PDA

View Full Version : Πρώτη μηχανή

zoolander33
26/03/2009, 18:07
Kαλησπέρα παιδιά. Πριν από δυο εβδομάδες πήρα το δίπλωμα και σκέφτομαι τι να πάρω.
Δεν έχω μεγάλη εμπειρία από μηχανές, θα έλεγα μηδαμινή. Είμαι και μεγάλος στα 34 αλλά αυτό δεν μου αφαιρεί πιστεύω το δικαίωμα να οδηγήσω μηχανή που το ήθελα πολύ καιρό τώρα. Ρωτάω τους παλιούς αν ήταν στη θέση μου, τι θα έπαιρναν για αρχή. Μια προτίμηση έχω στα scooter και στη CBF. Αν μου λέγατε και μάρκα θα ήταν ότι καλύτερο, απλά εμένα με ενδιαφέρει τι θα κάνατε στη θέση μου.

blueangel
26/03/2009, 18:18
Yamaha Fazer φιλαράκι:winka: Δυνατή μηχανή και στην πόλη ειδικά λόγω όχι τόσο δυνατής ροπής θυμίζει παπί:wave2:

zoolander33
26/03/2009, 18:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από blueangel
Yamaha Fazer φιλαράκι:winka: Δυνατή μηχανή και στην πόλη ειδικά λόγω όχι τόσο δυνατής ροπής θυμίζει παπί:wave2:

καλή είναι ρε φίλε αλλά δεν είναι λιγο μεγάλη για μένα;

MikeG
26/03/2009, 18:23
Αν κάνεις ένα search στη κατηγορία Μοντέλα, θα βρεις πάρα πάρα πολλές απαντήσεις στο ερώτημα σου. Ψάξε, ενημερώσου & μετά θα είσαι σχεδόν έτοιμος.

Πάντως ότι και αν αποφασίσεις πρώτα από όλα ο εξοπλισμός για την προστασία σου.

Θα πρέπει πρώτα να πεις τουλάχιστον τι budget διαθέτεις & τι τύπου μηχανής ψάχνεις, ποια η χρήση της...

Καλορίζικος.

:wave2:

zoolander33
26/03/2009, 18:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
Αν κάνεις ένα search στη κατηγορία Μοντέλα, θα βρεις πάρα πάρα πολλές απαντήσεις στο ερώτημα σου. Ψάξε, ενημερώσου & μετά θα είσαι σχεδόν έτοιμος.

Πάντως ότι και αν αποφασίσεις πρώτα από όλα ο εξοπλισμός για την προστασία σου.

Θα πρέπει πρώτα να πεις τουλάχιστον τι budget διαθέτεις & τι τύπου μηχανής ψάχνεις, ποια η χρήση της...

Καλορίζικος.

ναι το ξέρω, ο εξοπλισμός είναι πάνω από όλα.

MikeG
26/03/2009, 18:26
Θα έλεγα ότι ένα on-off με 50 άλογα είναι μια καλή αρχή.
Αν βέβαια σου αρέσουν. Προτίμησε μηχανή, παρά σκούτερ.

SVX
26/03/2009, 18:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από zoolander33
Μια προτίμηση έχω στα scooter και στη CBF. Αν μου λέγατε και μάρκα θα ήταν ότι καλύτερο, απλά εμένα με ενδιαφέρει τι θα κάνατε στη θέση μου.

cbf σοφη επιλογη:smokin:

blueangel
26/03/2009, 18:27
καλή είναι ρε φίλε αλλά δεν είναι λιγο μεγάλη για μένα;

Οκ φίλε μου αλλά και το cbf που αναφέρεις δεν είναι σκουτεράκι...;)

zoolander33
26/03/2009, 18:30
ναι εχεις δικιο. αλλά όπως καταλαβαίνεις είμαι στο ψάξιμο. Δεν ξέρω και πολλά παίδες. Απλά
θέλω να το πάρω το μηχανάκι. Βαρέθηκα το αμάξι

gsx1400
26/03/2009, 18:56
φιλε δες και αυτο το μηχανακι gsr 600. το εχει φιλος μου και το μηχανακι ειναι σαν παπακι στην οδηγηση. ισορροπημενο και ευκολο στην χρηση.. αν μενεις σε πολη θα σου ελεγα με abs...

159304

idomeneas
26/03/2009, 19:23
είχες στο παρελθόν μοτοσυκλέτα έστω και παπί?

Sapadak
26/03/2009, 19:39
Είμαι και μεγάλος στα 34

:look:

Ε οχι και μεγαλο ρε φιλε!!!

Μια χαρα εισαι

Στη θεση σου θα προτιμουσα ενα on-off

Ειτε Suzuki V-Strom 650 ειτε Honda Transalp 650

Αν στο επιτρεπει το υψος σου ειναι οτι πρεπει για αρχαριο

Δεν θελω να αρχισω να παραθετω ονοματα φιλων που ξεκινησαν σε "μεγαλη" ηλικια με ον-οφφ.

Βεβαια η γνωμη μου ειναι να πας για μεταχειρισμενο και οχι για καινουριο, για να μη στεναχωρηθεις οταν θα γινει κατι.

Πες μας και το bugdet σου να μη σου λεμε αρλουμπες

zoolander33
26/03/2009, 19:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από Sapadak
:look:

Ε οχι και μεγαλο ρε φιλε!!!

Μια χαρα εισαι

Στη θεση σου θα προτιμουσα ενα on-off

Ειτε Suzuki V-Strom 650 ειτε Honda Transalp 650

Αν στο επιτρεπει το υψος σου ειναι οτι πρεπει για αρχαριο

Δεν θελω να αρχισω να παραθετω ονοματα φιλων που ξεκινησαν σε "μεγαλη" ηλικια με ον-οφφ.

Βεβαια η γνωμη μου ειναι να πας για μεταχειρισμενο και οχι για καινουριο, για να μη στεναχωρηθεις οταν θα γινει κατι.

Πες μας και το bugdet σου να μη σου λεμε αρλουμπες

Για να απαντήσω στον προηγούμενο μόνο παπί. Το budzet παίδες είναι κοντά στα 3000
οπότε οι επιλογές φαντάζομαι λιγοστεύουν.

Sapadak
26/03/2009, 19:54
Για να απαντήσω στον προηγούμενο μόνο παπί. Το budzet παίδες είναι κοντά στα 3000
οπότε οι επιλογές φαντάζομαι λιγοστεύουν.

Αν ανεβεις κανα 500ρικο θα βρεις Transalp σε καλη κατασταση

LINK 1 (http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/164929)

LINK 2 (http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/172092)

LINK 3 (http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/205250)

Εχει αρκετα σε αυτα τα λεφτα παντως...Αν το φτανεις ανετα go4it

idomeneas
27/03/2009, 00:32
cbr600f... πάρτο και θα καταλάβεις...

nobody
28/03/2009, 18:35
καλησπερα
τι σκοπευεις να κανεις με την μηχανη?
χαλαρες βολτες?ταξιδια με συνεπιβατη και φορτωμενος?σπιτι-δουλεια,δουλεια-σπιτι?λιγο βουνο στο χωριο?

mdharis1
02/04/2009, 18:05
καλησπερα ημουν και εγω στην ιδια θεση με εσενα πριν απο λιγο καιρο και σε καταλαβαινω απολυτα .Τωρα το θεμα ειναι τι σου αρεσει εσενα πιο πολυ. εγω ημουν πιο πολυ στα on - off τα ειδα ολα τα οδηγησα ολα (TA -VSTROM- VERSYS CBF-APRILIA PEGASO -XT 660 -BMWF650) και τελικα πηρα τον πηγασο της aprilia διοτι με συμφερε και οικονομικα αλλα και για την δουλεια που τον θελω ειναι κατεμε το ιδανικο μηχανακι( δουλεια -σπιτι συνολο 30χιλ την ημερα).
Για αρχαριο θα σου προτεινα ολα τα παραπανω με μια εξαιρεση στο στρωμαι οτι εκτος απο το γεγονος οτι ειναι για εμενα η καλυτερη μηχανη εντουτης ειναι αρκετα δυσκολοδηγητη για μεσα στην πολη και θελη ιδιαιτερη προσοχη απο αρχαριο δεν θα σου προτεινα τυπου fazer διοτι πολυ γκαζι για αρχαριο.
ΤΕΛΟΣ πηγαινε δες τα ολα εαν μπορεις κανε και testride δεσ πιο σουκαθεται περισσοτερο και παρτο χωρις φοβο.
τωρα στα λεφτα που ψαχνεις δεν εχεις και πολλες επιλογες
-TRANSALP ειναι απο 3500 αλλα παλαια και με παραπολλα χιλιομετρα
-aprilia pegaso 650 ie 2001-2005 απο 2000ευρω εως και 3500 αξιοπιστα με οχι ιδιατερα πολλα χιλ ΑΛΛΑ δεν εχουν μεταπωληση.
-aprilia pegaso 650 strada 2005 εως και σημερα απο 3000 ευρω αξιοπιστα με οχι ιδιατερα πολλα χιλ ΑΛΛΑ δεν εχουν μεταπωληση.
bmw f 650 gs πολυ ομορφο φοραει τον ιδιο κινητηρα με τον πηγασο ie αλλα ειναι πιο ακριβο κατα 1000 με 1500 ευρω λογω ονοματος.
το ιδιο ισχυει και με το xt φοραει το ιδιο κινητηρα με το strada (minarelli) αλλα ειναι πιο ακριβο λογω ονοματος
τα υπολοιπα δυστυχως ξεφευγουν
αυτα και ελπιζω να σε βοηθησα