PDA

View Full Version : Περι εξοπλισμού Onoff

SKALP
29/03/2009, 14:18
Καλησπέρα , θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα μιάς και είμαι πολύ νέος ...

Σχετικά με το κράνος , υπάρχουν κράνη που προορίζονται για συγκεκριμένους τύπους μηχανής ? (δεν έννοώ τα off road )

Δηλαδή άλλο μοντέλο για ΟΝΟΦΦ , άλλο για γυμνη κλπ ?

Βασικά ψάχνω για καλό κράνος για ονοφφ , και θέλω να δώσω μέχρι 400ευρώ που πιστέυω οτι είναι καλή τιμή ...

Μπουφάν ... λογικά είναι πιο ελευθερα τα πράγματα, αλλά και πάλι ψάχνω κάτι μεχρι 400ευρώ το οποίο εκτός απο την προστασία θα ήθελα να είναι και διακριτικό ...

Και το μεγάλο πρόβλημα μου ... Μποτάκια

Για το χειμώνα έχω βρεί κάτι καλές μπότες που είναι και διακριτικές , αλλά το καλοκαίρι τι γίνετε ?
Θέλω να έχω μιά καλή προστασία κι εκεί , αλλά βασικός ανασταλτικός παράγωντας είναι η εμφάνιση ...
Έχετε υπόψιν κάτι διακριτικό με την απαιτούμενη ασφάλεια ?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων ...

div400
29/03/2009, 22:42
βασικά όλα τα κράνη κάνουν για όλες τις μηχανές....:winka:

το ότι για τα enduro υπάρχουν ''ειδικά'' κράνη δεν έχει να κάνει και τόσο με την μηχανή αυτή καθ αυτή αλλά με άλλα θέματα.

οπότε πάρε ένα κράνος που:
α) θα είναι πιστοποιημένο κατά ECE22-05
β) θα κάθετε καλά και σωστά στο κεφάλι σου (ψάξε λίγο στον ενότητα ''Προστατευτικός εξοπλισμός'' και θα βρεις σχετικά τόπικ)

από εκεί και πέρα αν έχει αφαιρούμενη επένδυση θα σου είναι πιο εύκολο το καθάρισμα της.
στα χρήματα που αναφέρεις θα βρεις πολλές επιλογές.

όσο για το μπουφάν, αυτό που θα πρόσεχα είναι τα προστατευτικά να είναι πιστοποιημένα κατά EN1621-1 και EN1621-2 για αγκώνες/ώμους και πλάτη αντίστοιχα.
και πάλι στα χρήματα που διαθέτεις σίγουρα θα βρεις πολλά μοντέλα στην αγορά.

πάρε τους δρόμους και τα μαγαζιά και κάνε έρευνα.:wave2: :beer:

el_hymador
29/03/2009, 23:05
Σε οτι αφορα στο κρανος, μην κανεις το λαθος και αγορασεις καποιο απο αυτα τα μοντελα που εχουν "χωματινο γεισο" και καλα adventure look, γιατι πανω απο τα 100 - 120 θα γινει το κεφαλι σου πλυντηριο...σε μερικα αφαιρειται το γεισο, αλλα πραγματικα δεν βλεπω τον λογο να πληρωσεις extra χρηματα για μια μαλακια που δεν εχει καμια απολυτως χρηστικοτητα και ουσια.

Για την ακριβεια δεν υπαρχουν κρανη on-off, υπαρχουν τα off-road, τα jet, τα σπαστα και τα full face....ενα οποιοδηποτε πιστοποιημενο κρανος full face θα κανει μια χαρα τη δουλεια του και δεν θα εχεις προβλημα και σε εκτος δρομου διαδρομες.

Για jacket, με 400 ευρω μπορεις να παρεις κατι εξαιρετικο και βρισκεις μοντελα απο ολους τους γνωστους "οικους"...τα περισσοτερα εχουν διακριτικες γραμμες και σχεδια, οποτε ειναι θεμα καθαρα γουστου που θα καταληξεις.

Για τα μποτακια ισχυουν τα ιδια, ορεξη να εχεις να ψαξεις και να δοκιμασεις.

Καλες αγορες.