View Full Version : Παρεμβάσεις στις Αγγελίες
Ποια η γνώμη σας για τις παρεμβάσεις στις αγγελίες; Εξηγώ:
Ανεβάζει κάποιος μια αγγελία πώλησης μιας μοτο με τιμή "Χ" . Εγώ με βάση τα στοιχεία που βλέπω-ξέρω-νομίζω, σχολιάζω πως είναι ακριβή, φτηνή, απάτη κλπ προτρέποντας αναλόγως τους αναγνώστες.
Πρέπει να γίνεται αυτό ή όχι; Και για ποιους λόγους από την κάθε άποψη;
LARISEOS
10/03/2009, 06:00
αμα ο άλλος το εχει πιο ακριβά ασ εξηγήσει γιατι η τιμή ειναι εκει.....απλα......
lilipoua
10/03/2009, 06:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από LARISEOS
αμα ο άλλος το εχει πιο ακριβά ασ εξηγήσει γιατι η τιμή ειναι εκει.....απλα......
Δεν νομίζω πως σε μια αγγελία υπάρχει λόγος ανάλυσης.
Τόσα θέλει κάποιος ή τόσα του λείπουν!! δεν παίζει κανένα ρόλο! Θα λειτουργήσουν οι νόμοι της αγοράς, άν είναι παραλογη η τιμή, δεν θα το αγοραζει κανείς και ο πωλητής θα αναγκαστει να ρίξει την τιμή.
Δείτε το σαν τις αγγελίες στην εφημερίδα, μπορείς να ανοιξεις διάλογο ή να σχολιάζεις ? Άν σου κάνει, παίρνεις τηλ και ρωτας (κανεις και λίγο παζαρια) ή απορριπτεις αυτη την αγγελία και πας στην επόμενη!
Τότε, να αρχισουμε να λέμε σε αυτους που βαζουν αγγελίες για μποτες, παντελόνια κλπ για 50?, πως για ένα ψωρο50άρικο γιατι δεν τα χαρίζουν καλυτερα?? ή το αντίθετο, πως ειναι λίγα τα λεφτα, ας ανεβασουν την τιμή!!
Ελευθερη αγορά κυριοι!!!
Ο καθένας κανει τις επιλογες του για το τί θα αγορασει, απο πού και πόσο.
:wave2:
Βασικά μ' αρέσει να βλέπω τον Dimchios να πετάει τέτοιες :evil: φατσούλες
:bawl: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Σοβαρά,
βαρέθηκα όλες αυτές τις ιστορίες απ' τα παλιά που διάφοροι ιδιώτες ή και μάντρες πουλάνε ό,τι να 'ναι και συχνά αυτός που κοροϊδεύουν είναι ανίδεος ή πρωτάρης. Όλοι βρεθήκαμε κάποτε σ'αυτή τη θέση και το θεωρώ άδικο. Αν σ' ένα μοτοσυκλετιστικό φόρουμ δεν υπερασπιζόμαστε ο ένας τον άλλο πού θα το κάνουμε. Παρόλα ταύτα, συνήθως συμβιβάζομαι με την πολιτική του φόρουμ.
LARISEOS
10/03/2009, 06:23
ξερεις ομως οι περισσότεροι ξεκινάνε παντα με ενα 10 000 και τελικα το πουλάνε 7 000.....γιατι?
εμεις λειτουργούμε σαν ανταγωνιστές ...προς όφελος του πολίτη! :lol:
παραδειγμα: πουλαω την ταδε φορμα 300 ευρω
και καποιος την αγορασε περσυ απο μαγαζι 250
μπαινεις και το λες....ρε φιλε καινουργια κανει 250 και εσυ μεταχοιρο την δινεις 300????
και οχι...υποθετω οτι την δινεις ακριβα γιατι νομιζω οτι κλπ κλπ κλπ
πιστευω οτι αν υπαρχουν στανταρ πληροφοριες τοτε καλο ειναι να λεγοντε.Αλλα μεχρι εκει.
το ποσο πχ κοστολογει καποιος την μοτοσυκλετα του ειναι δικο του θεμα. Μπορει να ειναι 15ετων μηχανη αλλα να φοραει πανω τα παντα απο αφτερ μαρκετ πως θα κοστολογισεις αυτα που φοραει την προσωπικη εργασια η τα εργατικα τες πα και θα πεις αν ειναι ακριβο η φθηνο???????
και τελος παντων καλο ειναι να αποτρεπουμε αλλους απο λαθος αγορες να το γνωριζουμε αλλα να υποψιαζομαστε και λιγο να ρωταμε να ψαχνουμε οχι να περιμενουμε αν το δει καποιος να το γραψει για να μας ενημερωσει.
αυτα
lilipoua
10/03/2009, 06:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από LARISEOS
ξερεις ομως οι περισσότεροι ξεκινάνε παντα με ενα 10 000 και τελικα το πουλάνε 7 000.....γιατι?
εμεις λειτουργούμε σαν ανταγωνιστές ...προς όφελος του πολίτη! :lol:
Το είπες μόνος σου, "ξεκινάνε με 10.000 και τελικά το πουλάνε 7.000"!!!!
αρα, το θέμα πάει απο μόνο του εκεί που πρέπει, χωρίς σχόλια και παρεμβάσεις απο αυτους που δεν ενδιαφερονται να αγοράσουν!
:D
lilipoua
10/03/2009, 06:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από EVI
......
αυτα
Ευη μου, δεν διαφωνώ μαζι σου.
αλλά θα αγόραζες ποτε κάτι μεταχειρισμένο ΧΩΡΙΣ να έχεις ψάξει πόσο κανει στην αγορά καινούργιο?
Πιστευω πως οι συμβουλές και τα σχόλια αυτα, υπάρχουν ήδη στα θρέντ που έχουν θέμα "ερευνα αγοράς" !(και καθημερινά ανοιγουν καινούργια) .
Σε περιπτώσεις βέβαια, που η τιμή βγάζει μάτι ότι είναι υπερβολική, πάω πάσο!!! Θα πρεπει να καταλάβουν και οι πωλητες ότι επειδη πάνω σε αυτη τη μηχανη έχασαν την παρθενιά τους, δεν ειναι ανεκτίμητη και για τους υπόλοιπους! :lol: :lol:
blackbusa
10/03/2009, 06:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από EVI
παραδειγμα: πουλαω την ταδε φορμα 300 ευρω
και καποιος την αγορασε περσυ απο μαγαζι 250
μπαινεις και το λες....ρε φιλε καινουργια κανει 250 και εσυ μεταχοιρο την δινεις 300????
και οχι...υποθετω οτι την δινεις ακριβα γιατι νομιζω οτι κλπ κλπ κλπ
πιστευω οτι αν υπαρχουν στανταρ πληροφοριες τοτε καλο ειναι να λεγοντε.Αλλα μεχρι εκει.
το ποσο πχ κοστολογει καποιος την μοτοσυκλετα του ειναι δικο του θεμα. Μπορει να ειναι 15ετων μηχανη αλλα να φοραει πανω τα παντα απο αφτερ μαρκετ πως θα κοστολογισεις αυτα που φοραει την προσωπικη εργασια η τα εργατικα τες πα και θα πεις αν ειναι ακριβο η φθηνο???????
και τελος παντων καλο ειναι να αποτρεπουμε αλλους απο λαθος αγορες να το γνωριζουμε αλλα να υποψιαζομαστε και λιγο να ρωταμε να ψαχνουμε οχι να περιμενουμε αν το δει καποιος να το γραψει για να μας ενημερωσει.
αυτα
+1299
οσο αφορα το θεμα μηχανης ο καθενας μπορει να ζητησει οτι τιμη θελει η νομιζει....που βεβαια συνηθως δεν ξεπερναει την αρχικη τιμη μιας καινουργιας μηχανης....οταν ομως στα αξεσουαρ η στον εξοπλισμο η τιμη του μεταχειρισμενου ειναι μεγαλυτερη απο την τιμη του καινουργιου τοτε πρεπει να υπαρχει ενημερωση...και μετα ο καθενας να κανει τα κουμαντα του....
Αρχικά δημιουργήθηκε από Road67
Αν σ' ένα μοτοσυκλετιστικό φόρουμ δεν υπερασπιζόμαστε ο ένας τον άλλο πού θα το κάνουμε.
Με αυτό το σκεπτικό ξεκίνησε ο προβληματισμός μου.
Επειδή διαβάζουν και πιο μικρές ηλικίες, πιο αθώες και ανυποψίαστες,
και επειδή αρκετοί έχουν όφελος από τα μπριζωμένα πιτσιρίκια (που η πλειοψηφία τους - πιστεύω - έχει κάνει ασύδοτες τις μεγάλες αντιπροσωπείες στη χώρα μας)
νομίζω είναι καλές οι επεμβάσεις όπου αντικειμενικά (όπως ανέφερε και άλλος παραπάνω) το τίμημα είναι δυσανάλογα υψηλό.
Άσχετα από την πολιτική του φόρουμ, που στην προσπάθειά του για αμεροληψία και ίση μεταχείριση των μελών μπορεί κάποιες φορές να δείχνει υπερβάλλοντα ζήλο. (δεν αναφέρομαι στο συγκεκριμένο φόρουμ, δεν έχω βάλει ποτέ αγγελία και δεν έχω παράπονο, απλά σκέφτηκα πως κάποιες φορές η "κατά γράμμα" εφαρμογή των κανόνων ίσως δεν είναι και ότι καλύτερο. Εγώ προσωπικά θα ήθελα ακόμη και μέσα σε μια αγγελία να βλέπω (ουσιαστικές και αληθινές) αντιπαραθέσεις για το περιεχόμενό της, γιατί δεν μπορούμε όλοι να έχουμε την ίδια εμπειρία ούτε τα ίδια γερακίσια μάτια που θα μας βοηθήσουν να μη την πατήσουμε).
Αν θέλετε, σχολιάστε...
blackbusa
10/03/2009, 06:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από CB...K
Με αυτό το σκεπτικό ξεκίνησε ο προβληματισμός μου.
Επειδή διαβάζουν και πιο μικρές ηλικίες, πιο αθώες και ανυποψίαστες,
και επειδή αρκετοί έχουν όφελος από τα μπριζωμένα πιτσιρίκια (που η πλειοψηφία τους - πιστεύω - έχει κάνει ασύδοτες τις μεγάλες αντιπροσωπείες στη χώρα μας)
νομίζω είναι καλές οι επεμβάσεις όπου αντικειμενικά (όπως ανέφερε και άλλος παραπάνω) το τίμημα είναι δυσανάλογα υψηλό.
Άσχετα από την πολιτική του φόρουμ, που στην προσπάθειά του για αμεροληψία και ίση μεταχείριση των μελών μπορεί κάποιες φορές να δείχνει υπερβάλλοντα ζήλο. (δεν αναφέρομαι στο συγκεκριμένο φόρουμ, δεν έχω βάλει ποτέ αγγελία και δεν έχω παράπονο, απλά σκέφτηκα πως κάποιες φορές η "κατά γράμμα" εφαρμογή των κανόνων ίσως δεν είναι και ότι καλύτερο. Εγώ προσωπικά θα ήθελα ακόμη και μέσα σε μια αγγελία να βλέπω (ουσιαστικές και αληθινές) αντιπαραθέσεις για το περιεχόμενό της, γιατί δεν μπορούμε όλοι να έχουμε την ίδια εμπειρία ούτε τα ίδια γερακίσια μάτια που θα μας βοηθήσουν να μη την πατήσουμε).
Αν θέλετε, σχολιάστε...
δεν πιστευω να υπαρχει εστω και ενα ατομο που να αγοραζει κατι μτχ χωρις να εχει κανει ερευνα αγορας και το ποσο αξιζει καινουργιο για να δει ποσο τον συμφερει η οχι....αντιπαραθεσεις δεν χρειαζονται γιατι ειναι απλα μαθηματικα....πχ κατι που κανει καινουργιο 200 και ο αλλος το πουλαει 300 μεταχειρισμενο πρεπει να γινεται επισημανση το που και ποσο....το γιατι δεν χρειαζετε...για οσο αφορα της μηχανες ειπαμε....ο καθενας μπορει να ζητησει οτι θελει...αλλωστε στο νετ ειμαστε τωρα...το να ψαξεις ειναι ακομα πιο ευκολο....
lilipoua
10/03/2009, 07:00
...
Δεν ειναι παραλογος ο τρόπος που σκέφτεσαι!
και ξαναλέω, συμφωνώ με αυτο, σε παραλογες αγγελίες.
αλλά απο την άλλη πλευρα, τότε, να κανουμε ένα sticky που να λέει σε όσους ποσταρουν αγγελίες " παιδία, όλοι είμαστε μοτοσυκλετιστές, ας υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλο.Μη ποσταρετε αγγελίες με υπερβολικες τιμες!!"
Ξέρω, το πήγα στο άλλο άκρο!!!
Αλλά να σε ρωτήσω κάτι? αγγελίες σε εφημερίδες διαβάζεις όταν ψάχνεις για κάτι? εκει τί κανεις που δεν υπαρχει δυνατότητα για σχόλια? ΡΩΤΑΣ!! ΨΑΧΝΕΙΣ!
Αν διαβάσεις 10 αγγελίες για μια μηχανή με τα ιδια χαρακτηριστικά και οι 8 κυμαίνονται στα 6.000 και οι 2 στα 10.000, ποιός σου φταίει άν πας να πάρεις αυτη των 10.000? όλα ετοιμα τα θέλετε μου φαινεται!!!
:lol: :lol:
Αρχικά δημιουργήθηκε από lilipoua
Αλλά να σε ρωτήσω κάτι? αγγελίες σε εφημερίδες διαβάζεις όταν ψάχνεις για κάτι? εκει τί κανεις που δεν υπαρχει δυνατότητα για σχόλια? ΡΩΤΑΣ!! ΨΑΧΝΕΙΣ!
Αν διαβάσεις 10 αγγελίες για μια μηχανή με τα ιδια χαρακτηριστικά και οι 8 κυμαίνονται στα 6.000 και οι 2 στα 10.000, ποιός σου φταίει άν πας να πάρεις αυτη των 10.000? όλα ετοιμα τα θέλετε μου φαινεται!!!
Συγγνώμη, δεν είχα καταλάβει πως το φόρουμ λειτουργεί ως εφημερίδα!
Όπως γράφεις και εσύ: "ΡΩΤΑΣ!! ΨΑΧΝΕΙΣ!"
Νόμιζα πως τα φορουμ εξυπηρετούν και αυτόν τον σκοπό...
Αρχικά δημιουργήθηκε από lilipoua
αλλά απο την άλλη πλευρα, τότε, να κανουμε ένα sticky που να λέει σε όσους ποσταρουν αγγελίες " παιδία, όλοι είμαστε μοτοσυκλετιστές, ας υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλο.Μη ποσταρετε αγγελίες με υπερβολικες τιμες!!"
Ξέρω, το πήγα στο άλλο άκρο!!!
Επίσης, δεν είμαστε όλοι μοτοσυκλετιστές... Μέσα στα φόρουμ κυκλοφορούν και έμποροι (ή κάνω λάθος?)
Επίσης, καμμία μεταχειρισμένη μοτο δεν έχει ίδια χαρακτηριστικά με μία άλλη...
lilipoua
10/03/2009, 07:10
Συγγνώμη, δεν είχα καταλάβει πως το φόρουμ λειτουργεί ως εφημερίδα!
Όπως γράφεις και εσύ: "ΡΩΤΑΣ!! ΨΑΧΝΕΙΣ!"
Νόμιζα πως τα φορουμ εξυπηρετούν και αυτόν τον σκοπό...
Δεν είπα πως λειτουργεί σαν εφημερίδα, αλλά όλα αυτα που λές λύνονται αν καποιος εχει κανει ερευνα ΠΡΙΝ απαντησει σε μία αγγελία. Τότε, δεν χρειάζεται να τον "σωσεις" απο κάτι, γιατί ήδη ξέρει!
Αυτο που θέλω να πω δλδ είναι, πως άν απαντας στα θρεντ με τις απορίες για αγορές, τότε έχεις ήδη βοηθήσει.
Αν το κάνουμε έτσι, θα καταλήξουν οι αγγελίες να είναι υποκατηγορία στις αντιπαραθεσεις!!
lilipoua
10/03/2009, 07:13
Επίσης, καμμία μεταχειρισμένη μοτο δεν έχει ίδια χαρακτηριστικά με μία άλλη...
¨Οταν λέω τα "ιδια χαρακτηριστικά" εννοώ , μοντέλο, χρονολογία, περιπου τα ίδια χλμ. , τέτοια πραγματα! για να μπορείς να συγκρίνεις σε αρχικό στάδιο "όμοια" πραγματα!
Αρχικά δημιουργήθηκε από blackbusa
δεν πιστευω να υπαρχει εστω και ενα ατομο που να αγοραζει κατι μτχ χωρις να εχει κανει ερευνα αγορας και το ποσο αξιζει καινουργιο για να δει ποσο τον συμφερει η οχι....αντιπαραθεσεις δεν χρειαζονται γιατι ειναι απλα μαθηματικα....πχ κατι που κανει καινουργιο 200 και ο αλλος το πουλαει 300 μεταχειρισμενο πρεπει να γινεται επισημανση το που και ποσο....το γιατι δεν χρειαζετε...για οσο αφορα της μηχανες ειπαμε....ο καθενας μπορει να ζητησει οτι θελει...αλλωστε στο νετ ειμαστε τωρα...το να ψαξεις ειναι ακομα πιο ευκολο....
Φίλε blackbusa, εννοείται πως δεν μιλάω για τα αυτονόητα (μτχ.300-καινούριο 200).
Φυσικά ο καθένας μπορεί να ζητάει όσα θέλει, η συναδελφικότητα όμως των υπολοίπων που γνωρίζουν (κατά τη γνώμη μου) θα πρέπει να αποζητά την επισήμανση των λόγων μιας υψηλής τιμής. (για την προστασία των αδαών αλλά και την γενικότερη ενημέρωση των υπολοίπων..)
Να ξαναπώ όμως οτι υποψιάζομαι πως πιθανόν αυτά που υποστηρίζω να μην εμπεριέχονται στο ρόλο που καλείται να παίξει ένα φόρουμ..
Η αγορα ειναι ελεύθερη και ο αγοραστής (η ζητηση) τελικα διαμορφώνει τη τιμη σε οτιδήποτε.
Καποιο σοφο παλιο μελος ειχε πει "για οτιδήποτε υπάρχει αγοραστής ακομα και για το χρεπι"
Το παραπάνω βασίζεται στη άγνοια μερικών για την αγορά, ειτε γιατι δεν εχουν πληροφόρηση σωστη ειτε γιατι δεν εχουν τα μεσα (γνωριμίες κτλ)
Εγω λεω οτι καμια φορα ειναι καλο να βοηθαμε το συμφορουμητη μας με το να σχολιαζουμε κομψα καποια παραλογη απαίτηση του πωλητή σε αγγελία, αλλα αυτο δε προκαταβαλει την πώληση! Οποιος θελει κατι θα το παρει ετσι και αλλιως.
Εγω προσωπικά βλεπω αγγελίες για μοτοσυκλέτες που εχουν υπερεκτιμηθεί και μενουν στις αγγελιες 1-2 χρονια.. και UP και "νεα τιμη" κτλ κτλ αλλα δε σχολιαζω αν και κρατιέμαι...
τις περισσότερες φορες εχω παρατηρήσει οτι αυτος που πουλαει ακριβα σε σχεση με τη κατα μ.ο. πραγματική τιμη μιας μοτοσυκλέτας στη πραγματικότητα δε καίγεται να πουλησει... κοινώς "δε πουλαει".... απλα βαζει μια αγγελία μπας και ψαρωσει καποιος και του ερθει το λαχειο απο το πουθενά... αυτο με ψιλοεκνευριζει αλλα κανω την καρδια μου πετρα με το σκεφτικό οτι ισως κανω λαθος γιατι την αγαπάει τη μηχανη και πραγματικα πιστευει οτι αξιζει τοσο και δε ψαχνει απλα θυματα ... τεσπα...
lilipoua
10/03/2009, 07:38
Φίλε blackbusa, εννοείται πως δεν μιλάω για τα αυτονόητα (μτχ.300-καινούριο 200).
Φυσικά ο καθένας μπορεί να ζητάει όσα θέλει, η συναδελφικότητα όμως των υπολοίπων που γνωρίζουν (κατά τη γνώμη μου) θα πρέπει να αποζητά την επισήμανση των λόγων μιας υψηλής τιμής. (για την προστασία των αδαών αλλά και την γενικότερη ενημέρωση των υπολοίπων..)
Να ξαναπώ όμως οτι υποψιάζομαι πως πιθανόν αυτά που υποστηρίζω να μην εμπεριέχονται στο ρόλο που καλείται να παίξει ένα φόρουμ..
Αν το φορουμ ήταν αποκλειστικά ένας χωρος αγοραπωλησιών για μεταχειρισμένα απο ιδιώτες, τότε ναι, θα επρεπε οι mods να μην κανουν τπτ άλλο απο το να ελεγχουν αν ο πωλητης είναι πραγματι ιδιώτης και η τιμή του είναι στα λογικα πλαισια της αγορας! (κατι που δεν γίνεται ούτε στα εξειδικευμένα έντυπα γιατι ο καθένας έχει το δικαίωμα να ζητά ό,τι θέλει!! άσχετα αν θα το παρει ή όχι)!
Καταλαβαίνω ποιό είναι το θέμα που προβάλεις, αλλα ειναι ανεφικτο κατα τη γνώμη μου!
σε ένα φορουμ ( οπως το βλέπω εγω) μπαίνεις για να ανταλλάξεις απόψεις, να ρωτήσεις για κάτι που δεν γνωρίζεις και μπορούν να σε βοήθήσουν. όχι όμως για να βρεις έτοιμο ένα site με ερευνα αγορας που εχει γίνει για σένα, πριν απο σένα! Αυτο δεν είναι φορουμ, ειναι ηλεκτρονικό καταστημα με τη βοηθεία του κοινού!!
(είπαμε, στα αυτονόητα, δεν τιθεται θέμα)
Κανένας δεν χρειάζεται την προστασία κανενός.
Αν είσαι αρκετά μαλάκας τότε είτε σε μαγαζί, είτε σε αγγελία στον τύπο, είτε σε αγγελία σε φόρουμ παραμένεις μαλάκας και ψωνίζεις από σβέρκο.
Αν είσαι ανήλικος τότε υπάρχει ένα θέμα.
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Αν είσαι αρκετά μαλάκας τότε είτε σε μαγαζί, είτε σε αγγελία στον τύπο, είτε σε αγγελία σε φόρουμ παραμένεις μαλάκας και ψωνίζεις από σβέρκο.
Αν είσαι ανήλικος τότε υπάρχει ένα θέμα.
Είναι μία άποψη! Όσο υπάρχουν κορόϊδα θα υπάρχουν και "έξυπνοι".
Εμένα προσωπικά δε με ευχαριστεί η εκμετάλλευση ακόμη και αν ο άλλος είναι μ....ας.
Αν εσύ είσαι από τους γάτους, μπράβο σου!
Το πρόβλημα με το σκεπτικό της κριτικής για το αν κάτι είναι ακριβό ή φτηνό, είναι το "up" που γίνεται στην περίπτωση αυτή.
Δηλαδή αν κάποιος κάνει μια διπλοεγγραφή ή βάλει κανα δυό φιλαράκια του να λένε τη γνώμη τους, θα βρίσκεται η αγγελία πάντα ψηλά, κάτι που προφανώς είναι άδικο για τους υπόλοιπους.
Συμφωνώ με το υπάρχον σύστημα του τσεκουριού.
Για αυτό υπάρχουν και οι Mods που πρέπει να κρίνουν τι παραμένει και τι φεύγει.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Dimos35
Το πρόβλημα με το σκεπτικό της κριτικής για το αν κάτι είναι ακριβό ή φτηνό, είναι το "up" που γίνεται στην περίπτωση αυτή.
Δηλαδή αν κάποιος κάνει μια διπλοεγγραφή ή βάλει κανα δυό φιλαράκια του να λένε τη γνώμη τους, θα βρίσκεται η αγγελία πάντα ψηλά, κάτι που προφανώς είναι άδικο για τους υπόλοιπους.
Συμφωνώ με το υπάρχον σύστημα του τσεκουριού.
Για αυτό υπάρχουν και οι Mods που πρέπει να κρίνουν τι παραμένει και τι φεύγει.
Κι'αν το "φιλαράκι" υποβάλλει ερωτήσεις ενδιαφέροντος το ίδιο αποτέλεσμα δεν θα πετύχει; (και κανείς δεν θα πάρει μυρωδιά, ίσα-ίσα που θα φαίνεται οτι υπάρχει και ενδιαφέρον για την αγγελία)
Εγώ πάντως αναφέρομαι σε συγκεκριμένες παρεμβάσεις που επισημαίνουν ας πούμε (όπως είδα κάπου) πως το μηχανάκι δεν είναι της χρονιάς 2001 που λέει ο πωλητής γιατί είναι πχ αερόψυκτο και τα αερόψυκτα είναι μέχρι το 2000.
Συνηθως τετοιες οταν παρεμβασεις γινονται δεν διαγραφονται
:beer:
αυτο που με προβληματιζει εμενα σχετικα με το θεμα ειναι (εχει συζητηθει ξανα) αυτοι που γινοντε μελη εμφανως και αποκλειστικα για να πουλησουν και μετα χανοντε:wave2:
εκει σε συναρτηση με καποιες ενδεχομενως <<παραλογες>> αγγελιες σου δημιουργειται η αισθηση οτι σε θεωρουν και λιγο μαλακα:look:
οτι κατσει και φυγαμε---
ειναι λιγο θεμα για μενα:sick:
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
+1000
SeNNinhA
12/03/2009, 05:15
Είμαι αντίθετος σε παρεμβάσεις τρίτων σε αγγελίες.
Η μοναδική δικαιολογημένη παρέμβαση κατ'εμέ αφορά μόνο να υποδειχθούν στοιχεία μη αληθή στην αγγελία. Όπως πχ λάθος μοντέλο, χρονολογία, εαν είναι τρακαρισμένο και ότιδήποτε άλλο ξέρουμε ή αναγνωρίζουμε σαν μην αληθή.
Ακόμη και σε αυτή την περίπτωση νομίζω ότι είμαστε υποχρεωμένοι να επικοινωνήσουμε πρώτα με πμ με το άτομο που έβαλε την αγγελία και να του αναφέρουμε τις ενστάσεις μας δίνοντάς του την ευκαιρία να προβεί μόνος του σε διορθώσεις και μόνο σε περίπτωση που μας αγνοήσει να τις αναφέρουμε και στο ποστ της αγγελίας.
Σε οποιαδήποτε περίπτωση συζητήσεις σχετικές με καλό, κακό, καλύτερο, χειρότερο, ακριβό, φθηνό, κλπ είναι απαράδεκτες από οποιονδήποτε δεν ενδιαφέρεται να αγοράσει αυτό που πωλείται.
Εαν κάποιος θέλει να μάθει για το εαν είναι ακριβή μια τιμή πώλησης μπορεί να ανοίξει ενα post και να ρωτήσει. Δεν χρειάζονται αυτόβουλοι καλοθελητές στις αγγελίες. Ο καθένας πουλάει ΟΣΟ ΑΚΡΙΒΑ ή ΦΘΗΝΑ θέλει και εαν είναι τυχερός θα πάρει τα χρήματα που ζητά ή όχι. Δεν αφορά κανένα αυτό παρά μόνο εκείνον που θέλει να αγοράσει.
Εννοείται φυσικά ότι οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές είναι ελεύθεροι να κάνουν ότι σχόλιο θέλουν στην προσπάθειά τους να αποφασίσουν εαν θα το αγοράσουν ή όχι και σε τι τιμή.
Ακόμη και σε περίπτωση που δεν κρατιέστε και θέλετε να σχολιάσετε οπωσδήποτε μια αγγελία τότε μπορείτε εύκολα να ανοίξετε ενα νέο δικό σας post με τίτλο πχ "ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΑ ......." και να γράψετε εκεί μέσα ότι σας κατέβει στο κεφάλι.
Αλλά επιμένω ότι οι αγγελίες ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ να κρατιούνται καθαρές από οτιδήποτε περιττό και άσχετο με την διαδικασία επικοινωνίας πωλητή-πιθανού αγοραστή.
Μην κάνετε ότι δεν θα θέλατε να σας κάνουν
LARISEOS
12/03/2009, 05:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από SeNNinhA
Είμαι αντίθετος σε παρεμβάσεις τρίτων σε αγγελίες.
Η μοναδική δικαιολογημένη παρέμβαση κατ'εμέ αφορά μόνο να υποδειχθούν στοιχεία μη αληθή στην αγγελία. Όπως πχ λάθος μοντέλο, χρονολογία, εαν είναι τρακαρισμένο και ότιδήποτε άλλο ξέρουμε ή αναγνωρίζουμε σαν μην αληθή.
Ακόμη και σε αυτή την περίπτωση νομίζω ότι είμαστε υποχρεωμένοι να επικοινωνήσουμε πρώτα με πμ με το άτομο που έβαλε την αγγελία και να του αναφέρουμε τις ενστάσεις μας δίνοντάς του την ευκαιρία να προβεί μόνος του σε διορθώσεις και μόνο σε περίπτωση που μας αγνοήσει να τις αναφέρουμε και στο ποστ της αγγελίας.
Σε οποιαδήποτε περίπτωση συζητήσεις σχετικές με καλό, κακό, καλύτερο, χειρότερο, ακριβό, φθηνό, κλπ είναι απαράδεκτες από οποιονδήποτε δεν ενδιαφέρεται να αγοράσει αυτό που πωλείται.
Εαν κάποιος θέλει να μάθει για το εαν είναι ακριβή μια τιμή πώλησης μπορεί να ανοίξει ενα post και να ρωτήσει. Δεν χρειάζονται αυτόβουλοι καλοθελητές στις αγγελίες. Ο καθένας πουλάει ΟΣΟ ΑΚΡΙΒΑ ή ΦΘΗΝΑ θέλει και εαν είναι τυχερός θα πάρει τα χρήματα που ζητά ή όχι. Δεν αφορά κανένα αυτό παρά μόνο εκείνον που θέλει να αγοράσει.
Εννοείται φυσικά ότι οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές είναι ελεύθεροι να κάνουν ότι σχόλιο θέλουν στην προσπάθειά τους να αποφασίσουν εαν θα το αγοράσουν ή όχι και σε τι τιμή.
Ακόμη και σε περίπτωση που δεν κρατιέστε και θέλετε να σχολιάσετε οπωσδήποτε μια αγγελία τότε μπορείτε εύκολα να ανοίξετε ενα νέο δικό σας post με τίτλο πχ "ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΑ ......." και να γράψετε εκεί μέσα ότι σας κατέβει στο κεφάλι.
Αλλά επιμένω ότι οι αγγελίες ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ να κρατιούνται καθαρές από οτιδήποτε περιττό και άσχετο με την διαδικασία επικοινωνίας πωλητή-πιθανού αγοραστή.
Μην κάνετε ότι δεν θα θέλατε να σας κάνουν
καλα τα ειπες.......συμφωνω και εγω σε αυτο......
αλλα σε συγκεκριμένες περιπτώσεις που έψαχνα εγω για enduro ασ πούμε ο τύπος έλεγε οτι το μηχανάκι ειναι το 2005 επειδή ειχε βαλει τα πλαστικά απο το 2005 επάνω.....εγω που ήμουνα άσχετος επρεπε να την πατήσω?.....
ΟΧΙ! σε χτυπητές αγγελίες που ο άλλος παει να κοροϊδέψει ΚΑΠΟΙΟΝ , καλα ειναι να επεμβαίνουν οι πιο παλιοί!!!
ΤΙ Σκατα ,,,,,,γιαυτο ήμαστε και εδω μεσα.....για να δίνουμε και να παίρνουμε οτι καλώ μπορεί να βγαλει ο καθένας
SeNNinhA
12/03/2009, 05:33
Μα το είπα πιο πάνω.
Σε περίπτωση που κάποιος ξέρει μια ανακρίβεια σχετικά με την αγγελία τότε
α) επικοινωνεί με πμ με τον πωλητή και τον ενημερώνει ώστε να αλλάξει ή μη την αγγελία του
β) εαν δεν αλλάξει ο πωλητής την αγγελία του τότε μόνο το αναφέρει στο post της αγγελίας
Είναι όμως τουλάχιστον απαράδεκτο να μην επικοινωνήσεις πρώτα με τον πωλητή ώστε να του δώσεις το δικαίωμα να διορθώσει ο ίδιος την αγγελία του. Πολλές φορές κάποια λάθη γίνονται και από άγνοια του πωλητή χωρίς να υπάρχει δόλος. ;)
LARISEOS
12/03/2009, 05:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από SeNNinhA
Μα το είπα πιο πάνω.
Σε περίπτωση που κάποιος ξέρει μια ανακρίβεια σχετικά με την αγγελία τότε
α) επικοινωνεί με πμ με τον πωλητή και τον ενημερώνει ώστε να αλλάξει ή μη την αγγελία του
β) εαν δεν αλλάξει ο πωλητής την αγγελία του τότε μόνο το αναφέρει στο post της αγγελίας
Είναι όμως τουλάχιστον απαράδεκτο να μην επικοινωνήσεις πρώτα με τον πωλητή ώστε να του δώσεις το δικαίωμα να διορθώσει ο ίδιος την αγγελία του. Πολλές φορές κάποια λάθη γίνονται και από άγνοια του πωλητή χωρίς να υπάρχει δόλος. ;)
συγκεκριμένα νομίζω οτι η πιθανότητες να ξεγελάσει ειναι πιο πιθανές παρα να κανει λάθος..... μπωρει να με πεις κακό? αλλα ετσι πιστεύω....
γιατι στην δικια μου περίπτωση αφου έφαγα τωση ωρα με την αγγελία του και μετα απο τηλεφωνο μου ειπε πως το μηχανακι ειναι 2003 αλλα πλαστικα 2005!!!!
τωρα αν ειναι κανένα μικρο λάθος που μπορούμε να το κάνουμε ολοι σίγουρα με πμ πρώτα! αλλα αυτο δεν ητανε λάθος για μενα .....κανω λάθος?
ητανε πονιροοοοοοο :ninja:
DimChios
18/03/2009, 19:13
Νομιζω πως δωθηκαν οι απαντησεις απο 2-3 ατομα εδω, με πολυ λογικα επιχειρηματα και αν σε ολα αυτα προσθεσετε οτι (οσο ειναι δυνατον) οι μοντς κανουν σωστα τη δουλεια τους και χωρις "διαχωρισμους" κλπ...
τοτε δεν υπαρχει λογος να το συζηταμε αλλο
ευχαριστω
project.breeze
18/03/2009, 20:06
Σε ορισμένες περιπτώσεις θα πρέπει να επιτρέπονται τα σχόλια και εξηγούμαι.Κάποια στιγμή παλιότερα στο forum ένας συμφορουμίτης αγόρασε τρακαρισμένο Ζ1000 από Γερμανία και έκανε post δείχνοντας βήμα βήμα πως το έφτιαξε.Κάποια στιγμή αργότερα,μετά από καιρό,το έβαλε αγγελία και το πουλούσε παραλείποντας να αναφέρει πως το μηχανάκι ήταν σακατεμένο και ότι το έφτιαξε.Εκεί λοιπόν σχολίασα και παρέπεμψα τους υπόλοιπους αναγνώστες στο thread της ανακατασκευής.Δεν έπρεπε να το κάνω;Εγώ το θεώρησα κοροϊδία και δεν θέλω να με περνάνε για ηλίθιο...
Σε τέτοιες περιπτώσεις ή όταν κάποιος ηθελημένα ή αθέλητα πληροφορίες για την κατάσταση της μοτοσυκλέτας ή του έτους κατασκευής κλπ καλό θα ήταν να το επισημαίνουμε.
Το θέμα είναι να μην αρχίζει ο καθένας να πετάει το μακρύ και το κοντό του σχετικά με την τιμή που ζητάει ο άλλος.
Το συγκεκριμένο περιστατικό που ανέφερες, δεν νομίζω ότι είχε γίνει επίτηδες όπως είχε πει και ιδιοκτήτης. Είναι χαζό να παρουσιάζεις μια επισκευή βήμα βήμα στο net και να προσπαθείς να το δώσεις κρύβοντας το ότι ήταν επισκευασμένο.
project.breeze
19/03/2009, 08:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
Σε τέτοιες περιπτώσεις ή όταν κάποιος ηθελημένα ή αθέλητα πληροφορίες για την κατάσταση της μοτοσυκλέτας ή του έτους κατασκευής κλπ καλό θα ήταν να το επισημαίνουμε.
Το θέμα είναι να μην αρχίζει ο καθένας να πετάει το μακρύ και το κοντό του σχετικά με την τιμή που ζητάει ο άλλος.
Το συγκεκριμένο περιστατικό που ανέφερες, δεν νομίζω ότι είχε γίνει επίτηδες όπως είχε πει και ιδιοκτήτης. Είναι χαζό να παρουσιάζεις μια επισκευή βήμα βήμα στο net και να προσπαθείς να το δώσεις κρύβοντας το ότι ήταν επισκευασμένο.
Ρε συ Βύρωνα ειλικρινά τώρα,πιστεύεις πως κάποιος που αγοράζει μια μοτοσυκλέτα σακατεμένη με σκοπό να την επισκευάσει,την πουλάει μετά από καιρό και απλά ξεχνάει να αναφέρει πως το μηχανάκι ήταν σακατεμένο;Πες με δύσπιστο,αλλά δεν το πιστεύω...
project.breeze
19/03/2009, 08:39
Για να μην επικεντρωνόμαστε όμως σε ένα μεμονωμένο περιστατικό,γνώμη μου είναι όταν έχουμε αμφιβολίες για τους ισχυρισμούς ενός πωλητή είτε για το αν είναι τρακαρισμένο ή όχι,είτε για το μοντέλο να τους εκθέτουμε.Υπάρχουν παιδιά εδώ μέσα μικρότερης ηλικίας που δουλεύοντας πιάσαν κάποια λεφτά στα χέρια τους και πάνω στον ενθουσιασμό τους για την αγορά κάποιας μοτοσυκλέτας να την πατήσουν.Είναι κρίμα και άδικο γιατί κι εγώ αν ήμουν αγοραστής και κάποιος φίλος συμφορουμίτης είχε ενστάσεις για την μοτοσυκλέτα που επρόκειτο να αγοράσω ΣΙΓΟΥΡΑ θα ήθελα να τις μάθω.Η μοτοσυκλέτα εκτός από την ευτυχία,την χαρά και τα όμορφα συναισθήματα που μπορεί να προσφέρει δεν παύει να είναι ένα υλικό αγαθό,ένα περιουσιακό στοιχείο που κοστίζει λεφτά,σε ορισμένες περιπτώσεις πολλά λεφτά.Είναι κρίμα να την πατήσουμε ενώ βρισκόμαστε υπό την σκέπη ενός forum που όλοι αγαπάμε το ίδιο πράγμα.Προστατέψτε τον συμφορουμίτη σας,αυτό λέω :wave2:
stavrouliasp
19/03/2009, 10:40
Η δική μου άποψη είναι η εξής :
Όποιος πιστεύει οτι έχει κάτι σημαντικό! να προσθέσει, ας το κάνει. Από εκεί και πέρα να αφήσει τους mods να κρίνουν αν πρέπει να κοπεί ή όχι...
Cpt. Haddock
19/03/2009, 10:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrouliasp
Η δική μου άποψη είναι η εξής :
Όποιος πιστεύει οτι έχει κάτι σημαντικό! να προσθέσει, ας το κάνει. Από εκεί και πέρα να αφήσει τους mods να κρίνουν αν πρέπει να κοπεί ή όχι...
Σωστά.
Μια και οι mods ειναι γνωστό οτι ειναι αργόσχολοι τύποι που κάθονται συνεχώς στο pc κάνοντας refresh για να δουν τι να κόψουν...
Πόσο εύκολα σ' αυτή τη χώρα μεταθέτουμε το πρόβλημα σε άλλους... :rolleyes:
stavrouliasp
19/03/2009, 10:57
Τώρα που το λες δεν έχεις και άδικο...:a13:
...αλλά εγώ επιμένω στην άποψή μου........