View Full Version : κροκοδειλοι απορια- dainese G2
οι κρκοκόδειλοι εχουνε διαβαθμισμένα μεγέθη(small medium κτλ...) ή ειναι ένα μεγεθος για όλους;
σε περίπτωση που υπαρχουν κροκόδειλοι και με μεγέθη και χωρίς, το Dainese G2 ξερει κανείς αν βγαίνει σε ένα μέγεθος ή πρεπει να πας να δεις ποιο νουμερο σου κάνει...; ή παει με το μπουφάν στο οποιο θες να το βάλεις;:confused: :confused:
(κι αν εχει κανένας, σε καλή τιμούλα, ΘΕΛΩ!)
158166
με ενδιαφερει και εμενα η αγορα κροκοδειλου. εχω και εγω μπουφαν dainese αλλα αυτοι που μπενουν στο μπουφαν μου φαινονται λιγο μινιμαλ.
σιγουρα ενας κανονικου μεγεθους δεν μπορεις να τον φορας παντα. αλλα προστατευει και την ουρα στον κωλο... γεια πειτε πο γνωστες του θεματος
πολλοι κατασκευαστές προφέρουν διαφορα μεγέθη για να ταιρίάζουν στα διάφορα αναστήματα, δεν ξέρω αν ισ΄χυει το ίδιο και για τον συγκεκριμενο (ψάχτε το βρε παιδιά στο site της dainese...)
από εκεί και πέρα την πληρέστερη προστασία προσφέρουν τα προστατευτικά πλατης που φοριούντε χωριστά, ενώ αυτά που μπαίνουν στις θήκες του μπουφάν δεν καλύπτουν ολοκληρη την πλάτη και συνηστάτε ο συνδιασμός τους με ζώνη μέσης....
το πιο σημαντικό ειναι να επιλέξετε προίόν που έχει πιστοποιηθεί σύμφωνα με την ΕΝ1621-2 (level-1 , level-2 προτιμήστε το 2 ) που είναι η προδιαγραφή που αφόρά στα προστατευτικά πλάτης για μοτοσυκλετιστική χρήση.
Κάλές αγορές!
:wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από div400
[B
από εκεί και πέρα την πληρέστερη προστασία προσφέρουν τα προστατευτικά πλατης που φοριούντε χωριστά, ενώ αυτά που μπαίνουν στις θήκες του μπουφάν δεν καλύπτουν ολοκληρη την πλάτη και συνηστάτε ο συνδιασμός τους με ζώνη μέσης....
[/B]
αλλη δουλεια κανει η ζωνη μεσης, λιγοτερο για προστασια νεφρων απο το κρυο ειναι, οχι για περιπτωση πτωσης.
SnakeMJK
16/03/2009, 03:49
όλα τα προστατευτικά πλάτης της dainese, είτε αυτά που δείχνεις, είτε τα άλλα με τις τρυπούλες (air νομίζω λέγονται), βγαίνουν σε ένα μόνο μέγεθος. Φοράω και εγώ ένα τέτοιο... Δεν το χω δοκιμάσει και δεν θέλω να ξέρω αν θα κάνει δουλειά ή όχι! Μία υποτυπώδη προστασία φαντάζομαι ότι την προσφέρει...
Αρχικά δημιουργήθηκε από Alarm
αλλη δουλεια κανει η ζωνη μεσης, λιγοτερο για προστασια νεφρων απο το κρυο ειναι, οχι για περιπτωση πτωσης.
απ το κρυο???? το κανεις λιγο λιανά???
bentouza
16/03/2009, 13:08
καλα τα λεει ο div
υπαρχουν οι ζωνες που λες.που προσφερουν βασικα θερμικη μονωση αλλα υπαρχουν κ πολλα μοντελα που προσφερουν προστασια σε περιπτωση πτωσης. κοιτα σε εταιρειες που ασχολουνται με εξοπλισμο για χωμα. αν κ εχουν οι περισσοτερες εταιρειες..
MitsosNaked
17/03/2009, 08:16
Τα ένθετα προστατευτικά πλάτης της dainese είναι όλα ένα μέγεθος. Δέν είναι άσχημα,
αλλά δέν είναι και τόσο καλή προστασία για μεγαλύτερες βόλτες.
Για κροκόδειλο πάντως δέν υπάρχει καλύτερος από το Forcefield L2 PRO. Είναι ο μόνος που είναι επίπεδο προστασίας 1621-2 LEVEL 2. Απορροφάει δηλαδή 100 Joules ενέργειας. Οτιδήποτε άλλο είναι 50 joules και κάτω. Επίσης προστατεύει απο αρκετά ψηλά μέχρι καί την ουρά, καθώς καί τα νεφρά και τις ωμοπλάτες. Αυτόν έχω πλέον και γι'αυτό πουλάω τον κροκόδειλο της dainese wave.
ΠΟΤΕ βόλτα χωρίς καλή προστασία μέσης.
MitsosNaked
17/03/2009, 08:20
Επίσης, άμα θέλει κανείς να είναι καλύτερα προστατευμένος, δέν είναι δύσκολο να φορά κροκόδειλο παντού. Όταν πάς κάπου και θέλεις να κρεμάσεις το μπουφάν , περνάς τις τιράντες του κροκοδειλου πάνω από τα μανίκια και καθάρισες.
LOUKILOUK
17/03/2009, 09:58
Τα προστατευτικα dainese που μπαινουν σε μπουφαν εχουν οντως ενα νουμερο και το συγκεκριμενο της φωτο αγοραστηκε απο μενα 40 ευρο απο την γνωστη αποθηκη στην ηλιουπολη...ειναι πολυ καλο στην καθημερινη χρηση μιας και ουτε που το καταλαβαινεις και φανταζομαι οτι θα κανει δουλιτσα αχρειαστο να ναι... σιγουρα δεν ειναι η απολυτη προστασια αλλα για καθε μερα πιστευω ειναι ικανοποιητικο:wave2:
bentouza
17/03/2009, 13:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από MitsosNaked
Τα ένθετα προστατευτικά πλάτης της dainese είναι όλα ένα μέγεθος. Δέν είναι άσχημα,
Για κροκόδειλο πάντως δέν υπάρχει καλύτερος από το Forcefield L2 PRO. Είναι ο μόνος που είναι επίπεδο προστασίας 1621-2 LEVEL 2. Απορροφάει δηλαδή 100 Joules ενέργειας. Οτιδήποτε άλλο είναι 50 joules και κάτω. Επίσης προστατεύει απο αρκετά ψηλά μέχρι καί την ουρά, καθώς καί τα νεφρά και τις ωμοπλάτες. Αυτόν έχω πλέον και γι'αυτό πουλάω τον κροκόδειλο της dainese wave.
δεν ειναι ο μαναδικος με level 2. βγαζει η knox η spidi λογικα κ αλλοι.
ουτε 100J ενεργειας απορροφαει.
δεστα ξανα..
αυτο με τα joule γιατι δεν το παρατηρησα ποτε σε κανενα σαιτ ?
σημαντικοτερο ειναι και ειναι ανετο. αν δεν σου καθετε καλα στην μεση και σε ενοχλει, χειροτερα ειναι
bentouza
17/03/2009, 16:02
σημαντικοτερο ειναι και ειναι ανετο. αν δεν σου καθετε καλα στην μεση και σε ενοχλει, χειροτερα ειναι
ριξε μια ματια εδω http://www.planet-knox.com/BackProtectors.htm
νομιζω εχει μπει κ ενα λινκ πιο παλια που τα εχει αναλυτικα.
(αν εννοείς site κατασκευαστών) γιατί δυστυχώς πολλοί κατασκευαστές δεν πιστοποιούν (και δεν είναι και νομικά υποχρεωμένοι... ) τα προϊόντα τους σύμφωνα με τις ανάλογες προδιαγραφές.... όχι ότι δεν θα προσφέρουν την ίδια προστασία αλλά χωρίς την κατάλληλη πιστοποίηση δεν μπορείς και να ξέρεις με σιγουριά.
(αν εννοείς γενικότερα για δεν έχει ακουστεί) γιατί πολύ απλά πέρα από τα κράνη δεν ασχολούμαστε και πολύ με τον λοιπό εξοπλισμό. θεωρούμε (λανθασμένα κατά την γνώμη μου) ότι το κράνος είναι το Α και το Ω και τα υπόλοιπα είναι δευτερεύουσας σημασίας.
Επιπλέον οι προδιαγραφές (πέρα αυτής για τα κράνη) αφορούν εξοπλισμό που θα χρησιμοποιηθεί από επαγγελματίες μοτοσικλετιστές (ομάδα Ζ πχ) και όχι των ιδιώτη (ή όπως αναφέρεται: μοτοσικλετιστή αναψυχής) οπότε δεν έχουν ''ακουστεί'' στο καταναλωτικό κοινό...
για την άνεση καλά τα λες! και βασικά θα πρέπει να τον δοκιμάσεις με την ένδυση που θα χρησιμοποιηθεί (δερμάτινο πχ) για δεις αν σου είναι άνετος ή αν σου περιορίζει τις κινήσεις
:wave2:
δηλαδη η dainese δεν εχει πιστοποιημενα πραγματα? δεν αναφερει τιποτα για joule στους ΚΟΡΚΟδειλους της
MitsosNaked
17/03/2009, 21:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από bentouza
δεν ειναι ο μαναδικος με level 2. βγαζει η knox η spidi λογικα κ αλλοι.
ουτε 100J ενεργειας απορροφαει.
δεστα ξανα..
Ρε μεγάλε, μπροστά μου τό'χω. Το βιβλιαράκι το λέει ότι με τα layers που έχει ο L2 και ΟΧΙ ο Sport κροκόδειλος, απορροφάει 100 Joules. Βέβαια όχι ότι θα παίξει τόσο μεγάλο ρόλο σε μία πτώση σε Χ σημείο και με Χ ταχύτητα....
Έχω δεί και άλλα 2-3 μοντέλα από άλλους τα οποία είναι level 2 αλλά οριακά τα βγάλανε πέρα σε test level 2. Το Forcefield ήταν αυτό που ψηφίστηκε ώς το μακράν πιό αποτελεσματικό από το RIDE Magazine.
MitsosNaked
17/03/2009, 21:46
δηλαδη η dainese δεν εχει πιστοποιημενα πραγματα? δεν αναφερει τιποτα για joule στους ΚΟΡΚΟδειλους της
Πιστοποιημένα είναι, απλά με βάζει σε υποψίες ο τρόπος που τα αναφέρει. Δηλαδή το οτι ο κροκόδειλος της είναι επίπεδο 1621-2 Level 1, το έγραφε κάπου σε μία πο τις συχνές ερωτήσεις σχετικά με την dainese σαν εταιρία σε ψιλοάσχετο σημείο του site της. Αυτό γενικά το έκανε με πολλά απο τα προστατευτικά που βγάζει. Τις περισσότερες φορές δέν περιγράφει τί είναι ή ποιά είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του προϊόντος πιθανότατα για νομικούς λόγους. Π.χ το Dainese Neck, το Chest καθώς και κάποια ακόμα που δέ θυμάμαι.
Η KNOX πχ γράφει για joules.
η διπλωματική απάντηση είναι : δεν ξέρω, ρώτα την dainese...
από την στιγμή όμως που ο κατασκευαστής (όποιος και να είναι) δεν αναφέρει ξεκάθαρα ότι το προϊόν του είναι πιστοποιημένο (κατά την τάδε προδιαγραφή, από τον τάδε φορέα, με τον τάδε κωδικό πιστοποίησης), εγώ θεωρώ ότι δεν είναι. :winka:
και ξαναλέω, δεν έχουν υποχρέωση κιόλας να πιστοποιήσουν τα προϊόντα εφόσον α) δεν αναφέρουν ή υπονοήσουν, σε διαφημίσεις ή/και τεχνικά χαρακτηριστικά, ότι το προϊόν παρέχει προστασία έναντι κρούσης ή/και β) το προϊόν δεν απευθύνεται σε επαγγελματίες μοτο/τες.
edit: μην ψάχνεις να βρεις joule..ψάξε να δεις αν το προϊόν έχει λάβει την πιστοποίηση κατά EN1621-2 για προστατευτικά πλάτης ή EN1621-1 για τα άλλα προστατευτικά (ώμους,αγκώνες)
Αρχικά δημιουργήθηκε από div400
edit: μην ψάχνεις να βρεις joule..ψάξε να δεις αν το προϊόν έχει λάβει την πιστοποίηση κατά EN1621-2 γ
ια προστατευτικά πλάτης ή EN1621-1 για τα άλλα προστατευτικά (ώμους,αγκώνες)
ωραιος , αυτη μαλλον ειναι η λυση ! να στε καλα, κατι παραπανω εμαθα !
MitsosNaked
18/03/2009, 12:50
ωραιος , αυτη μαλλον ειναι η λυση ! να στε καλα, κατι παραπανω εμαθα !
Επίσης να προσθέσω ότι υπάρχουν 2 levels στην πιστοποίηση 1621-2.
ΕΝ1621-2 Level 1
EN1621-2 Level 2
Οι περισσότεροι κροκόδειλοι είναι Level 1
Προτίμησε αυτούς που είναι Level 2. H Dainese ΔΕΝ έχει Level 2.
:beer:
castoras
18/03/2009, 13:57
ΚΟΡΚΟΔΕΙΛΟΣ είναι ο κερατάς ρε παιδιά
Αν ήταν κροκόδειλος θα έβγαινε από αυγό!!
:rotflmao: :lol: :rotflmao:
bentouza
18/03/2009, 16:23
Ρε μεγάλε, μπροστά μου τό'χω. Το βιβλιαράκι το λέει ότι με τα layers που έχει ο L2 και ΟΧΙ ο Sport κροκόδειλος, απορροφάει 100 Joules. Βέβαια όχι ότι θα παίξει τόσο μεγάλο ρόλο σε μία πτώση σε Χ σημείο και με Χ ταχύτητα....
Έχω δεί και άλλα 2-3 μοντέλα από άλλους τα οποία είναι level 2 αλλά οριακά τα βγάλανε πέρα σε test level 2. Το Forcefield ήταν αυτό που ψηφίστηκε ώς το μακράν πιό αποτελεσματικό από το RIDE Magazine.
αν δεν κανω λαθος για να περασει ειτε το L1 ειτε το L2 φορτιζονται τα προστατευτικα με 50J. οποιο μεταφερει στο μετρητικο πανω απο 9kN και κατω απο 18kN βαφτιζεται L1.
οποιο μεταφερει κατω απο 9kN βαφτιζεται L2.
αν καταλαβαινω τι μου λες της forcefield αποροφα (δηλαδη δεν μεταφερει καθολου υπολοιπο ενεργειας στον αναβατη) 100J.
ή κατι δεν καταλαβαινω ή κατι μου λες λαθος ή κατι παιζει με τις μοναδες..
αν δεν βαριεσαι κανε ενα κοπο να γραψεις τι ακριβως λεει.
απο περιεργια δηλαδη.
Αρχικά δημιουργήθηκε από bentouza
αν δεν κανω λαθος για να περασει ειτε το L1 ειτε το L2 φορτιζονται τα προστατευτικα με 50J. οποιο μεταφερει στο μετρητικο πανω απο 9kN και κατω απο 18kN βαφτιζεται L1.
οποιο μεταφερει κατω απο 9kN βαφτιζεται L2.
αν καταλαβαινω τι μου λες της forcefield αποροφα (δηλαδη δεν μεταφερει καθολου υπολοιπο ενεργειας στον αναβατη) 100J.
ή κατι δεν καταλαβαινω ή κατι μου λες λαθος ή κατι παιζει με τις μοναδες..
αν δεν βαριεσαι κανε ενα κοπο να γραψεις τι ακριβως λεει.
απο περιεργια δηλαδη.
η προδιαγαρφή EN1621-2 ορίζει ότι : για το level1 η ενεργεια που θα περάσει απο κρούση 50j δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 18kn και
level2 δεν θα πρέπει να υπεβαίνει τα 9kn και παλι για 50j κρούση.
στην EN1621-1 που αφορά τα προστατευτικά αγκώνα και ώμων, στο level 3 γινεται κρούση με 100j και η ενεργεια που θα περάσει δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 35kn. (το ιδιο όριο [35kn] ισχύει και για τα 2 πρωτα level όπου οι κρούσεις γίνονται με 50j και 75j αντίστοιχα). Ισως εδω να ''μπερδευεται'' ο φίλος μας....
Αρχικά δημιουργήθηκε από castoras
ΚΟΡΚΟΔΕΙΛΟΣ είναι ο κερατάς ρε παιδιά
Αν ήταν κροκόδειλος θα έβγαινε από αυγό!!
:rotflmao: :lol: :rotflmao:
Να στο πουμε ή οχι; (http://desicolours.com/wp-content/uploads/2008/06/hatchinganimals10.jpg) :p :rotflmao: :lol:
G1 ειναι γυναικειο αρα μικροτερο απο το G2 που ειναι αντρικο , καπου ειχα βρει οτι εχει και σχεση μετο υψος αλλα δεν βρησκω το Link
http://store.proitalia.com/187576x.html
http://www.dainese.me.uk/engine.asp?SMID=29
:beer: :beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από jfx
οι κρκοκόδειλοι εχουνε διαβαθμισμένα μεγέθη(small medium κτλ...) ή ειναι ένα μεγεθος για όλους;
σε περίπτωση που υπαρχουν κροκόδειλοι και με μεγέθη και χωρίς, το Dainese G2 ξερει κανείς αν βγαίνει σε ένα μέγεθος ή πρεπει να πας να δεις ποιο νουμερο σου κάνει...; ή παει με το μπουφάν στο οποιο θες να το βάλεις;:confused: :confused:
(κι αν εχει κανένας, σε καλή τιμούλα, ΘΕΛΩ!)
τωρα με βάζεις σε διαδικασιες αλλα κατσε μισο λεπτο να εγκαταστησω το σκανερ...
Αρχικά δημιουργήθηκε από McTalas
τωρα με βάζεις σε διαδικασιες αλλα κατσε μισο λεπτο να εγκαταστησω το σκανερ...
κανα δυο που προλαβα να σκαναρω απο το μανιουαλ.
158685
ακυρο δεν πετυχε η συμπιεση στειλε μου το μειλ σου να σου στειλω το βιλβιαρακι ολο σκαναρισμενο και αναγνωσιμο.
και οποιος αλλος θελει εννοειται.
SeNNinhA
19/03/2009, 06:25
Για τον forcefield Pro L2 η πιο φθηνή τιμή που βρήκα είναι αυτή
http://www.sounddistribution.co.uk/products.asp?recnumber=1549
castoras
19/03/2009, 11:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από ledz
Να στο πουμε ή οχι; (http://desicolours.com/wp-content/uploads/2008/06/hatchinganimals10.jpg) :p :rotflmao: :lol:
Όχι ρε φίλε!!!:eyepop: :eyepop:
:blush: :blush:
ghostkon
30/03/2009, 20:59
+1300
κανονισα και θα μου φερει η γυναικα μου απο αγγλια αυτον τον κροκοδειλο πλατης...
οσο κι αν εψαξα εδω στην ελλαδα πουθενα δεν βρηκα τοσο λεπτο οσο αυτο.
το ηθελα λεπτο γιατι το μπουφαν που πηρα ειναι πολυ εφαρμοστο και δεν θα
κουμπωνε με κατι πιο χοντρο απο αυτο... Forcefield L2 PRO
http://www.sounddistribution.co.uk/products.asp?recnumber=1549
80 λιρες=90 ευρω χοντρικα... αλλα πηγε και το πηρε η ιδια...το συγκεκριμενο site δεν
στελνει στην ελλαδα, ευτυχως που ηταν στην αγγλια η γυναικα μου...
οι κροκοδειλοι εχουν νουμερα(συνηθως S,M,L,XL)οι προστασιες πλατης που μπαινουν
μεσα σε μπουφαν ειναι ενα μεγεθος
bentouza
01/04/2009, 00:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από ghostkon
οσο κι αν εψαξα εδω στην ελλαδα πουθενα δεν βρηκα τοσο λεπτο οσο αυτο.
το ηθελα λεπτο γιατι το μπουφαν που πηρα ειναι πολυ εφαρμοστο και δεν θα
κουμπωνε με κατι πιο χοντρο απο αυτο... Forcefield L2 PRO
τον βρηκες στην ελλαδα να τον δοκιμασεις;
αν ναι που;
Για την dainese
WAVE G1:για μεγέθη 40 έως 48
WAVE G2:για μεγέθη 50 έως 64
καρατσεκαρισμένο:lol: