PDA

View Full Version : Αγορά v-storm 650 καινούργια - Χρηματοδοτήσεις

Quantum
17/03/2009, 14:18
Μόλις έγινα και εγώ μέλος της κοινότητας αυτής και αφού χαιρετήσω όλα τα μέλη μπαίνω στο ψητό...

Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα καινούργιο V-storm 650 καθώς δεν διαθέτω πολύ χρόνο και γνώσεις για αναζήτηση κάποιας μεταχειρισμένης του 08'.

Μετά από μια γρήγορη αναζήτηση αγοράς παρατήρησα ότι υπάρχουν δυο κατευθύνσεις αγνοώντας παντελώς την περίπτωση της παραεισαγωγής:

- Η πρώτη είναι φυσικά η αγορά από επίσημη αντιπροσωπεία της suzuki όπου έχει το πλεονέκτημα του χαμηλότερου επιτοκίου (περίπου 9%) που όμως είναι πάντα φειδωλή στα επιπλέον δώρα και δεν διαπραγματεύεται και πολύ την τιμή (κατάφερα να κόψω μόλις 200 ευρό)

- Η δεύτερη ειναι από μαγαζία που συνεργάζονται με τον σφακιανάκη τα οποία επιμελώς κρύβουν το υψηλότερο επιτόκιο (περίπου 14%), σου φουσκώνουν και λίγο τα έξοδα πινακίδας (ένας μου ζήτησε 250 αντι για 80 ευρο) και μετά σου κατεβάζουν την τιμή με άνεση και σου δίνουν και μια σειρά από δώρα.

Εν τέλει έχω την εντύπωση ότι η τελική τιμή για την δεύτερη περίπτωση είναι υψηλότερη και το μόνο ώφελος είναι τα δώρα που σου προσφέρουν τα οποία είναι αμφιβόλου ποιότητας.

Επειδή δεν έχω όμως μεγάλη εμπειρία θα ήθελα και την γνώμη σας πάνω στο θέμα. Όπως καταλάβατε προσανατολίζομαι προς την πρώτη λύση αλλά δεν είμαι σίγουρος.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων...

KIMONAS
19/03/2009, 05:41
Χμ.....δεν μπορω να σου πω τι σε συμφερει γιατι αυτο ποικιλει αναλογα με τις προσφορες του εκαστοτε μαγαζιου...
Αλλα θα σου πω τι εκανα εγω..
Πηγα απευθειας στην τραπεζα και πηρα προσωπικο δανειο με επιτοκιο χαμηλοτερο απο αυτου του σφακιανακη.Φυσικα πρεπει να κανεις ερευνα αγορας και να δεις απο πια τραπεζα θα το παρεις..
Το θετικο στην υποθεση ειναι,οτι αφου θα εχεις το ρευστο στο χερι,μπορεις να πετυχεις πολυ καλυτερες διαπραγματευσεις με τα μαγαζια,αφου θα πληρωσεις μετρητοις πια και θα ζητας να σου κανουν προσφορες.
Οι μερες ειναι δυσκολες και τα μετρητα μετρανε πολυ...πιστευω θα πετυχεις κατι καλυτερο ετσι στα δωρα,ακομα και στην ιδια την τιμη.
Αρκει να βρεις τραπεζα που θα στο δωσει με χαμηλοτερο η και ιδιο επιτοκιο με αυτου του Σφακιανακη.
Ελπιζω να βοηθησα,οπως παντα μια φιλικη συμβουλη ειναι,ισως βρεις και καλυτερη ιδεα απο καποιον αλλον εδω μεσα, η μονος σου.
:smilea:

ioarma
19/03/2009, 07:15
Καλημέρα!!!!
Ωραία τοποθετήθηκες και καταστάλαξες
Η ερευνά αγοράς δεν αφορά μόνο όμως τα δώρα και το επιτόκιο
Πρέπει να προσέξεις
Και το after sale έχοντας εμπιστοσύνη από εκεί που το αγόρασες
Πως θα το πετύχεις??
Από την δικιά σου ανάλυση για κάθε μαγαζί έκαστο
Ή μαθαίνοντας από την αγορά ποιος δεν σε κοιτάει
σαν αγελάδα για άρμεγμα!!!!!!
Τώρα για αν έχεις τα λεφτά στο χέρι πετυχαίνοντας
Καλύτερη τιμή?
Σε εμένα ο μαγαζάτορας μου είχε πει
«Φίλε μου τα μετρητά θα τα πάρω από την τράπεζα έτσι κι αλλιώς)
εννοώντας κάποια μορφή lising.
ΚΑΛΗ ΑΓΟΡΑ!!!!!

table920
20/03/2009, 15:54
ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΛΟΙΠΟΝ.ΑΝ ΘΕΣ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΜΟΥ ΠΑΡΕ ΑΠΟ ΣΦΑΚ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΝΑ ΠΑΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΤΡΗΤΑ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΧΑΡΝΩΝ ΚΑΙ ΝΙΡΒΑΝΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΤΑΞΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ 15% ΕΚΠΤΩΣΗ ΜΕΤΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΚΑΙ ΑΠΟΤΙ ΕΜΑΘΑ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΔΩΡΑ ΚΑΛΗ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΧΛΜ :beer: :beer: :beer:

Quantum
21/03/2009, 07:14
Σας ευχαριστώ πολυ guys για τις συμβουλές. Τελικά θα πάω να δω μια μεταχειρισμένη που βρήκα του 08' που μου φαίνεται καλή περίπτωση και αν δε μου κάνει πάω κατευθείαν για αντιπροσωπεία σφακιανάκη.

Τα λέμε σύντομα στο δρόμο! ;)