PDA

View Full Version : Ταλάντωση τιμονιού

jp79
11/05/2009, 09:21
Είμαι ένας ευτυχής κάτοχος ενός FZ1 Fazer του 2006 με 13000 Χιλιόμετρα το οποίο το πηγαίνω σχετικά χαλαρά χωρίς καθόλου σούζες και δεν ανεβαίνω πεζοδρόμια. Έχω παρατηρήσει κάτι που με ανυσήχισε. Όταν αφήνω το τιμόνι απο τα χέρια μου αυτό μετα απο λίγο αρχίζει και ταλαντέυται σε ρυθμό ανυσηχιτικό. ιδίως όταν η ταχύτητα πέσει στα 80 με 70 χιλιόμετρα. Σήμερα το δοκίμασα και στην αττική οδό και πάντα όταν έπεφτα κάτω απο τα 80 άρχιζε αυτή η ταλάντωση. Θα έπρεπε να αγχώνομαι? Σημειωτέων το συγκεκριμένο μηχανάκι το πήρα το 2008 αφού είχε καθήσει ενάμισι χρόνο στο μαγαζί. Ευχαριστώ εκ των προτέρων

DrBig
11/05/2009, 09:28
Ναι θα επρεπε να αγχωνεσαι! Σε μια μηχανη που ειναι φτιαγμενη να παει με 250+ και ταλαντευεται στα 80- κατι σιγουρα δεν παει καλα!

κοιτα:
1) οι τροχοι ειναι ζυγοσταθμισμενοι
2) τα ελαστικα ειναι σε καλη κατασταση
3) την κατασταση των ρουλεμαν του τιμονιου
4) οι αναρτησεις ειναι σωστα ρυθμισμενες
5) ρουλεμαν τροχων και ψαλιδιου

ακομα ελεγξε αν ο λαιμος ειναι σωστα σφιγμενος. Παντως το γεγονος οτι συμβαινει σε μικρες ταχυτητες μαλλον σημαινει οτι ειναι θεμα καποιου συντονισμου και θα υπεθετα οτι ειναι το (1)

THEOD
11/05/2009, 11:30
Θεωρώ ότι δεν έχεις πάνω βαλίτσα...

Τσέκαρε πιέσεις στα λάστιχα και ζάντες. Μια ελάχιστα αρπαγμένη ζάντα είναι σύνηθες στούς κωλόδρομους που κυκλοφορούμε....Αν τα λάστιχα μείναν ξεφούσκωτα επί αρκετό διάστημα στο μαγαζί δεν αποκλείεται να κάναν "μάγουλα"....

Αν αυτά ΟΚ αρχίζεις και ψάχνεις ρουλεμάν, ζυγοσταθμίσεις, εντελώς λάθος ρυθμίσεις σε ανάρτηση, κλπ... Πάρτα με την σειρά και ξεκίνα από τα εύκολα... :wave2:

kamnaa
11/05/2009, 11:32
Συνηθως φταινε τα λαστιχα και πιθανων πρεπει να τα αλλαξεις.Ελεξε την ημερομηνια κατασκευης τους.

jp79
11/05/2009, 11:54
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Ξέχασα να αναφέρω οτι έχω μπαγκαζιέρα πίσω της GIVI 46. Τώρα πρέπει να αρχίσω τους ελέγχους...

THEOD
11/05/2009, 12:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από jp79
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Ξέχασα να αναφέρω οτι έχω μπαγκαζιέρα πίσω της GIVI 46. Τώρα πρέπει να αρχίσω τους ελέγχους...

Βγάλε την μπαγκαζιέρα και όλα θα στρώσουν... :wave2:

jp79
17/05/2009, 18:10
Λοιπον! Εβγαλα την μπαγκαζιέρα και έστρωσαν όλα! Τώρα πρέπει να πίσω την γυναίκα οτι δεν την χρειαζόμαστε! ευχαριστώ πολύ! Ευτυχώς δεν χτειάστικε να τρέχω στους μάστορες

laryfz1
20/05/2009, 21:15
μην σε ανησυχει καθολου, το εκανε και μενα και η απαντηση ηταν οτι η μηχανη οδηγειτε με τα χερια και οχι χωρις αυτα, αν το προβλημα το κανει εστω και αν πιανεις το τιμονι χαλαρα, τοτε ναι εχεις προβλημα