View Full Version : μηπως μπορει...
devil's animal
05/06/2009, 13:32
καποιος να μου βρει ενα thread που ελεγε οτι στελνοντας ενα sms σε μια εταιρια για να συμμετεχεις σε εναν διαγωνισμο, αυτοι συνεχιζουν να σου στελνουν μηνυματα αλλα χρεωνοντας σε....:rolleyes:
δυστυχως το καταλαβα πριν λιγο στο δικο μου κινητο και επειδη μου ερχονται τωρα κανα μηνα αυτα τα μνμ και στα σβηνω θεωρωντας τα spamm, τσεκαρα τον λογαριασμο μου (αφου χθες εκανα ανανεωση με 6€ καρτα) και μολις ελαβα αυτα τα μνμ (2 τον αριθμο) ο λογαριασμος εχει πεσει στα 2€.:mad: :mad:
καταλαβαινα οτι καταναλωνα γρηγορα τις μοναδες (εννοω απο παλιοτερα) αλλα δεν ειχα καταλαβει τετοια αισθητη διαφορα...:mad:
αν ξερει καποιος μπορει να μου πει ΤΙ να κανω για να σταματησει αυτο??
(θυμαμαι οτι στο συγκεκριμενο thread ελεγε το παλικαρι οτι πρεπει να στειλεις ενα μνμ πισω και να αναφερεις τη λεξη ΤΕΛΟΣ ή κατι τετοιο τελοσπαντων.)
με εκλεβαν μπροστα στα ματια μου και τωρα ξυπνησα...:sad:
PortisHead
05/06/2009, 13:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
καποιος να μου βρει ενα thread που ελεγε οτι στελνοντας ενα sms σε μια εταιρια για να συμμετεχεις σε εναν διαγωνισμο, αυτοι συνεχιζουν να σου στελνουν μηνυματα αλλα χρεωνοντας σε....:rolleyes:
δυστυχως το καταλαβα πριν λιγο στο δικο μου κινητο και επειδη μου ερχονται τωρα κανα μηνα αυτα τα μνμ και στα σβηνω θεωρωντας τα spamm, τσεκαρα τον λογαριασμο μου (αφου χθες εκανα ανανεωση με 6€ καρτα) και μολις ελαβα αυτα τα μνμ (2 τον αριθμο) ο λογαριασμος εχει πεσει στα 2€.:mad: :mad:
καταλαβαινα οτι καταναλωνα γρηγορα τις μοναδες (εννοω απο παλιοτερα) αλλα δεν ειχα καταλαβει τετοια αισθητη διαφορα...:mad:
αν ξερει καποιος μπορει να μου πει ΤΙ να κανω για να σταματησει αυτο??
(θυμαμαι οτι στο συγκεκριμενο thread ελεγε το παλικαρι οτι πρεπει να στειλεις ενα μνμ πισω και να αναφερεις τη λεξη ΤΕΛΟΣ ή κατι τετοιο τελοσπαντων.)
με εκλεβαν μπροστα στα ματια μου και τωρα ξυπνησα...:sad:
το βρηκα απο αλλου
προφανώς συμμετείχα σε κάποιο διαγωνισμό με τον αριθμό του κινητού μου όπου η χρέωση συμμετοχής θυμάμαι ότι ήταν μηδαμινή (0.30ε, γιʼ αυτό και συμμετείχα..).
αμέσως έλαβα 2 ενημερωτικά μηνύματα από το 54300 ενώ από τότε κάθε τόσο λάμβανα 1-2 sms με διαφημιστικά μηνύματα σχετικά με αυτή υπηρεσία..επειδή δεν αναφέρονταν στο σχετικό διαγωνισμό και μου ήταν ενοχλητικά, θέλησα να διαγράψω το κινητό μου από την λίστα που με είχαν χώσει, ψάχνοντας στο net σχετικά με το νούμερο 54300 και μη βρίσκοντας κάτι περισσότερο από αναφορές σε ταχ. κώδικες.
όταν ήρθε ο λογαριασμός της Cosmote παρατήρησα (με τα μάτια ωσάν πιατάκια του καφέ) ότι η extra χρέωση του λογαριασμού μου με +50e οφείλονταν στα sms που ΜΟΥ ΕΣΤΕΛΝΕ το 54300.
Το ξαναλέω: ΔΕΝ έστελνα αλλά μετά την εγγραφή μου (με κόστος 0.30e) μου ΕΣΤΕΛΝΑΝ τακτικά 1-2 sms με χρέωση 2e/sms !
Σε ερώτησή μου στην Cosmote σχετικά με τα δικαιώματά μου και την διαγραφή μου με παρέπεμψαν στην NETSMART (πολύ smart να σε χρεώνουν κατά βούληση..) και στο 2106069592 όπου πληροφορήθηκα (με autovoice, σιγά μην εμφανιζόταν άνθρωπος), ότι για να διαγραφώ έπρεπε:
- ή να αποστείλω sms με κείμενο “stop” στο 54300
- ή να στείλω email στο support@smartlogos.gr
έστειλα άμεσα sms όπου μου απάντησαν ότι η διαγραφή έχει ολοκληρωθεί.
Δεν γνωρίζω το νομικό πλαίσιο που οι εκπρόσωποι μας στη Βουλή θεσμοθέτησαν ώστε να καλύπτονται τέτοιες εταιρείες που:
- ενώ δεν σε έχουν ενημερώσει για τις μελλοντικές χρεώσεις,
- ενώ δεν αναφέρουν τον τρόπο διαγραφής σου στο sms,
- ενώ δεν επιλέγεις τον ρυθμό αποστολής ενημερωτικών (τρίχες: διαφημιστικών) sms ώστε να ελέγχεις την χρέωσή σου πάρα ταύτα σε χρεώνουν με το εξωφρενικό 2ευρο σε κάθε αποστολή τους!
Επίσης δεν γνωρίζω την (προφανή) σχέση του 54300 με την εταιρεία www.smartlogos.gr η οποία αν εφαρμόζει αυτή την τακτική σε όσα πιτσιρίκια εγγράφονται για ένα ringtone προφανώς θα βγάζει τσάμπα χιλιάρικα (εκατομμύρια?) μέχρι να αντιληφθούν οι γονείς σε τι παγίδα έπεσαν τα καμάρια τους, γνωρίζω όμως ότι αν διαδοθεί αυτό το μήνυμα κι αν καταχωρηθεί σε forums, ο επόμενος που θα googlάρει το 54300 θα βρει μια άκρη... βοήθειά μας,
:wave2:
makis206
05/06/2009, 13:42
Σταυρή μάλλον αυτό (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=76599) ψάχνεις..:p
devil's animal
05/06/2009, 13:58
Σας ευχαριστω θερμα και τους 2.
δεν εχω σκοπο να το κυνηγησω και να το ψαξω παραπανω.
ηταν καθαρα δικο μου λαθος που δεν ελεγχα ποσο συχνα "φευγει" η καρτα μου. (αφου εγινε απο καρτοκινητο ολο αυτο)..συνεχιζα να ανανεωνω σαν μ@λακας ....μαλλον το "σαν" βγαλτε το.:rolleyes:
θα στειλω stop και θα δω αντιδραση.
δυστυχως εσβησα τα μνμ και δεν θυμαμαι αν οντως ειναι το 54300 ή το 54060 που ηταν του αλλου παιδιου..
το πολυ πολυ να μου ξαναστειλουν (να χρεωθω αλλα 4€, γιατι στελνουν 2 μνμ παντα) και να δω τον 5ψηφιο και να ξαναστειλω εκει...
:rolleyes:
Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
ηταν καθαρα δικο μου λαθος ....
Με συγχωρείς αλλά δεν είναι καθόλου έτσι.
Προφανώς έχεις ένα μερίδιο ευθύνης, αλλά κάτι τέτοιες εταιρείες, πραγματικά απορώ πως τις αφήνουν να δρουν ανεξέλεγκτα. Τους θεωρώ καθαρά απατεώνες.
:beer:
gixxerpap
05/06/2009, 14:23
μια καταγγελία σε ινστιτούτο καταναλωτων ίσως? δεν είναι δύσκολο, και μπορεί και να σου πουν 2-3 χρήσιμα πράγματα ...
devil's animal
05/06/2009, 14:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από Dimos35
Με συγχωρείς αλλά δεν είναι καθόλου έτσι.
Προφανώς έχεις ένα μερίδιο ευθύνης, αλλά κάτι τέτοιες εταιρείες, πραγματικά απορώ πως τις αφήνουν να δρουν ανεξέλεγκτα. Τους θεωρώ καθαρά απατεώνες.
:beer:
εχεις δικιο επρεπε να σε ενημερωνουν οτι αυτα που ΛΑΜΒΑΝΕΙΣ τα ΧΡΕΩΝΕΣΑΙ. (και μαλιστα πολυ ακριβα):rolleyes:
αλλα δεν βγαζεις ακρη.
προφανως και το ξερουν τι γινετε.
και το ινστιτουτο καταναλωτων George.
αλλα ειναι πολυ το χρημα...και φυσικα κανεις δεν το εμισησε.
εμενα μονο οπως το κοβω μου εχουν φαει γυρω στα 40€ (20 μνμ με 2€ εκαστος)
σκεψου τα μικρα παιδια ή καποιον αλλον.
εκανα εγγραφη σε μια τετοια μ@λακια που βρηκα στο νετ και ελεγε για μετρηση ευφυιας κλπ..
τελικα αποδειχθηκε η ευφυια μου αλλα πληρωσα αυτο το τεστ ακριβα.
μου εστειλαν ευτυχως απαντηση οτι η διαγραφη μου ηταν επιτυχης.
:rolleyes: