View Full Version : Τι κράνος φοράμε;
Κατά καιρούς ρωτάνε διάφοροι συμφορουμίτες τι κράνος να διαλέξουν και συνήθως η κουβέντα καταλήγει στο να προτείνουμε 1-2 μάρκες που θεωρούμε ότι είναι οι καλύτερες. Ασχετα με τις συμβουλές, σε ποιά εταιρία εμπιστευόμαστε το κεφαλάκι μας;
YΓ: Εαν φοράμε 2-3 κράνη, μπορούν να γίνουν περισσοτερες από μία επιλογές.
ΥΓ 2: Όποιος θέλει γράφει και ένα δύο σχόλια για το ή τα κράνη που έχει.
Arai RX-7 :εξαιρετική αεροδυναμική, καλή ποιότητα κατασκευής, πολύς θόρυβος
Shoei XR-900: Πάρα πολυ καλή ποιότητα κατασκευής, αλλά το έχω αρκετά χρόνια και πάει για απόσυρση.
HJC: Εχω ένα full face που είναι σχετικά ικανοποιητικό για τα λεφτά του (η ζελατίνα ποτέ δεν κλείνει σωστά όμως) και ένα jet που πήρα πριν λίγους μήνες για τον γιό μου. Η ποιότητα κατασκευής του είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ.
ενα
arai astro/j απο το 2003 ή 4 δε θυμαμαι
και ενα
arai rx7 corsair πηρα μολις
το astro/j ειναι το καλυτερο κρανος που ειχα ποτε! εφαρμογη, ποιοτητα και αντοχη στο χρονο απιστευτη! τα εσωτερικα του δεν αφαιρουνται και εχω να πω οτι αυτο τελικα ειναι θετικο και οχι αρνητικο γιατι αυτο τα κανει και να μη μετακινουνται ουτε χιλιοστο! το εχω πλυνει απειρες φορες και δεν εχει χασει καθολου απο το "bling bling" του
το rx7 corsair ειναι υπερβολικα (ενοχλητικα) θορυβωδες κρανος. εχει ομως τα θετικα του astro/j και καλυτερο εξαερισμο (τον καλυτερο θα ελεγα...)
αγορασα ενα x-spirit προσφατα αλλα αν και πολυ καλο κρανος (και πιο αθορυβο απο τα arai) δε το κρατησα , το πουλησα και πηρα το cοrsair στη θεση του λογο εφαρμογης των arai στη κεφαλα μου (αυτο που λενε ταιριαζει "γαντι"..αν και κρανος :D )
2 X-LITE Χ-901 που περασαν απο το κεφαλι μου τα τελευταια 4-5 χρονια σα "δευτερο κρανος" τα λατρεψα γιατι μπαιναν και βγαιναν ευκολα στο κεφαλι μου πραγμα που ηταν καλο για τη χρηση που τους εκανα στη πολη με συχνες στασεις... αλλα δε πιανουν σε κανενα τομεα τα arai και περισσοτερο απο ολα την αντοχη και τη ποιοτητα (αλλα εχουν και την αντιχτοιχη τιμη) το βαρος ηταν μεγαλο και ο εξαερισμος φτωχος. για τη τιμη που τα πηρα τα εβγαλαν τα λεφτα τους 100%.
ενα εχω να πω "arai και τελος" για μενα... ειδικα στην εφαρμογη και στη ποιοτητα δεν εχουν αντιπαλο. εχουν υψηλη τιμη και θορυβο μονα αρνητικα (και ακριβες ζελατινες)
paranoid
28/05/2009, 12:05
XR-1000: πιστευω παρα πολυ καλο κρανος, το εχω μερικους μήνες και ειμαι πολύ ευχαριστημένος, ελαφρύ με καλή αεροδυναμική. Πρίν απο αύτό είχα:
Nolan Ν100 Genesis (ή κάπως έτσι): ανοιγόμενο, πολυ καλο για το καλοκαίρι αλλά αρκετά βαρύ και απο τοτε που φορεσα το Shoei δεν μπορω να το ξαναβαλω, το αισθάνομαι σαν κουβά στο κεφάλι μου.
road spirit
28/05/2009, 12:13
arai rx-7 : ότι καλύτερο έχω βάλει, με την παρατήρηση μόνο ότι δεν είχα στην κατοχή μου αντίστοιχο πχ shoei για να συγκρίνω άμεσα...Ο θόρυβος δεν με απασχολεί, βάζω ωτοασπίδες και τέλος. Ο εξαερισμός του είναι απίθανος. Η ποιότητα του εσωτερικού και γενικότερα όλου του κράνους απλά δεν πιάνεται...Εφαρμογή: όσο κανένα άλλο κράνος που έχει κάτσει στη κεφάλα μου
επίσης έχω:
ένα παλιό OGK FF3 (6ετίας πλέον και χρήζει αντικατάστασης), που το χρησιμοποιώ ακόμα στις καθημερινές ρουτινιάρικες διαδρομές ή και αν έχω σκοπό να πάω κάπου και να μη με νοιάζει αν θα το βουτήξουν, αν θα βρωμέσει, που θα το αφήσω (πχ παραλία)... Θα ξανάπαιρνα? ΟΧΙ. Κακή ποιότητα εσωτερικού, πολύ κακή ποιότητα βαφής, οι αεραγωγοί του σπάνε για πλάκα (είχε σπάσει 3 φορές) και το after sales ήταν για το φούτσο ...(ανταλλακτικά, άμα ήμουν τυχερός).
Caberg ανοιγόμενο (justisimo αν δεν κάνω λάθος λέγεται το μοντέλο): τζάμπα δώρο ήταν απο το κατάστημα με αγορά προηγούμενης μοτο. Για γέλια είναι ... εντελώς ΓΤΠΚ...
L.omerta
28/05/2009, 12:17
Εγω φοράω ένα FOX V3 Racing εντουράδικο απλά πανάλαφρο και πανέμορφο...
Για full face εχω ένα uvex αλλα δεν θυμάμαι μοντέλο
:p
horrified
28/05/2009, 12:25
εγώ είχα ένα airoh ,δεν θυμάμαι μοντέλο, ανοιγόμενο κάπου στα 170 ευρά το χα πάρει λοιπόν αρνητικά πολυ θόρυβο, οι βίδες ξεβίδωναν όλη την ώρα και αναγκάστηκα να τις σφίξω και να βάλω μια κόλλα ωστε να κρατήσουν (σχεδόν 1 μήνα μετά την χρήση όλα αυτά μην φανταστείτε χρονο κετς) θετικά τώρα - κανένα- :) σε ένα ταξίδι με μηχανή φίλου και χωρίς πολλά χιλιόμετρα φάγαμε μια ελαφριά σούπα απο λάδια στο δρόμο με αποτέλεσμα να τριφτώ (νανε καλά δερματινα και προστασίες) και όλα τα χτυπήματα στο κεφάλι δεν τα κατάλαβα καθόλου όμως και παλι καλα ήμουν σαν αστακός και ψιλο-ένιωσα σα να έιμαι σε κάποιο παράξενο παιχνίδι στο allou fun park. γενικά καλόφτιαγμένο για δύσκολες ώρες όπως οι τούμπες γενικά... αλλα όλα τα κράνη για αυτό το λόγο είναι ... αρα μουφα τρέλα μακριά ... αυτά απο μένα.
xr-1000 shoei εκλεισα 5 χρονια μαζι του φετος
Αγορασμενο τοτε απο ελλαδα μιας που δεν χειριζομουν τοσο καλα το ιντερνετ ωστε να κανω τοτε αγορες απεξω εδωσα ολο μου το μισθο τοτε να το παρω. Το κρανος ειναι παναλαφρο με φοβερη αεροδυναμικη (σαν σταγονα) και ησυχο. Ο εξαερισμος του ειναι ικανοποιητικος , εχωντας 4 εξαερισμους (τους 3 μπροστα). Ειμαι ζελατινοφαγος και του εχω αλλαξει 3 ασπρες ζελατινες μεχρι στιγμης που μου γρατζουνιστικαν υπερβολικα πολυ εκτος απο την φιμε που μετρα λιγοτερες ''ωρες πτησης'' ετσι και αλλιως.Τα γραφικα του (εχω το diabolic2 υπαρχουν και μονοχρωμα) ειναι πολυ καλης ποιοτητας. Τα μαξιλαρακια μεσα ειναι αφαιρουμενα στα μαγουλα μονο αλλα αυτο δεν με εμποδισε να το πλενω. Μετα απο 4 χρονια εβγαλε τα εξης προβληματα: ο μπροστινος αεραγωγος κολλησε και ανοιγει με πατεντα (θενκς manhunter:beer: ) το καλυμμα του πισω αεραγωγου ξεκολλησε (ξανακολλαει) τα μαξιλαρακια στα μαγουλα πεσαν αρκετα ωστε να αγορασω καινουργια να τα αντικαταστισω.Κατα ταλλα το κρανος αυτο εχει την χειριστη αντιμετωπιση απο εμενα τα τελευταια 2,5 χρονια που το εκανα κρανος για καθε μερα (μιας που απεσειρα το nolan που φοραγα γιατι ηταν λαθος νουμερο και κουβας ) και παρολα οτι δε το προσεχα καθολου δεν εχει ξευτισει δεν εχει σκιστει δεν εχει αλοιωθει πρεπει να το προσεξεις απο κοντα για να καταλαβεις οτι περασαν χρονια απο πανω του....το καλυτερο κρανος που εχω φορεσει.
x-spirit shoei 1 μηνα
κορυφαια ποιοτητα μεσα (αν και θα προτειμουσα τα μαξιλαρακια να ειναι πιο μαλακα οπως στα αντιστοιχα arai ) πολλοι αεραγωγοι 7 στο συνολο! ειδικα τετοια εποχη τους χρειαζομαστε και παραυτα δεν εχει θορυβο (περισσοτερο απο το xr-1000 λιγοτερο απο πολλα αλλα κρανη) αφαιρουμενα μαξιλαρακια , ζελατινες ιδιες με του xr-1000. Η κατασκευη του κορυφαιου κρανους της shoei φαινετε με την πρωτη που θα το πιασεις στα χερια σου.Παιζει στα 1300+ γραμμαριακια αναλογα και το μεγεθος . Το κελυφος του ειναι πιο μικρο απο τα αλλα shoei.Δεν εχω δοκιμασει αεροδυναμικη κλπ σε πολλα χιλιομετρα ακομα οπωτε δεν εχω προσωπικη αποψη.
N83 nolan
αγορασμενο αρχες του 2004 με γνωμονα μονο τα γραφικα του (δρακοι και ετς :lol: ) και την τιμη του
Οταν το φοραγα τοτε το θεωρουσα ενα καλο κρανος.Ομως με πολυ λιγη ''δραση'' κολλησαν γρηγορα οι αεραγωγοι του ανοιξαν πολυ γρηγορα τα μαξιλαρακια του και ειναι πολυ βαρυ.Ομως ειναι και λαθος νουμερο...μου ηταν παντα μεγαλο οπωτε δεν μπορω να εχω σαφη εντυπωση.Δεν εχω ταξιδεψει ποτε με αυτο παντα για διαδρομες μες την Αθηνα με το μηχανακι...4 αεραγωγοι κουμπωμα κανονικο οχι o-ring (με ενοχλει στο λαιμο αυτο) καλη τεχνικη υποστιριξη ομως και φτηνα ανταλακτικα και ζελατινες κλπ. Δεν ξερω αν βγαινει ακομα αυτο το μοντελο.
εχω δοκιμασει arai και shark δεν ειχα ποτε ομως και το μονο που μπρορω να πω ειναι οτι το εσωτερικο τους ειναι καταπληκτικο αλλα δεν μου καθοντε στο κεφαλι μου σωστα και για αυτο αποφευγω την αγορα τους και μονο για αυτο.
devil's animal
28/05/2009, 13:13
arai rx-7
και για 2ο ενα shark s650.
παλιοτερα ενα nolan που ειχα ηταν για τον φουτσο...
απο τα προηγουμενα 2 ειμαι απολυτα ευχαριστημενος.
:wave2:
LOUKILOUK
28/05/2009, 13:14
Μετα απο πολλα nolan (αποτο 1993, νομιζω 5...) αποφασισα να αγορασω κορυφαιο κρανος και πηρα περσυ ARAI RX7 corsair, απο ιντερνετ φυσικα...Μου φανηκε πολυ καλυτερο αλλα οταν καποια στιγμη αναγκαστικα ξαναβαλα για λιγο το nolan καταλαβα οτι δεν ηταν απλα καλυτερο...ηταν η μερα με την νυχτα παιδια...:eek: :wave2:
SnakeMJK
28/05/2009, 13:29
αρχικά ένα HJC CS-12, όπου τώρα το χρησιμοποιώ μόνο όταν πάω κανα γήπεδο για να το παρατάω όπου να ναι... για τα λεφτά του νομίζω ότι ήταν μια χαρά!
το τελευταίο 6μηνο, επιτέλους σοβαρό κράνος, Shoei XR-1000... απόλυτα ευχαριστημένος, ειδικά για το γυμνό μηχανάκι μου!
shoei xr-1000:
Ελαφρυ με καλη εφαρμογη και απιστευτα αθορυβο.
ΚΒC Super-X:
Για τα λεφτα του καλουτσικο σε ολους τους τομεις, αν και το βαρος του λιγο αυξημενο.
power hornet
28/05/2009, 13:37
λοιπον με την σειρα μου και εγω.
εχω δυο κρανη αραι και τα δυο,ενα astro j πο υτο εχω 6 χρονια καθε μερα σχεδον στο κεφαλι μου
φοβερο κρανος πολυ ησυχο με σχεση που προσφατα πηρα το viper gt και σχεδον το εχω μετανιωσει λογου θορυβου.
παντος το κεφαλι μου ειναι για αραι εχω δοκιμασει και shoei οταν ηταν να παρω δευτερο κρανος αλα κατι με το πηγουνι δεν μου το καλυβε καλα το κρανος,ενω με το αραι ολο το κεφαλι θηληκωνει μεσα.
Arai Viper GT. Πολυ καλη εφαρμογη και εξαερισμο αλλα απο θορυβο οτι χειροτερο εχω φορεσει.
Vemar VSREV De Angelis Black
+ Ελαφρύ, σταθερό στα "πολλά" χλμ και καλό εξαερισμό.
- Ζελατίνα και θόρυβος.
OGK Aeroblade
+ Σταθερό στα χλμ και ζελατίνα.
- Βάρος και ποιότητα εξαερισμού.
M2R Relevation (enduro κράνος)
+ Για enduro κράνος έχει καλή αεροδυμανική θα έλεγα και Ποιότητα
- Ότι όλα τα εντουροκράνη.... :lol:
Shoei Xr-1000
Εδω κ κατι μηνες.Πολυ καλο κρανακι.Ελαφρυ σχετικα 1300γρ, πολυ καλη αεροδυναμικη, αρκετα αθορυβο.Η ζελατινα αν δεν εχεις pinlock θαμπωνει πολυ γρηγορα ομως, κ οι αεραγωγοι θα μπορουσαν να ηταν αποδοτικοτεροι.Καλη εφαρμογη στο κεφαλι, δεν κουναει στα πολλα.Χωρανε ανετα γυαλια ηλιου, και ακουστικα τυπου ψειρες.
Ψήφισα, αλλά δεν θα έπρεπε να έχει και τη μάρκα GelHair;:smokin:
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
700_Thespieis
28/05/2009, 14:25
Shoei XR-1000
Nolan n62
CABERG V2R
value for money ....αλλα :sick:
το λουρακι στα δερματινα σημεια εχει "σκασει" με αποτελεσμα να σε γρατσουναει στην εισαγωγη - εξαγωγη ....
σημεια της πορπης σκουριασαν !! ΝΑΙ ΣΚΟΥΡΙΑΣΑΝ...!!
ολα τα αλλα καλα... αφαιρουμενη επενδυση ...θορυβος .... αερισμος...(τον χειμωνα ειναι λιγο μπουζι καθως οι αεραγωγοι στο πηγουνι ειναι σταθερα ανοιχτοι και δεν υπαρχει και επιρρινιο να προστατευει την ζελατινα απο τα χνωτα...)
ένα AIROH S4
+ όμορφο , σχετικά ήσυχο (για την κατηγόρια του) , ζελατίνα , καλός αερισμός ,οικονομικό.
- τον χειμώνα «μπάζει»από κάτω, η ραφή της φόδρας αφήνει τα ίχνη της στο κούτελο μου πολλή ώρα αφ ότου το βγάλω
και ένα FOX tracer pro
+ όμορφο , ελαφρύ , D- Ring δέσιμο.
- κάνει μόνο για κοντινές διαδρομές (μόνο το καλοκαίρι) και χώμα
2 shark rsf & rsf 2(τα γραφικα αλλαζουν μονο αναμεσα σε αυτα τα 2 κρανη)
πολυ καλη εφαρμογη αλλα βαρια χωρις αεροδυναμικη και μεγαλο μειονεκτημα οτι στα πλαινα μαξιλαρακια τους απο κατω σκαει το δερμαμετα απο καποιο καιρο.παρ ολα αυτα σαν προστασια βγαινουν παλικαρια !!
1 shoei xr 1000
καταπληκτικο κρανος!!αριστη εφαρμογη,τελεια αεροδυναμικη,ποιοτητα,σχετικα αθορυβα και με καλο εξαερισμο
περιμενω να μου ρθει το x-spirit της shoei τωρα.
sapila racing
28/05/2009, 15:42
Arai RX7 Corsair, αψογη ποιότητα, εφαρμογή, αροδυναμική κλπ, τρομερός θόρυβος, χρήση μόνο με ωτοασπίδες εκτός πόλης.
Arai Astro J, το εχω 6 χρόνια και είναι ακόμα σχεδόν τέλειο!
Εχω και ενα παλιότερο Αrai NR5 που το φόραγα 5-6 χρόνια και το εχω για συνοδηγούς κλπ.
2 Jet της πλάκας για την πόλη το καλοκαίρι και καμμια κοντινή βόλτα με τα κλασσικά.
Πλιότερα είχα τα εξής:
Bell M2 το τελευταίο Αμερικάνικο Bell του 1990, καλή ποιότητα κελύφους, μάπα εσωτερικό.
MPA με διπλή αντιχαρακτική και αντιθαμβωτική ζελατίνα, το 1985 ηταν μπροστά.
Bell Τour Star του 80, εκανε οσο ενα μηχανάκι, απ εξω είναι ακόμα ΟΚ, δεν εχει μείνει τίποτα μέσα.
AGV Kenny Roberts του 80τόσο, με φυμε ζελατίναι και αυτοκόλλητα PJ1 φυσικά, το χάρισα πριν χρόνια.
Μετα που πήρα Arai δεν ξαναπαίρνω άλλη μάρκα, μου ταιριάζουν τέλεια. Εχω δοκιμάσει όλα τα Shoei αλλά δεν μου κάνει κανένα, είμαι απο άλλο σόι :lol:
ermisVFR
28/05/2009, 15:44
Έχω το Schuberth S1 δυόμιση χρόνια.
Τα αρνητικά του είναι τόσο έντονα που επισκιάζουν μακράν τα όποια θετικά. Έχω δρομολογήσει αλλαγή προς Arai.
Κατά σειρά ενοχλήσεως τα εξής
1. Αερισμός απλά ανύπαρκτος :bigcry: εκτός εάν τα παίρνεις με την ψιλή όπως ένας φίλος που το φοράει :lol: . Μιλάμε για τρελό ιδρώτα.
2. Τα στηρίγματα της ζελατίνας σπάνε για πλάκα. 50 ευρώ έκαστη. Μου έχουν σπάσει 6 φορές, τρείς από χτύπημα και τρείς στα καλά καθούμενα καθώς την άνοιγα! Στην αντιπροσωπία που το είπα μου απάντησαν ..... "αδύνατον"!!!!!!! :confused:
3. Η ποιότητα του εσωτερικού είναι για κλάματα. Τα εσωτερικά στερεώνονται με στραπς τα οποία με την χρήση ξεκολάνε από το κέλυφος :cry:
4. Έχει τόσο μεγάλο μέγεθος που για να στρίψεις το κεφάλι στις διασταυρώσεις χρειάζεται λαιμός στρουθοκαμήλου:lol: . Το κράνος βρίσκει στον ώμο και στο στήθος.
5. Η εσωτερική ζελατίνα για τον ήλιο έχει κομάτι πρόβλημα με τα χρώματα. Εγώ μάλον δεν έχω γιατί θα το βρήσκανε στον στρατό. Στα φανάρια θέλει προσπάθεια να ξεχωρίσει το κόκκινο από το πράσινο καθώς και το κόκκινο στο φρενάρισμα των μπροστινών. Αναγκάζομαι να οδηγώ με γυαλιά ηλίου κάτι μη ασφαλές.
o_gavros
28/05/2009, 16:38
κατά καιρούς διάφορα νο νέιμ κράνη-κουβάδες που δεν αξίζουν σχολιασμού.
Εδώ και ένα χρόνο το Shoei X-Spirit Vermeulen blue.
Ασύγκριτο απο κάθε άποψη για κάποιον με μηδενική πείρα σε καλά κράνη.
Μετά τον αρχικό εντυπωσιασμό απο την εμφάνιση,αυτό που με άφησε με ανοιχτό το στόμα είναι ο εξαερισμός του!!!
Επαθα πλάκα όταν στην πρώτη δοκιμή στην πόλη,μες το κατακαλόκαιρο και τον ήλιο να βαράει,εγώ ένιωθα ρεύματα αέρα στο κεφάλι μου ακόμα και με μικρές ταχύτητες!!!
Στον ανοιχτό δρόμο νομίζω ότι απλά ξεχνάς την έννοια του "ζεσταίνομαι",για τον ακουτράφα σου τουλάχιστον.
Πολύ καλή ποιότητα στα μαξιλαράκια του.για την ώρα είναι νωρίς (για μένα) να βγάλω συμπεράσματα για την ανθεκτικότητα που θα έχουν αυτά στο χρόνο.δείχνουν όμως κορυφαία.
και πως να μην είναι όταν μιλάμε για το κορυφαίο μοντέλο στη γκάμα της Shoei.
Προτείνω ανεπιφύλακτα την αγορά του απο το ίντερνετ,καθώς εμένα προσωπικά μου στοίχισε μόλις 340? απο το Τόκυο στην πόρτα μου!ψαχτείτε με τις ισοτιμίες του κάθε συναλάγματος και μόνο κερδισμένοι μπορείτε να βγείτε!
Αρνητικά δεν έχω βρει ακόμα στο κράνος.
Ίσως μόνο οι ψηλές τιμές για τις ζελατίνες.
Buenaventura
28/05/2009, 16:58
Εδω και μια βδομαδα το BELL M4R Carbon.Απλα Π-Α-Ν-Α-Λ-Α-Φ-Ρ-Ο.Ακομη δεν το εχω δει στο ταξιδι,αλλα μαλλον θα εχει θορυβο.Δειχνει πολυ ποιοτικο απο μεσα το αν θα κρατησει θα δειξει... Μεσα στην πολη φοραω το παλιο μου ενα KBC Force RR.Καλο για τα λεφτα του νομιζω (170Ε το ειχα παρει),αλλα αρκετα βαρυ,και αρκετος θορυβος.Εχει φθυνες ζελατινες.
ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΑΝΗ................
Έξαρτάται τί ζητάτε άπό αύτά.
Τί θέλει ό καθένας.......
ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΛΟΙΠΟΝ ΚΡΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ CORSAIR
Γιά τά ύπόλοιπα...??
Άνάλογα τήν κεφάλα τού καθενός ,τό μηχανάκι του κ.λ.π......
Γιά παράδειγμα είναι ΑΧΡΗΣΤΟ.......νά πάρει κάποιος corsair ή x-spirit
γιά νά πηγαίνει 160-180...!!!
Έπειδή έτυχε νά έχω ΚΑΙ γρήγορο μηχανάκι ΚΑΙ corsair καί xr-1000
ΚΑΙ uvex τό κάρμπον,.........
θά πώ ένα........
Όσοι τό θέλουν γιά γκάζια...........CORSAIR.......!!!
Πάνω άπό τά 240-250 είναι κορυφαίο......!!!
Τό xr καί τό uvex.........σταματούσαν στά 220-230.
Μετά άρχισαν πολλοί κραδασμοί κ.λ.π....
ΔΕΝ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΤΟ X-SPIRIT
Άλλά τό χαρακτηριστικό τών shoei είναι πώς νοιώθεις τό μισό σου πηγούνι
άπ'έξω.
Όπότε στά πολλά δέ νοιώθεις άσφαλής....!!!
Ή έπίσημη δικαιολογία βέβαια είναι πώς προστατεύει τό σβέρκο σέ
περίπτωση πτώσης....!!!!!
Έδωσα τά δυό μου κράνη νά τά φορέσει ό άσχετος γιός μου καί τό
πρώτο πού μού είπε ήταν πώς συγκρίνω Ferrari μέ nissan......!!!!
Mπορεί τό x-spirit νάναι πολύ καλύτερο,καί ίσως άδικώ τήν έταιρεία.
Όμως δοκιμάζοντας τά άλλα κατώτερα μοντέλλα τής Arai........
ένοιωσα τό ίδιο μέ τό corsair.
Mόνο πού είχαν κάποια διαφορετικά χαρακτηριστικά ώς πρός τό θόρυβο
τό πανί άπό μέσα κ.λ.π....
Δέν είναι τό κράνος αύτό γιά βολτούλα μέ κανένα v-strom, varadero κ.λ.π.
ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΝΟΣ ΓΙΑ ΓΚΑΖΙΑ.........ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΓΥΜΝΑ ΚΑΙ ΜΕ
ΦΕΡΙΝΓΚ....!!!
ΜΟΝΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 200 ΝΟΙΩΘΕΙΣ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ......!!!!!
Ούτε ήσυχο είναι ούτε τίποτε άλλο.Είναι φτιαγμένο γιά νά τριακοσαρίζει...!!!
Έφαρμόζει τέλεια στά περισσότερα κεφάλια,δέν κουνάει στά πολλά
καί είναι σχεδόν άπό τά καλύτερα άν φοράς γυαλιά..!!!
Μή τό φορέσετε ποτέ χειμώνα .........ΘΑ ΠΑΓΩΣΕΤΕ.....!!!
Έχει φοβερό έξαερισμό έξ ού καί ό θόρυβος.....
Φοράω arai καί shoei..........περίπου άπό τό 80.
Κατά καιρούς δοκίμασα καί διάφορες άλλες έταιρείες......
ΕΔΩ ΚΑΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1990..............ΜΟΝΟ ARAI............καί γιά τά δεύτερα
μηχανάκια τά on-off shoei
Όσες φορές προσπάθησα νά πάρω κάποιο άλλο έστω γιά άλλαγή........πέταξα τά λεφτά μου.
Φορώντας καί γυαλιά μυωπίας.......ήταν άκόμα πιό δύσκολα τά πράμματα γιά μένα.
ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ...........ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΘΕΤΩ.......
ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΟΥ.........ΚΑΘΑΡΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ....!!!
Γιά κάποιον άλλο μέ περίεργο κεφάλι ίσως νάναι διαφορετικά...!!!
Παρόλα αύτά πάρτε αύτά πού θεωρείτε καλά κράνη.........
τριακοσαρίστε τα.........καί μετά τό ξανασυζητάμε.....!!!!!
re terens....dld an den 300rizei to mhxanaki pos tha katalavoyme?:p :p :p :p den einai logiko afto poy grafeis den kanoyme test ride sta 300 xao ta kranh
leo EGO tora :beer:
catmaster
28/05/2009, 20:52
Arai Rx-7 Corsair
+
Πολύ καλή εφαρμογή στο κεφάλι μου
Αερισμός
Σταθερότητα σε πολύ ψηλές ταχύτητες - Καλό ζύγισμα του κράνους
Ποιότητα υλικών
Double D κούμπωμα
-
Θόρυβος (για μακρινά ταξίδια μόνο με ωτασπίδες)
Ζελατίνα που θαμπώνει για πλάκα
Περίεργο σύστημα αφαίρεσης ζελατίνας
------------------------------
Arai Viper Gt
+
Αερισμός
Σταθερότητα σε πολύ ψηλές ταχύτητες - όχι σαν το Rx-7 αλλά πάντως μεχρι τα 250 .. μετά κουνάει
Ποιότητα υλικών
Double D κούμπωμα
-
Θόρυβος αρκετός όχι όσο του Rx-7 αλλά και πάλι έχει τσαμπουκά
Ζελατίνα που θαμπώνει για πλάκα
Περίεργο σύστημα αφαίρεσης ζελατίνας
----------------------------------------
Vemar Vsr Curtain
+
Αερισμός
Σταθερότητα σε πολύ ψηλές ταχύτητες - Καλό ζύγισμα του κράνους
Ποιότητα υλικών
Double D κούμπωμα
Καλή αντιθαμβωτική ζελατίνα (σχετικά)
-
Θόρυβος αρκετός
Ζελατίνα που αφαιρείται με άλλεν :eyepop: :eyepop: :hypnotize
------------------------------
Hjc Sy max ανοιγόμενο
+
ευκολία αφαίρεσης ζελατίνας
-
Κακό ζύγισμα το νιώθεις πολλά κιλά στο κεφάλι
Θόρυβος
Κακός αερισμός
Ποιότητα βαφής
Ποιότητα εσωτερικών
Belt Clip κούμπωμα
------------------------------------
Uvex Wing II
+
Καλό ζύγισμα
Σταθερό μέχρι τα 200
Απίστευτα αντιθαμβωτική ζελατίνα
-
Κακός αερισμός
Belt Clip κούμπωμα
(και καμιά δεκαριά άλλα πχ Nolan , Bell , Bieffe που συγκρινόμενα με τα σημερινά ... καλύτερα να φόραγα κράνος του στρατού η καμιά χύτρα ταχύτητος ... )
Arai RX-7 Corsair
Μερικά στοιχεία.
1. Νέος στις μεγάλες μηχανές αλλά 32 χρονών
2. Καμία άλλη εμπειρία με κράνος
3. Μηχανή: Yamaha S2 Fazer
4. ΧΑΟ: Όχι ακόμα πάνω από 170 προς το παρόν. Μέσο όρο 140-150
(+)
1. Πολύ καλή εφαρμογή μετά από αλλαγή με πιο χοντρά μαξιλαράκια μετά το 'άνοιγμα'.
2. Απίστευτα καλά υλικά κατασκευής σε σχέση με Shoei ΧR-1000 που δοκίμασα.
3. Ελαφρύ
4. Τα καλύτερα γραφικά από όλες τις άλλες μάρκεςς για conventional τύπους σαν και μένα που δεν θέλουν κάτι τρελό και έχουν ένα καλό γούστο σε design εκτός μηχανών
5. Dry Cool μαξιλαράκια, ποτέ δεν αισθάνεσαι πως σε κάνουν να 'καίγεσαι' στην ζέστη, ποτέ δεν έχω ιδρώσει (δοκιμή μέχρι 32 βαθμούς θερμοκρασία)
(-)
1. Μάλλον φορυβώδες αλλά τίποτα που να μην 'παλεύεται΄
2. Ακριβό
3. Τους αεραγωγούς στο πάνω μέρος ποτέ δεν ένιωσα να λειτουργούν. Και έχω και ξυρισμένο κεφάλι. Από την άλλη βέβαια βλ. σημείο 5 παραπάνω
4. Δεν εκτυπώνει χαρτονομίσματα
Σημείωση: Μόλις ήρθα πίσω από μπαράκι, τα έχω τσούξει λίγο, ελπίζω να τα έγραψα σωστά.
SHOEI XR-1000
Το 'χω 3 χρονια σε καθημερινη χρηση και πραγματικα δεν εχει καμια φθωρα so far!
Οπως ειπαν και οι προλαλισαντες, ελαφρυ, αεροδυναμικο και "ησυχο" κρανακι!
Επισης φοβερες πανοραμικες ζελατινες που κουμπωνουν και εφαρμοζουν αψογα με το κελυφος... πολυ μπροστα σε σχεση με τα αντιστοιχα arai.
Αν ειχε και αφαιρουμενη ΟΛΗ την εσωτερικη επενδυση και πιο μαλακα (σαν τα arai), μαξιλαρακια θα ηταν απλα τελειο!
Shark (διάφορα μοντέλα s500/RXF/RSF)
πολύ καλή εφαρμογή (σε μένα) και άριστη ποιότητα για τα χρήματα που κοστίζουν.
ελαφριά δεν τα λές αλλά δεν με ενοχλούν κιόλας, με χαμηλά επίπεδα θορύβου, και στα περισσότερα μοντέλα της γκάμας πλήρως αφαιρούμενη επένδυση.
Αρχικά δημιουργήθηκε από EVI
re terens....dld an den 300rizei to mhxanaki pos tha katalavoyme?:p :p :p :p den einai logiko afto poy grafeis den kanoyme test ride sta 300 xao ta kranh
leo EGO tora :beer:
ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ..........ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΩ
Έφ'όσον τό μηχανάκι σου δέν πάει τόσο.......
τό corsair ....ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟ........
ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΜΜΑ.......
ΟΥΤΕ ΑΘΟΡΥΒΟ ΕΙΝΑΙ.........ΟΥΤΕ ΠΟΛΥ ΕΛΑΦΡΥ ΕΙΝΑΙ
ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
ΟΥΤΕ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΥΟ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ......
ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΡΑΝΟΣ ΠΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΤΕΛΕΙΑ
ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 250.........
ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥ.........
ΠΟΛΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ........
Ούτε κράνος γιά βόλτα είναι.......
Άν λοιπόν τό μηχανάκι σου δέν είναι κορυφαίο SS
προφανώς........
ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ.
Έλπίζω νά μέ κατάλαβες τώρα........
Γιαυτό γράφουμε τίς έμπειρίες μας.
Γιά νά βοηθήσουμε τούς συμφορμίτες νά κάνουν τήν καλύτερη έπιλογή
ό καθένας άνάλογα μέ αύτό πού ψάχνει........
Εγώ πήρα τα Χριστούγεννα ένα Lazer Heartbreaker από τη σειρά Fiber-Pro της Lazer.
Είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί αν και μου έκαναν εντύπωση τα γραφικά του στην αρχή είναι ελαφρύ, άνετο, με πολύ άνετο εσωτερικό, έχει D-ring, προσθαφαιρούμενο εσωτερικό, ρυθμιζόμενους αεραγωγούς, pin lock ζελατίνα.
Το μόνο του μειονέκτημα είναι ότι δεν είναι βέβαια και το ποιο ήσυχο κράνος αλλά πιστεύω ότι μετά από την έρευνα αγοράς που είχα κάνει για 250 ευρώ τιμή λιανικής (μου το άφησε το παιδί 200ευρώ) ήταν μια πάρα πολύ καλή επιλογη.
Για κάποιον που δεν μπορεί να πάει για Shoei, Arai κτλ δλδ να ανεβεί πάνω απο τα 300 ευρώ και αγαπάει το κεφαλάκι του αξίζει ένα τσεκάρισμα.
:beer:
1) ARAI Rx-7 Corsair. Πάρα πολύ καλή εφαρμογή (για την κεφάλα μου δηλ), απίστευτη ποιήτητα κατασκευής, θόρυβος (πάντα ώτοασπίδες), καταπληκτικός εξαερισμός
2)UVEX Wing II. Super αντιθαμβωτική ζελατίνα, μέτρια ποιότητα
3)OGK FF4. Πολύ σταθερό στα πολλά, εξαερισμός σούπερ, ως εκ τούτου κ αρκετός θόρυβος. αλλά ρε παιδιά πολλά μικροπροβλήματα...ξεβιδώθηκε η 1 βίδα που κρατάει την tear off ζελατίνα, και η κανονική ζελατίνα έιχε φύγει κάποια στιγμή....
catmaster
29/05/2009, 20:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από Terens
ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ..........ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΩ
Έφ'όσον τό μηχανάκι σου δέν πάει τόσο.......
τό corsair ....ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟ........
ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΜΜΑ.......
ΟΥΤΕ ΑΘΟΡΥΒΟ ΕΙΝΑΙ.........ΟΥΤΕ ΠΟΛΥ ΕΛΑΦΡΥ ΕΙΝΑΙ
ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
ΟΥΤΕ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΥΟ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ......
ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΡΑΝΟΣ ΠΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΤΕΛΕΙΑ
ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 250.........
ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥ.........
ΠΟΛΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ........
Ούτε κράνος γιά βόλτα είναι.......
Άν λοιπόν τό μηχανάκι σου δέν είναι κορυφαίο SS
προφανώς........
ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ.
Έλπίζω νά μέ κατάλαβες τώρα........
Γιαυτό γράφουμε τίς έμπειρίες μας.
Γιά νά βοηθήσουμε τούς συμφορμίτες νά κάνουν τήν καλύτερη έπιλογή
ό καθένας άνάλογα μέ αύτό πού ψάχνει........
ευτυχώς που γράφει ο καθένας τις προσωπικές του απόψεις και ΟΧΙ σαν μπούσουλα για την αγορά κράνους .... αλλιώς θα κάψεις κόσμο με αυτά που γράφεις...
σόρρυ αλλά είσαι τελείως λάθος σε αυτά που λές ... δεν αγοράζω ποτέ κράνος με βάση του πόσα μπορεί να πάει το μηχανάκι μου και εχω αυτό σαν βασική παράμετρο αγοράς... προσωπικά αγοράζω την καλυτερη εφαρμογή το καλύτερο ζύγισμα τον σωστό αερισμό και την ποιότητα κατασκευής και αντοχής του κράνους στο χρόνο ... μετά θα παίξει σίγουρα ρόλο και η εμφάνιση τα γραφικά κλπ... και φυσικά το πόσο αντέχει η τσέπη μου ...
φιλικά πάντα
RX7 Corsair !!!
γιαμενα η καλυτερη εταιρεια, το καλυτερο κρανος, το δοκιμασα κιολας και τωρα παω ή για το ιδιο ή για το GP.
Μακαρι να εβγαζε περισσοτερα σχεδια (χρωματισμους) γιατι εχω ενα θεμα...
Psaxtiris
30/05/2009, 08:04
μια ζωή φοράω AGV με τελευταίο το Ti-Tech
είμαι απόλυτα ικανοποιημένος
βάρος: :a013:
εξαερισμός: :a013:
επένδυση: :a013:
σχεδίαση: :a8:
θόρυβος: :hypnotize (ναι σε ταξίδι με πολλά χιλιόμετρα εθνικής και ειδικά με όρθιο μηχανάκι σου κάνει το κεφάλι καζάνι....αλλά γι'αυτό υπάρχουν οι ωτοασπίδες....και κάνουν δουλειά)
αντοχή σε χτύπημα: :rolleyes: (δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα...και ελπίζω να μην τύχει ποτέ)
el_hymador
30/05/2009, 08:27
Uvex Helix RS750 Carbon
+
Βαρος, βαρος, βαρος...αισθανεσαι οτι δεν φορας κρανος και πολυ δυσκολα μετα απο αυτο θα ξαναπαω σε "συμβατικο"
Ελαχιστος θορυβος και σταθεροτητα στα πολλα
Ζελατινα απιστευτη.
-
Κακος εξαερισμος
Σκληρη επενδυση που κουραζει
BELZEBOYLIS
30/05/2009, 12:14
ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΑΝΗ................
Όπότε στά πολλά δέ νιώθεις ασφαλής....!!!
Sorry για το spam αλλά στα πολλά ,ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ασφαλής και απλά το νιώθεις ....
...στο θέμα μας , είχα ενα Arai το οποίο παρόπλισα στα 3 χρόνια και τώρα ενα Shark....
Αρχικά δημιουργήθηκε από catmaster
ευτυχώς που γράφει ο καθένας τις προσωπικές του απόψεις και ΟΧΙ σαν μπούσουλα για την αγορά κράνους .... αλλιώς θα κάψεις κόσμο με αυτά που γράφεις...
σόρρυ αλλά είσαι τελείως λάθος σε αυτά που λές ... δεν αγοράζω ποτέ κράνος με βάση του πόσα μπορεί να πάει το μηχανάκι μου και εχω αυτό σαν βασική παράμετρο αγοράς... προσωπικά αγοράζω την καλυτερη εφαρμογή το καλύτερο ζύγισμα τον σωστό αερισμό και την ποιότητα κατασκευής και αντοχής του κράνους στο χρόνο ... μετά θα παίξει σίγουρα ρόλο και η εμφάνιση τα γραφικά κλπ... και φυσικά το πόσο αντέχει η τσέπη μου ...
φιλικά πάντα
ΦΙΛΕ ΜΟΥ........ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ
Δέν γίνεται χρήσιμη ή κουβέντα.......
Μήν άπομονώνεις τήν άπάντηση μου στήν κοπέλλα...!!!
Έγραψα ένα κάρρο πράμματα γιά τά Arai....!!!
ΤΟ ΟΤΙ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 25-30 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ...??
Άπλά θέλησα νά τονίσω ότι ή διαφορά αύτού τού κράνους μέ όλα τά
ύπόλοιπα φαίνεται έκεί ψηλά....!!
Τά μειονεκτήματα πού έχει σέ σχέση μέ κάποια καλά,συμβατικά κράνη
είναι τέτοια πού δέν ...ΑΞΙΖΕΙ.........νά τό έχεις άν κυκλοφοράς γιά
παράδειγμα μέ ένα varadero πού θολώνει ή ζελατίνα στά 160 τό χειμώνα
έπειδή δέ σέ χτυπάει κάν άέρας λόγω τού στησίματος τής μηχανής...
Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ...........ΛΟΙΠΟΝ
ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 230-240............
ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ RX-7 CORSAIR.
Eίναι ένα κράνος πού θά τό χρειαστείτε γιά λίγες καί μοναδικές στιγμές
όσοι έχετε αύτή τή δυνατότητα λόγω τής μηχανής σας......!!!!
Ύπάρχουν πολλά κράνη στήν άγορά.....ΠΟΛΥ ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ.....πού θά σάς
κάνουν τή δουλειά σας ...ΕΞΙΣΟΥ ΤΕΛΕΙΑ....στό θέμα έφαρμογή γιατί αύτό
έχει νά κάνει μέ τήν κεφάλα τού καθενός......
ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ.........
ΘΟΡΥΒΟΣ......
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΥΟ........
ΒΑΡΟΣ.........!!!!
Άν πάλι είστε μιά κατηγορία κάτω σέ μηχανή στό θέμα ταχύτητα.......
δοκιμάστε τό viper...........όσους σάς κάθεται τέλεια στό κεφάλι τό Arai.
FILE MOY CATMASTER..........
Δέν θά πώ όπως έσύ ότι ......ΕΙΣΑΙ ΛΑΘΟΣ.......έφόσον άντελήφθης τό πνεύμα μου
πρός τήν κυρία....
Θά πώ όμως πώς.............ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ
ΠΑΝΤΑ ΑΓΟΡΑΖΩ ΚΡΑΝΟΣ ...........ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΟ ΠΩΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΑΥΤΟ
ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΨΗΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΧΡΕΙΑΣΤΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ...
ΔΕ ΘΑΠΑΙΡΝΑ ΠΟΤΕ ΕΝΑ ΚΡΑΝΟΣ.......ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΑΝΤΕΧΕ ΣΤΑ ΠΟΛΛΑ ΑΝ ΤΟ
ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΜΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕ ΤΟΣΑ....!!!
Ούτε μιά στιγμή δέν ένοιωσα τήν άνάγκη νά φορέσω τό corsair μέ v-strom ή varadero
πού κυκλοφορούσα τά 3 τελευταία χρόνια.
Μού ήταν ύπεραρκετό τό xr-1000 τής shoei.
ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΜΩΣ.......όταν τό δοκίμασα μέ τό άλλο μου μηχανάκι τό hayabusa......
στά 230-240 άρχιζε νά μή συμπεριφέρεται σωστά.
Κραδασμοί,καί προβλήματα ...ΑΕΡΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ....!!!!
Έδώ θά πώ πώς κάποια στιγμή άγόρασα τό uvex πού άνέφερε ό παραπάνω φίλος τό κάρμπον.
Πολύ ώραίο κράνος μέ μεγάλο του άτού τό βάρος...!!
Ένα κιλό τής γυναίκας μου τό small ένα έκατό τό δικό μου medium...!!!
1,450 περίπου τό corsair...!!!
Mέ τό v-strom καί τό varadero ήταν τέλειο ,πανάλαφρο, καί στήν πόλη....!!!
ΣΤΑ 230-240 όμως στό hayabusa........τά ίδια μέ τό shoei....!!!!!!
ΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΛΕΞΩ ΚΡΑΝΟΣ...........ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΟΤΟ...??
Καί κάτι τελευταίο.......
ΔΕΝ ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΑ ΠΟΤΕ ΚΡΑΝΟΣ..........ΜΑ ΠΟΤΕ........
ΜΕ ΓΝΩΝΟΝΑ ΤΑ ΓΡΑΦΙΚΑ ΤΟΥ..........!!!!!
Είναι τό τελευταίο πού θά μέ άπασχολούσε.......έκείνο πού έχω νά προτείνω είναι πώς τό
κράνος μας πρέπει νάχει.........
ΠΟΛΥ ΖΩΝΤΑΝΑ ΧΡΩΜΑΤΑ..........γιά νά είναι εύδιάκριτο άπό μακρυά....!!!
Ποτέ μαύρο........άσε πού τό καλοκαίρι μαζεύει φοβερή ζέστη....
Έλπίζω νά κατάλαβες τό ύφος μου........καί μακάρι νά γίνονται τέτοιες κουβέντες μέ καλή
διάθεση πάντα πού θεωρώ ότι τήν έχεις γιά νά βγαίνουν χρήσιμα συμπεράσματα
γιά όλους.....
Άν κάποιους τούς όδήγησα σέ λάθος σκέψεις,όπως έσένα λυπάμαι δέν είχα αύτή τήν
πρόθεση.
Ή πρόθεση μου ήταν νά βοηθήσω νά κάνει ό καθένας τήν καλύτερη έπιλογή γιά τόν ίδιο
άνάλογα μέ τό μηχανάκι πού καβαλλάει.!!!
ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ.........ότι είναι πολύ σημαντικό κριτήριο έπιλογής...!!!
Διότι πολλά κράνη πληρούν καί τίς προδιαγραφές άσφαλείας.......καί έχουν πολύ καλή
ποιότητα κατασκευής ΚΑΙ........έφαρμόζουν πολύ καλά στά κεφάλια μας....
Δέν είμαι δοκιμαστής κρανών..........ούτε διεκδικώ τό ............ΑΛΑΘΗΤΟ.....!!!
Άπλά είχα τήν τύχη νά έχω στήν κατοχή μου άρκετές μοτό τήν τελευταία πενταετία
τελείως διαφορετικές μεταξύ των............καί νά δοκιμάσω καί άρκετά κράνη....!!!!
Φιλικώτατα..........
catmaster
31/05/2009, 08:42
Έλπίζω νά κατάλαβες τό ύφος μου........
την γνώμη μας λέμε ρε μαν.. και ούτε θεοί είμαστε να ξέρουμε τα πάντα , ούτε και πιλότοι ... διαβάζει ο καθένας και λέει την προσωπική του άποψη ...
....καί μακάρι νά γίνονται τέτοιες κουβέντες μέ καλή
διάθεση πάντα πού θεωρώ ότι τήν έχεις γιά νά βγαίνουν χρήσιμα συμπεράσματα
γιά όλους.....
αυτός είναι και ο σκοπός αυτού του thread φαντάζομαι ...
να μάθει ο καθένας τι κράνος φοράει ενα μεγάλο ποσοστό του φόρουμ και ποιά τα υπέρ - κατά από προσωπικές γνώμες και μακροχρόνια χρήση που έχουν κάνει κάποιοι οδηγοί ...και εγώ όταν ήμουν νέος και δεν υπήρχαν τα φόρουμ ώστε να πάρω μια ακόμα γνώμη πήγα σε μαγαζί και ο πωλητης μου πούλησε ουσιαστικά αυτό που τον βόλευε ... :rolleyes: το πλήρωσα μια φορά ακριβά και απο τότε έμαθα να ψάχνω λίγο καλύτερα ...
Ποτέ μαύρο........άσε πού τό καλοκαίρι μαζεύει φοβερή ζέστη....
Miα παρατήρηση σχετικά με το μαύρο χρώμα. Είχα παλαιότερα ένα XR-800 μαύρο που το καλοκαίρι θύμιζε χαμάμ μέχρι που έβαλα μια ζελατίνα καθρέφτη της Shoei. Η διαφορά είναι δραματική...
Προσωπικά πιστεύω ότι η θερμοκρασία που ανεβάζουν, κυρίως μέσα στην κίνηση που δεν λειτουργούν οι αεραγωγοί, οφείλεται στην λευκή ζελατίνα (φαινόμενο θερμοκηπίου :lol: ).
Βέβαια οι καθρέφτες/φιμέ ζελατίνες είναι ψιλο-επικίνδυνες αν οδηγάει κάποιος νύχτα και εκτός πόλης....
George_M.
31/05/2009, 09:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από Arael
Εγώ πήρα τα Χριστούγεννα ένα Lazer Heartbreaker από τη σειρά Fiber-Pro της Lazer.
Είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί αν και μου έκαναν εντύπωση τα γραφικά του στην αρχή είναι ελαφρύ, άνετο, με πολύ άνετο εσωτερικό, έχει D-ring, προσθαφαιρούμενο εσωτερικό, ρυθμιζόμενους αεραγωγούς, pin lock ζελατίνα.
Το μόνο του μειονέκτημα είναι ότι δεν είναι βέβαια και το ποιο ήσυχο κράνος αλλά πιστεύω ότι μετά από την έρευνα αγοράς που είχα κάνει για 250 ευρώ τιμή λιανικής (μου το άφησε το παιδί 200ευρώ) ήταν μια πάρα πολύ καλή επιλογη.
Για κάποιον που δεν μπορεί να πάει για Shoei, Arai κτλ δλδ να ανεβεί πάνω απο τα 300 ευρώ και αγαπάει το κεφαλάκι του αξίζει ένα τσεκάρισμα.
+1 για την Lazer.καλη ποιοτητα εσωτερικων,συμετρικο καλουπι,περιεργοι αεραγωγοι (χωρις να αισθανεσαι τον αερα που μπαινει δεν ζεστενεσαι καθολου,pin lock στην μαμα ζελατινα,ελαφρυ, προσιτες τιμες κ καπως θορυβωδες
παλαιοτερα ειχα ενα Grex=απλα αδιαφορο
μετα ενα uvex ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΖΕΛΑΤΙΝΑ!!!δεν χαραζε με τιποτα,σουπερ αεραγωγοι δυσκολο καλουπι (στενομακρο) μετρια εσωτερικα σε υφη που δυσκολα ομως χανουν την φορμα τους.στα αρνητικα του συγκεκριμμενου το βαρος.
KostasXios
31/05/2009, 10:15
μετα απο πολες δοκιμες σε τουλαχιστον 10 μαρκες διαλεξα Arai Chaser... οι λογοι ειναι οι παρακατω
αν και ηταν περαν του προυπολογισμου μου ειχε την καλυτερη εφαρμογη στο κεφαλι μου.
Δεν με προβληματισε ποτε με τα γυαλια μου.
ηταν σχεδον ιδιο με αλλα ακριβοτερα arai στο κελυφος αλλα τα αυτο αρχιζε να "δουλευει" απο τα 90km/h (αρα πεζει ρολο η ταχυτητα για την χρηση του κρανους)
Αυτος που μου το πουλησε ειχε δοκιμασει τα παντα και δεν τον ενδιεφερε να πουλησει το ακριβοτερο.
Με το θορυβο υπαρχει ενα θεμα αλλα εχει τελειο εξαερισμο... επισης το Pinlock ειναι τελειος αχρηστο. το δοκιμασα ενω δεν θολωνει η ζελατινα , θολωνουν τα γυαλια (οποτε δεν ειναι στραβους σαν και εμενα:) )
με λιγα λογια δυσκολα θα αλαζα μαρκα στο μελλον.
bentouza
01/06/2009, 20:32
KBC VR-2
καλη ποιοτητα εσωτερικου.
μετρια εφαρμογη και οχι πολυ χωρο για τα αυτια.
αρκετα δροσερο το καλοκαιρι με μια φιμε ζελατινα.
μεχρι 140 δεν κουναει-δεν κανει περιεργα.
αρκετος θορυβος αλλα δεν εχω καλο μετρο συγκρισης.
δεν ξερω για ποιοτητα βαψιματος,το εχω σε ματ το οποιο ειναι ευαισθητο.
δεν ξερω πως ειναι σε περισσοτερα χιλιομετρα.
μεγαλυτερο αρνητικο ο μηχανισμος της ζελατινας. ειναι κ δυσκολος στο ρυθμισμα.
μου εχει φαει 3-4 ζελατινες.
το αλλαξαν φετος κ βελτιωθηκε αισθητα.
για φθηνο κρανος ειναι γενικα καλο.
TOLISTOLAROS
01/06/2009, 23:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
Uvex Helix RS750 Carbon
+
Βαρος, βαρος, βαρος...αισθανεσαι οτι δεν φορας κρανος και πολυ δυσκολα μετα απο αυτο θα ξαναπαω σε "συμβατικο"
Ελαχιστος θορυβος και σταθεροτητα στα πολλα
Ζελατινα απιστευτη.
-
Κακος εξαερισμος
Σκληρη επενδυση που κουραζει
To ίδιο κράνος(με άσπρα-κόκκινα γραφικά).Πολύ ευχαριστημένος.
Συμφωνώ σε όλα με ερωτηματικό στον εξαερισμό επειδή λόγω συνθηκών χρήσης δε διαπίστωσα προσωπικά κάτι τέτοιο.
Εκτός και αν πρόκειται για τον αεραγωγό του σαγονιού ο οποιός έχει τη τάση να κλείνει κατά βούληση μετά κάποια χλμ.. :D
τερενς η μηχανη μου πιανει τα 240+ αλλα το x-spirit (αντιστοιχο του rx7) το φοραω και με το σκουτερ μου που πιανει με το ζορι τα 100 αποψεις ειναι αυτες :wave2: :beer:
τερενς η μηχανη μου πιανει τα 240+ αλλα το x-spirit (αντιστοιχο του rx7) το φοραω και με το σκουτερ μου που πιανει με το ζορι τα 100 αποψεις ειναι αυτες :wave2: :beer:
Ρε παιδιά ο άνθρωπος είπε απλά ότι τα κράνη αυτής της κατηγορίας τα εκτιμάς πραγματικά και κατανοείς το γιατί είναι τόσο ακριβά όταν έχεις μηχανάκι που πάει πολύ γρήγορα .......... εκεί αυτά τα κράνη ξεδιπλώνουν όλες τις αρετές τους ...........
Σαφώς και φοριούνται σε ότι μηχανάκι θες, αλλά δεν έχουν φτιαχτεί για να πηγαίνουν με 50 χλμ την ώρα ............
Άλλωστε σε χαμηλές ταχύτητες δεν δουλεύουν οι αεραγωγοί τους σωστά ........ ειδικά το RX 7 γίνεται καμίνι !!!
Αρχικά δημιουργήθηκε από arxaios
Ρε παιδιά ο άνθρωπος είπε απλά ότι τα κράνη αυτής της κατηγορίας τα εκτιμάς πραγματικά και κατανοείς το γιατί είναι τόσο ακριβά όταν έχεις μηχανάκι που πάει πολύ γρήγορα .......... εκεί αυτά τα κράνη ξεδιπλώνουν όλες τις αρετές τους ...........
+990
Σαφώς και φοριούνται σε ότι μηχανάκι θες, αλλά δεν έχουν φτιαχτεί για να πηγαίνουν με 50 χλμ την ώρα ............
Άλλωστε σε χαμηλές ταχύτητες δεν δουλεύουν οι αεραγωγοί τους σωστά ........ ειδικά το RX 7 γίνεται καμίνι !!!
εμενα με 50χαω γινοταν καμινι το κεφαλι μου με το νολαν οχι με το κορυφαιο της σοει ειπαμε αποψεις ειναι αυτα :beer: στα λιγα χρονια που οδηγω βεβαια (πολη εθνικη επαρχια)κοντα στα 9 αυτη ειναι η αποψη μου
kostas_1100gs
02/06/2009, 05:28
Πολύ σωστός.
kostas_1100gs
02/06/2009, 05:42
1. Beyard... το 2001 δεν ήταν και φτηνό, είχε πολλά χάλια (ούτε για 2ο δεν μπορούσα να το φορέσω)
2. Arai astro j. Τέλεια εφαρμογή, το πήρα και χς ενώ φορούσα s. Το έχω από το 2004. Είναι σαν καινούργιο από την άποψη, δεν χαράζεται η ζελατίνα του- καλή ποιότητα βαφής κ υλικών, καλοί εξαερισμοί, εννοώ πλαστικά.
Με το ςς το εκτιμούσα περισσότερο στο θόρυβο, δεν είχε και πολύ θόρυβο, λόγω σκυφτής θέσης οδήγησης. Με το ον-οφφ τώρα έχει περισσότερο θόρυβο. Τα μαξιλαράκια του ακόμα τέλεια. Καλό κούμπωμα και όχι ενοχλητικό. Πολύ καλή εφαρμογή ζελατίνας.
3. Caberg rhyno πριν 1 μήνα, ανοιγόμενο. Το πήρα για την κοπελιά και το φορώ και εγώ (φοράμε ίδιο νούμερο) στα 130ε. Λέω τα χρήματα γιατί για τα χρήματα ίσως είναι καλό σε σχέση με άλλα.
-Εξαερισμοί χάλια, ανύπαρκτοι, ζελατίνα χάλια, βαρύ, θόρυβος, λουράκι ενοχλητικό.
+ Όταν το ανοίγο δεν κουνά πολύ. Μεγάλο κόνο θέασης. Φιμέ ζελατίνα 2η που σε ήλιο είναι καλή.
alximistis
02/06/2009, 11:30
Έχω 2 κράνη ένα για μέσα στην πόλη και για κοντινές αποστάσεις και ένα για κετός ταξίδια κλπ.
Το "καλό μου" είναι φυσικά το για εκτός :)
Έχουμε και λέμε λοιπόν:
1). Hebo καθότι το θεωρώ ένα αρκετά "σοβαρό" κράνος πληροί όντως τις στοιχειώδεις προδιαγραφές και παρέχει την απαιτούμενη προστασία. Και ήταν σε πολύ καλή τιμή (γεια σου αθάνατε βρωμιάρη).
2). OGK F4 περασμένο από ένηα κάρο τεστ με όλα τα απαιτούμενα εχέγγυα προστασίας. Υποτίθεται ότι αντέχει και σε πρόσκρουση 180 χλμ υποτίθεται ξαναλέω αλλά δεν θέλω να το δοκιμάσω αυτό :D
Επίσημο κράνος με σφραγίδες χαρτιά κλπ αγώνων Φόρμουλας. Απολύτως ικανοποιημένος προσωπικά.
Αυτά :)
AGV-K4
(+)
1. πανάλαφρο
2. καλή εφαρμογή
3. βγαίνουν τα μαξιλάρια
4. καλός εξαερισμός (νομίζω 5 αεραγωγούς)
5. δεν θολώνει η ζελατίνα εύκολα
(-)
1. θορυβώδες
2. αν και όμορφα γραφικά ξεφτίζουν εάν χτυπηθούν έστω και λίγο
value for money
9
*παιδιά δοκιμάζουμε πάντα τα κράνη (και για αρκετή ώρα, πρήζοντας και λίγο τον πωλητή) και δεν πάμε με βάση τα γραφικά αλλά το κεφάλι μας. Πήρα το Κ4 medium, ενώ το Κ3 medium (Vale replica) δεν μου καθόταν με τίποτα στο κεφάλι μου ενώ το small δεν έμπαινε καν.
Αρχικά δημιουργήθηκε από alximistis
Υποτίθεται ότι αντέχει και σε πρόσκρουση 180 χλμ υποτίθεται ξαναλέω
Προφανέστατη μαλακία του marketing εφόσον κανένα κράνος δεν προστατεύει από σύγκρουση σε σταθερό αντικείμενο με περισσότερα από 80 χλμ.
Αν εννοεί 180 με κωλοτούμπες και σούρσιμο, προτιμώ το RX-7 που έχει κάνει test o Nacano με 300 :rotflmao: :lol: :rotflmao:
alximistis
02/06/2009, 12:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
Προφανέστατη μαλακία του marketing εφόσον κανένα κράνος δεν προστατεύει από σύγκρουση σε σταθερό αντικείμενο με περισσότερα από 80 χλμ.
Αν εννοεί 180 με κωλοτούμπες και σούρσιμο, προτιμώ το RX-7 που έχει κάνει test o Nacano με 300 :rotflmao: :lol: :rotflmao:
συμφωνώ απολύτως μαζί σου γι αυτό είπα και υποτίθεται. Ίσως να εννοεί στα 180 αν πέσεις σε πούπουλα :lol: :lol: :lol:
el_hymador
02/06/2009, 12:44
Ρε σεις επειδη οι ψηφοφοριες αυτες αποτελουν σιγουρα μια ενδειξη για την ποιοτητα των κρανων και επειδη τα SHOEI που ειναι πρωτα δεν μου αρεσουν, μπορειτε να μου πειτε ποιος ειναι ο αντιπροσωπος των "άλλη μάρκα" να παω να τα δω;
... πιανει τα 240+ ...
μην μου πεις ???
:lol:
Βύρωνα, το κράνος θα είναι ΑΔΕΙΟ ή με βάρος μέσα (ΚΕΦΑΛΙ ας πούμε)...?
α. Από 80 σε ακίνητο σημείο χτυπάει μόνο το κεφάλι, το καταπληκτικό κράνος σου σώζει το κρανίο αλλά αποχωρίζεται από το υπόλοιπο σώμα.
β. Από 80 σε ακίνητο σημείο χτυπάει ΟΛΟ το σώμα, το καταπληκτικό κράνος σου σώζει το κεφάλι αλλά ζωτικά όργανα στο υπόλοιπο σώμα έχουν γίνει ζελές.
Ορισμένοι, σκέφτεστε πριν γράψετε...?:confused:
(για τα 180χλμ/ω που έγραψε ο φίλος αλχιμιστής δεν σχολιάζω καν..)
LogOutGoRide
02/06/2009, 12:50
Μήπως και το 80 είναι λίγο υπερβολικό, έχω την εντύπωση πως το κράνος προστατεύει το κεφάλι για χτύπημα με σχετική ταχύτητα 25 ή 30 χλμ/ω και όχι για χτύπημα σε σταθερό σημείο όπου και δεν ξέρω αν έχει νόημα για τον άνθρωπο (για σταθερό σημείο) μια και θα έχει υποστεί βλάβες σε άλλα σημεία του σώματός του όπως ο αυχένας. Αν κάνω λάθος παρακαλώ διορθώστε για να μην μείνω με αυτήν την λάθος εντύπωση. :wave2:
Στο θέμα μας Arai Rx-7 RR5 ή Gp για μένα , επιλογή που την έκανα για τρεις λόγους.
Ο πρώτος λόγω του ότι έχω γυμνή μηχανή για σταθερότητα - αεροδυναμική στα ''πολλά''
Ο δεύτερος για τον εξαερισμό (όσο και να μην είμαι σκυμμένος πάλι είναι πολύ καλός
Και ο τρίτος ,το μαγαζί που το πήρα είχε μόνο το συγκεκριμένο τύπο και x-spirit :lol:
PortisHead
02/06/2009, 12:53
SHOEI XR1000 DiabolicII (νομιζω)
Αν και στην αρχη το εθαβα....οτι ΟΚ....καλο ειναι....αλλα δεν δικαιολογει "κατι" τα χρηματα που κοστιζει....πλεον εχω να πω οτι κανα 4 χρονια μετα.....καθημερινη χρηση....το κρανος ειναι οπως την 1η μερα.
Δεν εχει ξεφουσκωσει τπτ μεσα μετα απο αρκετα πλυσιματα...οι αεραγωγοι δουλευουν αψογα και δροσιζουν ευχαριστα το καλοκαιρι....και η ζελατινα....ειναι ΟΝΤΩΣ....αντιχαρακτικη.4 χρονια και δεν εχω ουτε μια γρατζουνια πανω.(ΟΚ....οταν σταματαω το βαζω παντα στην θηκη του).
Επισης και το πιο βασικο.....ωσες ωρες και να το φορας...δεν σε σφιγγει και δεν σε ενοχλει πουθενα.
Συγκρινομενα με καποια θερμοπλαστικα που ειχα παλιοτερα (Nolan,Shark) τα οποια μετα απο κανα χρονο τα επιανες και ειχαν αποκτησει μια ελαστικοτητα οταν τα πιεζες στα μαγουλα και στο σαγονι...στο SHOEI ....απλα δεν συμβαινει κατι τετοιο.
Αυτα.
Καλα ρε παιδια...το forum εχει 25.000+++ μελη και εχουν ψηφισει μονο 180???:confused: :confused: :confused:
Γιατι?Κι εδω αποχη???:confused: :confused:
:lol: :lol:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
Βύρωνα, το κράνος θα είναι ΑΔΕΙΟ ή με βάρος μέσα (ΚΕΦΑΛΙ ας πούμε)...?
α. Από 80 σε ακίνητο σημείο χτυπάει μόνο το κεφάλι, το καταπληκτικό κράνος σου σώζει το κρανίο αλλά αποχωρίζεται από το υπόλοιπο σώμα.
β. Από 80 σε ακίνητο σημείο χτυπάει ΟΛΟ το σώμα, το καταπληκτικό κράνος σου σώζει το κεφάλι αλλά ζωτικά όργανα στο υπόλοιπο σώμα έχουν γίνει ζελές.
Ορισμένοι, σκέφτεστε πριν γράψετε...?:confused:
(για τα 180χλμ/ω που έγραψε ο φίλος αλχιμιστής δεν σχολιάζω καν..)
Το σχόλιο των 80 χλμ δεν είναι δικό μου και προφανώς δεν γράφω ότι μου κατέβει.
Αυτά περίπου είχε πεί η Shoei όταν είχε δεχτεί κριτική για τον θάνατο του Daijiro Kato όταν σκοτώθηκε χτυπώντας στις μπαριέρες στην έξοδο απ΄τα pits με σχετικά μικρή ταχύτητα.
Η γωνία πρόσκρουσης σαφώς και παίζει ρόλο, και προφανώς αν ακινητοποιηθεί το κεφάλι αμέσως, τα όρια να είναι πολύ χαμηλότερα.
Η shoei πάντως είχε πει ότι με ταχύτητες μεγαλύτερες των 80χλμ το κράνος δεν έχει σημασία αν θα αντέξει γιατί δεν αντέχει ο αυχένας.
SeNNinhA
02/06/2009, 13:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από mars696
Καλα ρε παιδια...το forum εχει 25.000+++ μελη και εχουν ψηφισει μονο 180???:confused: :confused: :confused:
Γαιτι?Κι εδω αποχη???:confused: :confused:
:lol: :lol:
Εγώ πάλι που ψήφισα ακόμη δεν έχω καταλάβει το νόημα της ψηφοφορίας :confused: :confused: :confused: :confused:
Όποιο εγκεκριμένο κράνος και να φορέσεις είναι ΟΚ. Άλλωστε όπως θα έχετε διαβάσει και από τα διάφορα τεστ είναι αμφισβητήσιμο το πιο είναι καλύτερο και προστατεύει περισσότερο. Όσα βέβαια τέστ και να γίνουν πάντα θα αποτελούν μια προσπάθεια προσομίωσης που ελάχιστη σχέση θα έχει με την πραγματικότητα αλλά από το τίποτε καλό είναι και αυτό.
Οπότε τα βασικά είναι:
1) Φοράμε κράνος
2) Αγοράζουμε πιστοποιημένο κράνος
3) Αγοράζουμε σωστό νούμερο κράνος
4) Αγοράζουμε το κράνος που μας κάθεται καλύτερα στο δικό μας κεφάλι
Με την παραπάνω σειρά προτεραιότητας
:wave2: :wave2: :wave2:
TOLISTOLAROS
02/06/2009, 13:24
Τα κράνη προστατεύουν από:
1)σύρσιμο
2)συνεχόμενα γκελ του κεφαλιού στο έδαφος έως ότου 'ξεθυμάνει" η κινητική ενέργεια ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ν'ακινητοποιηθεί ΑΠΟΤΟΜΑ είτε το σώμα είτε το κεφάλι.Τότε λόγω απότομης επιβράδυνσης κάποιος θα την πληρώσει:αυχένας,εσωτερικά όργανα,ακόμα και ο εγκέφαλος λόγω αποκόλλησης του μυαλού απ'το "τζελ" που τον περιβάλλει.
3)Τυχόν αιχμηρά αντικίμενα
Ακόμα και με 20χλμ μπορεί να την πληρώσεις(αν πχ ανοίξει μια πόρτα και τη φας στο πρόσωπο τότε η βίαια έκταση του κεφαλιού προς τα πίσω σπάει τον αυχένα).
Σε μια πτώση τα πάντα μπορεί να συμβούν
Αρχικά δημιουργήθηκε από SeNNinhA
Εγώ πάλι που ψήφισα ακόμη δεν έχω καταλάβει το νόημα της ψηφοφορίας :confused: :confused: :confused: :confused:
εδώ ψηφίζουμε κάθε τόσο για Βουλευτές , Ευρωβουλευτές , Δήμαρχους και δεν έχουμε καταλάβει το νόημα της ψηφοφορίας ….για το κρανος σε πειραξε ….
:lol: :lol: :rotflmao: :beer:
Αν η σοΐ αποφάνθηκε κάτι τέτοιο, αι ρεστ μαι κεΐζ, γελώντας μέχρι αύριο.
Μου φαίνονται τραγικά υπερβολικές οι ταχύτητες...
Ελπίζω να μην με παρεξηγάς για τα σχόλιά μου... :wave2:
ΓΙΩΡΓΟΣ Δ.
02/06/2009, 13:28
SHOEI XR 1000.
Μετα απο crash test με 180 km στην Αττική οδό δεν σκέφτηκα ούτε στιγμή με τι θα το αντικαταστήσω.
Έσκασα με το κεφαλι κάτω μετα απο σύγκρουση και δεν κατάλαβα τίποτα (το κεφάλι εννοώ). Απο το πρώτο δευτερόλεπτο το μυαλο λειτούργησε κανονικότατα.
Τώρα μετα απο 4 χρόνια συνεχούς χρήσης και πλυσίματα θα συμφωνήσω με τους προηγούμενους πως το κράνος είναι σαν καινούριο και εσωτερικά και εξωτερικά.
Λίγο η τιμή του πονάει αλλά το επόμενο θα είναι απο internet και όλα ΟΚ.
:a56:
TOLISTOLAROS
02/06/2009, 13:38
Η shoei πάντως είχε πει ότι με ταχύτητες μεγαλύτερες των 80χλμ το κράνος δεν έχει σημασία αν θα αντέξει γιατί δεν αντέχει ο αυχένας.
Η shoei λέει παπαριές για το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ.
Εδώ τραβάει ζόρια ο αυχένας των crash dummies σε crash test αμαξιού (ταχύτητα <80km/h)αν κοπανήσει στο τιμόνι/ δε δουλέψει σωστά ο έαρμπαγκ.
Σιγά μη την παλέψει ο αυχένας το αναβάτη αν ακινητοποιηθεί απότομα με 80...Κια με πολύ λιγότερα την π*ύτσισες...
Γροθιά να φας απροετοίμαστος χαλαρά μένεις στον τόπο(έχει συμβεί)
Το αν λέει η όχι η shoei παπαριες το ξέρεις εσύ ή shoei. Προφανώς και παίζει ρόλο και η γωνία σύγκρουσης και το πόσο γρήγορα θα ακινητοποιηθεί το σώμα. Αν δεις την πτώση του Nacano με 300 χλμ καταλαβαίνεις πόσο σημαντικό είναι να μην ακινητοποιηθεί το σώμα απότομα.
Με λιγότερα χλμ ο Fallapa έμεινε σχεδόν ανάπηρος βέβαια καθώς το FM που φόραγε σκόρπισε...
Αρχικά δημιουργήθηκε από SeNNinhA
Δεν ψηφίζουμε για το καλύτερο ή χειρότερο κράνος, αλλά για το τι αγοράζουμε και εμπιστευόμαστε ως καταναλωτές.
Κατά καιρούς ρωτάνε διάφοροι συμφορουμίτες τι κράνος να διαλέξουν και συνήθως η κουβέντα καταλήγει στο να προτείνουμε 1-2 μάρκες που θεωρούμε ότι είναι οι καλύτερες. Ασχετα με τις συμβουλές, σε ποιά εταιρία εμπιστευόμαστε το κεφαλάκι μας;
PortisHead
02/06/2009, 13:54
Να ρωτησω κατι αλλο.
Τα KBC γιατι δεν τα προτιμαει κανεις ?
Απο κοντα που τα ειδα....ειναι φοβερα...και σαν υλικο...και σαν εσωτερικη επενδυση...και σαν γραφικα...και πληρουν και τις αυστηροτερες (αμερικανικες) προδιαγραφες ασφαλειας.
Ειναι αλλο ενα θυμα του ελληνικου κομπλεξισμου και μαρκετινγκ ή όντως δεν ειναι καλα ?
TOLISTOLAROS
02/06/2009, 14:10
Αν δεις την πτώση του Nacano με 300 χλμ καταλαβαίνεις πόσο σημαντικό είναι να μην ακινητοποιηθεί το σώμα απότομα.
Με λιγότερα χλμ ο Fallapa έμεινε σχεδόν ανάπηρος βέβαια καθώς το FM που φόραγε σκόρπισε... Tη σούπα του νακάνο την έχω δει.Πολύ τυχερός που δεν έπεσε κάποια μέτρα αργότερα οπότε πιθανόν να στούκαρε κάπου σταθερά.
Το αν λέει η όχι η shoei παπαριες το ξέρεις εσύ ή shoei.
Η shoei πάντως είχε πει ότι με ταχύτητες μεγαλύτερες των 80χλμ το κράνος δεν έχει σημασία αν θα αντέξει γιατί δεν αντέχει ο αυχένας. Αν η Shoei μιλούσε για:
α)Ακινητοποίηση με 80 χλμ προφανώς και λέει παπαριές...Το crash dummie παραπάνω πιστεύω τα εξηγεί
β)Γενικά και αόριστα πτώση με 80 πάλι λέει παπαριές:ο Νακανο τη διέψευσε.
Είναι άτοπο να μιλάει η Shoei(και η κάθε shoei)ΜΟΝΟ βάσει χιλιομέτρων.Εμπλέκονται ένα σωρό παράμετροι.
Αρχικά δημιουργήθηκε από PortisHead
Να ρωτησω κατι αλλο.
Τα KBC γιατι δεν τα προτιμαει κανεις ?
Απο κοντα που τα ειδα....ειναι φοβερα...και σαν υλικο...και σαν εσωτερικη επενδυση...και σαν γραφικα...και πληρουν και τις αυστηροτερες (αμερικανικες) προδιαγραφες ασφαλειας.
Ειναι αλλο ενα θυμα του ελληνικου κομπλεξισμου και μαρκετινγκ ή όντως δεν ειναι καλα ?
:nono:
Της κοπελιάς μου αρχίζει να παραδίδει το όπλα ως προς την εφαρμογή που αρχικά είχε η ζελατίνα στο λατιχάκι, μετά απο 6 μήνες ελαφριάς χρήσης.
πότε ξανα.
PortisHead
02/06/2009, 14:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από spyro
Της κοπελιάς μου αρχίζει να παραδίδει το όπλα ως προς την εφαρμογή που αρχικά είχε η ζελατίνα στο λατιχάκι, μετά απο 6 μήνες ελαφριάς χρήσης.
πότε ξανα.
:eek: Κριμα...και φαινοντουσαν πολυ ενταξει.
σε προσκρουση στα 180 χλμ/ω σε σωζει μονο ο Θεος... κανενα κρανος...
bentouza
03/06/2009, 10:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από TOLISTOLAROS
Γροθιά να φας απροετοίμαστος χαλαρά μένεις στον τόπο(έχει συμβεί)
κοψε κατι..(οχι οτι δεν γινεται αλλα οχι ετσι ακριβως οπως το λες..)
Αρχικά δημιουργήθηκε από spyro
πότε ξανα.
ρυθμιζεται(αν κ δυσκολα) επισης κοιτα αν εχεις τους παλιους η τους καινουριους μηχνισμους (στο VR-2) τους αλλαξαν.
TOLISTOLAROS
03/06/2009, 13:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από bentouza
κοψε κατι..(οχι οτι δεν γινεται αλλα οχι ετσι ακριβως οπως το λες..)
Χωρίς πλάκα έχει συμβεί...
KBC racer1
Πολύ καλό και μαλακό εσωτερικό ,πλήρως αφαιρούμενο.
Χρώματα που δεν έχουν ξεθωριάσει καθόλου (3 χρόνια το έχω)
Φτηνές ζελατίνες.
Αρκετά καλή σταθεροποίηση
Αν έχεις ρυθμίσει την ζελατίνα να ακουμπάει όλοι στο λάστιχο δεν έχει ιδιαίτερο θόρυβο.
Για τα λεφτά του πολύ καλό Αν και δεν το έχω δει να κυκλοφορεί πολύ.
Airoh Mathisse
Χάλια εσωτερικό .Καθόλου αφαιρούμενο.
Η μηχανισμός είναι αρκετά καλός .Μετά από πάρα πολύ χρήση άρχισε να μην λειτουργεί καλά (Αν και κλείνει κανονικά ακόμα)
Αρκετό θόρυβο και καμία σταθεροποίηση .
Απο χρώμα δεν μπορώ να πω γιατί το έχω σε ματ και τώρα πια έχει γίνει κ@λ@ς.
Δεν άξιζε τα λεφτά του.
joe_black
12/06/2009, 11:36
http://www.superbike.co.uk/imageBank/v/VSREV%20DIANGELIS.jpg
http://www.kawiforums.com/gallery/data/500/helmet1.JPG
Το μοντέλο Condor.
XR-1000
πολυ ευχαριστημενος απο την καθημερινη χρηση σε ολλους τους τομεις.
αν και μαυρο δεν μπορω να πω οτι ζεσταινομαι ιδιαιτερα---εχει ικανοποιητικο αερισμο.
δεν εχω εμπειρια απο καλυτερο η ισαξιο κρανος για να κανω συγκρισεις.
κανενα παραπονο
Suomi Spec 1R
+
πολύ καλός εξαερισμός
άριστη ποιότητα βαφής/κατασκευής
τέλεια αντιθαμβωτική χωρίς pinlock, δε θαμπώνει πραγματικά ποτέ
τέλεια εφαρμογή στο κεφάλι,σφικτό αλλά χωρίς να κουράζει
-
πολύς θόρυβος
αφαίρεση ζελατίνας με εργαλεία μόνο
έλλειψη υποσιαγόνιου
HJC HQ1 carbon
+
αρκετά καλός εξαερισμός
πολύ καλή αεροδυναμική
πιο αθόρυβο από το spec1R αλλά αρκετά θορυβώδες
με προστάτεψε άριστα σε μια απαλή ομολογουμένως πτώση
-
όχι και πολύ καλή αντιθαμβωτική ζελατίνα
ξέβαψαν οι ασημί αεραγωγοί του, κακή η ποιότητα της βαφής τους (υποτίθεται διορθώθηκε στα μεταγενέστερα μοντέλα)
σχετικά κακή εφαρμογή στο κεφάλι
Akatanomastos
13/06/2009, 22:35
Vemar VSREV
+ το χω 2χρονια και 1μηνα, αν δεν ειμουνα απροσεκτος (ωστε να εχει μικροχτυπηματακια πανω του απο επαφη με τοιχο) το κρανος ειναι σαν καινουργιο, η επενδυση (εχει και δερμα) δεν εχει παθει την παραμικρη αλλοιωση(ξεφουσκωμα-πατημα μαξιλαριων) απο το χρονο, και εφαρμογη αριστη(αυτο εχει να κανει και με την κεφαλα του καθενος) υπερευχαριστημενος.
καλο κρατημα του κεφαλιου σε πολλα χλμ
- χωρις να χω μετρο συγκρισης με αλλα κρανη μετα απο τα 180 υπαρχει αρκετος θορυβος
SHARK RSX
Μετα απο 2 χρονια ειμαι πολυ ευχαριστημενος:
- Πολυ καλη ποιοτητα κατασκευης (εσωτερικα και εξωτερικα)
- Πολυ καλη ζελατινα (και πανευκολο συστημα αλλαγης)
- Τωρα το καλοκαιρι δεν εχω ιδιαιτερο προβλημα θερμοκρασιας
Οσον αφορα το θορυβο δεν εχω αλλο μετρο συγκρισης αλλα δεν αντιμετωπιζω ιδιαιτερο προβλημα
ARAI Chaser
Δ-Α-Γ-Κ-Ω-Τ-Ο
πηρα και δευτερη ζελατινα μαυρη και ειμαι σουπερ (...κουλος)
Eπειδή ακούστηκαν διάφορα για 180 χλμ, σταθερά εμπόδια κ.λ.π. δείτε ένα link με ένα τύπο που έπεσε σε στύλο μεταλικό (σήμα κυκλοφορίας) με 140 μίλια την ώρα (αρκετά πάνω από 200 χλμ) ..........
http://www.araihelmet-europe.com/2009/eng/testimonials.php?fn_mode=fullnews&fn_incl=5&fn_id=19
Eπειδή ακούστηκαν διάφορα για 180 χλμ, σταθερά εμπόδια κ.λ.π. δείτε ένα link με ένα τύπο που έπεσε σε στύλο μεταλικό (σήμα κυκλοφορίας) με 140 μίλια την ώρα (αρκετά πάνω από 200 χλμ) ..........
http://www.araihelmet-europe.com/2009/eng/testimonials.php?fn_mode=fullnews&fn_incl=5&fn_id=19
Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπήρξε βίαιη ακινητοποίηση. Το πήρε μαζί του. Αν το κεφάλι βρει σε κάτι σταθερό και _σταματήσει_, αρκούν και 40-50 χλμ/ώρα αρχικής ταχύτητας για να μην ξαναλειτουργήσει ποτέ.
Shark RSF τέσσερα χρόνια τώρα,είμαι για αλλαγή...:D
Δεν έχω κάποιο μέτρο σύγκρισης από εταιρία αντίστοιχης ποιότητας και εγώ,αλλά με έχει βολέψει αφάνταστα όλα αυτά τα χρόνια.Κανένα απολύτως πρόβλημα και πάντα έβρησκα ανταλλακτικά.
Η ποιότητα κατασκευής γνωστή.Του έχω φερθεί πραγματικά άσχημα(μονίμως κρεμασμένο στο τιμόνι της μηχανής μου ήταν)και η εσωτερική επένδυση σκίστηκε μόλις πριν από μερικούς μήνες.Όσο αναφορα για τον θόρυβο,μέχρι τα 140 που έχω πάει δεν είχα το παραμικρό...
Ίσως να δοκιμάσω κάποιας άλλης εταιρίας την επόμενη για αλλάγη,Shark πάντως ευχαρίστως θα ξανάπερνα κάποια στιγμή. ..:wave2:
Shark RSI.
Αρκετά καλή ποιότητα υλικών συνολικά.
Η ζελατίνα και το κούμπωμα της είναι πολύ καλά.
Μέτριος εξαερισμός αλλά σχετικά αθόρυβο.
Στα αρνητικά θα έβαζα το θόλωμα της ζελατίνας το χειμώνα.
Γενικά για την κατηγορία των χρημάτων αυτών(300κάτι στην Ελλάδα)
μου φάνηκε αρκετά καλύτερο από τα υπόλοιπα που είδα.
Επίσης κυκλοφορεί στο ebay σε πολύ καλές τιμές!
KBC εδώ και 4 χρόνια. Δεν έχω δοκιμάσει άλλα για να ξέρω πως είναι μετά από καιρό αλλά το KBC για τα λεφτά του καλό είναι, παρόλο που η ζελατίνα δεν μένει σταθερή σε ένα ανοικτό σημείο τώρα τελευταία και γρατσουνιέται εύκολα.
Κατοχος arai rx 7 gp και shoei xr 1000.To arai ειναι βαρυτερο,κανει τρελο θορυβο και το παραδοξο ειναι οτι με γυμνο παντα μηχανακι μετα τα 200 μου ακουμπα η μυτη στην ζελατινα και δεν ειμαι πινοκιο.Πραγμα που με το πιο παλιο και ανετο shoei δεν ειχα ποτε.Απο ποιοτητα ομως το κρανακι ειναι αλλου παιζει μονο του.Ανωτερο του shoei που θα μπορουσε να εχει και μια αφερουμενη επενδυση.Παντως αποψη μου για καθημερινη χρηση 1000 φορες το shoei.Aπο χειμωνα ελπιζω να εχω αποψη και απο το x spirit.
siokatas
02/08/2009, 15:00
εγω απο κρανη εχω 3...
1.nolan n102 ανοιγομενο
2.υvex s400
3.nova μου το ειχαν κανει δωρο με ενα scouter που ειχα παρει και ετσι και εμεινε αφορετο.....
εχω μονο μια ερωτηση να κανω μια και σκεφτομαι να παρω και γω arai.εχω ενα vstrom 650 και δεν ξερω πιο arai θα κανει την καλλητερη δουλεια για το στρωμα μου δεδομενου τα χλμ που λετε οτι θελει για να δουλεψει.
πριν πειτε οτιδηποτε να σας πως μονο οτι γνωμη δεν αλλαζω για το arai ιδιως απο την στιγμη που μου ειπαν για καποιον γνωστο οτι αν ειχε καλο κρανος δεν θα ηταν τωρα σε κωμα και καταστολη(γιατρος το ειπε αυτο και οχι εγω)......
υ.γ και κρανος τις nasa να μου ελεγαν οτι ειναι το καλλητερο θα το εβαζα μια και θελω να καβαλαω μηχανες.... δεχτες ολες οι γνωμες μιας και δεν εχω εμπειρια απο τετοια κρανη....
Black_Mamba
02/08/2009, 15:15
1. shoei x-spirit: foberi aerodinamiki, xamilo baros, teleia efarmogi, poli kalos eksaerismos, apisteuto design... to mono arnitiko o thoribos... (k i timi fisika!)
2. hjc hq1 carbon: sxedon isaksio... ligoteros thoribos k sxedon ta misa lefta!
...k rikste k mia matia sta test sharp gia ta krani... (http://sharp.direct.gov.uk/) k deite gia poia krani plironete tzapa lefta...
chris_honda
02/08/2009, 18:53
SHARK S-650 αλλα τον επομενο μηνα παω για αλλαγη...
Πολυ καλη σταθεροτητα (το πηρα οταν ειχα το γυμνο hornet)
Μετα το πρωτο χρονο και με 2-3 πλυσιματα, χαλαρωσαν αρκετα τα μαξιλαρακια...
Σκεφτομαι για AGV - S4
Αρχικά δημιουργήθηκε από chris_honda
SHARK S-650 αλλα τον επομενο μηνα παω για αλλαγη...
Πολυ καλη σταθεροτητα (το πηρα οταν ειχα το γυμνο hornet)
Μετα το πρωτο χρονο και με 2-3 πλυσιματα, χαλαρωσαν αρκετα τα μαξιλαρακια...
Σκεφτομαι για AGV
η SHARK δεν πουλαει καινουριες επενδυσεις/μαξιλαρακια σαν ανταλλακτικα?
road spirit
02/08/2009, 19:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από Black_Mamba
...k rikste k mia matia sta test sharp gia ta krani... (http://sharp.direct.gov.uk/) k deite gia poia krani plironete tzapa lefta... άντε πάλι τα ίδια... έχει αναφερθεί πολλές φορές ότι τα αποτελέσματα των τεστ sharp αμφισβητούνται για την εγκυρότητα τους, έντονα ...
Είχα ξεκινήσει με MDS (με-ντε-σες)
προχώρησα σε Nolan (σπαστό)
για να βρω την υγειά μου με τα ARAI!
Βέβαια η γυναίκα έχει Shoei και είναι κι αυτή πολύ ευχαριστημένη...
Άρα 1 arai κι 1 shoei
Shoei XR 1000 Sharon replica
Πανέμορφο,πανάλαφρο,αθόρυβο και με φοβερή εφαρμογή.
Shoei Raid II: Για τις καθημερινές μου μετακινήσεις. Δεν έχω κανένα ιδιαίτερο παράπονο, για την τιμή του και τη χρήση που του κάνω. Ίσα ίσα δε θα μπορούσα να σκεφτώ κάποιο καλύτερο στη θέση του. Απλά δεν είναι ιδιαίτερα σφιχτό στο κεφάλι μου πλέον, αλλά όχι σε ενοχλητικό επίπεδο. Ακόμα κι αυτό, βέβαια, διορθώνεται.
Shoei X-Spirit: Για πιο σβέλτες βόλτες, εκτός πόλης. Δε νομίζω ότι χρειάζεται σχόλια. Πρόκειται για το κορυφαίο κράνος κορυφαίας εταιρείας. Μακάρι να είχα και ένα RX7 ως μέτρο σύγκρισης.
Έχω ακόμα 2 κράνη, ένα full face και ένα ανοιγόμενο, τα οποία, ωστόσο, δε χρήζουν ιδιαίτερης αναφοράς.