Σύνδεση

View Full Version : Τελικη Fazer S2 '08

konsttanttinos
13/06/2009, 14:14
Πηγαινοντας μια βολτα στον μπραλο, παρεα με γνωστο και ζωηρο μελος, μου την εδωσε να ζορισω το fazer.Με shell v-power (100αρα), μου εβγαλε 258 km/h κοντερ, και καπου εκει επιασα και τα 3000 χλμ στο οδομετρο.
Πως σας φαινεται η τελικη?Εχει δυνατοτητες να δωσει παραπανω ή εκει ειναι το οριο?

SVX
13/06/2009, 14:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από konsttanttinos
βολτα στον μπραλο , παρεα με γνωστο και ζωηρο μελος,

μου εβγαλε 258 km/h κοντερ

καλα ειναι ... (+-10 ) εγω ειχα το thundercat(προγενεστερο μοτορι 600 με αλλα Setup +carbs) το οποιο ειχα ανοιξει 220-225 (Εγνατια ΘΕΣ/ΝΙΚΗ-ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ) και μετα το κρανος πηγαινε σαν παιχνιδακι απο τον αερα οποτε κι εκοψα....
πες τους ζωηρους να κοψουν τις καγκουριες..... :smokin:

δε σπανε τα ρεκορ σε δρομους "καθημερινης" μεταχειρισης με ΚΑΤΩ του μετριου επιπεδου κατασκευης....

:wave2:

TOLISTOLAROS
13/06/2009, 16:42
Πραγματική τελική έχει 230-235 το πολύ(τόσο έχει μετρηθεί από περιοδικά ανά τον κόσμο).Μιλάμε φυσικά για ευθεία,όχι κατηφόρα.

THEOD
14/06/2009, 16:26
Πηγαινοντας μια βολτα στον μπραλο, παρεα με γνωστο και ζωηρο μελος, μου την εδωσε να ζορισω το fazer.Με shell v-power (100αρα), μου εβγαλε 258 km/h κοντερ, και καπου εκει επιασα και τα 3000 χλμ στο οδομετρο.
Πως σας φαινεται η τελικη?Εχει δυνατοτητες να δωσει παραπανω ή εκει ειναι το οριο?

Και αυτά που είδες πάρα πολλά είναι... Προφανώς ήταν κατηφόρα και να υπολογίζεις και το σφάλμα κοντέρ...

Για την ιστορία, με το FZ6 στην ευθεία βλέπεις συνήθως 242-247 κοντερίσια που αντιστοιχούν σε 230-235 πραγματικά... Σε γκρεμίλα και με ευνοικό αέρα ίσως πάρει καμμιά 10αριά ακόμα αλλά αυτό δεν θεωρείται τελική...

Αν έχει παίξει και κανένα κόντυμα μετάδοσης τότε θα βλέπεις ότι θέλεις... Το πόσα θα έχεις πραγματικά όμως είναι άλλη ιστορία...

konsttanttinos
14/06/2009, 19:52
Γι'αυτο και ειπα οτι ειδα 258 κοντερ. .
Δεν ειμαι μαντης ουτε με ενδιαφερουν τα πραγματικα χλμ και το σφαλμα, καθως ολες οι συγκρισεις που κανω με γνωστους αφορουν το κοντερ, εκτος κι αν παιζει κανενα vbox.
Επισης να τονισω οτι δεν τελικιασα στον μπραλο αλλα στην επιστροφη για βολο, στην εθνικη (παραληψη).
''Για την ιστορια'', να ξαναγραψω οτι δεν προκειται για FZ6 αλλα για Fazer, γιατι για να φτασεις τα 245+ με naked πρεπει να εχεις σβερκο βοοειδους.
Η ερωτηση μου ειναι συγκεκριμμενη και αφορα τα περιθωρια του κινητηρα, ή αν εφτασε στα ορια του.
Επαναλαμβανω οτι δεν ανεφερα πουθενα ουτε πραγματικα χλμ, ουτε αλλο μηχανακι, ουτε υποδειξεις δρομων για τελικιασμα.
Περιμενω ακομη καποιον να με διαφωτισει πανω στην απορια μου.
Φιλικα κωστας.

THEOD
14/06/2009, 20:07
Έγώ σου απάντησα πόσα βλέπουν τα Φειζερ στην ευθεία, πόσα πιθανόν να δουν σε ευνοικές συνθήκες, και πόσα περίπου από αυτά είναι τα πραγματικά... Δεν ξέρω τι άλλου είδους διευκρίνηση χρειάζεσαι ή που την είδες την υπόδειξη...

Τώρα αν εσένα το μόνο που σε νοιάζει είναι το πόσο ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ και στην σφαίρα του φανταστικού έχει την δυνατότητα το μηχανάκι, δεν έχεις παρά στην τελική σου (όποια τέλος πάντων και να είναι αυτή) να τσεκάρεις το στροφόμετρο....
Θεωρητικά και μόνο το μηχανάκι μπορεί να ανεβάσει τόσα χιλιόμετρα στο κοντέρ μέχρι εκεί που θα επέμβει ο κόφτης του κινητήρα στην 6η...

konsttanttinos
14/06/2009, 20:14
...
Η ερωτηση μου ειναι συγκεκριμμενη και αφορα τα περιθωρια του κινητηρα, ή αν εφτασε στα ορια του.
Επαναλαμβανω οτι δεν ανεφερα πουθενα ουτε πραγματικα χλμ, ουτε αλλο μηχανακι, ουτε υποδειξεις δρομων για τελικιασμα.
Περιμενω ακομη καποιον να με διαφωτισει πανω στην απορια μου.
Φιλικα κωστας. [/B]

:smokin:

TOLISTOLAROS
14/06/2009, 21:07
Μπορείς να μας πείς πώς αντιλαμβάνεσαι τα "όρια" του κινητήρα;
Αν εννοείς να κοφτιάσει την 6η δεν υπάρχει περίπτωση,εκτός και αν κοντύνεις τη μετάδοση.
Α, και με γυμνό FZ6 ό,τι σβέρκο και να'χεις δεν πρόκειται να πιάσεις όσα με το fazer,η αντίσταση του αέρα δεν αφήνει το μηχανάκι να πάει τόσο.

konsttanttinos
14/06/2009, 21:19
Να το ξαναπαρω απο την αρχη, αν και το κουρασαμε.
Επιασα 258 κοντερισια, και αναρωτιεμαι αν το μηχανακι εχει κι αλλα να δωσει, ή απλα αυτη ειναι η τελικη του.
Και τελος παντων, δεν με νοιαζει το fz6 , αλλος το ανεφερε.
Μια ερωτηση εκανα, αν δεν ξερεις δεν απαντας.
That's all.

TOLISTOLAROS
14/06/2009, 21:29
αναρωτιεμαι αν το μηχανακι εχει κι αλλα να δωσει, ή απλα αυτη ειναι η τελικη του.
Σε ευθεία ΔΕΝ έχει.
Σε κατηφόρα ίσως.

konsttanttinos
14/06/2009, 21:35
Οκ φιλε μου, thanx.
:beer:

Aleziel
16/06/2009, 11:45
1) to ean exei alla na dosei eksartate apo tis prosopikes parametrous, varos sou, eunoikos anemos,nteposito,katifora/anifora. ousiastika to erotima sou den exei ousia mias kai afou se endiaferei i endiksi sto koder, gnorizeis ean exei parapano,aploustata vlepontas to strofometro. ean eixe k ales strofes exei k alla KM/h,

2)oson afora to sfalma tou konter, auto to 250c=235r, mou fenete ligo ypervoliko, gia ton aploustato logo oti me GPS pano, emena mou exei deiksei 220(taxymetro)=218(GPS)

TOLISTOLAROS
17/06/2009, 10:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από Aleziel
1) to ean exei alla na dosei eksartate apo tis prosopikes parametrous, varos sou, eunoikos anemos,nteposito,katifora/anifora. ousiastika to erotima sou den exei ousia mias kai afou se endiaferei i endiksi sto koder, gnorizeis ean exei parapano,aploustata vlepontas to strofometro. ean eixe k ales strofes exei k alla KM/h,
Αν στην τελική ταχύτητα οι στροφές είναι πάν' απ' το σημείο μέγιστης ισχύος δεν έχει να δώσει άλλο.Εκτός και αν κάνουμε το πείραμα σε κατηφόρα κλίσης φαράγγι Σαμαριάς...

Αρχικά δημιουργήθηκε από Aleziel
2)oson afora to sfalma tou konter, auto to 250c=235r, mou fenete ligo ypervoliko, gia ton aploustato logo oti me GPS pano, emena mou exei deiksei 220(taxymetro)=218(GPS)
Δεν είναι υπερβολικό καθόλου.Τεχνικά μιλώντας το GPS μπορεί να κάνει λάθος.Ανάλογα το σημείο και το πόσο ισχυρό σήμα παίρνει.
Τώρα το σφάλμα κοντέρ αλλάζει ακόμα και από το πόσο φουσκωμένα έχει κανείς τα λάστιχα(επειδή αλλάζει η περιφέρεια).
Αν πχ παίρνει σήμα απ'το μπροστινό τροχό και είναι ελαφρώς ξεφούσκωτος θα κλέψει προς τα πάνω.Το αντίθετο αν είναι παραφουσκωμένος.
Το ίδιο και αν παίρνει απ'το γρανάζι κίνησης (απλά τώρα παίζει ρόλο πόσο φουσκωμένος είναι ο πίσω τροχός).
Μην ξεχνάτε ότι το σφάλμα δεν είναι σταθερό.Πχ σφάλμα 5% παναπεί ότι στα 250 πραγματικά θα κλέβει 12,5 χλμ(θα δείχνει δηλ. 262,5).
Μαζικής παραγωγής όργανα είναι,μην περιμένετε ακρίβεια εργαστηρίου.
ΥΓ:το ίδιο ισχύει και στα στροφόμετρα.
ΥΓ2:Αν θέλετε άκρίβεια πάρτε 2 φωτοκύταρα σε γνωστή απόσταση μεταξύ τους.Μετρήστε το χρόνο που θα κάνει για να κόψει και τις 2 δέσμες και κάντε τη διαίρεση απόσταση/χρόνος.

Sephiroth5
02/07/2009, 17:40
kati asxeto, pos epiases 258?
mama einai to fazer i exei eksatmiseis filtro programa?
mou fenete ypervoliko an den einai katifora. Ego exo piasei 242 k pisteva me megaliteri ef8ia k xoris tsada pou forousa 8a epiana 245. An einai mama k den einai kathfora pire para polu.

johnnyestia
03/07/2009, 10:22
Αυτή την πρεμούρα με την τελική ποτέ δεν την κατάλαβα.

Είναι κάτι τελείως αναξιόπιστο γιατί όταν μας φαίνεται πως δεν φυσάει, μπορεί όντως να μην φυσάει ή μπορεί να έχουμε και 6-7 μποφόρ από πίσω μας και να μην το καταλαβαίνουμε. Ε, στην δεύτερη περίπτωση άνετα θα δούμε και 20χλμ παραπάνω.

MitsosNaked
23/12/2009, 23:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από TOLISTOLAROS

Α, και με γυμνό FZ6 ό,τι σβέρκο και να'χεις δεν πρόκειται να πιάσεις όσα με το fazer,η αντίσταση του αέρα δεν αφήνει το μηχανάκι να πάει τόσο.

Μιά χαρά πάει....για 5 δευτερόλεπτα !!:lol:

Στο δικό μου fz6 s2 είχα δεί 240. Σταθερότατη η μηχανή, αλλά εγώ ένοιωθα να κονταίνει ο σβέρκος απ την πίεση αφού είχα κουλουριαστεί στο τεπόζιτο.

DeusEx
24/12/2009, 08:14
Σε γυμνο με τις μετατροπες ειχα δει κοντερισια 258 για αρκετη ωρα , σε ευθεια ...

Αλλα ειχα κανει μετατροπες για να τα δω αυτα. Μαμα πηγαινε μεχρι 240 περιπου ...

φιλτρο - εξατμησεις - ρυθμιση

Για να σου επιασε 258 μαμα το fazer σου, φανταζομαι αν κανεις τις μετατροπες που εκανα κ βαλεις κανενα pcIII ολο κ κατι παραπανω θα σου δωσει σε τελικη

Elle
31/12/2009, 10:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από DeusEx
Σε γυμνο με τις μετατροπες ειχα δει κοντερισια 258 για αρκετη ωρα , σε ευθεια ...

Αλλα ειχα κανει μετατροπες για να τα δω αυτα. Μαμα πηγαινε μεχρι 240 περιπου ...

φιλτρο - εξατμησεις - ρυθμιση

Για να σου επιασε 258 μαμα το fazer σου, φανταζομαι αν κανεις τις μετατροπες που εκανα κ βαλεις κανενα pcIII ολο κ κατι παραπανω θα σου δωσει σε τελικη
Μαζί ήμασταν. Ο δρόμος ήταν κατηφορικός γι' αυτό και τα έπιασε...
Δεν είναι θέμα μετατροπών.

kyko
31/12/2009, 10:35
θανο 258 τελικη το γυμνο κ μαλιστα με ανεμοθωρακα απο βεσπα?(sorry):eyepop: :eyepop:
βρε ειδες καλα?:look: