PDA

View Full Version : "Φτύνει" το πηρούνι

Tsakalaki
19/03/2009, 10:46
Πρόβλημα με το πηρούνι...

Εδώ και λίγο καιρό το δεξί πηρούνι (όπως καβαλάς τη μηχανή δεξιά) "φτύνει" και αυτό είνει ένα μεγάαααλο πρόβλημα. Το ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οτι τα υγρά που βγάζει πηγαίνουν μέχρι το φρένο, και όπως αντιλαμβάνομαι αυτά τα υγρά είναι ικανά να αλλοιώσουν κατα πολύ την απόδοσή του.

Ξέρει κανείς το κόστος αλλαγής στο πηρούνι;

Cpt. Haddock
19/03/2009, 10:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tsakalaki
Πρόβλημα με το πηρούνι...

Εδώ και λίγο καιρό το δεξί πηρούνι (όπως καβαλάς τη μηχανή δεξιά) "φτύνει" και αυτό είνει ένα μεγάαααλο πρόβλημα. Το ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οτι τα υγρά που βγάζει πηγαίνουν μέχρι το φρένο, και όπως αντιλαμβάνομαι αυτά τα υγρά είναι ικανά να αλλοιώσουν κατα πολύ την απόδοσή του.

Ξέρει κανείς το κόστος αλλαγής στο πηρούνι;

πόσο να κάνει μια τσιμούχα ρε συ;

Άντε και τα λαδάκια...

sapila racing
19/03/2009, 11:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
πόσο να κάνει μια τσιμούχα ρε συ;

Άντε και τα λαδάκια...

Οι τσιμούχες δεν είναι ακριβές, ούτε και τα λάδια.

Η εργασία είναι ακριβότερη γιατί θέλει να βγεί και να λυθεί το πηρούνι.

Και τα καινούρια τακάκια που χρειάζεται τώρα εφ όσον τα υπάρχοντα εχουν λαδωθεί κοστίζουν κι αυτα ...

Tsakalaki
19/03/2009, 11:07
Επειδή με έτυχε πρώτο φορά, είπα μήπως θέλει αλλαγή όλο το σύστημα και τρόμαξα...και είπα να ρωτήσω για να μη πάω άσχετίδης στο μάστορα, μου πιάσει το κ#λο και πω και ευχαριστώ...

OldMan
20/03/2009, 05:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tsakalaki
..και είπα να ρωτήσω για να μη πάω άσχετίδης στο μάστορα, μου πιάσει το κ#λο και πω και ευχαριστώ...
Το σαβουάρ βίβρ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ να λες ευχαριστώ κάθε φορά που σου πιάνουν τον κ#λο (ασχέτως προθέσεως και/ή αποτελέσματος...) :winka:

mpou
20/03/2009, 08:28
Υπάρχει περίπτωση με καθαρισμό της τσιμούχας (αν έχει μπει βρωμίτσα) να γλυτώσει κάποιος την αλλαγή της (για κάποιο χρονικό διάστημα βεβαίως)?:confused:

chria
22/03/2009, 04:45
Να σε τρομάξω λίγο

Στο προηγούμενο μηχανάκι που είχα (BMW F650 GS) είχε πιάσει λίγη σκουριά στο πιρούνι (ψείριασμα μου το είπε στην γλώσσα του ο μάστορας). Πολύ λίγη. Αυτή η σκουριά όμως δημιούργησε πολύ μικρές τρυπούλες στο καλάμι, έφαγε δηλαδή το μέταλλο. Αυτό είχε σαν συνέπεια 2 πράγματα:

1. Να χαλάει μέσα σε 1 μήνα οποιαδήποτε καινούρια τσιμούχα έβαζα.
2. Να πουλίσω το F650 και να αγοράσω το Strom :-D

Πέρα από την πλάκα, στην επαρχία (Ξάνθη) για να μου βάλουν 2 τσιμούχες + τα λάδια μου πήρε περίπου 100 Ευρώ. Απ' ότι θυμάμαι ο μάστορας μου είπε να αλλάξω και την τσιμούχα απ' το καλάμι, παρότι δεν είχε πρόβλημα γιατί γίνεται πιο σωστή δουλειά και το κόστος αφού θα το λύσει έτσι κι αλλιώς το μπροστινό, είναι πολύ μικρό.

Παρακάλα να μην έχει σκουριές (άρα και μικρές τρυπούλες) στα καλάμια σου.

cyprs
23/03/2009, 12:19
Έπαθα το ίδιο πριν από ένα μήνα, και άλλαξα τσιμούχες-λάδια 100e. και ο μηχανικός μου είπε ότι μου έβαλε καλύτερο λάδι από αυτό που έχει από τη μάνα του...