View Full Version : Προτεταιότητα προστατευτικού εξοπλισμού (γιατί δεν έχουν όλοι +1000 ευρώ με την μια)
Σε έναν τέλειο κόσμο όλοι θα είχαμε +1000 ευρώ για αγορά συνολικά όλου προστατευτικού εξοπλισμού με την μία και πριν καν καβαλήσουμε το κάθε μηχανάκι. Όμως οι περισσότεροι από εμάς αγοράζουμε τις προστασίες μας σε ξεχωριστά χρονικά διαστήματα και τις περισσότερες φορές όχι όλες. Ως νέος οδηγός και αγοραστής προστατευτικών έμαθα μετά τις αγορές που έκανα για διάφορα που θα έπρεπε να είχα προσέξει στον εξοπλισμό και δεν τα πρόσεξα. Ευτυχώς δεν έχω δοκιμάσει τον εξοπλισμό αυτό στις πραγματικές συνθήκες για τις οποίες προορίζεται (και ελπίζω να μην γίνει ποτέ) αλλά σκέφτηκα πως θα ήταν καλό ο καθένας από εμάς να βάλει κάτω την δικιά του λίστα προτεραιότητας για προστατευτικό εξοπλισμό (γιατί σχεδόν κανένας όπως είπαμε δεν αγοράζει όλα με την μία).
Αυτό θα βοηθήσει νομίζω πολλούς σαν και εμένα που στην αρχή νομίζανε πως με ένα κράνος και ένα τζάκετ (άντε και γάντια αφού θα κάνει κρύο κάποιους μήνες έτσι κι αλλιώς) είμαστε σχετικά κομπλέ.
Παρακάτω είναι η δικιά μου λίστα προτεραιότητας σύμφωνα με τις ως τώρα γνώσεις μου. Έχει βγει παίρνοντας υπόψη πολλούς παράγοντες όπως σοβαρότητα τραυματισμού, χαμηλή τιμή, ευκολία χρησιμοποίησης κλπ δηλαδή προσπαθώντας να είναι όσο περισσότερο ρεαλιστική γίνεται και όχι μόνο παίρνοντας υπόψη την σοβαρότητα τυχών τραυματισμών. Είναι επίσης φτιαγμένη σκεφτόμενος την γενική οδήγηση και όχι αγώνες από τους οποίους δεν έχω καμία εμπειρία.
1. Κράνος
2. Τζάκετ απαραίτητα με καλό προστατευτικό πλάτης
3. Ξεχωριστό προστατευτικό πλάτης αν το τζάκετ δεν έχει καλό από το εργοστάσιο
4. Παντελόνι με καλά προστατευτικά σε γόνατα, γλουτούς
5. Γάντια με σκληρά προστατευτικά πχ carbon που να καλύπτουν και τον καρπό
6. Μπότες
7. Προστατευτικό λαιμού/αυχαίνα
8. Προστατευτικό μέσης (αν δεν καλύπτεται από αυτό της πλάτης)
9. Προστατευτικό θώρακα
Να προσθέσω πως η ανάγκη των παραπάνω προστατευτικών και η σειρά προτεραιότητας δεν αλλάζει με την αύξηση της θερμοκρασίας τους καλοκαιρινούς μήνες.
For the record που λένε, προσωπικά οδηγώ μια Fazer εδώ και 4 μήνες και έχω προς το παρόν κράνος, τζάκετ cordura (χωρίς προστατευτικό πλάτης) και γάντια χωρίς σκληρά προστατευτικά. Οι άμεσες κινήσεις μου είναι προστατευτικό πλάτης (μέσα στον μήνα), γάντια με σκληρά προστατευτικά, παντελόνι και μπότες (μέσα στους επόμενους 2-3 μήνες).
μιας και ψάχνεις για προστατευτικά θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά στα προϊόντα της Knox (http://www.planet-knox.com/) πολύ καλά και πιστοποιημένα κατάλληλα με τις αντίστοιχες για κάθε είδος προδιαγραφές. και (προσωπικά) δεν θεωρώ ότι είναι ακριβά.
από εκεί και πέρα δεν υπάρχει κατηγοριοποίηση στον εξοπλισμό ανάλογα με την ''σπουδαιότητα''...(άποψη μου). Όλο το πακέτο είναι εξίσου σημαντικό!
και βέβαια τον πληρέστερο εξοπλισμό τον έχουν περισσότερο ανάγκη οι αναβάτες που κινούνται καθημερινά στις πόλεις/δρόμους πάρα οι αγωνιζόμενοι. διότι οι μεν πρώτοι κινούνται σε ένα χαοτικό περιβάλλον με χιλιάδες κινδύνους και μυριάδες εμπόδια (κινητά και σταθερά, σκέψου τα κολονάκια σήμανσης και διαφ/κα μόνο πχ) που απλά περιμένουν να προκαλέσουν τραύματα.
ενώ οι αγωνιζόμενοι βρίσκονται σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον με όσο το δυνατόν λιγότερα έως καθόλου εμπόδια και άπλετο χώρο αν γίνει η στραβή. :winka:
bentouza
04/03/2009, 17:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από div400
μιας και ψάχνεις για προστατευτικά θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά στα προϊόντα της Knox (http://www.planet-knox.com/) πολύ καλά και πιστοποιημένα κατάλληλα με τις αντίστοιχες για κάθε είδος προδιαγραφές. και (προσωπικά) δεν θεωρώ ότι είναι ακριβά.
Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
knox +1000 :wacko:
για δειτε κ την http://www.forcefieldbodyarmour.co.uk/
τωρα τελευταια την ανακαλυψα κ φαινεται αξιολογη εταιρεια.
@IPL : αν πρεπει οπωσδηποτε να βαλεις καποια σειρα θεωρω πως κρανος-μπουφαν-γαντια ειναι το πρωτο απαραιτητο πακετο.
μιλαω για καποιο ελαφρυ χαζο-πεσιμο. στα πιο βαρβατα θες οτι υπαρχει!
Αρχικά δημιουργήθηκε από div400
από εκεί και πέρα δεν υπάρχει κατηγοριοποίηση στον εξοπλισμό ανάλογα με την ''σπουδαιότητα''...(άποψη μου). Όλο το πακέτο είναι εξίσου σημαντικό!
και βέβαια τον πληρέστερο εξοπλισμό τον έχουν περισσότερο ανάγκη οι αναβάτες που κινούνται καθημερινά στις πόλεις/δρόμους πάρα οι αγωνιζόμενοι. διότι οι μεν πρώτοι κινούνται σε ένα χαοτικό περιβάλλον με χιλιάδες κινδύνους και μυριάδες εμπόδια (κινητά και σταθερά, σκέψου τα κολονάκια σήμανσης και διαφ/κα μόνο πχ) που απλά περιμένουν να προκαλέσουν τραύματα.
ενώ οι αγωνιζόμενοι βρίσκονται σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον με όσο το δυνατόν λιγότερα έως καθόλου εμπόδια και άπλετο χώρο αν γίνει η στραβή. :winka:
Thanks για την πρόταση της Knox, ήδη κοιτάω το Fastback αντί να βάλω insert στο τζάκετ. Αν και είναι CE Level 1 και θα προτιμούσα Level 2.
Έχεις δίκιο και συμφωνώ μαζί σου ότι δεν υπάρχει κατηγοριοποίηση στον εξοπλισμό. Αλλά πόσοι από εμάς έχουν όλον τον εξοπλισμό; Είτε επειδή δεν υπάρχουν τα χρήματα, είτε επειδή δεν νομίζουμε ότι είναι απαραίτητα, είτε επειδή είναι άβολα, πολλοί από εμάς τα αποφεύγουμε. Απλά ήθελα να γίνω λίγο πιο ρεαλιστής. Είναι σαν να λέμε πως όλοι οι νόμοι πρέπει να τηρούνται ενώ στην πραγματικότητα αυτό δεν το κάνουμε πολλοί λόγω διαφόρων λόγων.
Επίσης συμφωνώ μαζί σου για την μεγαλύτερη ανάγκη εξοπλισμού στην πόλη παρά στους αγώνες. Και το ποιό σημαντικό εδώ για μένα είναι η άμεση ύπαρξη γιατρού και ασθενοφόρου στους αγώνες. ενώ στην πόλη..... Επειδή (δεν ξέρω αλλά) υποθέτω πως στους αγώνες υπάρχουν κανονισμοί εξοπλισμού ενώ για οδήγηση στην πόλη ο μόνος νόμος που υπάρχει είναι για την χρησιμοποίηση του κράνους, γι αυτό και εστιάζομαι στην καθημερινή οδήγηση. Υπάρχει επίσης περισσότερη λογική στους αγώνες για χρησιμοποίηση προστατευτικών. Η ίδια παράλογη λογική δηλαδή σαν αυτή πριν μερικών χρόνων που φοράγαμε ζώνη μόνο στην εθνική....
road spirit
04/03/2009, 17:40
IPL :
γεγονός 1ο:
πάνω απο το 90% του χρόνου που καβαλάμε μοτο και των διανυθέντων χιλιομέτρων είναι σε αστικό περιβάλλον.
γεγονός 2ο:
όλες οι στατιστικές λένε ότι η πλειοψηφία των τροχαίων και των τραυματισμών συμβαίνουν σε αστικό περιβάλλον...
σκέψη:
σε αστικό περιβαλον τα τραύματα τριβής είναι μικροτερης έκτασης και σοβαρότητας συγκριτικα με κατάγματα
τι θέλω να πω.. στη λίστα σου, βάλε πιο πάνω τις μπότες και τα γαντια απο το πατελόνι... ειναι πανέυκολο να διαλυθεί ο αστράγαλος σου, η φτέρνα σου, τα δάχτυλα σου... πανέυκολο...
Ενώ ένα έγκαυμα στα μπούτια και στα κωλομέρια είναι λίγο πιο δύσκολο να προκύψει στο βαθμό σοβαρότητας του κατάγματος, και αν θες, ευκολότερα ζεις με αυτό παρά με ένα μάτσο σίδερα μέσα σε ένα θρυματισμένο αστράγαλο πχ (που μπορεί να συμβεί και με ελάχιστα χλμ)...
+1000 σε ότι είπε ο road spirit παραπάνω..
δώσε προτεραιότητα στην προστασία κατά κρούσεων!
και αυτό που εννοούσα με τους αγωνιζόμενους είναι ότι αφού επαγγελματίες αναβάτες με ανώτερες ικανότητες οδήγησης και σε ελεγχόμενο περιβάλλον με πλήρη ιατροφαρμακευτική υποστήριξη άμεσα διαθέσιμη, θεωρούν ότι έχουν ανάγκη (ή αν θες, κρίνετε αναγκαίο από τους κανονισμούς να έχουν) την πληρέστερη προστασία με τον κατάλληλο εξοπλισμό, πως είναι δυνατόν εμείς που κινούμαστε σε ένα πολύ πιο επικίνδυνο περιβάλλον και διαθέτουμε πολύ μικρότερες ικανότητες να κάνουμε ''εκπτώσεις'' στον εξοπλισμό μας?!?! δεν είναι ούτε λογικό ούτε ρεαλιστικό κατ'εμέ.
επίσης, αφού (από τι βλέπω) ξέρεις περί κανονισμών και προδιαγραφών (ωραίος :a18: ) μην ''συμβιβαστείς''. ΠΑΡΕ LEVEL 2!!!! η διαφορά τιμής δεν είναι τραγική. εξάλλου μην το βλέπεις ως έξοδο αλλά ως επένδυση...
:wave2: :beer: :wave2:
Για μένα τα συμαντικοτερα ειναι ¨:
κρανος,
τζακετ,
κροκοδειλος.
γαντια,
μποτες
χωρις καμια σειρα προτιμησεις ή συμαντικοτητα, όλα μαζι τερμα δεν χωραει κουβεντα.
τωρα μετα εχουμε επιγονατιδες και ενα παντελονι.
δεν μπορει να δινει καποιος 5.000 - 6.000 ? για να παρει ενα μηχανακι και να λεει πως δεν μπορει να διαθεση αλλα 600-700 για προστατευτικα...
GiannisBlessed
04/03/2009, 19:16
εμενα ο εξωπλισμος μου κοστιζει πιο πολυ απο την μηχανη μου!:blush: :lol:
Συμφωνώ με όλα όσα γράψατε guys, στο κάτω κάτω δεν είμαι εδώ για διαφωνίες αλλά για απόψεις. Και ειλικρινά άρχισα το post σκεφτόμενος πως όλοι ξέρουμε τι είναι σωστό αλλά λίγοι κάνουν αυτό που πρέπει. Αυτή την εντύπωση έχω. Νομίζω πως η αξία ΚΑΘΕ προστατευτικού και όχι απλά μερικών κλασσικών (κράνος, μπουφάν, γάντια, μπότες, παντελόνι) είναι σημαντική. Απλά νομίζω πως οι περισσότεροι δίνουμε έμφαση σε αυτά τα συγκεκριμένα. Αυτό φαίνεται και από τον αριθμό διαθέσιμων posts για κάθε ένα προστατευτικό στο forum και για την ποικιλία και έμφαση που δίνεται στα on-line stores εδώ και στον κόσμο.
Το θέμα είναι και το ξέρουμε όλοι καλά ότι πολύς κόσμος αγοράζει τα προστατευτικά ένα, ένα σε φάσμα χρόνου και όχι πριν καβαλήσει. Νομίζω πως αυτή είναι η αλήθεια και μακάρι να κάνω λάθος. Αν λοιπόν γίνεται αυτό, τότε μια λίστα με προτεραιότητες είναι αναγκαία.
Όσον αφορά το ότι δεν είναι δυνατόν να δίνεις τόσες χιλιάδες για μότο και μετά να λες πως δεν έχεις ακόμα για προστατευτικά: Συμφωνώ απόλυτα. Όμως είμαι πιστεύω τυχερός γιατί μπήκα στο τρυπάκι να αγοράσω μηχανή στα 31 μου, έχοντας στην άκρη κάποια χρήματα, σταθερή καλή ζωή και δουλειά, μη σκεφτόμενος πόσο θα κοστίσει η μηχανή και ο εξοπλισμός, και οδηγώντας για να χαλαρώσω και όχι να ξεδώσω. Ξέρω όμως πως θα σκεφτόμουν αν την είχα στα 18-20 μου άφραγκος. Γι αυτό πιστεύω πως εκεί έξω, είναι δυνατόν να δίνεις τόσες χιλιάδες για μότο, χιλιάδες που τα μαζεύεις 200-200 κάθε μήνα, περιμένοντας πως και πως να φτάσεις την τιμή της μηχανής, και μετά να λες πως δεν έχεις ακόμα για προστατευτικά.
TOLISTOLAROS
04/03/2009, 19:54
1)Kράνος(μιλάω εκ΄πείρας...ευτυχώς που το φόραγα)
2)ΓΑΝΤΙΑ με ΠΡΟΣΤΑΣΙΕΣ διότι με παλάμες κρέας δε θα μπορείς ούτε να συρθείς(μιλάω εκ΄πείρας...ευτυχώς που τα φόραγα)
3)ΜΠΟΤΕΣ, ΟΧΙ ΜΠΟΤΑΚΙΑ(μιλάω εκ πείρας δυστυχώς που φορούσα μποτάκια...)
4)Παντελόνι με προστασίες ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ στα γόνατα(μιλάω εκ΄πείρας...ευτυχώς που το φόραγα)
5)Μπουφάν με προστασίες(μιλάω εκ΄πείρας...ευτυχώς που το φόραγα)
Ειδικά για τα γάντια είμαι απόλυτος:το πρώτο πράγμα που ακουμπάς στην άσφαλτο για να προστατευτείς
(για κράνος δε το συζητώ...)
TOLISTOLAROS
04/03/2009, 19:58
Α, μη το ξεχάσω:
Αγοράζεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΡΙΝ ΤΗ ΜΟΤΟ ( τα "κάτσε να το πάρω και σιγά σιγά" γράψτα στα φρύδια σου,κανείς δεν ξέρει πότε θα πέσει ή θα τον ρίξουν)
και ....
το σημαντικότερο.....
..................
................
φοράς ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ.-
Καλές βόλτες!
@TOLIS :a10:
ολα τα άλλα ειναι δικαιολογιες!!
αν δεν σου φτανουν τα λεφτα βρισκεις μια πιο οικονομικη μηχανη και με τα υπολοιπα παιρνεις τα απαρετητα και δεν σου λεω να παρεις τα πιο ακριβα, αν ψαξεις υπαρχουν παρα πολυ καλες μαρκες σε πολύ ικανοποιητικες τιμες!
εγω οταν πηρα το πρωτο μου μηχανακι ειχα κανονισει και την ιδια μερα κρανος γαντια τζακετ και οταν πηρα το cbr (μετα απο 9 μηνες) ξαναπηρα καινουρια που να καλυπτουν τα νεα δεδομενα.
και μην ρωτησεις για φραγκα, ουτε σαλιο, άλλα αν θελεις υπαρχουν ακρες.
Όλα είναι εξίσου σημαντικά!
Η αλήθεια είναι ότι με 600 ευρώ πάνω κάτω κάνεις ένα συνολάκι από full εξοπλισμό!
Αυτά τα λεφτά δεν μπορούν με τίποτα να συγκριθούν με τα χρήματα και την ταλαιπωρία που θα τραβήξουμε σε περίπτωση ατυχήματος(μακριά από μας, αλλά δυστυχώς συμβαίνει) αν δεν έχουμε τον κατάλληλο εξοπλισμό!
Επειδή και γω έπαιρνα σταδιακά τον εξοπλισμό μου ήμουν τυχερός που στο ατύχημα που είχα τα έιχα πάρει όλα! Και την έβγαλα αγραντζούνιστος!! Αλλά αν δεν έιχα τον εξοπλισμό..... κλάφτα!! :wave2:
Θα συμφωνήσω με το road spirit. Μετά το κράνος, το jacket, τα γάντια, σημαντικό ρόλο έχουν οι μπότες (όχι ότι τα υπόλοιπα δε χρειάζονται).
Όμως ένα τραυματισμός στη περιοχή του πέλματος, στα δάχτυλα ή τους αστραγάλους είναι πολύ πιθανός ακόμα και εν στάση μερικές φορές.
TOLISTOLAROS
05/03/2009, 08:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από hercul
Όλα είναι εξίσου σημαντικά!
Η αλήθεια είναι ότι με 600 ευρώ πάνω κάτω κάνεις ένα συνολάκι από full εξοπλισμό!
Με τίποτα δε σου φτάνουν 600? για το σύνολο που λέμε...
road spirit
05/03/2009, 08:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από TOLISTOLAROS
Με τίποτα δε σου φτάνουν 600? για το σύνολο που λέμε... σου φτάνουν, όρεξη και χρόνος να έχεις για να κάνεις την έρευνα αγοράς σου....
εκτός και αν θέλουμε top of the line μοντελάκια
:wave2:
road spirit
05/03/2009, 08:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
σου φτάνουν, όρεξη και χρόνος να έχεις για να κάνεις την έρευνα αγοράς σου....
και για του λόγου το αληθές, δεν μου πήρε πάνω απο 10 λεπτά απλά και μόνο για ενδεικτικές τιμές :
μπουφαν revit torsion 80 euro (προσφορα απο 200+)
πατελόνι alpinestars street cargo 100 euro
γάντια alpinestars sp-2, 60 euro
μπότες sidi tepor 130 euro
κράνος kbc vr-1 , 40 λύρες
κάνε σουμα : λιγότερα απο 500 euro
όλα σε προσφορές σε γνωστά μαγαζιά στο ιντερνετ
TOLISTOLAROS
05/03/2009, 08:52
σου φτάνουν, όρεξη και χρόνος να έχεις για να κάνεις την έρευνα αγοράς σου....
:confused: :confused: :confused:
200-300 κράνος
250-300 μπουφάν με προστασίες
150 μπότες
80-100 γάντια με προστασίες
130 τζιν με προστασίες στα γόνατα τουλάχιστον
Δε φτάνουνε ρε συ 600...Για να μην αναφέρω ότι θες 2 μπουφάν(χειμώνα -καλοκαίρι) 2 ζευγάρια γάντια(χειμώνα -καλοκαίρι).
ΥΓ:δεν έβαλα τ'ακριβά..
road spirit
05/03/2009, 08:53
200-300 κράνος
250-300 μπουφάν με προστασίες
150 μπότες
80-100 γάντια με προστασίες
130 τζιν με προστασίες στα γόνατα τουλάχιστον
Δε φτάνουνε ρε συ 600...Για να μην αναφέρω ότι θες 2 μπουφάν(χειμώνα -καλοκαίρι) 2 ζευγάρια γάντια(χειμώνα -καλοκαίρι).
ΥΓ:δεν έβαλα τ'ακριβά.. δλδ το προηγούμενο ποστ μου δεν σου κάνει? όλα τα προϊόντα είναι επώνυμα, με προστασίες CE και ΕΕ2205 το κράνος, και απο γνωστά αξιόπιστα ιντερνετάδικα
my two cents....
....
.....
βαζεις το κεφάλι σου σε 40 λιρες κράνος;
γκουχμΚιΑνΘελησειςΖελατιναΤηνΓαμησεςγκουχμγκουχμ
road spirit
05/03/2009, 08:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
βαζεις το κεφάλι σου σε 40 λιρες κράνος;
γκουχμΚιΑνΘελησειςΖελατιναΤηνΓαμησεςγκουχμγκουχμ ναι, για μέσα στη πόλη και εφόσον το κράνος έχει ΕΕ2205, ναι το βάζω
edit: η τιμή είναι ξεπούλημα ξεστοκάρισμα, δεν ειναι νορμαλ
αυτό θέλω να πω... ότι ψαχνουμε για προσφορές και βρίσκουμε τρελά πραματα αμα θέλουμε...
δεν υπάρχει δικαιολογία για το δεν εχω λεφτά για εξοπλισμό
TOLISTOLAROS
05/03/2009, 08:55
και για του λόγου το αληθές, δεν μου πήρε πάνω απο 10 λεπτά απλά και μόνο για ενδεικτικές τιμές :
μπουφαν revit torsion 80 euro (προσφορα απο 200+)
πατελόνι alpinestars street cargo 100 euro
γάντια alpinestars sp-2, 60 euro
μπότες sidi tepor 130 euro
κάνε σουμα : λιγότερα απο 500 euro
όλα σε προσφορές σε γνωστά μαγαζιά στο ιντερνετ
Πρέπει πρώτα να τα δοκιμάσει πριν τα παραγγείλει από internet.Άσε που δε θα πετυχαίνει σε όλα προσφορές.
ΠΧ και γω στο bazaar της μοτοδυναμικής τσίμπησα Alpinestars Supertech R από 360 μόνο 190.Δε γίνεται κάθε μέρα...
Α, κάποια ρούχα δε φοριούνται όλο το χρόνο.
Κύριοι,
το θέμα είναι ποσο σεβεται ο καθένας τον εαυτό του και πόσο τον υπολογίζει.
Από κει και πέρα κάνει και το budget του.
Αν όμως καβαλάς μηχανή και μου φοράς το κράνος του Κολοκοτρώνη... τότε λυπάμαι...
ναι, για μέσα στη πόλη και εφόσον το κράνος έχει ΕΕ2205, ναι το βάζω
edit: η τιμή είναι ξεπούλημα ξεστοκάρισμα, δεν ειναι νορμαλ
αυτό θέλω να πω... ότι ψαχνουμε για προσφορές και βρίσκουμε τρελά πραματα αμα θέλουμε...
δεν υπάρχει δικαιολογία για το δεν εχω λεφτά για εξοπλισμό
Ειδικά μέσα την πόλη δεν το βάζω!
για τα υπόλοιπα συμφωνούμε :D
TOLISTOLAROS
05/03/2009, 08:57
ναι, για μέσα στη πόλη και εφόσον το κράνος έχει ΕΕ2205, ναι το βάζω
εντός πόλεως χρειάζεσαι το καλύτερο κράνος,εκεί έχεις πιθανότητες να σε ρίξουν,εκεί υπάρχουν πεζοδρόμια,έργα κλπ
road spirit
05/03/2009, 08:59
Πρέπει πρώτα να τα δοκιμάσει πριν τα παραγγείλει από internet. προφανώς. Δεν βλέπω που υπάρχει το προβλημα σε αυτό. Αμα θες να γλυτώσεις λεφτά, θα το κάνεις...
Άσε που δε θα πετυχαίνει σε όλα προσφορές.
ΠΧ και γω στο bazaar της μοτοδυναμικής τσίμπησα Alpinestars Supertech R από 360 μόνο 190.Δε γίνεται κάθε μέρα... στο ιντερνετ πετυχαίνεις σχεδόν παντού και πάντα...
Α, κάποια ρούχα δε φοριούνται όλο το χρόνο. με 500 ευρώ που ξόδεψα παραπάνω, θα μου μείνουν και για καλοκαιρινό μπουφάν...
τολιςτολαρος, χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης, έτσι? απλά λέμε οτι υπάρχει πράγμα εκεί έξω και όλα γίνονται
road spirit
05/03/2009, 09:01
τώρα την κουβέντα για το ότι η τιμή του κράνους δεν είναι συνάρτηση της προσφερόμενης ασφάλειας αλλά πολλών άλλων χαρακτηριστικών, την έχουμε κάνει πολλές φορές σε αυτό το φόρουμ, μη ξαναλέμε τα ίδια...
τέλος απο εμένα... :wave2:
....
τέλος απο εμένα... :wave2:
Τελείωσες ή περιμένεις και την Πετρούλα; :lol: :lol: :lol:
TOLISTOLAROS
05/03/2009, 09:06
απλά λέμε οτι υπάρχει πράγμα εκεί έξω και όλα γίνονται
Ναι,αλλά μέχρι να πετύχει σε όλα προσφορές θα περάσουν μήνες(θα μου πεις ας κάνει τα κουμάντα του πολύ πιο πριν,δεκτό).Άσε που οι προσφορές κάποια νούμερα δεν τα έχουν(τα δημοφιλή),
Με 100? πάντως υφασμάτινο(τ'άλλα δεν είναι μπουφάν) καλοκαιρινό μπουφάν και γάντια δεν παίρνει με τπτ.
(για να μην αναφέρω διάτρητες μπότες)
Λοιπόν κορίτσια :evil:
Δε θα πιάσουμε τώρα συζήτηση αν θα βρούμε σε προσφορές ή όχι τα νούμερα που μας κάνουν.
Νομίζω όλοι κατάλαβαν ότι ο ποιοτικός προστατευτικός εξοπλισμός είναι αναγκαίος και με καλή έρευνα αγοράς (όπως σε όλα τα προϊόντα), μπορούμε να πετύχουμε πολύ καλές τιμές.
Αυτιά........
Είμαι ο MikeG & σύντομα θα αρχίσω το σφουγγάρισμα! :wave2:
LOUKILOUK
05/03/2009, 12:30
Γεια χαρα και απο μενα,
δεν εχω διαβασει ολα τα προηγουμενα λογω ελλειψης χρονου και ισως να συμπεσω και με αλλους σε συτα που θα πω...νομιζω οτι κρανος-μπουφαν-γαντια-μποτες-παντελονι ειναι μια λογικη σειρα για αγορα εξοπλισμου. Αυτα αλλωστε ειναι και τα ποιο ακριβα, τα υπολοιπα που στοιχιζουν λιγοτερο δεν ειναι τοσο αναγκαιο να προγραμματισεις την αγορα τους. Η σωστη επιλογη ειναι σιγουρο οτι θα σε βοηθησει να κερδισεις χρημα ακομα και αν πληρωσεις κατι παραπανω καμια φορα... (φαντασου π.χ. να ξαναγορασεις μπουφαν επειδη η πρωτη σου επιλογη ηταν μαπα...)
Αν προκειται βεβαια να κανονισεις ταξιδια και μεγαλες βολτες μην το καθυστερησεις καθολου γιατι με αυτα τα θεματα καλυτερα να μην ρισκαρεις...
Καλες αγορες και καλες βολτες παντα ορθιος και αγρατζουνιστος :beer:
Με τίποτα δε σου φτάνουν 600? για το σύνολο που λέμε...
Να κάνω και γω ένα συνολάκι από εξοπλισμό που έχω κιόλας!! :D
Κράνος Shark RSI από ebay 170 ευρό!
Μπουφάν Uvex cordura 120 euro!
Παντελόνι Orina cordura 90 euro!
Μπότες Forma Touring 120 ευρό!
Γάντια Nordcap με προστασίες 30 ευρό!
Ζώνη μέσης Spidi 45 ευρό!
Σύνολο 575 ευρό με ένα αρκετά ποιοτικό κράνος!!
Όλα αυτά είναι δοκιμασμένα και σε πτώση και δούλεψαν άψογα!
TOLISTOLAROS
05/03/2009, 17:14
Να κάνω και γω ένα συνολάκι από εξοπλισμό που έχω κιόλας!! :D
Κράνος Shark RSI από ebay 170 ευρό!
Μπουφάν Uvex cordura 120 euro!
Παντελόνι Orina cordura 90 euro!
Μπότες Forma Touring 120 ευρό!
Γάντια Nordcap με προστασίες 30 ευρό!
Ζώνη μέσης Spidi 45 ευρό!
Σύνολο 575 ευρό με ένα αρκετά ποιοτικό κράνος!!
Όλα αυτά είναι δοκιμασμένα και σε πτώση και δούλεψαν άψογα!
Φίλε φοράς:
1)μπουφάν cordura καλοκαιριάτικα;
2)παντελόνι cordura καλοκαιριάτικα;
3)Τα γάντια σου είναι αεριζόμενα ή χειμωνιάτικα;
4)Οι μπότες σου φοριούνται χειμώνα καλοκαίρι;
Παραπάνω το διευκρίνισα ότι θες εξοπλισμό χειμερινό ΚΑΙ καλοκαιριάτικο αν είναι να καβαλάς όλο το χρόνο.
Ε αυτό ΔΕ γίνεται με 600?...
Τις μπότες και το παντελόνι (cordura) τα φοράω και το καλοκαίρι!!
Οπότε και πάλι δεν ξεφεύγω πολύ από αυτό το ποσό!
Συγκεκριμένα για καλοκαιρινό μπουφάν και καλοκαιρινό γαντάκι έδωσα άλλα 70 ευρό επειδή τα πήρα χειμώνα! :winka:
Μπουφάν Frank Tomas και γαντάκι Nordcap! :D
TOLISTOLAROS
05/03/2009, 19:07
Τις μπότες και το παντελόνι (cordura) τα φοράω και το καλοκαίρι!!
Kαλά πού μένεις;
Τις φοράς ακόμα και σε ΄5λεπτες βόλτες;Αν όχι,πάλι θες καλοκαιρινά:εμένα με ρίξανε 2λεπτά και 1,5χλμ απ'το σπίτι μου... :mad: :mad: :sad:
Δε φόραγα τότε τις SIDΙ αλλά κάτι Oxtar μποτάκια.
Ρόδο καλοκαίρι ΔΕΝ αντέχεται μή αεριζόμενη μπότα,γάντια,μπουφάν,απλά δε γίνεται.
Όλα αντέχονται.
Θα πρέπει να αρχίσουμε να ξεχνάμε τις Gordureς και ta Gore-tex, και να αρχίσουμε να μαθαίνουμε τι είναι το Outlast.
Για να διαλέξει κανείς , ξεκινά από πάνω προς τα κάτω με τρία κριτίρια: ασφάλεια , άνεση , τιμή.
Τότε βλέπεις κατά πόσο ένα Revit αξίας 120 E που φοράς συγκρίνεται με ένα Rukka αξίας 950 Ε ή ένα Halvarssons.
Και ένα Nolan ή Uvex με ένα Schuberth.
Και ανάλογα πράττεις.....
Αρχικά δημιουργήθηκε από Anty12
Rukka - Halvarssons.
αμα θες να δοκιμασεις κανενα κομματι να δεις αν σου κανει και ποιο νουμερο, που μπορεις να τα βρεις??
Αρχικά δημιουργήθηκε από McTalas
αμα θες να δοκιμασεις κανενα κομματι να δεις αν σου κανει και ποιο νουμερο, που μπορεις να τα βρεις??
HALVARSSONS μόνο η Moto Spazio στην Σαλονίκη (2310 230882) και δεν ξέρω πόσα ρούχα έχει.
Για Rukka δεν γνωρίζω.
Στα HALVARSSONS τα νούμερα είναι νορμάλ (πχ 54=ΧL) ενώ στα Rukka θέλει προσοχή γιατί έχουν τρία μήκη παντελονιού (C1 C2 C3) για το ίδιο νούμερο.
Για παράδειγμα, είμαι 180 και 85 κιλά .Φοράω μπουφάν 54 και παντελόνι 52 στην HALVARSSONS , ενώ Rukka παντελόνι 54 με μήκος C2
HALVARSSONS μόνο η Moto Spazio στην Σαλονίκη (2310 230882) και δεν ξέρω πόσα ρούχα έχει.
Για Rukka δεν γνωρίζω.
Στα HALVARSSONS τα νούμερα είναι νορμάλ (πχ 54=ΧL) ενώ στα Rukka θέλει προσοχή γιατί έχουν τρία μήκη παντελονιού (C1 C2 C3) για το ίδιο νούμερο.
Για παράδειγμα είμαι 180 και 85 κιλά .Φοράω μπουφάν 54 και παντελόνι 52 στην HALVARSSONS , ενώ Rukka παντελόνι 54 με μήκος C2
και ειναι καλες αυτες οι μαρκες???
Αρχικά δημιουργήθηκε από McTalas
και ειναι καλες αυτες οι μαρκες???
Δεν νομίζω να υπάρχει κάτι ανώτερο στην αγορά από τα ρούχα της Rukka.
TOLISTOLAROS
06/03/2009, 08:53
Όλα αντέχονται.
Τράβα βόλτα στη Λίνδο με cordura κατακαλόκαιρο και τα λέμε...
Για να διαλέξει κανείς , ξεκινά από πάνω προς τα κάτω με τρία κριτίρια: ασφάλεια , άνεση , τιμή.
Τότε φίλε πρέπει να κυκλοφορεί κανείς μόνο με ολόσωμη δερμάτινη:ικανοποιεί καλύτερα το 1ο κριτήριο που λες(ασφάλεια)
Μάλιστα με φόρμα από δέρμα καγκουρώ(λεπτότερο άρα περισσότερη άνεση)
Τώρα που το σκέφτομαι να παραγγείλει από Αυστραλία δέρμα καγκουρώ με το τετραγωνικό και να το ράψει εδώ(οικονομία και άνεση)
Επίσης το κόστος αγοράς δε σημαίνει κατ'ανάγκη ότι ένα ρούχο/κράνος είναι καλύτερο από κάποιο φτηνότερο.
Τράβα βόλτα στη Λίνδο με cordura κατακαλόκαιρο και τα λέμε...
Προτιμώ καρντάσι την Τσιμισκή Αύγουστο μήνα με 42 βαθμούς και Outlast....και μΕ είπε η μαμά μου να μη μιλάω με αγνώστους
Τότε φίλε πρέπει να κυκλοφορεί κανείς μόνο με ολόσωμη δερμάτινη:ικανοποιεί καλύτερα το 1ο κριτήριο που λες(ασφάλεια)
Μάλιστα με φόρμα από δέρμα καγκουρώ(λεπτότερο άρα περισσότερη άνεση)
Τώρα που το σκέφτομαι να παραγγείλει από Αυστραλία δέρμα καγκουρώ με το τετραγωνικό και να το ράψει εδώ(οικονομία και άνεση)
Προτιμώ μεσάτο μπουφανάκι από κάποιο textile υλικό....έχει καλύτερη υφή και πλένεται όταν λερώνει
Επίσης το κόστος αγοράς δε σημαίνει κατ'ανάγκη ότι ένα ρούχο/κράνος είναι καλύτερο από κάποιο φτηνότερο.
Άποψη σου...το κεφάλι σου βάζεις μέσα....
Μη το κάνουμε αντιπαράθεση ....σε please
TOLISTOLAROS
06/03/2009, 12:29
Προτιμώ μεσάτο μπουφανάκι από π@υτσόδερμα....έχει καλύτερη υφή και πλένεται όταν λερώνει[/SIZE]
Φίλε όντως οι καλύτερες στολές είναι από δέρμα καγκουρώ(αφού πριν ανέφερες ασφάλεια άνεση):μεγαλύτερη αντοχή στην τριβή και πιο λεπτά.
Από π@υτσόδερμα όμως δεν έχω ακούσει να υπάρχουν...
Δε χρησιμοποίησα τέτοιες εκφράσεις,μην αρχίζεις...
Άποψη σου...το κεφάλι σου βάζεις μέσα....
Κοίτα εδώ (http://www.motorcyclistonline.com/gearbox/motorcycle_helmet_review/index.html)
το κλασικό πλέον άρθρο που αποδεικνύει ότι ένα φτηνότερο κράνος( Ζ1R με 80$) απορροφά περισσότερη ενέργεια(άρα προστατεύει καλύτερα σε περίπτωση ατυχήματος) από άλλα ακριβότερα(Schuberth S-1,Suomy κλπ).Το συγκεκριμένο άρθρο αναστάτωσε τους πάντες (κυρίως κάτι γνωστούς κατασκευαστές κρανών που χρεώνουν 800? επειδή έχει γραφικά του Rayney,του Rossi κλπ...)
Κοίτα επίσης εδώ (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=62831&highlight=%DD%F6%F4%E9%E1%EE%E1) αναλυτικό πίνακα της Adac για επιδόσεις κρανών.
Αν ψάξεις στο νετ θα βρεις ένα σωρό άλλα που θα δείχνουν αυτό που πολλοί στο φόρουμ λένε:μην κολλάτε με ακριβές μάρκες,δεν είναι σώνει και καλά καλύτερες.
Δεν ισχύει πάντα το ακριβότερο=καλύτερο.
ΥΓ:Στη Λίνδο χτυπάει 46 βαθμούς,όχι 42...
alximistis
06/03/2009, 12:59
ΜΠΟΤΕΣ!!! ΜΠΟΤΕΣ!!! ΜΠΟΤΕΣ!!! Φιλαράκι στο λέω ΚΑΙ από προσωπική πείρα. ;) Πάρτες άμεσα. Εχτές που λέμε. :)
Και οπωσδήποτε προστατευτικό πλάτης. :) Τώρα για τις τιμές... με καλό ψάξιμο θα βρεις και σχετικά φτηνές λύσεις. Καλές αγορές.
Κοιτάζω και εγώ για μπουφάν αυτη την περίοδο και βλέπω τιμές απίστευτες (350-600 ευρώ). Καμμιά πρόταση?
Οι μπότες τόσο απαραίτητες είναι? Και τις φοράτε όλη μέρα στη δουλειά? :confused:
Αρχικά δημιουργήθηκε από xenos
Κοιτάζω και εγώ για μπουφάν αυτη την περίοδο και βλέπω τιμές απίστευτες (350-600 ευρώ). Καμμιά πρόταση?
Οι μπότες τόσο απαραίτητες είναι? Και τις φοράτε όλη μέρα στη δουλειά? :confused:
Και γω δεν νόμιζα πως είναι και τόσο απαραίτητες αλλά είναι. Σκεφτόμουν και εγώ πως να φορέσεις τέτοιες μπότες με ρούχα δουλειάς και τελικά βρήκα την σειρά touring της Sidi.
http://www.sidisport.com/
Την επόμενη βδομάδα μάλλον θα πάρω ένα ζεύγος.
road spirit
07/03/2009, 11:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από xenos
ναι οι μπότες είναι τόσο απαραίτητες, και όσο περισσότερα σκληρά προστατευτικά έχουν πάνω τους (αστράγαλοι, φτέρνα, μετατάρσιο, ποδοκνημική, δάχτυλα), τόσο καλύτερα, εις βάρος της άνεσης και τις ευκολίας βαδίσματος δυστυχώς.
κακά τα ψέματα, δεν μπορούμε να τις φοράμε όλοι κάθε μέρα και στις δουλειές μας. Μια καλή λύση είναι όποιος μπορεί να τις φοράει και φτάνοντας στο γραφείο/δουλειά να αλλάζει με ενα ζευγάρι κανονικά παπούτσια...
ghostkon
30/03/2009, 21:16
αγορασα το νεο μου κρανος...το Arai γ@μηθηκε μετα απο πτωση αλλα με προστατεψε καλα...
AGV Stealth Grifo (κοκκινο-μαυρο-ασημι)
απο εδω... http://www.stelpet.gr/agv-stealth-grifo.html 362 ευρω με 2η ζελατινα και μεταφορικα.
http://i369.photobucket.com/albums/oo136/ghostkon/phpThumb.jpg
http://i369.photobucket.com/albums/oo136/ghostkon/phpThumb3.jpg
http://i369.photobucket.com/albums/oo136/ghostkon/phpThumb2.jpg
εδω ενα video παρουσιασης του κρανους...(τον κυριο αυτον αναζητηστε τον στο youtube,εχει παρουσιασεις για ολα σχεδον τα κρανη)
http://www.youtube.com/watch?v=iPS4sOUWgro
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
κανονισα και θα μου φερει η γυναικα μου απο αγγλια αυτον τον κροκοδειλο πλατης...
οσο κι αν εψαξα εδω στην ελλαδα πουθενα δεν βρηκα τοσο λεπτο οσο αυτο.
το ηθελα λεπτο γιατι το μπουφαν που πηρα ειναι πολυ εφαρμοστο και δεν θα
κουμπωνε με κατι πιο χοντρο απο αυτο...
http://www.sounddistribution.co.uk/products.asp?recnumber=1549
http://i369.photobucket.com/albums/oo136/ghostkon/forcefield.jpg http://i369.photobucket.com/albums/oo136/ghostkon/force1-big.jpg
http://i369.photobucket.com/albums/oo136/ghostkon/force2-big.jpg http://i369.photobucket.com/albums/oo136/ghostkon/force3-big.jpg
80 λιρες=90 ευρω χοντρικα... αλλα πηγε και το πηρε η ιδια...το συγκεκριμενο site δεν
στελνει στην ελλαδα, ευτυχως που ηταν στην αγγλια η γυναικα μου...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Διαιρουμενη φορμα MTECH scorpion με καμπουρα, περσινο μοντελο απο τον Τζωρτζοπουλο
απο 860 ευρω την πηρα 490 ευρω...ευτυχως βρηκα στο νουμερο μου...
Γαντια IXS RX3 περσινο μοντελο παλι απο τον Τζωρτζοπουλο απο 160 ευρω τα πηρα
90 ευρω (τα γαντια μαζι με την προστασια πλατης δωρο απο την γυναικα μου )
http://i369.photobucket.com/albums/oo136/ghostkon/SANY0001-2.jpg
http://i369.photobucket.com/albums/oo136/ghostkon/SANY0003-1.jpg
http://i369.photobucket.com/albums/oo136/ghostkon/SANY0006-2.jpg
http://i369.photobucket.com/albums/oo136/ghostkon/SANY0004-3.jpg
http://i369.photobucket.com/albums/oo136/ghostkon/SANY0007-1.jpg
http://i369.photobucket.com/albums/oo136/ghostkon/SANY0008-2.jpg
http://i369.photobucket.com/albums/oo136/ghostkon/SANY0009.jpg
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
μποτες εχω 2 ζευγαρια sidi (ενα χειμωνιατικο κι ενα καλοκαιρινο)
το καλοκαιρινο ειναι full racing protection (vertigo air)
το χειμωνιατικο πιο touring αλλα δεν παει πισω απο προστασια (strada rain)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τελικα πρεπει να προσεχει κανεις τις προσφορες απο πιο παλια μοντελα που
ξεμενουν στα καταστηματα...μπορεις να γλιτωσεις εναν σκασμο λεφτα...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
πριν 2 μηνες βγηκα απο χειρουργειο στον ωμο(σπασιμο 2 συνδεσμων)η κλειδα ειχε πεσει
προς τα κατω 4 εκατοστα...ευτυχως ολα πηγαν καλα και μπορω και παλι να ειμαι πανω
στην μοτοσυκλετα μου...μην σκεφτεστε ποτε ποσο κοστιζει η προστασια...αγοραστε
κατι καλο(οχι απαραιτητα ακριβο)και μην κοστολογισετε την αγορα που θα κανετε
αλλα κοστολογιστε την ζωη σας...στο κατω κατω πειτε πως η μοτοσυκλετα που αγορασατε
ειχε 1000 ευρω παραπανω...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
παντα ορθιοι!!!
xenos,δεν ξερω αν το γνωριζεις μα ριξε μια ματια και εδω...
εχει μπουφαν με χαμηλοτερες απο 350 ευρωπουλα τιμες...
http://www.motomarket.gr/pindex.php?&file=clothing_product.xml&id=763