View Full Version : Εχει πέσει;;
fonzareli
08/05/2009, 09:41
Εχω βρει ένα μεταχειρισμένο mt-03 και το ψάχνω καλά διότι δεν ζητάει και λίγα... (5000 για μοντέλλο του 2006).
Δείχνει του κουτιού αλλά εκεί που το έψαχνα παρατήρησα ότι υπάρχει "γρατζουνιά" στο καπάκι που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο πίσω φρένο. Δηλαδή ακριβώς εκεί που θα έβρισκε το παπούτσι μας στο εσωτερικό του μέρος αν είχαμε το πόδι στο φρένο.
Η αλλιώς αν θέλετε εκεί που θα έβρισκε το φρένο αν η μηχανή έπεφτε δεξιά και αυτό στράβωνε!
Οι γρατζουνιές είναι περίπου 1χ1 εκατοστά.
Λέτε είναι δυνατόν να είναι από παπούτσι ή έχει φάει πέσιμο η μηχανή;
fonzareli
08/05/2009, 09:49
Πάρτε μια ιδέα...
163157
SnakeMJK
08/05/2009, 10:01
τι παπούτσι φοράει; του ρόμποκοπ; εγώ πιστεύω είναι από πέσιμο με λίγα (ή ακόμα και πέσιμο ενώ είναι ακίνητη η μηχανή).
fonzareli
08/05/2009, 10:11
η φάση είναι που ψάχνω φωτο με μτ-03 και σε όσες είναι μεταχειρισμένες υπάρχει γδάρσιμο στο ίδιο σημείο!
el_hymador
08/05/2009, 10:20
Η συγκεκριμενη φωτο εμενα μου λεει πεσιμο γιατι η επαφη ενος οποιουδηποτε παπουτσιου ακομη και μοτοσικλετιστικου με το καπακι δεν αφηνει τετοιο σημαδι, αλλα μια θαμπαδα στο μεταλλο.
Παντως τα μηχανακια δεν ειναι παππουδες να πανε απο πεσιμο η χεσιμο.... Μια ψιλη αν ολα εχουν αλλαχτει και δεν υπαρχουν σημαδια φθορας δεν θα πρεπει να σε ανησυχει...
τωρα αν εχει γινει *δελο το μηχανακι φαινεται σχετικα ευκολα!
PortisHead
08/05/2009, 10:22
Απλα για μετρο συγκρισης δες το παρακατω.
Την ακουμπησα με την πινακιδα του αυτοκινητου την ωρα που το παρκαρα.
Οποτε δε σημαινει οτι εχει πέσει κιολας.
Στο πεσιμο συνηθως μενουν γδαρσιματα και οχι τετοιου ειδους χτύπημα.
Pic 1 (http://i85.photobucket.com/albums/k67/massive850/GSF/DSC01187.jpg)
Pic 2 (http://i85.photobucket.com/albums/k67/massive850/GSF/DSC01188.jpg)
:wave2:
Δεν είναι τίποτα .
Και στην δίκια μου έχω κάνει τέτοιο σημάδι.
Από στατική πτώση , βασικά ούτε πτώση δεν ήταν .
Την ακούμπησα κάτω γιατί δεν μπορούσα να την σηκώσω ,στράβωσε λίγο το ποδόφρενο και άφησε το σημάδι του
Εμένα γιατί μου μοιάζει με πτώση εν στάσει;
fonzareli
08/05/2009, 11:05
H φωτο που ανέβασα δεν είναι από τη μηχανή αλλά κατεβασμένη από το ιντερνετ. Ομως είναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο σημάδι.
Παράλληλες μικρές γρατσουνιές σε μέγεθος 1-2 τετρ εκατοστών και όχι "βαθούλωμα".
Σαν δύσκολο να είναι από επιτόπιο πέσιμο.
Αλλά πάλι αν είχε φάει πέσιμο με σούρσιμο πως θα έβρισκε εκεί να γδέρνεται; Εκτός και αν το ποδόφρενο με το πέσιμο βρήκε κάτω και έμεινε στην τέρμα κάτω θέση οπότε το καπάκι θα βρήκε στο έδαφος... Λέμε τώρα.
Η υπόλοιπη δεν έχει πουθενά το παραμικρό σημάδι. Φυσικά μπορεί να έχει αλλάξει τιμόνι φλας κλπ και να μην το καταλαβαίνω.
Σίγουρα έχει καινούρια λάστιχα, αλυσίδα, γρανάζι πίσω. χλμ 24000. Δικαιολογείται η αλλαγή γραναζιού;
sergiosm
08/05/2009, 11:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από fonzareli
χλμ 24000. Δικαιολογείται η αλλαγή γραναζιού;
Αν έχει αλλάξει και την αλυσίδα δικαιολογείται.
και στα 24000 είναι πολύ πιθανό να την έχει αλλάξει.
SeNNinhA
08/05/2009, 11:19
Κατά 99% είναι πέσιμο στο πλάι σταματημένη. δεν στραβώνει ούτε ο λεβιές. Απλά όπως πιέζεται, λυγίζει προσωρινά και γδέρνει το καπάκι. Είναι πολύ συνηθισμένο. Το παπούτσι είναι μαλακό και δεν μπορεί να κάνεις βαθιές γρατζουνιές.
Ότι και να είναι πάντως εαν ήταν χοντρό πέσιμο θα έβλεπες γρατζουνιές στο πλαίσιο, ψαλίδι, πηρούνι (τουλάχιστον σε ενα από αυτά).
Πάντως μεταχειρισμένη μηχανή αγοράζεις. Όλο και κάποια μικροατέλεια θα έχει. Είναι αδύνατον να είναι σαν καινούργια.
Σου μιλαει ( για το αν εχει πεσει.....) Το καρουμπαλακι κατω απο τον μαρσπιε ( εαν δεν τους εξυνε σε καθε στροφη.....)
Το αντιβαρο του τιμονιου.....
Και ισως....Γδαρσιμο στην μποτα της μπροστινης μπουκαλας ( πανω απο το παξιμαδι του αξονα..)
kostas_1100gs
08/05/2009, 11:31
Φίλε δεν είναι τίποτα αυτό... μπορεί και παπούτσι να είναι μπορεί και πτώση από στάση.
Μην σου φταίνε τέτοια πράγματα, γιατί αν σε πειράζουν αυτά, δεν θα ευχαριστηθείς ποτέ το μηχανάκι.
yannis24
08/05/2009, 11:47
ρε παιδια τι λετε ?
διαβαζετε τι γραφει το παλικαρι ?
σε οσες λεει εχει δει μεταχειρισμενες mt-03 υπαρχει ακριβως στο ιδιο σημειο το ιδιο σημαδι !!
οποτε......ειναι δυνατον να εχουν πεσει ολες οι μεταχειρισμενες σταματημενες ( γιατι περι τετοιου χτυπηματος φαινεται ΑΝ εχουν πεσει !) ?
καποιος μικροτζογος ειναι του λεβιε ειναι και μαλλον ειναι "προβλημα" της μηχανης ..... αμα τον σηκωσεις τον λεβιε με το χερι σου προς τα πανω σηκωνεται ? και αν ναι....μηπως βρισκει στην μηχανη ?
( ο "λεβιες" ειναι το φρενου οπως μπορειτε να δειτε και να καταλαβετε.......οποτε καποιος τζογος πανω-κατω μπορει να υπαρχει !!!)
δεν ειναι δυνατον να υπαρχει ακριβως το ιδιο σημαδι, στο ιδιο στυλ σε ολα τα μεταχειρισμενα mt-03 !!!
και λεει και παρακατω οτι η φωτο ΔΕΝ ειναι απο το δικο του μηχανακι αλλα την βρηκε καπου στον ιντερνετ .........οποτε ..................
:cool: :cool:
SeNNinhA
08/05/2009, 11:51
Γιατί, πόσο απίθανο είναι να σου έχει πέσει μια μηχανή σταματημένη ή την ώρα που ξεκινάς ή την ώρα που κάνεις μια μανούβρα αναστροφής ή να στην έχει ρίξει κάποιος παρκαρισμένη? Σε μια από τις παραπάνω περιπτώσεις πρέπει να εντάσεται το 80% των μηχανών που κυκλοφορούν (αν όχι πιο πολύ). Και μην ξεχνάς ότι πρόκειται για entry level μηχανή που σημαίνει ότι όλα τα παραπάνω έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να συμβούν σε κάποιον άπειρο.
yannis24
08/05/2009, 11:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από SeNNinhA
Γιατί, πόσο απίθανο είναι να σου έχει πέσει μια μηχανή σταματημένη ή την ώρα που ξεκινάς ή την ώρα που κάνεις μια μανούβρα αναστροφής ή να στην έχει ρίξει κάποιος παρκαρισμένη? Σε μια από τις παραπάνω περιπτώσεις πρέπει να εντάσεται το 80% των μηχανών που κυκλοφορούν (αν όχι πιο πολύ). Και μην ξεχνάς ότι πρόκειται για entry level μηχανή που σημαίνει ότι όλα τα παραπάνω έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να συμβούν σε κάποιον άπειρο.
και ολες εχουν μια γρατσουνια 1 x 1 στο ιδιο ακριβως σημειο ?
πιο πολυ μου κανει για "κατασκευαστικο" λαθος παρα για συμπτωση !!
yannis24
08/05/2009, 11:55
και για να ειναι απο παπουτσι το βλεπω πολυ δυσκολο......
γιατι οπως βλεπετε ειναι απο κατω απο το καπακι......
εκτος αν ολοι οι τυποι που εχουν mt-03 τα οδηγουνε με καουμποικες μποτες και σπιριουνια !!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
SeNNinhA
08/05/2009, 11:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από yannis24
και ολες εχουν μια γρατσουνια 1 x 1 στο ιδιο ακριβως σημειο ?
πιο πολυ μου κανει για "κατασκευαστικο" λαθος παρα για συμπτωση !!
Εαν έχει πέσει στο πλάι για οποιοδήποτε λόγο, εκεί ακριβώς στο ίδιο σημείο θα είναι και το σημάδι. Που θα είναι δηλαδή? Στο τεπόζιτο?
fonzareli
08/05/2009, 12:02
να ρωτήσω κάτι που σκέφτηκα (μπορεί να λέω και εντελώς πατάτα!): Μπορεί σε οδήγηση με στυλ motard να φτάνει η μηχανή τόσο γερτή ωστε να βρίσκει στιγμιαία το λεβιεδάκι του φρένου στο έδαφος;
yannis24
08/05/2009, 12:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από SeNNinhA
Εαν έχει πέσει στο πλάι για οποιοδήποτε λόγο, εκεί ακριβώς στο ίδιο σημείο θα είναι και το σημάδι. Που θα είναι δηλαδή? Στο τεπόζιτο?
φιλε SeNNinhA δεν μιλαμε για ενα μηχανακι......
μιλαμε για ΟΛΑ τα μεταχειρισμενα μηχανακια που εχει δει ο φιλος, ακομα και αυτα που εχει δει στο ιντερνετ !!:eyepop: :eyepop: :eyepop:
σου λεει οτι και η φωτογραφια που εχει βαλει δεν ειναι απο το μηχανακι που τον ενδιαφερει αλλα απο καποιο αλλο που εχει δει στο ιντερνετ !
ολα ? ολα εχουν πεσει στο πλαι ? και απο την ιδια πλευρα ? και σε ολα δεν εχει χτυπηθει πουθενα αλλου ( τιμονι, ντεποζιτο, φλας κτλ ) και εχουν χτυπηθει στο ιδιο σημειο ?
μου φαινεται πολυ κουλο......
:beer: :beer:
ΥΓ.....αυτο που εννονω ειναι οτι ΝΑΙ, απο την φωτογραφια και αμα ηταν ΕΝΑ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ θα ελεγα και εγω οτι ειναι πεσιμο στο πλαι, κατα 90% με την μηχανη σταματημενη....
Στεκομαι στο γεγονος οτι ΟΛΑ τα μεταχειρισμενα φερουν ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο σημαδι...στο ιδιο σημειο !!
yannis24
08/05/2009, 12:08
να ρωτήσω κάτι που σκέφτηκα (μπορεί να λέω και εντελώς πατάτα!): Μπορεί σε οδήγηση με στυλ motard να φτάνει η μηχανή τόσο γερτή ωστε να βρίσκει στιγμιαία το λεβιεδάκι του φρένου στο έδαφος;
εγω που ειμαι και λιγο κουλαμαρια το βλεπω πολυ χλωμο ( δηλαδη σχεδον αδυνατο !!) να γινεται αυτο.....
θα εβρισκε το ποδι ( με μποτα ή χωρις) του οδηγου πρωτα στον δρομο και μετα αυτο........
Φιλαράκι μου.... αυτά που λες δεν γίνονται ούτε στην fantasy land.
Εκτός κι αν οδηγει κάποιος χωρίς μασπεδάκια....
Εχω βρει ένα μεταχειρισμένο mt-03 και το ψάχνω καλά διότι δεν ζητάει και λίγα... (5000 για μοντέλλο του 2006).
Δείχνει του κουτιού αλλά εκεί που το έψαχνα παρατήρησα ότι υπάρχει "γρατζουνιά" στο καπάκι που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο πίσω φρένο. Δηλαδή ακριβώς εκεί που θα έβρισκε το παπούτσι μας στο εσωτερικό του μέρος αν είχαμε το πόδι στο φρένο.
Η αλλιώς αν θέλετε εκεί που θα έβρισκε το φρένο αν η μηχανή έπεφτε δεξιά και αυτό στράβωνε!
Οι γρατζουνιές είναι περίπου 1χ1 εκατοστά.
Λέτε είναι δυνατόν να είναι από παπούτσι ή έχει φάει πέσιμο η μηχανή;
anti na pezoume ton atsynomo mpeka diadiktiaka na se enimeroso oti.......
Oi mixanes peftoune, einai nomos (gamo ton issaak pou anakalipse thn Varitita)
na pas se ena mixaniko pou empisteyese (kai logo epaggelmatos kseri ti na koitaksei) kai ean den exei kana sovaro emfanes simadi apo xontri stouka-ptosi, tote na thn pareis
fonzareli
08/05/2009, 12:13
η φάση είναι που ψάχνω φωτο με μτ-03 και σε όσες είναι μεταχειρισμένες υπάρχει γδάρσιμο στο ίδιο σημείο!
δεν έχω δει "ζωντανή" άλλη μεταχειρισμένη μτ-03 διότι στην πόλη μου απλά δεν υπάρχουν!
Μιλάω σαφώς για όσες φωτο (μεγαλου μεγέθους για να φαίνεται) βρήκα στο ιντερνετ.
Και μάλιστα δεν περίμενα να βρω με ίδιο σημάδι. Απλά έψαχνα μία για να κυκλώσω το σημείο ώστε να σας δείξω που ακριβώς εντοπίζεται το σημάδι που περιέγραψα!
Αρχικά δημιουργήθηκε από Julius
Oi mixanes peftoune, einai nomos
Oi dikes sas mixanes peftoune ...!!! :smokin:
(oi dikes mas einai monima kato ...):winka:
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
.....
(oi dikes mas einai monima kato ...):winka:
Οι δικές σας φιλαράκι δεν έχουν και λόγο να σηκωθούν.... :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :lol:
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Οι δικές σας φιλαράκι δεν έχουν και λόγο να σηκωθούν.... :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :lol:
Provlepo na tros ban apo ta texnika kai meta otan tha xanei ladia h alisida sou na do ti tha kaneis :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
:lol: :lol: :bigcry: :lol: :lol:
Provlepo na tros ban apo ta texnika kai meta otan tha xanei ladia h alisida sou na do ti tha kaneis :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Ασε.... τωρα εχω ένα τσικι-τσικι που ακούω
Θα είναι κανένας απο τους παραπάνω που προσπαθεί να την σηκώσει.... :rotflmao: :rotflmao: :lol:
yannis24
08/05/2009, 12:24
Oi mixanes peftoune, einai nomos (gamo ton issaak pou anakalipse thn Varitita)
Ο παγκόσμιος βαρυτικός νόμος του Νεύτωνα
Κάθε σωματίδιο στο σύμπαν έλκει κάθε άλλο σωματίδιο με δύναμη ανάλογη του γινομένου των μαζών τους και αντιστρόφως ανάλογη του τετραγώνου της απόστασης του κέντρου βάρους τους.
Δεύτερος Θερμοδυναμικός Νόμος
Σύμφωνα με το “δεύτερο Θερμοδυναμικό αξίωμα”, η εντροπία, δηλαδή η αταξία ενός συστήματος τείνει, αν αφεθεί μόνο του, να αυξηθεί.
Νόμος του Σαρλ (Charles)
Ο νόμος του Charles (ή νόμος της ισόχωρης μεταβολής) λέει πως η πίεση P είναι ανάλογη της απόλυτης θερμοκρασίας T μιας ορισμένης ποσότητας ιδανικού αερίου, υπό την προϋπόθεση ο όγκος να είναι σταθερός (V=σταθ.).
Νόμος του Μπόιλ
Ο όγκος ενός αερίου είναι αντιστρόφως ανάλογος της πίεσης αυτού, σε σταθερή θερμοκρασία.
Νόμος του Julius
Oi mixanes peftoune
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από yannis24
Ο παγκόσμιος βαρυτικός νόμος του Νεύτωνα
Κάθε σωματίδιο στο σύμπαν έλκει κάθε άλλο σωματίδιο με δύναμη ανάλογη του γινομένου των μαζών τους και αντιστρόφως ανάλογη του τετραγώνου της απόστασης του κέντρου βάρους τους.
Δεύτερος Θερμοδυναμικός Νόμος
Σύμφωνα με το “δεύτερο Θερμοδυναμικό αξίωμα”, η εντροπία, δηλαδή η αταξία ενός συστήματος τείνει, αν αφεθεί μόνο του, να αυξηθεί.
Νόμος του Σαρλ (Charles)
Ο νόμος του Charles (ή νόμος της ισόχωρης μεταβολής) λέει πως η πίεση P είναι ανάλογη της απόλυτης θερμοκρασίας T μιας ορισμένης ποσότητας ιδανικού αερίου, υπό την προϋπόθεση ο όγκος να είναι σταθερός (V=σταθ.).
Νόμος του Μπόιλ
Ο όγκος ενός αερίου είναι αντιστρόφως ανάλογος της πίεσης αυτού, σε σταθερή θερμοκρασία.
Νόμος του Julius
Oi mixanes peftoune
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
ax xa xa xa xa xa xa
pantos to exete katalavei oti....:a41:
anti na toy peite toy anrhtopou oti den trexei mia apo mia gratzounia memonomeni kai se toso mikri ektasi den leei tipota apolytos gia thn istoria kai thn poiotita tis motosikleta.... ton rotate gia thn fora toy gdarsimatos kai exete vgelei simperasma mexri ti papoutsi forouse o odigos
IMARTOOON
yannis24
08/05/2009, 12:34
μα αυτο λεω και εγω.....
ειναι μια γρατζουνια μικρη , σε ενα σημειο που το εχουν ολες σχεδον , οποτε......
αμα το υπολοιπο μηχανακι ειναι καλο....βουρ στον πατσα !!!
:beer: :beer: :beer: :beer:
Μεταφερθήκαμε στους Προβληματισμούς (για να κάνει καμιά δουλειά και ο κοπροσκυλοΜάικ...) :winka:
powerphot
08/05/2009, 12:58
Αν δεν έχει πέσει μια μηχανή(πράγμα χλωμό), το σημάδι είναι πιθανό να προέρχεται απο το λυσιμο του καπακιού από τον μηχανικό όταν κάνει σέρβις χωρίς να βγάλει το πεντάλ.
Γιαυτό είναι το ιδιο σημαδι σε όλες.
devil's animal
08/05/2009, 13:31
να την παρεις την μηχανη και να μην δινεις σημασια σε τετοιες χαζομαρουλες!!
Όλες οι μηχανές πέφτουν αλλά όλες οι μεταχειρισμένες που πουλούνται είναι σε άριστη κατάσταση κι αγρατζούνιστες και δεν έχουν πέσει ποτέ. :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :lol:
Καταρρίπτεται έτσι το θεώρημα του Λούλιου.....
fonzareli
10/05/2009, 18:45
πέρασα πριν λίγο από το χώρο που την έχουν και είδα ότι λείπει το ρεζερβουάρ.
Τρέχα γύρευε γιατί. Ετσι για να μου μπαίνουν υποψίες και νεύρα...
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Μεταφερθήκαμε στους Προβληματισμούς (για να κάνει καμιά δουλειά και ο κοπροσκυλοΜάικ...) :winka:
& τι να το κάνω τώρα εγώ εδώ? :lol: :lol: :wave2: