PDA

View Full Version : φταιει το κρανος?

vamei
30/03/2009, 19:54
Σήμερα γυριζοντας απο Πάτρα για Αθήνα μετα απο μιση ωρα στην Εθνική μ' έπιασε ισχυρός πονοκέφαλος σ' όλη την δεξια πλευρά του κεφαλιου. Αναγκαζόμουν καθε 10 λεπτα να σταματαω να βγαζω το κρανος για να ησυχασει λιγο το κεφαλι μου. Τι φταιει? Το κρανος που εχω ειναι ενα uvex vx8 small κι εχω μετρησει το κεφαλι μου στους 56 ποντους. Στο σαγόνι περνανε δυο δαχτυλα μεχρι το κρανος. Αυτό συνεβαινε περισσοτερο σε ταχυτητες λιγο αυξημενες αλλα οχι και τιποτα ιδιαιτερο ας πουμε στα 120. Ο αερας πολυ αισθητος και εκνευριστικος σε σημειο να φορεσω ωτασπιδες για να ησυχασω λιγακι. Πρεπει να αλλαξω κρανος ή αυτο ειναι κατι γενικο? Υπ' οψιν οτι ηταν το δευτερο ταξιδακι μου εκτος πολης. :confused: :cry:

McTalas
30/03/2009, 20:03
το κρανος ποσο καιρο το εχεις?

Στον δικο μου (arai) εκανε 10 μερες μεριπου να "στρωσει" και ειχα ενα ψιλοθεμα.

τωρα για ταξιδια παντα ωτοασπίδες ειναι η καλυτερη λυση, ουτε αερας ουτε βουητα ουτε τιποτα μια χαρα!!

mars696
30/03/2009, 20:03
Νομιζω οτι για 56 ποντους θα σου ερχοταν καλυτερα το medium,αλλα αυτο εξαρταται απο την μαρκα του κρανους.Μεσα στην πολη δεν ειχες το ιδιο προβλημα???Εκτος και αν εννοεις οτι δεν το φορας τον ιδιο χρονο που το φορας σε ενα ταξιδακι...Οσο για τον θορυβο,προσωπικα δεν το ξερω το μοντελο αλλα ολα κανουν λιγο...:beer: :beer:

SVX
30/03/2009, 20:07
το παθαινα εγω οταν ειχα το Shark... Large με πατουσε στο μετωπο...και ο πονοκεφαλος δεν αργουσε ...αναγκαστικες οι στασεις... ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ...δεν ειναι ολα τα κεφαλια ιδια με τα "προτυπα" των εταιρειων...

τωρα με το Caberg (LARGE παλι ) ola einai SUPER!! Αλλο καλουπι? ισως

sotpag
30/03/2009, 20:09
το σαγονι δεν εχει σχεσει αλλα το κρανος ειναι καπως μικρο!!!!

τωρα μπορει να φταιει και κατι αλλο

blueangel
30/03/2009, 20:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από McTalas

τωρα για ταξιδια παντα ωτοασπίδες ειναι η καλυτερη λυση, ουτε αερας ουτε βουητα ουτε τιποτα μια χαρα!!

ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ SCHUBERTH:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :a30: :a30: :a30:

vamei
30/03/2009, 20:32
Μεσα στην πολη δεν εχω κανενα προβλημα μονο στη εθνικη επισης το κρανος το εχω 5 χρονια αλλα δεν το εχω χρησιμοποιησει ιδιαιτερα. Ο πονοκεφαλος με πιανει απ' ο,τι εχω παρατηρησει οταν ο αερας μου τραβαει το κεφαλι πισω. Μιλαμε για σουβλιες...

TOLISTOLAROS
30/03/2009, 20:36
Εγώ με 55-56cm περίμετρο(κεφαλιού... :cool: ) φοράω UVEX helix carbon σε small. Mια χαρά.Εχω δοκιμάσει κα XS για δοκιμή.
Θα συνηθίσεις,δεν είναι τίποτα.Εκτός και αν το σχήμα του κρανίου σου δεν είναι για Uvex(εμένα πχ κανένα Shoei δε με βολεύει).
Πάντως όσο σκεφτεσαι τον πονοκέφαλο τόσο χειρότερα είναι(κάτι ξέρω από κεφαλαλγίες,πίστεψέ με... :sad: )

κβ7
30/03/2009, 21:13
εγω φόρεσα για πρωτη φορα το SCHUBERTH κανοντας ενα ταξιδι 300 χιλ. Στο τέλος της μέρας με πονούσαν λίγο τα μάγουλα και είχε ψιλοκοκκινίσει πανω πανω το μετωπό. Πονοκέφαλο δεν είχα εναν γενικότερο αίσθημα σφιξίματος υπήρχε όμως. άρχισα να σκέφτομαι μήπως έχω κάνει λαλακία και πήρα μικρότερο μέγεθος αλλά ο υπεύθυνος του μαγαζιού που το δοκίμασα με διαβεβαίωσε οτι είναι φυσιολογικό στην αρχή να υπάρχει μια κάποια ενόχληση μέχρι τα μαξιλάρια να μαλακώσουν. επίσης μου είπαν οτι δεν ήταν και το καλύτερο στην πρώτη φορά που το φόρεσα να κάνω ταξίδι 300 χιλ και οτι ακόμα και ο πονοκέφαλος θα ήταν φυσικό ενδεχόμενο. τι να πω θα δείξει

Υ.Γ στην περιπτωση σου πάντως ενδέχεται να μην ευθύνεται το κράνος για τις κεφαλγίες αλλα να είναι κάτι άλλο πν αυχένας

echoplex
31/03/2009, 07:19
quote:
Αρχικά δημιουργήθηκε από McTalas

Αρχικά δημιουργήθηκε από blueangel
ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ SCHUBERTH:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :a30: :a30: :a30:

Καλα και με τα schuberth εχεις μειωμένο θορυβο μέχρι τα 100 km και πίσω απο το φέρινγκ, διαφορετικά δεν δουλευει.. και εννοειται οι αεραγωγοι κλειστοι...

Εγω νομίζω το κράνος πρεπει να εφαρμόζει τέλεια πανω στο κεφαλι. Δεν πρεπει να σου φέρνει πονοκέφαλο!:nono:
Απο μαρκα σε μαρκα τα μεγεθη αλλάζουν. Κανεις πρεπει να ψάξει και να δοκιμασει αυτο που του εφαρμοζει καλυτερα.

Οταν έψαχνα για κράνος ειχα δοκιμάσει κράνη που το medium μου ήταν μέγαλο και το small μικρο... αρα πας σε άλλη μάρκα!

Γενικα τα schuberth έχουν καλη εφαρμογή...:cool:

the who
31/03/2009, 08:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από vamei
Μεσα στην πολη δεν εχω κανενα προβλημα μονο στη εθνικη επισης το κρανος το εχω 5 χρονια αλλα δεν το εχω χρησιμοποιησει ιδιαιτερα. Ο πονοκεφαλος με πιανει απ' ο,τι εχω παρατηρησει οταν ο αερας μου τραβαει το κεφαλι πισω. Μιλαμε για σουβλιες...

Επειδη εχουμε την ιδια ηλικια ,μην πεταχτει κανεις και μας πει:a024: ,δεν κοιταζεις για αυχενικο.
Ευχομαι να κανω λαθος αλλα οι σουβλιες,η αντισταση στον αερα κλπ κατι μου θυμιζουν.:wave2:

vamei
31/03/2009, 09:26
Δεν τρεχει τιποτα με αυχενικο. Ευχαριστω παντως για την υποδειξη... :nono: ;)

blueangel
31/03/2009, 13:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από echoplex
quote:

Γενικα τα schuberth έχουν καλη εφαρμογή...:cool:

ΚΑΙ ΑΘΟΡΥΒΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ σου μιλάω ειλικρινά με 160-170 Εθνική και άκουγες απλά ένα θρόισμα!!!Αλώστε υπάρχουν και οι διεθνείς δοκιμές που το αποδεικνύουν...Μπορείς να τα κατηγορήσεις για το βάρος τους αλλά στο ΘΕΜΑ ΘΟΡΥΒΟΥ δεν συγκρίνονται ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ της αγοράς!!!:wave2: :beer:

the who
31/03/2009, 14:18
Δεν τρεχει τιποτα με αυχενικο. Ευχαριστω παντως για την υποδειξη... :nono: ;)

Ωραια.Τοτε μαλλον ειναι αρκετα σφικτο και σου πιεζει καποιο νευρο η εμποδιζει τη σωστη κυκλοφορια του αιματος.Το εχω παθει και περασε μονο οταν καθισαν τα μαξιλαρακια.Μεχρι τοτε το φοραγα για κανα δεκαλεπτο.

EVI
31/03/2009, 15:12
αλλο πιεση και αλλο πονοκεφαλος...αλλαξε κρανος δοκιμασε πολλα και φορατα κανα τεταρτο μεσα στο μαγαζι να δεις ειναι επικυνδινος συνδιασμος αυτος προσοχη τα μαξιλαρακια ειναι στα μαγουλα ως επι τον πλειστον που πιεζουν και οχι στο κεφαλι οπως το περιγραφεις τα σημαδια δεν ειναι καλα και αυτα αλλα ειναι τελειως διαφορετικο απο το να μην μπορεις να οδηγησεις απο πονο

το θεμα του θορυβου ειναι ενα θεμα που εχουν πολλα κρανη συνιθως τα ''φαλακρα'' κρανη (που δεν περνανε αεραγωγοι στο πανω μερος)εχουν λιγοτερο θορυβο αλλα περισσοτερη ζεστη

τα shoei ειναι αθορυβα κρανη ειδκα το XR-1000 ενω με το x-spirit (πιο πολλοι αεραγωγοι που δουλευουν πολυ καλα) εχω περισσοτερο θορυβο

ωτοασπιδες και εισαι οκ

αλλα το αλλο να το κοιταξεις

BELZEBOYLIS
31/03/2009, 15:18

αν το εχεις 5 χρόνια , καλό θα ήταν να το άλλαζες ...υπάρχουν θέματα στο μοτο για το σωστό μέγεθος του κράνους ..:wave2:

Akatanomastos
31/03/2009, 17:57
νομιζω γενικα τα small τα δινουν μεχρι και 54 cm.

2 cm παραπανω ειναι αρκετα, και σε συνδιασμο με τον αερα το κανει ανυποφορο..

αυτο που φανταζομαι ειναι οτι δεν το φορας κανονικα, αναγκαστικα το χεις λιγο ποιο ψηλα(χωρισ να το καταλαβαινεις)
και με τον αερα καθετε οπως θα επρεπε και τοτε σε χτυπαει λογω διαφορας μεγεθους