PDA

View Full Version : Πλανήτης Γή... μετά απο 20 χρόνια;;;;

Gandalf dr685sm
04/03/2009, 07:16
Έτυχε να παρακολουθήσω μετά απο πολύ καιρό που το ήθελα , την ταινία-ντοκυμανταίρ με τον Al Gore... ξέρετε .. εκείνον που έχασε σε εκείνη την περιέργη εκλογική διαδικασία στην Florida απο τον Bush μετά απο απόφαση δικαστηρίου; Εκείνον που πλέον δηλώνει φανατικός υποστηρικτής της κλιματολογικής προστασίας του πλανήτη.

Η ταινία λέγεται "inconvenient truth" και δείχνει πραγματικά και με γεγονότα στο τι μας περιμένει μέσα στα επόμενα 20 χρόνια. Πιστέψτε με.. αξίζει τον κόπο... Ίσως πάρετε και μια ιδέα γιατί πλέον στις ΗΠΑ , το κλιματολογικό με τον Ομπάμα έχει πάρει πρωτεύον ρόλο και μάλιστα συγκαταλέγεται στα θέματα , Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ πλέον.

Όταν λοιπόν οι ΗΠΑ, η χώρα που συμβάλει περισσότερο στην μόλυνση του πλανήτη, έχει αντιληφθεί το τι πρέπει πλέον να κάνει.. αλήθεια τι κάνουμε εμείς στην δική μας χώρα;... και δεν μιλώ μόνο για την κυβέρνηση. Αλλά και για εμένα, εσένα που με διαβάζεις...όλοι μας;

url ταινίας ==== http://www.climatecrisis.net/aboutthefilm/

Gandalf

super_toto
04/03/2009, 07:26
Τι να σου πω. Εγώ αυτό το παραμύθι δεν το τρώω. Ποιό παραμύθι? Ότι δηλαδή υπεύθυνοι είμαστε εμείς ο απλός λαός.

Την έχω δεί την ταινία. Οκ καλή είναι σε βάζει να σκέφτεσαι μερικά πράγματα. Αλλά εχω τις ενστάσεις μου.
Γιατι ο κύριος Γκόρ έπρεπε να ασχοληθει με την οικολογία ΑΦΟΥ σταμάτησε να ασχολείται με την πολιτική? Ως αντιπρόεδρος και υποψήφιος πρόεδρος δεν προσπάθησε να αφήσει το οικολογικό στίγμα του?

Δεν λέω ότι πρέπει να είμαστε αδιαφοροι. Αλλά το ποσοστό ευθύνης που μας αναλογεί ως πολίτες είναι μικρό και συγκεκριμένο. Δεν θα φορτώσουμε στους εαυτούς μας όμως την ευθύνη που βαραίνει τις εταιρίες και επέκταση τις κυβερνήσεις.

Γιατί με εκνευρίζει αφάνταστα η μετατώπιση αυτής της ευθύνης.

Gandalf dr685sm
04/03/2009, 07:43
Δεν διαφωνώ μαζί σου...

Αλλά δεν είμαστε και τόσο αμέτοχοι όσο νομίζουμε... ειδικά στην καθημερινότητα μας, ακόμα και στην πιο παραμικρή κίνηση μας , δείχνει πόσο λάθος είμαστε. Φαντάζομαι θα έχεις δεί την διαφήμιση στην Τηλεόραση (να και κάτι καλό επιτέλους) που δείχνει τον Νεο-Έλληνα να ψάχνει τον υπεύθυνο, ενώ εκείνος κάνει οτι χειρότερο μπορεί για την κατάσταση.

Και οι κυβερνήσεις.. και οι εταιρίες... αλλά και εμείς.. όλοι έχουμε ευθύνες.

Gandalf

Maira
04/03/2009, 08:06
Μιας και πιάσαμε αυτό το θέμα, άκουσα πως υπήρχε ένας επιστήμονας, μια ομάδα, η οποία θάφτικε με το που έκανε μια ανακάλυψη.

Μετά από αρκετές έρευνες λοιπόν ανακάλυψαν πως το φαινόμενο του θερμοκηπίου και η τρύπα του όζοντος είναι ένα φαινόμενο που θα συνέβαινε λόγω της γης και των αλλαγών που κάνει εκείνη από μόνη της. Όπως το φαινόμενο των παγετώνων. Ο άνθρωπος είπαν πως συμβάλει στο φαινόμενο κατά το 0,8% στο φαινόμενο αυτό.

Δεν ξέρω κατά πόσον αληθεύει αλλά αν σκεφτούμε ότι η ανακύκλωση είναι κι αυτή ένας πολύ καλός τρόπος κέρδους......................!!!!

Αυτά άκουσα, και είπα να σας τα πω!!!!

:wave2:

vangelis 64
04/03/2009, 08:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
Δεν θα φορτώσουμε στους εαυτούς μας όμως την ευθύνη που βαραίνει τις εταιρίες και επέκταση τις κυβερνήσεις.
Για μπαρδόν....αυτές τίς κυβερνήσεις κάποιοι δεν τίς εκλέγουν;Κάποιοι δεν θέλουν να μην έχουν ευθύνες πηγαίνοντας στίς κάλπες;
Γιατί πάω και ψηφίζω;Για ένα καλύτερο αύριο;Το βλέπω να έρχεται δυστυχώς,χρόνο με το χρόνο,μέρα με τη μέρα.

sniper
04/03/2009, 08:30
Ναι ρε....

Οι άλλοι φταίνε....

nobody
04/03/2009, 08:45
καλησπερα

μηπως λες αυτο?

http://www.youtube.com/watch?v=-zeGY8zbzc8&feature=related

Gandalf dr685sm
04/03/2009, 08:49
Maira...

Στην ταινία που λέω ασχολείτε με αυτό που παρέθεσες και δείχνει με επιστημονικά δεδομένα οτι ναι μεν ισχύει αλλά δεν είναι υπεύθυνο για αυτό που βιώνουμε σήμερα.

Δηλαδή .. ναι είναι φυσικό φαινόμενο... αλλά δεν είναι αυτό υπεύθυνο για το λιώσιμο των πάγων, για την αλλοίωση των θερμικών ρευμάτων στους ωκεανούς κτλ...

Gandalf

BELZEBOYLIS
04/03/2009, 09:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Ναι ρε....

Οι άλλοι φταίνε....

Μην παίρνεις τόσο ελαφρά ,την μετατόπιση της ευθύνης!
Είναι πραγματικά εκνευριστικό , να στοχοποιούν τον πολίτη ! Για να σου δώσω να καταλάβεις , τι νόημα έχει να κλείνεις την βρύση όταν ξυρίζεσαι , όταν το νερό που κατασπαταλείτε στις καλλιέργειες φτάνει το 70% της κατανάλωσης ! Τι νόημα έχει να ανακυκλώνεις το κουτάκι του αναψυκτικού , όταν οι βιομηχανίες πετάνε καθημερινά τόνους ανακυκλώσιμου υλικού στις χωματερές ...Τι νόημα έχει , να έχεις σπίτι σου ξεχωριστούς κάδους για κάθε είδος αποβλήτου , όταν τα μεγάλα κέντρα διαλογής έχουν κλείσει , με αποτέλεσμα να καταλήγουν στην χωματερή ? Τι νόημα έχει να κουβαλάς το σκουπιδάκι σου μέχρι να βρεις κάδο ,για να μην καταλήξει στην λίμνη , όταν ο βρωμιάρης αδειάζει τα διαλυτικά της επιχείρησης του εκεί ,με απίστευτη ευκολία και άνεση?
Προσοχή ,δεν λέω όχι στην ατομική προσπάθεια ! Καλό είναι να κάνει ο καθένας οτι μπορεί...αλλά αν δεν μπουν σε ''πρόγραμμα'' οι μεγάλοι ρυπαντές ,δεν θα γίνει τίποτα!! Είναι σαν να προσπαθείς να κρατήσεις με τα δάκτυλα σου το νερό σε ένα σουρωτήρι….
Εκνευρίζομαι λοιπόν , οταν οι καμπάνιες απευθύνονται στον πολίτη και ''ξεχνούν'' τις βιομηχανίες -επιχειρήσεις που μολύνουν δίχως έλεος !! !!

vangelis 64
04/03/2009, 10:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από BELZEBOYLIS
Είναι πραγματικά εκνευριστικό , να στοχοποιούν τον πολίτη ! Για να σου δώσω να καταλάβεις , τι νόημα έχει να κλείνεις την βρύση όταν ξυρίζεσαι , όταν το νερό που κατασπαταλείτε στις καλλιέργειες φτάνει το 70% της κατανάλωσης ! Τι νόημα έχει να ανακυκλώνεις το κουτάκι του αναψυκτικού , όταν οι βιομηχανίες πετάνε καθημερινά τόνους ανακυκλώσιμου υλικού στις χωματερές ...Τι νόημα έχει , να έχεις σπίτι σου ξεχωριστούς κάδους για κάθε είδος αποβλήτου , όταν τα μεγάλα κέντρα διαλογής έχουν κλείσει , με αποτέλεσμα να καταλήγουν στην χωματερή ? Τι νόημα έχει να κουβαλάς το σκουπιδάκι σου μέχρι να βρεις κάδο ,για να μην καταλήξει στην λίμνη , όταν ο βρωμιάρης αδειάζει τα διαλυτικά της επιχείρησης του εκεί ,με απίστευτη ευκολία και άνεση?
Προσοχή ,δεν λέω όχι στην ατομική προσπάθεια ! Καλό είναι να κάνει ο καθένας οτι μπορεί...αλλά αν δεν μπουν σε ''πρόγραμμα'' οι μεγάλοι ρυπαντές ,δεν θα γίνει τίποτα!! Είναι σαν να προσπαθείς να κρατήσεις με τα δάκτυλα σου το νερό σε ένα σουρωτήρι….
Εκνευρίζομαι λοιπόν , οταν οι καμπάνιες απευθύνονται στον πολίτη και ''ξεχνούν'' τις βιομηχανίες -επιχειρήσεις που μολύνουν δίχως έλεος !! !!
:wave2: Θα σού απαντήσω με μια φράση τού Καζαντζάκη.

"Ναι,εγώ θ' αλλάξω τον κόσμο κι αν ο κόσμος αυτός δεν αλλάξει,εγώ θα φταίω"

Σκέψου το λίγο.:wave2:

sniper
04/03/2009, 10:15

1. Οι καμπάνιες είναι συνήθως κατευθυνόμενες και τις γράφουμε στα @@ μας.
2. Αν αρχίσουμε τα "αφου δεν το κάενι η βιομηχανία γιατί να το κάνω εγώ" τότε χασαμε.
3. Όταν καταλάβουν οι βιομηχανίες (κι έχουν αρχίσει να το καταλαβαίνουν) ότι με την ανακύκλωση μπορούν να βγάλουν χρήμα, θα γίνει κι αυτό... (για τις καλιέργειες δεν γνωρίζω πολλά)

BELZEBOYLIS
04/03/2009, 10:32
3. Όταν καταλάβουν οι βιομηχανίες (κι έχουν αρχίσει να το καταλαβαίνουν) ότι με την ανακύκλωση μπορούν να βγάλουν χρήμα, θα γίνει κι αυτό...

αυτό δεν το κατάλαβα ! πως θα γίνει αυτό ???

sniper
04/03/2009, 10:33
αυτό δεν το κατάλαβα ! πως θα γίνει αυτό ???

πουλώντας τα προς ανακύκλωση.... :D

Maira
04/03/2009, 10:36
πουλώντας τα προς ανακύκλωση.... :D

Αυτό λες? Το ότι σου πουλάνε κάτι που έχεις ήδη αγοράσει και το αγοράζεις και πάλι δεν σου λέει κάτι????

road spirit
04/03/2009, 10:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από Maira
Αυτό λες? Το ότι σου πουλάνε κάτι που έχεις ήδη αγοράσει και το αγοράζεις και πάλι δεν σου λέει κάτι????

:wave2: εντελώς άκυρο στο θέμα Ιωάννα... υπάρχει μεγάλο κόστος παραγωγής για να επαναχρησιμοποιηθεί ενα υλικό (διαλογή, έλεγχος ποιότητας, επανακατεργασία, συν το κόστος εφοδιαστικής αλυσίδας ανακυκλώσιμων)...

εντελώς άκυρο, πάμε παρακάτω...

sniper
04/03/2009, 10:40

δεν εννοουσα κατι τετοιο....

Maira
04/03/2009, 10:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
εντελώς άκυρο στο θέμα Ιωάννα... υπάρχει μεγάλο κόστος παραγωγής για να επαναχρησιμοποιηθεί ενα υλικό (διαλογή, έλεγχος ποιότητας, επανακατεργασία, συν το κόστος εφοδιαστικής αλυσίδας ανακυκλώσιμων)...

εντελώς άκυρο, πάμε παρακάτω...

Αυτό δεν υπάρχει και στην αρχική παραγωγή όμως????

Δλδ όταν συλλέγεται δεν γίνεται έλεγχος ποιότητα, κατεργασία???

road spirit
04/03/2009, 10:49
Αυτό δεν υπάρχει και στην αρχική παραγωγή όμως????

Δλδ όταν συλλέγεται δεν γίνεται έλεγχος ποιότητα, κατεργασία???

:wave2: ναι, και λοιπόν? η εφαρμογή όλου του κύκλου απο την αρχή για ένα υλικό ανακυκλώσιμο, μπορεί να συνεισφέρει μέχρι και 50% στο κόστος παραγωγής και διάθεσης του επαναχρησιμοποιήσιμου προϊόντος (ανάλογα το υλικό και το προϊόν). Τζάμπα θα στο δώσει μετα?

σε μερικές περιπτώσεις, η χρήση ανακυκλώσιμων υλικών κοστίζει στην Χ, Ψ εγκατάσταση περισσότερο από ότι αν πάρει εξαρχής φρέσκια πρώτη ύλη...

εκεί έγκειται μέχρι σήμερα η αποτυχία πολλών συστημάτων ανακύκλωσης... (όχι μόνο εκεί, αλλά είναι ενας πολύ σημαντικός παράγοντας)

super_toto
04/03/2009, 10:56
Εγώ δεν λέω να μην συνδράμουμε σαν πολίτες από τη μεριά μας.

Ναι να ανακυκλώνουμε όσο μπορούμε δεν είναι και τόσο δύσκολο ένας κάδος επιπλέον στο μπαλκόνι για πλαστικά αλουμίνια και γυαλί.
Ναι να επιλέγουμε φιλικότερους προς το περιβάλλον τρόπους διαβίωσης (πχ λάμπες φθορισμού, λιγότερο ενεργοβόρες συσκευές, μικρού κυβισμού οχήματα)
Ναι στο να καταναλώνουμε σαπούνια και απορριπαντικά λιγότερο ή καθόλου τοξικά.
Ναι στο να επιλέγουμε προϊόντα από ανακυκλωμένο χαρτί ή πλαστικό.

Αλλά μέχρι εκεί.

Να βάζουμε τούβλα στο καζανάκι μας ή να αφήνουμε την βεράντα και τον κήπο (αν έχουμε) άπλυτα για οικονομία στο νερό, ε αυτό είναι γελιωτητα.
Να αφήνουμε το 75 τετραγωνικών σπίτι μας να ψήνεται στον καύσωνα επειδή ο κλιματισμός καταναλώνει ρεύμα είναι και αυτό γελιώτητα.

Ας δώσουν το καλό παράδειγμα όσοι έχουν πισίνες και επάυλεις 400 τετραγωνικών.

DrBig
04/03/2009, 10:56

Εχεις απολυτο δικιο στο οτι για το 'ατομο' και για τον 'οργανισμο' ισχυουν δυο τελειως διαφορετικα νομικα καθεστωτα. Πχ εκει που ο ενας παει φυλακη, ο αλλος τρωει ενα προστιματακι αντιστροφως αναλογο των κερδων του. Εκει που θα διαφωνισω ομως, ειναι στο οτι και ο 'οργανισμος' απο ανθρωπους αποτελειται, απο ολους εμας.

Να προσθεσω ακομα, οτι το παραπανω θεμα ειναι ακριβως το ιδιο με το οτι φταιει η κυβερνηση που ειμαστε τριτοκοσμικη χωρα. Εμ δε φταιει αυτη, εμεις φταιμε!

Gandalf dr685sm
05/03/2009, 03:15
Δυστυχώς η φιλικότητα προς το περιβάλλον κοστίζει βραχυπρόθεσμα...

Για αυτό και υπάρχει τέτοιο πρόβλημα απο πολλούς να συνδράμουν με τον τρόπο τους. Αν πάρω για παράδειγμα το θέμα "πράσινης ενέργειας" (που έχω και εμπειρία) και τι θα κοστίζει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να κάνεις μια σωστή εγκατάσταση , τότε είναι λογικό ο πολίτης να μην έχει και πολύ μεγάλα περιθώρια.

Βέβαια μακροπρόθεσμα και απόσβεση κάνεις και έχεις και άλλα οφέλη, αλλά αυτό δεν αναιρεί οτι πρέπει να έχεις κάποιο καλό budget αρχικά για να κάνεις "περιβαλοντολογικές κινήσεις" σαν πολίτης-μονάδα. Πόσο μάλλον στην Ελλάδα που οι επιχορηγήσεις και οι βοήθειες σε κάτι τέτοιο καταλήγουν σε χοντρά πορτοφόλια και οχι εκεί που πρέπει.

Στην καθημερινότητα μας πάντως , ακόμα και το κλείσιμο των συσκευών (οχι standby) , το κλείσιμο του διακόπτη για τα φώτα όταν δεν είμαστε στο δωμάτιο, το χαμήλωμα κατά 1 με 2 βαθμούς του κλιματισμού/θέρμανσης, χρήση πλυντηρίου για πιάτα, κτλ.. κάνει πολύ μεγάλο καλό... ακόμα και στην τσέπη μας. Χωρίς μάλιστα να επηρρεάζει σε τίποτα την άνεση και την ποιότητα ζωής μας.

Gandalf

Cpt. Haddock
05/03/2009, 03:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Στην καθημερινότητα μας πάντως , ακόμα και το κλείσιμο των συσκευών (οχι standby) , το κλείσιμο του διακόπτη για τα φώτα όταν δεν είμαστε στο δωμάτιο, το χαμήλωμα κατά 1 με 2 βαθμούς του κλιματισμού/θέρμανσης, χρήση πλυντηρίου για πιάτα, κτλ.. κάνει πολύ μεγάλο καλό... ακόμα και στην τσέπη μας. Χωρίς μάλιστα να επηρρεάζει σε τίποτα την άνεση και την ποιότητα ζωής μας.

Gandalf

+1050 :beer:

Να ξεφύγουμε απο τη λογική επιτέλους "να τα κάνουν οι μεγάλοι, αφου δεν τα κάνουν αυτοί, εγώ θα σώσω τον κόσμο";

Δοκιμάστε για μία εβδομάδα να διαχωρίσετε τα απορρίματά σας σε ανακυκλώμενα (συσκευασίες, χαρτιά, μπουκάλια κλπ) και μη. Θα εκπλαγείτε απο το πόσο πολλά είναι τα πρώτα σε αναλογία, χωρίς υπερβολή είναι 3 με 4 σακούλες ανακυκλώσιμων για μία απορριμάτων. Βάλτε με το μυαλό σας μόνο ποσα κιλά χαρτί είναι μια κυριακάτικη εφημερίδα (και ποσα πετιούνται αδιάβαστα().

Για τα απορρίματα δε (υπολείματα φαγητού), κυκλοφορούν στο ιντερνετ συσκευές κομπόστ που τα μετατρέπουν σε χώμα.

Σκεφτείτε τα παραπάνω να γίνονται απο τους μισούς κατοικους της Αθήνας, πόσα λιγότερα σκουπίδια θα έχουμε στη χωματερη. Δεν είναι τυχαίο που στην υπόλοιπη Ευρώπη, οι ΧΥΤΑ έχουν ήδη ξεπεραστεί και αντικατασταθεί απο τους ΧΥΤΥ (χωρους υγεινονομικής ταφής υπολειμμάτων)

BELZEBOYLIS
05/03/2009, 04:41
Με παρεξηγήσατε ! Δεν ευνοούσα να περιμένουμε να κάνουν άλλοι την δουλειά !
Αυτό που ,θεωρώ ότι πρέπει να γίνει για να υπάρχει αποτέλεσμα , είναι να υποχρεωθούν ΌΛΟΙ οι επαγγελματίες να διαχειρίζονται τα απόβλητα των δραστηριοτήτων τους , σύμφωνα με την νομοθεσία !

Το δεύτερο βήμα ,επίσης σημαντικό , είναι ο απλός πολίτης να μπει στην ίδια διαδικασία της ορθής διαχείρισης !

Καπετάνιε , τι να το κάνεις αν έχεις σπίτι σου 8 κάδους διαλογής ,όταν αυτοί θα καταλήξουν στην χωματερή !

Sniper , το κόστος διαχείρισης είναι μεγαλύτερο ,από το κέρδος που επιφέρει το ανακυκλώσιμο υλικό για μια επιχείρηση ( να εξαιρέσουμε φυσικά μερικούς κλάδους ,που ανακυκλώνουν πολύτιμα υλικά) !

Ένα μικρό παράδειγμα ... Κάποια στιγμή θα χρειαστεί να πετάξουμε το παλιό μας αυτοκίνητο ... Υποχρεωτικά ,πλέον ,πρέπει να το παραδώσουμε σε μονάδα ανακύκλωσης ! Όταν η τιμή του σιδήρου ήταν μεγάλη , η διαδικασία ήταν δωρεάν για τον κάτοχο του οχήματος ! Τώρα που έχει πέσει η τιμή του , οι μονάδες αυτές ζητάνε ένα αντίτιμο ... Εδώ αρχίζουν τα ωραία ...Ο κόσμος το θεωρεί παράλογο και εν μέρη έχει δίκιο!
-Να δώσω και χρήματα για να μου πάρεις το αμάξι ?? Θα το πετάξω καλύτερα....
-Μα πλέον το κόστος διαχείρισης είναι μεγαλύτερο απο την αξία του οχήματος και το να το πετάξεις είναι παράνομο !!!!
- και εγώ τι φταίω ???

(δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσες φορές τον έχω ακούσει αυτόν τον διάλογο)

Cpt. Haddock
05/03/2009, 04:46
Καπετάνιε , τι να το κάνεις αν έχεις σπίτι σου 8 κάδους διαλογής ,όταν αυτοί θα καταλήξουν στην χωματερή !

Πρώτον, δεν κοστίζει/δεν είναι μπελάς

Δεύτερον, δημιουργείται/καλλιεργείται η περιβαλλοντική συνέιδηση

Τρίτον, έτσι μεταφέρεις πραγματικά την ευθύνη στο κράτος/δήμους φορείς. "Εγώ κύριοι κάνω το καθήκον μου ως πολίτης, σειρά σας"

:winka:

bottom up approach το λένε στο χωριό μου :lol: :lol: :lol:

MikeG
05/03/2009, 04:48
Να κάνω μια σχετική ερώτιξης.
Έχετε να προτείνεται κανά site που εμπορεύεται αυτά τα "κομποστ"? Ενδεικτικές τιμές?
Ρωτάω γιατί είμαι στο ψάξιμο για αγορά τέτοιας "συσκευής".

BELZEBOYLIS
05/03/2009, 04:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Πρώτον, δεν κοστίζει/δεν είναι μπελάς

Δεύτερον, δημιουργείται/καλλιεργείται η περιβαλλοντική συνέιδηση

Τρίτον, έτσι μεταφέρεις πραγματικά την ευθύνη στο κράτος/δήμους φορείς. "Εγώ κύριοι κάνω το καθήκον μου ως πολίτης, σειρά σας"

:winka:

bottom up approach το λένε στο χωριό μου :lol: :lol: :lol:

Το ίδιο περίπου γίνεται με τους μπλε κάδους .... Εμείς κάνουμε αυτό που πρέπει ...Το που καταλήγουν ,είναι άλλη ιστορία !!! Δεν είδα κανέναν να φωνάζει '' κύριοι οι σειρά σας '' !!!

Cpt. Haddock
05/03/2009, 04:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
Να κάνω μια σχετική ερώτιξης.
Έχετε να προτείνεται κανά site που εμπορεύεται αυτά τα "κομποστ"? Ενδεικτικές τιμές?
Ρωτάω γιατί είμαι στο ψάξιμο για αγορά τέτοιας "συσκευής".

θα μάθω και θα σΕ πω :wave2:

road spirit
05/03/2009, 05:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
θα μάθω και θα σΕ πω :wave2:

γκουκγλάρετε το "compost" και θα γεμίσει η οθόνη λινκς... Είναι πολύ διαδεδομένο στο εξωτερικό. Απο προϊόντα μέχρι και άρθρα do it yourself ...

binzis
05/03/2009, 05:59
Από την προσωπική μου εμπειρία και ζωή, πρέπει να ομολογήσω ότι κάτι γίνετε στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος. Μικρά βήματα βέβαια, αλλά σημαντικά.
•Δουλεύω πολλά χρόνια σε μία μεγάλη πολυεθνική βιομηχανία, και παρατηρώ την τεράστια αλλαγή της πολιτικής διαχείρισης των αποβλήτων-απορριμμάτων, είτε στερεών είτε υγρών.
•Εκτός των διαχωρισμό (χαρτί,αλουμίνιο,σίδερο-ατσάλι,ηλεκτρονικά,μπαταρίες,μελανοδοχεία,πανιά,πλασ ικά), υπάρχουν μηχανήματα συμπίεσης (λιγότερο όγκο), επεξεργασίας (βιολογικός καθαρισμός των υγρών, ανακύκλωση, κατανάλωση πάλι από εμάς).
•Σεμινάρια σε όλους τους εργαζομένους για την διαχείριση και την προστασία του περιβάλλοντος.
•Έκπληξη μου κάνει το γεγονός ότι στο σχολείο που πηγαίνει ο γιος μου, έχουν κάδους ανακύκλωσης, έχουν επισκεφτεί τουλάχιστον 3 φορές το πάρκο ανακύκλωσης και τέλος ότι μας ανάγκασε την διαλογή των απορριμμάτων στο σπίτι.

Κάτι κινείται ρε παιδιά.

Επαναλαμβάνω για να μην παρεξηγηθώ, από την προσωπική μου εμπειρία και ζωή.
Τι γίνετε σε άλλες μεγάλες εταιρίες ή άλλα σχολεία δεν το ξέρω.
:)

kerasaki
06/03/2009, 17:48
Έτυχε να παρακολουθήσω μετά απο πολύ καιρό που το ήθελα , την ταινία-ντοκυμανταίρ με τον Al Gore... ξέρετε .. εκείνον που έχασε σε εκείνη την περιέργη εκλογική διαδικασία στην Florida απο τον Bush μετά απο απόφαση δικαστηρίου; Εκείνον που πλέον δηλώνει φανατικός υποστηρικτής της κλιματολογικής προστασίας του πλανήτη.

Η ταινία λέγεται "inconvenient truth" και δείχνει πραγματικά και με γεγονότα στο τι μας περιμένει μέσα στα επόμενα 20 χρόνια. Πιστέψτε με.. αξίζει τον κόπο... Ίσως πάρετε και μια ιδέα γιατί πλέον στις ΗΠΑ , το κλιματολογικό με τον Ομπάμα έχει πάρει πρωτεύον ρόλο και μάλιστα συγκαταλέγεται στα θέματα , Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ πλέον.

Όταν λοιπόν οι ΗΠΑ, η χώρα που συμβάλει περισσότερο στην μόλυνση του πλανήτη, έχει αντιληφθεί το τι πρέπει πλέον να κάνει.. αλήθεια τι κάνουμε εμείς στην δική μας χώρα;... και δεν μιλώ μόνο για την κυβέρνηση. Αλλά και για εμένα, εσένα που με διαβάζεις...όλοι μας;

url ταινίας ==== http://www.climatecrisis.net/aboutthefilm/

Gandalf

Αν δεν κανω λαθος ο ιδιος Κυριος βομβαρδισε το Κοσσοβο με απεμπλουτισμενο ουρανιο και τωρα ξαφνικα το 'γυρισε' στην οικολογια

VanDiemen
09/03/2009, 05:44
Είναι, επιεικώς, μέγιστη αφέλεια να θεωρούμε τον εαυτό μας αμέτοχο, να αποποιούμαστε των τεραστίων ευθυνών μας, να τις μετακυλίουμε στις κυβερνήσεις, στους πλούσιους, στις βιομηχανίες και στους εβραίους και να τις χρησιμοποιούμε παράλληλα σαν άλλοθι για να συνεχίσουμε να μολύνουμε ακατάσχετα και για να συνεχίσουμε να φοράμε τις παρωπίδες μας!
Αν ήσουν μόνο εσύ που έκανες αλόγιστη κατανάλωση νερού, ηλεκτρικού ρεύματος και ορυκτών καυσίμων, θα είχες ίσως δίκιο για τη μηδαμινή συνεισφορά σου στην κρίσιμη κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει ο πλανήτης. Που πάλι, ακόμη κι αν ίσχυε κάτι τέτοιο, θα έχανες κάθε δικαίωμα να μιλάς! Όταν κάνεις κάτι κατακριτέο, χάνεις κάθε δικαίωμα να το επισημαίνεις και να το κατηγορείς στους άλλους, που κάνουν το ίδιο ακριβώς, ακόμη κι αν τα μεγέθη δεν είναι ίδια!
Για σκέψου όμως... Εσύ Χ 6,73 δις=??? Τι λες; Έχεις ή δεν έχεις ευθύνη; Συνεισφέρεις ή όχι στην καταστροφή του πλανήτη;

Gandalf dr685sm
09/03/2009, 06:46
kerasaki...

ε και;... αυτό σημαίνει πως οτι αναγράφει και αναφέρει είναι λάθος;

Σαφώς και εγώ αμφισβητώ το "αγαθό των προθέσεων" του, αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι αυτά που λέει δεν έχουν βάση. Σε αυτή την περίπτωση θα ακολουθήσω το ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

Gandalf

stefanos
09/03/2009, 07:35
Και η οικολογία έγινε καταναλωτικό ρεύμα και βοιομηχανία με σκοπό το κέρδος.
Ανακυκλώνουμε δωρεάν για να εξασφαλίζονται στην βοιομηχανία οικονομικότερες πρώτες ύλες.
Επιβαρυνόμαστε κόστος ανακύκλωσης στην αγορά προκειμένου να μείνει αλώβητο το κέρδος των εταιρειών.
Επιδωτούμε τις ήπιες μορφές ενέργειας ώστε να κερδοσκοπήσουν οι πολυεθνικές.
Νομίζω ότι καλύτερο απο όλα είναι η μείωση της κατανάλωσης αλλά δεν αρέσει σε καμιά εταιρεία αυτό οπότε δεν νομίζω να το ακούσουμε ποτέ.

VanDiemen
10/03/2009, 06:14
Σωστά! Ξέχασα σε ποιο target audience μιλάμε.
(Περίμενε να πιάσω την κατάλληλη σκυλάδικη έκφραση και να βάλω Πανταζή)

Ώωωωχου μωρ' αδερφέ... Τι με λες τώρα; Εδώ αυτοί έχουν γεμίσει τον κόσμο σκατά, έχουν κάψει και τα δέντρα στον κήπο του σπιτιού τους. Οι βιομηχανίες, οι κυβερνήσεις, ο Μπους, ο Καραμανλής, ο Χατζηπετρής, όλοι τους έχουν καταστρέψει όλη τη γη! Και τώρα έρχονται να με πουν εμένα να μη σπαταλάω το νερό; Ή να μην παγαίνω με το μερκεντέκ στο μπακάλη; Ρε δε γαμιέ λέω 'γω; Άασε με απ' εκεί χάμου, που εγώ θα σώσω τον πλανήτη. Εγώ; Εγώ δεν! Δεν τα χάφτω εγώ αυτά τα κουραφέξαλα για να κονομάν' οι άλλοι!

kerasaki
10/03/2009, 20:29
kerasaki...

ε και;... αυτό σημαίνει πως οτι αναγράφει και αναφέρει είναι λάθος;

Σαφώς και εγώ αμφισβητώ το "αγαθό των προθέσεων" του, αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι αυτά που λέει δεν έχουν βάση. Σε αυτή την περίπτωση θα ακολουθήσω το ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

Gandalf

Εγω θα το ελεγα υποκρισια, σαν να λεει ο Καραμανλης: Ενταξει....σας γαμησαμε αυτα τα χρονια....αλλα ΑΝ με ξαναψιφησετε ΘΑ τα φτιαξω ολα.

Σιγουρα δεν ειναι λαθος το ακουμε χροοονια απο διαφορους επιστημονες
αν δεν αλλαξουμε ριζικα τον τροπο διαβιωσης μας σε αυτο τον πλανητη για μενα δεν υπαρχει σωτηρια, ειναι θεμα χρονου
:(

VanDiemen
11/03/2009, 03:29
Ωραία λοιπόν! Είναι υποκριτής ο Gore. Αυτά όμως που λέει, είναι σωστά, όπως κι εσύ παραδέχεσαι! Τι προτείνεις; Να συνεχίσουμε να μολύνουμε ακατάσχετα, για να τον εκδικηθούμε;

stefanos
11/03/2009, 05:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από VanDiemen
Ωραία λοιπόν! Είναι υποκριτής ο Gore. Αυτά όμως που λέει, είναι σωστά, όπως κι εσύ παραδέχεσαι! Τι προτείνεις; Να συνεχίσουμε να μολύνουμε ακατάσχετα, για να τον εκδικηθούμε;

Φίλε μου δεν είναι δυνατόν να ανησυχεί κάποιος για τον πλανήτη και ταυτόχρονα να αλλάζει μηχανή κάθε 2-3 χρόνια αυτοκίνητο κάθε 5 και υπολογιστή κάθε εξάμηνο.
Η τερατώδης μόλυνση και καταστροφή γίνεται απο την παραγωγή και όχι απο την χρήση.
Κανένα αυτοκίνητο στην χρήσιμη ζωή του δεν καταναλώνει την ενέργεια που χρειάζεται για την παραγωγή του.
Εκέι είναι η μόλυνση και η καταστροφή.
Στα εργοστάσια της Αμερικής και την Κίνας και της Ινδίας.
Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ.
Τώρα αν βοηθάει στην ψυχολογία η ανακύκλωση συσκευασιών καλό είναι.
Αλλά η ουσία βρίσκεται στην κατανάλωση.

stefanos
11/03/2009, 06:03
Αν έχετε ώρα για διάβασμα εδώ είναι ένα σχετικό αρθράκι των 4Τ

http://library.techlink.gr/4t/article.asp?mag=1&issue=581&article=12134

και τα στοιχεία που αναφέρει είναι εδώ http://www.cnwmr.com/nss-folder/automotiveenergy/

κάτω σε exelάκια. Πολύ ενδειαφέρον.

ermiss
11/03/2009, 12:29
O Gore, έπιασε απλά το νόημα και το μέλλον της αγοράς.

Σε λίγα χρόνια και αφού συνεχίσουμε τον ωχαδερφισμό και αφου η κατάσταση γίνει ακόμα πιο άσχημη με πιο ακραία καιρικά φαινόμενα κλπ κλπ κλπ. Θα ξυπνήσουμε απότομα απο τον λήθαργο.

Η πράσινη οικονομία-ανάπτυξη-παραγωγή θα γίνει must, θα γίνει υποχρεωτική και απαραίτητη με νόμους.

Όλοι όσοι σήμερα ρυπαίνουν το περιβάλλον, εταιρείες πάντα, οι ίδιες αύριο θα μας πουλήσουν έτοιμη την λύση. οικολογικότερη παραγωγή, νέες πηγές ενέργειας, ανακύκλωση σε πολύ μεγάλο βαθμό, βιοδιασπόμενες συσκευασίες κλπ. Εννοείτε ότι όλα αυτά θα έχουν κόστος και εννοείτε ότι το κόστος θα περάσει στον τελικό καταναλωτή.

Αυτή ειναι η λύση στο πρόβλημα, μόλις το πρόβλημα γίνει οικονομικά προσοδοφόρο τότε θα αλλάξουν και νοοτροπίες οι εταιρείες. Και εμείς σαν ζωάκια θα αγοράσουμε τις λύσεις στο πρόβλημα του πλανήτη, ακριβότερα αλλά κυρίως με ήσυχη συνείδηση.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι μεγαλύτερες εταιρείες πετρελαίου έχουν αρχίσει να μελετάνε λύσεις όπως η ηλιακή ενέργεια. Υπάρχουν δεκάδες πλάνα για τεράστια πάρκα με φωτοβολταικά στοιχεία στην Αφρική και μεταφορά με υποθαλάσσια καλώδια στην Μάλτα-Ιταλία-Ευρώπη οικολογικής -οικονομικής-ηλιακής ενέργειας.

Απλά τρέχουν να προλάβουν το μοίρασμα της πίτας

DrBig
11/03/2009, 13:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από ermiss
O Gore, έπιασε απλά το νόημα και το μέλλον της αγοράς.

Σε λίγα χρόνια και αφού συνεχίσουμε τον ωχαδερφισμό και αφου η κατάσταση γίνει ακόμα πιο άσχημη με πιο ακραία καιρικά φαινόμενα κλπ κλπ κλπ. Θα ξυπνήσουμε απότομα απο τον λήθαργο.

Η πράσινη οικονομία-ανάπτυξη-παραγωγή θα γίνει must, θα γίνει υποχρεωτική και απαραίτητη με νόμους.

Όλοι όσοι σήμερα ρυπαίνουν το περιβάλλον, εταιρείες πάντα, οι ίδιες αύριο θα μας πουλήσουν έτοιμη την λύση. οικολογικότερη παραγωγή, νέες πηγές ενέργειας, ανακύκλωση σε πολύ μεγάλο βαθμό, βιοδιασπόμενες συσκευασίες κλπ. Εννοείτε ότι όλα αυτά θα έχουν κόστος και εννοείτε ότι το κόστος θα περάσει στον τελικό καταναλωτή.

Αυτή ειναι η λύση στο πρόβλημα, μόλις το πρόβλημα γίνει οικονομικά προσοδοφόρο τότε θα αλλάξουν και νοοτροπίες οι εταιρείες. Και εμείς σαν ζωάκια θα αγοράσουμε τις λύσεις στο πρόβλημα του πλανήτη, ακριβότερα αλλά κυρίως με ήσυχη συνείδηση.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι μεγαλύτερες εταιρείες πετρελαίου έχουν αρχίσει να μελετάνε λύσεις όπως η ηλιακή ενέργεια. Υπάρχουν δεκάδες πλάνα για τεράστια πάρκα με φωτοβολταικά στοιχεία στην Αφρική και μεταφορά με υποθαλάσσια καλώδια στην Μάλτα-Ιταλία-Ευρώπη οικολογικής -οικονομικής-ηλιακής ενέργειας.

Απλά τρέχουν να προλάβουν το μοίρασμα της πίτας

βεβαια το θεμα ειναι οτι οι 'πρασινες' μορφες ενεργειας μπορουν μονο να αποτελουν περιπου το 30% της παραγωγης σε ενα δικτυο, με την εξαιρεση της υδροηλεκτρικης. Δεν υπαρχει μια περιπτωση στο εκατομμυριο, να μην εξαπλωθει η πυρηνικη ενεργεια, στις επομενες δεκαετιες.

stefanos
11/03/2009, 14:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
βεβαια το θεμα ειναι οτι οι 'πρασινες' μορφες ενεργειας μπορουν μονο να αποτελουν περιπου το 30% της παραγωγης σε ενα δικτυο, με την εξαιρεση της υδροηλεκτρικης. Δεν υπαρχει μια περιπτωση στο εκατομμυριο, να μην εξαπλωθει η πυρηνικη ενεργεια, στις επομενες δεκαετιες.

Αυτό ισχύει μέχρι ένα βαθμό εφόσον λάβουμε υπ όψιν μας τα σημερινά δεδομένα της αγοράς.
Αλλά με τις τιμές των καυσίμων να καλπάζουν και τις τιμές του ηλεκτρικού να ακολουθούν ,η κατανάλωση θα μειωθεί δραματικά.Με την ανάπτυξη της τεχνολογίας δεν αποκλείεται να δούμε πολύ μεγάλη μείωση της απαιτούμενης ενέργειας.
Και στο κάτω κάτω δεν είμαι υποχρεωμένος ρε αδελφέ να έχω το πυρηνικό εργοστάσιο στην γειτονιά μου για να φτιάχνει φτηνό αλουμινιο ο κάθε ματσωμένος.

DrBig
11/03/2009, 14:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
Αυτό ισχύει μέχρι ένα βαθμό εφόσον λάβουμε υπ όψιν μας τα σημερινά δεδομένα της αγοράς.
Αλλά με τις τιμές των καυσίμων να καλπάζουν και τις τιμές του ηλεκτρικού να ακολουθούν ,η κατανάλωση θα μειωθεί δραματικά.Με την ανάπτυξη της τεχνολογίας δεν αποκλείεται να δούμε πολύ μεγάλη μείωση της απαιτούμενης ενέργειας.
Και στο κάτω κάτω δεν είμαι υποχρεωμένος ρε αδελφέ να έχω το πυρηνικό εργοστάσιο στην γειτονιά μου για να φτιάχνει φτηνό αλουμινιο ο κάθε ματσωμένος.

Δεν εχει τοσο να κανει με τεχνολογια, οσο με θεμα σταθεροτητας δικτυου.
Η πυρηνικη ενεργεια ειναι πιο πρασινη απο καθε αλλη μορφη παραγωγης μαζικης ενεργειας, με την εξαιρεση της υδροηλεκτρικης. Ειδικα αν την συγκρινεις με λιγνητη...

ermiss
11/03/2009, 15:10
Παιδιά προιόντα είναι αυτά.
Αν πουλάει καλά η πράσινη ενέργεια, θα την προωθήσουν σαν αγαθό.

Το ίδιο και η πυρηνική. Οι Ιταλοί έχου ήδη σχέδια για εργοστάσιο πυρηνικής ενέργεια στην Αλβανία. Οι Ρώσοι έχουν εκατομμύρια m2 σε στέπες να στήσουν όσα θέλουν.

Το θέμα είναι να ανέβει η τιμή και να γίνει προσοδοφόρα η παραγωγή τους. Όταν πιεστείς και άλλο θα το αγοράσεις, θα τα αγοράζουν τα κράτη, θα τις αγοράζουν οι επιχειρήσεις και θα στην περάσουν στην τελική τιμή και δεν θα μιλάς.

stefanos
11/03/2009, 15:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
Δεν εχει τοσο να κανει με τεχνολογια, οσο με θεμα σταθεροτητας δικτυου.
Η πυρηνικη ενεργεια ειναι πιο πρασινη απο καθε αλλη μορφη παραγωγης μαζικης ενεργειας, με την εξαιρεση της υδροηλεκτρικης. Ειδικα αν την συγκρινεις με λιγνητη...

Εφόσον υπάρχουν αραπάδες πρόθυμοι να δεχθούν στο έδαφός τους το απεμπλουτισμένο ουράνιο και τα πυρηνικά απόβλητα ναι.
Εφόσον στον πυρηνικό σταθμό ΔΕΝ εργάζονται Ελληνες ναι.
Εφόσον δεν είναι σε ακτίνα 400 χιλιομέτρων απο το σπίτι μου πάλι ναι.

Εάν σκεύτεσαι να αποθηκεύσεις τα απόβλητα όπως γίνεται στην Ευρώπη για τα επόμενα 1 δις χρόνια και να πληρώνεις Ελβετούς και αυστριακούς δισεκατομύρια ευρώ για τις αποθήκες τους επέτρεψέ μου να κόψω το ρεύμα απο το σπίτι μου καλύτερα.
:p

DrBig
12/03/2009, 05:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
Εφόσον υπάρχουν αραπάδες πρόθυμοι να δεχθούν στο έδαφός τους το απεμπλουτισμένο ουράνιο και τα πυρηνικά απόβλητα ναι.
Εφόσον στον πυρηνικό σταθμό ΔΕΝ εργάζονται Ελληνες ναι.
Εφόσον δεν είναι σε ακτίνα 400 χιλιομέτρων απο το σπίτι μου πάλι ναι.

Εάν σκεύτεσαι να αποθηκεύσεις τα απόβλητα όπως γίνεται στην Ευρώπη για τα επόμενα 1 δις χρόνια και να πληρώνεις Ελβετούς και αυστριακούς δισεκατομύρια ευρώ για τις αποθήκες τους επέτρεψέ μου να κόψω το ρεύμα απο το σπίτι μου καλύτερα.
:p

Δεν ξερω αν και που διαφωνουμε. Το σιγουρο ειναι ο,τι η ενεργεια που φτανει στα σπιτια μας ειναι κλασμα της παραγωγης. Ακομα, τα πυρηνικα αποβλητα πολυ μεγαλου χρονου ημισιας ζωης, ειναι ελαχιστα, χωρανε σε μια βαλιτσα, ανα κυκλο ζωης εργοστασιου. Και σε καθε περιπτωση, κρινεις μια μεθοδο παραγωγης σε σχεση με καποια αλλη. Η πυρηνικη ενεργεια στην παρουσα παγκοσμια ενεργειακη κατασταση ειναι το μη χειρον, και απολυτα ασφαλης στη περιπτωση που τηρουνται οι προδιαγραφες.

Οσο για την αποθηκευση, ναι ειναι ενα προβλημα, αλλα απο την αλλη στην περιπτωση του λιγνητη κλπ, η 'αποθηκη' ειναι η ατμοσφαιρα. Ρωτα και αυτους που μενουν σε λιγοτερα απο 400κμ απο την πτολεμαιδα...