View Full Version : Βοηθήστε με να πείσω τον Παναγιώτη ότι είναι μα7@#@$ άμα ΔΕΝ φοράει κράνος
Ο ξαδελφός μου ο Παναγιώτης αγόρασε ένα ωραίο μηχανάκι.
Και κυκλοφορεί χωρίς κράνος.
Γιατί στην παρέα του, και στην πόλη του, και στην ηλικία του, κανένας δεν φοράει κράνος.
Και προσπαθώ να τον πείσω ότι η μαγκιά είναι να ΦΟΡΑΕΙ το κράνος.
Ο Παναγιώτης είναι πιτσιρίκι.
Ο Παναγιώτης είναι φανατικός του facebook. Ίσως αν το ακούσει από πολλούς εδω μέσα να το καταλάβει καλύτερα από ότι αν το ακούει μόνο από εμένα.
Κάντε ότι μπορείτε για να βοηθήσετε. Τρομάξτε τον αν θέλετε. Αρκεί να αρχίσει να κυκλοφορεί με κράνος
http://www.facebook.com/group.php?gid=198918095306
Σας ευχαριστώ
Κωνσταντίνος
LOUKILOUK
22/05/2009, 14:30
Ξεκινα απο το προστιμο των 300+ ευρο (δεν θυμαμε ακριβως, δεν με απασχολει αλλωστε...:winka: ). Καμια φορα κατι τετοιοι μαλακισμενοι λογοι εχουν καλυτερο αποτελεσμα απο τους σοβαρους και ουσιαστικους για να πειστουμε για κατι...:confused: :rolleyes:
:wave2:
υ.γ. facebook εν εχω καρντια μου
Το κακό είναι ότι στην περιοχή μας, δεν έχει συχνά (έως καθόλου) μπλόκα. Και στις διαδρομές του, αν στήθεί μπλόκο, το μαθαίνουν με sms όλοι οι πιτσιρικάδες πριν προλάβεις να πεις "honda"
http://www.wear-a-helmet.com/
Άσε το πρόστιμο.
Πάρε τον να δείτε κράνη, να βρεί κανένα με μουράτο σχέδιο (φρόντισε εσύ να είναι και καλής ποιότητας). Πές του ότι το κράνος εκτός από προστασία είναι και μέρος της εικόνας του biker. Αν το γουστάρει θα το φοράει.
Βέβαια θα ήταν καλήτερο να καταλάβει τον κίνδυνο που διατρέχει, αλλά αν αυτό είναι αδύνατο ξεκίνα από αυτό που τον ενδιαφέρει... την "¨μούρη".
Αρχικά δημιουργήθηκε από idi
:(
Και το σόκ βέβαια είναι μία πολύ καλή λυση!!!:beer:
devil's animal
22/05/2009, 14:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από koyan
Το κακό είναι ότι στην περιοχή μας, δεν έχει συχνά (έως καθόλου) μπλόκα. Και στις διαδρομές του, αν στήθεί μπλόκο, το μαθαίνουν με sms όλοι οι πιτσιρικάδες πριν προλάβεις να πεις "honda"
ρε φιλε χωρις να θεωρω "κακο" ή "λαθος" το να προσπαθεις με αυτον τον τροπο να πεισεις εναν πιτσιρικα να φορεσει κρανος, δεν νομιζω οτι ειναι και ο πιο ενδεδειγμενος τροπος..
δυστυχως σε αυτη την ηλικια οτι μα ΟΤΙ και να του πουμε,αυτος απο αντιδραση και μονο θα κανει το αντιθετο.:rolleyes:
το θεμα ειναι να το βαλει καλα στο κεφαλι (και κυριολεκτικα και μεταφορικα) ΜΟΝΟΣ του!
καλη δυναμη!
@devil's animal
Δεν θυμάμαι ακριβώς τι με έκανε εμένα να ξεκινήσω να το φοράω. Αλλά νομίζω ότι ήταν κάποιου είδους σοκ από ατύχημα που έγινε μπροστά μου. Αν αυτού του είδους το σοκ, μπορέσω να το προκαλέσω στον πιτσιρικά ΧΩΡΙΣ το ατύχημα, τότε αξίζει τον κόπο. Επίσης: αν δει να του την λένε ΠΟΛΛΟΙ, αν δει ότι ασχολούνται μαζί του τόσοι, ίσως το καταλάβει.
(Και η κρυφή μου ελπίδα: αν ακούσει να του το λένε οι φίλοι του). Ακόμα δεν ξέρει τίποτα για το group, (και επειδή φαίνεται το όνοματεπώνυμό μου εκεί, αν πέσει πάνω του θα το καταλάβει), ελπίζω να πέσει επάνω του τυχαία.
Τές πα, δεν είναι χαζός, ούτε αντιδραστικός. Αλλά καμιά φορά χρειάζεται λίγο περισσότερο σπρώξιμο
Δώστου ένα κηδειόχαρτο με το όνομά του τυπωμένο επάνω.
devil's animal
22/05/2009, 15:04
@devil's animal
Δεν θυμάμαι ακριβώς τι με έκανε εμένα να ξεκινήσω να το φοράω. Αλλά νομίζω ότι ήταν κάποιου είδους σοκ από ατύχημα που έγινε μπροστά μου. Αν αυτού του είδους το σοκ, μπορέσω να το προκαλέσω στον πιτσιρικά ΧΩΡΙΣ το ατύχημα, τότε αξίζει τον κόπο. Επίσης: αν δει να του την λένε ΠΟΛΛΟΙ, αν δει ότι ασχολούνται μαζί του τόσοι, ίσως το καταλάβει.
(Και η κρυφή μου ελπίδα: αν ακούσει να του το λένε οι φίλοι του). Ακόμα δεν ξέρει τίποτα για το group, (και επειδή φαίνεται το όνοματεπώνυμό μου εκεί, αν πέσει πάνω του θα το καταλάβει), ελπίζω να πέσει επάνω του τυχαία.
Τές πα, δεν είναι χαζός, ούτε αντιδραστικός. Αλλά καμιά φορά χρειάζεται λίγο περισσότερο σπρώξιμο
εχεις δικιο σ'αυτο που λες.
αν του το πουν φιλοι του και πολυ "ευρυς κυκλος" γνωστων του ισως αλλαξει γνωμη.
εγω προσωπικα το εκανα γιατι γραφτηκα εδω και με εβαλε και μια γκομενα να της το υποσχεθω.
οταν πρωτοεβαλα ενιωσα καλα και ασφαλης μονο και μονο επειδη δεν με χτυπαγε αερας στο προσωπο και δεν δακρυζαν τα ματια μου.
απλα καλο θα ηταν να αποφευχθει η τακτικη του ΚΑΤ*.
*συνηθης τακτικη των γονιων που πανε μια βολτα τα καμαρια τους στο ΚΑΤ ή σε καποιο εφημερευον νοσοκομειο για να δουν ανοιγμενα κεφαλια και σπασμενα χειροποδαρα για να ΜΗΝ οδηγησουν ποτε αυτες τις "σκοτωστρες":yuck:
Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
απλα καλο θα ηταν να αποφευχθει η τακτικη του ΚΑΤ*.
*συνηθης τακτικη των γονιων που πανε μια βολτα τα καμαρια τους στο ΚΑΤ ή σε καποιο εφημερευον νοσοκομειο για να δουν ανοιγμενα κεφαλια και σπασμενα χειροποδαρα για να ΜΗΝ οδηγησουν ποτε αυτες τις "σκοτωστρες":yuck:
Ωω, μας πέρασε από το μυαλό. Και το ΚΑΤ (είναι μακρυά η Αθήνα), και να τον πάω μια βόλτα στο νεκροταφείο της πόλης. Όχι ότι χρειάζεται. Έχει βρεθεί παλιότερα σε κηδείες άλλων πιτσιρικάδων.
Απλά αποφασίσαμε να προσπαθήσουμε με λίγο διαφορετικό τρόπο.
Μακάρι να είναι τυχερός και να ζήσει αλώβητος μέχρι να συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να φοράει και κράνος και μπουφάν και γάντια και μπότες..
Αισθητικά δε, είναι μεγάλο ξενέρωμα το ακράνωτο λουκ... :yuck:
Αλήθεια, για πόσο πιτσιρίκι μιλάμε;
road spirit
22/05/2009, 15:12
- δείξε του τις φωτό και το λινκ που πόσταρε ο idi
- πες του ότι 1 στα 2 ατυχήματα με τραυματισμό ή θάνατο συμβαίνουν με ταχύτητες κάτω των 50 χαω (δες μελέτη : click me (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=78781) ) και γιατί να θεωρεί τον εαυτό του εξαίρεση απο τη στατιστική?
- πήγαινε σπίτι, και σε ανύποπτη στιγμή σπρώξε τον να ρίξει μια δυνατή με το κεφάλι σε ένα ντουλάπι ή τοίχο... (ταχύτητα <<<<<<<<<<<<< 50 χαω). "Πολλαπλασίασε το" - πες του - "επι 50"... (βέβαια μάλλον θα αρχίσετε τις μπουνιές, αλλά δεν πειράζει :lol: )
Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
- δείξε του τις φωτό και το λινκ που πόσταρε ο idi
Την ανέβασα ήδη στο group. Θα την δεί μαζί με τα βιντεάκια και τις άλλες φωτογραφίες που θα ανέβουν εκεί (Ελπίζω) όταν του δείξω το group.
- πες του ότι 1 στα 2 ατυχήματα με τραυματισμό ή θάνατο συμβαίνουν με ταχύτητες κάτω των 50 χαω (δες μελέτη : click me (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=78781) ) και γιατί να θεωρεί τον εαυτό του εξαίρεση απο τη στατιστική?
Γνωρίζοντάς τον, πιστεύω ότι αυτό θα τον επιρρεάσει λιγότερο από οτιδήποτε άλλο (έτσι κι αλλιώς του έχω ήδη πει ότι τα περισσότερα ατυχήματα γίνονται μέσα στην πόλη με μικρή ταχύτητα, καθώς και τις δικές μας παρόμοιες ιστορίες).
- πήγαινε σπίτι, και σε ανύποπτη στιγμή σπρώξε τον να ρίξει μια δυνατή με το κεφάλι σε ένα ντουλάπι ή τοίχο... (ταχύτητα <<<<<<<<<<<<< 50 χαω). "Πολλαπλασίασε το" - πες του - "επι 50"... (βέβαια μάλλον θα αρχίσετε τις μπουνιές, αλλά δεν πειράζει :lol: )
Χμμ, με αυτό σίγουρα θα τον τσαντίσω και μετά δεν θα με ακούει καθόλου. (άσε που δεν με παίρνει γιατί θα φάω ξύλο).
LogOutGoRide
22/05/2009, 15:35
Πες του να ρίξει μια ματιά
και εδώ (http://www.youtube.com/watch?v=piojsGdBFgk&NR=1)
Σε ευχαριστώ honda kos.
Το πρώτο link δεν δουλεύει.
LogOutGoRide
22/05/2009, 15:42
Τώρα πρέπει να είναι εντάξει (http://www.youtube.com/watch?v=7TpWG2GD20c)
gixxerpap
22/05/2009, 15:45
ένα φιλαράκι απο την παρέα μου προσπαθούσα να τον πείσω αρκετούς μήνες, αλλά μάταια ...
τελικά τον έπεισα πόσο για το πόσο ''μούρη'' δείχνει ένας αναβάτης σε ss με κράνος και μπουφάν ασορτί με τη μηχανή!!!
στην επόμενη βόλτα λοιπόν, είχε αγοράσει κρανος-μπουφαν και πήγαινε καμαρωτος καμαρωτος! όταν στα μέσα της βόλτας, έφαγε καπάκι με 200+ και σηκώθηκε αγρατζούνιστος ( ο κωλόφαρδος), δεν μπορούσε να το πιστέψει!!!!
νομίζω απο τότε, το φοράει συνέχεια ...
μετά άρχισα τις προσπάθειες για να κόψει κάποιες πολυ΄τραβηγμένες καγκουριές που έκανε μέσα στην πόλη , αλλά όταν κάποια στιγμή του ξέφυγε, ότι δεν έχει καν δίπλωμα όλον αυτό τον καιρό, εγκατέλειψα κάθε προσπάθεια και επαφή ...
Επίσης οδηγώντας χωρίς κράνος (ή με ανοιχτή ζελατίνα συνέχεια και χωρίς γυαλιά), μετά από καιρό θα έχει πρόβλημα με τους κερατοειδείς.. ένας γνωστός μου πήγε για εγχείρηση στα μάτια πρόσφατα για αυτό το λόγο.
Επιπρόσθετα, αν του μπει καμια μύγα-μέλισσα-σκόνη-whateva στο μάτι και του φύγει το μηχανάκι και σκοτώσει καναν αθώο, εδώ θα είμαστε μετά να τον φάμε.
Ε ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟ πώς να το κάνουμε. ΧΑΛΙΑ ΕΙΣΑΙ ΕΤΣΙ, ΦΟΡΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΑΨΕΙΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ! Α, ΚΑΙ FULL FACE ΠΑΡΑΚΑΛΩ!
Οκ, ξέφυγα.. είναι και παρασκευή...
Καλά μυαλά..
Αρχικά δημιουργήθηκε από VANDA
Ε ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟ πώς να το κάνουμε. ΧΑΛΙΑ ΕΙΣΑΙ ΕΤΣΙ, ΦΟΡΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΑΨΕΙΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ! Α, ΚΑΙ FULL FACE ΠΑΡΑΚΑΛΩ!
Οκ, ξέφυγα.. είναι και παρασκευή...
Καλά μυαλά..
Βρε βρε βρε o Vandas....
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από VANDA
......
Καλά μυαλά..
ρε παλικάρι, την παλεύεις καθόλου; :sick:
ARISPEED1
22/05/2009, 18:21
Παναγιώτη η ζωή είναι ωραία ,μα πάρα πολύ ωραία ...............
164348
Η απάντηση είναι πολύ απλή....
του λες να το φοράει αλλιώς...
1. πρόστιμο 350 ευρά (αν θυμάμαι καλά)
2. σε περίπτωση που έχει πάρει και κάποιον φίλο του βόλτα ο οποίος φυσικά δεν θα έχει κράνος άλλο ένα πρόστιμο 80 ευρά (στον οδηγό για συνυπαιτιότητα)
3. 80% περισσότερες πιθανότητες να σε σταματήσουν σε μπλόκο αν είσαι χωρίς κράνος. Πράγμα που συνεπάγεται ότι όλο και κατι θα βρουν να σε γράψουν αν θέλουν. Ειδικά ο Παναγιώτης που είναι πιτσιρικάς και κάτι θα πει από αντίδραση.
4. Περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης από μια άσχημη τούμπα.
5. Ακόμα και αν η τούμπα δεν είναι τόσο δυνατή ώστε να κινδυνεύει η ζωή χωρίς το κράνος πας στάνταρ για ράμματα, οδοντίατρο (αφού όλο και κάποιο δόντι θα σπάσει). Οπότε η ταλαιπωρία είναι αρκετά μεγάλη.
6. Γλυτώνεις οφθαλμίατρους. Τρανταχτό παράδειγμα εγώ. Αν και το φοράω έχω την κακή συνήθεια να μην κλείνω την ζελατίνα. Αποτέλεσμα; Όλο στο γενικό κρατικό να μου βγάζουν γρέζια και μαλακίες από το μάτι.
7. Το καλοκαίρι γλυτώνεις την ηλίαση! Και αν το κράνος είναι καλό δεν σε ζεστένει τόσο.
8. Με ένα καλό κράνος πουλάει και μούρη στους φίλους;)
9. Φορώντας το κράνος δείχνει ότι είναι πιο έξυπνος από τους λοιπούς κάγκουρες.
10. Με το κράνος θα μπορεί να πάρει και καμιά γκομενίτσα βόλτα αφού θα του έχει περισσότερη εμπιστοσύνη μιας και δεν θα δείχνει τόσο ανώριμος όσοι οι άλλοι της παρέας
yannis24
25/05/2009, 11:15
και οταν δεν φοραει βαζεις ενα γνωστο σου μπατσο να τον γραψει καμια 10αρια φορες συνεχομενες και βαζει μυαλο.....
εχει γινει το "κολπο"....με πολυ μεγαλη επιτυχια !!
Τα δοκίμασα αυτά Trans (αυτό με την γκομενίτσα όχι... χμμμ). Αφού του έδειξα και το παλιό κράνος της Στέλλας μου από ένα καλό χτύπημα σε γωνία πεζοδρομίου (για κάτι τέτοια το κρατήσαμε)...
jorgevaldano
25/05/2009, 11:39
αν του ζητήσεις να σε ακολουθήσει σε νοσοκομείο ή νεκροταφείο, απλά δεν θα έλθει
να του μιλήσεις για ατύχημα και συνέπειες, δεν θα πετύχεις τίποτε, αυτή τη στιγμή είναι ΣΙΓΟΥΡΟΣ πως τα ατυχήματα συμβαίνουν στους "άλλους" και μόνο
η καλύτερη λύση έιναι να του παρουσιάσεις το κράνος ως μούρη και φιγούρα και μαγκιά, ΤΟΤΕ θα το φορέσει
Τίποτα παιδιά ο φόβος δεν θα τον κάνει να φορέσει κράνος ούτε το group στο fb, καλά και εμείς νέοι δεν ήμασταν κάποια χρόνια πριν που η νοοτροπία ήταν τελείως διαφορετική; Θυμάμαι με έχουν πάει με 170χλμ/ω με τζιν κ thsirt χωρίς κράνος. K τα δάκρυα από τα μάτια του τύπου που οδηγούσε με είχαν κάνει μούσκεμα πίσω. Τώρα κράνος, γάντια, μπουφάν, παντελόνι και αν δεν φοράω και μπότα ανυσηχώ....
Το παιδί δεν φοράει κράνος ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙ ΠΩΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΕΙΝΑΙ COOL. Είναι ζηλευτός στους συνομίλικους και δημοφιλής στις κοπελίτσες. ΚΑΙ ΜΕ ΚΡΑΝΟΣ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ, ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΟΥΝ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ COOL. Και αυτό είναι σημαντικό σε μια μικρή πόλη. Αυτό δεν μπορείς να το αλλάξεις εύκολα.
Το μόνο που μπορεί να κάνει το παιδί είναι να βρει ένα κράνος με γραφικά που γουστάρει τρελά ο νέος και να το φορέσει έτσι.
Αλλιώς παίζει κ η άλλη λύση αν και δεν ξέρω πόσο doable είναι. Πήγαινε στο αστυνομικό τμήμα και μίλα με τον διοικητή. Εξήγησέ του τι γίνεται. Και παρακάλεσέ τον να τον βλέπουν και να τον σκίζουν στα πρόστιμα. Σε μικρές πόλεις είναι πιο εύκολο να γίνει αυτό. Αν φάει 2-3 350άευρα σε λίγο διάστημα θα το φορέσει... η θα αφήσει το μηχανάκι, ένα από τα δύο.
Πάντως μπράβο σου, μην τα παρατάς, θα τον πείσεις στο τέλος και θα αξίζει, θα το δεις.
Giorgos19
25/05/2009, 18:45
Πες του να δει την διαφημηση του ΣΚΑΙ για το κρανος...
Γιατί στην παρέα του, και στην πόλη του, και στην ηλικία του, κανένας δεν φοράει κράνος.
Ο Παναγιώτης είναι φανατικός του facebook. Ίσως αν το ακούσει από πολλούς εδω μέσα να το καταλάβει καλύτερα από ότι αν το ακούει μόνο από εμένα.
Κάντε ότι μπορείτε για να βοηθήσετε. Τρομάξτε τον αν θέλετε. Αρκεί να αρχίσει να κυκλοφορεί με κράνος
Σας ευχαριστώ
Κωνσταντίνος
θες να μου στειλεις το μειλ σου, εχω κατι ωραιες φωτο απο τροχαια να του της δείξεις να δουμε μετα τι θα κανει?
ή μπορεις να του κανεις δωρο ενα πολυ μουρατο κρανος ωστε να το φοραει για μοστρα και σιγα σιγα μπορει να το συνηθησει.
psaroulis
26/05/2009, 11:39
ανεβασα κι εγω 2 φωτο απο το ατυχημα μου
ειχα χρονια να μπω στο forum
καλως σας βρηκα ξανα
http://home1.gte.net/res0ak9f/bike.htm
ας ριξει 1 ματια και εδω.
Αρχικά δημιουργήθηκε από mplah
Μπράβο σου, μετά από πολλά χρόνια κατάφερε κάποιος να με σοκάρει!
goumis hornet
27/05/2009, 08:19
Νομιζω οτι αυτο ειναι αρκετο...........
Μπραβο σου.
Μερικοι παντως ειναι αδιορθωτοι.Οτι και να τους πεις,οτι και να τους δειξεις,αυτοι εκει:a31:
Π.χ. ο μαλακας ο κουμπαρος μου.Μετα απο ατυχημα βαρβατο,με λαμες χερι,ποδι και ραματα σε ολο του το σωμα,αυτος συνεχιζει να μην το φοραει παντα:confused:
Τι να πεις........
και εψαχνα να το βρω το σαιτ αθτο δεν το θυμομουν...
η τελευταια ειδικα με το arai ειναι ολα τα λεφτα!!
μεχρι και η ζαντα κοπικε στα 2, αυτο να μας θυνιζει πως και με τον σωστο εξοπλισμο δεν ειμαστε ατρωτοι!!
PortisHead
27/05/2009, 09:10
Εγραψα ενα κατεβατο και το εσβησα τελικα.
Αν δεν συμμορφωθει....καψτου την μηχανη και πετα τη σε καποιο ρεμα.
Ειλικρινα.....καλο θα του κανεις.
:smokin:
Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια που δείξατε μέχρι τώρα. Ο Παναγιώτης μου ζήτησε να σβήσω το group στο facebook, και παρότι διαφωνώ, σέβομαι την επιθυμία του και το έσβησα
(Πολύ φοβάμαι ότι αν συνέχιζα να τον πιέζω από δώ και πέρα θα είχα το αντίθετο αποτέλεσμα).
Έχει διαβάσει όλα όσα του γράψατε και στο group και εδώ, και στα δύο forum για μοτοσυκλέτες όπου έγραψα. Ελπίζω τώρα να τα σκεφτεί και να πράξει ανάλογα.
BTW: το site με τις φωτογραφίες είναι πολύ καλό "επιχείρημα". Θα του το δείξω την επόμενη φορά που θα έρθει από εδώ.
Σας ευχαριστώ,
koyan
:eek: :eyepop: :eek:
απλα ανατριχιασα.....
Σε ευχαριστω για την υπενθυμιση.....!
κ ο φιλος Portishead καλα το ειπε!
Αν δεν καταλαβαινει.....φωτια κ στο ρεμα!
Αρχικά δημιουργήθηκε από McTalas
και εψαχνα να το βρω το σαιτ αθτο δεν το θυμομουν...
η τελευταια ειδικα με το arai ειναι ολα τα λεφτα!!
μεχρι και η ζαντα κοπικε στα 2, αυτο να μας θυνιζει πως και με τον σωστο εξοπλισμο δεν ειμαστε ατρωτοι!!
Γιατί, ο τύπος πίσω από το φορτηγό..... κράνος και τζάκετ τουλάχιστον διέκρινα....
powerphot
27/05/2009, 10:10
Σας ευχαριστώ
Κωνσταντίνος
Όταν καβαλάμε μηχανή ξέρουμε όλοι ότι αυτό από μόνο του έχει ένα κίνδυνο.
Στο λεξικό των πιτσιρικάδων αυτή η λέξη είναι ανύπαρκτη, οπότε είναι περιττή
και η σκέψη για κάθε είδος προστασία.
Για να αλλάξεις το "πιστεύω" ενός πιτσιρικά σχετικά με την προστασία στη μηχανή,
πρέπει να αλλάξεις τους "στόχους" που είχε αγοράζοντας την μηχανή.
Είναι προφανές ότι το 95% των πιτσιρικάδων έχουν σαν στόχο την βόλτα
γύρω από την καφετερία η και λίγο πιο πέρα. Αυτός είναι κι ο λόγος αγοράς της μηχανής,
και δεν σηκώνουν καμιά συζήτηση.
Αντίθετα είναι 95% σίγουρο πως αν ο στόχος ήταν τα ταξίδια κι οι εκδρομές, δεν θα υπήρχε
σε καμιά περίπτωση το πρόβλημα τις προστασίας, μια και για όλα τα πράγματα που κάνει και "μιμείται"
ο άνθρωπος, κι ειδικά ο νέος άνθρωπος, είναι οι εικόνες γύρω του.
Στείλτε τον ταξίδι, είναι πιο ασφαλές από τις βόλτες μέσα στην πόλη χωρίς προστασία.
Έτσι κι αλλιώς στο ταξίδι πρέπει να οργανωθεί και η προστασία θα έρθει από μόνη της σαν
φυσική ανάγκη.
......γιατί που να κουβαλάς τώρα το κράνος στη καφετέρια? Έτσι κι αλλιώς εδώ δίπλα είναι, σιγά το πράμα.
mikios400
28/05/2009, 10:08
μόνο οι φλώροι φοράνε κράνος... οι μάγκες; δες εδώ:
2 μέσα σε 3 μέρες (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=81092)
PortisHead
28/05/2009, 10:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από mikios400
μόνο οι φλώροι φοράνε κράνος... οι μάγκες; δες εδώ:
2 μέσα σε 3 μέρες (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=81092)
Ενας νεος δεν πτοειται απο την απειλη του θανατου.
Χεστηκε.
Πες του καλυτερα οτι μπορει να μεινει παραλυτος και οτι δεν θα γ@μησει ποτε στη
ζωη του τα γκομενακια για τα οποια δεν φόραγε το κρανος του.
;)
LogOutGoRide
28/05/2009, 10:45
Υπάρχει και άλλος τρόπος να τα γίνουν όλα μαζί όπως εδώ (http://www.youtube.com/watch?v=QoF0gvh4_38)
jorgevaldano
28/05/2009, 10:51
δεν ξέρω πού κολλάει το βίντεο αυτό στην κουβέντα πάντως ο τύπος με το στρώμα είναι για τα σούτια... :lol:
ίσως πίστεψε πως, ως στρώμα, θα επιπλεύσει...
LogOutGoRide
28/05/2009, 10:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από jorgevaldano
δεν ξέρω πού κολλάει το βίντεο αυτό στην κουβέντα πάντως ο τύπος με το στρώμα είναι για τα σούτια... :lol:
ίσως πίστεψε πως, ως στρώμα, θα επιπλεύσει...
Ότι νά΄ναι .Πήγαινε στο μπάνιο με μοτό
Μπορεί να καθαριστεί ; Ευχαριστώ
bar-code
28/05/2009, 11:49
ego eipa ston aderfo mou pou molis pire diploma pos an pote ton do opoudipote na mi foraei kranos,tha kanei na ksanakabalisei ta mixanakia mou 2 mines.
an ton ksanapetixo,4 mines.kai paei legontas....
an einai pitsirikas opos les,oi goneis tou tou to plirosane kai prepei na kanoun to idio.ama den katalabenei apo monos tou,tha ekbiastei kai tha katalabei.
eksorismou,oute foto oute kaloi tropoi pernane sta pitsirikia.
Κανονίζεις μία μηχανόβολτα με 2 -3 ακόμα που τους πάει και φοράνε κράνος, έχεται μαζί και 1-2 πιτσιρίκες που γουστάρει και τον καλείς και αυτόν μαζί. Εκεί λοιπόν που θα έχετε μαζευτεί όλοι του ρίχνετε ένα άκυρο στην μούρη γιατί δεν φοράει κράνος και δεν θα κάτσετε να μαζεύετε μυαλά από τον δρόμο Σαββατιάτικα και την κάνετε με ταχύτητες που κάποιος χωρίς κράνος δεν μπορεί να ακολουθήσει.
Θα σπαστεί τόσο πολύ που σιγά σιγά θα αρχίσει να το βάζει στο κεφάλι του για να έρχεται μαζί σας
Άλλη ανορθόδοξη μέθοδος είναι να τον βάλεις να κάνει κόντρα με κάποιον που φαράει κράνος. Και εκεί θα φάει ξενέρωμα και θα αρχίσει να το φοράει.
Να σου πώ την αλήθεια εμένα άρχισαν να μου αρέσουν οι μηχανές γιατί γούσταρα τα κράνη.Πρώτα πήρα κράνος και μετά μηχανή.
Οπότε μπορεί να πιάσει και στον μικρό το θέμα του image
Highsider
05/07/2009, 01:02
Πες στο παιδί πως δεν υπάρχει κάτι πιο ωραίο απ' το κράνος.Εκτός απ' την ασφάλεια που είναι το πρώτο προσφέρει και στυλ.Δεν είσαι ας μου επιτραπεί η λέξη σαν λέτσος.Προσωπικά δεν είχα κάποια ιδιαίτερη πίεση για να φοράω κράνος από συγγενείς εκτός απ' τους γονείς μου που απλά μου έλεγαν να το φοράω χωρίς όμως να μου το λένε συνέχεια.Για να πω την αλήθεια μου πριν αρχίσω να το φοράω είχα φάει μια γερή τούμπα χωρίς όμως να πάθει τίποτα το κεφάλι μου όχι όμως και το σώμα μου το οποίο γέμισε με εγκαύματα και τρύπες.Με όλα αυτά θέλω να πω πως αν ο ίδιος δεν καταλάβει πως πρέπει να φοράει το κράνος όλοι οι άλλοι δε θα του κάνουν τίποτα.