PDA

View Full Version : Πρώτες εμπειρίες στους 2 τροχούς

MiSA
19/05/2009, 19:40
Χαιρετώ την παρέα του forum, είμαι ένα ολόφρεσκο μέλος που εδώ και λίγο καιρό αποφάσισε να μπει στον κόσμο της μοτοσυκλέτας.

Είμαι 25 χρονών έχω ύψος 1.70 και ζυγίζω 68 κιλά. Σκοπεύω να αντικαταστήσω το αυτοκίνητο με μηχανή, συνεπώς θέλω κάτι παντός καιρού και περιστάσεων. Ευελιξία στην πόλη, άνεση στα ταξίδια, χαμηλή κατανάλωση ανταλλακτικά και service και προφανώς κάτι στις διαστάσεις μου.

Σαν άπειρος αναβάτης (η μόνη 2τροχη εμπειρία που έχω μέχρι τώρα είναι ένα μικρό σκουτεράκι 90cc αλλά φαντάζομαι δεν έχει καμία σημασία) θέλω κάτι που να οδηγείται εύκολα και να μην ιδιαίτερα εκρηκτικό. Πρακτικότητα και ομορφιά, άνετη θέση, εύκολους ελιγμούς ανάμεσα από αυτοκίνητα αλλά και ταξίδια χωρίς στάσεις.

Μου έχουν προτείνει πολλά και διαφορετικά μοντέλα έχω ακούσει πολλές γνώμες και έχω μπερδευτεί πραγματικά πολύ γι αυτό θα ήθελα την βοήθειά σας σαν πολύ αρχάριος στον συγκεκριμένο χώρο. Σκέφτομαι κάπου στα 600 με 650 κυβικά και μέγιστη τιμή τα 8000? εφόσον μιλάμε για καινούργιο μοντέλο

SVX
19/05/2009, 19:45
ΚΑΛΩΣΗΡΘΕΣ .....

τδεν θελω να σε μπερδεψω....αν σου αρεσει το ALL around ONOFF θα ελεγα ενα XT με κανα 4-4μιση χιλιαρικα (μτχ)

για STREEt παρε ή Hornet ή SV650

TROOPER
19/05/2009, 19:45
βερσυς

el_hymador
19/05/2009, 19:51
Το θεμα ειναι να καταληξεις και σε μια συγκεκριμενη κατηγορια...εγω λεω αυτα:

Για on - off δικυλινδρο BMW F650GS (αν και νομιζω οτι εισαι οριακα σε budget)

Για on - off μονοκυλινδρο BMW G650GS (σε πολυ καλη τιμη και με ABS!)

Για street γυμνο Kawasaki ER-6n

Για street all round Yamaha XJ6 Diversion

nobody
19/05/2009, 20:03
καλως ηρθες
συμφωνω κι εγω να καταληξεις πρωτα τι κατηγορια σαρεσει
αν επισης θελεις καινουργιο η μεταχειρισμενο
στην δευτερη περιπτωση,εχεις αρκετες επιλογες

MikeG
19/05/2009, 20:27
Μεταφερόμαστε στα Μοντέλα.

Για τσέκαρε κανά μτχ Fazer:winka: :wave2:

MiSA
19/05/2009, 20:42
Σας ευχαριστώ όλους για τις μέχρι τώρα απαντήσεις σας!

Είμαι μεταξύ street και on-off
Από street μέχρι τώρα έχω ξεχωρίσει cbf, fazer & hornet &
από on-off μου αρέσει πάρα πολύ η V-strom αλλά έχω την εντύπωση πως δεν είναι για τα μέτρα μου :( και απ' ότι έχω διαβάσει είναι αρκετά ακριβή σε service και ανταλλακτικά..

Από bmw το G650GS δεν με ενθουσιάσει εμφανισιακά και οτιδήποτε άλλο ξεφεύγει οικονομικά. Επίσης δεν μου αρέσουν τα πολύ γυμνά μοντέλα ούτε και τα παραφουσκωμένα βέβαια

Σκέφτομαι για καινούργιο μοντέλο γιατί δεν έχω καθόλου πείρα και δεν θα ξέρω πως να ξεχωρίσω ένα καλοδιατηρημένο μεταχειρισμένο. Εξάλλου μέχρι 8000? πιστεύω πως έχω αρκετές επιλογές.

Και άλλη μια ερώτηση : το ABS τελικά είναι χρήσιμο σε μια μηχανή στους ελληνικούς δρόμους ή όχι; θα πρέπει να το προτιμήσω ή να το αποφύγω;

MikeG
19/05/2009, 20:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από MiSA
Και άλλη μια ερώτηση : το ABS τελικά είναι χρήσιμο σε μια μηχανή στους ελληνικούς δρόμους ή όχι; θα πρέπει να το προτιμήσω ή να το αποφύγω;

Να το προτιμήσεις. :wave2:

nobody
19/05/2009, 20:51
αν καταληξεις σε street,η honda cbf 600 ειναι μια πολυ καλη επιλογη

αν πας σε On-off,θα σου ελεγα καλυτερα το bmw f650gs,ταιριαζει πιο πολυ στον σωματοτυπο σου σε σχεση με την v-strom

κοιταξε λιγο και το kawasaki versus,δεν ειναι καθολου μα καθολου ασχημο...

vstromgr
20/05/2009, 06:49
καλημέρα και απο εμένα το versys ειναι μια πολυ καλη επιλογη ΑΛΛΑ θεωρώ ότι δεν σου κάνει λόγω ύψους. Είναι ψηλό και έχει και τα μαρσπιε σε περίεργη θέση που σου ανοίγουν τα πόδια και το κάνουν ακόμη πιο δυσκολο για κάποιον όχι πολύ ψηλό και σχετικά άπειρο.

Αυτο που αναφέρεις ότι δεν μπορείς να ξεχωρίσεις ενα καλοδιατηρημένο μοντέλο ειναι λογικό αλλά ένας μαστορας μπορεί, οπότε βρίσκεις το υποψήφιο μεταχειρισμένο το πας σε κάποιο μαστορα, παίρνεις διάγνωση και προχωράς ανάλογα.

Ο λόγος που επιμένω για μεταχειρισμένο είναι γιατί υπάρχουν πολλές μηχανές καλόσυντηρημένες μεταχειρισμένες αρκετά φθηνότερες από της καινούριες και δεν είνια απίθανο να σου πέσει η μηχανή έστω εν στάση έστω από το σταντ έστω από ένα ελιγμό για παρκάρισμα και τότε το κλάμα είνια λίγο λιγότερο αν είναι μεταχειρισμένη.

επίσης απο τα 8000 αφαίρεσε ένα σκασμο λεφτά για εξοπλισμό και δεν είναι κακό να σου μείνου και μερικά

Δες τα er f/n της kawa κάθισε πάνω τους και νομίζω θα τα κουμαντάρεις ευκολότερα και θα δενουν καλύτερα με το σωματότυπο σου

harris_x
20/05/2009, 08:31
Το CBF είναι μια πολύ καλή επιλογή, ειδικά αν θες να κάνεις και ταξιδάκια με "τουριστικούς ρυθμούς" :D

MiSA
20/05/2009, 10:53
Φίλε vstromgr δεν είχα ξεχάσει τον εξοπλισμό, ένα καλό κράνος, μπουφάν, μποτάκια και γάντια είναι σίγουρα στο πρόγραμμα.

Ανέβηκα χθες το βράδυ σε μία vstrom και μετά βίας ακουμπούσαν οι μύτες των ποδιών μου στο έδαφος, τραγική κατάσταση! :P

Η ER-6f μου άρεσε πολύ και νομίζω πως είμαι ανάμεσα σ αυτήν και στο cbf. Θέλω επίσης να δοκιμάσω να ανέβω και στο versys (αν και από φωτογραφίες δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε ιδιαίτερα η εμφάνισή του) για δω εάν μπορώ να το κουμαντάρω με άνεση

Έχετε να προτείνετε κάποιον καλό μάστορα στην Θεσσαλονίκη;

vstromgr
20/05/2009, 11:22
to versys θελει λιγο πιο πολυ μποι απο το vstrom οπότε forget it
η θεσσαλονίκη φυσικά έχει μάστορες που θα δούν τη μηχανή που θα βρεις

την τελευταία μου μηχανή την αγόρασα απο αθήνα (καλύτερες τιμές απο θεσσαλονίκη)
+επειδή δεν είμαι ο γκουρού των μηχανών την πήγα στα κεντρικά της σουζουκι όπου ήταν ευγενέστατοι!! είπα στον αρχιμαστορα ότι σκέφτομαι να την αγοράσω και να την ανεβάσω αυθημερόν θεσσαλονίκη και θέλω κάποιον να την τσεκάρει. Αφού την τσέκαρε την έκανε και μια καλούτσική βόλτα ο ίδιος και μου εδωσε το οκ να την αγοράσω. όταν είπα να τον πληρώσω μου είπε ότι δεν το συζητάει (!)
Να σημειωθέι οτι ο πωλητής ήταν cool και δεν είχε προβήμα να μου τη δώσει να την παω για έλεγχο.

VALES
20/05/2009, 21:35
Κανένα TRANSALP σκέφτηκες? Τα κάνεις όλα όσα ζητάς, και δεν θα σε φοβήσει ποτέ και πουθενά

Sapadak
20/05/2009, 21:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από VALES
Κανένα TRANSALP σκέφτηκες? Τα κάνεις όλα όσα ζητάς, και δεν θα σε φοβήσει ποτέ και πουθενά

Αλλα ειναι ψηλοτερο απο το στρομ..

Το ερ6 ειναι πολυ καλη επιλογη για τα "κυβικα" σου

o_gavros
20/05/2009, 22:08
Αν δεν επιμένεις για καινούριο,τότε το CB500 ή κάποιο παλιότερο Χόρνετ τα σκέφτεσαι φίλε?
δε θα σε τρομάξουν με τα γκάζια τους.
θα μπορείς να κάνεις και τα ταξιδάκια σου.
Θα μπορείς να κινείσαι σχετικά άνετα στην πόλη.
μπορείς να τα βρεις σε καλές τιμές και να μην έχεις και τόσο πολύ το άγχος της πιθανής ζημιάς στο "καινούριο μηχανάκι",και όταν με το καλό έρθει η ώρα που νιώθεις πιο σίγουρος,τότε προχωράς σε κάτι καινούριο ή/και πιο δυντό.
τα θεωρώ αξιοπρεπέστατα και αρκετά καλή επιλογή για κάποιον που μόλις ξεκινάει.

nobody
20/05/2009, 22:11
κι εγω προτιμω τα μεταχειρισμενα αλλα καταλαβαινω και την ανησυχια σου,μιας και δεν ξερεις απο μηχανες οπως λες και φοβασαι μην βγει μαπα το καρπουζι
αν ομως αλλαξεις γνωμη,εχουμε πραμα να σου προτεινουμε....

Corvo
20/05/2009, 22:19
σκεψου και τον εξοπλισμο που θα σου φυγουν λεφτα φιλε μην το ξεχνας!

Αν πας μονο για τα βασικα μηχανης δλδ κρανος μπουφαν και μποτες θες κανα 800? πιστευω!
αν κανω λαθος διορθωστε με!

το KLE δεν θα το φτανει ρε παιδες?νομιζω πως ειναι καλο για αρχη!

epp1640
20/05/2009, 22:58
Συγνώμη που επεμβαίνω σαν την σκατούλα.. αλλά.. προτείνετε σε κάποιον που δεν έχει ξαναοδηγήσει δίτροχο, μηχανάκια 100 ίππων, τετρακύλινδρα, βάρους 220 φεύγα κιλών? Τι θα προτοσυνηθίσει? Το που πρέπει να βρίσκεται στον δρόμο? Το βάρος? Την εκρηκτική ροπή? Τον συμπλέκτη?

Ένα xt ή ένα cbf 250, cb 500 νομίζω είναι μια χαρά..

Το kle επειδή έχουμε πάνω κάτω τις ίδιες διαστάσεις μου φάνηκε κάπως ψηλό.. μπορεί να κάνω και λάθος.. για το transalp δεν ξέρω πάντως σαν μοτοσυκλέτα μαζί με το F 650 είναι πολύ ολοκληρωμένη..

Corvo
20/05/2009, 23:03
σκατουλα εεεε epp1640 ηθελα να πω(χωρις παρεξηγηση παντα)
δεν ξερω πως ειναι στο KLE δεν εχω κατσει αλλα μου φαινοταν σχετικα μεσσαιου μεγεθους!

αλλα αν ισα που εφτανε στο v-strom στο KLE δεν θα καθεται καλυτερα?ισως και κανονικα?

epp1640
20/05/2009, 23:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από Corvo
σκατουλα εεεε epp1640 ηθελα να πω(χωρις παρεξηγηση παντα)
δεν ξερω πως ειναι στο KLE δεν εχω κατσει αλλα μου φαινοταν σχετικα μεσσαιου μεγεθους!

αλλα αν ισα που εφτανε στο v-strom στο KLE δεν θα καθεται καλυτερα?ισως και κανονικα?

Εγώ πατούσα κάτω, απλώς μου φάνηκε σχετικά ψηλό.. δεν το οδήγησα δυστυχώς για να δω αν το είχα με άνεση.. Τέλος πάντων, η ένσταση μου ήταν για κάτι χόρνετ, φέϊζερ κτλπ

MiSA
21/05/2009, 11:04
Για transalp δεν το συζητώ.. Είναι πανέμορφη αλλά δεν παίζει να πατάω κάτω, εκτός άμα αρχίσω να φοράω τακούνια! :P

Ξεκίνησα τις βόλτες στις εκθέσεις, V-strom μου πρότειναν πολύ και να μου σκάψουν την σέλα για να την φέρουν στα μέτρα μου (δεν το έχω ξανακούσει ποτέ αυτό..) και την cbf μου πρότειναν επίσης αρκετά γιατί παρόλο που είναι street συμπεριφέρεται αρκετά σαν on-off στον δρόμο.

Kawasaki δεν έχω δει ακόμα από κοντά θα πάω και σήμερα μερικές βόλτες σε εκθέσεις για να ρίξω μια ματιά.. Θέλω να δω το er-6f σε φωτογραφίες και σε άρθρα που έχω δει φαίνεται πολύ καλό επίσης!

Θέλω να κοιτάξω και μεταχειρισμένα αλλά όχι πολύ παλιά, γύρω στα 10000km. To cb500 μου φαίνεται πολύ γυμνό και δεν το βλέπω πολύ βολικό για ταξίδια όπως και το KLE.

Φίλε epp1640 δεν θα με ενδιέφερε κάτι σε 250 και η F650 έχει αυτό το πολύ μακρύ πιρούνι και το φτερό σε ψηλή θέση και σχεδιαστικά με χαλάει πολύ αυτό το στυλ :p

Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για την μέχρι τώρα βοήθειά σας!

VANDA
21/05/2009, 11:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από vstromgr
to versys θελει λιγο πιο πολυ μποι απο το vstrom οπότε forget it

Αλήθεια; Εγώ το είχα για χαμηλότερο.
:confused:

VANDA
21/05/2009, 11:14
Για transalp δεν το συζητώ.. Είναι πανέμορφη αλλά δεν παίζει να πατάω κάτω, εκτός άμα αρχίσω να φοράω τακούνια! :P

Για το 700 μιλάς; Αν σου αρέσει εμφανισιακά θα σου πρότεινα να ανέβεις σε ένα και να δεις πώς είναι. Είναι λίγο χαμηλότερο από το παλιό.

Edit. Και μια και σκέφτεσαι να σκάψεις σέλα, καλύτερα να το κάνεις σε μια μηχανή που σου αρέσει πραγματικά...
Ξαναedit. Εεε και καλώς ήρθες, με το καλό δίτροχος και πάντα όρθιος.. :wave2:

MiSA
21/05/2009, 11:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από VANDA
Και μια και σκέφτεσαι να σκάψεις σέλα, καλύτερα να το κάνεις σε μια μηχανή που σου αρέσει πραγματικά...
Μου αρέσει πραγματικά η v-strom ειδικά σε άσπρη που την είδα από κοντά :cool: αλλά μου φάνηκε λίγο ανορθόδοξο το concept του σκαψίματος..

Για το 700 μιλάς; Αν σου αρέσει εμφανισιακά θα σου πρότεινα να ανέβεις σε ένα και να δεις πώς είναι
Θα το checkάρω!

Εεε και καλώς ήρθες, με το καλό δίτροχος και πάντα όρθιος.. :wave2:
Σ' ευχαριστώ πολύ! :D

vstromgr
21/05/2009, 11:38
vanda
το versys εχει 2 εκατοστά ψηλότερη σέλα από το στρώμ ..αλλά δεν είναι μόνο αυτοί οι 2 πόντοι που κάνουν τη διαφορά.... τα μαρσπιέ του βερσυς σε ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ να ανοίγεις τα πόδια οποτε σου χρειάζονται μακρύτερα πόδια! :)

φίλε επαναπροτείνω κάτι που να το φτάνεις άνετα και θα σου προσφέρει μεγαλύτερη σιγουριά και απόλαυση.

cartman
21/05/2009, 11:44
Γειά! Από στρήτ η cbf πιστεύω σου ταιριάζει καλύτερα, αν και δεν θα σε απογοητεύσει ούτε το φέιζερ το ντυμένο ούτε το Er της kawa!

Πάντως έτσι όπως σε διαβάζω, μου φαίνεται καλύτερα να πας για το Vstrom που σου αρέσει πολύ! Πιστεύω το ύψος θα το βολέψεις, εξάλου έχω δει πολύ μικρότερους ανθρώπους να οδηγούν το Vstrom χωρίς πρόβλημα! Το καλύτερο, κάντο ενα test drive και δες από μόνος σου ;)

:beer:

paschalis
27/05/2009, 11:31
η δικη μου αποψη ειναι cbf600s,XJ6 Diversion,και το νεο er6f
ειναι σχετικα ελεφρυες για την κατηγορια τους ροπατες χαμηλα οποτε δεν τρομαζουν κανεναν ακομα και νεο και κανουν και τα παντα!!και θεση οδηγησης χαμηλη για να φτανουν ολοι!!
το kle παιδες ειναι πιο ψηλο απο το strom αρκετα κιολας εχει ψηλα την σελα του αν μιλαμε για το 500αρι βεβαια

MiSA
27/05/2009, 11:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από paschalis
η δικη μου αποψη ειναι cbf600s,XJ6 Diversion,και το νεο er6f
ειναι σχετικα ελεφρυες για την κατηγορια τους ροπατες χαμηλα οποτε δεν τρομαζουν κανεναν ακομα και νεο και κανουν και τα παντα!!και θεση οδηγησης χαμηλη για να φτανουν ολοι!!
το kle παιδες ειναι πιο ψηλο απο το strom αρκετα κιολας εχει ψηλα την σελα του αν μιλαμε για το 500αρι βεβαια

Πασχάλη ακριβώς το ίδιο σκεφτόμουν κι εγώ.. Απέρριψα το Kawasaki και μένει τώρα να δω από κοντά και να δοκιμάσω το Yamaha. (το Honda το δοκίμασα και έμεινα πολύ ικανοποιημένος) Μέσα στην εβδομάδα λογικά θα αποφασίσει!

paschalis
27/05/2009, 12:02
γιατι απεριψες το καβασακι το οδηγησες για πες εντυπωσεις?για το νεο μοντελο λεμε ετσι γιατι το παλιο το οδηγησα και μου φανηκε παρα πολυ καλο

GATOYLHS
27/05/2009, 12:43
ΜΙSA κατα 96,600% θα παρεις το diversion και μαλιστα θα ναι κοκκινο!

ilion10
27/05/2009, 17:28
Πασχάλη ακριβώς το ίδιο σκεφτόμουν κι εγώ.. Απέρριψα το Kawasaki και μένει τώρα να δω από κοντά και να δοκιμάσω το Yamaha. (το Honda το δοκίμασα και έμεινα πολύ ικανοποιημένος) Μέσα στην εβδομάδα λογικά θα αποφασίσει!

και εγώ είμαι στο ίδιο δίλημμα και πρέπει να πάω να κάνω test drive,έχεις βρεί πουθενά το diversion test drive?

kokos08
31/05/2009, 16:16
Ζ 750,τελος! Να πουλας και λιγο μουρη...;)

ilion10
31/05/2009, 17:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από kokos08
Ζ 750,τελος! Να πουλας και λιγο μουρη...;)

καλά το z 750 δεν πουλάς μόνο λίγο μούρη,τρελό εργαλείο,αλλά δεν πάς πουθενά για μόνο μεσα στην αθήνα!

kokos08
31/05/2009, 17:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από ilion10
καλά το z 750 δεν πουλάς μόνο λίγο μούρη,τρελό εργαλείο,αλλά δεν πάς πουθενά για μόνο μεσα στην αθήνα!

Ε ναι μωρε,το Ζ ειναι μονο για Αθηνα,αν θεw για ταξιδια παρε ενα Piaggio 50cc :wave2:

ilion10
01/06/2009, 00:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από kokos08
Ε ναι μωρε,το Ζ ειναι μονο για Αθηνα,αν θεw για ταξιδια παρε ενα Piaggio 50cc :wave2:

ναι όντως ταξιδεύεις άνετα με το ζ και ένα ακομα πίσω και τις βαλίτσες σου στο πλάι...άνετο!εγώ μίλησα πολύ σοβαρά και εσυ το πήγες στη ειρωνεία!διάβασε όλο το τόπικ και τι ζητάει ο φίλος,είμαι ακριβώς στην ίδια θέση μάζι του....

μακάρι το ζ να ήταν λίγο πιο all around,είναι πανέμορφο αλλά για την αθήνα και εδώ γύρω κατά την γνώμη μου!