PDA

View Full Version : μασσαλια ...αλπικα πασσα...

LOUKILOUK
11/06/2009, 16:08
Παιδες η εκδρομη θα λαβει χωρα απο τις 3/7 (αναχωρηση απο Πατρα) ως τις 20/7 (αναχωρηση απο Αγκωνα).
Ειναι πρωτη εξορμηση στα εξωτερικα με μηχανη και μεχρι τωρα οπως καταλαβατε εχουν βρεθει οι ημερομηνιες και εχουν εντοπιστει και 2 βασικοι στοχοι- προορισμοι που θα ειναι αρχικα η Μασσαλια και στη συνεχεια η επιστροφη μεσω αλπικων πασσων...(ολα βεβαια ειναι υπο συζητηση μιας και το κομματι ευρωπη ειναι παρθενος πρρορισμος με την μηχανη).Ολα αυτα θα γινουν με καποιο τροπο που δεν γνωριζω ακριβως μεχρι τωρα αλλα ελπιζω σε δικια σας βοηθεια...
Παραθετω πληροφοριες και σημειωνω οτι οποιος επιθυμει να ερθει ειναι ευπροσδεκτος...
Η μηχανη ειναι 990 και η κοπελα 1,76 και οι 2 μου κανουν τα χατηρια αφου τις φροντιζω υποδειγματικα...
Ακτοπλοικη εταιρεια μαλλον η ΑΝΕΚ μιας και δειχνει φτηνοτερη (καμια ενσταση- υποδειξη...?)
Το ταξιδι θα ειναι low-buget οσο γινεται και δεν υπαρχει αυστηρο προγραμμα και χιλιομετρα που πρεπει οποσδηποτε να "βγουν" σε μια μερα κτλ... θα παιξει σκηνη για δυνατοτητα καμπινγκ χωρις να αποκλειονται τα φτηνα δωματια. GPS δεν παιζει προς το παρον και το σιγουρο ειναι οι κλασσοι πατροπαραδοτοι χαρτες στους οποιους ειμαι πιστος μιας και δεν ειμαι και πολυ φιλος με την νεα τεχνολογια...(καμια προταση για χαρτες?). Μηχανη και αναβατες ειναι εξοπλισμενοι για ταξιδι (ισως γινουν μερικες αναβαθμισεις εξοπλισμου...) αυτα...
Τωρα οι πληροφοριες που χρειαζομαι ειναι οι εξης...
-πιθανοι σταθμοι για διανυκτερευση μεταξυ Αγκωνας και Μασσαλιας (3-4)
-αξιολογα αξιοθεατα μεσα και γυρω απο την Μασσαλια
-πιθανες ημερησιες εκδρομες κοντα στην Μασσαλια(2-3)
-προτεινομενες διαδρομες και πολεις -χωρια για διανυκτερευση απο Mασσαλια προς Aλπεις-Dολομιτες-Grossglockner (4-6)
-προτεινομενες διαδρμες και διανυκτερευσεις απο Δολομιτες-Grossglonker προς Αγκωνα (2-3)
Μπορουν να γινουν ολα αυτα μεσα σε 16 μερες χωρις υπερβολικη πιεση και αγχος?τι λετε?
Yπαρχει παντα και το plan b, plan c etc... μπορω ας πουμε να παω πρωτα Δολομιτες και μετα Μασσαλια...ή να κανω την εκπληξη να μην παω καθολου αλπεις και να παω απο Μασσαλια Βασκια ή Βαρκελωνη...
ευχαριστω εκ των προτερων...
και καλο καλοκαιρι μαγκες:beer: :wave2:

blueangel
11/06/2009, 16:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από LOUKILOUK
...ή να κανω την εκπληξη να μην παω καθολου αλπεις και να παω απο Μασσαλια Βασκια ή Βαρκελωνη...
ευχαριστω εκ των προτερων...
και καλο καλοκαιρι μαγκες:beer: :wave2:

Σου εύχομαι να περάσεις όσο πιο όμορφα μπορείς φίλε μου παίρνω αφορμή από το τελευταίο για να σου πώ ότι αν δεν έχεις θέμα με τα επιπλέον χιλιόμετρα να προτιμήσεις ασυζητητί αυτή τη διαδρομή από τις Αλπεις...Οχι ότι τα αλπικά πάσα δεν είναι πολύ όμορφα και ιδανικά για στροφιλίκια αλλά το κομμάτι της Βαρκελώνης μέχρι τη χώρα των Βάσκων είναι απλά ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ!!!Τα βασκικά τοπία δεν έχουν καμία σχέση με Ισπανία όπου τα περάσματα από εθνικό και επαρχιακό δίκτυο είναι απίστευτα μονότονο και πέρα από τους σιτοβολώνες δεξιά και αριστερά του οδικού δικτύου δεν έχει τίποτα ενδιαφέρον στη διαδρομή!
Στα χωριά των βάσκων αλλά και όλη η περιοχή εκεί μετά τη Γκερνίκα και πλησιάζοντας προς Σαταντέρ και Μπιλμπάο είναι πνιγμένα στο πράσινο με λόφους,στροφιλίκια συχνά πυκνά στα βουνά ανεβαίνοντας με ποτάμια και καταρράκτες!
Ειδικά αν προσεγγίσεις τη γαλλική βασκία πρίν φτάσεις στα σύνορα και στο Μπιαρίτζ η προηγούμενη μεγάλη πόλη το Σαν Σεμπαστιάν θα σας γοητεύσει με την άψογη αρχιτεκτονική αλλά και το γεγονός ότι είναι από τις καλυτερες λουτροπόλεις όλης της χώρας.
Κατά τα λοιπά το κομμάτι της Μασσαλίας που διάλεξες όχι ότι είναι άσχημο αλλά περισσότερο θα σου αρέσουν τα χωριά και η γαλλίκή επαρχία πρίν φτάσεις στο λιμάνι της Μασσαλίας παρά η ίδια η πόλη η οποία δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχει εγκαταλειφθεί (προσωπική εμπειρία) στην τύχη της και η εικόνα της βρωμιάς και των απορριμάτων κοντά στο λιμάνι είναι άπίστευτη!
Α κάτι τελευταίο και σημαντικό φίλε μου ελπίζω να έχετε εσύ και η κοπελιά σου κάποια επαρκή έστω γνώση γαλλικών ή ισπανικών...Με αγγλικά δεν θάχεις πρόβλημα στη διαδρομή αλλά εντός Γαλλίας και Ισπανίας η μή έστω υποτυπωδώς γνώση της τοπικής γλώσσας θα σας δυσκολέψει λίγο τη ζώη.Οπως και νάχει το ταξίδι πάντα είναι μιά περιπέτεια...Δείτε το έτσι και θα περάσετε super:winka: :beer: :beer: :beer: :wave2:

LOUKILOUK
11/06/2009, 17:33
Μπλε αγγελε ευχαριστω για τις συμβουλες...με βαζεις πολυ στη πριζα για την χωρα των Βασκων, κατι που ηδη τριγυρνουσε εντονα στο μυαλο μου... εχει να πεσει πολυ κουβεντα σχετικα με το θεμα στο σπιτι:D
Η Μασσαλια εχει επιλεγει σαν προορισμος λογω συγγενικου προσωπου που κατοικει εκει... αλλα ετσι και αλλιως δεν υπαρχει σαφης προορισμος...την βολτα θελουμε να απολαυσουμε...τιποτα δεν θα προκαθοριστει και το μονο που πραγματικα θα με περιορισει ειναι η ημερομηνια επιστροφης...Αληθεια υπαρχει δυνατοτητας αλλαγης της ημερομηνιας των εισητηριων σε περιπτωση που συμβει κατι? (καλο ελπιζω...)
Κατα τα αλλα εγω κατεχω μονο την Αγγλικην απταιστως και μεχρι εκει...Το μωρο ομως με κλασσικες σπουδες κατεχει και την Γαλλικην.Σχετικα με τα Ισπανικα δεν ειχαμε κανενα προβλημα περσυ στην Βαρκελωνη (αεροπορικος...) μιας και τα Λατινικα που επισης κατεχει το μωρο, σε συνδυασμο με ολα τα αλλα, μας βοηθησαν να διαβαζουμε μεχρι και ισπανικους καταλογους σε μαγαζια... :confused: :look: :beer:
Τελος σχετικα με τα παραπανω χλμ ειναι ενα θεμα που εχει να κανει με την ξεκουραση κυριως, αλλα ποσα παραπανω θεωρεις οτι ειναι?
thanks a lot blueangel:beer: :wave2:

blueangel
11/06/2009, 18:18
Μπλε αγγελε ευχαριστω για τις συμβουλες...με βαζεις πολυ στη πριζα για την χωρα των Βασκων, κατι που ηδη τριγυρνουσε εντονα στο μυαλο μου... εχει να πεσει πολυ κουβεντα σχετικα με το θεμα στο σπιτι:D
Η Μασσαλια εχει επιλεγει σαν προορισμος λογω συγγενικου προσωπου που κατοικει εκει... αλλα ετσι και αλλιως δεν υπαρχει σαφης προορισμος...την βολτα θελουμε να απολαυσουμε...τιποτα δεν θα προκαθοριστει και το μονο που πραγματικα θα με περιορισει ειναι η ημερομηνια επιστροφης...Αληθεια υπαρχει δυνατοτητας αλλαγης της ημερομηνιας των εισητηριων σε περιπτωση που συμβει κατι? (καλο ελπιζω...)
Κατα τα αλλα εγω κατεχω μονο την Αγγλικην απταιστως και μεχρι εκει...Το μωρο ομως με κλασσικες σπουδες κατεχει και την Γαλλικην.Σχετικα με τα Ισπανικα δεν ειχαμε κανενα προβλημα περσυ στην Βαρκελωνη (αεροπορικος...) μιας και τα Λατινικα που επισης κατεχει το μωρο, σε συνδυασμο με ολα τα αλλα, μας βοηθησαν να διαβαζουμε μεχρι και ισπανικους καταλογους σε μαγαζια... :confused: :look: :beer:
Τελος σχετικα με τα παραπανω χλμ ειναι ενα θεμα που εχει να κανει με την ξεκουραση κυριως, αλλα ποσα παραπανω θεωρεις οτι ειναι?
thanks a lot blueangel:beer: :wave2:

Νάσαι καλά φίλε μου και να περάσετε τέλεια!!!Είναι πολύ σημαντικό να έχεις καβάτζα τα γαλλικά στη βασκική επαρχία είναι η δεύτερη επίσημη γλώσσα λόγω και συνόρων με Γαλλία!Τα αγγλικά εκεί ομιλούνται μετα βίας από ένα ποσοστό της τάξεως του 5-7%!!!Επίσης λόγω του έντονου εθνικιστικού χαρακτήρα της περιοχής όχι ότι δεν μιλάνε τα καστεγιάνικα (μιλώ για τα επίσημα ισπανικά της Μαδρίτης)αλλά το τοπικό τους ιδίωμα τα euskara ομιλούνται σε πολύ μεγάλο ποσοστό!Η Ισπανία σαν τόπος και διαδρομές ειδικά στο κομάτι της Κανταβρίας (pays vasco) αλλά και σε αυτό που συνορεύει με Πορτογαλλία (Galicia) είναι ένας ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ!!!
Για το εισιτήριο δεν έχεις θέμα σαφώς και αλλάζει ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ στην πολλή φθηνή έκδοση και ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ να το κάνεις τουλάχιστον ένα 7ημερο πρίν...Τελευταία στιγμή και σε full σεζόν είναι αρκετά δύσκολο να το επιτύχεις!
Μην σε νοιάζει για τίποτα θα περάσετε ΤΕΛΕΙΑ αλλωστε αυτό που μετρά είναι το ταξίδι και όχι ο προορισμός!!!Και κάτι τελευταίο αν περνώντας από Βαρκελώνη μπορέσετε να παρακάμψετε καμιά 120αριά χιλιόμετρα για να επισκεφτείτε Πυρηναία και Ανδόρα ΚΑΝΤΕ ΤΟ!!!Η διαδρομή δεν συγκρίνεται με κανένα Αλπικό τοπίο!!!Οσον αφορά τα χιλόμετρα απο Βαρκελώνη το Μπιλμπάο για παράδειγμα που θεωρείται η "πρωτεύουσα" της Βασκίας είναι γύρω στα 600:beer: :beer: :beer: :wave2:

LOUKILOUK
11/06/2009, 18:40
Φιλαρακι με εχεις βαλει σε μπελαδες...με την καλη την εννοια...Ενω ειχα κανει ενα προχειρο σχεδιο μεχρι Μασσαλια και ειχα αρχισει να ψαχνω για διαδρομες προς Δολομιτες, τωρα κοιταω και αριστερα πανω τον χαρτη προς Βασκια...να σου πω την αληθεια δεν με νοιαζει που θα παω...αλλα θα χρειαστω περισσοτερο χρονο για να αποφασισω και ποιο πολυ ψαξιμο... θα δουμε...υπαρχει [εριπτωση να υπαρχει και φιλος συνοδοιπορος οποτε θα του πεταξω και το μπαλακι να δουμε τι θα το κανει...:winka: :rotflmao: :lol:
Το εισητηριο θα ειναι στην πιο φτηνη εκδοση και ελπιζω να μην πεσω εξω στον προγραμματισμο της επιστροφης...
Pαω για ψαξιμο στο googlemaps...:beer: :wave2:

filipp0s
12/06/2009, 07:08
Φιλε μου θα σου πρότεινα να μην μεινετε Μασσαλία, αλλά στα πανέμορφα χωριά της Προβηγκίας.

Οι διαδρομες είναι υπέροχες, δες κι εδώ (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=44873).

Επίσης για το ενδιαμεσο κομμάτι της διαμονής Ιταλία-Γαλλία, εμείς το είχαμε βγαλει σερι μέχρι το χωριο -Valensole (περίπου 900 χλμ με τα τελευταία 200 απο κλειστο επαρχιακό). Δεν υπάρχει βέβαια λόγος να το κάνετε έτσι. Επιλέξτε τον τελικό προορισμό και σπάστε τα χιλιόμετρα στη μεση. Βρειτε κάποιο Ιταλικό χωριό καλύτερα. Σχεδόν όλα τα ιταλικά (και τα Γαλλικά) χωριά έχουν δικό τους site με πληροφορίες για διαμονή κτλ.

Θα πρότεινα επίσης να μην πάτε με ΑΝΕΚ. Ειδικά αν δεν παίξει καμπίνα η σουπερφαστ έχει καλύτερο κατάστρωμα. Επίσης έχει δρομολόγιο που σε βγάζει στην Ανκόνα στις 9 το πρωί. Κερδίζεις έτσι μισή μερα!

Καλούς δρόμους κι αν θυμηθω τίποτα αλλο θα επανελθω!

:beer: :beer: :wave2:

Cpt. Haddock
12/06/2009, 07:28
Αφού φεύγετε Ιούλιο, ανεβείτε Αλπεις για δροσιά...

Οπουδήποτε αλλου θα βράσετε και, ειδικα στα παράλια της Ριβιέρας, θα φατε και πολύ κίνηση.

ΚΑλό δρόμο :beer:

HLIASCBF
12/06/2009, 10:29
Αφού θα παίξει σκηνή σου προτείνω ανεπιφύλακτα

http://www.campingromarins.com/

Τρομερό camping με τρομερή θέα.

Καλά να περάσετε! :wave2:

LOUKILOUK
12/06/2009, 11:20
Παλικαρια σας ευχαρισρω ολους που ανταποκριθικατε στην βοηθεια που ζητησα.
συνοπτικα θα πω τα εξης...
- τελικα μαλλον σουπερφαστ (αν και οτι κερδιζεις στο πηγαινε το χανεις στο γυρισμο...για χρονο μιλαω...)
- η Μασσαλια θα ειναι ορμητηριο μιας και εκει παιζει σπιτι και φιλοξενεια...
-μετα και απο συμβουλες φιλης Iταλιδας η διαδρομη που μαλλον προκρινεται ειναι πανω κατω η εξης...Ankona...Perougia-Lago Trasimeno(1)... Sienna... Firenze... Livorno... Pisa... Viareggio... Forte Dei Marmi (2)... Genova... Savona... San Remo... Monaco... Nice(3)... Antibes... Cannes... Saint-Tropez... Toulon... Marseille (4) οπου νουμερο η πιθανη διανυκτερευση...
-Γυρω απο Μασασαλια υπαρχουν περιοχες που ειναι προτεινονται για μονοημερες? (για 3-4 μερες)
- το μεγαλο θεμα ειναι η διαδρομη προς Δολομιτες και γενικοτερα προς Ιταλικες Αλπεις...πρεπει να χωθω στους χαρτες...
- Ελβετια μπαινεις με ταυτοτητα ή θελει διαβατηριο?
- πως θα βρω χιλιομετρικες αποστασεις μεταξυ πολεων στο διαδικτυο?
- σαιτ με ευρωπαικα καμπινγκ?(αυτο που με στελενει ο HKIASCBF μοιαζει σουπερ...:beer: :wave2: )
Τα λεμε παιδια αντε και καλες βολτες σε ολους σας:beer: :wave2:

υ.γ. το θεμα Bασκια δεν εχει σβησει απλα παιζει σαν πλαν b...

road spirit
12/06/2009, 11:25
..... San Remo... Monaco... Nice(3)... Antibes... Cannes... Saint-Tropez... αδερφέ, να εισαι προετοιμασμένος για πολύ κίνηση
....
- το μεγαλο θεμα ειναι η διαδρομη προς Δολομιτες και γενικοτερα προς Ιταλικες Αλπεις...πρεπει να χωθω στους χαρτες...χώσου και θα το ευχαριστηθείς!

- Ελβετια μπαινεις με ταυτοτητα ή θελει διαβατηριο? πέρισυ μπήκα με ταυτότητα μόνο (τις νέες έ?)

- πως θα βρω χιλιομετρικες αποστασεις μεταξυ πολεων στο διαδικτυο? google maps και viamichelin, προτιμώ το 1ο είναι πιο εύχρηστο και βάζεις πολλά stopovers

LOUKILOUK
12/06/2009, 15:23
Road spirit thakns a lot...:beer:
Σχετικα με την κινηση κατι εχει παρει το αυτι μου, το εχω υποψιν μου αλλα πιστευω οτι θα κανω υπομονη, 2 μερουλες ειναι μες στη γκαλμουρια ελπιζω να αντεξω και να με αντεξουν :winka: :evil:
Xωνομαι που λες και ολα μου φαινονται τελεια... μαλλον θα χρειαστω βοηθεια...
Παιζει στο μυαλο μου ενα σεναριο να φυγω απο Μασσαλια και να φτασω Μοντζα (λεει τιποτα? ή μονο το ονομα ερεθιζει τα αυτια μου? ). Ειναι περιπου 530-540 χλμ και σιγουρα 5+ εως 6+ ωρες που ειναι κατι που θελω να αποφυγω αλλα μετα θα εχω μπροστα μου μονο αλπεις...
ΜΕΤΑ ειναι το θεμα οτι χανω την μπαλα και δεν εχω ιδεα που να πρωτοπαω...ψαχνω για στοχους... cortina...bolzano-merano...Grossglockner ειναι καποιοι απο αυτους αλλα προφανως εδω θελει ψαξιμο και οργανωση για να τα συνδυασεις ολα αυτα...
Ξαναπαω να πηξω στους χαρτες και τα λεμε... :wave2: