PDA

View Full Version : οδηγός μεγέθους για γαντια Alpinestars

zzr2005
07/05/2009, 17:39
Παιδια λεω να αγοράσω αυτά τα γαντάκια της ALPINESTARS

http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/Alpinestars-SMX-2-Air-Carbon/SubProducts/34311-2121046-1

Ωστόσο στο site στο σχετικο size chart τα μεγέθη τα γραφει με αριθμους 1,2 κτλ...
ενω στην επιλογή αγοράς γραφει s, m, l, κτλ κτλ

επισης στο site της alpinestars δεν βρισκω σχετικό διάγραμμα για γάντια..
ξερει κανεις που μπορώ να βρω σχετικό size chart απο περιφέρεια χεριου σε μεγεθος S-M-L ΚΤΛ???

επισης αν καποιος εχει καποιο αρνητικο σχολιο για τα γαντια ας το πει μηπως προλαβω καποια κακή αγορα....

DrIoannis
07/05/2009, 17:45
Τα Alpinestars είναι εξαιρετικά γαντάκια(έχω πάρει 2 ζευγάρια GP Pro,GP Tech).Για το νουμεράκι τώρα δεν πολυξέρω να σου πω.

zzr2005
07/05/2009, 18:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από DrIoannis
Τα Alpinestars είναι εξαιρετικά γαντάκια(έχω πάρει 2 ζευγάρια GP Pro,GP Tech).Για το νουμεράκι τώρα δεν πολυξέρω να σου πω.

μηπως μπορεις να μου πεις τι νουμερο ειναι τα δικά σου?
και πόσα εκατοστα ειναι η περιφέρεια της παλάμης σου? στο σημειο κατω απο τον αντιχειρα οπως περιγραφει στο site που εδωσα παραπανω?
μηπως βγάλω ακρη κατά προσέγγιση?
αν και ρισκο για αγορα γαντιου...

jimtarasxt660x
07/05/2009, 20:39
Φιλε μου τα εχω παρει και εγω αυτα τα γαντακια...μου εχουν βγει πολυ καλα...το μονο κακο ειναι οτι αν δεις στην φωτο με τα πορτοκαλι στα 2 δακτυλα απο την εσωτερικη μερια εχει μια ασπρη γραμμη,αυτη μετα απο πολυ χρηση ξεκκολαει και φευγει αλλα δεν ειναι και τοσο τρομερο αυτο!
Σε νουμερο το πηρα LARGE η 10!

IPL
07/05/2009, 23:58
Και γω έχω αυτά τα γάντια. Αγορά πριν 1-2 μήνες. Κανένα παράπονο προς το παρόν αν και δεν τα έχω δοκιμάσει με πάνω από 25 βαθμούς ακόμα. Το υλικό είναι πολύ μαλακό εκτός από το carbon στο πάνω μέρος.

Μετά από 1 ώρα χρήσης και άνω έχω παρατηρήσει πως στον καρπό το δέρμα μου έχει 'γραμμές'. Δεν το αισθάνεσαι πάντως πως πιέζουν εκει. Λίγο μόνο όταν τα βγάλω.

Έχω ακούσει άσχημα λόγια για την ανθεκτικότητά τους, δηλαδή δεν βγάζουν πάνω από 2 σαιζόν αλλά προς το παρόν no problem.

Σόρρυ που δεν μπορώ να σου απαντήσω για το μέγεθος. Εγώ πήρα το L και πιστεύω πως έχω 'κανονικές' παλάμες σε μέγεθος. Αν τα πάρεις και σου βγουν λίγο μικρά μην σε πειράζει. Ανοίγουν.

Gandalf dr685sm
08/05/2009, 08:08
zzr2005

για μεγέθη και μετρήσεις στο παρακάτω..

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=71816

Gandalf

zzr2005
08/05/2009, 11:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
zzr2005

για μεγέθη και μετρήσεις στο παρακάτω..

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=71816

Gandalf

ευχαριστω για ολες τις απαντησεις...
παω για το medium συμφωνα με τον παραπανω οδηγό...
ελπίζω να μην διαφερουν τα νουμερα απο μαρκα σε μαρκα....

IPL
08/05/2009, 11:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από zzr2005

Αν θυμάμαι καλά δοκίμασα και το Μ και το L. Οι διαφορά ήταν μικρή οπότε χτύπα το Μ να είσαι πιο σίγουρος. Αν είναι λίγο μικρά μην σε ανυσηχεί στην αρχή

+Arxiereas+
08/05/2009, 12:08

Τα νούμερα παίζουν από εταιρία σε εταιρία ακόμη και από μοντέλο σε μοντέλο της ίδιας εταιρίας. Αν δεν το δοκιμάσεις μην είσαι σίγουρος.
Για να καταλάβεις, σύμφωνα με τον οδηγό AYTO (http://www.alpinestars.com/sizechartmtletter.htm) είμαι στο M αλλά όταν δοκίμασα μπουφάν (της alpinestars), το Μ (48, 50) μου ήταν στενό και πήγα σε 52, δηλαδή Large.

Gandalf dr685sm
08/05/2009, 12:22
Να το ξαναπώ και εδώ...

ο πιο ασφαλής τρόπος είναι να πάρετε μετρήσεις απο τα σημεία του σώματος που θα καλύπτει το ένδυμα (Προσοχή στο πως θα κάνετε την μέτρηση... αν μπεί σε λάθος σημείο μπορεί να έχει διαφορά 3-4cm και φυσικά άλλο νούμερο). Μόνο έτσι θα είστε σίγουροι. ZZR2005... medium σε γάντια φοράει σχεδόν τον 80% του αντρικού πληθυσμού. Αν σε βγάζει έτσι η μέτρηση κατά 99% θα είναι αυτό το νούμερο.

Gandalf

+Arxiereas+
08/05/2009, 12:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Να το ξαναπώ και εδώ...

ο πιο ασφαλής τρόπος είναι να πάρετε μετρήσεις απο τα σημεία του σώματος που θα καλύπτει το ένδυμα (Προσοχή στο πως θα κάνετε την μέτρηση... αν μπεί σε λάθος σημείο μπορεί να έχει διαφορά 3-4cm και φυσικά άλλο νούμερο). Μόνο έτσι θα είστε σίγουροι. ZZR2005... medium σε γάντια φοράει σχεδόν τον 80% του αντρικού πληθυσμού. Αν σε βγάζει έτσι η μέτρηση κατά 99% θα είναι αυτό το νούμερο.

Gandalf

Να ρωτήσω κάτι άλλο. Αν είναι να αγοράσουμε χειμωνιάτικο μπουφάν, η μέτρηση να γίνεται με τα (χοντρά) ρούχα που θα φοράμε από μέσα, ή με ένα π.χ. φανελάκι? Η διαφορά μπορεί να μας οδηγήσει και σε άλλο νούμερο.

Gandalf dr685sm
08/05/2009, 12:45
εξαρτάται το μπουφάν.. πρόσφατα ας πούμε πήρα ενα DAINESE νούμερο 54 απο ενα παληκάρι εδώ και παρόλο που έρχεται ενα με το σώμα, με περιθώριο ενα πουκάμισο/φανελάκι , ποτέ δεν κρύωσα λόγω της επένδυσης του...

Αν τώρα θες να φοράς πουλόβερ , σακάκι κτλ.. τότε.. ναι.. ενα νούμερο μεγαλύτερο κλασσικά. Είναι σαν τα αδιάβροχα... αν φοράς jacket σε μέγεθος L και απο πάνω θες αδιάβροχο τότε φοράς XL για να χωράς.

Gandalf

+Arxiereas+
08/05/2009, 12:55
οκ ευχαριστώ!

bentouza
08/05/2009, 14:27
zzr να προτυνω κ τα sp-x. ανεβαινεις στα 75ευρω απο ebay αλλα τα θεωρω καλυτερη επιλογη.
γιατι δεν πας να δοκιμασεις το γαντι εδω;ή εστω καποιο παρομοιο μοντελο που θα εχει;
νασαι κ σιγουρος.

zzr2005
08/05/2009, 14:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από bentouza
zzr να προτυνω κ τα sp-x. ανεβαινεις στα 75ευρω απο ebay αλλα τα θεωρω καλυτερη επιλογη.
γιατι δεν πας να δοκιμασεις το γαντι εδω;ή εστω καποιο παρομοιο μοντελο που θα εχει;
νασαι κ σιγουρος.

από άνεση πως ειναι??
εχεις καλή αίσθηση των χειριστηριων?ή ειναι σκληρά?

simeon
09/05/2009, 12:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από IPL

Έχω ακούσει άσχημα λόγια για την ανθεκτικότητά τους, δηλαδή δεν βγάζουν πάνω από 2 σαιζόν αλλά προς το παρόν no problem.

τον δευτερο χρόνο το ενα δαχτυλο βγηκε εκτος (με normal χρηση) :p

κατα τα αλλα παρα πολυ καλα γαντια για καλοκαιρι.
Για το μεγαθος να πω πως ειμαι 1.70 και φοραω XL!!! to L ενιωθα οτι με κοβει αναμεσα στα δαχτυλα στο δεχι χερι...

αν θελεις να δοκιμασεις στειλε PM ;)

bentouza
10/05/2009, 13:30
από άνεση πως ειναι??
εχεις καλή αίσθηση των χειριστηριων?ή ειναι σκληρά?

υπεροχα!μονο που δεν τα εχω παρει ακομα...:lol:
μες στην βδομαδα θα παω να τα δοκιμασω κ θα τα παρω απο ebay.

παντως οπως τα κοβω απ'τις φωτογραφιες μοιαζουν πολυ με τα bering που ειχα τα οποια ηταν υπεροχα σε αισθηση κ "δροσερα" αλλα εβγαλα με το ζορι 2 σεζον(καθημερινη χρηση).

zzr2005
11/05/2009, 16:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από bentouza
υπεροχα!μονο που δεν τα εχω παρει ακομα...:lol:
μες στην βδομαδα θα παω να τα δοκιμασω κ θα τα παρω απο ebay.

παντως οπως τα κοβω απ'τις φωτογραφιες μοιαζουν πολυ με τα bering που ειχα τα οποια ηταν υπεροχα σε αισθηση κ "δροσερα" αλλα εβγαλα με το ζορι 2 σεζον(καθημερινη χρηση).

και εγώ bering ειχα...
πολύ καλά σε αισθηση, δροσερά αλλα και αρκετά ζεστά το χειμώνα (δεδομένου οτι ηταν καλοκαιρινα)
αλλα όπως λες....στην πρωτη σεζον με καθημερινή χρήση ειχαν σημαντικη αλλοίωση και στη δευτερη κάτι τρυπάρες ΝΑΑΑΑ...:(

bentouza
11/05/2009, 17:11
και εγώ bering ειχα...
πολύ καλά σε αισθηση, δροσερά αλλα και αρκετά ζεστά το χειμώνα (δεδομένου οτι ηταν καλοκαιρινα)
αλλα όπως λες....στην πρωτη σεζον με καθημερινή χρήση ειχαν σημαντικη αλλοίωση και στη δευτερη κάτι τρυπάρες ΝΑΑΑΑ...:(

ακριβως.
εμενα εχουν σε μεγαλο μερος τους αυτο το συνθετικο σουετ το οποιο τη δευτερη χρονια διαλυθηκε.
το μοντελο ειναι sx-11.
οποτε ειπα να δωδω κατι παραπανω να δοκιμασω alpinestars.