View Full Version : ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΙΣ ΔΑΓΚΑΝΕΣ
blueangel
13/03/2009, 04:31
Ρε παιδιά σκέφτομαι να περάσω τις τετραπίστονες δαγκάνες από TDM στο μωρό μου (FZS 2005) για καλύτερη αίσθηση στα φρένα.Το μόνο που θα κάνω είναι εξαέρωση γιατί ταιρίάζουν γάντι.Το θέμα είναι το έχει επιχειρήσει κανείς για να μου πεί εντυπώσεις?Τις έχω βρεί μεταχειρισμένες σε άψογη κατάσταση...Ακούω γνώμες...:wave2:
θα ελεγα να βαλεις πρωτα σωληνακια υψηλης (αν δεν εχεις ηδη) και μετα να σκεφτεις για αλλες δαγκανες.
blueangel
13/03/2009, 05:02
Σε ευχαριστώ φίλε μου σκεφτόμουν σαν δεύτερη κίνηση αυτό...:)
johnnyestia
30/03/2009, 17:47
Εγώ έχω το 06', οπότε από φρένα είμαστε το ίδιο.
Η δικιά μου η άποψη είναι πως οι διπίστονες δεν υστερούνε τόσο πολύ σε δύναμη ώστε να δικαιολογείται αλλαγή στις δαγκάνες. Αν πάρεις υπ'όψην το γεγονός ότι δεν υπάρχει και ABS, μια τέτοια αλλαγή ίσως είναι και επικίνδυνη.
Αντίθετα τα σωληνάκια υψηλής είναι μια must αλλαγή. Ξεκίνα από εκεί και αν ακόμα σου λείπει η δύναμη από τις δαγκάνες, άλλαξέ τες και αυτές.
blueangel
30/03/2009, 17:58
Νασαι καλά ρε φίλε ναι προς τα κεί έχω στραφεί και γώ τελικά...:winka:
εγω την εχω κάνει ήδη αυτη τη μετετροπη δεν εχει διαφορα.
δεν νομζω να μπενουν κουτι πανω θες οποσδιποτε αποστατες
TOLISTOLAROS
18/01/2010, 23:08
Άρη το κέρδος απ'τα υψηλής δεν είναι στη δύναμη φρεναρίσματος αλλά στην αντοχή.Αν θες δύναμη αλλάζεις δαγκάνες.Να ξέρεις όμως ότι θ'αλλάξει η διαδρομή της μανέτας(μεγαλύτερη).
blueangel
18/01/2010, 23:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από TOLISTOLAROS
Άρη το κέρδος απ'τα υψηλής δεν είναι στη δύναμη φρεναρίσματος αλλά στην αντοχή.Αν θες δύναμη αλλάζεις δαγκάνες.Να ξέρεις όμως ότι θ'αλλάξει η διαδρομή της μανέτας(μεγαλύτερη).
Σ'ευχαριστώ Τόλη,δεν τόκανα τελικά έμεινα μόνο στα υψηλής...ναι το περίμενα αυτό με τη μανέτα.Κάπου με φρέναρε το γεγονός ότι τελικά θα χρειαζόμουν αποστάτες όπως είπε και ο φίλος πρίν και δεν ήθελα να ανοίξω δουλειές...
δεν υπαρχει λογος να αλλαξεις δαγκανες.υψηλης,τακακια,υγρα και εχεις φρενα απο αλλο μηχανακι!
:winka:
notakos600
19/01/2010, 08:40
Άλλαξα απλά υγρά (ΧΤ 600), κάνοντας καλή εξαέρωση και έχω άλλα φρένα κυριολεκτικά.
Είμαι κι εγώ της άποψης να κοιτάξεις πρώτα όλα τα άλλα και να αφήσεις τελευταίο το θέμα για αλλαγή δαγκάνας.
Όσον αφορά τους αποστάτες, αν δεν βρεις έτοιμους τότε μηχανουργείο.
blueangel
19/01/2010, 14:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
δεν υπαρχει λογος να αλλαξεις δαγκανες.υψηλης,τακακια,υγρα και εχεις φρενα απο αλλο μηχανακι!
:winka:
Αυτά έκανα Γιώργο και εντάξει το αποτέλεσμα είναι αρκετά καλό!!!Αλλωστε αν πρόσεξες πριν ξεθάψει ο φίλος το post είναι από την περασμένη Ανοιξη...:beer: :beer: :beer: