PDA

View Full Version : Laternative!!!!!!

Ταξιδευτής *2
13/05/2009, 20:46
...η δομή του αρχετυπικού alternator!!!

..και άλλο κακό που έχει παραγίνει!! (..το κράτος! ..πού είναι το κράτος!! ..η πολιτεία δεν μεριμνά!!)
..βγαίνεις έξω, μπαίνεις μέσα, παντού τυπάκια που ακούνε Alternative!!
..μιλάμε έχει καταλήξει ο πιο ασαφής όρος μετά τις λέξεις - έννοιες θεός και άνθρωπος (..τι είναι ο άνθρωπος, που παει ο άνθρωπος ... προσωπικά προτιμώ την λέξη άνθρωπας .. γεια σου Johnn!!)
..για τα πάντα υπάρχει ένα alternative
alternative rock
alternative jazz, house, hip - hop (ε, αφού άκουσα και alternative Hip Hop!!)
alternative κλαρίνα, alternative λατέρνες (αυτό είναι laternative!), alternative νανουρίσματα και alternative ψάλτες!!
..και πλάκα μεγαλειωδών διαστάσεων, προκύπτει απαξ και όταν παριστώντας το ανίδεο βλαχάκι ρωτήσεις οποιοδήποτε ανίδεο βλαχάκι
..ουαου!! ..ωραία μαγκια ρε man!! ..αλλά για πες με ρε συ!
τι είναι αυτό το alternative ;
(..θα σου απαντήσει! ..αυτό είναι σίγουρο!)

..είμαι περικυκλωμένος απο Alternative!! ..αμα δε γουστάρεις, αμα δεν μπορείς, αμα δε συμβιβάζεσαι, (άμα έχεις κάνει τάμα!) φύγε απο την μάζα! ..γίνε και ΄συ alternative!! (..πρόσεχε μόνο τα πράγματα σου! ..είναι λίγο στριμόκωλα..μικρό μαγαζί, πολύς κόσμος)
..αναρωτήθηκα χθές, ποιό είναι άραγε το alternative του alternative ;

..αλλος κανείς για mainstream ; !!!

vangelis 64
13/05/2009, 20:58
Όταν είσαι ντενεκές και δεν έχεις να πεις κάτι καινούργιο,παίρνεις μια παλιά ιδέα και αλλάζεις το περιτύλιγμα,το όνομα κι είσαι έτοιμος.

Τι θες...από μουσική,από εμπορικά προϊόντα...ό,τι γουστάρεις.:lol: :wave2:

super_toto
14/05/2009, 23:06
Καλά που τους είδες όλους αυτούς τους alternative?

Tpap
14/05/2009, 23:21
Τις προάλλες παρευρέθηκα σε γενέθλια φίλης, όπου κάποια στιγμή αντίκρυσα μια κοπελίτσα ντυμένη κάπως πιό ιδιαίτερα.
Λίγο τα χρώματα, λίγο η εμπριμέ μακρυά φουστάνα, λίγο τα πασούμια, λίγο κάτι περίεργα χαΐμαλιά με έκαναν να ρωτήσω διακριτικά την φίλη μου δίπλα...:

-''τσιγγανάκι...?''
-''όχι, ρε...ολτέρνατιφ..''
-''οκ...'' απάντησα δείχνωντας ότι κατάλαβα τι εννοούσε.

:confused: :sick:

vangelis 64
15/05/2009, 00:27
Τι σού είναι πάντως ρε παιδί μου το promotion κασι η πλύση εγκεφάλου ε;Κάθε μια στο τόσο βρίσκεται και κάτι φανταχτερό,μελαγχολικό,έξυπνο(και καλά)πιασάρικο...
κάτι τέλος πάντων που κάνει εντύπωση και σε κάνει να νοιώθεις μέρος τού γίγνεσθαι...να είσαι ιν ρε παιδί μου,μάγκας...να μη μασάς.

Ειδικά αυτή η μαλακία με τα ρούχα είναι απίστευτη.Μπορεί να βγει στη μόδα ας πούμε ό,τι πιο κιτς και χοντροκομμένο υπάρχει,αλλά σού το πλασσάρουν με τέτοιον τρόπο
που όχι μόνο δεν αισθάνεσαι καραγκιόζης αλλά,έτσι και δεν το ακολουθήσεις,νοιώθεις πως έχεις μείνει πίσω...δεν κάνεις!
Το πιο ωραίο δε είναι ότι νομίζεις πως έχεις άποψη κιόλας.
Ρούχα,μουσική,τρόποι συμπεριφοράς και ομιλίας...μόδες που πάνε κι έρχονται.Και τα γίδια μπαίνουν στο μαντρί με τη σερά....:sad:

gregorgeous89
15/05/2009, 01:01
Έντάξη ρε παιδιά ! να ακολουθήσουμε την μόδα των soviet τότε! Ένα πουκάμισο για όλους!!!
Υπερβάλλετε λίγο.
Και το ντύσιμο τρόπος έκφρασης είναι, αφήστε τα παιδιά να έχουν άποψη.Σας αρέσει ποιο πολύ δηλαδή το "φοράω ότι φοράνε όλοι?","ακούω ότι ακούνε όλοι?"
Είμαι με νεαρά παιδιά καθημερινά λόγο δουλειάς και (πιστέψτε με) 1000 φορές τα alternative από τα άλλα, που σαν πρόβατα βοσκάνε σε mainstrem λιβάδια αποχαύνωσης ...πω πω τι έγραψα ???:hypnotize

EVI
15/05/2009, 01:35
:rolleyes: γιατι...το μακρυ μαλλι και τα μαυρα ρουχα δεν ηταν πλασαρισμενα για τους ροκαδες- μεταλλαδες....απλα το κινημα κρατησε για μισο αιωνα και ειναι πλεον συνηθες...καποτε ομως?????

εξαλου ολοι και ολες ιδιες ειναι....οταν βλεπω κατι διαφορετικο ειναι η μειονοτιτα....τα παιδια εχουν αναγκη να ανηκουν καπου αλλοι με μουσικη αλλοι με ομαδες

ακομα και εμεις ανηκουμε στην περηφιμη ''μοτοσυκλετιστικη οικογενεια'' ....:winka:

vangelis 64
15/05/2009, 11:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από gregorgeous89
Έντάξη ρε παιδιά ! να ακολουθήσουμε την μόδα των soviet τότε! Ένα πουκάμισο για όλους!!!
Υπερβάλλετε λίγο.
Το ίδιο πράγμα λες απ' την ανάποδη.Κάποια φόρμα δηλαδή πρέπει ν' ακολουθούμε.Ή το καινούργιο φρούτο που λέγεται αλτέρνατιβ,ή το σοβιέτ.
Στρατιωτάκια δηλαδή και στίς δύο περιπτώσεις,όπου δεν βάζεις την προσωπική σου αισθητική και γούστο στο ντύσιμο αλλά ακολουθείς τίς επιταγές τής μόδας.
Δεν βλέπω καμμια ουσιαστική διαφορά δηλαδή,το περιτύλιγμα αλλάζει.Απλά όταν η επιβολή έρχεται με τη μορφή χούντας,στα μούτρα δηλαδή,αντιδρούμε,ενώ όταν μάς την περνάνε έτσι γλυκά,αγοράζουμε.
Και το ντύσιμο τρόπος έκφρασης είναι, αφήστε τα παιδιά να έχουν άποψη.Σας αρέσει ποιο πολύ δηλαδή το "φοράω ότι φοράνε όλοι?","ακούω ότι ακούνε όλοι?"
Σε ποιόν απευθύνεται το ντύσιμό μου;Σε μένα που κοιτάζομαι στον καθρέφτη ή στούς άλλους που με κοιτάνε;
Γιατί να θέλω να βγάλω προς τα έξω,αυτό που αισθάνομαι για μένα και τον περίγυρό μου,μέσω τού τρόπου που ντύνομαι;
Δεν είναι προτιμώτερο,αντι να να ντύνομαι σαν ηλίθιος ,να κουβεντιάσω αυτά που βλέπω και αισθάνομαι;

Θυμάμαι στο σχολείο τούς κνίτες να ντύνονται σα λέτσοι και να βρωμάνε,τούς ροκο-μεταλλο..απαυτούς να φοράνε αρβύλες,κολλητά τζιν η δερμάτινα,αλυσίδες και σταυρούς,τούς politeia tennis club με fred perry και lacoste...κλπ κλπ.
Πόσοι απ' αυτούς είχαν ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ άποψη;Δηλαδή ρε αδερφέ τι το κακό έχει να φορέσεις κάτι "συνηθισμένο",ένα απλό τζιν,ένα καθαρό μακό...από τα ρούχα θα ξεχωρίσουμε;
Δεν είναι άλλωστε εξ' ορισμού ο καθένας μας μια μοναδική οντότητα;Τα ράσα κάνουν θα τον παππά;

Είμαι με νεαρά παιδιά καθημερινά λόγο δουλειάς και (πιστέψτε με) 1000 φορές τα alternative από τα άλλα, που σαν πρόβατα βοσκάνε σε mainstrem λιβάδια αποχαύνωσης ...πω πω τι έγραψα ???:hypnotize Πράγματι,ούτε εγώ το κατάλαβα αυτό το τελευταίο:lol: αλλά ποιοί είν' τα πρόβατα τελικά;

gregorgeous89
15/05/2009, 23:49
Ενδιαφέροντα αυτά που γράφεις αλλά γιατί τότε να μην τα ισοπεδώσουμε όλα και να απορρίψουμε κάθε είδους έκφραση από τέχνη μέχρι ...τα πάντα που απευθύνονται στους άλλους με σκοπό να δηλώσουν κάτι.
Έχω και εγώ αλλεργία στους δήθεν.
Το 95 ήμουν Λονδίνο. Τότε περίπου η ανεξάρτητη μουσική σκηνή έπαψε να είναι ανεξάρτητη και μεταμορφώθηκε σε εμπορική.Το πρόβλημα δεν είναι εκεί.Το θέμα είναι αν μπορεί να έχει την ίδια ποιότητα ανεξάρτητα εάν απευθύνετε πλέων στις μάζες.
Το ίδιο ισχύει με τους "εναλλακτικούς"
Δηλώνουν πράγματι κάτι ή απλά ακολουθούν μια μόδα?

Γιατί να θέλω να βγάλω προς τα έξω,αυτό που αισθάνομαι για μένα και τον περίγυρό μου,μέσω τού τρόπου που ντύνομαι;
Γιατί όχι ρε εσύ? Άσε που και με το jean και το t-shirt πάλι κάτι δηλώνεις!

αλλά ποιοί είν' τα πρόβατα τελικά
Όσοι είναι μέσα στην στάνη ανεξάρτητα από το τι φοράνε! :wave2:

vangelis 64
16/05/2009, 01:25
Ενδιαφέροντα αυτά που γράφεις αλλά γιατί τότε να μην τα ισοπεδώσουμε όλα και να απορρίψουμε κάθε είδους έκφραση από τέχνη μέχρι ...τα πάντα που απευθύνονται στους άλλους με σκοπό να δηλώσουν κάτι.
Βρε καλέ μου άνθρωπε,γιατί πας απ' το ένα άκρο στο άλλο;Ποιός μίλησε για ισοπέδωση και απόρριψη;:confused: :confused:
Για προσωπικό γούστο και αισθητική μίλησα,που απουσιάζουν και στα δυο σου παραδείγματα,όχι για μηδενισμό το γαμημένο!!

Το ίδιο ισχύει με τους "εναλλακτικούς"
Δηλώνουν πράγματι κάτι ή απλά ακολουθούν μια μόδα?
Εγώ λέω το δεύτερο και το εξήγησα.Εσύ
τι λες;

Γιατί όχι ρε εσύ? Άσε που και με το jean και το t-shirt πάλι κάτι δηλώνεις!
Τι δηλώνω αλήθεια;Όχι να μού πεις!!Και τι σχέση έχει η "δήλωση" που κάνω εγώ με το τζιν-μακό με τον αλτέρνατιβ-ίμο-τρέντυ(άκου ονόματα ρε πούστη μου)που θέλει να τραβήξει την προσοχή;

Όσοι είναι μέσα στην στάνη ανεξάρτητα από το τι φοράνε! :wave2: Σωστό αλλά αοριστολογείς και υπεκφεύγεις!

Η δική μου άποψη είναι ότι πρόβατα είναι όσοι ακολουθούν τίς εκάστοτε προσταγές τής μόδας-είτε για ντύσιμο μιλάμε είτε για μουσική κλπ-..
χωρίς να μπουν στον κόπο να εξετάσουν αν ,το κάθε τέτοιο φρούτο,τούς αρέσει ή τούς ταιριάζει.

Άσχετο και οξύμωρο....Το ξέρεις ότι οι κατασκευαστές ελαστικών χαράζουν τα λάστιχα με κύριο γνώμωνα το look?

:beer: :wave2:

Maira
16/05/2009, 07:07
Νομίζω πως απλά σήμερα οι νέοι δεν κάνουν κάτι επειδή τους αρέσει! Το κάνουν γιατί είναι στη μόδα! Γιατί πουλάει! Δεν έχει σημασία νομίζω αν θα είναι αλτερνατιβ, ιμο, τρεντι. Το κακό είναι ότι δεν το κάνουν γιατί τους λέει κάτι! Απλά πουλάει περισσότερο!

Παλιότερα, οι ροκάδες, τα μέταλλα και άλλα ήταν άποψη, ήταν τρόπος σκέψης. Τώρα όλα αυτά έχουν γίνει απλά τρόπος ντυσίματος. Τους άρεσε να δηλώνουν αυτό που είναι για αντίδραση. Τώρα δηλώνουν αυτό που είναι για να είναι μέσα στους πολλούς.

Αλλά δεν φταίνε μόνο τα παιδιά! Φταίνε οι γονείς και όλοι εμείς που δεν συζητάμε μαζί τους!!!

950dim
16/05/2009, 10:05
Ωωωωππππ,μολις συνειδητοποιησα πως κι εμεις με τα ΚΤΜ alternatives ειμαστε!!!
Δε κυκλοφορουν και πολλα...
Ωραια...θα το λεω!!!!:rotflmao:

Απ΄την αλλη ομως,με τζιν και tshirt κυκλοφορω...μηπως ειμαι mainstream;;;

Μπερδευτηκα... :confused:

Και λιγο σοβαρα τωρα,σαν τα πιθικακια που μιμουνται κινησεις,
αντιγραφουμε και υοθετουμε αντιληψεις/εκφρασεις ευκολα στη προσπαθεια μας να ΔΙΑΦΕΡΟΥΜΕ...
δε νομιζω πως ολοι αυτοι οι ιμοσιοναλ/τρεντυ πιτσιρικαδες εκφραζουν καποια σταση ζωης γιατι στα 12 και 15 χρονια σου,δεν εχεις και πολλα πραγματα να σε αγχωνουν ωστε να κανεις την επανασταση σου... περα απο τη φραντζα να πεφτει στους ωμους!!!
Απλα αυτα τα βλεπαμε στο ΜTV πριν 10 χρονια...

Τελικα ο αλτερνατιβ ποιος ειναι;;;;ο χαϊστας με το σηκωμενο γιακα στο Lacoste ;;;;
Το κοριτσακι με τη φραντζα στα ματια,στενο τζιν και μαλλια ατιμελητα πιασμενα πισω με μολυβι;;;
Γιατι βλεπω τελευταια πολλα πιτσιρικα ντυμενα το ιδιο...λες και συννενοουνται πριν βγουν...
Με ολα αυτα ξεχασαμε και τους ΙΜΟ...αληθεια εχω καιρο να δω ιμο,τι εγινε,κουρευτηκαν;;;
Τους περασε η μελαγχολια;;;;
τελειωσε η ρεβολιουσιον;;;;:a33:

doctor x
16/05/2009, 10:16
παλια υπηρχαν περισσοτερες "φυλες"αλλα και...λιγοτερη πληροφορια .καθενας αισθανεται την αναγκη πολλες φορες ν ανηκει καπου.και μεσα στον γενικοτερο αχταρμα με ...ελαφρολαικα διπλα σε ηλεκτρο και...πανκ προτιμω καποιους που ξεχωριζουν!ολα απο την εξωτερικη εμφανιση ξεκινανε και μια μορφη "προσωπικης μοδας".το ποσο θα εμβαθυνει καποιος και θα φτιαξει την προσωπικη του κουλτουρα ειναι δικο του θεμα.οσο για τους παλιοτερους τους ειδαμε κ αυτους !εκαναν 2 παιδια ενα γαμο ενα διαζυγιο διοριστηκαν στο δημοσιο κ οταν δεν πανε "ζευγαρια "σε ταβερνες και τυχει να βρεθουν σε ενα μερος κ ακουσουν sonic youth πεφτουν σε...ρομαντικη καταθλιψη αναπολωντας το παρελθον!δεν ειναι τυχαιο που(οσον αφορα τη μουσικη που ακουγαν τουλαχιστον)δεν εχουν ιδεα τι εχει κυκλοφορησει μετα τον...διορισμο τους(υπολογιζεται γυρω στα ...28 με 30 ετη ηλικιας!)
μπειτε σ ενα ελληνικο σπιτι.ποσες βιβλιοθηκες ,δισκους,πινακες θα δειτε?(περα απο το...σκρινιο της ...γιαγιας!)
ξεχναμε ευκολα μου φαινεται και δεν εχουμε και ...πολυ καλες σχεσεις με τον καθρεφτη!

γι αυτο....slow the flow.....
http://www.youtube.com/watch?v=HDtE6XXCAbw

gregorgeous89
16/05/2009, 11:05
Γεράσαμε (?) ξεχάσαμε (?) και κρίνουμε αυστηρά και αφ υψηλού!

950dim
16/05/2009, 11:47
ΛΑΘΟΣ ΤΡΑΓΙΚΟ να οριζουμε το προφιλ καποιου βασει ενδυματολογικης επιλογης και μονο!!!

Καποια στιγμη στο παρελθον,στην εταιρεια που εργαζομουν μπαινει τυπος...
τσεκαρω εμφανιση...
φορουσε ενα παλιο σκισμενο τζιν(οχι βρωμικο),ενα κοντομανικο ξεβαμμενο μπλουζακι και ενα παλιο ψαθινο καπελο...
αξυριστος σε σημειο οριακης γενιαδας...
με γυαλακια...
γραφικος επαιτης Ομονοιας!
Καθως ετοιμαζομουν να πω:¨δυστυχως δεν υπαρχουν ψιλα...¨ με ρωταει για καποια οδο εκει κοντα...
Του απαντω και πιανουμε κουβεντα...
Μη πολυλογω,ο τυπος ηταν πρωην στελεχος τεχνικης εταιρειας στην Σαουδ.Αραβια,ταξιδια σε Λατινικη Αμερικη,Αφρικη κλπ,νυν συγγραφεας και αμπελουργος!
¨Ναι,εχω κατι χωραφακια και καλλιεργω για παρτη μου,βγαζω το κρασακι μου,γραφω,ζωγραφιζω κλπ!
Και φευγει με ενα Τσεροκι...
Ερωτηση:Τι τυπος ηταν;;;Ιμο,Τρεντυ,η ζητιανος;;;

vangelis 64
16/05/2009, 12:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από 950dim
ΛΑΘΟΣ ΤΡΑΓΙΚΟ να οριζουμε το προφιλ καποιου βασει ενδυματολογικης επιλογης και μονο!!!
Δεν νομίζω ότι έγινε κάτι τέτοιο.Η κουβέντα έχει να κάνει με την προσωπική και τη συλλογική αισθητική.:wave2:

gregorgeous89
17/05/2009, 23:21
H έλλειψη αισθητικής γατί είναι άποψη ?
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το να φορέσω κάτι απρόσωπο-άοσμο με κάνει και υπεράνω μόδας και καθοδήγησης.
Όπως σε τόσους άλλους τομής δηλώνουμε κάτι με τις επιλογές μας έτσι και με το ντύσιμο.
Το τι δηλώνει ο καθένας είναι το θέμα και εάν δηλώνει "δίνω το μηνιάτικο μου για να φοράω t-shirt με σήμα το κροκοδειλάκι" και πήρα καταναλωτικό για παπούτσια με σήμα το δεντράκι, ε τότε μιλάμε για θυματοποίηση και κάλο στον εγκέφαλο απόρροια της έλλειψης χρίσης του τελευταίου.
Πιστεύω ότι αυτά που λέτε για αυτά τα παιδιά τα έλεγαν οι γονείς σας για τους χίπης ,ροκάδες ,Μοντάδες ,ροκαμπήλια ,Πανκιά ,νιουγουεβάδες κου λου που κου λου που.
Με τα χρόνια όμως αυτά έγιναν "γνήσια" αφού είναι τα δικά μας αυτά όμως κωλόπαιδα σήμερα είναι θύματα.

:wave2: