Σύνδεση

View Full Version : Μικρός ο τράκος, μικρό και το κακό

SnakeMJK
24/04/2009, 19:09
Λοιπόν, σήμερα είχα και το πρώτο μου ατύχημα, όπου έφταιγα εγώ. Ευτυχώς η καλή μου δεν έπαθε ούτε γρατζουνιά.

Να μην τα πολυλογώ, καθώς πήγαινα αμέριμνος με το πολύ 20 χλμ/ω και δυστυχώς σε κοντινή απόσταση από το μπροστά αυτοκίνητο (βαριά 2 μέτρα), ο τύπος σε ένα πορτοκαλί φανάρι κοκκάλωσε ακαριαία. Μάλλον μπορούσε άνετα να περάσει χωρίς να προλάβει να δει κόκκινο φανάρι, αλλά ήταν και το μυαλό μου αλλού εκείνη την ώρα, άργησα να πατήσω και φρένο... Τσαμπουνάω τέρμα τα φρένα μπρος-πίσω (abs γαρ) δώστου γλίστρυμα το μοτόρι... Πραγματικά ξενέρωσα, καθώς πήγαινα υπερβολικά σιγά και περιμένα να σταματήσει ακαριαία, αλλά λόγω κακής ασφάλτου (και abs;;; ) τσούλησα χωρίς να μειώσω καθόλου! Ευτυχώς είχα τον έλεγχο και αντί να πέσω καρφί από πίσω του, πέρασα ξυστά δίπλα..... Τόσο ξυστά που το μανιτάρι μου του φαγε το πίσω φανάρι :p :p :p
Ευτυχώς, εγώ ήμουν εντελώς αγρατζούνιστος... Ευτυχώς είχα μανιτάρια, γιατί μετά είχε σειρά το πόδι μου... Ευτυχώς ήταν συζητήσιμος και πολύ καλός ο τύπος που χτύπησα. Πρώτη του ερώτηση ήταν αν χτύπησα και μετά κοιτάξαμε τις ζημιές!

Το αυτοκίνητο ήταν σχετικά παλιό (peugeot 106 xr πρώτης γενιάς) οπότε το φανάρι είναι φθηνό. Ο φίλος μου πρότεινε 3 λύσεις. Ή του κανω δήλωση ή του δίνω 50-60 ευρώ και τελειώνουμε ή του αγοράζω ένα φανάρι.

Εσείς τι λέτε; Να πάω να του κάνω δήλωση να τελειώνουμε; Απ όσο ξέρω τα ασφάλιστρα αυξάνονται αφού κάνω 3 δηλώσεις και εμένα ήταν η πρώτη μου φορά τώρα.

castoras
24/04/2009, 19:17
Ευτυχώς δεν πρέπει να σου πούμε περαστικά!!!
Αν ήμουν στη θέση σου,νομίζω ότι θα του αγόραζα ένα φανάρι για να δείξω την καλή μου διάθεση,αφού ο άνθρωπος φέρθηκε σωστά μαζί σου!!

mikros boudas
24/04/2009, 19:32
παρτου το φαναρι,δεν υπαρχει λογος να κανετε δηλωσεις κλπ κλπ:beer:

p@nos
24/04/2009, 19:35
δηλωση κανε, δε θα πληρωσεις τιποτα και δε χρειαζεται να αγχονεσαι...

:winka:

George_M.
24/04/2009, 19:53
δωσε του τα φραγκα για να βγεις κ απο τον κοπο αγορας του ανταλακτικου:wave2:

blueangel
24/04/2009, 19:56
Αμα έχεις προστασία bonus malus στο ασφαλιστρό σου φυσικά και του κάνεις δήλωση φίλε:beer: ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ:wave2:

mourgakos
24/04/2009, 22:56
γιαυτο πληρωνεις ασφαλιστικη,για να μην πληρωνεις εξτρα.

goumis hornet
24/04/2009, 23:29
Δηλωση.:a013:

jimmis5
25/04/2009, 08:23
Πηγαινε παρε ενα φαναρακι κανα 10ρικο εχει και καθαρισες με δηλωσης περισοτερο χρονο θα φας, 60€ με την καμια δεν κανει το φαναρι του πεζο ...:wave2:

Sapadak
25/04/2009, 08:32
Δηλωση στην ασφαλιστικη σου.

Αν δεν εχει προβλημα αυτος που χτυπησες να περιμενει λιγακι να παρει τα λεφτα του.

Τζαμπα τα πληρωνουμε τα καριολια :smokin:

ΜΟΡΦΕΑΣ
25/04/2009, 08:46
Θα δεις πόσο θα σου αυξηθούν τα ασφάλιστρα αν του κάνεις δήλωση. Αν η διαφορά είναι μεγαλυτερη από την αγορά ενός ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΈΝΟΥ φαναριού (βρίσκεις φανάρια σαν καινούργια, αυτόν δεν τον ενδιαφέρει αν είναι καινούργιο ή μεταχειρισμένο, μόνο την αντικάτάστασή του θέλει), τοτε τα βάζεις κάτω και βλέπεις τι σε συμφέρει φθηνότερα. Αν έχεις μηδενική επιβάρυνση στα ασφάλιστρα τότε κάνε του μια δήλωση. Πάντως αφού δεν έπαθες εσύ τίποτα, πάλι καλά. Ακόμα καλύτερα που δεν έπαθε τίποτα το μοτόρι σου. Μην αγχώνεσαι και σκέψου λογικά και οικονομικά. :wave2:

the who
25/04/2009, 08:52
Kανε δηλωση γιατι ποτε δεν ξερεις πως μπορει να το γυρισει το φυλλο ο κουτακιας.Το αυτοκινητο του θα φτιαχτει,εσυ θα εισαι 100% νομιμος και η αυξηση στα ασφαλιστρα θα ειναι μηδαμινη.
Να προσεχεις φιλαρακι,καλα που δεν χτυπησες εσυ.

vangelis 64
25/04/2009, 09:47
Πολύ όμορφα.Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο πλέον το τι θα κάνεις.:rotflmao:

spyro
25/04/2009, 10:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
Πολύ όμορφα.Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο πλέον το τι θα κάνεις.:rotflmao:

:lol: :lol: :bawl: :lol: :lol:

johnnyestia
26/04/2009, 01:24
Κάνε του δήλωση να το μαζέψει από πίσω ο άνθρωπος.

Λογικά η προστασία bonus malus που έχεις είναι για 2 ατυχήματα ετησίως.

TROOPER
26/04/2009, 14:55
ας μη μιλησω καλυτερα και γινει της διαμαχης το καγκελο.....................:wave2:

SnakeMJK
27/04/2009, 13:47
έλα δύσκολο να γίνει διαμάχη αυτό :p

για την ιστορία, του έκανα δήλωση.

Gandalf dr685sm
27/04/2009, 14:17
Επειδή ακριβώς δεν ξέρεις τι μπορεί να ζητήσει κατόπιν εορτής (χτύπησα και το σβέρκο μου, πόνεσε ο κώλος μου, μου ρήμαξε το μισό Ι.Χ. κτλ. ) , κάνεις μια φιλική δήλωση και τελειώνει εκεί...

Και αυτός είναι νόμιμα πληρωμένος .. και εσύ καλυμμένος απο κακοτοπιές.

Γιατί δεν είναι μόνο η αύξηση ασφαλίστρων αλλά και το τι μπορεί να σου τύχει και να σου ζητάει ο κάθε ένας μετά αν πάς με "κάτω απο το τραπέζι" διακανονισμούς.

Gandalf

vthn
27/04/2009, 17:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από SnakeMJK
Τσαμπουνάω τέρμα τα φρένα μπρος-πίσω (abs γαρ) δώστου γλίστρυμα το μοτόρι... Πραγματικά ξενέρωσα, καθώς πήγαινα υπερβολικά σιγά και περιμένα να σταματήσει ακαριαία, αλλά λόγω κακής ασφάλτου (και abs;;; ) τσούλησα χωρίς να μειώσω καθόλου! Ευτυχώς είχα τον έλεγχο και αντί να πέσω καρφί από πίσω του, πέρασα ξυστά δίπλα.....

A. Ποτέ ξανά!!

Β. Μιας και δεν έπαθες τίποτα ( :beer: ) και έκανες και δήλωση, ας πούμε κάτι για τα υπόλοιπα..

Eδώ το abs ήταν καλό ή όχι; Τι λένε οι πιο έμπειροι;
Από τη μια δεν σταμάτησε (λόγω abs; ) αλλά από την άλλη δεν μπλόκαρε με απρόβλεπτες συνέπειες (πτώση; ), με βάση την περιγραφή του άτσαλου φρεναρίσματος.. Και ειχε και τον έλεγχο κατά την διάρκεια του φρεναρίσματος με αποτέλεσμα να τον αποφύγει!
Σαν καλό μου φαίνεται και θα ήθελα σε ανάλογη περίπτωση να είχα abs. Oi υπόλοιποι;

SnakeMJK
27/04/2009, 21:34
Περί ABS....

αν δεν είχα, θα είχε διπλώσει το μπροστινό, δεν θα μπορούσα να αλλάξω πορεία και θα πεφτα πολύ άτσαλα πάνω του. μάλλον.... μπορεί και να μπλόκαρε το μπροστινό, να είχα αποτελεσματικό φρενάρισμα, να ψιλοέσωζα την πτώση λόγω χαμηλής ταχύτητας... ότι έκανα τόσα χρονιά που δεν είχα ABS δηλαδή :p :p :p

τώρα με το ABS, όπως έγραψα και στο πρώτο μήνυμα, μπορεί η επιβράδυνση σε αυτα τα κρίσιμα 2 μέτρα (και στον δρόμο σαπούνι) να ήταν απογοητευτική, αλλά έμεινα όρθιος χωρίς καμία προσπάθεια. άσε ότι το μηχανάκι έστριψε εκεί που του έδειξα πάνω στον πανικό μου και γλίτωσα την σύγκρουση.