View Full Version : κληση απο δημοτικη αστυνομια
Operater
28/05/2009, 12:09
πόσο το μαλλί? :D
Αρχικά δημιουργήθηκε από DUKASII
. ΤΗ ΠΛΗΡΩΝΩ ΝΑΙ Η ΟΧΙ??
ελα ντε....σε μερικους δημους σου ερχετε σε αλλους οχι την ιδια περιοδο σε αλλες περιοχες ομως σε μενα και εναν φιλο μου σε αυτον ηρθε να πληρωσει εμενα οχι ακομα τιποτα
L.omerta
28/05/2009, 12:14
Αν ειναι η κλασσική για το παρκάρισμα (20 εβρα) εγώ πάντως την έχω 5 μήνες απλήρωτη έτσι για σπάσιμο... περιμένω να ερθει χαρτί σπίτι και καλά ότι δεν το βρήκα πάνω στη μηχανή απλά φαντάζομαι οτι καποια στιγμή θα την πληρώσω..
paranoid
28/05/2009, 12:14
Για πόσα ευρά μιλάμε??
Υπάρχει η φήμη οτι οι κλησεις απο την δημοτική αστυνομία δεν έχουν κάποια δικλίδα ασφαλείας για να πιάνουν τους μπαταχτσίδες!(κοινώς αν δεν πλήρώσεις δεν τρέχει μία), άλλα το θέμα είναι ρισκάρεις..???:confused: :confused: :o
horrified
28/05/2009, 12:34
και πες οτι θές να πουλήσεις το μοτόρι , τον π@υλο... δεν πρέπει να υπάρχουν κλήσεις και τέτοια οταν θα κάνεις την μεταβίβαση άρα αν έχεις κάνει μ@@$%#α και έχεις αφήσει απλήρωτη και το ξεχάσεις στην περίπτωση που πας για κάτι τέτοιο θα χρειαστεί να τρέξεις και να ψιλομπλεχτείς στη γραφειοκρατία (και να είσαι και στην ανάγκη να πουλήσεις τη μια που είχες και να βιάζεσε να πας να πάρεις την αλλη που θα είναι της κούτας και θα σε προσκαλεί να την καβαλήσεις .... ) Η ΞΕΝΕΡΑ !
τελικά αυτό το κράτος έχει κανονίσει να σε ξενερώνει όλη την ώρα....
65 E GIA PARKING ME AMAXI.DE PANE EFORIA AYTES?AN OXI..GIATI NA TH PLHROSO?:
BlackAdder
28/05/2009, 12:58
Δεν πάνε στη εφορία, τουλάχιστον μέχρι πέρισυ τέτοιον καιρό.
Δεν μπορείς να πάρεις κατάσταση μη οφειλής όμως από τον Δήμο (αν χρειαστείς ποτέ) αν δεν την πληρώσεις, και έχει και προσαύξηση με το χρόνο.
Επίσης αν την πληρεώσεις μέσα σε 10 μέρες δίνεις τα μισά.
Ο Όγκος των κλήσεων του Δήμου Αθηναίων (για τον οποίο γνωρίζω) ήταν τέτοιος και το μηχανογραφικό τους σύστημα σε τέτοιο χάλι που είναι πρακτικά αδύνατον να σταλούν στο υπουργείο οικονομικών (εφορία) για είσπραξη, επίσης τα στοιχεία δεν είναι πλήρη σχετικά με την κυριότητα του οχήματος τη στιγμή της παράβασης και θέλουν διασταύρωση.
Βέβαια ήταν στα σκαριά νέο online σύστημα καταχώρησης παραβάσεων αλλά δεν το είχα δεί live παραμόνο είχα ακούσει για την μελλοντική εφαρμογή του.
Υποτίθεται ότι θα ελέγχει με βάση τον αριθμό κυκλοφορίας ποιός είναι ο ιδιοκτήτης, ποιό το ΑΦΜ του και θα στέλνει τη κλήση κατευθείαν σε κεντρικό σύστημα διαχείρησης...αλλά έπαναλαμβάνω δεν ξέρω αν έχει υλοποιηθεί.
Αρχικά δημιουργήθηκε από BlackAdder
Δεν πάνε στη εφορία, τουλάχιστον μέχρι πέρισυ τέτοιον καιρό.
Δεν μπορείς να πάρεις κατάσταση μη οφειλής όμως από τον Δήμο (αν χρειαστείς ποτέ) αν δεν την πληρώσεις, και έχει και προσαύξηση με το χρόνο.
Επίσης αν την πληρεώσεις μέσα σε 10 μέρες δίνεις τα μισά.
Ο Όγκος των κλήσεων του Δήμου Αθηναίων (για τον οποίο γνωρίζω) ήταν τέτοιος και το μηχανογραφικό τους σύστημα σε τέτοιο χάλι που είναι πρακτικά αδύνατον να σταλούν στο υπουργείο οικονομικών (εφορία) για είσπραξη, επίσης τα στοιχεία δεν είναι πλήρη σχετικά με την κυριότητα του οχήματος τη στιγμή της παράβασης και θέλουν διασταύρωση.
Βέβαια ήταν στα σκαριά νέο online σύστημα καταχώρησης παραβάσεων αλλά δεν το είχα δεί live παραμόνο είχα ακούσει για την μελλοντική εφαρμογή του.
Υποτίθεται ότι θα ελέγχει με βάση τον αριθμό κυκλοφορίας ποιός είναι ο ιδιοκτήτης, ποιό το ΑΦΜ του και θα στέλνει τη κλήση κατευθείαν σε κεντρικό σύστημα διαχείρησης...αλλά έπαναλαμβάνω δεν ξέρω αν έχει υλοποιηθεί. re i klisi einai apo to 2004 k irthe tora xarti na plirothei amesa leei se 2 mines...
mpas psaxnoyn gia malakes leo ego..
Gandalf dr685sm
28/05/2009, 13:03
ούτε εφορία πάνε, ούτε τίποτα... αν μιλάμε μόνο για μία και οχι για σύνολο κλήσεων. Η δημοτική αστυνομία δεν έχει προσβάσεις στο υπουργείο μεταφορών και δεν μπορεί να βρεί στοιχεία κατόχου μόνο απο την πινακίδα.
Δεν μπορεί να συνδέσει δλδ την κλήση με εφορία αφού δεν έχει στοιχεία οδηγού , ούτε φυσικά υπάρχει νομοθετική ρύθμιση για αυτή την σύνδεση με Υπουργείο. Έχουν μόνο διά νομοθετικής ρύθμισης την ισχύ να αναλάβουν να κόβουν κλήσεις.
Τάδε έφη απο πολλούς που έχω διαβάσει κατά καιρούς. Επίσημη επιβεβαίωση δεν θα βρείς για να κάνεις το παράνομο κατά το κράτος και τους δήμους.
Προσωπικά έχω κλήση απο το 1995 και δεν έχει εμφανιστεί ποτέ σε μηχανάκι που πουλήθηκε, όπως και μια πριν απο κανά 8μηνο που στην τελευταία δήλωση της εφορίας δεν φάνηκε κάτι.
Βέβαια υπάρχει και αυτό το σημερινό δημοσίευμα...
http://www.press-time.com/reportage-gr/xaratsi-gr.html
Το αν θα την πληρώσεις ή οχι , είναι κάτι που θα πρέπει να αποφασίσεις μόνος σου.
Η προσαύξηση πάντως σύμφωνα με τους δήμους είναι περίπου 1% τον μήνα στο ποσό.
Μην σε πάρουμε και στον λαιμό μας... κάνε οτι νομίζεις.
Gandalf
Gandalf dr685sm
28/05/2009, 13:08
βέβαια βρήκα και αυτό έτσι;...
ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ Π.Δ 23/2002 (ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ www.et.gr) ΝΑ ΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ 4 ΚΑΙ 34 ΤΟΥ Κ.Ο.Κ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ 3274/2004. ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΛΕΓΟΜΕΝΕΣ ΚΛΗΣΕΙΣ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ (ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΙ, ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ, ΡΑΜΠΕΣ Α.Μ.Ε.Α, ΔΗΛΑΔΗ ΑΝΑΠΗΡΩΝ, ΔΙΠΛΗ ΣΕΙΡΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗΣ ΜΕΣΩΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΑΘΜΕΥΜΕΝΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΔΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΟΦΟΡΑ.) ΠΛΕΟΝ ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΒΕΒΑΙΩΘΕΙ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΘΑ ΣΑΣ ΕΡΘΕΙ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΔΟΥ
Τι να σου πω τώρα.. αν είναι μικρό το ποσό , δώστο να φύγει να τελειώνεις... αν πάλι δεν θέλεις , καλά θα κάνεις... δική σου απόφαση είναι.
Gandalf
Κληση για παρανομο παρκαρισμα αυτοκινητου απο το 1999 την πληρωσα το 2004(δημος Θεσσαλονικης).
Κληση για παρανομο παρκαρισμα μηχανης το 2005 μου ηρθε στην εφορια της επομενης χρονιας(δημος Αθηνας:yuck: )
Σε μπερδεψα?
BlackAdder
28/05/2009, 13:19
Ξαναρχίσαν να στέλνουν ε;
Λοιπόν πέρισυ τέτοιν καιρό ήμουν στον δήμο και για να βρούν έχτρα πόρους στέλνανε σύνολα οφειλών, μιλάμε για τόνους αλληλογραφίας.
Η λογική ήταν ότι όλο και κάποιος θα πληρώσει.
Βάζανε και το δέλεαρ του να γλυτώσεις τις προσαυξήσεις και τα στέλνανε....
Δεν μπορούσαν να εξαναγκάσουν κάποιον σε πληρωμή και τα στοιχεία τα οποία αναγράφονται στο γράμμα που στέλνουν είναι πολλές φορές ελλειπή.
Για να καταλάβετε υπήρχαν πολλές διαφορετικές εγγραφές για τον ίδιο άνθρωπο στη βάση.
Έτρεχες μια αναζήτηση με το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο και έβρισκες 3 κλήσεις, έτρεχες μια με το ΑΦΜ έβρισκες άλλες δύο, έγραφες το όνομα λίγο διαφορετικα (Ιωάννης αντί για γιάννης) έβρισκες άλλες δύο... χάος..
Ο πατέρας μου έχει κλήσεις στο Δήμο από το 1983! και το αυτοκίνητο το μεταβίβασε χωρίς πρόβλημα.
paidia to aytokinito den yparxei pleon exoyn katatethei oi pinakides..
Gandalf dr685sm
28/05/2009, 14:01
Να και κάτι επίσημο πλέον για όσους ενδιαφέρονται...
To ειδοποιητήριο έρχεται μετά απο μερικούς μήνες ώς χρονικό διάστημα διεκπαιρέωσης και διασταύρωσης στοιχείων του ιδιοκτήτη του Ι.Χ. Θα δίνει το περιθώριο μερικών ημερών απο την ημερομηνία παραλαβής για την αποπληρωμή του προστίμου.
Μετα τη ληξη της προθεσμιας πληρωμης το ποσο θα πληρωνεται ΜΟΝΟ στα ταμια του δημου και θα εχει τις νομιμες προσαυξησεις. Εαν δεν εξοφληθει θα ακολουθησει η διαδικασια ΠΕΡΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ Ν.Δ. 356/74.
Στο πισω μερος γινεται γνωστο οτι οταν οι ληξιπροθεσμες οφειλες ανερχονται ανω των 293,47 ευρω θα γνωστοποιουνται στην αρμοδια ΔΟΥ για δεσμευση φορολογικης ενημεροτητας.
Οπότε και τα δύο είναι αληθεια... και το οτι απο ενα ποσό και πάνω πάει εφορία, αλλά και το οτι ουσιαστικά το ποσό της κλήσης δεν δεσμεύει την εφορία αν είναι κάτω απο ενα σχετικό οριο.
Αυτά....
Gandalf
SnakeMJK
28/05/2009, 15:00
Με είχαν γράψει πέρσι, σταθμευση με παρκόμετρο... 20 ευρά... έσκισα την κλήση, δεν το πλήρωσα.
1 χρόνο μετά, μου ρχεται ειδοποίηση σπίτι, πάλι 20 ευρά... δεν το πλήρωσα, το σκισα...
και όσο δεν υπάρχει επίσημα κάποια υπογραφή μου ότι έλαβα γνώση, δεν θα την πληρώσω!
κωλοπαρκόμετρα!
Gandalf dr685sm
28/05/2009, 15:10
άλλο τα παρκόμετρα... αυτά είναι διά νόμου παράνομα... τους γράφεις κανονικότατα και δεν μπορούν να σε ακουμπήσουν κιόλας καθώς μιλάμε για ιδιώτες και οχι για δημόσιο.
Gandalf
Εχετλαίος
29/05/2009, 09:19
Γνώμη μου: πλέρωσέ το γιατί δεν ξέρεις πως θα εξελιχθεί.
Αλλά πρίν το πλερώσεις πήγαινε κάνε ένσταση στο δήμο. Ο νόμος σου δίδει το δικαίωμα να κάνεις ένσταση με το σκεπτικό ότι μπορεί να ήταν κάποια έκτακτη ανάγκη που σε ώθησε να παρανομήσεις (λχ, πάρκαρες παράνομα διότι στην αποπάνω πολυκατοικία ήταν ο γιατρός που έπρεπε να σε δει κτλ). Κάνεις την ένσταση, περνάει μια περίοδος επεξεργασίας από τη δημοτική αρχή και συνήθως το πρόστιμο μειώνεται κατά 20-30%.
Το αυτό έκανα εγώ όταν με έγραψαν (πάρκαρα παράνομα για 10 λεπτά σε θέση μόνιμου κάτοικου παλαιάς πόλης Χανίων, για να πάρω από τη μητρόπολη την άδεια γάμου. Έκανα ένσταση καθότι ναι μεν αναγνώρισα το παράνομο της πράξης μου αλλά υπήρχαν 25 κενές θέσεις εκεί που πάρκαρα και όταν το άφησα το όχημα και όταν πήγα να το πάρω). Πλήρωσα 30% λιγότερο πρόστιμο 2 χρόνια μετά.
Καλή τύχη :wave2:
συμφωνα με την υπαλληλο στα βεβαιωμενα της ΔΟΥ Ν. Ιωνιας (θεσσαλονικη) οι κλησεις απο το δημο δεν πανε εφορια
το ανεφερα γτ εκεινη τη στιγμη πληρωνα το προστιμο ενος τυπου για κτεο
Akatanomastos
29/05/2009, 17:53
μηπως εχεις μετα προβλημα αν χρειαζεσαι κατι απο τον δημο?
εγώ πάντως είμαι της άποψης ότι
τους πληρώνουμε ένα κάρο λεφτά τέλη κυκλοφορίας πρέπει να τους πληρώνουμε και το παρκάρισμα. η δημοτική αστυνομία το μόνο που κάνει είναι να βγαίνει και να μοιράζει κλήσεις .. κακός που την ονόμασαν "ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ" έπρεπε να την είχαν ονομάσει "Δημόσια εισπρακτική υπηρεσία. οι Δημοτικοι επρεπε κατα την γνωμη μου να ειχαν και ενα ρολο προστασιας αλλα που ?
Οι νομοι της Ελλαδας ειναι καθαρα εισπρακτικοι για να τα παιρνουν απο τον λαο και να τα βαζουν στις τσεπες αυτοι που σπουδασαν " Γινε πολιτικος για να μπορεις να κλεβεις νομιμα τον λαο και αν σε πιασουν παλι να την βγαζεις καθαρη " .
Ντροπη αισχος στο συστημα.......
ΓΡΑΦΤΟΥΣ ΣΤΑ ΑΡ@@@@ΔΙΑ ΣΟΥ:!!!!!!!!!!!:a57: :a57: :a57: :a57: :a57:
Αρχικά δημιουργήθηκε από kaliba
εγώ πάντως είμαι της άποψης ότι
τους πληρώνουμε ένα κάρο λεφτά τέλη κυκλοφορίας πρέπει να τους πληρώνουμε και το παρκάρισμα. η δημοτική αστυνομία το μόνο που κάνει είναι να βγαίνει και να μοιράζει κλήσεις .. κακός που την ονόμασαν "ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ" έπρεπε να την είχαν ονομάσει "Δημόσια εισπρακτική υπηρεσία. οι Δημοτικοι επρεπε κατα την γνωμη μου να ειχαν και ενα ρολο προστασιας αλλα που ?
Οι νομοι της Ελλαδας ειναι καθαρα εισπρακτικοι για να τα παιρνουν απο τον λαο και να τα βαζουν στις τσεπες αυτοι που σπουδασαν " Γινε πολιτικος για να μπορεις να κλεβεις νομιμα τον λαο και αν σε πιασουν παλι να την βγαζεις καθαρη " .
Ντροπη αισχος στο συστημα.......
+ 1
τι να χρειαστεις απο το δημο? εκτος αν εχεις επιχειρηση που πχ πληρωνεις δημοτικα τελη. ασε που κ αυτα τα πλερωνεις μεσω δεη
Αρχικά δημιουργήθηκε από castor
ΓΡΑΦΤΟΥΣ ΣΤΑ ΑΡ@@@@ΔΙΑ ΣΟΥ:!!!!!!!!!!!:a57: :a57: :a57: :a57: :a57:
φιλε μου αν τους γραψω εγω , εσυ , και ολοι συνανθρωποι μας θα εξακολουθησουν παλι να μας πηδ.....νε . Δεν πρεπει να ειμαστε απαθεις με οτι δυναμη εχουμε πρεπει να φωναξουμε να πουμε τις αποψεις μας . ευτυχως που υπαρχουν μερικοι σε καποιες θεσεις οπου μπορουν να περασουν μηνυματα στον κοσμο οτι δεν παει αλλο αυτην η κατασταση ..
Σκεψου οτι ο καθε Ελληνας πολιτης αυτα τα τελευταια χρονια εχει χρεωθει 9χιλιαδες ευρω ..
Γιατι ρε π........στη γιατι δεν εγινα πολιτικος να μπορω να κλεψω και εγω ?
notakos600
30/05/2009, 08:31
Πλήρωσέ την , φύλαξε την απόδειξη για μελλοντική ''αβλεψία'' τους ( να στην ξαναστείλουν δλδ) και ξεμπέρδευε από τα αν και τα ίσως γιατί θα σου γίνει έμμονη ιδέα το αν θα προσαυξηθεί, αν θα πάει στην εφορία και αν θα την πληρώσεις κάποτε διπλή κλπ κλπ.
TOLISTOLAROS
30/05/2009, 12:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
βέβαια βρήκα και αυτό έτσι;...
ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ Π.Δ 23/2002 (ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ www.et.gr) ΝΑ ΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ 4 ΚΑΙ 34 ΤΟΥ Κ.Ο.Κ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ 3274/2004. ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΛΕΓΟΜΕΝΕΣ ΚΛΗΣΕΙΣ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ (ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΙ, ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ, ΡΑΜΠΕΣ Α.Μ.Ε.Α, ΔΗΛΑΔΗ ΑΝΑΠΗΡΩΝ, ΔΙΠΛΗ ΣΕΙΡΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗΣ ΜΕΣΩΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΑΘΜΕΥΜΕΝΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΔΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΟΦΟΡΑ.) ΠΛΕΟΝ ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΒΕΒΑΙΩΘΕΙ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΘΑ ΣΑΣ ΕΡΘΕΙ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΔΟΥ
Gandalf
Παιδιά επειδή και γω έφαγα μια 80άρα κήση μπορεί να πει κάποιος υπέυθυνα αν υπάρχει κάποιο ΠΔ/νόμος που να δίνει το δικαίωμα στη δημοτική αστυνομία:
α)να βεβαιώνει παραβάσεις
β)να νομιμοποιείται να εισπράτει πρόστιμα;
Το λινκ του gandalf www.et.gr απαιτεί να'σαι συνδρομητής
Αρχικά δημιουργήθηκε από paranoid
Για πόσα ευρά μιλάμε??
Υπάρχει η φήμη οτι οι κλησεις απο την δημοτική αστυνομία δεν έχουν κάποια δικλίδα ασφαλείας για να πιάνουν τους μπαταχτσίδες!(κοινώς αν δεν πλήρώσεις δεν τρέχει μία), άλλα το θέμα είναι ρισκάρεις..???:confused: :confused: :o
εγω ρισκαρα και πο 20 ευρα μουρθε 50 μετα απο ενα χρονο.:smokin:
Αρχικά δημιουργήθηκε από xesemas
εγω ρισκαρα και πο 20 ευρα μουρθε 50 μετα απο ενα χρονο.:smokin:
wraio nick-name
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Gandalf dr685sm
30/05/2009, 19:42
TOLISTOLAROS
http://www.poeota.gr/_download/pd232002.pdf
άρθρο 33 , παράγραφος β.
Αυτό είναι το σχετικο Προεδρικό Διάταγμα.
Gandalf
TOLISTOLAROS
30/05/2009, 20:26
TOLISTOLAROS
http://www.poeota.gr/_download/pd232002.pdf
άρθρο 33 , παράγραφος β.
Αυτό είναι το σχετικο Προεδρικό Διάταγμα.
Gandalf
"β)Ο έλεγχος για τη στάθμευση πάσης φύσεως οχημάτων εκτείνεται τόσο στους χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης όσο και σε χώρους εκτός αυτών.
Για την άσκηση της αρμοδιότητας αυτής εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 26 παρ.1 του Ν.1080/80 και των άρθρων 104 και 105 του Ν.2696/1999 (Α57) "
Ποιά είναι τα άρθρα 26 παρ.1 του Ν.1080/80 και τα άρθρα 104 και 105 του Ν.2696/1999 (Α57);
Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
wraio nick-name
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
χεχεχεχε,βασικα δοκιμαζα κανα μισαωρο nicknames αλλα ολο μου ελεγε οτι το ενα χρησιμοποιειται το αλλο ετσι το ταδε αλλιως και σε μια φαση του εβαλα το xesemas και το πηρε χαχαχαχαχα!!!:beer:
alexioannides
17/07/2009, 12:23
RE TOLI TI THN PSAXNEIS TOSO??
KAI EMENA 80 EYRW XTES!!!!
ALLA THN PHRE O AERAS KAI DE THN EXW PLEON.........
TO AMAKSI BEBAIA EINAI ETAIRIKO OPOTE.... EINAI AKOMA PIO DYSKOLA NA ME BROYN.. 8A DOUME OMWS...
ALLA RE PAIDIA??? AYTA TA PAIDAKIA THS DYMOTIKHS ATYNOMIAS GNWRIZOUN PWS EINAI NA BGAZEIS 80 EYRW??? KSAFIKA 20XRONO KOLOPAIDA PHRAN EKSOYSIA KAI EXOYN ALONISEI TIS POLEIS. BEBAIA SIGOYRA DEN EINAI OLOI ETSI ALLA OI PERISOTEROI....
MAKARI KAPOTE BNA BALOYN MYALO OI DHMOI... KAI NA TA PAIRNOYN APO TOYS EXONTES KAI OXI APO TOYS MH EXONTES...:mad:
2stroker
17/07/2009, 13:35
και μενα μου χαν κοψει κληση οι δημομπατσοι για παρκαρισμα σε χωρο ελεγχομενης σταθμευσης πριν 3 μηνες και ενοειτε δεν την πληρωσα!!να πανε να Γ@@@@@@@:a37: :a37: :a37:
blackbusa
17/07/2009, 14:05
ούτε εφορία πάνε, ούτε τίποτα... αν μιλάμε μόνο για μία και οχι για σύνολο κλήσεων. Η δημοτική αστυνομία δεν έχει προσβάσεις στο υπουργείο μεταφορών και δεν μπορεί να βρεί στοιχεία κατόχου μόνο απο την πινακίδα.
Δεν μπορεί να συνδέσει δλδ την κλήση με εφορία αφού δεν έχει στοιχεία οδηγού , ούτε φυσικά υπάρχει νομοθετική ρύθμιση για αυτή την σύνδεση με Υπουργείο. Έχουν μόνο διά νομοθετικής ρύθμισης την ισχύ να αναλάβουν να κόβουν κλήσεις.
τωρα πια ο δημος Αθηναιων (εστω) σε βρισκει...μονο απο την πινακιδα...δεν θυμαμε το αρχικο ποσο αλλα το αμεσα πληρωτεο ηταν 20 euro...βεβαια πληρωθηκε γιατι οντως ειχα κανει μαλακια και γιατι για ενα τετοιο ποσο δεν αξιζει το μελλοντικο τρεξιμο και προβληματα που μπορει να δημιουργισει....ο καθενας κανει οτι νομιζει...
:wave2:
Gandalf dr685sm
17/07/2009, 15:20
Πάνο όπως έγραψα και μετά... και σε βρίσκουν και στο στέλνουν στην εφορία σου με νόμιμες προσαυξήσεις. Όντως άλλαξε μετά απο παρέμβαση του κράτους για το πρόβλημα αυτό και πλέον σε βρίσκουν μετά απο αίτηση τους στο Υπουργείο.
Ισχύει επισης το ίδιο για πληρωμή του 50% του ποσού αν γίνει μέσα στις 10 μέρες.
Gandalf