View Full Version : αντε να τους πεισεις...?
Allst@rf
29/05/2009, 13:01
αφου στην τελικη ειμαστε καλα,αφου ολα περασαν και θα αποζημιωθουμε ηρθε η ωρα της κρισης.
προσωπικα δεν θελω να εγκαταλειψω κατι που αγαπω και κατι το οποιο με κανει χαρουμενο ανθρωπο,τις μοτοσυκλετες.
τι γινεται ομως τωρα που ολοι οι δικοι μου ανθρωποι,ακομα και αυτοι που ηταν μαζι μου στο ζητημα μοτο,δεν θελουν να ακουσουν οτι θα παρω αλλη και καθε κουβεντα για το ζητημα καταληγει σε αδιεξοδο?
το ξερω οτι οι γονεις μου ,τα αδελφια μου και η αρραβωνιαστηκια μου νοιαζονται για μενα,το ξερω οτι το τροχαιο που ειχα ηταν σοβαρο και θα μπορουσε να μου ειχε στοιχισει και τη ζωη,καταλαβαινω την αγωνια τους.
αφου λοιπον ξερω τα παραπανω και κατανοω την αγωνια τους,μηπως ειμαι εγωιστης να βλεπω μονο τα θελω τα δικα μου?
ειμαι 30 χρονων και ξερω τι κινδυνους εχει το να εισαι μοτοσυκλετιστης ειδικα στη χωρα μας.
δεν καβαλω ποτε αν δεν εχω φορεσει τα απαραιτητα.
στην τελικη ομως,μου φαινεται ανουσιο να προσπαθω να τους πεισω για ενα πραγμα το οποιο ξερουν οτι δεν μπορω ουτε να ορκιστω.
να τους πεισω οτι δεν προκειται να εχω παλι ατυχημα...
γιατι δεν ειναι μονο στο χερι μας ρε παιδια το αν θα πεσουμε...
makis206
29/05/2009, 13:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από Allst@rf
γιατι δεν ειναι μονο στο χερι μας ρε παιδια το αν θα πεσουμε...
Είναι στο χέρι μας όμως να δίνουμε στη ζωή μας το νόημα που θέλει για να υπάρχει ευτυχισμένη μέχρι να τελειώσει..
Δεν πείθονται με τον ίδιο τρόπο που δεν μπορείς κι εσύ να τους ορκιστείς, δυστυχώς.. μην απογοητεύεσαι όμως, δείξε τους αυτό που αγαπάς, σε θέλουν κι αυτοί ευτυχισμένο :)
Ποτέ ξανά αναποδιές :beer: :beer:
Δεν πρόκειται να πείσεις ποτέ κανέναν!!
Όσοι δεν ξέρουν πιστεύουν ότι η μηχανή είναι ο διάολος και ότι θα σε φάει. Όσοι ξέρουν, γνωρίζουν τους πραγματικούς κινδύνους και φοβούνται για εσένα. Όλοι ενδιφέρονται και κανένας δεν θέλει να έχει βάρος στην συνείδησή του, αν (χτύπα ξύλο, κούφια η ώρα, μακρία από εμάς κτλ.) πάθεις κάτι και είχε στηρίξει αυτή την επιλογή σου.
Τον μόνο που πρέπει να πείσεις είναι ο εαυτός σου. Να τον πείσεις να αποφασίσει τι θέλει πραγματικά. Για κάποιους αυτή είναι μια δύσκολη επιλογή και γι' αυτό το περιβάλον τους επιρεάζει πιο έντονα. Μάλλον είναι πιο συνετοί άνθρωποι και η απόφαση που θα πάρουν θα είναι κατόπιν πολλης σκέψης.
Άλλοι (όπως ο γράφων) δεν πίστεψαν ποτέ ότι υπάρχει άλλη επιλογή, ακόμα και όταν τους μάζευει το ασθενοφόρο ή όταν κάνουν φυσικοθεραπείες για να αποκαταστήσουν τα τραυματισμένα μέλη τους. Είναι πιο εύκολο γι' αυτούς.
Έγω θα σου πώ ότι είπα στον κολλητό μου όταν είχε μια άσχημη πτώση και την ώρα που όλοι είχαν πέσει να τον φάνε για την μηχανή: "Δεν θα σου πω τι να κάνεις, θα το αποφασίσεις μόνος σου, διότι έτσι το βάρος της επιλογής θα είναι δικό σου και θα την σεβαστείς πιο πολύ."
Μην προσπαθείς να πείσεις τους άλλους, αν σε αγαπάνε πάντα όχι θα σου λένε σε ότι μπορεί να σε βάλει σε κίνδυνο έστω και λίγο. Το θέμα είναι αν μπορείς χωρις μηχανή (εγώ θα ένοιωθα μισός άνθρωπος).
Να 'σαι καλά και ότι και αν οδηγείς να είσαι πάντα ασφαλής! :wave2:
να βάλεις τα θέλω σου πάνω από την αγάπη των δικών σου και να έχεις ενοχές
ή
να βάλεις την αγωνία των δικών σου πάνω από τα θέλω σου και να έχεις απωθημένα...
δύσκολο δίλημμα και την λύση θα πρέπει να την βρεις κυρίως εσύ ο ίδιος.
αυτό που ξέρω (από την οπτική που το βλέπω τώρα, που δεν είμαι γονιός και δεν ''ξέρω'' την γονική ανησυχία για τα παιδιά τους) είναι ότι, όταν αγαπάς κάποιον, δεν τον περιορίζεις με τις αγωνίες σου.
:beer: :wave2:
υγ: συνήθως οι ενοχές μας φεύγουν πιο εύκολα από τα απωθημένα....
Gandalf dr685sm
30/05/2009, 13:57
Allst@rf....
Φίλε μου εγώ είμαι πιο απόλυτος (αλλά αυτός έιμαι εγώ)... και δεν δίνω δεκάρα τι καυλώνει του καθενός να μου πεί να κάνω. Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΟΥ... κανενός άλλου για να μου πεί το τι θα κάνω. Μπορεί να πεί βέβαια την γνώμη του, την οποια θα έχω ώς ενα στοιχείο για να σκεφτώ κάποια πράγματα (αναλόγως ποιός είναι έτσι;... το παιδί μου ας πούμε...) αλλά ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ.
Οι επιλογές μας σίγουρα επηρρεάζουν μέχρι ενα πολύ μικρό σημείο και άλλους, αλλά αν υποχρεωθείς να αλλάξεις κάτι για να νιώθουν οι άλλοι καλύτερα , τότε αρχίζεις και χάνεις και τον έλεγχο του τι κάνεις στην ζωή σου.
Αυτό όπως είπα είναι προσωπική μου άποψη.
Gandalf
Μήπως να έπαιρνες ένα enduro....
nassosxlvbros
30/05/2009, 14:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
Μήπως να έπαιρνες ένα enduro....
η γενικώς οδήγα λιγότερο στο δρόμο ή γενικώς λιγώτερο...:wave2:
Αν είναι να ζήσεις όπως θέλουν κάποιοι άλλοι,
(ακόμα κι αν αυτοί είναι οι συγγενείς σου)
δώσ΄τους την ζωή σου
να σου την ΄΄φτιάξουν΄΄ πάλι
Με δύο λόγια...κάνε ότι γουστάρεις εσύ:beer:
TOLISTOLAROS
30/05/2009, 20:31
Φίλε το θέμα έχει ξανασυζητηθεί.Κάνε κλικ αν θες εδώ (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=11739&perpage=15&pagenumber=1)
Αρχικά δημιουργήθηκε από VALES
Αν είναι να ζήσεις όπως θέλουν κάποιοι άλλοι,
(ακόμα κι αν αυτοί είναι οι συγγενείς σου)
δώσ΄τους την ζωή σου
να σου την ΄΄φτιάξουν΄΄ πάλι
Με δύο λόγια...κάνε ότι γουστάρεις εσύ:beer:
Ακόμα και αν καταστρέψουμε τη ζωή των άλλων μένοντας ανάπηροι κάνοντας κάτι που γουστάρουμε;
Το θέμα είναι σύνθετο οπότε ας μή λέμε τόσο εύκολα "κάνω ότι θέλω και δε με νοιάζει".Αν γίνει η μαλακία καταστρέφονται και οι ζωές των δικών μας...
Και δυστυχώς το πιθανότερο σενάριο στατιστικά να μείνει κάποιος σε καροτσάκι είναι το ατύχημα με δίκυκλο.
Πάρε- φτιάξε ένα track bike και έχε το μόνο για πίστα.
devil's animal
30/05/2009, 21:37
οπως ειπε και ο Μαγος, η ζωη ειναι ΠΡΩΤΑ δικη σου και μετα των αλλων.
αν θες να την ζησεις συμφωνα με τα θελω των αλλων, απλα θα εισαι δυστυχισμενος.
ζησ'την λοιπον οπως θες εσυ και ασε τα αλλα.
υ.γ: το οπως θες εσυ δεν σημαινει απολυτα οτι θα καβαλας. μπορει να επιλεξεις καλιστα να μην ξανακαβαλησεις. αλλα θα το εχεις επιλεξει ΕΣΥ.
:wave2:
ilias s.m.
31/05/2009, 00:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από stvr1
: "Δεν θα σου πω τι να κάνεις, θα το αποφασίσεις μόνος σου, διότι έτσι το βάρος της επιλογής θα είναι δικό σου και θα την σεβαστείς πιο πολύ."
+ 600
καλο ερωτημα!!!!!
πρωτα- πρωτα ποσο ετοιμος εισαι εσυ ια κατι τετοιο (δεν ξερω τι εχεις περασει..)
αν πιστευεις πως θεωρω πως θα τους αλλαξεις γνωμη,
εγω εχω κοντα τρια χρονια απο το ατυχημα μου και δεν εχω παρει μηχανη
το θελω και δεν θελω ακομα
το πως θα το χειριστεις ειναι θεμα οικογενειας
αλλες αντιδρασεις ο καθενας
εγω το παω σιγα -σιγα , πειρα πρωτα το παπι τωρα που και που τη μηχανη καποιου φιλου
στο τελος θα σκασω "μυτη" και θα ειναι δεδομενο
φυσικα το μυαλο εχει αλλαξει και ο φοβος ειναι χειροτερος εχθρος ....για μια στραβη
Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
οπως ειπε και ο Μαγος, η ζωη ειναι ΠΡΩΤΑ δικη σου και μετα των αλλων.
αν θες να την ζησεις συμφωνα με τα θελω των αλλων, απλα θα εισαι δυστυχισμενος.
ζησ'την λοιπον οπως θες εσυ και ασε τα αλλα.
υ.γ: το οπως θες εσυ δεν σημαινει απολυτα οτι θα καβαλας. μπορει να επιλεξεις καλιστα να μην ξανακαβαλησεις. αλλα θα το εχεις επιλεξει ΕΣΥ.
:wave2:
Αυτό ακριβώς ήθελα να πω:beer: :beer: :beer: :beer:
Gandalf dr685sm
31/05/2009, 13:29
Ακόμα και αν καταστρέψουμε τη ζωή των άλλων μένοντας ανάπηροι κάνοντας κάτι που γουστάρουμε;
Ποιός θα είναι πιο δυστιχισμένος;... εγώ που είμαι ανάπηρος ή εκείνοι που στο υπογράφω κιόλας πέραν των παιδιών σου , όλοι οι υπόλοιποι μπορούν να σε ξεχάσουν κιόλας;
Η ζωή η δική τους δεν καταστρέφεται... η δική σου ναι! Γιατί δεν θα μπορείς να ακολουθήσεις σε πολλά πράγματα εκείνους. Αλλά αυτό θα είναι απόρροια επιλογής δικής σου...ακόμα και αυτό που είναι το χειρότερο σενάριο όλων.
Το έχω ξανακούσει και απο άλλους αυτό και μου κάνει παντελώς εγωιστικό. Όσο παράδοξο και αν ακούγεται. Διότι πιο πολύ πονάει ο παθών παρά η "νοσοκόμα" που εύκολα μπορεί να σε παρατήσει σε χρόνο dt....και μην μου πεί κανείς οτι δεν είναι πιο πιθανό αυτό απο εκεί που λέει πως θα σταθεί ΄διπλα σου.
Gandalf
TOLISTOLAROS
31/05/2009, 13:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Ποιός θα είναι πιο δυστιχισμένος;... εγώ που είμαι ανάπηρος ή εκείνοι που στο υπογράφω κιόλας πέραν των παιδιών σου , όλοι οι υπόλοιποι μπορούν να σε ξεχάσουν κιόλας;
Η ζωή η δική τους δεν καταστρέφεται... η δική σου ναι! Γιατί δεν θα μπορείς να ακολουθήσεις σε πολλά πράγματα εκείνους. Αλλά αυτό θα είναι απόρροια επιλογής δικής σου...ακόμα και αυτό που είναι το χειρότερο σενάριο όλων.
Το έχω ξανακούσει και απο άλλους αυτό και μου κάνει παντελώς εγωιστικό. Όσο παράδοξο και αν ακούγεται. Διότι πιο πολύ πονάει ο παθών παρά η "νοσοκόμα" που εύκολα μπορεί να σε παρατήσει σε χρόνο dt....και μην μου πεί κανείς οτι δεν είναι πιο πιθανό αυτό απο εκεί που λέει πως θα σταθεί ΄διπλα σου.
Gandalf
:confused: :confused:
To λες και μόνος σου: "πέραν των παιδιών σου".Αυτά δε μετράνε;
Το να μεγαλώσει το παιδί με τη φωτό του μπαμπά,κάπως παλεύεται.
Το να μεγαλώσει βλέποντας τον σε καροτσάκι/φυτό δε νομίζω..
Καλά τη νοσοκόμα χέστηνε,συμφωνώ.
Αλλά:
* η μάνα που δε θα προλαβαίνει τα τα βγάζει πέρα
*όλη η οικογένεια που θα πρέπει να εξυπηρετεί τον τραυματία με τρελό ψυχικό και οικονομικό κόστος
δε μετράνε;
Μας αρέσει το πιο επικίνδυνο χόμπι αλλά να παραδεχόμαστε ότι δεν είμαστε μόνο εμείς που θα υποστούμε τις όποιες συνέπειες.
Gandalf dr685sm
31/05/2009, 13:54
δεκτόν...
όμως σκέψου και την αντίθετη πλευρά. Τώρα σου λέω εκ προσωπικής πείρας οτι αν υποχρεωθείς να παρατήσεις κάτι που στην καθημερινότητα (που έτσι και αλλιώς είναι πολύ δύσκολη) σε κάνει να χαμογελάς... είτε λέγεται μηχανή, είτε άθληση, είτε όποιο πράγμα είναι αυτό που σε ευχαριστεί με βαθμό επικινδυνότητας... θα έχει αντίκτυπο και σε αυτούς, κάνοντας το ίδιο δυστιχισμένους.
Προσωπικά προτιμώ να κάνω αυτό που μου αρέσει και να προσέχω όσο μπορώ , παρά να μην το κάνω , να αισθάνομαι πίεση μόνο και μόνο για να μειώσω τους κινδύνους γύρω μου. Και μην ξεχνάμε οτι οι κίνδυνοι είναι τεράστιοι έτσι και αλλιώς ακόμα και αν είσαι ξαπλωμένος στο κρεβάτι σου.
Αλλά όπως είπα είναι προσωπική εκτίμηση και άποψη αυτό. Έχοντας ήδη παιδί...
Gandalf
alexxxcbr
31/05/2009, 15:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Allst@rf....
Φίλε μου εγώ είμαι πιο απόλυτος (αλλά αυτός έιμαι εγώ)... και δεν δίνω δεκάρα τι καυλώνει του καθενός να μου πεί να κάνω. Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΟΥ... κανενός άλλου για να μου πεί το τι θα κάνω. Μπορεί να πεί βέβαια την γνώμη του, την οποια θα έχω ώς ενα στοιχείο για να σκεφτώ κάποια πράγματα (αναλόγως ποιός είναι έτσι;... το παιδί μου ας πούμε...) αλλά ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ.
Οι επιλογές μας σίγουρα επηρρεάζουν μέχρι ενα πολύ μικρό σημείο και άλλους, αλλά αν υποχρεωθείς να αλλάξεις κάτι για να νιώθουν οι άλλοι καλύτερα , τότε αρχίζεις και χάνεις και τον έλεγχο του τι κάνεις στην ζωή σου.
Αυτό όπως είπα είναι προσωπική μου άποψη.
Gandalf
Mε κάλυψες απόλυτα φίλε.
πρωτη φορα πραγματικα βλεπω να εχετε ολοι δικιο πανω σε αυτο το διλημα,βασικα και γω εχω πεσει 2 φορες και αυτο μου εμαθε οτι η μηχανη δεν συγχωρει μαγκιες πρωτον και δευτερον ενισχυσε την αντιπατριωτικη μου αποψη οτι ζω σε μια χωρα μπουρδελο που ο καθε μαλακας κανει οτι ναναι χωρις συνεπειες.φιλε μου δυστηχως δεν μπορω να σε βοηθησω σε αυτο οπως σου ειπανε και τα παιδια ποιο πανω πρεπει να το βρεις μονος σου,και στην τελικη θα ζησεις και χωρις μηχανη σιγα κιολας μην εσκαγα αν δεν ξανακαβαλαγα μηχανη..σιδερα ειναι το γουσταρω και το ξεγουσταρω ανα πασα στιγμη..
Allst@rf
31/05/2009, 23:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από xesemas
πρωτη φορα πραγματικα βλεπω να εχετε ολοι δικιο πανω σε αυτο το διλημα,βασικα και γω εχω πεσει 2 φορες και αυτο μου εμαθε οτι η μηχανη δεν συγχωρει μαγκιες πρωτον και δευτερον ενισχυσε την αντιπατριωτικη μου αποψη οτι ζω σε μια χωρα μπουρδελο που ο καθε μαλακας κανει οτι ναναι χωρις συνεπειες.φιλε μου δυστηχως δεν μπορω να σε βοηθησω σε αυτο οπως σου ειπανε και τα παιδια ποιο πανω πρεπει να το βρεις μονος σου,και στην τελικη θα ζησεις και χωρις μηχανη σιγα κιολας μην εσκαγα αν δεν ξανακαβαλαγα μηχανη..σιδερα ειναι το γουσταρω και το ξεγουσταρω ανα πασα στιγμη..
βασικα αν συμφωνουσα με σενα δεν θα ειχα ανεβασει αυτο το θρεντ...
για να ζηταω την γνωμη σας με καιει και με στεναχωρει το ζητημα...
με εχει επηρεασει πολυ η γνωμη των δικων μου.ευχαριστω παντος για το ενδιαφερον σας...
Αρχικά δημιουργήθηκε από Allst@rf
βασικα αν συμφωνουσα με σενα δεν θα ειχα ανεβασει αυτο το θρεντ...
για να ζηταω την γνωμη σας με καιει και με στεναχωρει το ζητημα...
με εχει επηρεασει πολυ η γνωμη των δικων μου.ευχαριστω παντος για το ενδιαφερον σας...
βασικα δεν με ενδιαφερει αν συμφωνουνε ή διαφωνουνε μαζι μου.την γνωμη μου σου ειπα οπως και το ζητησες.η διαφορα ειναι οτι δεν ειμαι εγω αρμοδιος να αναλαβω ευθηνη για σενα ωστε να σου πω καβαλα μηχανη και γραψτους ολους ή μην ξανακαβαλας μηχανη και ολα καλα..μπορω ομως οπως και το εκανα να αναλαβω ευθηνη για τον εαυτο μου και σου ειπα τι θα εκανα εγω αν ειχα το συγκεκριμενο διλλημα. ολα καλα no hard feelings :beer:
nassosxlvbros
01/06/2009, 09:06
καταλήξαμε: εντουράκι και μακρυά από κακοτοπιές...καλορίζικο! :beer:
αλλά βάλε καλά στο μυαλό σου (όσο μακάβριο και να ακούγεται) πως μπορεί η επόμενη βόλτα σου να είναι και η τελευταία...και οδήγησε/προφυλάξου ανάλογα...:beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από nassosxlvbros
καταλήξαμε: εντουράκι και μακρυά από κακοτοπιές...καλορίζικο! :beer:
αλλά βάλε καλά στο μυαλό σου (όσο μακάβριο και να ακούγεται) πως μπορεί η επόμενη βόλτα σου να είναι και η τελευταία...και οδήγησε/προφυλάξου ανάλογα...:beer:
+1000