PDA

View Full Version : ΑΦΜ & τουρισμός!



Εχετλαίος
28/04/2009, 11:23
Από τη zougla.gr

" Ζήτησαν από τουρίστα τον Αριθμό Φορολογικού του Μητρώου
28 Απριλίου 2009, 10:37

Ελλάς, η γραφειοκρατία σου…! Απίστευτη ταλαιπωρία περίμενε ένα ζευγάρι Τούρκων, που βρέθηκε το Σαββατοκύριακο στη Λέσβο.

Οι δύο ευκατάστατοι «γείτονες» έφτασαν το Σάββατο με τη θαλαμηγό τους στο λιμάνι της Μυτιλήνης και αφού πέρασαν ένα υπέροχο διήμερο, θέλησαν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Ωστόσο, αυτό ήταν αδύνατο, αφού για να πάρουν άδεια από το Λιμεναρχείο, τούς ζητήθηκαν δύο παράβολα από την Εφορία!

Αυτό, βέβαια, ημέρα Κυριακή, που όπως είναι λογικό δεν ήταν δυνατό να συμβεί. Η ταλαιπωρία όμως για το ζευγάρι των τουριστών δεν τελείωσε εκεί.

Χθες το πρωί, όταν και άνοιξε η Εφορία, ο Τούρκος πήγε προκειμένου να πάρει τα δύο παράβολα, αξίας 25 και 0,88 ευρώ. Τότε οι υπάλληλοι της Εφορίας, ακολουθώντας τις τυπικές διαδικασίες, προκειμένου να εκδώσουν τα παράβολα τού ζήτησαν τον Αριθμό του Φορολογικού του Μητρώου.

Τελικά, και μετά από την παρέμβαση των ανδρών του Λιμεναρχείου και των τουριστικών πρακτόρων της περιοχής, τα παράβολα εκδόθηκαν και οι τουρίστες απέπλευσαν για την πατρίδα τους, σίγουρα με τις… καλύτερες των εντυπώσεων."


Ο λόγος που το ποστάρω είναι επειδή είχα την εντύπωση ότι ΟΛΕΣ οι δημόσιες υπηρεσίες μπορούν να εκδίδουν και να εισπράτουν τέτοιου είδους "παράβολα". Τουλάχιστον έτσι είχε ανακοινωθεί προ τριετίας πλέον από τον υπουργό εσωτερικών, προς άρση των προβλημάτων γραφειοκρατίας. Λάθος θυμάμαι;

blueangel
28/04/2009, 11:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος


Ο λόγος που το ποστάρω είναι επειδή είχα την εντύπωση ότι ΟΛΕΣ οι δημόσιες υπηρεσίες μπορούν να εκδίδουν και να εισπράτουν τέτοιου είδους "παράβολα". Τουλάχιστον έτσι είχε ανακοινωθεί προ τριετίας πλέον από τον Υπουργό εσωτερικών, προς άρση των προβλημάτων γραφειοκρατίας. Λάθος θυμάμαι;

Πολύ καλά θυμάσαι φίλε!!!:smilea: Απλά είπαμε εδώ σε αυτή την χώρα κάθε μέρα θα μας εκπλήσσει και διαφορετικά είτε έλληνες είτε ξένοι είμαστε:evil: :evil: Και όσον αφορά τους γείτονες "φίλους" μας μπορεί να τους προσάψει κανείς τα ΜΥΡΙΑ ΟΣΑ αλλά στο θέμα της εξωτερικής και ΕΙΔΙΚΑ της τουριστικής τους πολιτικής ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΑΝ πιο μάγκες από όλους τους μεσογειακά ειδικά λαούς που θεωρούνται και ανταγωνιστές τους:mad: Με τις μαρίνες τους 2 και 3 στα ανύπαρκτα από άποψης γραφικότητας αν τα συγκρίνεις με τα ελληνικά νησιά- διαμάντια, παράλια τους και κάποτε δικά μας παράλια:( Αν εξαιρέσεις δε την Ιμβρο και την Τένεδο ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΝΗΣΙΑ στο Αιγαίο και βέβαια δικά μας πάλαι ποτέ δεν εχουν ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ να επιδείξουν εκτός από παράλιες ακτές...Και παραταύτα αυτο το τίποτα το έχουν κάνει να λειτουργεί με τον καλυτερο τρόπο για πάρτυ τους!!!Εδώ από γραφειοκρατία και νταβατζηλίκια στους τουριστες και άλλο τίποτα:bigcry: :bigcry: :bigcry:

harvester
28/04/2009, 12:19
ενω σε αλλες χωρες βολταρεις για την πλακα οποτε θες και οπως θες

sergiosm
28/04/2009, 12:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από harvester
ενω σε αλλες χωρες βολταρεις για την πλακα οποτε θες και οπως θες

Άλλο πράγμα είναι ο έλεγχος των εισερχομένων και εξερχομένων από την χώρα και άλλο πράγμα η γραφειοκρατεία που ... σπάει κόκκαλα.


Και εδώ μιλάμε για το δεύτερο.
:wave2:

cptm
28/04/2009, 13:16
Αυτή η μαλακία με τα παράβολα είναι μια καινούρια εφεύρεση του υπουργείου οικονομικών που ισχύει από φέτος. Μέχρι πέρυσι σου έκοβαν τα παράβολα τα λιμεναρχεία και όλα λειτουργούσαν άψογα. Με το καινούριο σύστημα όταν θέλεις απόπλου για σκάφος με ξένη σημαία πρέπει να κόβεις παράβολο 0,88 ? από εφορία. Άμα θελήσεις να φύγεις Σάββατο ή Κυριακή και δεν έχεις προμηθευτεί ήδη το παράβολο από την εφορία, απλά δε φεύγεις. Οι μεγάλοι εγκέφαλοι των υπουργείων (οικονομικών, εμπ. ναυτιλίας και τουρισμού) αντί να απλοποιήσουν τα πράγματα, τα κάνουν πιο δύσκολα και μετά κλαίγονται όλοι μαζί για την μείωση του τουρισμού.

blueangel
28/04/2009, 14:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από cptm
Οι μεγάλοι εγκέφαλοι των υπουργείων (οικονομικών, εμπ. ναυτιλίας και τουρισμού) αντί να απλοποιήσουν τα πράγματα, τα κάνουν πιο δύσκολα και μετά κλαίγονται όλοι μαζί για την μείωση του τουρισμού.

Ειμαστε άξιοι της μοίρας μας για όλα!!!Σε αυτή τη χώρα που ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ούτε βαριά βιομηχανία ΟΥΤΕ ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΙΠΟΤΑ αλλά ΜΟΝΟ εισάγει,αντί να κοιτά σαν ΚΟΡΗ ΟΦΘΑΛΜΟΥ την ΜΟΝΑΔΙΚΗ "βαριά βιομηχανία" που διαθέτει και αυτή είναι ο Τουρισμός κάνει τα πάντα για να τον απαξιώνει:mad: :evil: :evil: Εχουμε καταντήσει ΟΥΡΑΓΟΣ στην Ευρώπη να είμαστε χώρα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ παροχής υπηρεσιών αλλά και ούτε για αυτές δεν είμαστε αξιοι όπως φάινεται:bigcry: :bigcry: :bigcry:

MitsosNaked
28/04/2009, 14:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από blueangel
Ειμαστε άξιοι της μοίρας μας για όλα!!!Σε αυτή τη χώρα που ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ούτε βαριά βιομηχανία ΟΥΤΕ ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΙΠΟΤΑ αλλά ΜΟΝΟ εισάγει,αντί να κοιτά σαν ΚΟΡΗ ΟΦΘΑΛΜΟΥ την ΜΟΝΑΔΙΚΗ "βαριά βιομηχανία" που διαθέτει και αυτή είναι ο Τουρισμός κάνει τα πάντα για να τον απαξιώνει:mad: :evil: :evil: Εχουμε καταντήσει ΟΥΡΑΓΟΣ στην Ευρώπη να είμαστε χώρα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ παροχής υπηρεσιών αλλά και ούτε για αυτές δεν είμαστε αξιοι όπως φάινεται:bigcry: :bigcry: :bigcry:


Μακάρι να μπορούσα να διαφωνήσω αλλά δέν μπορώ. Καθημερινά εδώ συναντάω ξένους που πηγαίνανε για τουρισμό ελλάδα, και ακούω το ίδιο ποίημα "very beautiful country, BUT very dishonest taxi drivers/hotel owners/taverna owners etc". Πάντα τους απαντάω ότι δέν πρέπει να το γενικεύουμε, αλλά όταν σε μία παρέα 20+ ατόμων ο καθένας έχει διαφορετική εθνικότητα αλλά όλοι έχουν αυτές τις εμπειρίες έρχεσαι σε πολύ δύσκολη θέση.