View Full Version : Με αφορμή την χθεσινή απεργία.....
......και με τα φυλλάδια που μοιράζονταν εκεί, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας, ό,τι διάβασα, ό,τι κράτησα και ό,τι κατάλαβα τελικά! (Με την υπόθεση ότι είμαι ηλίθια!)
Θα ξεκινήσω από τα πολύ ελαφριά για να καταλήξω στα πιο βαριά!
" Σήμερα όλοι αυτοί που εφάρμοσαν και υποστήριξαν τα σκληρά αντεργατικά μέτρα, θιασώτες των πολιτικών της <ελεύθερης αγοράς> και του δήθεν <υγιούς ανταγωνισμού> που μοναδικό στόχο είχαν την αύξηση των κερδών των επιχειρηματιών, προσπαθούν να μας πείσουν να αποδεχτούμε ότι η αντιμετώπιση της κρίσης του καπιταλιστικού τους συστήματος είναι κοινό πρόβλημα όλων μας."
Αρχίζουμε λοιπόν με έναν διαχωρισμό. Ώρα να αποφασίσουμε ποιοι είναι αυτοί, ποιοι είμαστε εμείς και ποιοι είναι οι άλλοι! Χωρίς να υπάρχει εμπιστοσύνη και ένωση!!! Μιλάει σε εργαζόμενους που έχουν κατέβει σε μια πορεία, για να τους πουν τι? Ότι δεν έπρεπε να ακολουθήσουν αυτά που τους είπαν? Να μην απεργήσουν??? Αλλά θα δούμε τι εννοούν!
"Η μόνη λύση είναι να πάρουμε τους αγώνες στα χέρια μας. Να οργανώσουμε αγώνες διαρκείας με ενότητα, με αυτοοργάνωση και αλληλεγγύη....Να αποφασίζουμε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι τα ενωτικά μας αιτήματα, τις μαχητικές μορφές πάλης και αγώνα....όταν είμαστε ενωμένοι και αλληλέγγυοι μπορούμε να δημιουργήσουμε νικηφόρους αγώνες και κινήματα προς όφελος όλης της εργατικής τάξης."
Καμία διαφωνία! Αλλα αυτί που είναι τώρα στα σωματεία, και διαλέγουν τον τρόπο που θα γίνει μια απεργία και μια πορεία, δεν ήταν κάποτε αυτοί που έλεγαν τα ίδια? Όσο πιο ψηλά ανεβαίνει κάποιος, όσο πιο μεγαλη δύναμη έχει, δεν χαλάει? Έτσι δεν λένε? Όλοι την καρέκλα δεν κυνηγάνε? Έτσι δεν υποστηρίζουν? Πώς αυτοί που είναι εργατική τάξη θα αποφασίζει για την εργατική τάξη? Θα πρέπει να ανέβει επίπεδο! Και αυτό το γνωρίζουμε όλοι! Είμαστε τόσοι πολλοί οι εργάτες πού μόνο με σωματεία μπορούμε να παίρνουμε αποφάσεις! Και τότε πάλι θα λέμε: Οι τοίχοι έχουν αφτιά ή τα αφτιά έχουν τοίχους???
"Η κρίση και οι αγώνες της τάξης μας"
Ποια είναι αυτή η τάξη που είναι δικιά τους?? Ποιοι είναι αυτοί????
"Η ένθερμη υποστήριξη της ελληνικής (και όχι μόνο) αριστεράς στην επιστροφή σε έναν κευνσιανικού τύπου καρτισμό είναι ο τρόπος με τον οποίο μία από τις φράξιες του κεφαλαίου προσπαθεί να ενσωματώσει τους κοινωνικούς αγώνες."
Όποιος κατάλαβε παρακαλώ να κάνει μια μετάφραση! Γιατί στο κείμενο αυτό που απευθύνεται σε εργαζόμενους-εργάτες-μισθωτούς-άνεργους-αλλοδαπούς, έχει τόσες άγνωστες λέξεις που ούτε νόημα δεν βγάζεις! Τι Θέλει να πει ο ποιητής????
"Μόνο αν καταφέρουν να μας διαιρέσουν ακόμα περισσότερο, εθνικά, θρησκευτικά, με βάση το φύλο μας, με βάση τις διαφορετικές για τον καθένα μας εργασιακές σχέσεις ή με όποιον άλλο τρόπο τους αφήσουμε, θα μπορέσουν να μας αντιμετωπίσουν με επιτυχία και να μας συμπιέσουν, να στραγγαλίσουν ακόμα περισσότερη ζωή από μέσα μας."
Για ποιο λόγο υπάρχουν οι διαχωρισμοί? Για ποιο λόγο μας έμαθαν πως πρέπει να είμαστε απέναντι? Για να υπάρχει εργαζόμενος, θα πρέπει να υπάρχει εργοδότης. Αυτό είναι απόλυτα κατανοητό. Όλο το σύμπαν έχει φτιαχτεί με διαβαθμίσεις! Γιατί πρέπει να διώξουμε αυτόν που είναι πιο πάνω από μας όταν δεν μπορούμε (λόγω πολλών λόγων) να κάνουμε ό,τι κάνει αυτός? Αν εγώ (είμαι ηλίθια είπαμε) ξέρω από μηχανολογικά και εργάζομαι σε μια επιχείρηση, μπορώ να γίνω διευθυντής οικονομικών??? Δε νομίζω! Κάποιος που είναι dj και δουλεύει σε ένα μαγαζί, μπορεί να αγοράσει ένα παρόμοιο και να το κάνει να πετύχει, τόσο καλά όσο κάποιος που έχει έφεση στις δημόσιες σχέσεις???? Γιατί θέλουμε να γίνουμε αφεντικά στην θέση των αφεντικών??? Τι μας κάνει καλύτερους? Γιατί πιστεύουμε πως θα τα καταφέρουμε καλύτερα??? Γιατί απλά δεν παλεύουμε για την καλυτέρευση της θέσης μας χωρίς να θέλουμε να κάνουμε κακό σε κάποιους??? (δεν μιλάω για πολιτικά πρόσωπα!)
"Οι εξεγερμένοι του Δεκέμβρη έδειξαν ότι η λύση βρίσκεται σε μας τους ίδιους, σε όλους μας."
Άρα λοιπόν ο μόνος τρόπος είναι η καταστροφή! Μήπως τελικά μόνοι μας χωριζόμαστε? Γιατί δεν μπορούμε να βρούμε ειρηνικούς τρόπους επίλυσης? Γιατί θα πρέπει να είμαστε απέναντι? Μήπως αυτό θέλουν τελικά? Να μας χωρίσουν? Αν δεν θέλω να σπάσω είμαι με τους άλλους??? Με ποιους είμαι τελικά?????
"Έχουμε δίκιο να τα σπάμε"
"Θέλουμε και εμείς να συνεισφέρουμε σε αυτή τη μάχη, που είναι και δική μας, καταστρέφοντας τα γραφεία του ΠΑ.Σ.Ε.Π.ΠΕ."
Και αν με αφορμή αυτό το σπάσιμο απολύσουν 100? Μήπως τελικά σκεφτόμαστε πώς θα κάνουμε εντύπωση? Πώς θα μας δείξει η τηλεόραση? Απλά να βαρέσουμε μπουνιά στο μαχαίρι?? Ποια είναι η μάχη? Ποιος είναι ο σκοπός????
"Εμείς πρέπει να απαντήσουμε με αυτόνομους προλεταριακούς αγώνες και ενέργειες προλεταριακής βίας ενάντια στο κεφάλαιο και το κράτος μέχρι να τελειώσουμε με αυτόν τον άθλιο κόσμο."
ΟΚ και καταστρέψαμε το κεφάλαιο και το κράτος! Και μετά τι? Θα είμαστε μια άναρχη χώρα, όπου ο καθένας θα κάνει ό,τι γουστάρει? Οι κλέφτες θα γυρνάνε ελεύθεροι, οι βιαστές ατιμώρητοι, και οι δολοφόνοι θα σκοτώνουν όποιον τους σπάει τα νεύρα? Γιατί δεν ζούμε σε έναν κόσμο με τέλειους ανθρώπους! Αν ήταν έτσι κι εγώ μαζί σας! Αλλά όλοι αυτοί που θα βγουν να ασκήσουν βία, ποιος εγγυάται ότι θα σταματήσουν εκεί και δεν θα συνεχίσουν ανάλογα με τα συμφέροντά τους??? Αν ο κόσμος ήταν τέλειος, δεν θα είχαμε με ποιον να τσακωθούμε!!!
"Στα κάτεργά τους δουλεύουν 30.000 άνθρωποι, κυρίως μετανάστες, κυρίως γυναίκες, οι οποίες πληρώνονται λιγότερο από τα νόμιμα, πολλές ανασφάλιστες, όλες περισσότερη ώρα από το προβλεπόμενο, υπό καθεστώς απειλής, για να μην απολυθούν και χάσουν τα μισά ένσημα που τους κολλάνε και σημαίνουν τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα. Σε πολλές περιπτώσεις δε, πέφτουν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από τ' αφεντικά και τους επόπτες τους."
Αυτό δεν συμβαίνει παντού όμως??? Μετανάστης, αλλοδαπός, Έλληνας, άντρας, γυναίκα, όπου κι αν εργάζονται, τα ίδια αντιμετωπίζουν! Να βάλουμε μια φωτιά και να τα κάψουμε όλα??? Να μην μείνει επιχείρηση για επιχείρηση, εργοστάσιο για εργοστάσιο και μαγαζί για μαγαζί! Ολοκαύτωμα όλα! Λαμπόγυαλο! Και μετά να πάρουμε ο καθένας από ένα στρέμμα, να οργώνουμε, να φυτεύουμε και να ζούμε όπως τότε! Στις Σπηλιές! Γιατί όλα τα άλλα απαιτούν εργοδότες και εργαζόμενους!!!!
"Σήμερα, μέρα παεργίας, σπάσαμε τα γραφεία του ΠΑ.Σ.Ε.Π.ΠΕ. γιατί είμαστε ταξικοί εχθροί με τα καθίκια που την αποτελούν και γιατί είμαστε αντίθετοι με κάθε εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, εχθροί δηλαδή του καπιταλισμού και της μισθωτής εργασίας."
Να μην σας πληρώνουν τότε! Αφού δεν θέλετε μισθωτή εργασία! Μήπως δεν θέλετε να δουλεύετε και καθόλου?? Πώς να είναι η εργασία δλδ??
Τι να πω? Πήγα σε μια πορεία που με απογοήτευσε, αντί να κάνουμε μια 3ήμερη καθιστική διαμαρτυρία, πήγαμε, είδαμε και φύγαμε!!!! Αλλά γιατί θα πρέπει να παίζουμε και ξύλο για να έχει αποτελέσματα μια διαμαρτυρία????
Υ.Γ. Τα κομμάτια που είναι σε εισαγωγικά, είναι από φυλλάδια, όπως ακριβώς γράφτικαν. Δε θα θα ήθελα να αναφέρω ποιο είναι από που για να μην έχουμε παρεξηγείς! Θα ήθελα να παραμείνει η ουσία!
hidefnick
03/04/2009, 16:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από Maira
......και με τα φυλλάδια που μοιράζονταν εκεί, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας, ό,τι διάβασα, ό,τι κράτησα και ό,τι κατάλαβα τελικά! (Με την υπόθεση ότι είμαι ηλίθια!)
.................
Τι να πω? Πήγα σε μια πορεία που με απογοήτευσε, αντί να κάνουμε μια 3ήμερη καθιστική διαμαρτυρία, πήγαμε, είδαμε και φύγαμε!!!! Αλλά γιατί θα πρέπει να παίζουμε και ξύλο για να έχει αποτελέσματα μια διαμαρτυρία????
Υ.Γ. Τα κομμάτια που είναι σε εισαγωγικά, είναι από φυλλάδια, όπως ακριβώς γράφτικαν. Δε θα θα ήθελα να αναφέρω ποιο είναι από που για να μην έχουμε παρεξηγείς! Θα ήθελα να παραμείνει η ουσία!
Χωρίς την παραμικρή ειρωνία, αλλά τι περίμενες? Και φυσικά κλασικά Θεοδωράκης και λ(υ)π(ή) επαναστάτες για μουσική υπόκρουση και, και, και...... Και πριν 20 και 30 χρόνια ακριβώς τα ίδια ήταν.
Σε 2 μήνες έχουμε ευροεκλογές. Εκεί να δεις "επανάσταση" που έχει να πέσει.
Μαιρα τα ιδια λεμε ολοι το κακο ειναι οτι κανεις μας δεν εχει προτασεις
για να δουμε καλυτερες μερες !
Οι Απεργιες και οι καθε ειδους διαμαρτυριες γινονταν και θα γινονται παντα κατω απο υποκινουμενα καθεστωτα για την ασκηση πιεσης στις εκαστωτε εξουσιες .
Ο σκοπος και το αποτελεσμα βεβαια δεν εχουν ποτε καμια σημασια μιας και προκειτε περι μαζας
καθως και πισω απο την μαζα παντα υπαρχει και ενα χρωμα .
λιγοι ειναι αυτοι που λειτουργουν κατω απο το φασμα της παλετας ;)
Υ.Γ
οσο και να αποφευγεις να γραψεις ποιος εκπροσωπει ποιον αναμεσα στις παρενθεσεις
και τα εισαγωγικα δεν καταφερνεις να κρυψεις και πολλά ;) :p
:wave2: :beer: :beer:
:smokin:
gixxerpap
03/04/2009, 17:05
@maira: ξαναδιάβασε προσεκτικά όσα παρέθεσες, ένα χρόνο πρίν δε θα είχες τόσες απορίες ...
@wiredgr: θα έπρεπε οι πορείες διαμαρτυρίας να έχουν άλλη μορφή? μη μου πείτε ότι πρέπει να ''εκσυχρονιστούν'' και οι πορείες τώρα ...
@matmat: μέσω αυτών των ''υποκινούμενων καθεστώτων'' έχουν κατακτηθεί και δικαιώματα στο παρελθόν
αν απαξιώνουμε συνεχώς το συνδικαλιστικό κίνημα, καποτε θα τα καταφέρουμε και θα το καταργήσουμε.
Για να δω πως και τι θα κάνουμε ο καθένας μονος του:(
hidefnick
03/04/2009, 17:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από gixxerpap
@maira: ξαναδιάβασε προσεκτικά όσα παρέθεσες, ένα χρόνο πρίν δε θα είχες τόσες απορίες ...
@wiredgr: θα έπρεπε οι πορείες διαμαρτυρίας να έχουν άλλη μορφή? μη μου πείτε ότι πρέπει να ''εκσυχρονιστούν'' και οι πορείες τώρα ...
@matmat: μέσω αυτών των ''υποκινούμενων καθεστώτων'' έχουν κατακτηθεί και δικαιώματα στο παρελθόν
Μήπως εξυπηρετούν απλώς κάποιους, στις μέρες μας, και τίποτα παραπάνω? Και δικαιώματα δεν έχουν κατακτηθεί με πορείες. Με ελάχιστες εξαιρέσεις ίσως ΚΑΙ ΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΤΩΡΑ..... (Σουηδία, Τσεχία και γιατί όχι Γαλλία)
Ρε σεις, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα μαζέψουν ένα 60-70% στις ευροεκλογές, και εσεις μου λέτε για πορείες???? Εδώ ο άλλος ο βλάκας έσπασε τον ΣΥΝ, για να εξυπηρετήσει κάποιους, και κατά τα άλλα ο Αλαβάνος δεν έπαιρνε θέση για τα σπασίματα και τους εμπρησμούς.
Οι παλλέτες θέλουν πολύ ανοιχτά μυαλά, και δυστυχώς μας τελείωσαν.
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
αν απαξιώνουμε συνεχώς το συνδικαλιστικό κίνημα, καποτε θα τα καταφέρουμε και θα το καταργήσουμε.
Και καλά θα κάνουμε, έτσι όπως είναι στημένο. Το τι θα κάνουμε ο καθένας μετά λέγεται ΨΗΦΟΣ.
doctor x
03/04/2009, 17:34
what have the Romans....
http://www.youtube.com/watch?v=Qc7HmhrgTuQ&feature=channel
VegasKitty
03/04/2009, 17:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από wiredgr
Και καλά θα κάνουμε, έτσι όπως είναι στημένο. Το τι θα κάνουμε ο καθένας μετά λέγεται ΨΗΦΟΣ.
Εφ οσων λοιπον ειναι τοσο σημαντικος ο ψηφος μας, και συμφονω απολυτα, τοτε γιατι τοσοι πολλοι απ εχουν απ το να πανε να ψηφισουν??? :confused:
Εστω και λευκο αν καποιο κομμα δε τους κανει! :rolleyes:
Παρα ξερουν μετα να λενε "αυτους που ψηφισαΤΕ" κτλ κτλ...
Ε αν δεν θελεις να βγεις και εμπρακτα να πεις και να δειξεις αυτα που πιστευεις και να δεις πως να αγωνιστεις για ολα αυτα που παραπονιεσε, ε πως να το κανουμε, απ το καναπε δε γινετε τπτ... :sick:
hidefnick
03/04/2009, 17:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από VegasKitty
Εφ οσων λοιπον ειναι τοσο σημαντικος ο ψηφος μας, και συμφονω απολυτα, τοτε γιατι τοσοι πολλοι απ εχουν απ το να πανε να ψηφισουν??? :confused:
Εστω και λευκο αν καποιο κομμα δε τους κανει! :rolleyes:
Παρα ξερουν μετα να λενε "αυτους που ψηφισαΤΕ" κτλ κτλ...
Ε αν δεν θελεις να βγεις και εμπρακτα να πεις και να δειξεις αυτα που πιστευεις και να δεις πως να αγωνιστεις για ολα αυτα που παραπονιεσε, ε πως να το κανουμε, απ το καναπε δε γινετε τπτ... :sick:
Δηλαδή όλοι αυτοί μου μαζώχτηκαν χτες, ήταν σε πλήρη ταύτιση απόψεων? Εχεις δίκιο για τον καναπέ, αλλα απο την άλλη όλοι αυτοί που μαζώχτηκαν χτες τι θα ψηφίσουν στις επόμενες?
Είναι φαιδρό να βλέπεις τις δημοσκοπήσεις των ευροεκλογών. Τραγικό μάλλον. Ψηφίζουμε κάποιους αργόσχολους να πάνε να τους ανακοινώνουν (κανονικά ομως) το μέλλον της Ελλάδας και κατ επέκταση το δικό μας, και ούτε εκεί ο νεοελληνας δεν μπορεί να ψηφίσει κατα συνείδηση.
Μήπως επειδή δεν του έχει μείνει καθόλου? Η μήπως γιατί έβγαλε την υποχρέωση του στα παιδιά του και στους προγόνους του, με την χτεσινή και όχι μόνο, πορεία.....
VegasKitty
03/04/2009, 17:51
Δηλαδή όλοι αυτοί μου μαζώχτηκαν χτες, ήταν σε πλήρη ταύτιση απόψεων? Εχεις δίκιο για τον καναπέ, αλλα απο την άλλη όλοι αυτοί που μαζώχτηκαν χτες τι θα ψηφίσουν στις επόμενες?
Οχι βρε δεν ειπα αυτο! Και βεβαια δεν ειναι ολη σε πληρη ταυτιση αποψεων, αλλα ισως ειναι μια αρχη προς το κατι, πολυ καλητερο απο την πληρη απραξια...
Είναι φαιδρό να βλέπεις τις δημοσκοπήσεις των ευροεκλογών. Τραγικό μάλλον. Ψηφίζουμε κάποιους αργόσχολους να πάνε να τους ανακοινώνουν (κανονικά ομως) το μέλλον της Ελλάδας και κατ επέκταση το δικό μας, και ούτε εκεί ο νεοελληνας δεν μπορεί να ψηφίσει κατα συνείδηση.
Μήπως επειδή δεν του έχει μείνει καθόλου? Η μήπως γιατί έβγαλε την υποχρέωση του στα παιδιά του και στους προγόνους του, με την χτεσινή και όχι μόνο, πορεία.....
Απο μια πορεια και μονο δε γινετε κατι, πρεπει να υπαρχει καποια συνεχες πραγματα που να κανει ο εκαστος... Αλλα ειναι μια αρχη... Τωρα γιατι το εκανε ο καθενας ειναι καπελο δικο του, αλλα οπως και να το κανουμε, ο καθενας ειναι για τη παρτυ του και αντε κατσε να βρεις ακρη μετα... :sad: :sad:
gixxerpap
03/04/2009, 18:05
Μήπως εξυπηρετούν απλώς κάποιους, στις μέρες μας, και τίποτα παραπάνω? Και δικαιώματα δεν έχουν κατακτηθεί με πορείες. Με ελάχιστες εξαιρέσεις ίσως ΚΑΙ ΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΤΩΡΑ..... (Σουηδία, Τσεχία και γιατί όχι Γαλλία)
Ρε σεις, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα μαζέψουν ένα 60-70% στις ευροεκλογές, και εσεις μου λέτε για πορείες???? Εδώ ο άλλος ο βλάκας έσπασε τον ΣΥΝ, για να εξυπηρετήσει κάποιους, και κατά τα άλλα ο Αλαβάνος δεν έπαιρνε θέση για τα σπασίματα και τους εμπρησμούς.
καταλαβαίνω το συλλογισμό σου, παρόλαυτά, ή ΨΗΦΟΣ εκλέγει, και οι εκλεγμένοι ποτέ δε θα διεκδικήσουν όσο δυναμικά πρέπει τα δικαιώματα των ψηφοφόρων τους .... ή μήπως παραείμαι απαισιόδοξος?
Ρε κουκουρουκου δεν ειπα κατι διαφορετικο απλα το αφησα να αιωρειτε ετσι κι αλλιως παντα πρεπει να υπαρχει μια υποκινηση για να παραχθει η αντιδραση και να φανει το αποτελεσμα !
Τα τσίπουρα μου μεσα !!
:p
:wave2: :beer: :beer:
:smokin:
Πάντα είχα τόσες απορίες!!!!
Και πάντα θεωρούσα ότι μια 3ήμερη καθυστική διαμαρτυρία στο Σύνταγμα, με κλειστ΄΄ο όλο το κέντρο θα έφερνε ένα καλύτερο αποτέλεσμα!!!!
:wave2:
thou-vou
03/04/2009, 19:05
το συνδικαλιστικό κίνημα είναι για κλωτσές... αλλά όσοι χρησιμοποιούν το πτώμα του για άλλωθι καλό θα ήταν να κοιταχτούν πρώτα στον καθρέφτη...
και πριν ρωτήσετε τι έκανα εγω, να σας πω... κοιτάχτηκα και δεν μου έφταιγαν οι εργατοπατέρες για τα μούτρα μου...
doctor x
03/04/2009, 19:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από thou-vou
το συνδικαλιστικό κίνημα είναι για κλωτσές... αλλά όσοι χρησιμοποιούν το πτώμα του για άλλωθι καλό θα ήταν να κοιταχτούν πρώτα στον καθρέφτη...
και πριν ρωτήσετε τι έκανα εγω, να σας πω... κοιτάχτηκα και δεν μου έφταιγαν οι εργατοπατέρες για τα μούτρα μου...
εισαι καλος εσυ τελικα!
(αστα αυτα και κατεβα ΔΣ παω κ εγω!!!!!!!!)
Δεν μιλάμε για κόμματα και εκλογές! Μιλάμε για αγώνα! Και για τον τρόπο που γίνεται!!!!
Μόνος του κανείς δεν έκανε τίποτα!!!! Σίγουρα πρέπει ό,τι γίνεται να γίνεται με οργάνωση!!! Το θέμα είναι να βρούμε την χρυσή τομή μεταξύ του κάνω λίγα και του καταστρέφω τα πάντα!!!!
gixxerpap
03/04/2009, 19:14
άντε ρε φιλαράκι, κι ανησύχησα ....:a22:
Το συνδικαλιστικό κίνημα μπορεί να είναι για κλωτσιές, αλλά αντί να φτιάξουμε αυτό γιατί ισοπεδώνουμε τα πάντα???
Καλό είναι να κοιτιέται κανείς στον καθρέφτη! Μπορεί να καταλάβει πολλά!!!! Μα τελικά για να διαμαρτυρηθεί κάποιος θα πρέπει να σπασει και να κάψει???? Θα πρέπει να απαντήσει με βία???? Και πότε η βία έβγαλε υγιή καταστάσεις? Και ποιος είναι αυτός που θα βάλει όρια στην βία? Ποιος είναι αυτός που θα πει, αυτό το σπάμε, αυτό όχι? Η Ελλάδα είναι μπουρδέλο! Τι είναι καλύτερο?
Να την φτιάξουμε ή να την κάνουμε οικόπεδο????
thou-vou
03/04/2009, 19:35
άντε ρε φιλαράκι, κι ανησύχησα ....:a22:
να την κάνουμε οικόπεδο... να την δώσουμε στον παπ να την ανταλλάξει με το αγιον όρος μετά τράμπα με το βατικανό, και ξανάμανα με ταυγετο να κάνουμε δσ στο βουνό να γουστάρουμε... ναι, ναι ξερω... αν δε γουστάρω να πάω στο βουνο... οκ... οι προπονήσεις ξεκίνησαν... :D
να την κάνουμε οικόπεδο... να την δώσουμε στον παπ να την ανταλλάξει με το αγιον όρος μετά τράμπα με το βατικανό, και ξανάμανα με ταυγετο να κάνουμε δσ στο βουνό να γουστάρουμε... ναι, ναι ξερω... αν δε γουστάρω να πάω στο βουνο... οκ... οι προπονήσεις ξεκίνησαν... :D
Ελα να παμε Ελικωνα για Νεραιδες και Μουσες :p
Να την κάνετε οικόπεδο αλλά μετά να βρείτε και κάτι λειτουργικό για τα 10.000.000 κόσμου που θα πρέπει με κάποιο τρόπο να συμβιώσουν!!! Και αν βρείτε σε αυτό τον κόσμο και όχι στην ουτοπία να βρείτε κάτι που να λειτουργεί χωρίς εργοδότες και εργαζόμενους, χωρίς λαό και εξουσία, χωρίς κάποιους να ελέγχουν για την διατήρηρση της τάξης, τότε γιατί το κρατάτε μυστικό?
Γιατί αν σεβόμασταν ο ένας τον άλλο, ούτε σε αυτή την κατάσταση θα ζούσαμε, ούτε θα χρειάζονταν όλα αυτά τα "όργανα" της "τάξης". Γιατί απλά δεν θα υπήρχαν κλέφτες, εμπριστές, βιαστές, δολοφόνοι κλπ., άνθρωποι που ανήκουν σε κάθε τάξη, σε κάθε εργασιακό περιβάλον και σε κάθε γειτονιά!!!!
el_hymador
03/04/2009, 20:12
Δυστηχως η Σουηδια της περιοδου 1950 εως 1990 περασε αλλα δεν αγγιξε κανενα παγκοσμιως...
...βεβαια απαραιτητη προϋποθεση για κατι τετοιο ειναι να γινουμε Σουηδοι στη νοοτροπια, αλλα "ειναι ξενερωτοι", "δεν χαιρονται της ζωη τους", "ειναι προβατα" κτλ-κτλ...
αν δεν αλλαξουμε τα μυαλα μας, τα αρχιδια μας θα παιρνουμε μια ζωη....ουτε οι συνδικαλες, ουτε οι εργατοπατερες, ουτε η (προφερετε με απαθεια, χωρις χρωματισμο στη φωνη και μονοκοπανια) αντιλαϊκηπολιτικητωνδυομεγαλωνκομματωνπουτοσαχρονι ακαπηλευονταιτονμοχθοτωνεργαζομενων
φταινε....
εμεις φταιμε.
gixxerpap
03/04/2009, 20:41
να την κάνουμε οικόπεδο... να την δώσουμε στον παπ να την ανταλλάξει με το αγιον όρος ....
μπα, με τους εφραίμηδες εγώ δεν μπλέκω .... έχουν μεγάλη εμπειρία απο συναλλαγές και φοβάμαι ότι θα με ρίξουν ....
ασε που τώρα που το ξανασκέφτομαι δεν είναι και εφικτό .... σα να μου λες ν΄αλλάξω το dakar σου με το dakar σου .....:dizzy: μπέρδεμα η κατάσταση ....
το συνδικαλιστικο κινιμα <<εκ των ανω> εχει καταφερει να απαξιωσει τον εαυτο του μονο του δεκαετιες τωρα κατα τη γνωμη μου.... συγνωμη κιολας αλλα αναμεσα σε στο <αριστερο> κομματι του πασοκ και στο σταλινο-παμε εγω 8α διαλεκσω τον τριτο δρομο
blackbusa
06/04/2009, 20:21
.... σα να μου λες ν΄αλλάξω το dakar σου με το dakar σου ....
:look: :look: :look:
μα....μα....αυτο δεν εκανες???στο περιπου???
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
mats8282
08/04/2009, 13:02
Μια απορια εχω εγω...Ποιος υπογραφει αυτο το κειμενο που παρεθεσες στην αρχη;Η ΓΣΕΕ που οργανωσε την απεργια και ολοι οσοι συμμετειχαν;Το ΚΚΕ μεσω του ΠΑΜΕ στην δικη τους πορεια;Ποιος θελεις να στο δικαιολογησει;
Γιατι προφανως απευθυνεσαι σε καποιους που συμφωνουν με αυτο το κειμενο και την ιδια στιγμη συνδεεις ολη την απεργια με ενα φυλλαδιο που μοιρασαν <<καποιοι>>.Δεν φανταζομαι παντως με τιποτα την υπογραφη του Παναγοπουλου κατω απο αυτο το κειμενο το οποιο γινεται υπερβολικο ακομα και για την κοινοβουλευτικη αριστερα οσο προχωραμε προς το τελος του.
Δικη μου εκτιμηση ειναι οτι προερχεται απο καποια μικρη οργανωση ακροαριστερου χωρου.
:rolleyes:
Και κατι ακομα...Οταν μιλαμε για συνδικαλιστικο χωρο φυσικα και μιλαμε για κομματα.Δεν ειναι ανεξαρτητος ο χωρος.Τα κομματικα συμφεροντα κυριαρχουν.Και εκει ομως η πλειοψηφια και αυτοι που ελεγχουν τον χωρο ειναι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.Ο Παναγοπουλος πχ στηριζεται απο ΠΑΣΟΚ κτλ κτλ.Για αυτο μια πανελλαδικη 3ημερη(εστω καθιστικη οπως προτεινες) απεργια ειναι ουσιαστικα ανεφικτο να οργανωθει.Πρεπει τα ανωτατα συνδικαλιστικα οργανα(ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ) να την στηριξουν πραγμα το οποιο ειναι ανεκδοτο :p
Ο κοσμος να χανεται αντε καμμια 24ωρη ετσι για το ξεκαρφωμα να κανουν....
PortisHead
08/04/2009, 13:32
Γιατί αν σεβόμασταν ο ένας τον άλλο, ούτε σε αυτή την κατάσταση θα ζούσαμε, ούτε θα χρειάζονταν όλα αυτά τα "όργανα" της "τάξης". Γιατί απλά δεν θα υπήρχαν κλέφτες, εμπριστές, βιαστές, δολοφόνοι κλπ., άνθρωποι που ανήκουν σε κάθε τάξη, σε κάθε εργασιακό περιβάλον και σε κάθε γειτονιά!!!!
:confused: :confused: :confused:
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
αν δεν αλλαξουμε τα μυαλα μας, τα αρχιδια μας θα παιρνουμε μια ζωη....ουτε οι συνδικαλες, ουτε οι εργατοπατερες, ουτε η (προφερετε με απαθεια, χωρις χρωματισμο στη φωνη και μονοκοπανια) αντιλαϊκηπολιτικητωνδυομεγαλωνκομματωνπουτοσαχρονι
ακαπηλευονταιτονμοχθοτωνεργαζομενων
φταινε....
εμεις φταιμε.
Πλησιάζεις στη λύση
:beer:
Θα ξεκινήσω από τα πολύ ελαφριά για να καταλήξω στα πιο βαριά! ...........
.....
.......
τα πράγματα είναι απλά.
Όσο και να πιστεύεις ότι η κοινή γλώσσα και η παρόμοια φάτσα σε ενώνει με κάποιον που,
• δεν πλήρωσε ποτε φόρους,
• δεν απέδωσε ποτέ τις εισφορές των υπαλλήλων του στο εκάστοτε ταμείο,
• δεν πλήρωσε ποτε τους υπαλλήλους του ανάλογα με την εργασία τους
• δεν προσέλαβε νόμιμους υπαλλήλους αλλά «παράνομους»(χωρις άδεια εργασίας, μη-εγγεγραμμένοι σε ασφαλιστικά ταμεία) ετσι ώστε να του βγαίνει φθηνότερα κτλ
• δεν τον έλεγξε κανένας και αν το έκανε δεν του απεδόθησαν ποινές για τις παρανομίες του
• του μεταβιβάστηκαν τίτλοι ιδιοκτησίας (πάσης φύσης) για τους οποίους δεν ειχε δικαίωμα γιατί είχε την οικονομική επιφάνεια να λαδώσει κάποιους «ανθρωπάκους»
• τον δανειοδότησαν χρηματοπιστωτικά ιδρύματα γιατί τον ήξεραν «όλοι» με τους πλέον ευνοϊκούς όρους και δεν σταμάτησαν ποτέ ακόμα και στις «άσχημες» μέρες.
• επιδοτήθηκε είτε από το κράτος είτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση με τους πλέον ευνοϊκότερους όρους για να επενδύσει στην εγχώρια αγορά ώστε να αναπτυχτεί η οικονομία αλλά μετέφερε το εν λόγω κεφάλαιο σε επενδύσεις και αγορές του εξωτερικού που για αυτόν ηταν πιο επικερδείς και πιο σίγουρες.
• του δόθηκε η άδεια και το ελεύθερο κινήσεων να τιμολογήσει όσο ήθελε και να ξεγελάσει για ότι ήθελε ως προς το προϊόν και τις υπηρεσίες που παρείχε αλλά όταν κέρδισε ανεξέλεγκτα ούτε το 10% των κερδών του δεν επένδυσε στην Ελληνική αγορά
• αδειοδοτήθηκε για σχεδόν οποιαδήποτε οικονομική πράξη ήθελε να κάνει χωρις προστριβές και χρονοβόρες διαδικασίες
• σε περίπτωση που (σπάνια βέβαια) κάποιος «ανθρωπάκος» σε μια κατάλληλη θέση τον εξέδιδε, εν τέλει δεν τιμωρήθηκε ποτέ
• αγόραζε πάντα φθηνά και πούλαγε πάντα ακριβά αλλά όχι γιατί ήταν έξυπνος η μορφωμένος η «ικανός» αλλά γιατί κάποιοι άλλοι «ανθρωπίσκοι» του έδιναν τις κατάλληλες πληροφορίες έτσι ώστε να κάνουν λεφτά μέσα από αυτήν την διαδικασία
• χρησιμοποίησε και κατασπατάλησε δημόσιο χρήμα (το δικό σου ντε) για σκοπούς άσχετους από αυτούς που υποσχέθηκε γιατί ήξερε ότι ετσι και αλλιώς εσύ θα ξαναψηφίσεις τις συγκεκριμένες πολιτικές πλάτες που έχει στην κυβέρνηση (γιατί έτσι έκανες εδώ και 150 χρόνια, γιατί να αλλάξεις τώρα)
• συμμετείχε σε οποιοδήποτε αναπτυξιακό σχέδιο έχει βγεί από τουτον εδώ τον πονεμένο τόπο και δεν έδωσε λόγο σε κανέναν (πέρα από καμια μιζούλα βρε αδερφέ)
• μετα την συσσώρευση τόσου πολλού πλούτου όλα αυτά τα χρόνια μετείχε και σε κανα 2,3 βαρβάτα δημοσιογραφικά ιδρύματα (εφημερίδες, περιοδικά, τηλεόραση) έτσι για να σιγουρέψει ότι εσυ θα νομίζεις ότι το πρόβλημα είναι ενας συγκεκριμένος υπουργός και βουλευτής και ότι να τον αλλάξεις σε 1-2 χρόνια τα προβλήματα σου θα λυθούν. Χχαχαχαχαχα Επανέρχεται ο Παπαντωνίου, ο Τσοχατζόπουλος και ο Βερελής παιδιά μην ξεχνιόμαστε.
• Είχε την οικονομική επιφάνεια πια έτσι ώστε να χρηματίζει «μαχόμενους» δημοσιογράφους για να σου αποκαλύπτουν «σκάνδαλα» υπουργών και βουλευτών οι οποίοι είτε δεν του κάτσαν είτε τους βαρέθηκες εσυ και θέλει να σε ηρεμήσει
• …
• …
• …
• …
Εν τέλει δεν έχεις σχέση με αυτούς. Οσο και να νομίζεις ότι η συγκεκριμένη κάστα ανθρώπων έχει καμια σχέση με εσένα δεν είναι αλήθεια. Για αυτούς δεν υπάρχουν σύνορα και δεν σε πονάνε καθόλου. Αν θες εσυ να τους πονάς μεγιά σου με χαρά σου αλλά ασε με εμένα να πιστεύω ότι οι συγκεκριμένοι ανήκουν σε διαφορετική τάξη, καστα, ομάδα, group, συντεχνία, κοινοπραξία, γκέτο, οικογένεια κτλ ….. κτλ… απο εμένα.
Όλοι άλλοι μεταξύ αυτών και εσένα (πασής φύσεως "ανθρωπάκια" του στύλ Γενικοί & Ειδικοί Γραμματείς, Διευθυντάδες, προϊστάμενοι, επιτελικοί σύμβουλοι, Αναπτυξιακοί παράγοντες, Πρόεδροι και οι παρα των Προέδρων) αν και πολλοί περισσότεροι απο οτι στις άλλες χώρες ειναι αναλώσιμοι και ποταποί και δεν χρειάζεται να σε απασχολούν. Μέχρι τότε κοιτά να δεις πώς θα σώσεις εσυ το ποσοστό σου που παράγεις εσυ τα παιδιά σου τα εγγόνια σου τα δισέγγονα σου κτλ επι του ΑΕΠ γιατί για ένα να είσαι σίγουρη, ... θα βρεθεί τρόπος να στο πάρουν και τους πεις και ευχαριστώ
Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282
Μια απορια εχω εγω...Ποιος υπογραφει αυτο το κειμενο που παρεθεσες στην αρχη;Η ΓΣΕΕ που οργανωσε την απεργια και ολοι οσοι συμμετειχαν;Το ΚΚΕ μεσω του ΠΑΜΕ στην δικη τους πορεια;Ποιος θελεις να στο δικαιολογησει;
Γιατι προφανως απευθυνεσαι σε καποιους που συμφωνουν με αυτο το κειμενο και την ιδια στιγμη συνδεεις ολη την απεργια με ενα φυλλαδιο που μοιρασαν <<καποιοι>>.Δεν φανταζομαι παντως με τιποτα την υπογραφη του Παναγοπουλου κατω απο αυτο το κειμενο το οποιο γινεται υπερβολικο ακομα και για την κοινοβουλευτικη αριστερα οσο προχωραμε προς το τελος του.
Δικη μου εκτιμηση ειναι οτι προερχεται απο καποια μικρη οργανωση ακροαριστερου χωρου.
:rolleyes:
Και κατι ακομα...Οταν μιλαμε για συνδικαλιστικο χωρο φυσικα και μιλαμε για κομματα.Δεν ειναι ανεξαρτητος ο χωρος.Τα κομματικα συμφεροντα κυριαρχουν.Και εκει ομως η πλειοψηφια και αυτοι που ελεγχουν τον χωρο ειναι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.Ο Παναγοπουλος πχ στηριζεται απο ΠΑΣΟΚ κτλ κτλ.Για αυτο μια πανελλαδικη 3ημερη(εστω καθιστικη οπως προτεινες) απεργια ειναι ουσιαστικα ανεφικτο να οργανωθει.Πρεπει τα ανωτατα συνδικαλιστικα οργανα(ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ) να την στηριξουν πραγμα το οποιο ειναι ανεκδοτο :p
Ο κοσμος να χανεται αντε καμμια 24ωρη ετσι για το ξεκαρφωμα να κανουν....
Το κείμενο δεν προέρχεται από ένα φυλλάδιο αλλά από πολλά διαφορετικά.Είναι μια συλλογή από αυτά που μοιράζονταν στην πορεία. Δεν είναι από μία μόνο παράταξη ή από μία οργάνωση αλλά από πολλές.
mats8282
12/04/2009, 02:00
Και παλι δεν δικαιολογει το υφος του κειμενου σου γιατι αποδιδεις τα φυλλαδια σε ολοκληρη την πορεια και τους διοργανωτες.Δεν νομιζω οτι υπηρχε μπλοκ της πορειας που μοιραζε φυλλαδια του στυλ σπασαμε τα γραφεια ταδε....Προφανως καποια ατομα εκτος πορειας μοιρασαν τα ακραια κειμενα που αναφερεις....Δηλαδη τα κειμενα μετα το
"Οι εξεγερμένοι του Δεκέμβρη έδειξαν ότι η λύση βρίσκεται σε μας τους ίδιους, σε όλους μας."
Το οποιο εσυ ερμηνευεις ως σπασιματα και μπαχαλα,ενω εγω το ερμηνευω ως ειρηνικες διαμαρτυριες/συγκεντρωσεις που καμμια σχεση δεν ειχαν με τα μπαχαλα....
Τελος παντων,ιδεολογικη αναλυση στα πρωτα 3-4 που αναφερεις στην αρχη ειναι εκ φυσεως πολυ δυσκολο να γινει,και δεν ειναι το μερος.Ξεκινας με κατι που μπορει να το ειπε ο Ανδρουλακης που ειναι στο ΠΑΣΟΚ και φτανεις σε προκυρηξη παρανομης οργανωσης.