PDA

View Full Version : Σύγκριση ανόμοιων μηχανών (στροφιλίκι)

fonzareli
02/05/2009, 00:30
Ποιού τύπου μηχανές (με τα αντίστοιχα λάστιχα φυσικά) έχουν καλύτερο κράτημα σε επαρχιακό δρόμο με συνεχές στροφιλίκι;; (να μην πλαγιολισθαίνει αλλά να παραμένει σταθερή σε αλλαγές κλίσης - δεν με ενδιαφέρει αγωνιστική οδήγηση αλλά ευχαρίστηση και ασφάλεια)

Street, On-Off ή supermotard;

πχ kawasaki er-6n, xt660r, mt-03

DrBig
02/05/2009, 00:34
Ενα καλο μοταρντ ειναι το απολυτο οπλο σε κλειστες στροφες και ειδικα οταν η ασφαλτος δεν ειναι καλη (βλεπε επαρχιακο δικτυο).

fonzareli
02/05/2009, 01:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
Ενα καλο μοταρντ ειναι το απολυτο οπλο σε κλειστες στροφες και ειδικα οταν η ασφαλτος δεν ειναι καλη (βλεπε επαρχιακο δικτυο).

"κρατάει" όμως καλά ή απλά "μπαίνει γλυστρώντας όμορφα" στις στροφές;

DrBig
02/05/2009, 01:23
Αυτο που λες ειναι νομιζω συναρτηση ρυθμισης (και ποιοτητας) αναρτησεων και ελαστικων.
Εγω προσωπικα εχω χαμηλη αυτοπεποιθηση σε γλυστερο δρομο και το γεγονος και μονο του μικρου βαρους του σ.μοτο, μου δινει πολυ πιο σιγουρη αισθηση στο πατημα.

Βεβαια το θεμα νομιζω ειναι συνθετο. Υπαρχουν δρομοι και δρομοι. Αν φανταστω ενα τυπικο λακουβατο γυαλιστερο ελληνικο δρομο, τοτε εκτος απο μικρο βαρος θελεις και μεγαλες διαδρομες στις αναρτησεις και 17αρι τροχο για να στριβει γρηγορα (αν θες να στριβεις γρηγορα) και μονοκυλινδρο για να εχεις ελεγχομενο γλυστριμα στο γκαζι.

MitsosNaked
02/05/2009, 13:56

Εγω προσωπικα εχω χαμηλη αυτοπεποιθηση σε γλυστερο δρομο και το γεγονος και μονο του μικρου βαρους του σ.μοτο, μου δινει πολυ πιο σιγουρη αισθηση στο πατημα.

Μπορεί όμως να σε ξεγελάσει το μικρό βάρος σε σχέση με την πρόσφυση του δρόμου όπως στο κάτωθι βίντεο

http://www.youtube.com/watch?v=gu59fqmvkgY

DrBig
02/05/2009, 14:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από MitsosNaked
Μπορεί όμως να σε ξεγελάσει το μικρό βάρος σε σχέση με την πρόσφυση του δρόμου όπως στο κάτωθι βίντεο

http://www.youtube.com/watch?v=gu59fqmvkgY

Οντως...και τα εκκλησακια δεν ηταν τυχαια στη συγκεκριμενη στροφη να υποθεσω....

MitsosNaked
02/05/2009, 16:53
Οντως...και τα εκκλησακια δεν ηταν τυχαια στη συγκεκριμενη στροφη να υποθεσω....

Έτσι ακριβώς !

bentouza
04/05/2009, 11:52

οποτε αν δεν χτυπησεις απτο πεσιμο να πας απο εκκλησακι..
(ασχετο ρε παιδια αλλα παει η μανα του αλλου απτον πονο της κ βαζει οτι βαζει για να αφησει αναπηρο κ κανεναν αλλο..)

Gandalf dr685sm
04/05/2009, 12:12
DrBig... σε όλα συμφωνώ εκτός απο το μεγάλες διαδρομές στις αναρτήσεις. Αν ο δρόμος είναι λείος και χωρίς σαμαράκια κτλ.. δεν νομίζω οτι χρειάζονται. Ίσα ίσα που το μηχανάκι θα "πλέει" σε απότομες στροφές και θα δημιουργεί περισσότερα προβλήματα στην κατεύθυνση έτσι.

Αν φυσικά έχει λακκούβες, σαμάρια και άλλα ωραία "Ελληνικά" , τότε ναι μεν θα σου δώσει το περιθώριο να αποφύγεις το λάθος και το χάσιμο του τιμονιού απο πρόσφυση (ή καλύτερα μη πρόσφυση) αλλά σίγουρα δεν θα έχεις την καλύτερη είσοδο και έξοδο στην στροφή.

Gandalf

devil's animal
04/05/2009, 13:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από fonzareli
Ποιού τύπου μηχανές (με τα αντίστοιχα λάστιχα φυσικά) έχουν καλύτερο κράτημα σε επαρχιακό δρόμο με συνεχές στροφιλίκι;; (να μην πλαγιολισθαίνει αλλά να παραμένει σταθερή σε αλλαγές κλίσης - δεν με ενδιαφέρει αγωνιστική οδήγηση αλλά ευχαρίστηση και ασφάλεια)

αυτη που μπορεις ΕΣΥ να πας καλα!
αν δεν σε ενδιαφερει οπως λες η "αγωνιστικη οδηγηση" παρε αυτη που κουμπωνεις καλυτερα πανω της και μπορεις να την οδηγησεις σωστα!
:beer: :beer: :beer:

fonzareli
04/05/2009, 15:18
"Κουμπώνω" πολύ καλά στην MT-03 αλλά και στην ER-6N...
Η καρδιά λέει την πρώτη και το μυαλό την δεύτερη!

sober
05/05/2009, 13:39

ο οδηγος ... :rolleyes:

npat
05/05/2009, 14:26
και το μυαλό την δεύτερη!

Γιατί?

gcrook
05/05/2009, 15:01
δεν με ενδιαφέρει αγωνιστική οδήγηση αλλά ευχαρίστηση και ασφάλεια)

H apantisi einai,mallon opiodipote mixanaki arkei na KSEREIS pws odhgoun me asfaleia,wste na to efxaristiesai panta.
Koinws mathimata asfalous odigisis empeiria apo boltes theoria gia to pws sumperiferetai h mhxanh eksaskisi kai sunesh.
Ola ta ypoloipa (sxedon) pou dinontai san apanthseis (tou stul motard oxi street ktl) einai ligo polu ksepetes.
Sorry gia ta greeklish kati den paei kala me to gamwPC...:a11:

road spirit
05/05/2009, 15:21

:a014:

Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
Ola ta ypoloipa (sxedon) pou dinontai san apanthseis (tou stul motard oxi street ktl) einai ligo polu ksepetes

αχ ναι ? :lol:

σε ορεινό επαρχιακό όμως, για μια τέτοια ξεπέτα ζούμε αδερφέ :

road spirit
05/05/2009, 15:22
(που είναι η φωτό οεο? )

162921

gcrook
05/05/2009, 15:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
:a014:

αχ ναι ? :lol:

σε ορεινό επαρχιακό όμως, για μια τέτοια ξεπέτα ζούμε αδερφέ :

Esu eisai eidikh periptvsh trans-Italou street-onofakia me Honda gia garnitoura.:yuck: :lol:
Kala uparxoun kai xeirotera bebaia.:a13:

road spirit
05/05/2009, 15:36
Esu eisai eidikh periptvsh trans-Italou street-onofakia me Honda gia garnitoura.:yuck: :lol: παραστράτημα ήταν φίλε Γιώργο, σαν μικρό παιδί και εγω δεν ήξερα ... πλέον ξαναμπήκα στο σωστό το δρόμο

Kala uparxoun kai xeirotera bebaia.:a13: trans- ?? :lol:

fonzareli
05/05/2009, 15:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από npat
Γιατί?

διότι η mt-03 καινούρια είναι μάλλον υπερβολικά ακριβή (6800), δεν εξοπλίζεται με ABS, δεν φορτώνεται με μπαγκάζια καθόλου, είναι μοντέλο του 2006 ουσιαστικά. Αυτά για το μυαλό.

Τώρα με την καρδιά μην ρωτάτε το γιατί... Δεν έχει "γιατί" αυτή!

greekgenius
10/06/2009, 10:34
Οπως λενε και οι υπολοιποι ολα τα μηχανακια και πανω απο ολα ο οδηγος.Εγω το παπι το εχω παει στο σειχ σου πανω στο φιλιππειο στη σαλονικα και το βαζα με μαρσπιεδες στη στροφη με 60 στο κοντερ.Εσω δει αλλους να τρωνε φετα με παπι με μικροτερη κλιση.Θελει να κατανοησεις τη τεχνικη το βαρος στον εξωτερικο μαρπιε το ανοιγμα του γονατου τη θεση σου πανω στο μηχανακι και να ζωγραφισεις με το μυαλο σου τη σωστη τροχια.Να μην τα λεω και εγω υπαρχουν πιο εμπειροι εδω μεσα αλλα οπως λενε με ολες τις μηχανες.Εξαιρουνται οι chopper Πιστεψε με ανοιγονται πολυ στις στροφες μη δοκιμασεις να τις πλαγιασεις--ξερω απο τον πατερα μου εχει δυο 800αρες και τις παιρνω βολτα.

TheFace
10/06/2009, 23:47
(που είναι η φωτό οεο? )

+900

Γι' αυτα που ζητας φιλος κι εγω νομιζω οτι ο δουκας ειναι το τελειο μοτορι για 'σενα!

Ο δουκας (οπως και ολα τα motard μηχανακια) θα μπουν ΣΤΑΘΕΡΑ και ΣΙΓΟΥΡΑ στην στροφη... οσο για τα "γλυστρας ομορφα" κτλ ειναι στο (δεξι) χερι σου φιλος... κυριολεκτικα!! :winka:

TheFace
10/06/2009, 23:50
διότι η mt-03 καινούρια είναι μάλλον υπερβολικά ακριβή (6800), δεν εξοπλίζεται με ABS, δεν φορτώνεται με μπαγκάζια καθόλου, είναι μοντέλο του 2006 ουσιαστικά. Αυτά για το μυαλό.

... σημαντικο επισης το γεγονος οτι θα χρειαστεις και κουμπαρο, μιας και θα την παντρευτεις :D

liakaros
15/06/2009, 19:55
(που είναι η φωτό οεο? )

Aυτο το μηχανακι γ@μει και δερνει λεμε...δλδ αυτος που σχεδιαζει το στησιμο των μηχανων της

ΚΤΜ πρεπει να ειχε ερθει στην Κρητη και να ξενερωσε τοσο με τους δρομους, που ειπε...''ας φτιαξω και ενα μηχανακι

ειδικα για εδω...''

ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ....

ΤΟ ΘΕΛΩ...

:bawl: :bawl: :bawl: :bawl: :bawl: :bawl: :bawl: