View Full Version : CBF 250 vs Cb250rs
Έχω ένα περιέργο δίλημα. CBF 250 μτχ 3ετίας η CB250 rs 20 ετίας?? Στην περίπτωση βέβαια που το τελευταίο είναι σε άριστη κατάσταση. Πόσο πιο εξελιγμένο είναι το σύνολο ανάρτηση - πλαίσιο στην περίπτωση του CBF? Πιστεύω πως η μεγάλη διαφορά θα είναι στα φρένα.
Απο την εξίσωση βγάλτε έξω το οικονομικό για προφανείς λόγους. Θα αξίζει το Cb 250rs?
Δεν βλέπω να είναι και πολύ hot το δίλλημα..
kostasmms
11/05/2009, 22:52
Πλάκα κάνεις ή είναι τυπογραφικό λάθος το 20ετίας????????
TOLISTOLAROS
11/05/2009, 22:56
Αν το CBR e;inai se πολύ καλή κατάσταση(και σε όσο γίνεται λογικά χιλιόμετρα) και 500? παρτο.
Πρόσεξε όμως να ισχύουν ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ που σου είπα.
Εννοείται φυσικά ότι δε θα το'χεις για κάθε μέρα.Μη γράφεις άσκοπα χλμ σε μηχανάκι που ναι μεν είναι γαμάτο και συλλεκτικό αλλά όσο να'ναι παλιό.Μια μαλακία να γίνει ψάξε βρες ανταλλακτικά,πλαστικά...
Τσίμπα ένα παπί C50 RRRR :D kai to CBR αν ισχύουν τα παραπάνω.
Αλλιώς CBF αβλεπή
Μιλούσα πιο φιλοσοφικά περί χρήσης αυτών και συμπεριφορά τους στο δρόμο.
Δεν είναι CBR αλλα CB 250 rs (γυμνό). Σαν ένα cbf του παρελθόντος. Βγάλτε την αγορά απο την εξίσωση... Μόνο και μόνο σαν εξέλιξη - οδήγηση. Γιαυτό θα ήθελα να προκαλέσω την κουβέντα
TOLISTOLAROS
11/05/2009, 23:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από soultz
Μόνο και μόνο σαν εξέλιξη - οδήγηση.
Απριλια RS 125
Suzuki RGV-Γ
Αφού γουστάρεις εξέλιξη πάρτα,λιώστα να το φχαριστηθείς
CB250 υπάρχουν μερικά αλλά το rs πού το βρήκες;
Ξεκίνησα, αλλα μάλλον δεν προκαλείται η κουβέντα που σκόπευα, θέλωντας να συζητηθεί η εξέλιξη ενός όμοιου μοντέλου. Πόσο μπορεί να υστερεί μεσα σε αυτά τα χρόνια ένα μοντέλο του 84 σε σχέση με το αντίστοιχό του, σύγχρονο όταν πολλά απο τα στοιχεία που το απαρτίζουν είναι όμοιας λογικής. Νομίζω πςσ επισύναψα και μια φώτο του μοντέλου που λέω
163462
:eyepop: κάνεις πλάκα έτσι? ένα τέτοιο είχε ο πατέρας μου πάνω κάτω όταν ήμουν αγέννητος.. :lol: :bigcry:
μην τρελλαθούμε.. πλαίσιο αναρτήσεις φρένα είναι 25 χρόνια πίσω..:wave2:
nassosxlvbros
22/05/2009, 06:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από epp1640
:eyepop: κάνεις πλάκα έτσι? ένα τέτοιο είχε ο πατέρας μου πάνω κάτω όταν ήμουν αγέννητος.. :lol: :bigcry:
μην τρελλαθούμε.. πλαίσιο αναρτήσεις φρένα είναι 25 χρόνια πίσω..:wave2:
no worries...και τα σημερινα commuters 25ετίας ανάρτηση φοράνε ! :lol:
πέρα από τη πλάκα αν η τιμή είναι δελεαστική,κινείται αξιοπρεπώς και δεν θέλει μια περιουσία να γίνει μηχανάκι και να τσουλάει καλά,το παλιό RS είναι ένα τίμιο μηχανάκι για μες την πόλη,ε, και λίγο παραέξω,και από αξιοπιστία σκυλί μαύρο...κάνεις και μια έρευνα αγοράς για το τι ανταλλάκτικό κυκλοφοράει-αν θυμάμαι καλά φοράει το μοτέρ των XL-XL-R 250 συνεπώς θέματα με δυσεύρετα ανταλλακτικά δε θα έχεις...κι όπως λεν οι άγγλοι γι'αυτό: "Older but small, light,single cylinder,quick, nice. Hard wearing and cheap.".... Μη σου πω πως το κόβω νάναι πιο σπιρτόζικο από το CB-F...:wave2:
paschalis
24/05/2009, 13:11
παρε φιλε μου ενα μεταχειρισμενο cbfακι σε καλη κατασταση για να εισαι κυριος!!!!;)
sapila racing
24/05/2009, 14:06
Το CBF δεν το εχω καβαλήσει αλλά απ οτι γράφουν οσοι το εχουν υπολείπεται σε επιδόσεις του CB250 RS το οποίο βγάζει 145 πραγματικά χιλιόμετρα και ζυγίζει μόνο 130 κιλά.
To είχα παλιά.
Εγω θα σου έλεγα αν βρεις ενα καλό, και με καλή κεφαλή χωρις διαρροές και ρωγμές να το πάρεις!
Εχει πολύ καλό κράτημα και φρένα για την εποχή του και πιστευω οτι είναι εφαμιλλο του CBF.
Οι υπόλοιποι που δεν γνωρίζουν καν το μηχανάκι πως εχουν γνώμη?
Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
Το CBF δεν το εχω καβαλήσει αλλά απ οτι γράφουν οσοι το εχουν υπολείπεται σε επιδόσεις του CB250 RS το οποίο βγάζει 145 πραγματικά χιλιόμετρα και ζυγίζει μόνο 130 κιλά.
To είχα παλιά.
Εγω θα σου έλεγα αν βρεις ενα καλό, και με καλή κεφαλή χωρις διαρροές και ρωγμές να το πάρεις!
Εχει πολύ καλό κράτημα και φρένα για την εποχή του και πιστευω οτι είναι εφαμιλλο του CBF.
Οι υπόλοιποι που δεν γνωρίζουν καν το μηχανάκι πως εχουν γνώμη?
:blush: Έχεις ένα δίκιο.. απλά το πλαίσιο του μου φάνηκε λίγο ασθενικό.. wow επιστημονική διαπίστωση :p για τα άλλα έκανα την πυθεία :p
sapila racing
24/05/2009, 18:14
Ηταν και είναι καλό μηχανάκι και πιστευω οτι είναι καλύτερο από το CBF, αρκεί να είναι σε καλή κατάσταση, που είναι δύσκολο.
164450
sapila racing
24/05/2009, 18:15
Eκανε και καλά άλματα!
Αντε βάλε το CBF σε πίστα Μοτοκρόςς κι αν δεν κοπεί στα δύο ελα να μας το πείς! :eek:
Πανόραμα Θεσσαλονίκης, 1986.
164451
Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
αρκεί να είναι σε καλή κατάσταση, που είναι δύσκολο.
ΑΥΤΟ.... αν ειχαμε μια μηχανη του χρονου ....θα γυρνουσαμε ολοι να παρουμε μηχανακια 1980-2000 (ΟΧΙ καινουρια) :sad: αλλα δεν εχουμε
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Καθώς η μέρες πέρασαν το μηχανάκι το πήρα. CB 250 rs με 19.000 χλμ. Ήταν του πατέρα μου και βρίσκονταν χρόνια σε αποθήκη. Εδώ και τρια χρόνια κυκλοφορούσε αλλα όχι στα χέρια μου. Η γενική του κατάσταση είναι αρκετά καλή ενώ όσον αφορά στον κινητήρα νομίζω τέλεια. Πέρα απο κάτι μικροφθορές που με τον καιρό θα γιατρευτούν. Είναι αρκετά σπιρτόζικο, έχει ωραίο ήχο, συμπαθητικά φρένα και μέχρι τώρα μου χει αποδείξει πως για πόλη είναι άριστο.
Την ερώτηση την είχα ξεκινήσει έχοντας επίγνωση των χρόνων και την επίδρασή τους στα οχήματα και την τεχνολογία...όμως έχει παρόμοιο μοτέρ(πιο ελεύθερο και λίγο πιο δυνατό), παρόμοιο πλαίσιο, παρόμοια (ελαφρά υποδεέστερα λόγω παλαιότερου μπροστινού) φρένα...
Πολύ χαίρομαι που ακούω αποψεις και απο ανθρώπους που το είχαν και το αγαπήσαν
Καλα χιλιόμετρα σε όλους