PDA

View Full Version : 1η εκδρομη 1η πτωση

dim40
05/05/2009, 07:07
Το τριήμερο της πρωτομαγιάς πήγα Σύρο. δε είχα ξαναπάει στο νησί και έκανα το Σάββατο βόλτες για να το δω και να βρω καλό μέρος για το καλοκαίρι. επιστρέφοντας το μεσημέρι του Σαββάτου για φαγητό και με ταχύτητα 40-50 το πολύ ξαφνικά από αριστερά έγιναν όλα κίτρινα και στο επόμενο δευτερόλεπτο ήμουν στο δρόμο με τη μηχανή να είναι μπροστά και εγώ με τη συνοδηγό να τη ακολουθούμε σερνάμενοι στο δρόμο...

αφού σηκώθηκα χωρίς κάτι το σοβαρό και για τους 2 μας εκτός από γδάρσιμο λίγο στο πόδι και στο αγκώνα κατάλαβα τι έγινε.
ο τύπος με χιούνται έκανε διπλή προσπέραση εμένα και ένα άλλο αυτοκίνητο πίσω μου σε μια ελαφρά καμπή του δρόμου με διπλή διαχωριστική λωρίδα. από αριστερά έβγαινε ένα αυτοκίνητο και από φόβο να μη πέσει πάνω του έκλεισε απότομα να μπει στη λωρίδα και χτύπησε εμένα.

φυσικά μου χάλασε το τριήμερο όπως και τη μηχανή.

οι ζημιές δε είναι μεγάλες.

σπασμένος καθρέπτης από τη βάση , σπασμένο υποπόδιο συνοδηγού, μανσέτα συμπλέκτη ,
φερινγκ ξασμένο αριστερά, κάγκελα στραβωμένα( κάνανε δουλειά αλλά το καπάκι δε γλύτωσε το ξύσιμο στο κάτω μέρος) , και βαλίτσα ....

φυσικά έκανε δήλωση μια και αυτός έφταιγε..

η απορία μου είναι η εξής και οποίος ξέρει ας μου δώσει τα φωτά του.
η ασφάλεια καλύπτει το 100% της ζημιάς;
και δε εννοώ για καθρέπτη φερινκγ κλπ
αλλά για τα κάγκελα και τη βαλίτσα

div400
05/05/2009, 07:19
πω ρε φίλε :sad: περαστικά και αγύριστα να είναι.....

αφού είστε καλά και οι δύο, όλα καλά!
:wave2: :beer:

manhunter
05/05/2009, 08:22
Εννοείτε 100%

Κάποια μέρη επισκευή, και κάποια αντικατάστάση..

:beer: :beer:

Road67
05/05/2009, 08:24
περαστικά :beer:

petrogazz
05/05/2009, 08:32
Καλός μακάκας ο συντοπίτης....

Από τέτοιους είναι γεμάτο το νησί, άκου διπλή προσπέραση (στους τεράστιους δρόμους της Σύρου).

Αφού δεν χτυπήσετε χαλάλι, κρίμα για το ότι σαν χάλασε το τριήμερο και φύγατε με τις χειρότερες εντυπώσεις από το νησί.

Αρχικά δημιουργήθηκε από dim40
φυσικά έκανε δήλωση μια και αυτός έφταιγε..

η απορία μου είναι η εξής και οποίος ξέρει ας μου δώσει τα φωτά του.
η ασφάλεια καλύπτει το 100% της ζημιάς;
και δε εννοώ για καθρέπτη φερινκγ κλπ
αλλά για τα κάγκελα και τη βαλίτσα [/B]

Και βέβαια τα καλύπτει όλα.
Επίσης εάν καταστράφηκε προστατευτικός εξοπλισμός (κράνη, μπουφάν κτλ) να δηλώσεις και σε αυτά φθορές για αντικατάσταση.
Πριν αρχίσεις να επισκευάζεις ζήτα να έρθει ο πραγματογνώμονας της ασφαλιστικής για να πάρει φωτογραφίες από τα κατεστραμμένα μέρη.

ΜΟΡΦΕΑΣ
05/05/2009, 08:40
Φυσικά για τις ζημιές θα πάρεις το 100%. Αν η μηχανή σου είναι πέραν της 5ετίας μάλλον θα σου κόψουν κάτι (αν και είναι παράνομο αυτό, είναι συμφωνία των ασφαλιστικών εταιριών). Αν δεν σου δώσουν το 100% τότε πες τους ότι θα μιλήσουν και με το δικηγόρο σου για περαιτέρω αποζημίωση. Καλό είναι αν έχεις και ένα χαρτί νοσοκομείου, ακόμα και με "θλάση νυχιού", οπότε τους "παίζεις" με τους δικού σου όρους. Πάντως περαστικά σου. Μην ανυσηχείς, ρώτα και κανένα δικηγόρο για καλό και κακό. :wave2:

VANDA
05/05/2009, 09:19

αφού σηκώθηκα χωρίς κάτι το σοβαρό και για τους 2 μας εκτός από γδάρσιμο λίγο στο πόδι και στο αγκώνα κατάλαβα τι έγινε.
ο τύπος με χιούνται έκανε διπλή προσπέραση εμένα και ένα άλλο αυτοκίνητο πίσω μου σε μια ελαφρά καμπή του δρόμου με διπλή διαχωριστική λωρίδα. από αριστερά έβγαινε ένα αυτοκίνητο και από φόβο να μη πέσει πάνω του έκλεισε απότομα να μπει στη λωρίδα και χτύπησε εμένα.

Με άλλα λόγια -έστω και όχι τελείως συνειδητά- ένας οδηγός αυτοκινήτου προτιμά να χτυπήσει μια μηχανή πλαγίως παρά ένα άλλο αυτοκίνητο μετωπικά. Ε; Είναι και πιο μικρή η μηχανή, δε φαίνεται τόσο ρίσκο (γι αυτόν). Το ότι ο δίτροχος μετά θα κατρακυλιέται στην άσφαλτο είναι κάτι που δεν τον απασχολεί και πολύ... Ή γενικεύω ηλιθιωδώς; :sick:

Περαστικά σας και γρήγορα ξεμπερδέματα με την ασφαλιστική. Δεν ξέρεις από πού θα σου ρθει ρε γμτ...

ΜΟΡΦΕΑΣ
05/05/2009, 09:30
Για φαντάσου, στην θέση της μηχανης να ήταν μια νταλίκα, θα έκλεινε τον δρόμο στην νταλίκα; Δε νομίζω αλλά θα μετράγαμε και άλλους νεκρούς (εννοώ βέβαια για τους άλλους που πήγαιναν νόμιμα, για τον οδηγό Χ3stika), αφού δεν σκέφτεται έναν οδηγό μοτ-τας γιατί να σκεφτώ και τις συνέπειες που θα πάθει ο ίδιος από την μ@λ@ki@ του. Ας τις σκεφτεί πριν πράξει

mikros boudas
05/05/2009, 09:44
σε νησι,διπλη προσπεραση,με χιουνταη...τι να πεις????????:beer:

alximistis
05/05/2009, 09:51
περαστικά κι αγύριστα φίλε οκ. Ευτυχώς επί της ουσίας δεν πάθατε τίποτα. Ο τύπος από ότι κατάλαβα σταμάτησε έτσι; Και πήρε και την ευθύνη σωστά;

devil's animal
05/05/2009, 12:44
περαστικα σας.
:beer: :beer: :beer:

απαιτησε πληρη καλυψη για ολες τις ζημιες της μηχανης και του προστατευτικου εξοπλισμου που φοραγατε (κρανη, μπουφαν κλπ)

αν ειναι σωστοι (στην ασφαλιστικη) θα σας αποζημιωσουν πληρως. αν οχι τραβηξε τους δικαστικως.
:wave2:

cptm
05/05/2009, 13:19
Περαστικά Δημήτρη και ποτέ ξανά. :beer: :beer: :beer:

dim40
05/05/2009, 16:12
η μηχανη ειναι 1 χρονου αλλα στα χερια μου τη εχω μολις ενα μηνα. σημερα μιλησα με τη ασφαλιστικη και τη πεμπτη θα ερθει ο εμπειρογνομωνας.

κοστος ανταλακτικων 1150 +180 εργασια.

θα πω νεοτερα μολις τελειωσει το ολο σκηνικο

dim40
05/05/2009, 17:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από alximistis
περαστικά κι αγύριστα φίλε οκ. Ευτυχώς επί της ουσίας δεν πάθατε τίποτα. Ο τύπος από ότι κατάλαβα σταμάτησε έτσι; Και πήρε και την ευθύνη σωστά;

ναι σταματησε και πηρε τη ευθυνη. εκανε μ@λ@κια και το παραδεχτηκε.

αλλωστε οπως εμαθα μετα τη εχει παθει και αυτος με μηχανη οποτε...

amyroukai
05/05/2009, 17:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από VANDA
Με άλλα λόγια -έστω και όχι τελείως συνειδητά- ένας οδηγός αυτοκινήτου προτιμά να χτυπήσει μια μηχανή πλαγίως παρά ένα άλλο αυτοκίνητο μετωπικά.
Ακριβώς το ίδιο πριν λίγους μήνες στη Λ. Κηφισίας, αλλά ευτυχώς τα σκληρά προστατευτικά στο γάντι και η αυξημένη ετοιμότητα με γλίτωσαν τα χειρότερα, γιατί ο μλκς με χτύπησε με καμμιά 80+ και με έσπρωξε προς το διάζωμα της ανισόπεδης μπροστά στον ΑΝΤ1... Θα έπεφτα στο μπετόν και... Τουλάχιστον δεν έπαθα τίποτα, αυτός έσπασε τον ηλεκτρικό καθρέφτη :) ΟΛΟΙ προτιμούν να χτυπήσουν τη μοτοσικλέτα από το να χτυπήσουν το αυτοκίνητό τους. ΟΛΟΙ όμως. Το μη χείρον, βέλτιστον. Μετά, ίσως και να σκεφτούν πιο ψύχραιμα και να πουν "τι βλακεία έκανα" αλλά αν έχει γίνει το χειρότερο...

Δημήτρη περαστικά στο ληστή και σε εσάς...

Είναι ΑΚΡΙΒΕΣ οι ζημιές με τη μοτοσικλέτα τελικά... Όπως και όλα της δηλαδή.

mats8282
06/05/2009, 11:50
Παλι καλα που ηταν μονο υλικες οι ζημιες αδερφε,ακουγεται αρκετα σοβαρο το τρακαρισμα και μαλλον την γλυτωσες με τα λιγοτερα...

Αρχικά δημιουργήθηκε από ΜΟΡΦΕΑΣ
Φυσικά για τις ζημιές θα πάρεις το 100%. Αν η μηχανή σου είναι πέραν της 5ετίας μάλλον θα σου κόψουν κάτι (αν και είναι παράνομο αυτό, είναι συμφωνία των ασφαλιστικών εταιριών

Τα περι παρανομιας που λες δεν ισχυουν.Υπαρχει νομος,σε ολες τις χωρες με ιδιωτικη ασφαλιση,ο οποιος προβλεπει τα περι υπερασφαλισης,υπασφαλισης,τροπου αποζημιωσης κτλ κτλ....

Θα παρει το 100% διοτι η μηχανη ειναι σχεδον καινουρια.

η μηχανη ειναι 1 χρονου αλλα στα χερια μου τη εχω μολις ενα μηνα.

Ο,τι εξοπλισμος/ρουχα/κτλ επαθαν ζημια στο ατυχημα τα βαζεις στις απαιτησεις σου :wave2:

TROOPER
06/05/2009, 14:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282

Τα περι παρανομιας που λες δεν ισχυουν.Υπαρχει νομος,σε ολες τις χωρες με ιδιωτικη ασφαλιση,ο οποιος προβλεπει τα περι υπερασφαλισης,υπασφαλισης,τροπου αποζημιωσης κτλ κτλ....

Θα παρει το 100% διοτι η μηχανη ειναι σχεδον καινουρια.

θα παρει το 100% μονο αν η μηχανη δεν εχει κλησει 12μηνο σε κυκλοφορια :winka:

TROOPER
06/05/2009, 14:11
περαστικα :wave2:

castoras
06/05/2009, 17:26
Περαστικά,να είναι το τελευταίο...:wave2:

GAS NICK
06/05/2009, 18:04
ρε παιδια εμενα 15 μηνων μηχανακι και μου κοβει 8000-2400=5600
με 10000χλμ και ολικη καταστροφη
πως θα το αντικαταστησω? ΞΕΥΤΙΛΑ:yuck:
ΑΛΛΑ θα τους χορεψω αλλιως με νοσοκομειο και 3 μηνες σιδερα
αστα διαλα συγχθστηκα παλι:confused:

mats8282
06/05/2009, 19:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από GAS NICK
ρε παιδια εμενα 15 μηνων μηχανακι και μου κοβει 8000-2400=5600
με 10000χλμ και ολικη καταστροφη
πως θα το αντικαταστησω? ΞΕΥΤΙΛΑ:yuck:
ΑΛΛΑ θα τους χορεψω αλλιως με νοσοκομειο και 3 μηνες σιδερα
αστα διαλα συγχθστηκα παλι:confused:

Γιατι ειναι ολικη και οχι επισκευη.Αλλο το ενα και αλλο το αλλο.Η μηχανη σου δεν κοστιζει 8000Ε μεταχειρισμενη....Στην Χρυση Ευκαιρια γυρω στα 5500-6500 παιζουν οι τιμες για Ζ750 του 07,οποτε ισως λοιπον να παρεις λιγα παραπανω.Ψαξε να δεις μοτοσυκλετες με αναλογα χλμ με την δικια σου ποσο τις πουλανε γιατι αυτοι εκει πατανε.

Γενικα φιλε Trooper δεν υπαρχει τυποποιημενη φορμουλα.Αναλογα με το υψος της ζημιας πανε οι τυποι στις αποζημιωσεις συνηθως.Δηλαδη σε μια ζημια 300Ε δεν θα κατσουν να ασχοληθουν αν ειναι 5 ή 10% η παλαιοτητα.Ειναι και ξεφτιλα για οποια εταιρεια παζαρεψει 20-30Ε στον πελατη.Αν παει ομως μια ζημια,πχ,5,000Ε τοτε το 5-10% ειναι αρκετα λεφτα οποτε αρχιζουν τα θεματα.Προσωπικα δεν θα δεχομουνα για μοτοσυκλετα καμμια παλαιοτητα πριν την διετια,αναλογα βεβαια τα χλμ,το ανταλλακτικο και την γενικη κατασταση της μοτο.

nassosxlvbros
06/05/2009, 19:30
κρατάω αυτό:

ΟΛΟΙ προτιμούν να χτυπήσουν τη μοτοσικλέτα από το να χτυπήσουν το αυτοκίνητό τους. ΟΛΟΙ όμως.

+ πολλά

:(

dim40
06/05/2009, 22:07
σημερα με πηρανε απο τη ασφαλιστικη και μετατεθηκε για παρασκευη η επισκεψη του εμπειρογνομωνα.

η αιτια δε θα πιστεψετε πια ηταν......

δε δουλευε το e-mail.......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

το τι ακουσε ο ασφαλιστης δε λεγετε.

ευτυχως εχω τη αλλη και κανω τη δουλεια μου.