View Full Version : Βαλκάνια και πάλι...
Αν το πρώτο βήμα είναι η μισή διαδικασία από κάτι, τότε το επόμενο ποστ σε αυτό το ταξιδιωτικό θα είναι σε πέντε μήνες…
Λοιπόν…
Άλλη μια φορά Βαλκάνια, με καλό συνταξιδιώτη, καλή διάθεση και ως συνήθως, χάλια καιρό.
Σόφια, Βορειοδυτική Βουλγαρία, Βελιγράδι, Νότια Σερβία, Βίσεγκραντ, Σαράγιεβο, Βοσνία, Μπάνια Λούκα, ελααάχιστα Κροατία, Κότορ, Μόσταρ και από Αλβανία σπίτια μας Πάτρα…
Ήταν το τελευταίο ταξίδι μου για την σεζόν 2008, μιας και μετά αεροπλανάκι με έφερε πίσω στην Σόφια και το μοτόρι έπεσε σε χειμερία νάρκη.
162319
Δύσκολο πράγμα να γράφεις ταξιδιωτικό.
Και επειδή δεν μπορώ τα δύσκολα αυτή την περίοδο, θα είναι λίγο ότι να 'ναι...
Τελικά θα προτιμήσω το φωτορομάντζο...
162333
Στέι τιουν... Ειδικά οι μπεμπεμβάκηδες...
Κατα τύχη βγάλαμε κάτι καλές φωτογραφίες... Ειδικά για τους πυροβολημένους Γερμανόφιλους...
Το GS του Βασίλη το ερωτεύτηκα...
Βασικά αυτός έβγαλε και τις καλές φώτος.
162335
Το Vstrom από την άλλη... Μάλλον το βαρέθηκα.
Τι και αν το έχω κάνει λατέρνα (όπως κάποιοι λένε :p ). Τι και αν έχει ηλεκτρικά παράθυρα και καφετιέρα ενσωματωμένη...
Μόνο για τα ναρκοπέδια έιναι.
Εκεί στην συνοριογραμμή Βοσνίας - Κροατίας, έλεγα να το ρίξω μέσα να απαλαχτώ και να γυρίσω δικάβαλος με την ελικοπτέρα...
162336
Εκτός από το GS, είχαμε και άλλους έρωτες... Τα Βαλκάνια προσφέρονται άλλωστε.
(πιασάρικη φωτό για αντιμετώπιση της κρίσης και αύξηση των χιτς, από καφέ - μπρέικ υπό βροχή στο Κότορ)
162337
Ας τα πάρουμε από την αρχή όμως.
Ο Βασίλης ήρθε Βουλγαρία από Πάτρα, όπου και τον υποδέχτηκα στα σύνορα, μετά από τρελό στήσιμο λόγο φόρτου εργασίας στο γραφείο.
162338
Το να υποδέχομαι φίλους στα σύνορα και να τους συνοδεύω μέχρι την πρωτεύουσα Σόφια, είναι από της πιο ευχάριστες βόλτες, μιας και υπάρχουν κάποια απίστευτα κομάτια στην διαδρομή.
162339
Με τον Βασίλη τα μιλήσαμε και τα συμφωνήσαμε.
Όχι οδήγηση βράδυ, νωρίς πρωινό ξύπνημα πάντα και σφιχτό πρόγραμμα για να βγουν τα χιλιόμετρα.
Αποφυγή οδήγησης με βροχή, όχι μόνο για να μην πουντιάσουμε, αλλά και για να μην σαβουριαστούμε.
Μετά από μία μίνι ολ αράουντ εξοδο στην νυχτερινή Σόφια, ρυθμίσαμε ξυπνητήρια για τις 6.30 το πρωί.
Ο ναός του Αλεξάντερ Νέφσκι, δώρο από τον Αλεξάντερ στους Βούλγαρους για την πολίτιμη βοήθεια στους Ρώσους, θεωρείται μία από της μεγαλύτερες ορθόδοξες εκκλησίες του κόσμου.
162340
Ο χαρακτήρας του ταξιδιού από την πρώτη μέρα φαίνεται!
Χαλαρά!
13.00 και όχι δεν έιχαμε ξεκινήσει ακόμα, αλλά δεν είχαμε βάλει ούτε καν βενζίνα στα μοτόρια. Τρελλή οργάνωση. Αλίμονο.
Κάτι το ένα κάτι το άλλο. Κάτι εκείνα τα τοστάκια, κάτι το τζιπιές.
Σιγά που θα φεύγαμε από τις 8. Διακοπές κάναμε.
Εγώ το έχω πει. Πρώτα μία βδομάδα διακοπές στο σπίτι χωρίς να κανεις τίποτα και χωρίς να έχεις υποχρεώσεις και μέτα μία βδομάδα ταξίδια και διακοπές.
Αυτό το ταξίδι τα είχε όλα. Όλα όμως.
Οδήγηση νύχτα σε ποσοστό πάνω από 25% των συνολικών χιλιομέτρων.
162343
Είχε οδήγηση με βροχή και σκοτάδι.
162344
Είχε γάμους. Περίεργο πως.
Προσοχή στην λεπτομέρεια των ποτηριών πάνω στο καπό από γάμο που πετύχαμε στην Βουλγαρία.
162346
Πολλούς γάμους...
Οι Σέρβοι πάνε την νύφη στον γαμπρό μαζί με τα προικιά...
162347
Αλίμονο. Γουρούνι στο σακί θα πάρουμε;
Αν δεν δείξεις τα προικιά και τα χαλίμια δεν την πέρνω την κοπελιά!
162348
Είχαμε και οφ ροντ οδήγηση.
Έτσι για το γαμώτο.
162349
Να δικαιολογήσουμε το οφ από το ον-οφ...
162350
Και όχι. Δεν ήταν λάθος στροφή.
Το επιλέξαμε. Πάνω από μία φορά. Αμέ. Τι αντβέντσουρ ράιντερς είμαστε...
Κοίτα πόσο γρήγορα πάει ο Βασίλης στο χώμα...
162351
Και χώμα και ομίχλη και βροχούλα αλλά Αγγλία. Έτσι για το μούλιασμα.
162352
Είχαμε και όμορφα στροφιλίκια.
162353
Με τοπία που θες... Τι τα θες?
162357
Τα θες πάντως.
Πολύ στροφή!
162358
Και λίγες ακόμα...
162361
Και μετά τούνελ...
162362
Και μετά γέφυρα...
162364
Και πάλι και πάλι...
Τι άλλο είχαμε σε αυτό το ταξίδι..;
Α ναι.. Την Μαντόνα.
162365
Λάιβ στη Budva...
Η Μαντόνα, το μπαλέτο, εγώ, ο άλλος και κάπου στους 80.000 Αλβανούς...
162366
Και μιλώντας για Αλβανούς.
Είχε και Αλβανία. Αυτή που αγαπάμε!
162367
Το διεθνές μονοπάτι ντε.
Βορρά - Νότου!
162368
Ξεφύγαμε όμως. Πού είχαμε σταματήσει;
Α ναι. Βουλγαρία. Με καλό καιρό και επιλεγμένη διαδρομή.
162369
Προορισμός Σερβία.
Βορειοδυτική Βουλγαρία και πανέμορφα δάση.
162370
Με αυτά και μ'αυτά...
162372
Φτάσαμε κοντά στα Βόρεια σύνορα και το Μπελογκρατσίκ με τους περίεργους βράχους του.
162373
Μιας και πλησίαζαν τα σύνορα, οι Βούλγαροι έιπαν να μας υπενθυμήσουν που είμαστε...
Ντόπιοι μου έχουν πει ότι δεν υπάρχουν κονδύλια για να γκρεμήσουν τα μνημεία από την τότε εποχή.
Εγώ τους λέω ότι είναι κρυφοκουμούνια και γι' αυτό τα κρατάνε, ότι δεν είναι κακό και ότι στην Ελλάδα είναι εναλλακτική στάση ζωής η αριστερά και ο κουμουνισμός. Σαν νέο τρεντ ας πούμε, αλλά δεν καταλαβαίνουν...
Η φωτογραφία τιτλοφορείται "Capitalism Goes East" και είναι αφιερωμένη σε όλους εκείνους.
Ποιούς?
Εh. Εκείνους.
Σε εκείνους που η φωτογραφία έχει κάτι να πει.
Από τους "μέτοχους" της Τούρατεκ (έστω και αν έχουν αγοράσει μόνο το μπαράκι τιμονιιού για το vstrom), τους Μπεμβεδάκηδες που πάνε στο Μαρόκο και φοράνε όλοι τα ίδια ακριβώς ρούχα BMW, αλλά και στους άλλους που πέρνουν το άφρικα και πάνε με τα δέρματα μέχρι το Ιράν για τσάι.
Όλους εκείνους που θα κοντοσταθούν στην φώτο έστω για δυο δεύτερα περισσότερο.
Αh! Και καλή πρωτομαγιά!
162374
Και να και η αδυναμία μου Σερβία...
Τα ποσοστά μου από το μοτο.γρ για την ιντερνασιοναλ προβολή κτλ κτλ...
Τι μέρα είναι σήμερα? Πέμπτη? Κάπου σήμερα στην Σόφια κάποιος από τους μάσιβ ατάκ έχει ντι τζέι σετ και είναι και φρι και κάτι τέτοιο... Την κάνω. Πάω να δω τι και που και πως και γιατί...
Καλή απεργία αύριο!
162375
Έλα μην ξεφεύγουμε από το θέμα μας...
Στο Βελιγράδι λοιπόν, ο Αγ. Σάββας σας ξέρει όλους εσάς τους φιλόδοξους γαμπρούς των Βαλκανίων από το μοτό.γρ...
Του έχω μιλήσει και κάθε φορά που τον επισκέπτομαι, ανάβω κεράκι και για εσάς! Του εξηγώ ότι είστε καλά παιδιά και να φροντίσει για άφεση αμαρτιών....
162430
Ακόμα δεν έχει τελειώσει μέσα και η αλήθεια είναι δεν βλέπω προκοπή...
(για περισσότερα στοιχεία και ίνφο ψάξτε στο φόρουμ. τα έχω γράψει εγώ, αλλά ποιος τα διαβάζει... :ρ )
162431
Πρώτη μέρα λοιπόν για το ταξίδι μας και πως τα καταφέραμε, οδηγήσαμε στο πιο βαρετό ->επικύνδινο κομμάτι των Βαλκανίων (Ε.Ο. Σερβίας, το κομμάτι πριν το Βελιγράδι. Καλή άσφαλτος, δύο λωρίδες σε κάθε ρεύμα, αλλά κάτι έχει αυτός ο δρόμος.), νύχτα και με βροχή. Όχι απλά βροχή. Καρέκλες. Και κρύο είχε και άστα να πάνε που λέει.
Τα αρχικά σχέδια έλεγαν πορεία παράλληλη με τον Δούναβη από τα σύνορα της Βουλγαρίας μέχρι Βελιγράδι. Τα σχέδια και οι προγραμματισμοί είναι για να ακυρώνονται ως γνωστών και όταν σηκώνεσαι στις 11 από το κρεβάτι μην περιμένεις και πολλά...
Με άδειο στομάχι και τα χέρια ανάμεσα στα μπούτια είπαμε να βγάλουμε καμιά φωτογραφία τα άλογα. Το σπίτι που θα μας φιλοξενούσε ήταν στον από πίσω δρόμο άλλωστε...
162433
Σαν Παναγιώτης και Βασίλης και όχι σαν Έλληνες γαμπροί, είχαμε την καλύτερη δυνατή φιλοξενία.
Ανοιχτούς λογαριασμούς έχουμε αφήσει φυσικά, και κάποια στιγμή, σύντομα, θα ξαναπάμε γιατί σε εκείνο το μπαράκι με την ζωντανή μουσική (Μακεδονικά αλτέρνατιβ μας τα σύστησαν) είχε πολύ όμορφα πράματα και θάματα.
Αρκετά για σήμερα.
Εγώ ήξερα ότι την πρωτομαγιά πάω για το πρώτο μπάνιο της χρονιάς στην Καλογριά. :(
Εδώ έβρεχε όλη μέρα και μετά από 500 χμλ. στην ενδοχώρα της Βουλγαρίας με εςγιουβί αλλά και μετά από παρακολούθηση αναπαράστασης της !παγκοσμίου! φήμης μάχης στο Παναγκιούριστε μεταξύ των Βάρβαρων Τουρκαλάδων και των Βούλγαρων ανταρτών, τα μάτια δεν κάνουν καλή εστίαση και δεν ξέρω μήπως το λέιζερ απέτυχε και έχουμε άλλα τράμπαλα.
Έχει και το μπάσκετ τώρα...
162436
Και μετά από την παρένθεση και τις διαφημίσεις συνεχίζουμε.
Την επόμενη μέρα λοιπόν, πάντα με χαλαρούς ρυθμούς και μετά από το καφεδάκι στο κέντρο, ξεκινήσαμε προς νότο, με τελικό προορισμό την Μόκρα Γκόρα, στα νοτιοδυτικά σύνορα της Σερβίας με την Βοσνία.
Κάναμε και λίγο σάιτσινγκ…
http://en.wikipedia.org/wiki/Belgrade
162855
Τσάμπα είναι οι φωτό.
Όπως και οι πληροφορίες.
http://en.wikipedia.org/wiki/Ada_Ciganlija
Τα έχω ξαναγράψει εγώ αυτά... Όποιος θέλει ίνφο για Βελιγράδι έχουμε υλικό στο φόρουμ.
162857
Άντε και λίγες φώτο από ντάουν τάουν και μετά ύπνος γιατί αύριο έχουμε πάλι ταξίδι.
162858
Μια ιδέα πό κέντρο
162859
Αυτά τα τραμ σκέτη σκοτώστρα... Άσχετα με την φωτό.
Δύσκολο να μπεις στην νοοτροπία τους...
Στάση στην μέση του πουθενά κτλ κτλ...
Τέλος πάντον.
Καληνύχτα για σήμερα.
162860
Ξέρω…
Ξέρω…
Το καθυστέρησα πολύ. Πραγματικά όμως δεν…
Και επειδή εγέρασα και άσπρα μαλλιά βγάζω, είπα να το τελειώσω για να μην το έχω σαν εκκρεμότητα στα ποστ ιτ χαρτάκια πάνω στην οθόνη…
Και στο γραφείο και στο σπίτι… Πολύ άγχος..
Φταίει και ο Βασίλης βέβαια που δεν μου είχε στείλει το τρακ από το τζιπιες…
164050
Είμαστε λοιπόν στην τρίτη μέρα για τον Βασίλη και δεύτερη για μένα, του ταξιδιού μας.
Την πρώτη μέρα ο Βασίλης έκανε κάπου στα οχτακόσια χιλιόμετρα για να έρθει Σόφια.
Σόφια - Βελιγράδι κάναμε 517κμ από τους δρόμους που διαλέξαμε.
Το αρχικό πλάνο ήταν πολύ διαφορετικό.
Σε προηγούμενη επίσκεψη στην παραδουνάβια διαδρομή μεταξύ Σερβίας- Ρουμανίας είχα μείνει άφωνος από την φύση και όλη την υποδομή που ακολουθεί μία παραποτάμια περιοχή. Παιδί από θάλασσα, βλέπε Πάτρα και Κεφαλονιά, δεν είχα σκεφτεί την φυσική εξέλιξη μιας τέτοιας περιοχής.
Υγροβιότοποι, πράσινο παντού, καλύβες μέσα στην θάλασσα και βέβαια οι ντόπιοι να εκμεταλλεύονται στο έπακρο τον τόπο τους, με αθλοπαιδίες, ψάρεμα, ελεύθερο κάμπινγκ κτλ κτλ…
Στον χάρτη βλέπετε με φούξια την διαδρομή που υποτίθεται ότι θα ακολουθούσαμε, αλλά είπαμε...
Αν ξεκινάς στις 13.00 για ταξίδι στα Βαλκάνια καλό είναι και το κιτρινάκι…
164057
Φεύγουμε από το Βελιγράδι…
Έχουμε ξεκινήσει με χαλαρούς ρυθμούς για το χωριό του Κουστουρίτσα και η αλήθεια είναι ότι από το κρύο και την βροχή της προηγούμενης μέρας ένιωθα κάποιες ενοχλήσεις… Ο Βασίλης πάλι κατέβαζε κάτι χάπια πέντε πέντε… Ίσως έπαιρνε και υπόθετα, αυτό δεν το ξέρω να σας πω το πω στα σίγουρα…
Αυτό που ξέρω είναι ότι η διαδρομή ήταν πανέμορφη.
164058
Τρομάξαμε με το καλωσόρισμα κάποιον χωριών….
164060
Καλή άσφαλτος, καλός καιρός, σχετικά, και κάποια στιγμή, εκεί που πηγαίναμε σαν τρελοί, είδαμε μια ταμπέλα για το μοναστήρι Τρονοσά, το οποίο στο γουίκι δεν υπάρχει…(!)
164061
Πολύ όμορφο, και πάνω απ' όλα γαλήνιο...
164062
Φωτογραφηθήκαμε, φρεσκαριστήκαμε και καταλάβαμε ότι έχουμε αργήσει. Πάλι νύχτα θα οδηγούσαμε..
164064
Ξωκλήσι στον δρόμο που οδηγεί στο μοναστήρι.
164065
Είχε αρχίσει να βραδιάζει όταν ξεκινήσαμε την απίστευτη διαδρομή Banja Koviljaca – Mokra Gora…
164066
Τα σύννεφα αρχίζουν να κάνουν τα δικά τους…
Καλώς ή κακώς, φτάσαμε κατά της 21.00 με βροχή και πηχτό πηχτό σκοτάδι στην Μόκρα Γκόρα.. Οι θερμοκρασίες φλέρταραν το μηδέν βεβαίως βεβαίως.
Το τέλος της διαδρομή ήθελε διάσχιση του εθνικού δρυμού, όπου από τα 230μ υψόμετρο μέσα σε 15κμ έχεις ανέβει στα 1080. (Σύμφωνα με το προφίλ του μαπσορς…)
Αξέχαστη εμπειρία, 350 δύσκολα χμ για εκείνη την μέρα με όλες τις δυνατές καιρικές συνθήκες.
164067
Το βράδυ κύλησε χαλαρά, απολαμβάνοντας την φιλοξενία του Κούστεντορφ (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=79235), όπου, να σημειωθεί, εμφανιστήκαμε χωρίς να έχουμε κλείσει δωμάτιο πριν από την άφιξη μας.
Είχαμε ένα τεράστιο δείπνο για βραδινό, μιας και εκτός από την κλασική "φειδωλή" ελληνικού στάιλ παραγγελία, ξαφνικά, πιάτα από το διπλανό τραπέζι μετακόμιζαν στο δικό μας.
Ένα μεσήλικο ζευγάρι Ελλήνων από την Θεσσαλονίκη. Το μέιλ παρτ δούλευε στο Βελιγράδι και έκαναν τουρισμό… Επεκτεινόμαστε αδέλφια, είμαστε οι καπιταλιστές των Βαλκανίων κτλ κτλ…
Είχαν παραγείλει λοιπόν και επειδή οι μερίδες ήταν γενναίες άρχισαν να μας πλασάρουν πιάτα… Τι να κάναμε, να πάνε χαμένα…
Πέσαμε για ύπνο ημιλιπόθυμοι χωρίς να ξέρουμε τι μας περιμένει την επόμενη μέρα.
164068
Το ξύπνημα μας βρήκε με μία κοινή θέληση για παραμονή στο χωριό περισσότερο από μία βραδιά. Πρωινό, σαν Βασιλιάδες όπως μας έμαθαν οι μαμάδες μας και βουρ για το τοπικό τραινάκι.
Απίστευτη διαδρομή, τύφλα να έχει ο οδοντωτός του Βουραϊκού…
164102
Επιστροφή στις μηχανές και βόλτα χωρίς βαλίτσες… Ξαφνικά τα μηχανάκια έγιναν ανάλαφρα σαν πούπουλα…
164103
Δεν ξαναλέω για την διαδρομή. Αλλά να θυμάστε ότι είναι μία από τις καλύτερες των Βαλκανίων.
164104
Περάσαμε από το Βίσεγκραντ.
164105
Στόχος το Σαράγιεβο για καφεδάκι, αλλά δεν…
Και βέβαια μας έπιασε βροχή και μάλιστα καλή…
Φραπεδάκι είχε βέβαια στον σταθμό Ζατάπε...
164107
Αρχίσαμε με καλές προϋποθέσεις και διάθεση.
164108
Κάναμε και οφ ροντ.
Συνολικά 251χμ με κομμάτια σαν και της προηγούμενης μέρα.
Σε μήκος 13κμ υψομετρικές διαφορές της τάξεως των 700+ μέτρων.
Τι καλύτερο από οδήγηση σε μία ξένη χώρα, σε ένα δρόμο που ο χάρτης δεν τον έχει, αλλά το τζιπιες επιμένει ότι θα σε βγάλει κάπου...
164109
Μέσα στο δάσος.
Υπό βροχή...
164110
Με εικόνες και τοπία από μακριά. Ξένες προς εμάς. Σαν να είμαστε ταξίδι στο εξωτερικό με μηχανές...
164111
Γυρίσαμε στο χωριό υπό βροχή. Δειπνήσαμε, κατεβάσαμε κάπου στα (πόσα?) μπουκάλια από το καλό μεν, πανάκριβο δε, τοπικό κρασί μαζί με δυο πιτσιρίκες από τις Ιταλικές Άλπεις όπου έκαναν μπάλκαν τουρ…
Κάποια στιγμή πήγαμε και για ύπνο...
Σουρεάλ φωτό, με Βαλκανικό τρέιντμαρκ...
164112
Η επόμενη μέρα είχε πολλά.
Όμορφα!
Πολλά χιλιόμετρα, πολλές συγκινήσεις.
Τελικός προορισμό η Μπάνια Λούκα που τόσες φορές έχω αναφερθεί σ’ αυτήν και τους φίλους που έχω εκεί.
164113
Ξαναπεράσαμε από την ίδια διαδρομή που κάναμε και εχτές, μέχρι το Σαράγιεβο, και μετά κινηθήκαμε βόρεια.
164114
Κάπου εκεί, ο Βασίλης κατάφερε το ακατόρθωτο…
Παραλίγο να ξεμείνει από βενζίνη…
Στο 33άρι ντεπόζιτο του θωρηκτού, βάλαμε 32.95 λίτρα καύσιμα…
164115
Τα τοπία αγνά και παρθένα.
164117
Με αυτά και αυτά φτάσαμε και Σαράγιεβο.
164121
Το ζωντανό κέντρο του.
164154
Η φλόγα καίει για όλες εκείνες τις ψυχές που χάθηκαν στον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο.
With Courage and Jointly Spilled
Blood of the Fighters of the Bosnian-Herzegovinian,
Croatian, Montenegrin, and Serbian Brigades
of the Glorious Jugoslav National Army
with Efforts and Sacrifice of Sarajevan Patriots
Serbs, Muslims and Croats on the 6th of April 1945
Sarajevo, the Capital City of the People's Republic
of Bosnia and Herzegovina was liberated
Eternal Glory and Gratitude to the Fallen Heroes
of the liberation of Sarajevo and our Homeland
On the First Anniversary of Its Liberation
a Grateful Sarajevo
164155
Και ανοιχτές πληγές από τον πόλεμο...
164157
Συνεχίσαμε χωρίς ιδιαίτερες καθυστερήσεις μιας και τα χιλιόμετρα δεν έβγαιναν τόσο εύκολα.
164158
Η φύση όπως πάντα αγνή και πανέμορφη...
164159
Χωρίς ιδιαίτερες καθυστερήσεις είπαμε.
Λαντσ μπρέικ και η μπέμπα ως σαλονοτραπεζαρία...
164160
Απίστευτη διαδρομή ξαναλέω και ας γίνομαι κουραστικός...
164161
Το σκοτάδι πλησίαζε και εμείς...
164165
Είχαμε ακόμα πολλά χιλιόμετρα.
164166
Υπό διάφορες συνθήκες...
164167
Φτάσαμε νύχτα πάλι στον προορισμό μας ενώ για μία ακόμα φορά, είχαμε ψιλόβροχο.
Τα παιδιά που μας φιλοξένησαν ότι είχαν υποδεχθεί την 5 ημερών κορούλα τους, Αναστασία!
Χωρίς ενδοιασμούς και κολλήματα για ιώσεις, σαραντίσματα και άλλα οπισθοδρομικά, μας φιλοξένησαν σαν αδέλφια τους.
Το πρωί είχε ξενάγηση στην πόλη τους, που τόσο πολύ είναι περήφανοι...
164182
Όπου υπάρχει ιστορία υπάρχουν και μνημεία...
164187
Λαός περήφανος για την ιστορία του...
164188
Βόλτα στο κέντρο και τον εμπορικό δρόμο Godpodska.
164189
Οι φωτογραφίες είναι άπειρες, αλλά μάλλον θα σας κουράσω
164190
Το πιο αξιοπερίεργο όλων, είναι το γεγονός ότι οι βόλτες μας και το τουρ στην πόλη, έγινε με το αυτοκίνητο του Ίγκορ, όπου δηλώνοντας την αγάπη τους για την Ελλάδα, έχει μόνιμα την Ελληνική σημαία στο αυτοκίνητό του.
164191