεις αιτηση αναστολης εκτελεσης μεχρι την εκδικαση της υποθεσης. Εαν αποδειχθουν οι βασιμοι λογοι το δικαστηριο διατασσει την αναστολη της εκτελεσης. [μεχρι και πριν 2 χρονια η διαδικασια ηταν η διαταγη αναστολης να εγγραφεται επανω στο αντιγραφο της προσφυγης σου την οποια και κατεθετες στην αρχη που εξεδωσε την ποινη ]
Αν η αιτηση για αναστολη δεν γινει δεκτη υποχρεουσε να εκτελεσεις την αποφαση και να πληρωσεις
Αν πληρωσεις και στο τελος δικαιωθεις καταθετεις την αποφαση του δικαστηριου και τοτε η αρχη που εξεδωσε την ποινη συντασει ειδικο εντυπο , το λεγομενο ΤΑΦΕ [τετραπλοτυπο ατομικο φυλλο εκπτωσης] με το οποιο δινει εντολη στην ΔΟΥ να αφαιρεσει απο το κρατος το συγκεκριμενο ποσο και να σου το επιστρεψει οποτε σε ειδοποιει η ΔΟΥ οταν η εκπτωση εκτελεστει.
Περα απο τα παραπανω ουδεις αστυνομικος δεν εχει την δυνατοτητα να βεβαιωσει οτι ενας κινητηρας παραγει θορυβο η σταθμη του οποιου ξεπερναει το οριο που επιτρεπει ο νομοθετης ..... και αυτο γιατι :
α. πρεπει να υπαρχει ειδικο μηχανημα ελεγχου σταθμης θορυβου [ντεσιμπελομετρο]
β. πρεπει η αδεια σου να αναγραφει οριο σταθμης σε συγκεκριμμενες στροφες [υπαρχουν αδειες που δεν το αναγραφουν]
γ. πρεπει η μηχανη να εχει στροφομετρο [υπαρχουν πολλες που δεν εχουν]
αν δεν πληρουνται και οι 3 προυποθεσεις [ασχετα αν δεν τηρουνται νομιμα η παρανομα] δεν εχει την δυνατοτητα να διαπιστωσει αν ξεπερνας την σταθμη
εχει δικαιωμα ομως να σε οδηγησει με ειδικη διαδικασια για τεχνικο ελεγχο [και κανεις δεν προκειται να σε παει συνοδεια μεχρι το τμημα και να φτιαξει ενα σωρο χαρτια για να σου βεβαιωσει μια παραβαση]
προβλεπεται διαδικασια να σου αφαιρεσει τα στοιχεια κυκλοφοριας και με ειδικο εγγραφο να σε στειλει για ελεγχο [δεν ξερω αν ισχυει η διαδικασια ακομα]
βασικοτατο : μην νομιζεται οτι η οδικη κυκλοφορια στην ελλαδα ρυθμιζεται μονο απο τον ΚΟΚ ..... ο ΚΟΚ ειναι η γενικη διαταξη ...... απο πισω ακολουθουν συνολικα πανω απο 200 προεδρικα διαταγματα υπουργικες και κοινες υπουργικες αποφασεις γνωμοδοτησεις εισαγγελεων νομικου συμβουλιου του κρατους και και και
τελος οταν ενας αστυνομικος παραβιαζει τις νομιμες διαδικασιες διαπρατει τα ακολουθα αδικηματα
α. πειθαρχικες διαταξεις
β. παραβασεις κωδικα δεοντολογια αστυνομικου
γ. παραβασεις οργανωτικων διαταγων και κανονισμων λειτουργιας της αστυνομιας
δ. παραβιαση των συνταγματικων δικαιωματων σας [αρθρο 4 συνταγματος ολοι οι ελληνες ειναι ισοι μεταξυ τους και απεναντι στο νομο]
ε. σε ορισμενες περιπτωσεις ψευδη καταμυνηση σε βαρος σας
στ. ψευδη βεβαιωση γεγονοτων
και και και ..... αμα συνεχισω πιστεψτε με συμπληρωνω 2-3 σελιδες Α4 με γραμματακια Νο 8
αν εχετε ορεξη να το τραβηξετε :
πηγαινετε στο τμημα για καταθεση ενστασης ...... ακομα και αν σας εξετασουν προφορικα και απορριψουν τους ισχυρισμους σας επιμεινετε να καταθεσετε εγγραφη ενσταση και ζητηστε αριθμο πρωτοκολλου
[συμφωνα με τον Κωδικα Διοιτικης Διαδικασιας αλλα και τον Κανονισμο αλληλογραφιας της ΕΛΛΑΣ , οποιοδηποτε εγγραφο εισερχετε στην Υπηρεσια πρωτοκολειτε υποχρεωτικα,]
οσον αφορα το λιμενικο υπαρχει ειδικο βιβλιο επι του οποιου υπογραφετε για το αποτελεσμα της ενστασης
οι αριθμοι πρωτοκολλου ειναι απαραιτητο στοιχειο για να αποδεικνυεται η εμπροθεσμη καταθεση ενστασης
απο εκει και περα απαιτειται δικηγορος για την προσφυγη στα διοικητικα δικαστηρια
αν θυμηθω κατι αλλο χρησιμο θα επανελθω ..... τωρα το μυαλο μου ειναι στο καρναβαλι
blackbusa
01/03/2009, 09:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από katana750
εχουμε και λεμε λοιποοοοοοοον .......
λιγη νομοθεσια για να ξερουμε τι μας γινετε
αν θυμηθω κατι αλλο χρησιμο θα επανελθω ..... τωρα το μυαλο μου ειναι στο καρναβαλι
+ 1299...
το σκηνικο με το δικαστηριο αν και την ειχα ακουστα δεν την ανεφερα καθολου γιατι μου φαινετε χαζο αντι για 100? να δωσεις 400 και πανω με κινδυνο να δωσεις και τα αρχικα 100 και να εχεις και τρεξιματα(χρονικα εννοω)...και βεβαια δεν ειχα και προσβαση στον συγκεκριμενο νομο....οτι ανεφερα ηταν ως παθων (ευτυχως επεσα σε καλο διοικητη) για αλλη παραβαση και την γλυτωσα....και βεβαια αφου αναγνωσα καλα τον ΚΟΚ και τα δικαιωματα μου...
υ.γ. θα ηθελα να σε διορθωσω ελπιζοντας οτι δεν κανω λαθος οτι καποιες παραβασεις (χρηση αλκοολ και ναρκωτικων ουσιων πχ) ειναι ποινικες και σου οριζεται αμεσα (νομιζω) δικασιμος....και μπορει να υπαρξει και συλληψη....
υ.γ.2 και η αφαιρεση εγγραφων για τεχνικο ελενχο ισχυει....
υ.γ.3 και τελος...η ενσταση στο ατυνομικο τμημα οπου χρεωθηκε η παραβαση ειναι 3 μερες...μετα παπαλα...αν θελετε να δειτε τον διοικητη και λειπει οπως πηγα να παθω εγω ζητηστε να σας υπογραψουν απο πισω την ημερομηνια τις προσελευση σας στο τμημα ενστασεων...
blackbusa
01/03/2009, 09:37
...
TOLISTOLAROS
01/03/2009, 11:10
Προσωπικά έχω κάνει αίτηση ακύρωσης προστίμου για ταχύτητα και έχω δικαιωθεί επειδή στο σημείο που ήταν το μπλόκο-ραντάρ δεν υπήρχε πριν πινακίδα που να λέει ότι "οι παραβάσεις ελέγχονται με τεχνικά μέσα"..
WELL SAID
Μπραβο ρε karana και βαριόμουν να εξηγώ
:beer: :beer:
blackbusa
01/03/2009, 16:43
WELL SAID
Μπραβο ρε karana και βαριόμουν να εξηγώ
:beer: :beer:
φιλαρακο φανταζομαι οτι καταλαβαινεις οτι αυτα που εγραψες ειναι καμμια σχεση με αυτα που εγραψε ο Κατανας....τεσπα εσυ ξερεις καλυτερα.....
Κάτι που είναι σίγουρο!!!!
Η μέτρηση πρέπει να γίνει για την διαπίστωση της εκπομπής θορύβου. Το μηχάνημα εκτυπώνει ταινία με την οποία βεβαιώνεται ότι είναι πάνω από τα όρια που αναγράφεται στην άδεια του οχήματος.
Ακόμα κι αν την έχεις υπογράψει μπορείς να κάνεις ένσταση γιατί δεν υπάρχει το συγκεκριμένο χαρτί. Η ταινία αυτή γράφει ημερομηνία και ώρα οπότε δεν έχει νόημα να σε ελέγξουν κάποια άλλη στιγμή. Άν γίνει έλεγχος και είσαι εκτός θα πρέπει να σου βεβαιώσουν άλλη παράβαση.
Αυτά βέβαια είναι τα τυπικά! Το κακό είναι πως με την ένσταση μπορεί να χάσεις το δικαίωμα των 10 ημερών και αν ο διοικητής που ελέγχει τις ενστάσεις είναι κανάς κολλημένος να μην την κάνει δεκτή!!!!!
Τώρα κάνε ό,τι νομίζεις!!!!
Ρε παιδια..εχετε παραλειψει κατι νομιζω..
υπαρχουν 2 ειδων παραβασεις για θορυβο,η μια θελει οντως μηχανημα για να εξακριβωθει,η αλλη ομως μπορει να σε γραψει ο αστυνομος χωρις μηχανημα γιατι στην κληση δεν γραφει υπερβαση θορυβου κλπ..γραφει οτι συνεληφθη να οδηγει μηχανακι χωρις σιγαστηρα,σε αυτη την κληση λοιπον δεν χρειαζεται να εχει οργανο για να σε μετρησει..για ψαξτετο λιγο..
και να συμπηρωσω στην μαιρα αυτο που ειπε παραπνω,οτι τα ντεσιμπελομετρα που εχουν οι αστυνομοι ΔΕΝ εκτυπωνουν χαρτι..σου βαζει το μαρκουτσι κοντα στην εξατμιση και σε μετραει κανονικα οπως τα ρανταρ ταχυτητας...χαρτι βγαζουν μονο τα αλκοολομετρα ...
veletzas
02/03/2009, 08:52
την πρωτη μερα που πηρα το χρακι, με σταματησε ζητας, το χρ ξεταποτο, βγαζει μπλοκακι κτλ, εγω κρανος μπουφαν γαντακι κτλ? βλεπει το χαρτι απο το κεπ κ την ημερομηνια, κ ανοιγει μλποκ,
του λεω "πλακα μου κανεις ετσι?"με τα πολλα βγαζει μια αντζεντα προσωπικο αρχειο κ με γραφει εκει μου το δειχνει κιολας, μαζι με αλλα χρ στο "χ" μου λεει την επομενη φορα, θα ανοιγω το τεφτερι κ αν σε δω μεσα την πηρες
απο μεσα μου ειπα ελεος ρε, η κορυφαια ατακα των 90'ς κ ισως 80ς "μην σε ξαναπετυχω"
γινεται πραξη......
πηγα στην τροχαια κ τους ειπα οτι ειμαι σιγουρος οτι η εξατμηση μου δεν ξεπερνα το οριο, κ θελω να με μετρησουν κ να εχω χαρτι που να το λεει για να μην εχω προβλημα,κ μου ειπαν να παω σε ιδιωτικο κτεο:sick:
πηγα στην πατησιων στο υψος του π.αρεως, που υπηρχε λεει τα παλια τα χρονια μια υπηρεσια εκει που σε μετρουσαν αλλα τζιφος
αυτα...
Καλά κούλουμα παίδες..
Λοιπόν λόγω της δουλειάς μου (δεν είμαι μπάτσος!!!) Να ξεκαθαρίσουμε κάτι για τη διαδικασία της ηχομέτρησης.
Επιτρέψτε μου να χρησιμοποιήσω ένα αυτοκίνητο για παράδειγμα (γιατί τα αυτοκίνητα ως επί τον πλείστων έχουν κοινό ύψος εξάτμισης)
Προϋποθέσεις:
Μεγάλη σημασία έχει ο τόπος που θα γίνει η ηχομέτρηση δλδ δεν θα γίνει σωστή ηχομέτρηση εάν υπάρχει τοίχος μάντρα κλπ σε απόσταση αρκετών μέτρων, με λίγα λόγια καθαρό πεδίο!! Και οπωσδήποτε να μην υπάρχουν άλλοι παράγοντες που να επηρεάζουν τη μέτρηση όπως διερχόμενα οχήματα.
(και τώρα στο ζουμί)
1. Ο κινητήρας δουλεύει στο 3/4 των max στροφών
2. Το dbμετρο τοποθετείται 20 cm από το έδαφος, 50 cm από την εξάτμιση και με γωνία 45 μοιρών (είτε δεξιά είτε αριστερά)
και όσο αναφορά τα όρια δεν μπορεί το παπί να κάνει τον ίδιο θόρυβο με φορτηγό οπότε για κάθε κατηγορία υπάρχουν διαφορετικά όρια! Τα οποία όμως δεν έχουν μεγάλη διαφορά μεταξύ τους. Δυστυχώς δεν θυμάμαι πόσο έχει η κάθε κατηγορία!
Επίσης το dbμετρο έχει διάφορες λειτουργίες όπως σε τι συνθήκες μετράει (έχει συνθήκες περιβάλλοντος και εργαστηριακές συνθήκες) Με λίγα λόγια ότι θέλουν μπορούν να μετρήσουν μπορεί να βγάλει εκτός ορίων ακόμα και εργοστασιακή εξάτμιση!!! Το θέμα είναι πόσα καλά εκπαιδευμένος είναι ο χρήστης του στο να κάνει μια σωστή μέτρηση!
TOLISTOLAROS
02/03/2009, 10:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από gtsuman
1. Ο κινητήρας δουλεύει στο 3/4 των max στροφών
Δε νομίζω.Εμένα λέει στο πλαίσιο 85db στις 4500rpm.To 4500 δεν είναι ούτε το μισό των max στροφών.
Αρχικά δημιουργήθηκε από alfa156
υπαρχουν 2 ειδων παραβασεις για θορυβο,η μια θελει οντως μηχανημα για να εξακριβωθει,η αλλη ομως μπορει να σε γραψει ο αστυνομος χωρις μηχανημα γιατι στην κληση δεν γραφει υπερβαση θορυβου κλπ..γραφει οτι συνεληφθη να οδηγει μηχανακι χωρις σιγαστηρα,σε αυτη την κληση λοιπον δεν χρειαζεται να εχει οργανο για να σε μετρησει..για ψαξτετο λιγο..
Και πού ξέρει αν έχει σιγαστήρα? Ο μόνος τρόπος για να το ανακαλύψει είναι με μηχάνημα αφού πχ. η πρώην μηχανή μου δεν είχε κάποιο καπάκι στο τέλος εργοστασιακά!!!!
Δεν υπάρχει άρθρο που να αναφέρει για σιγαστήρα! Υπερβολικό θόρυβο κόβουν!
katana750
02/03/2009, 17:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από alfa156
α δεν γραφει οτι συνελφθη ....... γραφει εγω ο ταδε κατελαβα τον ανωτερω να ... μπλα μπλα μπλα
β δεν ξερω να υπαρχει νομος που να λεει για οδηγηση χωρις σιγαστηρα .... τι ειναι σιγαστηρας ?
καποιος να μου δωσει τον νομικο ορισμο της λεξης σιγαστηρας και τις τεχνικες προδιαγραφες ενος σιγαστηρα ...... για μενα αυτα ειναι μπουρδες των ασχετων αστυνομικων και φταιμε εμεις οι ιδιοι οι μοτοσυκλετιστες διοτι
α. δεν οργανωνομαστε σε λεσχες μοτοσυκλετας
β. οσοι οργανωνομαστε το κανουμε για χαβαλε
γ. δεν ασκουμε ποτε ελεγχο σε αυτους που εκλεγουμε στις λεσχες
δ. δεν καταγγελουμε ποτε στις λεσχες τα πραγματικα προβληματα μας
για πειτε μου παληκαρια μου ...... ποτε μια λεσχη μοτοσυκλετιστων εκανε αναφορα προς τον εισαγγελεα που να αναφερει τετοια παρανομη συμπεριφορα απο αστυνομικους ? ΠΟΤΕ
α δεν γραφει οτι συνελφθη ....... γραφει εγω ο ταδε κατελαβα τον ανωτερω να ... μπλα μπλα μπλα
β δεν ξερω να υπαρχει νομος που να λεει για οδηγηση χωρις σιγαστηρα .... τι ειναι σιγαστηρας ?
καποιος να μου δωσει τον νομικο ορισμο της λεξης σιγαστηρας και τις τεχνικες προδιαγραφες ενος σιγαστηρα ...... για μενα αυτα ειναι μπουρδες των ασχετων αστυνομικων και φταιμε εμεις οι ιδιοι οι μοτοσυκλετιστες διοτι
για πειτε μου παληκαρια μου ...... ποτε μια λεσχη μοτοσυκλετιστων εκανε αναφορα προς τον εισαγγελεα που να αναφερει τετοια παρανομη συμπεριφορα απο αστυνομικους ? ΠΟΤΕ
α. Οι λέσχες έχουν καταντήσει σαν τα κόμματα
β. όσοι είναι μέσα για σβαρό λόγο δεν ακούγονται ποτέ
γ. Μα φυσικά αφού όλα γίνονται με κάποιο όφελος
δ. Γιατί μας ακούει ποτέ κανείς???
Το πρόβλημα είναι πως δεν φροντίζουμε να ανοίξουμε έναν ρημάδι κοκ που τα λέει όλα μέσα. Και τις παραβάσεις και τα πρόστιμα!!!!
Εμείς γιατί δεν διαβάζουμε ώστε να είμαστε πληροφορημένοι???
blackbusa
02/03/2009, 19:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από Maira
α. Οι λέσχες έχουν καταντήσει σαν τα κόμματα
β. όσοι είναι μέσα για σβαρό λόγο δεν ακούγονται ποτέ
γ. Μα φυσικά αφού όλα γίνονται με κάποιο όφελος
δ. Γιατί μας ακούει ποτέ κανείς???
Το πρόβλημα είναι πως δεν φροντίζουμε να ανοίξουμε έναν ρημάδι κοκ που τα λέει όλα μέσα. Και τις παραβάσεις και τα πρόστιμα!!!!
Εμείς γιατί δεν διαβάζουμε ώστε να είμαστε πληροφορημένοι???
εχουμε γνωστους που μας τα λενε....:winka:
εχουμε γνωστους που μας τα λενε....:winka:
Εσένα μη σε δω!!!!
Μας έστησες χτες!!!!
:mad: :mad: :mad:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Δε νομίζω.Εμένα λέει στο πλαίσιο 85db στις 4500rpm.To 4500 δεν είναι ούτε το μισό των max στροφών.
Δεν αμφιβάλω για το τι γράφει στο πλαίσιο της μηχανής σου αλλά είμαι σίγουρος για τη διαδικασία ηχομέτρησης.
Και επειδή δε ξέρω ποιας μηχανής είσαι κάτοχος το πλαίσιο πιθανόν να το φοράει και με άλλο κινητήρα οπότε άλλη στάθμη θορύβου
Τέλος πάντων σε λίγο καιρό που θα περνάνε και τα μοτό από τεχνικό έλεγχο (ΚΤΕΟ) θα μας λυθούν σε όλους οι απορίες..:confused: :confused:
stefanos
03/03/2009, 04:08
Να οργανοθούμε για να διεκδικήσουμε τι?
Δεν έχω ακούσει ποτέ να γράφουνε κάποιον με μαμά εξάτμηση.
Και εμένα 2-3 φορές που με γράψανε δίκιο είχαν.
Και μην λέτε αστεία για μετρήσεις γιατί εφόσον δεν περάσεις σου πέρνουν την άδεια μέχρι να περάσεις, εάν περάσεις ποτέ.
Αν έχετε BMW 650Gs, να τους βάλετε να μετρήσουν τη "ψεύτικη" εξάτμιση.....η οποία έχει επιδόσεις ήχου ενός οικιακού μίξερ για φραπέ.....:rotflmao:
Ήμαρτον που λέει και ο άλλος ρε παιδιά ... διαβάζω τέσσερις σελίδες post και κανένας δεν λέει το αυτονόητο ... Το μηχανάκι έκανε θόρυβο (αντικειμενικά μιλώντας) ? Γιατί αν έκανε κακώς το έγραψαν ... Έπρεπε να του ρίξουν ένα μπιτόνι βενζίνη και να το κάψουν εκεί μπροστά ...
ΕΛΕΟΣ πια με όλα τα μηχανάκια με ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ εξατμίσεις , χωμένες και λασπωμένες πινακίδες στο φτερό πίσω από τη ρόδα, μικροσκοπικά φλας ή καθόλου, χωρίς καθρέφτες ...
Τι φταίω να με αναστατώνει όταν κάθομαι σπίτι μου ή όταν πίνω τον καφέ μου ο ΚΑΓΚΟΥΡΑΣ με την εξάτμιση ?... τι φταίω να κινδυνεύω από τον τύπο ο οποίος δεν έχει φλας ή καθρέφτες ? .... τι φταίω να "ψάχνω" τον τύπο που δεν έχει πινακίδα σωστά στο μηχανάκι του ?....
Ούτε ο νομοθέτης είναι χαζός που βάζει προδιαγραφές σε κάθε όχημα, ούτε ο κατασκευαστής που επίσης παράγει με κάποιες συγκεκριμένες προδιαγραφές .... και στο κάτω-κάτω αυτοί είναι πιο έξυπνοι από όλους τους άλλους οι οποίοι είναι νομότυποι ? ...
κάθεστε όλοι σας και δίνεται συμβουλές πως να γλιτώσει τα 200? ... τόσα και άλλα τόσα να πληρώσει για να μάθει να σέβεται τους συνανθρώπους του ....
Εγώ δεν θέλω να κόβουν κλήσεις για θόρυβο. Θέλω να μου τον φέρουν σπίτι να μου ξανακοιμίσει τον μπέμπη που ξύπνησε.Φέτος θα στήσω ξώβεργες να πιάσω τον κάγκουρα με το παπί με τη SEBRING που περνάει από κάτω κάθε μεσημέρι στις 4
ilias s.m.
03/03/2009, 14:12
Και οι δυο τελευταιοι εχετε δικιο.(αν εξαιρεσουμε τον χαρακτηρησμο του καγκουρα) ΑΛΛΑ πρωτον η εξατμηση μου κανει λιγο θορυβο παραπανο απο την (μαμα) οποτε ειναι λιγο δυσκολο να ενοχλει τοσο οσο λετε και δευτερον,εγω γνωριζοντας αυτον τον οποιο θορυβο οταν περναω απο στενακια,γειτονιες ειδικα το βραδυ και το μεσημερι απλα δεν το ανοιγω!!!
Φίλε μου επειδή το σπίτι μου είναι σε ένα σχετικά ήσυχο στενό και ο άλλος περνάει μεσημέρι με ξερογκαζιές ο χαρακτηρισμός κάγκουρας είναι ότι ηπιότερο βρήκα
Αρχικά δημιουργήθηκε από pan0s78
Ήμαρτον που λέει και ο άλλος ρε παιδιά ... διαβάζω τέσσερις σελίδες post και κανένας δεν λέει το αυτονόητο ... Το μηχανάκι έκανε θόρυβο (αντικειμενικά μιλώντας) ? Γιατί αν έκανε κακώς το έγραψαν ... Έπρεπε να του ρίξουν ένα μπιτόνι βενζίνη και να το κάψουν εκεί μπροστά ...
ΕΛΕΟΣ πια με όλα τα μηχανάκια με ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ εξατμίσεις , χωμένες και λασπωμένες πινακίδες στο φτερό πίσω από τη ρόδα, μικροσκοπικά φλας ή καθόλου, χωρίς καθρέφτες ...
Τι φταίω να με αναστατώνει όταν κάθομαι σπίτι μου ή όταν πίνω τον καφέ μου ο ΚΑΓΚΟΥΡΑΣ με την εξάτμιση ?... τι φταίω να κινδυνεύω από τον τύπο ο οποίος δεν έχει φλας ή καθρέφτες ? .... τι φταίω να "ψάχνω" τον τύπο που δεν έχει πινακίδα σωστά στο μηχανάκι του ?....
Ούτε ο νομοθέτης είναι χαζός που βάζει προδιαγραφές σε κάθε όχημα, ούτε ο κατασκευαστής που επίσης παράγει με κάποιες συγκεκριμένες προδιαγραφές .... και στο κάτω-κάτω αυτοί είναι πιο έξυπνοι από όλους τους άλλους οι οποίοι είναι νομότυποι ? ...
κάθεστε όλοι σας και δίνεται συμβουλές πως να γλιτώσει τα 200? ... τόσα και άλλα τόσα να πληρώσει για να μάθει να σέβεται τους συνανθρώπους του ....
Καλά για την εξάτμιση τώρα........είναι και θέμα ασφάλειας από μια πλευρά!!!!
Δε μας βλέπουν που δε μας βλέπουν τουλάχιστον να μας ακούνε!!!!
Αρχικά δημιουργήθηκε από toyar
Εγώ δεν θέλω να κόβουν κλήσεις για θόρυβο. Θέλω να μου τον φέρουν σπίτι να μου ξανακοιμίσει τον μπέμπη που ξύπνησε.Φέτος θα στήσω ξώβεργες να πιάσω τον κάγκουρα με το παπί με τη SEBRING που περνάει από κάτω κάθε μεσημέρι στις 4
Και ας μην τους βάζουμε όλους στο ίδιο καζάνι!!!!!
Επειδή αυτός έχει την εξάτμιση για να σηκώνει την γειτονιά στο ποδάρι δε σημαίνει πώς κάνουν όλοι το ίδιο!!!!
Ποιο καζάνι;
ποιοι όλοι;
Μιλάω για αυτούς που το κάνουν επίτηδες
Κι εγώ με μηχανή δεν κυκλοφορώ;
Έχεις δει βρέφος να πετάγεται από τον ύπνο του από ξαφνικό θόρυβο;
Καλά για την εξάτμιση τώρα........είναι και θέμα ασφάλειας από μια πλευρά!!!!
Δε μας βλέπουν που δε μας βλέπουν τουλάχιστον να μας ακούνε!!!!
το λες σοβαρά τώρα αυτό ?... Γιατί αν το λες σοβαρά να πάω να πάρω ένα "φάρο" και μια σειρήνα να κοτσάρω πάνω στο όχημα και να να με ακούν στον Πειραιά όταν ξεκινάω από μαρούσι ...Εκεί να δεις ασφάλεια που θα έχω !!!
Η μότο στο αβατάρ σου είναι δικιά σου ? .... Γιατί αν είναι τα φλασάκια πίσω (δεν διακρίνω αν έχει μπροστά) και οι καθρέφτες δεν είναι ασφάλεια ...Γιατί τους έβγαλες ? Ή με αυτό πας ΜΟΝΟ χώμα ?:wave2: :wave2: :wave2:
Επι της ουσιας οι δυο παραπανω εχετε να πειτε τιποτα ή απλα το trolling το παιζετε στα δαχτυλα.
Τα αυτια σας σε καμμια περιπτωση δεν μπορουν ντουμπλαρουν τα οργανα μετρησης.
Στις αντιπαραθεσεις γρηγορα.Η ηχορυπανση ειναι η μεγαλυτερη ενοχληση για ΟΛΟΥΣ μας.
το λες σοβαρά τώρα αυτό ?... Γιατί αν το λες σοβαρά να πάω να πάρω ένα "φάρο" και μια σειρήνα να κοτσάρω πάνω στο όχημα και να να με ακούν στον Πειραιά όταν ξεκινάω από μαρούσι ...Εκεί να δεις ασφάλεια που θα έχω !!!
Η μότο στο αβατάρ σου είναι δικιά σου ? .... Γιατί αν είναι τα φλασάκια πίσω (δεν διακρίνω αν έχει μπροστά) και οι καθρέφτες δεν είναι ασφάλεια ...Γιατί τους έβγαλες ? Ή με αυτό πας ΜΟΝΟ χώμα ?:wave2: :wave2: :wave2:
Ναι δικιά μου είναι (ήταν γιατί την πούλησα!)
Συγνώμη σε αυτή τη μηχανή αναφέρεσαι ότι δεν έχει καθρέφτες και φλας???
Άλλα μήπως κάνουμε την τρίχα τριχιά????? Ποιά η ομοιότητα του να κάνει θόρυβο μια εξάτμηση με το να ξεσηκώνει την γειτονιά????
:smokin:
157358
Άλλα μήπως κάνουμε την τρίχα τριχιά????? Ποιά η ομοιότητα του να κάνει θόρυβο μια εξάτμηση με το να ξεσηκώνει την γειτονιά????
Ποια η διαφορά;:rolleyes:
blackbusa
03/03/2009, 15:11
ναι ναι οκ...αλλα οι καθρεφτες τι dot sae ειναι???
ε?
ε?
ε?
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από toyar
Ποια η διαφορά;:rolleyes:
Καμία!!!
:eyepop: :eyepop: :eyepop:
ναι ναι οκ...αλλα οι καθρεφτες τι dot sae ειναι???
ε?
ε?
ε?
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Είναι dot 4950 σαε 39248923 με γερμανικές προδιαγραφές για να μην θαμπόνουν με την βροχή και να στεγνώνουν αμέσως, καθώς επίσης είναι σχεδιασμένς από την ΝΑΣΑ για αεροδυναμικό σχήμα τέτοιο ώστε να δίνει 5 άλογα παραπάνω!!!!
:lol: :lol: :lol: :bawl: :bawl: :bawl: :lol: :lol: :lol: :lol:
Είναι dot 4950 σαε 39248923 με γερμανικές προδιαγραφές για να μην θαμπόνουν με την βροχή και να στεγνώνουν αμέσως, καθώς επίσης είναι σχεδιασμένς από την ΝΑΣΑ για αεροδυναμικό σχήμα τέτοιο ώστε να δίνει 5 άλογα παραπάνω!!!!
:lol: :lol: :lol: :bawl: :bawl: :bawl: :lol: :lol: :lol: :lol:
έκανα και εγώ ένα λάθος και πέσατε αμέσως να με φάτε !!! καλά ντε sorry πώς κάνετε έτσι ????
από την αρχή πάντως μίλησα για ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ εξατμίσεις ... φαντάζομαι (δεν ήμουν εκεί για να ξέρω) ότι για να του έκοψαν κλήση "εξ ακοής" το μηχανάκι απλά θα χάλαγε τον κόσμο και όχι απλά έκανε λίγο παραπάνω θόρυβο από το "μαμά" ... για αυτό μιλάω ... και το "δεν το ανοίγω σε στενάκια" εμένα μου ακούγεται "δεν τον μαχαίρωσα, αυτός έπεσε 42 φορές πάνω στο μαχαίρι που κρατούσα" !!!
blackbusa
03/03/2009, 15:28
αν μου πεις οτι δουλευουν και με ξεφουσκοτα τελειως λαστιχα....θελω και εγω 2.....
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
έκανα και εγώ ένα λάθος και πέσατε αμέσως να με φάτε !!! καλά ντε sorry πώς κάνετε έτσι ????
από την αρχή πάντως μίλησα για ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ εξατμίσεις ... φαντάζομαι (δεν ήμουν εκεί για να ξέρω) ότι για να του έκοψαν κλήση "εξ ακοής" το μηχανάκι απλά θα χάλαγε τον κόσμο και όχι απλά έκανε λίγο παραπάνω θόρυβο από το "μαμά" ... για αυτό μιλάω ... και το "δεν το ανοίγω σε στενάκια" εμένα μου ακούγεται "δεν τον μαχαίρωσα, αυτός έπεσε 42 φορές πάνω στο μαχαίρι που κρατούσα" !!!
Σορρυ φίλε το αστείο δεν πήγαινε για σένα!!! Είναι παλιά ιστορία εδώ στο μοτο με τους καθρέφτες και τα σαε!!!!
Τα παραδείγματά σου "σκοτώνουν"!!!!
Αν ήθελε να του κόψει κλίση για θόρυβο δεν χρειαζόταν να κάνει και πολύ παραπάνω!!!! Όσο για το παράδειγμά σου θα έλεγα πως είναι τελείως άστοχο!!!
Τώρα βέβαια συζητούσαμε τι μπορεί να κάνει το παλικάρι που κρατάει μια κλήση 200 εουρος!!!!
αν μου πεις οτι δουλευουν και με ξεφουσκοτα τελειως λαστιχα....θελω και εγω 2.....
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Με ξεφούσκωτα λάστιχα δουλεύουν ακόμα καλύτερα γιατί η ροπή της μηχανής αυξομιόνεται με αποτέλεσμα να περιστρέφονται με τέτοιο τρόπο ώστε να έχεις περιμετρική όραση.
Επίσης βοηθούν τα λάστιχα και οι ειδικοί αυτοί καθρέφτες στο να περνάς μέσα από τεράστια κύματα νερού που μπορεί να προέλθουν είτε από το λιμάνι είτε από απότομη βροχή!!!
:lol: :lol: :bawl: :bawl: :lol: :lol:
blackbusa
03/03/2009, 15:39
Με ξεφούσκωτα λάστιχα δουλεύουν ακόμα καλύτερα γιατί η ροπή της μηχανής αυξομιόνεται με αποτέλεσμα να περιστρέφονται με τέτοιο τρόπο ώστε να έχεις περιμετρική όραση.
Επίσης βοηθούν τα λάστιχα και οι ειδικοί αυτοί καθρέφτες στο να περνάς μέσα από τεράστια κύματα νερού που μπορεί να προέλθουν είτε από το λιμάνι είτε από απότομη βροχή!!!
:eyepop: :uplate: :hypnotize
ελπιζω το εν λογω τσουναμι να μην μου χαλασει τα χαρτια που εχω στην μηχανη....αλλωστε τα εχω κανει μελομακαρο....εεεεεε.....5 διπλες....
:bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry:
:eyepop: :uplate: :hypnotize
ελπιζω το εν λογω τσουναμι να μην μου χαλασει τα χαρτια που εχω στην μηχανη....αλλωστε τα εχω κανει μελομακαρο....εεεεεε.....5 διπλες....
:bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry:
Μην ανησυχείς!!! Οι 5 δίπλες είναι ό,τι πρέπει για να μείνουν άθιχτα τα χαρτιά σου!!!! Απλά θα πρέπει να έχουν αρκετό μέλι για στεγανοποίηση!!!!!
:lol: :bawl: :lol: :bawl: :lol:
Περαστικά μας!!!!!
:lol:
ilias s.m.
03/03/2009, 16:37
από την αρχή πάντως μίλησα για ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ εξατμίσεις ... φαντάζομαι (δεν ήμουν εκεί για να ξέρω) ότι για να του έκοψαν κλήση "εξ ακοής" το μηχανάκι απλά θα χάλαγε τον κόσμο και όχι απλά έκανε λίγο παραπάνω θόρυβο από το "μαμά" ... για αυτό μιλάω ... και το "δεν το ανοίγω σε στενάκια" εμένα μου ακούγεται "δεν τον μαχαίρωσα, αυτός έπεσε 42 φορές πάνω στο μαχαίρι που κρατούσα" !!! [/B][/QUOTE] φιλαρακι εχεις κατσει πισω απο μια οθονη,δεν με εχεις δει ουτε σε φωτογραφια και εισαι σιγουρος για το ποσο θορυβο κανει η εξατμηση μου και το πως τρεχω μεσημερι-βραδυ σε στενα και γειτονιες και σηκωνω τον κοσμο!!! ΡΕ!!!ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ??????........................:mad: :mad: :mad::mad:
kostasra
03/03/2009, 17:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από ilias s.m.
από την αρχή πάντως μίλησα για ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ εξατμίσεις ... φαντάζομαι (δεν ήμουν εκεί για να ξέρω) ότι για να του έκοψαν κλήση "εξ ακοής" το μηχανάκι απλά θα χάλαγε τον κόσμο και όχι απλά έκανε λίγο παραπάνω θόρυβο από το "μαμά" ... για αυτό μιλάω ... και το "δεν το ανοίγω σε στενάκια" εμένα μου ακούγεται "δεν τον μαχαίρωσα, αυτός έπεσε 42 φορές πάνω στο μαχαίρι που κρατούσα" !!! φιλαρακι εχεις κατσει πισω απο μια οθονη,δεν με εχεις δει ουτε σε φωτογραφια και εισαι σιγουρος για το ποσο θορυβο κανει η εξατμηση μου και το πως τρεχω μεσημερι-βραδυ σε στενα και γειτονιες και σηκωνω τον κοσμο!!! ΡΕ!!!ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ??????........................:mad: :mad: :mad::mad: [/B][/QUOTE]
+1000000
Αρχικά δημιουργήθηκε από ilias s.m.
από την αρχή πάντως μίλησα για ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ εξατμίσεις ... φαντάζομαι (δεν ήμουν εκεί για να ξέρω) ότι για να του έκοψαν κλήση "εξ ακοής" το μηχανάκι απλά θα χάλαγε τον κόσμο και όχι απλά έκανε λίγο παραπάνω θόρυβο από το "μαμά" ... για αυτό μιλάω ... και το "δεν το ανοίγω σε στενάκια" εμένα μου ακούγεται "δεν τον μαχαίρωσα, αυτός έπεσε 42 φορές πάνω στο μαχαίρι που κρατούσα" !!! φιλαρακι εχεις κατσει πισω απο μια οθονη,δεν με εχεις δει ουτε σε φωτογραφια και εισαι σιγουρος για το ποσο θορυβο κανει η εξατμηση μου και το πως τρεχω μεσημερι-βραδυ σε στενα και γειτονιες και σηκωνω τον κοσμο!!! ΡΕ!!!ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ??????........................:mad: :mad: :mad::mad: [/B][/QUOTE]
δεν σε έχω δει ρε φίλε και για αυτό είπα "φαντάζομαι" ... αν δε φαντάζομαι σωστά τότε είναι μαλ΄καες που σε έγραψαν ...εγώ μίλησα για τις ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ που ειδικά στην Αθήνα έχει παραγίνει το κακό !!!
ilias s.m.
03/03/2009, 17:21
φιλαρακι εχεις κατσει πισω απο μια οθονη,δεν με εχεις δει ουτε σε φωτογραφια και εισαι σιγουρος για το ποσο θορυβο κανει η εξατμηση μου και το πως τρεχω μεσημερι-βραδυ σε στενα και γειτονιες και σηκωνω τον κοσμο!!! ΡΕ!!!ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ??????........................:mad: :mad: :mad::mad:
δεν σε έχω δει ρε φίλε και για αυτό είπα "φαντάζομαι" ... αν δε φαντάζομαι σωστά τότε είναι μαλ΄καες που σε έγραψαν ...εγώ μίλησα για τις ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ που ειδικά στην Αθήνα έχει παραγίνει το κακό !!! [/B][/QUOTE]
ενταξει.αλλα θα ειναι καλο να μην προσωποποιουμε καταστασεις για την αποφυγη παρεξηγησεων.:winka:
VanDiemen
04/03/2009, 02:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από alexioannides
kompleksikoi palio mpatsoi.....
Ναι, ναι! :mad: Παλιοχαρακτήρες! :rolleyes: