PDA

View Full Version : Τα παντα για το Wd 40

@ggelos
02/05/2009, 05:05
Τι σημαίνουν τα αρχικά WD-40;
WD...το οποίο σημαίνει εκτόπιση νερού
40... διότι η σημερινή πολύ πετυχημένη συνταγή επιτεύχθηκε με το το 40ό πείραμα.
Η ιστορία του WD-40 ξεκινάει πίσω στις αρχές του 1950 όταν ένας χημικός, ονομαζόμενος Norm Larson
με την βοήθεια δύο εξαιρετικά διορατικών ερευνητών, ανέπτυξε μία σειρά αντισκουριακών προϊόντων προκειμένου
να απομακρύνει την διάβρωση. Ολες οι προσπάθειές τους στηρίχτηκαν στο σκεπτικό ότι πρέπει να εκτοπιστεί το νερό.

Τι περιέχει το WD-40;
Το WD-40 είναι μία μυστική συνταγή η οποία φτιάχνεται από πολλά διαφορετικά συστατικά. Δεν μπορεί να διασπαστεί
με ακρίβεια ούτε και από την πρόσφατη τεχνολογία. Η συνταγή έχει παραμείνει η ίδια από την στιγμή ανακάλυψής της -
εκτός από την αλλαγή του προωθητικού σε CO2 για την προστασία του περιβάλλοντος και τη προσθήκη ενός αρωματικού
για την βελτίωση της οσμής.

Ποιά είναι η "διάρκεια ζωής" του WD-40 στο ράφι;
Απροσδιόριστο! Ενώ τα περισσότερα προϊόντα έχουν ημερομηνία λήξης, το WD-40 διαρκεί τόσο πολύ ώστε δεν χρειάζεται ημερομηνία λήξης.

Για πόσο καιρό μετά την εφαρμογή του το WD-40 παραμένει δραστικό;
Αν και κάτι τέτοιο εξαρτάται από την εφαρμογή, το WD-40 παραμένει δραστικό ακόμα και αφού στεγνώσει. Τα συστατικά που απομακρύνουν τη διάβρωση και τη σκουριά παραμένουν στην επιφάνεια που ψεκάσατε δημιουργώντας μία ασπίδα προστασίας. Φυσικά, εξωτερικοί παράγοντες, πολλές φορές απαιτούν επαναλαμβανόμενες εφαρμογές του WD-40, για μέγιστη προστασία.

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το WD-40 ως καθαριστικό / αφαιρετικό. Που μπορεί να χρησιμοποιηθεί;
Το WD-40 απομακρύνει βρωμιά, σκόνη, γράσο, πετρέλαιο, κ.λπ., καθαρίζει την επιφάνεια και δημιουργεί μία ασπίδα προστασίας. Επίσης, διαλύει τα περισσότερα είδη κόλλας, επιτρέποντας την εύκολη αποκόλληση των αυτοκόλλητων και των πλεονασμάτων κόλλας.

Πώς διαφέρει το WD-40 από το 3-σε-1;
Το WD-40 είναι γνωστό ως "ένα προϊόν, χίλιες χρήσεις". Λιπαίνει, εκτοπίζει (απομακρύνει) το νερό, προστατεύει τα μέταλλα, διεισδύει και καθαρίζει. Το 3-σε-1 με το ειδικό σύστημα ψεκασμού, σας βοηθάει να λιπαίνετε χωρίς να πιτσιλάτε ή να λερώνετε την επιφάνεια. Το 3-σε-1 είναι ιδανικό για εργαλεία, μεντεσέδες, κ.λπ., και γενικότερα ο,τιδήποτε κινείται.

Τι κάνει το WD-40;
Προσφέρει 5 βασικές λειτουργίες:
Καθαρίζει: η μοναδική συνταγή του WD-40 του δίνει τη δυνατότητα να διώχνει τη βρωμιά, τη σκόνη, το γράσο, το πετρέλαιο, κ.α., να καθαρίζει την επιφάνεια και να δημιουργεί μία ασπίδα προστασίας.
Απομακρύνει την υγρασία: όπου υπάρχει υγρασία το WD-40 θα την απομακρύνει και στη συνέχεια θα δημιουργήσει μία ασπίδα προστασίας ανάμεσα στην υγρασία και την μεταλλική επιφάνεια. Το WD-40 σαν κακός αγωγός του ηλεκτρισμού σταματάει τα βραχυκυκλώματα, τα οποία προκαλούνται από υγρασία και την απομακρύνει από οποιοδήποτε ηλεκτρικό σύστημα ή σύστημα ανάφλεξης.
Διεισδύει: το WD-40 εισχωρεί και χαλαρώνει τους μοριακούς δεσμούς μεταξύ σκουριάς και μετάλλου, με αποτέλεσμα να χαλαρώνει εντελώς τα σκουριασμένα ή κολλημένα μεταλλικά μέρη και να τα κάνει να λειτουργούν χωρίς κανένα πρόβλημα.
Λιπαίνει: η εξαιρετική πρόσφυση του WD-40 στις επιφάνειες που τοποθετείται εξασφαλίζει την ευρεία διασπορά του στα κινούμενα μέρη καθώς και τη συγκράτησή του από αυτά.
Προστατεύει: το WD-40 απομακρύνει την υγρασία και τα αντιδιαβρωτικά του συστατικά καλύπτουν ολόκληρη την επιφάνεια δημιουργώντας μία ασπίδα προστασίας η οποία αποκλείει την υγρασία και την διάβρωση.

Σε τι είδους επιφάνειες ή υλικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί το WD-40;
To WD-40 μπορεί να χρησιμοποιηθεί σχεδόν παντού. Είναι ασφαλής η χρήση του σε μέταλλο, λάστιχο, ξύλο και πλαστικά. Το WD-40 μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε βαμμένες μεταλλικές επιφάνειες χωρίς να καταστρέψει το χρώμα. Πολυανθρακίτης και καθαρό πλαστικό πολυστηρίνης είναι κάποια από τα υλικά στα οποία θα πρέπει να αποφεύγεται η χρήση προϊόντων που έχουν ως βάση το πετρέλαιο όπως το WD-40.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί το WD-40 σε αθλητικό εξοπλισμό;
Το WD-40 είναι ασφαλές και αποτελεσματικό να χρησιμοποιηθεί σε όλους τους τύπους αθλητικού εξοπλισμού.
Χρησιμοποιήστε το WD-40 για να καθαρίσετε το ποδήλατό σας, να καθαρίσετε και να λιπάνετε την αλυσίδα σας, τους τροχούς, τις ταχύτητες και όλα τα κινούμενα μέρη. Βοηθάει στο να ξεκολλήσετε αυτοκόλλητα
Ψεκάστε σε στεγνό ποδήλατο για να προστατέψετε τα μέρη του και να αποτρέψετε τη λάσπη να κολλάει πάνω.
Χρησιμοποιήστε το WD-40 για να καθαρίσετε και να προστατέψετε το όπλο σας. Θα αποτρέψει την διάβρωση χωρίς να καταστρέψει το χάλυβα.
Χρησιμοποιήστε σε σκάφος για να προστατέψετε τις μεταλλικές επιφάνειες από τη διάβρωση και για να εκτοπίσετε την υγρασία.
Το WD-40 είναι ιδανικό για να καθαρίσετε τα μπαστούνια του golf και να διώξετε τη σκουριά από το μεταλλικό μέρος του μπαστουνιού του hockey.

Τι είναι το προωθητικό αέριο στο WD-40;
Το προωθητικό αέριο είναι αυτό που βοηθάει το WD-40 να βγαίνει από τη φιάλη. Το προωθητικό αέριο που περιέχει το WD-40 είναι διοξείδιο του άνθρακα (CO2). To (CO2) είναι ένα αδρανές αέριο το οποίο βοηθάει στο άδειασμα της φιάλης. Επίσης η προσθήκη του CO2 μειώνει τον αριθμό VOCs, το οποίο προστατεύει το περιβάλλον. Βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει το σωληνάκι ψεκασμού μέσα από την κουκίδα στο πάνω μέρος της φιάλης ώστε να σιγουρευτείτε ότι η φιάλη αδειάζει εντελώς.

Οι επαγγελματίες χρησιμοποιούν το WD-40;
Ναι. Μηχανικοί, υδραυλικοί, κατασκευαστές και πολλοί άλλοι επαγγελματίες "ζουν" από τα εργαλεία τους. Γι' αυτό χρησιμοποιούν μόνο εργαλεία που μπορούν να εμπιστευθούν. Ισως και αυτός είναι ο λόγος που οι περισσότεροι επαγγελματίες σε ολόκληρο τον κόσμο επιλέγουν το WD-40 ως το προϊόν πολλαπλών χρήσεων.

Απο το www.khpos.gr

162447

@ggelos
02/05/2009, 05:25
Ενταξει,μποει να είναι λιγο μεγάλο κείμενο αλλα αξιζει να το διαβασετε....:beer:

binzis
02/05/2009, 07:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από @ggelos
Ενταξει,μποει να είναι λιγο μεγάλο κείμενο αλλα αξιζει να το διαβασετε....:beer:

Αξίζει να το διαβάσει κανείς. :a18:
:wave2:

yannis24
02/05/2009, 09:28
κοιτα να δεις τι μαθαινει κανεις......πολυ καλο για ενα προιον το οποιο το χρησιμοποιουμε καθημερινα !!:beer:

goumis hornet
02/05/2009, 20:29
:a18: :a46:

SVX
02/05/2009, 20:42
:smokin: ωραιος .... WD-40 ( μην σας ξεφυγει πανω στις δισκοπλακες πουλακια μου ...:a7: )

mars696
02/05/2009, 20:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
:smokin: ωραιος .... WD-40 ( μην σας ξεφυγει πανω στις δισκοπλακες πουλακια μου ...:a7: )

Γιατι?????:confused: :confused: :confused:

GiannisBlessed
02/05/2009, 20:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από mars696
Γιατι?????:confused: :confused: :confused:
πηγα να καθαρισω τα εμβολα....μενω σε κατηφορα....

τα εμβολα λειτουργουν σαν καινουρια!!!:beer:
αλλα ξεπλυνα πολυ καλα.....
προσοχη!

mars696
02/05/2009, 21:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από giannisblest
εμβολα....

Εμβολα???

(ολο αποριες ειμαι....:lol: :lol: :lol: )

omitsos
02/05/2009, 21:13

Τι ειπες τωρα φιλε το χα παθει στο παπι και εκανε καμια βδομαδα μεχρι να αρχισει να πιανει το φρενο:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

mars696
02/05/2009, 21:16
Παιδια ακυρο....τοση ωρα διαβαζα τιμνοπλακες.............

:a31: :a31: :a31: :a31: :rotflmao: :rotflmao:
οτι να ναι

@ggelos
02/05/2009, 22:44
Εγω μια φορα είχα πάει την πρην πάπια μου ( :bawl: ) για πλησιμο και φευγοντας πηγα να σταματησω στο φαναρι με φρενο τον τοιχο.....:bigcry:

OzZzZzY
02/05/2009, 23:59
κι εγω την ειχα πατησει με τα φρενα.. επλυνα τις δισκοπλακες και ετριψα τα τακακια για να διορθωθει το προβλημα :uplate: :uplate:

YZF rider
03/05/2009, 12:00

Χρησιμοποιήστε το WD-40 για να καθαρίσετε και να λιπάνετε την αλυσίδα σας....

Καταρχάς :a18: που πόσταρες το θεματάκι...αξίζει να το διαβάσει κανείς!!!

Απλά έχω ακούσει ότι το wd-40 δεν κάνει για λύπανση αλυσίδας o-ring επειδή κάταστρέφει τα τσιμουχάκια(που είναι κατασκευασμένα απο πλαστικό)...

@ggelos
03/05/2009, 12:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από YZF rider
Καταρχάς :a18: που πόσταρες το θεματάκι...αξίζει να το διαβάσει κανείς!!!

Απλά έχω ακούσει ότι το wd-40 δεν κάνει για λύπανση αλυσίδας o-ring επειδή κάταστρέφει τα τσιμουχάκια(που είναι κατασκευασμένα απο πλαστικό)...

Εχω δει πολλους να διαφωνουν γι αυτο το θεμα...τωρα αν πρεπει να το κάνουμε ιδεα δεν εχω...

Πάντως εχω δει φίλο μου να καθαρίζει την αλυσιδα του μετα από 18.000 χλμ :hypnotize οπού ήταν μες την μπιχλα και μετα από τρίψημο με οδοντόβουρτσα:uplate: έγινε σαν καινουρια:eyepop:

Τωρα αν είναι κάποιος ΣΙΓΟΥΡΟΣ για το αν πρεπει ή δεν πρέπει WD 40 στην αλυσιδα ας μας πει....

Corvo
03/05/2009, 12:22
μπραβο για τον κοπο σου που εκανες να ποσταρεις το κειμενο!

σε πλαστικα δεν θα τα θαμπωσει?
πως το χρησιμοπειεις ακριβως?

π.χ. αν θες να καθαρισεις την αλυσιδα,βουτας την οδοντοβουρτσα ή ενα πινελο και καθαριζεις με αυτο?γτ το δοχειο δεν εχει "ψεκαστικο"(τυπου azax)

που μπορεις να το βρεις και σε τι τιμες παιζει?

@ggelos
03/05/2009, 12:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από Corvo
μπραβο για τον κοπο σου που εκανες να ποσταρεις το κειμενο!

σε πλαστικα δεν θα τα θαμπωσει?
πως το χρησιμοπειεις ακριβως?

π.χ. αν θες να καθαρισεις την αλυσιδα,βουτας την οδοντοβουρτσα ή ενα πινελο και καθαριζεις με αυτο?γτ το δοχειο δεν εχει "ψεκαστικο"(τυπου azax)

που μπορεις να το βρεις και σε τι τιμες παιζει?

http://www.youtube.com/watch?v=HREqf4wIukA

http://www.youtube.com/watch?v=5iJ5WDHk_N8&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=bUh93do88II&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=0K_ms8kCysk&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=JjHwB7dsi-0&feature=related

Είναι τα πάντα για τον καθαρισμό της αγάπη σας

Corvo στο 2ο βίντεο θα δεις πως καθαρίζεται η αλυσιδα με την οδοντόβουρτσα

Καλή προβολή :wave2:

camen
03/05/2009, 12:46

http://www.youtube.com/watch?v=5iJ5WDHk_N8&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=bUh93do88II&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=0K_ms8kCysk&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=JjHwB7dsi-0&feature=related

Είναι τα πάντα για τον καθαρισμό της αγάπη σας

Corvo στο 2ο βίντεο θα δεις πως καθαρίζεται η αλυσιδα με την οδοντόβουρτσα

Καλή προβολή :wave2:
Αυτος το χρησιμοποιει παντου παντως.....
Κ εγω επισης......

SVX
03/05/2009, 12:54

Πάντως εχω δει φίλο μου να καθαρίζει την αλυσιδα του μετα από 18.000 χλμ :hypnotize οπού ήταν μες την μπιχλα και μετα από τρίψημο με οδοντόβουρτσα:uplate: έγινε σαν καινουρια:eyepop:

Τωρα αν είναι κάποιος ΣΙΓΟΥΡΟΣ για το αν πρεπει ή δεν πρέπει WD 40 στην αλυσιδα ας μας πει....

παιδια το WD-40 ειναι ιδανικο για το πρωτο σταδιο (ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ) αλυσιδας.... κανει θαυματα !!! διαλυει ολη την βρωμια και μετα η αλυσιδα ειναι ετοιμη για ΛΙΠΑΝΣΗ ...

ο λογος που δεν ειναι καλο για να αντικαταστησει ΛΙΠΑΝΤΙΚΟ ΑΛΥΣΙΔΑΣ ειναι οτι ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΟΛΛΑΤΑΙ στην αλυσιδα.... σταζει ΜΑΖΙ με την μπιχλα.... απλα...

@ggelos
03/05/2009, 12:55
Μιλησε ο ειδικος !!!:winka:

SVX
03/05/2009, 13:09
Μιλησε ο ειδικος !!!:winka:

με ΠΡΟκαλείτε..... :evil: WD-40 για τα ΠΑΝΤΑ-ΟΛΑ Λεμεε....:wave2:

162589

fotisdragon
03/05/2009, 13:10

Τι περιέχει το WD-40;
Το WD-40 είναι μία μυστική συνταγή η οποία φτιάχνεται από πολλά διαφορετικά συστατικά. Δεν μπορεί να διασπαστεί
με ακρίβεια ούτε και από την πρόσφατη τεχνολογία. Η συνταγή έχει παραμείνει η ίδια από την στιγμή ανακάλυψής της

Μυστική συνταγή;;;;;
Τι διάλο, τι είναι, το μαγικό φίλτρο των Γαλατων;;;;
(Αν είναι έτσι, φίλε Ledz, ΜΗ βάλεις άλλο στο CBR σου... είχε πέσει στη χύτρα μικρό.... :rotflmao: )

nassosxlvbros
03/05/2009, 13:36
Εχω δει πολλους να διαφωνουν γι αυτο το θεμα...τωρα αν πρεπει να το κάνουμε ιδεα δεν εχω...

το WD-40 το δουλεύω εδώ και 2 δεκαετίες σε κάθε εφαρμογή που μπορείτε να φανταστείτε...από απλό καθαριστικό/αντισκωριακό μέχρι tyre treatment σε ειδικές εφαρμογές..στη αλυσίδα της μοτό το χρησιμοποιώ εδώ και 15 χρόνια σε κάθε τύπο αλυσίδας που έχει βγει...από τις απλές μέχρι τις X-ring δεν μου έχει παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα...αντιθέτως με ορισμένα σπρέυ αλυσίδας που μου έχουν ξεράνει o-rings και η αλυσίδα ήταν για πέταμα...

ειδικά (δοκιμασμένο πάμπολλες φορές και σε βάθος χρόνου)κάνει πολύ καλή δουλειά στα παρακάτω:

-ηλεκτρικές επαφές/μοτέρ συνεχούς ρεύματος: άριστη επαφή,βαθύ καθάρισμα και αντοχή στο χρόνο με ένα πέρασμα.
-ποδήλατα: ιδανικό για λίπανση/καθάρισμα/προστασία: είτε για καθημερινή χρήση σαν λιπαντικό είτε για αποθήκευση,τα ποδήλατα θα είναι σαν καινούργια-ειδικά αν τα πιτσιρίκια σας τα βάζουν στη θάλασσα...
-τηλεκατευθυνόμενα: άριστο καθαριστικό σε όλα τα μηχανικά μέρη,δεν πειράζει το λεξάν,και στα "σφουγγαρένια" λάστιχα, (πίστας) τους χαρίζει απίστευτη πρόσφυση!
-ρουλεμαν/κουζινέτα: αν δεν έχει ξεκολήσει με WD-40 σε ελάχιστο χρόνο μάλλον έχετε ψεκάσει κάπου αλλού...:lol:
-σκάφη-ναυτιλιακά: ένα πέρασμα σέ όλες τις μεταλλικές επιφάνειες είναι αρκετό για πλήρη προστασία από τη σκουριά
-μοτοσυκλέτες-αυτοκίνητο:ιδανικό καθαριστικό/λιπαντικό για την αλυσίδα/μεντεσέδες ηλεκτρικές επαφές τόσο σε καινούργια όσο και σε παλαιά μοντέλα.Πολύ δύσκολο επαφή περασμένη με WD-40 να σε απασχολήσει ποτέ ξανά...ακόμα και για μακροχρόνιες ακινησίες ένα ψέκασμα σε όλα τα μεταλικά μέρη εξασφαλίζει προστασία ακόμα και σε περιβάλλον παραθαλασσιο...(όσοι μένουν κοντά σε παραλία ξέρουν...)
my respects to WD-40 λοιπόν και μη το φοβάστε σε τίποτα!

υγ: για το επίμαχο θέμα αλυσίδα μοτό έχω ΕΠΑΝΕΙΛΛΗΜΕΝΑ πειραματιστεί ακόμα και βυθίζοντας την αλυσίδα σε λεκάνη με WD-40 για κάνα χρόνο (κυκλοφοράει και 20λιτρο σε μπιτόνι αν δε το ξέρετε) συνέχισε τις υπηρεσίες της μετά,και αντικαταστάθηκε με περισσότερα από 80000κμ και με ομοιόμορφη φθορά!

:beer:

Corvo
03/05/2009, 15:02
εριξα μια ματια σε ολα τα ποστ αλλα δεν ειδα καπου να αναφερεται στο που μπορεις να το βρεις...

μπορει να μην το βλεπω κιολας γτ δεν κοιταξα προσεκτικα μια ματια εριξα

camen
03/05/2009, 15:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από Corvo
εριξα μια ματια σε ολα τα ποστ αλλα δεν ειδα καπου να αναφερεται στο που μπορεις να το βρεις...

μπορει να μην το βλεπω κιολας γτ δεν κοιταξα προσεκτικα μια ματια εριξα
Mαγαζια με εργαλεια,χρωματοπωλεια και......
PRACTIKER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

MAG/FMX
03/05/2009, 19:26
Τα αυτοκολητα πως θα ταβγαλω απτο ψαληδι με w40? Sιγουρα να βαλω στο αμαξι γιαναβγαλω κατι κολες?Μπραβο το w40..

p@nos
03/05/2009, 20:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από omitsos
Τι ειπες τωρα φιλε το χα παθει στο παπι και εκανε καμια βδομαδα μεχρι να αρχισει να πιανει το φρενο:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

ουτε μετα επιανε μη κοιτας που εσυ δε το ειχες παρει χαμπαρι

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

@ggelos
05/05/2009, 11:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από MAG/FMX
Τα αυτοκολητα πως θα ταβγαλω απτο ψαληδι με w40? Sιγουρα να βαλω στο αμαξι γιαναβγαλω κατι κολες?Μπραβο το w40..

Τα αυτοκόλλητα δεν θα τα βγάλεις με WD 40 αλλά με το κόκκινο μπουκάλι της autoglym

Δες πως : http://www.youtube.com/watch?v=HREqf4wIukA

argg
05/05/2009, 17:45
Τ
Τι περιέχει το WD-40;
Το WD-40 είναι μία μυστική συνταγή η οποία φτιάχνεται από πολλά διαφορετικά συστατικά..

από όσο θυμάμαι μια ανάλυση του θέματος που είχα διαβάσει παλιότερα, η πατέντα του wd40 αφορά στα πρόσθετα αρωματικά που χρησιμοποιεί και τον τρόπο που τα ενσωματώνει στο προιόν ώστε αυτό να μην έχει την χαρακτηριστική μυρωδιά.

Δεν γνωριζω άλλο προιόν με βάση το πετρέλαιο/νάφθα κλπ που να μη μυρίζει αντίστοιχα

ktmakis
06/05/2009, 11:39
WD χρησιμοποιώ χρόνια τώρα.
Οταν άρχισα να βάζω στην αλυσίδα του ΚΤΜ (μαμα) μου κράτησε 175 ώρες 4300 κμ όλα προπονηση και αγώνες. και 250 2Τ. !
Ως γνωστόν τα μαμα ΚΤΜ αλυσογράναζα δεν είναι οτι καλύτερο από πλευράς αντοχής σε τέτοια μηχανάκια. Στο 125 πετάχτηκαν στις 15 ώρες.

OldMan
06/05/2009, 13:49
παιδια το WD-40 ειναι ιδανικο για το πρωτο σταδιο (ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ) αλυσιδας.... κανει θαυματα !!! διαλυει ολη την βρωμια και μετα η αλυσιδα ειναι ετοιμη για ΛΙΠΑΝΣΗ ...
Διαλύει και τα o-rings, x-rings, s-rings (και ότι άλλα rings υπάρχουν...) !!

ο λογος που δεν ειναι καλο για να αντικαταστησει ΛΙΠΑΝΤΙΚΟ ΑΛΥΣΙΔΑΣ ειναι οτι ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΟΛΛΑΤΑΙ στην αλυσιδα.... σταζει ΜΑΖΙ με την μπιχλα.... απλα...
Και παίρνει μαζί του και το λιπαντικό που υπάχει μέσα από τα τσιμουχάκια ...
(κοινώς "στεγνώνει" την αλυσίδα εσωτερικά ΧΩΡΙΣ την δυνατότητα επαναλίπανσης..)

YZF rider
06/05/2009, 14:59
Πολυανθρακίτης και καθαρό πλαστικό πολυστηρίνης είναι κάποια από τα υλικά στα οποία θα πρέπει να αποφεύγεται η χρήση προϊόντων που έχουν ως βάση το πετρέλαιο όπως το WD-40.

Τα τσιμουχάκια των o-rings από αυτού του είδους το πλαστικό αποτελούνται?ξέρει κανείς?Γιατί αν ισχύει κάτι τέτοιο τότε κάτι πηγάινει στραβά....
:D :confused: :confused:

@ggelos
07/05/2009, 08:42

Σε αυτό το βίντεο κατι λεει για oil based degreaser το οποίο προστατευει τα o-rings.
Τι είναι το oil based degreaser δεν εχω ιδεα αλλα εκεινος το χρησιμοποιει.
Οποιος ξερει ας μας πει...

sapila racing
07/05/2009, 09:24
Σε αυτό το βίντεο κατι λεει για oil based degreaser το οποίο προστατευει τα o-rings.
Τι είναι το oil based degreaser δεν εχω ιδεα αλλα εκεινος το χρησιμοποιει.
Οποιος ξερει ας μας πει...

Παραφινέλαιο. Οσοι ξέρουν το χρησιμοποιούν για καθαρισμό της αλυσίδας.
Οσοι δεν ξέρουν χρησιμοποιούν WD40 :lol:

@ggelos
07/05/2009, 09:30
Αλλα ο παλίκαρος στο παραπάνω βίντεο χρησιμοποιει πρωτα WD 40, μετα oil based degreaser(Παραφινέλαιο) και μετα water based degreaser. Αξίζει να χρησιμοποιούμε το ένα μετα το άλλο ο μονο ενα απο αυτα?

dukeandthecity
07/05/2009, 09:32
μου θυμίζει το "γαμος αλλα ελληνικά" που ο γέρος της βαρνταλος έβαζε windex για πάσα νόσο και ......

ετσι είναι και το wd40:D

epp1640
09/05/2009, 16:22
Παιδιά στο πλαίσιο βάζουμε άφοβα? Δεν κατάλαβα.. λέει για πλαίσιο ποδηλάτου οπότε υποθέτω ναι.. :look:

SVX
09/05/2009, 17:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Διαλύει και τα o-rings, x-rings, s-rings (και ότι άλλα rings υπάρχουν...) !!

Και παίρνει μαζί του και το λιπαντικό που υπάχει μέσα από τα τσιμουχάκια ...
(κοινώς "στεγνώνει" την αλυσίδα εσωτερικά ΧΩΡΙΣ την δυνατότητα επαναλίπανσης..)

Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
Παραφινέλαιο. Οσοι ξέρουν το χρησιμοποιούν για καθαρισμό της αλυσίδας.
Οσοι δεν ξέρουν χρησιμοποιούν WD40 :lol:

ναι ρε μαγκες ...αλλα ...το Παραφινελαιο δεν ειναι πιο "δραστικο" (και πτητικο) απο το WD40? δηλαδη το παραφινελαιο που εξατμιζεται πιο γρηγορα , ΔΕΝ στεγνωνει τα τσιμουχακια? ΚΑΙ ειναι πιο "ευγενες" απο το καθε αντισκωριακο -λιπαντικο ?

ximera
09/05/2009, 19:29
ζάντες καθαρίζουμε ή όχι ; δεν είδα να αναφέρεται πουθενά

@ggelos
10/05/2009, 00:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από ximera
ζάντες καθαρίζουμε ή όχι ; δεν είδα να αναφέρεται πουθενά

Καθαρίζουμε :winka:

:smokin:

epp1640
10/05/2009, 02:46
Καθαρίζουμε :winka:

:smokin:

πλαίσιο? (ατσάλινο - μαύρη βαφή) :look:

Gandalf dr685sm
10/05/2009, 20:38
Λοιπόν... επιφάνειες που ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΕΤΕ ΤΟ WD40...

- Ελαστικά... (εκτός αν θέλετε να τα δείτε σκασμένα λες και έχουν ρυτίδες)...:D

- Πλαστικά γενικώς ..(ούτε χρώμα μένει , ούτε βερνίκι , ούτε τίποτα).. ξεωριάζει λέμε τα πάντα
Οπότε ζάντες "πλαστικού τύπου" ... ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ.. εκτός και αν θέλετε ντε και καλά να βγάλετε κάτι δύσκολο (π.χ. ξεραμένο λιπαντικό απο αλυσίδα) τότε βάζετε σε πανάκι και αφού το βγάλετε , ρίχνετε πολύ νερό να φύγει απο πάνω.

- Φρένα/Δισκόπλακες/λαστιχάκια κτλ... ξεραίνει, γυαλίζει.. και τα δύο είναι καταστροφικές παρενέργειες για τα παραπάνω.

- Αν ντε και καλά θέλετε να ρίξετε στο μοτέρ (σε κάποια γυμνά σημεία του, μεταλλικά) βάλτε σε πανί και σκουπίστε μόνο εκεί. Όποιο λαστιχάκι πετύχει θα σας το ξεράνει και θα θέλει σε λίγο χρόνο αντικατάσταση.

- Ρούχα.. χεχε.. εννοείται οτι αφήνει πολύ καλό λεκκέ που δεν φεύγει οτι και να ρίξετε. Προσοχή λοιπόν.

- Ζελατίνα μηχανής.. τα έχουμε ξαναπεί. Κάθε ζελατίνα σε όποιο χημικό γίνεται θολή και α-διαφανής. Μόνο νεράκι και "ήπιο" σαπουνάκι εκεί. Ούτε ΑΖΑΧ, ούτε WD40, ούτε τίποτα.

Τώρα αν ντε και καλά θέλετε γυαλισμένα πλαστικά και μονωμένα ηλεκτρολογικά σωληνάκια και τα ρέστα, πουλάει και πάλι στο praktiker ή άλλο "hardware" κατάστημα, σπρέϋ σιλικόνης(επαφών) που φτιάχνει και αυτό με την σειρά του και φίλμ και μονώνει-προστατεύει απο ηλεκτρολογικά προβλήματα.

Προσοχή μόνο στο σπρέυ σιλικόνης γιατί και αυτό κάνει φίλμ όπως είπαμε και αν πέσει σε κανά grip, τότε θα γυρνάτε δεξί καρπό , θα γυρνάτε... αλλά το μηχανάκι δεν θα κάνει βήμα, καθώς μόνο η παλάμη θα κινείται και οχι το grip...:D

Gandalf

DAN_DAN
10/05/2009, 21:04
ναι ρε μαγκες ...αλλα ...το Παραφινελαιο δεν ειναι πιο "δραστικο" (και πτητικο) απο το WD40? δηλαδη το παραφινελαιο που εξατμιζεται πιο γρηγορα , ΔΕΝ στεγνωνει τα τσιμουχακια? ΚΑΙ ειναι πιο "ευγενες" απο το καθε αντισκωριακο -λιπαντικο ?

Απ' ότι ξέρω το παραφινέλαιο δεν είναι πτητικό, δεν εξατμίζεται... (μιλάμε για το παραφινέλαιο από φαρμακείο ) και είναι ότι πρέπει και για καθαρισμό της αλυσίδας ( αλλά και για λίπανση, απλώς επειδή δεν "κολλάει" θέλει συχνότερο πέρασμα)

GiannisBlessed
10/05/2009, 22:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από DAN_DAN
Απ' ότι ξέρω το παραφινέλαιο δεν είναι πτητικό, δεν εξατμίζεται... (μιλάμε για το παραφινέλαιο από φαρμακείο ) και είναι ότι πρέπει και για καθαρισμό της αλυσίδας ( αλλά και για λίπανση, απλώς επειδή δεν "κολλάει" θέλει συχνότερο πέρασμα)
:nono:
μπα....
δεν κανει για λιπανση...
καθαριζουμε(με αυτο) και λιπαινουμε ξανα.
νομιζω ετσι παει να ουμε...:rotflmao:

GiannisBlessed
25/05/2009, 02:10
μια ακομα θετικη εμπειρια απο το wd

προχθες καθαριζα το πολυ μικρο ζιγκλερ απο το κυκλωμα του ρελαντι απο ενα 50ρι.ηταν παρα πολυ βουλωμενο και χρησημοποιοντας ενα σπρει καθαρισμου για καρμπυρατερ και αερα με πιεση απλα δεν γινονταν τιποτες.μετα περασα στα "αγρια"
πλαστικο νημα απο οδοντοβουρτσα....
τιποτα....
και τελος WD και καθαρισα.απλα ξεβουλωσε:wacko:
το εκτιμω αρκετα αλλα εμεινα μ@λ@κ@ς στο ποσο γρηγορα ξεμπερδεψε....
ποιο σπρει και μλκς?

WD.F.E