Σύνδεση

View Full Version : μεταβιβαση αδειας

kostassz2
27/04/2009, 11:13
καλημερα παιδια και καλως σας βρηκα σε αυτο το forum.
εχω το εξης θεμα.
θελω να παρω ενα παλιο 50αρακι που το εχει ο θειος μου παρατημενο. ειναι ενα suzuki fm50.
αυτο λοιπον εχει αδεια η οποια εχει ληξει απο το 1990!!!
ο θειος μου το κυκλοφορουσε ετσι μεχρι πριν μερικα χρονια.
εγω ομως θελω να το παρω και να την ανανεωσω και παλι. πρεπει να γινει μεταβιβαση στο ονομα μου η ανανεωση της?
τι πρεπει να κανω τωρα? καπου διαβασα οτι πληρωνεις ενα ποσο για καθε χρονο που ειναι αθεωρητη η αδεια το οποιο μαλλον δεν με συμφερει. μπορω να κανω κατι αλλο? (πχ εκδοση νεας αδειας?). αν τελικα το παρω θα σας ξαναρωτησω να με βοηθησετε και για καμια επισκευουλα που θα θελει. :blush:

mikros boudas
27/04/2009, 11:21
εχει παραδωσει πινακιδες η απλα δεν πληρωνε τελη?

kostassz2
27/04/2009, 11:28
ευχαριστω για την απαντηση αρχικα. πινακιδες εχει πανω το μηχανακι. μου εδωσε την αδεια ομως η οποια εχει ληξει αρα μαλλον δεν πληρωνε την ανανεωση αν το λεω καλα.

mikros boudas
27/04/2009, 11:30
δλδ δεν πληρωνε τελη.αν ειναι ετσι,πρεπει να πληρωσεις ολα τα τελη των χρονων που δε πληρωνε...δε ξερω αν σε συμφαιρει γιατι ειναι πολλα τα χρονια....εκτος αν λεω κατι λαθος!!

kostassz2
27/04/2009, 11:35
το υψος του ποσου μπορει να ειναι ξερουμε για καθε χρονο στο περιπου?
και δλδ δεν γινεται κατι αλλο? δεν μπορει να βγει νεα αδεια πχ λογω απωλειας η κατι τετοιο? δεν ξερω απλως ρωταω περιπου οτι μου ερχεται στο μυαλο και sorry αν κουραζω.

mikros boudas
27/04/2009, 11:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από kostassz2
το υψος του ποσου μπορει να ειναι ξερουμε για καθε χρονο στο περιπου?
και δλδ δεν γινεται κατι αλλο? δεν μπορει να βγει νεα αδεια πχ λογω απωλειας η κατι τετοιο? δεν ξερω απλως ρωταω περιπου οτι μου ερχεται στο μυαλο και sorry αν κουραζω. τωρα ειναι 18 ευρω τον χρονο.
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=70075&highlight=%F4%E5%EB%E7+%EA%F5%EA%EB%EF%F6%EF%F1%E9%E1%F2 δες εδω για αντικατασταση κλπ.σιγουρα καποιο προστιμο θα σου βαλουνε αλλα μην φανταστεις τιποτα τρελο
δες εδω http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=67591&highlight=%F4%E5%EB%E7+%EA%F5%EA%EB%EF%F6%EF%F1%E9%E1%F2

kostassz2
27/04/2009, 11:49
βασικα ευχαριστω για την ασχολια σου με το θεματακι μου. στο ξαναλεω απλως.
το δευτερο ink που μου εδωσες μου αφηνει περιθωρια αισιοδοξιας γιατι αν καταλαβα δεν πρεπει να πληρωσω ολα τα χρονια αλλα το τρεχον μονο και τα αλλα μενουν στον θειο μου που ετσι κι αλλιως τα χρωσταει θεωρητικα αφου μιλαμε για μεταβιβαση του παπακιου!. πρεπει να το επιβεβαιωσω καπου ομως αν και δεν ξερω που. στο υπουργειο να δοκιμασω η μπα? η αν ξερει καποιο παιδι αν ισχυει θα με εσωζε.

mikros boudas
27/04/2009, 11:52
περιμενε μηπως καποιος ξερει καλυτερα.παντως μαθε τι εχει κανει με την αδεια.αυτο που λες παντως εμενα για απληρωτα τελη μου κανει,ισως ομως κατι δεν καταλαβα καλα:beer:

kostassz2
27/04/2009, 14:59
εμαθα λοιπον επακριβως τι γινεται με την αδεια.
γραφει πανω η αδεια οτι ισχυει μεχρι 31.12.1989
αρα εχει ληξει 19 χρονια. ειδα ομως οτι και στο ονομα πανω στην αδεια ειναι ο προηγουμενος κατοχος πριν τον θειο μου.
προφανως λοιπον εχει απληρωτα τελη( δλδ εννοω με αυτο οτι δεν εχει ανανεωσει την αδεια κυκλοφοριας τοσα χρονια). και το θεμα ειναι οτι αν γινει η μεταβιβαση στο ονομα μου παιρνω αυτο το χρεος η συμφωνα με το link απο επανω δεν το παιρνω και πληρωνω μονο για φετος?
αν ξερει καποιο παιδι ας απαντησει.

hidefnick
27/04/2009, 15:53
Για να γίνει η μεταβίβαση πρέπει να πληρωθούν τα τέλη. Και πάνε επί 2 για κάθε χρόνο. Οπότε πάς για 18*19*2=684 ευρωπαικά.... (τουλάχιστον έτσι με είχαν ενημερώσει πριν 2 χρόνια στην τροχαία Κηφισιάς για Vespa που είχα βρει - Με πινακίδες Βασίλειον της Ελλάδος) :wave2: :wave2:

kostassz2
27/04/2009, 16:30
αρα για να καταληξουμε καπου δεν ισχυει αυτο εδω? http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=67591&%20highlight=%F4%E5%EB%E7+%EA%F5%EA%EB%EF%F6%EF%F1%E9%3Cbr%20/%3E%E1%F2 επειδη λεει οτι αφορα μεταβιβαση το λεω.
προσπαθουσα να βρω καποιον στην τροχαια να με ενημερωσει σημερα αλλα ματαια. δεν το σηκωνε κανενας.

Tpap
30/04/2010, 11:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από hidefnick
Vespa που είχα βρει - Με πινακίδες Βασίλειον της Ελλάδος)

μήπως θες φωτό από μία δικιά μου χειρόγραφη με κόκκινο πινελάκι...? της ιδίας περιόδου...?:smokin:

BLiTzER
30/04/2010, 11:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από hidefnick
Για να γίνει η μεταβίβαση πρέπει να πληρωθούν τα τέλη. Και πάνε επί 2 για κάθε χρόνο.

Δεν ισχύει. Επειδή το έψαξα πρόσφατα, για να γίνει η μεταβίβαση πρέπει να έχουν πληρωθεί ΜΟΝΟ τα τέλη του ΤΡΕΧΟΝΤΟΣ έτους. Όλα τα προηγούμενα βαρύνουν τον προηγούμενο ιδιοκτήτη. Αλλά δεν το ψάχνει κανείς μέχρι να χρειαστεί να παραδώσεις πινακίδες κτλ κτλ...

mikros boudas
30/04/2010, 11:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από BLiTzERR
Δεν ισχύει. Επειδή το έψαξα πρόσφατα, για να γίνει η μεταβίβαση πρέπει να έχουν πληρωθεί ΜΟΝΟ τα τέλη του ΤΡΕΧΟΝΤΟΣ έτους. Όλα τα προηγούμενα βαρύνουν τον προηγούμενο ιδιοκτήτη. Αλλά δεν το ψάχνει κανείς μέχρι να χρειαστεί να παραδώσεις πινακίδες κτλ κτλ... μηπως απο περυσι αλλαξανε τα πραγματα?γιατι το θεμα ειναι απριλη του '09

BLiTzER
30/04/2010, 14:52
Ναι, έχεις δίκιο. Δεν το πρόσεξα. Δεν ξέρω πότε άλλαξε. Πάντως αυτό ισχύει σίγουρα από τον περσινό Οκτώβρη-Νοέμβρη που έψαχνα για 2ο μηχανάκι.

Κατηγορήστε τον Tpap που το ξέθαψε :P

patraROSSI46
28/05/2010, 15:45
μηπως ξερει καποιος τι γινεται ακριβως με αθεωρητη αδεια κυκλοφοριας απο 50 challyεδω και περιπου 10 χρονια!πως γινεται να γλυτοσω να μην πληρωσω τα παλια τελη γιατι σιγουρα θα ειναι πολλα.....:confused: :confused: :confused: :confused: το chally ειναι στο ονομα του πατερα μου,το ειχα εγω το ειχα παρατησει γιατι πηρα αλλο,και τωρα μου ηρθε κολημα να το ανακατασκευασω:D :D :D

BLiTzER
28/05/2010, 15:47
Δε σε κάλυψαν οι προηγούμενες απαντήσεις? Θέλεις προσωπική δική σου? :P

patraROSSI46
28/05/2010, 16:06
απλα δεν εχω καταλαβει αν μπορω να γλυτωσω τα προηγουμενα χρονια:confused: :confused: :confused:

the who
28/05/2010, 16:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
μήπως θες φωτό από μία δικιά μου χειρόγραφη με κόκκινο πινελάκι...? της ιδίας περιόδου...?:smokin:

Εσενα :evil: :evil: :evil: :rotflmao:

BLiTzER
28/05/2010, 16:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από patraROSSI46
απλα δεν εχω καταλαβει αν μπορω να γλυτωσω τα προηγουμενα χρονια:confused: :confused: :confused:

Αρχικά δημιουργήθηκε από BLiTzERR
για να γίνει η μεταβίβαση πρέπει να έχουν πληρωθεί ΜΟΝΟ τα τέλη του ΤΡΕΧΟΝΤΟΣ έτους. Όλα τα προηγούμενα βαρύνουν τον προηγούμενο ιδιοκτήτη. Αλλά δεν το ψάχνει κανείς μέχρι να χρειαστεί να παραδώσεις πινακίδες κτλ κτλ...