View Full Version : ΣΥΝΤΑΓΗ : Πώς φτιάχνεται ένα Ιδανικό φόρουμ σε μιά Ιδανική κοινωνία ;
macrozan
13/06/2009, 15:53
ΘΕΜΑ : Πώς φτιάχνεται ένα ΙΔΑΝΙΚΟ φόρουμ σε μιά ΙΔΑΝΙΚΗ κοινωνία ;
ΕΡΩΤΗΣΗ : Γιατί, τί έχουν τα υπάρχοντα ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Τα φόρουμ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ έχουν πρόβλημα δημοκρατικής λειτουργίας.
ΕΡΩΤΗΣΗ : Καλέ, άντες ! Γιατί ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Γιατί ΔΕΝ υπάρχει διάκριση εξουσιών.
ΕΡΩΤΗΣΗ : Τ' είναι τούτο πάλι ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Σε όλες τις δημοκρατίες ΑΛΛΟΣ νομοθετεί (πχ βουλή), ΑΛΛΟΣ δικάζει (δικαστές πχ) και ΑΛΛΟΣ εκτελεί (πχ αστυνομία). ΑΝ η νομοθετική, δικαστική και εκτελεστική εξουσία συγκεντρώνονται ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΑΤΟΜΑ τότε, εξ ορισμού, ΔΕΝ υπάρχει ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ αλλά ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΑ.
ΕΡΩΤΗΣΗ : Και πώς μπορεί να εφαρμοστεί αυτό σε ένα φόρουμ ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Οι μοντεράτορες ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ σε θέματα προβληματισμών, αντιπαραθέσεων κλπ Θα μπορούν μόνο να συνεισφέρουν σε θέματα πληροφοριακά (αγωνιστικά, μηχανολογικά, νέα αγοράς κλπ εφόσον μιλάμε γιά μοτοφόρουμ).
ΕΡΩΤΗΣΗ : Κι άμα τους φιμώσουμε ΓΙΑΤΙ κάποιος θα είναι μοντεράτορας επιβαρυμένος με τις ΑΓΓΑΡΕΙΕΣ ΜΟΝΟ που συνεπάγεται η δουλειά του ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Μα γιατί θα πληρώνεται. Θα παίρνει 300 ευρώ το μήνα πχ να κάθεται κανα δίωρο την ημέρα και να συντονίζει τα μηνύματα από το σπίτι του βάσει ΑΥΣΤΗΡΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ που θα τού έχουν δοθεί.
ΕΡΩΤΗΣΗ : Κι αυτό το 300άρι από πού θα βγαίνει ;
ΑΠΑΝΤΗΣ : Σε όλες τις κοινωνίες οι ενεργοί πολίτες πληρώνουν ΚΑΠΟΙΟΥ είδους συνεισφορά υπό μορφή Φορολογίας. Στην προκειμένη περίπτωση, οι ενεργοί χρήστες θα πληρώνουν κάποια χαμηλή μηνιαία συνδρομή για να ΜΠΟΡΟΥΝ να ΠΟΣΤΑΡΟΥΝ, να διεξάγουν με άλλα λόγια ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ.
Οι μη ταμειακώς εντάξει θα μπορούν μόνο να διαβάζουν αλλά ΟΧΙ να ποστάρουν μέχρι να εξωφλήσουν.
Αν μπει πχ μιά χαμηλή συνδρομή της τάξεως πχ των 5 ευρώ το μήνα, ΟΛΟΙ (σχεδόν) θα μπορούν να τη δώσουν.
ΕΡΩΤΗΣΗ : Και πώς μπορεί να εισπράττει ΝΟΜΙΜΑ ένα φόρουμ χρήματα ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Χρειάζεται δικηγόρος για να υποδείξει τη λύση. Πιθανώς να χρειασθεί δημιουργία ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ με τις ανάλογες νομικές δυνατότητες.
ΕΡΩΤΗΣΗ : Και το δικαίωμα τού εκλέγειν και εκλέγεσθαι που ΕΠΙΣΗΣ ισχύει σε δημοκρατικά καθεστώτα πάει περίπατο ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Το δικαίωμα να είσαι έμμισθος μοδεράτορας θα το έχουν ΟΛΑ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ τα ταμειακώς εντάξει μέλη του φόρουμ. Μπορεί να είναι κυλιόμενα. Να τηρείται σειρά προτεραιότητας γιά ΟΛΟΥΣ που ενδιαφέρονται κι αν δεν μπορούν να απορροφηθούν όλοι, να εναλάσσονται ΚΑΘΕ ΤΡΙΜΗΝΟ.
ΕΡΩΤΗΣΗ : Μπαν ποιός κάνει ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Ο μοδεράτορας ΒΑΣΕΙ δικαιολογημένων από αυτόν ΔΗΜΟΣΙΑ, ΚΑΠΟΙΩΝ ΣΑΦΩΝ ΠΑΡΑΒΆΣΕΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ (πχ βρισίματα κλπ) Ο κάθε μπαναρισμένος ΜΠΟΡΕΙ να προσφύγει σε τριμελή επιτροπή αν αισθάνεται ότι αδικήθηκε αφού ΠΛΗΡΩΣΕΙ 6 μηνιαές συνδρομές. ΑΝ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ από την επιτροπή το ποσό που πλήρωσε τού ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ , ειδάλλως εκπίπτει ΥΠΕΡ των εξόδων λειτουργίας τού φόρουμ. Τα μπαν πάνε κλιμακωτά. 1 μήνας, 3 μήνες, 6 μήνες, 9 μήνες κλπ κλπ. ΜΟΝΙΜΑ μπαν ΔΕΝ υπάρχουν (κατ'αναλογία της κατάργησης τής θανατικής ποινής :rotflmao: )
Άμα ο μοντεράτορας ξυρίσει κάποιον αδικαολόγητα, τότε ξυρίζεται ο μοδεράτορας και μπανάρεται προειδοποιητικά γιά 3 μήνες.
----------------------------------------------------
Αυτά σαν πρώτο υλικό γιά ΣΚΕΨΗ και ΔΙΑΛΟΓΟ. Το υλικό ΕΠΟΥΔΕΝΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΕΣ !
Σκέψεις και απόψεις (σύμφωνες ή αντίθετες) ευπρόσδεκτες.
Χιούμορ more than welcome.
Ειρωνίες χωρίς παράλληλη ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΚΕΨΗΣ ανεπιθύμητες.
---------------------------------------------------
Τον παραπάνω προβληματισμό αναρτώ και σε πολλά άλλα φόρουμ (εντός και εκτός μοτοσυκλέτας) που συμμετέχω όπως καλλιτεχνικά, επιστημονικά, πολιτιστικά κλπ φόρουμ γιά να αρχίσει ένας ΓΟΝΙΜΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟς ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ αντάξιος νέων, δημοκρατικών, ελεύθερων και σκεπτόμενων ανθρώπων.
Υπαινιγμοί περί σκοπιμοτήτων θα είναι εκ προιμίου ανυπόστατοι.
Ας μάθουμε όλοι να κρίνουμε το ΤΙ λέει ο καθένας μας (δημοκρατία).
Ποτέ το ΓΙΑΤΙ το λέει (κουτσομπολιό).
Φιλικά, Μακροζάν.
Δεν υπάρχει ιδανική κοινωνία...
& καταλαβαίνω πολύ πολύ καλά. Νομίζω ότι κάποιοι εν τέλει "ψάχνονται"
Γράφω από τώρα ότι το thread θα το παρακολουθώ στενά & στο παραμικρό θα φύγει:wave2:
1.οποιος εχει προβλημα με το παρον φορουμ (η οποιοδηποτε αλλο φορουμ) πολυ απλα δεν συμμετεχει.
2.οσα φορουμ δεν εχουνε υιοθετησει μεθοδους σαν τις προαναφερθεισες προφανως και δεν επιθυμουν κατι τετοιο.
3.οποιος θεωρει τον εαυτο του πιο δημοκρατη και ζοριζεται σε μια βιρτσουαλ υπαρχουσα κατασταση παραπεμπεται στο 1.
4.οποιος θεωρει τον εαυτο του σωτηρα να παει να σταυρωθει στον γολγοθα και να αναστηθει μεσα σε 3 μερες (μπας και πιστεψουμε και μεις οι αθεοι και οχι απιστοι.η διευκρυνιση γινεται για να μην ανοιξουμε κι αλλη κουβεντα)
5.μακροζαν εχεις αρχισει να γινεσαι τρομερα φορτικος (αποψη μου) ασχετα αν δεν παραβαινεις κανονισμους του φορουμ προκειμενου να μπαναριστεις.
6.μικε απορω με την υπομονη σου.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:ΟΠΟΙΑΝΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟΝ ΜΠΟΥΛΟ (εγω τον παιρνω απο τωρα απο το συγκεκριμενο θρεντακι γιατι το αιμα μου βραζει λογω ηλικιας και τελικα θα παω εγω για μπανιο)
filipp0s
13/06/2009, 16:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
1.οποιος εχει προβλημα με το παρον φορουμ (η οποιοδηποτε αλλο φορουμ) πολυ απλα δεν συμμετεχει.
2.οσα φορουμ δεν εχουνε υιοθετησει μεθοδους σαν τις προαναφερθεισες προφανως και δεν επιθυμουν κατι τετοιο.
3.οποιος θεωρει τον εαυτο του πιο δημοκρατη και ζοριζεται σε μια βιρτσουαλ υπαρχουσα κατασταση παραπεμπεται στο 1.
4.οποιος θεωρει τον εαυτο του σωτηρα να παει να σταυρωθει στον γολγοθα και να αναστηθει μεσα σε 3 μερες (μπας και πιστεψουμε και μεις οι αθεοι και οχι απιστοι.η διευκρυνιση γινεται για να μην ανοιξουμε κι αλλη κουβεντα)
5.μακροζαν εχεις αρχισει να γινεσαι τρομερα φορτικος (αποψη μου) ασχετα αν δεν παραβαινεις κανονισμους του φορουμ προκειμενου να μπαναριστεις.
6.μικε απορω με την υπομονη σου.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:ΟΠΟΙΑΝΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟΝ ΜΠΟΥΛΟ (εγω τον παιρνω απο τωρα απο το συγκεκριμενο θρεντακι γιατι το αιμα μου βραζει λογω ηλικιας και τελικα θα παω εγω για μπανιο)
+1000000
ρε φιλε κανε ένα φόρουμ να πουμε και ονομασε το ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΦΟΡΟΥΜΟΤΙΝΑΝΑΙΠΙΑΣΤΟΑΥΓΟΚΑΙΚΟΥΡΕΥΤΟ
ΦΙΛΙΚΑ Ε?
Α...και σε μια ιδανική κοινωνία (δεν ξερω τι σημαινει βεβαια αυτό για σένα) δεν νομίζω να χρειαζόμασταν φόρουμ
Λεωνίδας
13/06/2009, 16:43
ρε παιδιά μην τον παίρνετε απ' τα μούτρα τον άνθρωπο επειδή μπορεί να σας φαίνεται αχώνευτος, σπασ@@δας ή να 'χει γράψει και 100 μαλακίες :wave2:
είναι ενδιαφέρουσες οι ιδέες που έθεσε, άσχετα αν δε συμφωνούμε ή αν φαίνονται ανεφάρμοστες
Μάιστα....
Ξεχνάς μερικές βασικές αρχές για τους λόγους ύπαρξης των forum. Αυτά φτιάχνονται ανιδιοτελώς από κάποια άτομα που έχουν όρεξη να συζητήσουν/μοιραστούν/ανταλλάξουν γνώμες, ιδεες και κυρίως γνώση πάνω σε μια ιδέα/χόμπυ/άθλημα κλπ
Απ΄την στιγμή που στο net μπορείς να διαβάσεις ότι θέλεις δωρεάν και να φτιάξεις σχεδόν ότι θέλεις επίσης δωρεάν, κάθε προσπάθεια δημιουργίας ενός χώρου που θα στηρίζεται σε συνδρομές είναι προφανές ότι θα καταλήξει στον καιάδα. Ακόμα περισσότερο αν η δομή λειτουργίας του φόρουμ θυμίζει δευτεροβάθμια εξεταστική επιτροπή του ΙΚΑ.
Σε ότι αφορά τους τρόπους λειτουργίας του moto.gr και γιατί υπάρχει στενό και ενεργό moderation σε παραπέμπω εδώ... (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&postid=371167#post371167)
filipp0s
13/06/2009, 16:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
Μάιστα....
....[/URL]
είσαι υπερανω χρηματων για αυτό τα λες αυτά...
Θα σε χαλαγε δηλαδή μια τρακοσαρού* τσεπα τον μήνα?
Και δεν θα εμπαινες και στους προβληματισμούς και δεν θα είχε δημιουργηθει πρόβλημα για το πόσο ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ χειρίστηκες τα προηγούμενα "υπαρξιακά" του macrozan και έτσι δεν θα είχε ανοιχθεί και το συγκεκριμένο thread....
*μισή σπιντι ολόσωμη είναι σκεψου το :winka:
Αχ αχ αχ
Θα προσπαθήσω να δώσω σοβαρή απάντηση
Σε ένα τέτοιο φόρουμ η απομάκρυνση των «αντιφρονούντων» αποκτά κίνητρο
Παύει να είναι χόμπι , γίνετε δουλεία ( όλοι έχουμε από μια)
Ο σκοπός ύπαρξης του δεν μου είναι διακριτός
ΥΓ. η πρώτη σειρά διαβάζεται και ανάποδα
Αρχικά δημιουργήθηκε από filippos650
*μισή σπιντι ολόσωμη είναι σκεψου το :winka: :confused:
Μισή ή ολόσωμη, με μπέρδεψες
:lol: :lol: :lol:
Μου φαινεται πως δεν βγαινεις για κυνηγι καθε Κυριακη.:winka:
δεν θα είχε δημιουργηθει πρόβλημα για το πόσο ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ χειρίστηκες τα προηγούμενα [/SIZE]
Είναι γνωστό το πόσο δημοκράτες είμαστε εδώ....:wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από hornet
Και αυτο θα γινεται και θα γινεται .....διοτι εδω στο moto.gr δεν ειναι βημα δημοκρατιας αλλα η χουντα αρχικα των admin και μετα των mods...τελεια και παυλα
Σταθης
moto.gr administration moderation team
Πολύ προβληματισμός τελευταία ρε πούστη μου.....
Να έβγαινε και καμιά ουσία.....:(
Μερικοί μερικοί γράφουν για να γράφουν και για να παίζουν με το tact των άλλων.
Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
Μερικοί μερικοί γράφουν για να γράφουν και για να παίζουν με το tact των άλλων.
:a10: ΑΜΑΝΑΓΕΙΑ ΣΟΥ! :a10:
Αρχικά δημιουργήθηκε από macrozan
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Τα φόρουμ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ έχουν πρόβλημα δημοκρατικής λειτουργίας.
.................
Φιλικά, Μακροζάν.
Στα φορουμ, αλλος φτιαχνει του κανόνες(κυρίως ο ιδιοκτήτης), κι άλλος προσπαθεί να τους εφαρμόσει. (mods οι οποιοι ακομα κι αν συμμετείχαν στη θέσπηση των κανόνων, αλλαζουν αρκετα συχνα. Βεβαια αυτο ειναι τρομερά γενικό κι αλλαζει δραματικά απο φορουμ σε φόρουμ.
Δε βρίσκω κανένα νόημα στο διαχωρισμό της δικαστικης απο την εκτελεστική εξουσια σε ένα φορουμ.
(αποφασίζω να μπανάρω καποιον , και λεω σε σενα, μπαναρισέ τον, και το κάνεις, χωρις εσυ να εχεις δικαίωμα να κρίνεις την αποφασή μου....)
Αναλόγως τι έχει στο νου του ο καθένας ως δημοκρατία,
για να πει ότι όλα τα φορουμ εχουν πρόβλημα δημοκρατίας, πρέπει να ξέρει και πως λειτουργούν όλα τα φορουμ του κόσμου. Δύσκολο να το ξέρεις αυτο.
Τα περισσότερα δε λειτουργούν δημοκρατικά, κι ουτε ο σκοπος των δημιουργών, είναι αυτος.
Υπαρχουν και κάποια τα οποία απλά δεν έχουν Moderators!
οσο για τα χρήματα, και 10 λεπτα του ευρω να ηταν η μηνιαία συνδρομή, οι μισοί χρήστες θα την έκαναν για αλλου, γιατι πολύ απλά, "μπορουν". Πρέπει να προσφέρεις κάτι πολύ καλό ή πρωτότυπο για να πείσεις τον άλλο να πληρώσει γι αυτο, οταν μπορει να το βρει και δίπλα τσάμπα.
Στην περίπτωση που θέλεις να δημιουγήσεις εσύ ένα φορουμ δημοκρατικό,
μπορείς να θεσπίσεις του εξής κανόνες:
Να υπάρχουν κάποιοι moderators οι οποίοι θα κλείνουν θέματα τα οποία είναι σαφώς-αντικειμενικά άχρηστα δλδ:
διαφημίσεις - θρεντ απο bots
θέματα που ειναι μια τελεια ας πούμε ".", που καποιος εκανε λαθος και το ανοιξε ή μια απαντηση που από λαθος την εκανε αυτόνομο θρεντ.
οι Moderators θα εφαρμόζουν και καποιους αλλους πολύ συγκεκριμένους κανόνες οπως οι παραπάνω που δε χωράνε αμφισβήτηση.
Το "οταν αρχίζει προσωπική αντιπαράθεση" ή "οταν αρχίσουν τα βρισίδια" δεν ειναι καθόλου σαφείς και συγκεκρίμένοι κανόνες.
Οι αποφάσεις που περιέχουν εστω και μικρό στοιχείο υποκειμενικότητας ( ο ταδε όλο βρίζει και δε το γουσταρουμε σε αυτο το φορουμ, ο δείνα προκαλεί, ο άλλος παραπληροφορεί..) ας βγαίνουν σε ψηφοφορία, για το ποια ενεργεια θα πρέπει να γίνει.
ΚΑΝΕΙΣ δε θα πρέπει να φημώνεται... (αφου δεν έχει και νόημα κιολας, καθως σε 2 λεπτα φτιαχνει αλλο λογαριασμο) διότι είναι ακρως αντιδημοκρατικό να βουλώνεις το στόμα καποιου Ο,ΤΙ και να λεει. Όλα τα καντήλια του κοσμου να κατεβάσει, όλες τις μαλακιες του κόσμου να πει, ζήτω οι βιαστές να λέει και ζήτω ο παπαδόπουλος ξερω γω, δε θα πρέπει να φημώνεται. πρεπει να ακουγονται ολες οι απόψεις, και θα κριθουν απο τον αναγνώστη.
Αντί της φήμωσης μπορει να υπ0αρχει ενα σύστημα αξιολόγησης μελών, από άλλα μέλη,οπως στο ebay ενα πράγμα, κι οποιος έχει και πολλες θετικές ψήφους(μπορουν να εχουν και κλιμάκωση απο το 1 μεχρι το 10 πχ , κι οχι μονο συν και πλην) εχει και την εικόνα του περισσοτερο αξιοπιστου.
ΣΕ γενικές γραμμες, καπως ετσι φαντάζομαι το τέλειο φόρουμ, μπορει να απεχει απο αυτο που φανταζεται καποιος άλλος ως "δημοκρατικό"(αυτο που περιγράφεις εσύ ας πούμε, δεν το λεω εγώ δημοκρατικό) αλλά αναλόγως με το πόσο "καλοι" (γενικό αυτο) είναι οι κανόνες λειτουργείας σου, τόσος κόσμος θα έρθει να σε υποστηρίξει συμμετέχοντας στο δικό σου κι οχι στο παραδίπλα.
Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
Γράφω από τώρα ότι το thread θα το παρακολουθώ στενά & στο παραμικρό θα φύγει:wave2:
Πραγματικά ΠΟΙΟ το νοημα του να γραφεις προκαταβολικά κάτι τετοιο;:sick:
Βλεπεις να έχει καποιος παράπονο ότι ξεφευγουν θρεντς απο τους μοντς ή
δεν ξερει καποιος ότι μπορουν οι μοντ να εξαφανίσουν θρεντς;
blackbusa
13/06/2009, 18:44
Ρε Γιωργο σοβαρα τωρα....γιατι δεν κανεις ενα δικο σου φορουμ ωστε να το εχεις και να ειναι οπως θες...???αυτο που κανεις σε λιγες μερες συνεχομενα μου φαινετε ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΣΕΒΕΙΑ προς καποιους ανθρωπους που ΑΜΙΣΘΕΙ πρεπει να ειναι πανω απο εναν υπολογιστη με τον ''πυροσβεστηρα'' ετοιμο για τυχον ''εξαψεις''....ειπαμε....ο κοσμος που θελει ο καθενας μας δεν υπαρχει....εστω εκει εξω....
θες να κανεις εσυ την αρχη????ΑΝΟΙΞΕ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΦΟΡΟΥΜ.....γιατι τωρα εκμεταλλευεσε την ''ανοχη'' και ''υπομονη'' καποιων που αντι σαββατο μεσημερακι να ειναι σε κανα ρακαδικο (Μικε:beer: ) καθονται και περιμενουν να σκασει η ''μπομπα'' που θα σκασει.....
φιλικα παντα....αλλα το κουραζεις ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ....
:wave2:
υ.γ. το ανοχη και υπομονη παει στο οτι εχουν ξαναγινει τετοια θρεντ που μετα κατεληξαν στο υπερπεραν....το αποτελεσμα ειναι δεδομενο.....και μετα τους λετε και φασιστες και αλλα διαφορα...
Αρχικά δημιουργήθηκε από jfx
Επέτρεψε μου, αφού για να το γράφω κάτι ίσως μοιρίζομαι ή έχω στο μυαλό μου, το οποίο δεν περιμένω από όλους να το καταλάβουν.
Δεν βλέπω να έχουν παράπονο οι χρήστες, όμως οι mods τρέχουν για να μαζεύουν συγκεκριμένα threads τα οποία έχουν σκάσει τώρα λίγο καιρό, χωρίς εν τέλει λόγο.
& τέλος το γράφω για να έχω ξεκάθαρη θέση από αρχή.
doctor x
13/06/2009, 19:18
συναυλιες(εστω και...Χατζηγιαννη),θερινο σινεμα,μπανακι,θαλασσια σπορ,βολτες με τη μηχανη,ενα βιβλιο,σεξ,μπιριμπα...αντε και στη χειροτερη περιπτωση παμε και εφορευτικη επιτροπη στις εκλογες(μπας και η δικαστικη αντιπροσωπος ειναι κατω των 40!:dizzy: )
κατα τα αλλα....:beer: :beer: :beer:
macrozan
13/06/2009, 19:22
Παίδες προς θεού μην το κάνουμε πουτ@να το τοπικ.
Δεν την λέω σε κανένα. Δεν κάνω αντιπαράθεση.
Προβληματισμό κάνουμε όσοι γουστάρουμε.
Ιδιαίτερα με ενδιαφέρουν οι απαντήσεις των πιό έμπειρων στα φόρουμ.
:beer:
Παίδες προς θεού μην το κάνουμε πουτ@να το τοπικ.
Δεν την λέω σε κανένα. Δεν κάνω αντιπαράθεση.
Προβληματισμό κάνουμε όσοι γουστάρουμε.
Ιδιαίτερα με ενδιαφέρουν οι απαντήσεις των πιό έμπειρων στα φόρουμ.
Υπαρχει η υπηρξε ποτε δημοκρατια στον πλανητη?Εκτος ελαχιστων αλλα βραχυβιων περιπτωσεων?
Γιατι να υπαρχει δημοκρατια σε ενα φορουμ?Γιατι η δικη σου δημοκρατια να ειναι καλυτερη απ τη δικη μου,απο του trooper,απο οποιουδηποτε αλλου?
Να προβληματιστουμε συντροφε,αλλα με την ελλειψη δημοκρατιας στη χωρα που μας ελαχε κι οχι στο φορουμ που διαλεξαμε.
PROSKALO..K PROKALO TON JULIUS NA MAS APANTHSEI EDO EMPERISTATOMENA KAI META APO BATHIA KAI POLYORH PERISILOGH NA MAS KATATHESEI TIS APOPSEIS TOY GIA TO KYRIOS THEMA TOY KEIMENOY TOY FILOY DHMOKRATH SYNADELFOY MOTOSYKLETISTH.
k parakalo..
as thimomaste oloi..perastikoi k filoxenoymenoi eimaste se toyto do to topo..
macrozan
13/06/2009, 20:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
Απ΄την στιγμή που στο net μπορείς να διαβάσεις ότι θέλεις δωρεάν και να φτιάξεις σχεδόν ότι θέλεις επίσης δωρεάν, κάθε προσπάθεια δημιουργίας ενός χώρου που θα στηρίζεται σε συνδρομές είναι προφανές ότι θα καταλήξει στον καιάδα.
ειναι σιγουρο αυτο ;
καποια στιγμη δεν διαλεγουμε ολοι να πληρωσουμε επειδη γουσταρουμε το αποτελεσμα ;
το τζάμπα δεν πέθανε ; :lol:
macrozan
13/06/2009, 20:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από srx400
Υπαρχει η υπηρξε ποτε δημοκρατια στον πλανητη?Εκτος ελαχιστων αλλα βραχυβιων περιπτωσεων?
Γιατι να υπαρχει δημοκρατια σε ενα φορουμ?Γιατι η δικη σου δημοκρατια να ειναι καλυτερη απ τη δικη μου,απο του trooper,απο οποιουδηποτε αλλου?
Να προβληματιστουμε συντροφε,αλλα με την ελλειψη δημοκρατιας στη χωρα που μας ελαχε κι οχι στο φορουμ που διαλεξαμε.
καλα τα λες.
1/ομως η ελπιδα πεθαινει τελευταια
2/δεν μιλαω για τη δικια μου δημοκρατια, αλλα για του μοντεσκιέ.
3/για την έλλειψη δημοκρατιας της χωρας μας εχω λύση : 1,000,000 εμεηλς στο γραφειο του πρωθυπουργου για καταργηση του νομου περι ευθυνης υπουργων ΣΗΜΕΡΑ
ειναι σιγουρο αυτο ;
καποια στιγμη δεν διαλεγουμε ολοι να πληρωσουμε επειδη γουσταρουμε το αποτελεσμα ;
το τζάμπα δεν πέθανε ; :lol:
εσενα δε σου κανει εντυπωση που το συγκεκριμενο forum ΔΕΝ εχει ΚΑΝ διαφημισεις? Banners? LINKS εμπορων? και ειναι ουδετερο σε δυσφημιση - διαφημιση (ονομαστικη)?
ΟΥΔΕΤΕΡΟ .... απλα και ωραια ...
macrozan
13/06/2009, 21:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
εσενα δε σου κανει εντυπωση που το συγκεκριμενο forum ΔΕΝ εχει ΚΑΝ διαφημισεις? Banners? LINKS εμπορων? και ειναι ουδετερο σε δυσφημιση - διαφημιση (ονομαστικη)?
ΟΥΔΕΤΕΡΟ .... απλα και ωραια ...
αυτο ειναι σωστό και ειναι προς τιμην του φορουμ, είναι όμως απαραίτητο?
ας υποθεσουμε ότι σε 30,000 γραμμενους χρηστες αμα ζητήσεις 1 ευρω το μήνα (λιγώτερο από ένα πιττόγυρο) οι 29,000 θα την κάνουνε και οι 1,000 θα το δωσουνε.
Αρα 12,000 ευρω το χρονο, το φορουμ κινειται, πληρωνεις και καποιους ανθρωπους να βοηθανε, και σου μενουνε και ψιλα, να οργανωνεις και ενα τρακντεη το μηνα και ενα χουντροσεμιναριο οδηγικης ασφαλειας καθε τριμηνο
τυχαια παραδειγματα δινω, τη γενικη φιλοσοφια κρινε αν θα μπορουσε να περπατησει ...
Akatanomastos
13/06/2009, 21:24
κ
3/για την έλλειψη δημοκρατιας της χωρας μας εχω λύση : 1,000,000 εμεηλς στο γραφειο του πρωθυπουργου για καταργηση του νομου περι ευθυνης υπουργων ΣΗΜΕΡΑ \
φιλε αμα θες να κανεις αντιδραση για να ταρακουνησεις την ελληνικη κοινωνια
φτιαξε ενα blog βαλε μεσα ολες τις ωραιες ιδεες που εχεις, και αρχισε σε ολα τα φορουμ να δινεις το λινκ ωστε να σε επισκεφτει ο κοσμος και να σε ακολουθησει (αν θελει)
με το να μπαινεις εδω και να κραζεις το μονο που κερδιζεις ειναι να εισπρατεις και συ κραξιμο.
αν οπως υποστιριζεις θες να κανεις τον κοσμο καλητερο, χρειαζεσαι τον κοσμο μαζι σου όχι απεναντι σου, και σενα για το 2ο σε βλεπω ποιο πολυ..
macrozan
13/06/2009, 21:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από jfx
Στα φορουμ, αλλος φτιαχνει του κανόνες(κυρίως ο ιδιοκτήτης), κι άλλος προσπαθεί να τους εφαρμόσει. (mods οι οποιοι ακομα κι αν συμμετείχαν στη θέσπηση των κανόνων, αλλαζουν αρκετα συχνα. Βεβαια αυτο ειναι τρομερά γενικό κι αλλαζει δραματικά απο φορουμ σε φόρουμ.
Δε βρίσκω κανένα νόημα στο διαχωρισμό της δικαστικης απο την εκτελεστική εξουσια σε ένα φορουμ.
(αποφασίζω να μπανάρω καποιον , και λεω σε σενα, μπαναρισέ τον, και το κάνεις, χωρις εσυ να εχεις δικαίωμα να κρίνεις την αποφασή μου....)
Αναλόγως τι έχει στο νου του ο καθένας ως δημοκρατία,
για να πει ότι όλα τα φορουμ εχουν πρόβλημα δημοκρατίας, πρέπει να ξέρει και πως λειτουργούν όλα τα φορουμ του κόσμου. Δύσκολο να το ξέρεις αυτο.
Τα περισσότερα δε λειτουργούν δημοκρατικά, κι ουτε ο σκοπος των δημιουργών, είναι αυτος.
Υπαρχουν και κάποια τα οποία απλά δεν έχουν Moderators!
οσο για τα χρήματα, και 10 λεπτα του ευρω να ηταν η μηνιαία συνδρομή, οι μισοί χρήστες θα την έκαναν για αλλου, γιατι πολύ απλά, "μπορουν". Πρέπει να προσφέρεις κάτι πολύ καλό ή πρωτότυπο για να πείσεις τον άλλο να πληρώσει γι αυτο, οταν μπορει να το βρει και δίπλα τσάμπα.
Στην περίπτωση που θέλεις να δημιουγήσεις εσύ ένα φορουμ δημοκρατικό,
μπορείς να θεσπίσεις του εξής κανόνες:
Να υπάρχουν κάποιοι moderators οι οποίοι θα κλείνουν θέματα τα οποία είναι σαφώς-αντικειμενικά άχρηστα δλδ:
διαφημίσεις - θρεντ απο bots
θέματα που ειναι μια τελεια ας πούμε ".", που καποιος εκανε λαθος και το ανοιξε ή μια απαντηση που από λαθος την εκανε αυτόνομο θρεντ.
οι Moderators θα εφαρμόζουν και καποιους αλλους πολύ συγκεκριμένους κανόνες οπως οι παραπάνω που δε χωράνε αμφισβήτηση.
Το "οταν αρχίζει προσωπική αντιπαράθεση" ή "οταν αρχίσουν τα βρισίδια" δεν ειναι καθόλου σαφείς και συγκεκρίμένοι κανόνες.
Οι αποφάσεις που περιέχουν εστω και μικρό στοιχείο υποκειμενικότητας ( ο ταδε όλο βρίζει και δε το γουσταρουμε σε αυτο το φορουμ, ο δείνα προκαλεί, ο άλλος παραπληροφορεί..) ας βγαίνουν σε ψηφοφορία, για το ποια ενεργεια θα πρέπει να γίνει.
ΚΑΝΕΙΣ δε θα πρέπει να φημώνεται... (αφου δεν έχει και νόημα κιολας, καθως σε 2 λεπτα φτιαχνει αλλο λογαριασμο) διότι είναι ακρως αντιδημοκρατικό να βουλώνεις το στόμα καποιου Ο,ΤΙ και να λεει. Όλα τα καντήλια του κοσμου να κατεβάσει, όλες τις μαλακιες του κόσμου να πει, ζήτω οι βιαστές να λέει και ζήτω ο παπαδόπουλος ξερω γω, δε θα πρέπει να φημώνεται. πρεπει να ακουγονται ολες οι απόψεις, και θα κριθουν απο τον αναγνώστη.
Αντί της φήμωσης μπορει να υπ0αρχει ενα σύστημα αξιολόγησης μελών, από άλλα μέλη,οπως στο ebay ενα πράγμα, κι οποιος έχει και πολλες θετικές ψήφους(μπορουν να εχουν και κλιμάκωση απο το 1 μεχρι το 10 πχ , κι οχι μονο συν και πλην) εχει και την εικόνα του περισσοτερο αξιοπιστου.
ΣΕ γενικές γραμμες, καπως ετσι φαντάζομαι το τέλειο φόρουμ, μπορει να απεχει απο αυτο που φανταζεται καποιος άλλος ως "δημοκρατικό"(αυτο που περιγράφεις εσύ ας πούμε, δεν το λεω εγώ δημοκρατικό) αλλά αναλόγως με το πόσο "καλοι" (γενικό αυτο) είναι οι κανόνες λειτουργείας σου, τόσος κόσμος θα έρθει να σε υποστηρίξει συμμετέχοντας στο δικό σου κι οχι στο παραδίπλα.
χμμμ ... λίαν ενδιαφέροντα τα επιχειρήματά σου ...
διατηρώ μόνο επιφυλάξεις γιά 'το σύστημα αξιολόγησης μελών' μήπως προκαλέσει ματαιοδοξία σε όλους μας και αρχίσουμε να λαϊκίζουμε :wave2:
Ερώτηση ρητορική......
Και πού εφαρμόζεται η δημοκρατία για να εφαρμοστεί σε ένα φόρουμ??? Που οι γνωστοί, οι φιλίες και όλα τα υπόλοιπα δίνουν και παίρνουν????
Μια χαρά είναι έτσι όπως είναι!!!!
Τουλάχιστον τους κανόνες τους βάζει αυτός που κοιτάει και αν τηρούνται και πράττει αναλόγως!!!
macrozan
13/06/2009, 21:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos
\
φιλε αμα θες να κανεις αντιδραση για να ταρακουνησεις την ελληνικη κοινωνια
φτιαξε ενα blog βαλε μεσα ολες τις ωραιες ιδεες που εχεις, και αρχισε σε ολα τα φορουμ να δινεις το λινκ ωστε να σε επισκεφτει ο κοσμος και να σε ακολουθησει (αν θελει)
με το να μπαινεις εδω και να κραζεις το μονο που κερδιζεις ειναι να εισπρατεις και συ κραξιμο.
αν οπως υποστιριζεις θες να κανεις τον κοσμο καλητερο, χρειαζεσαι τον κοσμο μαζι σου όχι απεναντι σου, και σενα για το 2ο σε βλεπω ποιο πολυ..
σεβαστή η άποψή σου
macrozan
13/06/2009, 21:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από Maira
Ερώτηση ρητορική......
Και πού εφαρμόζεται η δημοκρατία για να εφαρμοστεί σε ένα φόρουμ???
εδώ .... πάσο
Costas KLE
13/06/2009, 22:52
Να πληρώσω για να έχω δικαίωμα άποψης σε μια εικονική κοινωνία; :nono:
αν θες να υπάρχει συνδρομή πρέπει να φτιάξεις λέσχη η οποία θα έχει καταστατικό το οποίο θα δέχεσαι για να μπεις σε αυτή
Όταν κάποιος-κάποιοι δημιουργούν ένα forum (μια εικονική κοινωνία δηλαδή που πίσω από τον υπολογιστή της μπορεί να βγάλει ότι χαρακτήρα θέλει) του δίνουν και την κατεύθυνση που θέλουν (στο ΚΚΕ θα το έλεγαν γραμμή και τις ενέργειες για να διατηρηθεί η γραμμή θα την έλεγαν καθοδήγηση) με τους κανόνες που θεσπίζουν και τα θέματα που αναρτούν , τώρα αν ο οποιοσδήποτε εσύ έχεις μια άλλη άποψη των πραγμάτων και αναρτά τα δικά του θέματα που διαφέρουν σε φιλοσοφία από αυτή των δημιουργών και ακόμα περισσότερο υπάρχουν και υποστηριχτές αυτής της άλλης άποψης τότε με μαθηματική ακρίβεια οδηγούμαστε σε διάσπαση, γνώμη μου είναι πως αυτός που παρεκκλίνει της γραμμής πρέπει να φεύγει με συνοπτικές διαδικασίες (γι αυτό και δεν θα έκανα πότε τον moderator πόσο μάλλον τον administrator σε ένα forum)
Διαφωνώ στο ότι πρέπει να υπάρχει δημοκρατία σε ένα forum το οποίο ανήκει σε κάποιους (αυτοί βάζουν τους όρους συμμετοχής αυτοί αποφασίζουν αν τους κάνει κάποιος να συνεχίσει να βρησκεται στην κοινονία τους, αν το forum άνηκε σε όλους τους χρήστες τότε ναι θα έπρεπε να υπάρχει δημοκρατία.
Ερώτηση ρητορική......
Και πού εφαρμόζεται η δημοκρατία για να εφαρμοστεί σε ένα φόρουμ??? Που οι γνωστοί, οι φιλίες και όλα τα υπόλοιπα δίνουν και παίρνουν????
Μια χαρά είναι έτσι όπως είναι!!!!
Τουλάχιστον τους κανόνες τους βάζει αυτός που κοιτάει και αν τηρούνται και πράττει αναλόγως!!!
ama δε την εφαρμοζουμε οι ιδιοι, ακομα και οταν ο αλλος δε την εφαρμοζει, δεν εχουμε δικαιομα να την επιζητουμε και να τη ζηταμε απο κανεναν...
πρωτα θα πρεπει να ξεκινησει απο εμας τους ιδιους, και μετα ολα τα αλλα θα ερθουν μονα τους...
εμεις πρεπει να αλλαξουμε μυαλα, και οχι να περιμενουμε απο τους αλλους
και αυτο φυσικα ισχυει γενικα και παντου...
macrozan
13/06/2009, 23:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από Costas KLE
Να πληρώσω για να έχω δικαίωμα άποψης σε μια εικονική κοινωνία; :nono:
αν θες να υπάρχει συνδρομή πρέπει να φτιάξεις λέσχη η οποία θα έχει καταστατικό το οποίο θα δέχεσαι για να μπεις σε αυτή
Αυτό εννοούσα με τα περί σωματείου που ανέφερα πιό πάνω, αλλά, τα νομικά ιντερνετικά θέματα δεν τα γνωρίζω καθόλου...
Όταν κάποιος-κάποιοι δημιουργούν ένα forum (μια εικονική κοινωνία δηλαδή που πίσω από τον υπολογιστή της μπορεί να βγάλει ότι χαρακτήρα θέλει) του δίνουν και την κατεύθυνση που θέλουν (στο ΚΚΕ θα το έλεγαν γραμμή και τις ενέργειες για να διατηρηθεί η γραμμή θα την έλεγαν καθοδήγηση) με τους κανόνες που θεσπίζουν και τα θέματα που αναρτούν , τώρα αν ο οποιοσδήποτε εσύ έχεις μια άλλη άποψη των πραγμάτων και αναρτά τα δικά του θέματα που διαφέρουν σε φιλοσοφία από αυτή των δημιουργών και ακόμα περισσότερο υπάρχουν και υποστηριχτές αυτής της άλλης άποψης τότε με μαθηματική ακρίβεια οδηγούμαστε σε διάσπαση, γνώμη μου είναι πως αυτός που παρεκκλίνει της γραμμής πρέπει να φεύγει με συνοπτικές διαδικασίες (γι αυτό και δεν θα έκανα πότε τον moderator πόσο μάλλον τον administrator σε ένα forum)
Διαφωνώ..Δεν ξέρω αν χρειάζονται 'γραμμές' στα φόρουμ.
Νομίζω ότι και εδώ που βρισκόμαστε, Η ΜΟΝΗ 'ΓΡΑΜΜΗ' ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΨΗ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΚΟΣΜΙΑ.
Διαφωνώ στο ότι πρέπει να υπάρχει δημοκρατία σε ένα forum το οποίο ανήκει σε κάποιους (αυτοί βάζουν τους όρους συμμετοχής αυτοί αποφασίζουν αν τους κάνει κάποιος να συνεχίσει να βρησκεται στην κοινονία τους, αν το forum άνηκε σε όλους τους χρήστες τότε ναι θα έπρεπε να υπάρχει δημοκρατία.
Διαφωνώ, Κώστα μου.
Εμένα πάλι, μ'αρέσει η δημοκρατία παντού και πάντα.
Η άποψή μου είναι η εξής :
Ένα φόρουμ με πολλούς χρήστες είναι ένα ψυγείο με πολλά φαγητά.
Ένα φόρουμ με λίγους χρήστες είναι ένα ψυγείο με λίγα φαγητά.
Ένα άδειο φόρουμ είναι ένα άδειο ψυγείο.
Με άλλα λόγια, οι ιδιοκτήτες διαθέτουν το Ψυγείο.
Τα φαγιά, όμως, τα βάζουν τα μέλη.
Σαν ψιλο - συνιδιοκτησία μού φαίνεται αυτό ...
(και γι αυτό θα μού άρεσε να πληρώνω συνδρομή, ώστε τα τρέχοντα έξοδα να μην επιβαρύνουν μόνο μερικούς, αλλά όλους )
χμμμ ... λίαν ενδιαφέροντα τα επιχειρήματά σου ...
διατηρώ μόνο επιφυλάξεις γιά 'το σύστημα αξιολόγησης μελών' μήπως προκαλέσει ματαιοδοξία σε όλους μας και αρχίσουμε να λαϊκίζουμε :wave2:
υπάρχει κι άλλο ενα σύστημα το οποιο εφαρμόζεται κιολας , οχι με συν και πλην, το συστημα με τις ευχαριστίες...
Αν βρίσκω ενα ποστ σου χρήσιμο, παταω ενα κουμπάκι που υπαρχει απο κατω, και σου δινω ενα "thanks!" ας πούμε.
Διπλα απο το ονομα σου, φαινεται πόσες φορες σε εχουν ευχαριστήσει για τα ποστ σου και σε πόσα ποστ.
Το σύστημα αυτό λειτουργεί και στο forum του inout.gr, κοιταξε το!
Η ουσιαστική του διαφορα με αυτο που λεω εγώ , είναι οτι δεν εχει αρνητικές ψήφους, κι οτι ψηφίζεις για το ποστ και οχι για το χρήστη.
-------------------------------
Το σύστημα με τις ψήφους που περιέγραψα πολύ γενικά στο προηγουμενο ποστ, (αναλόγως και με τους κανονες με τους οποιους θα λειτουργει) δε νομιζω οτι εχει καποιο ουσιαστικό πρόβλημα καθώς θα λειτουργεί αθροιστικά... δηλαδή αν 1000 χρήστες λενε οτι αξίζουν τα ποστ μου για 8/10 και 10 λένε οτι αξίζουν για 3/10 δε θα επηρεασει και τοσο την αξιολογησή μου...
macrozan
13/06/2009, 23:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
ama δε την εφαρμοζουμε οι ιδιοι, ακομα και οταν ο αλλος δε την εφαρμοζει, δεν εχουμε δικαιομα να την επιζητουμε και να τη ζηταμε απο κανεναν...
πρωτα θα πρεπει να ξεκινησει απο εμας τους ιδιους, και μετα ολα τα αλλα θα ερθουν μονα τους...
+1,000,000 :beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
Συμφωνώ μαζί σου ..........
Αν όλοι προσπαθούσαμε να είμαστε όσο μπορούμε καλύτεροι, τότε ίσως είχαμε μια καλύτερη κοινωνία!!!
Νομίζω ότι μερικοί δίνουν πολύ περισσότερο βάρος και σημασία σε ένα φόρουμ από ότι πρέπει .
Ένα φόρουμ ΔΕΝ είναι και η κυβέρνηση της χώρας για να μας επηρεάζει και τόσο πολύ στην ζωή μας …..
Εδώ έχουμε ένα φόρουμ μοτοσικλέτας …τίποτα παραπάνω
Είναι τσάμπα , μπαίνεις οικειοθελώς ,βγαίνεις όποτε γουστάρεις …
Οι κανόνες του είναι απλοί και εύκολοι… δεν είναι τίποτα παραπάνω από απλούς κανόνες στοιχειώδους ευγένειας
Είναι φτιαγμένο από μια παρέα που σιγά –σιγά μεγάλωσε και μεγαλώνει.
Το μόνο τους «έσοδο» είναι η ικανοποίηση ότι ξεκίνησαν ένα φόρουμ 5-10 άνθρωποι και τώρα είναι 10δεσ χιλιάδες…
Έχω συμμετάσχει και συμμετέχω σε αρκετά φόρουμ….
Το moto.gr είναι το 3 φόρουμ μοτοσικλέτας που συμμετάσχω.
Το θεωρώ το ποιο «ανοικτό» (να μην πω για τα άλλα….)
Τους admins και τους mods ΔΕΝ τους εκλέγουμε , ΔΕΝ τους πληρώνουμε .
Μπορούμε να τους την λέμε αν κάτι νομίζουμε ότι δεν μας αρέσει ή μας έθιξε .
Αν συνεχίζει να μην μας αρέσει ή μας θίγει …logoff και καλά να είμαστε…
(το έκανα κι εγώ… 3- 4 μήνες δεν γούσταρα να γράφω στο moto.gr γιατί συγκεκριμένοι χρήστες ήταν προκλητικοί και ερειστικοί πέραν του δέοντος και πολλές φορές με την ανοχή των mods…)
τώρα έχω πέσει ξανά στην …. «πρέζα»
:lol:
filipp0s
14/06/2009, 01:03
... Τα φόρουμ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ έχουν πρόβλημα δημοκρατικής λειτουργίας.
ξεκινώντας λοιπόν απο το βασικό αξίωμα που έχει το θρεντ του macrozan, και επειδη πιστευω ότι θίγει και το υπάρχον φόρουμ, προτείνω να ψηφίσουμε εμείς οι υπόλοιποι χρήστες για το αν θεωρούμε ότι πρέπει να συνεχίσει να υπαρχει το συγκεκριμένο θρεντ ή πρεπει να το φαει το σκοταδι αφού όχι μόνο δεν εξυπηρετει σε τίποτα άλλα προσβάλλει και την λειτουργία του ξεκινώντας με το παραπάνω αξίωμα.
Απλα και δημοκρατικά δηλαδή, ο λαός αποφασίζει :smokin:
--------------------------------------------------------------------------------------
+1 για το μαυρο σκοταδι
.............+1 για το μαυρο σκοταδι
+2
edit....fuck it.....
Costas KLE
14/06/2009, 08:53
Μιλώντας για αξιολόγηση:
Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
Νομίζω ότι μερικοί δίνουν πολύ περισσότερο βάρος και σημασία σε ένα φόρουμ από ότι πρέπει .
Εδώ έχουμε ένα φόρουμ μοτοσικλέτας …τίποτα παραπάνω
Είναι τσάμπα , μπαίνεις οικειοθελώς ,βγαίνεις όποτε γουστάρεις …
Οι κανόνες του είναι απλοί και εύκολοι… δεν είναι τίποτα παραπάνω από απλούς κανόνες στοιχειώδους ευγένειας
Είναι φτιαγμένο από μια παρέα που σιγά –σιγά μεγάλωσε και μεγαλώνει.
Τους admins και τους mods ΔΕΝ τους εκλέγουμε , ΔΕΝ τους πληρώνουμε .
Μπορούμε να τους την λέμε αν κάτι νομίζουμε ότι δεν μας αρέσει ή μας έθιξε .
Αν συνεχίζει να μην μας αρέσει ή μας θίγει …logoff και καλά να είμαστε…
[B]ξεκινώντας λοιπόν απο το βασικό αξίωμα που έχει το θρεντ του macrozan, και επειδη πιστευω ότι θίγει και το υπάρχον φόρουμ, προτείνω να ψηφίσουμε εμείς οι υπόλοιποι χρήστες για το αν θεωρούμε ότι πρέπει να συνεχίσει να υπαρχει το συγκεκριμένο θρεντ ή πρεπει να το φαει το σκοταδι αφού όχι μόνο δεν εξυπηρετει σε τίποτα άλλα προσβάλλει και την λειτουργία του ξεκινώντας με το παραπάνω
:a06:
........
Βρίσκω εξαιρετικά αφελή την αξιωματική παραδοχή ότι η δημοκρατία είναι ο σωστός τρόπος για την διαχείριση ενός φόρουμ (η γενικά μιας δικτυακής κοινότητας).
Ο άυλος κόσμος μέσα στον οποίο ζει και αναπτύσσεται ένα "φόρουμ" (και κάθε άλλη μορφή δικτυακής συλλογικότητας) δεν έχει τους ίδιους περιορισμούς και τα ίδια χαρακτηριστικά που συναντά κανείς στον φυσικό κόσμο---με σημαντικότερη διαφορά ότι το άυλο δεν χαρακτηρίζεται από την σπανιότητα (των όποιων αγαθών) αλλά από την αφθονία. Εξαιτίας αυτού η δημοκρατία είναι ένα από τα λιγότερο αποτελεσματικά και λιγότερο ταιριαστά συστήματα για την οργάνωση μιας τέτοιας κοινωνίας. Είναι αφελές να προσπαθούμε να μεταφυτέψουμε πολιτικές συμπεριφορές από έναν κόσμο σπανιότητας σε έναν κόσμο αφθονίας. Τα βασικά αξιώματα αλλάζουν και μαζί τους αλλάζει όλη η πολιτική συλλογιστική. Η πλήρης αυτοδιαχείριση, για παράδειγμα, είναι απολύτως εφικτή καθώς κάθε μορφής "εξουσία" (προσοχή στα εισαγωγικά) πηγάζει και περιχαρακώνεται αυστηρά και μόνο από την αυτόβουλη συγκατάθεση του συνόλου (και όχι της πλειοψηφίας) των εξουσιαζομένων. Οι ρόλοι σε μια τέτοιου τύπου κοινωνία δεν είναι τίποτε άλλο παρά εκφράσεις αυτής της συγκατάθεσης. Ο macrozan είναι διαχειριστής επειδή τα μέλη του forum, συμπεριλαμβανομένου του ιδίου, τον δέχονται ως τέτοιο---αλλιώς δεν θα ήταν μέλη.
Για να το πω κι αλλιώς: Η δημοκρατία είναι ένα άκαμπτο, γραφειοκρατικό, βασισμένο στην αναγκαιότητα άσκησης βίας, γεμάτο άσχημους συμβιβασμούς σύστημα, εντελώς ακατάλληλο για τη διαχείριση μια δικτυακής κοινότητας.
Οπουδήποτε υπάρχει σύνολο και κανόνες (δημοκρατία, φόρουμ, μοναρχία, ομάδα μπάσκετ) υπάρχει η αναγκαιότητα της βίας για την διατήρηση της τήρησης των κανόνων!!! Ακόμα και το ban είναι μια μορφή βίας για την συμμόρφωση κάποιου.
Το σύστημα που είναι καλύτερο για μια δικτυακή κοινότητα δεν το ξέρω αλλά αυτό που υπάρχει έχει κάποιο πρόβλημα????
:confused: :confused: :confused:
filipp0s
14/06/2009, 10:50
... :a06:
δεν το πιασες αλλα δεν πειραζει... ειρωνικα το εγραψα.
@ npat :beer: :beer:
Ακόμα και το ban είναι μια μορφή βίας για την συμμόρφωση κάποιου.
Το ban ΔΕΝ είναι άσκηση βιας, ούτε τιμωρία. Είναι το αξίωμα που ορίζει την κοινότητα. Η αποχώρηση από την κοινότητα, η ενσωμάτωση σε άλλη κοινότητα, η ίδρυση μιας νέας κοινότητας ΔΕΝ έχουν κόστος. Εξ' αιτίας αυτού οι όποιες φαινομενικά "πειθαρχικές ποινές" δεν είναι στην πραγματικότητα ούτε "πειθαρχικές", ούτε "ποινές" και τρόπος άσκησης βίας δεν υπάρχει. Οι κανόνες ενός συγκεκριμένου φόρουμ δεν είναι εξαναγκασμός, καθότι απλά οριοθετούν το σύνολο των μελών που αυτοβούλως τους δέχονται (δεν εξαναγκάζουν κανέναν να τους δεχτεί). Όποιους μα όποιους κανόνες θέλεις δέχεσαι και όποιοι τους γουστάρουν είναι μαζί σου---όλοι μαζί ορίζετε μια κοινότητα. Πήγαινε σε μια σύγχρονη δημοκρατία και πες "εγώ και αυτά παιδιά δεχόμαστε αυτούς τους κανόνες συνύπαρξης και όχι τους άλλους---νταραβέρια με άλλους δε θέλουμε..." και θα δεις την τεράστια διαφορά.
Costas KLE
14/06/2009, 11:08
δεν το πιασες αλλα δεν πειραζει... ειρωνικα το εγραψα.
@ npat :beer: :beer:
Ο γραπτός λόγος εύκολα παρεξηγείται :beer:
DimChios
14/06/2009, 11:24
:look: :bigcry: :bigcry:
Σε ενα φορουμ τα κουκια ειναι μετρημενα.....
Διαβαζεις τι παιζει ξεκινωντας απο τους κανονες.......
παρατηρεις συμπεριφορες (οσο αυτο ειναι δυνατον???)
Σου αρεσει , το βρισκεις ενδιαφερον???
Register κ Log On...Γεια σας κ τα ρεστα κ συμμετεχεις...by the rules (εισαι φιλοξενουμενος )
Δεν γουσταρεις αυτο που διαβαζεις...πληκτρολογεις κατι διαφορετικο κ συνεχιζεις....
Ξενερωνει απο αυτα που παρατηρει στο χρονο που εισαι μελος....Log Οff κ παμε για αλλα!
Το να συζητας περι δημοκρατικοτητας σε ενα φορουμ...που δεν ανηκει σε ολους αλλα σε καποιον
που τραβαει μια πριζα...οποτε θελει γιατι απλα βαρεθηκε κτλ κτλ...καταλαβαινεις οτι ειναι απλα σε
δουλεια
να βρισκομαστε κ να αμπελοφιλοσοφουμε!
Πρωη φορα βλεπω να προσφερεται κατι αφιλοκερδως κ καποιος να ζητα καποιους ειδους
συνδρομη...για ποιο λογο???
Απλα για νοιωθει εκεινος οτι ασκει καποια επιρροη σε αυτον που εχει φτιαξει αυτο το φορουμ κ
ισως στο φορουμ(μελη) το ιδιο??
Ασκησε επιρροη σε ενα φορουμ με τα λεγομενα σου....ειναι πιο δυσκολο σε σχεση με την
συνδρομη!!
@ admins μην κανετε κανα αστειο με την πριζα!! :rotflmao: :rotflmao:
@ ggs :beer: :beer:
sapila racing
14/06/2009, 11:58
ξεκινώντας λοιπόν απο το βασικό αξίωμα που έχει το θρεντ του macrozan, και επειδη πιστευω ότι θίγει και το υπάρχον φόρουμ, προτείνω να ψηφίσουμε εμείς οι υπόλοιποι χρήστες για το αν θεωρούμε ότι πρέπει να συνεχίσει να υπαρχει το συγκεκριμένο θρεντ ή πρεπει να το φαει το σκοταδι αφού όχι μόνο δεν εξυπηρετει σε τίποτα άλλα προσβάλλει και την λειτουργία του ξεκινώντας με το παραπάνω αξίωμα.
Απλα και δημοκρατικά δηλαδή, ο λαός αποφασίζει :smokin:
--------------------------------------------------------------------------------------
+1 για το μαυρο σκοταδι
Διαφωνώ μαζί σου αγαπητέ μου, βασει δημοκρατικών διαδικασιών θα πρέπει να ψηφίσουν όλοι, και ο macrozan.
macrozan σκέφτηκες ποτέ οτι βασει δημοκρατικών διαδικασιών θα μπορούσε να τίθεται σαν θέμα ψηφοφορίας και το ποιός θα γίνεται ban, ασχετώς αν εχει παραβεί η όχι τους κανόνες του φόρουμ?
:smokin:
macrozan
14/06/2009, 13:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από npat
Βρίσκω εξαιρετικά αφελή την αξιωματική παραδοχή ότι η δημοκρατία είναι ο σωστός τρόπος για την διαχείριση ενός φόρουμ (η γενικά μιας δικτυακής κοινότητας).
Ο άυλος κόσμος μέσα στον οποίο ζει και αναπτύσσεται ένα "φόρουμ" (και κάθε άλλη μορφή δικτυακής συλλογικότητας) δεν έχει τους ίδιους περιορισμούς και τα ίδια χαρακτηριστικά που συναντά κανείς στον φυσικό κόσμο---με σημαντικότερη διαφορά ότι το άυλο δεν χαρακτηρίζεται από την σπανιότητα (των όποιων αγαθών) αλλά από την αφθονία. Εξαιτίας αυτού η δημοκρατία είναι ένα από τα λιγότερο αποτελεσματικά και λιγότερο ταιριαστά συστήματα για την οργάνωση μιας τέτοιας κοινωνίας. Είναι αφελές να προσπαθούμε να μεταφυτέψουμε πολιτικές συμπεριφορές από έναν κόσμο σπανιότητας σε έναν κόσμο αφθονίας. Τα βασικά αξιώματα αλλάζουν και μαζί τους αλλάζει όλη η πολιτική συλλογιστική. Η πλήρης αυτοδιαχείριση, για παράδειγμα, είναι απολύτως εφικτή καθώς κάθε μορφής "εξουσία" (προσοχή στα εισαγωγικά) πηγάζει και περιχαρακώνεται αυστηρά και μόνο από την αυτόβουλη συγκατάθεση του συνόλου (και όχι της πλειοψηφίας) των εξουσιαζομένων. Οι ρόλοι σε μια τέτοιου τύπου κοινωνία δεν είναι τίποτε άλλο παρά εκφράσεις αυτής της συγκατάθεσης. Ο macrozan είναι διαχειριστής επειδή τα μέλη του forum, συμπεριλαμβανομένου του ιδίου, τον δέχονται ως τέτοιο---αλλιώς δεν θα ήταν μέλη.
Για να το πω κι αλλιώς: Η δημοκρατία είναι ένα άκαμπτο, γραφειοκρατικό, βασισμένο στην αναγκαιότητα άσκησης βίας, γεμάτο άσχημους συμβιβασμούς σύστημα, εντελώς ακατάλληλο για τη διαχείριση μια δικτυακής κοινότητας.
Μού αρέσιε πολύ ο ορίτζιναλ - μή ξύλινος λόγος σου. Με ενδιαφέρουν τα 'περί αφθονίας και σπανιότητας επιχειρήματά σου'. Δεν έχω πρόχειρη απάντηση. Αισθάνομαι ότι διαφωνώ μαζί σου, αλλά ΔΕΝ ξέρω ακόμα το γιατί.
Προκειμένου να γράψω μαλακίες, θα περιμένω και όταν έχω χρόνο θα τα σκεφθώ καλύτερα.
Πάντως, σαν άνθρωπος που έχει διδάξει σε πανεπιστημιακές αίθουσες, οφείλω να σού δώσω συγχαρητήρια γιά την ΄κρΙτική' σου σκέψη.
macrozan
14/06/2009, 13:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
Διαφωνώ μαζί σου αγαπητέ μου, βασει δημοκρατικών διαδικασιών θα πρέπει να ψηφίσουν όλοι, και ο macrozan.
macrozan σκέφτηκες ποτέ οτι βασει δημοκρατικών διαδικασιών θα μπορούσε να τίθεται σαν θέμα ψηφοφορίας και το ποιός θα γίνεται ban, ασχετώς αν εχει παραβεί η όχι τους κανόνες του φόρουμ?
:smokin:
αγαπητέ sapila, δεν πάω γιά δήμαρχος ούτε γιά βουλευτής.
ήμουν και θα είμαι πάντα αμφισβητίας, γι αυτό και αισθάνομαι ακόμα νέος παρά τα 53 μου χρόνια.
όποιος θέλει να με μπανάρει είναι ελεύθερος να το κάνει.
και πάλι φίλοι.
εγώ σκέψεις διατυπώνω όπως κάνω σε όλη μου τη ζωή.
τα προσωπικά με αφήνουν παγερά αδιάφορο. :beer:
fantacid
14/06/2009, 13:43
σε μια ιδεατη κοινωνια ΔΕΝ ΥΠΑΡΟΥΝ ΦΟΡΟΥΜ!
η επικοινωνια θα πρεπει να ειναι πιο αμεση ζεστη κ αποδοτικη απο ενα φορουμ που μεταφερει μονο....λεξεις
αντε κ κανα σμαιλι που κ που...
fantacid
14/06/2009, 13:46
+1 για το μαυρο σκοταδι
υπαρχει κ κιτρινο -π.χ.- σκοταδι στον ιδεατο κοσμο?
:bigcry: :bigcry: :bigcry:
sapila racing
14/06/2009, 20:30
αγαπητέ sapila, δεν πάω γιά δήμαρχος ούτε γιά βουλευτής.
ήμουν και θα είμαι πάντα αμφισβητίας, γι αυτό και αισθάνομαι ακόμα νέος παρά τα 53 μου χρόνια.
όποιος θέλει να με μπανάρει είναι ελεύθερος να το κάνει.
και πάλι φίλοι.
εγώ σκέψεις διατυπώνω όπως κάνω σε όλη μου τη ζωή.
τα προσωπικά με αφήνουν παγερά αδιάφορο. :beer:
Δεν νομίζω οτι τίθεται θέμα μπαναρίσματος, και φυσικά δεν υπάρχουν προσωπικά, απλά στην εξίσωση των παραμέτρων ενός δημοκρατικού φόρουμ πρέπει να μπεί κι αυτη η περίπτωση και την έθεσα για να την εχεις υπ οψιν.
Καλά κάνεις και είσαι αμφισβητίας, απλά νομίζω οτι δεν είναι αυτός ο χώρος ο κατάλληλος για αυτές τις ανησυχίες σου. :wave2:
Don John
14/06/2009, 23:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από cheos13
Δεν γουσταρεις αυτο που διαβαζεις...πληκτρολογεις κατι διαφορετικο κ συνεχιζεις....
@ admins μην κανετε κανα αστειο με την πριζα!! :rotflmao: :rotflmao:
@ ggs :beer: :beer:
Μια καλησπερα και απο εμενα!! :beer:
Νεος σχετικα (στο forum και οχι και τοσο στην ηλικια:) ) θελω απλα να πω σε σχολιασμο των οσων γραφει παραπανω ο φιλος cheos13 (και στα οποια σε πολλα συμφωνω) οτι καποτε προσπαθησαν να κανω αυτο ακριβως:
Δεν πολυσυμφωνουσα σε κατι που διαβασα..........προσπαθησα να εκφρασω (και σας διαβεβαιω πολυ ευγενικα) την αντιθετη αποψη μου "πληκτρολογοντας κατι διαφορετικο", και ΠΟΤΕ :nono: δεν εμφανιστηκε αυτο που εγραψα..............η καλυτερα εξαφανιστηκε ΑΜΕΣΑ....... :confused: :confused:
Προσπαθησα να να μαθω τον λογο στελνοντας ενα pm σε καποιον moderator (επισης ευγενικα πιστεψτε με) αλλα ΕΠΙΣΗΣ δεν πηρα ποτε απαντηση:confused: :confused: ..
Αυτα για την ιστορια.....
Τωρα για τα οσα γραφει ο Γιωργος (macrozan) επιτρεψτε μου να πω οτι κατα την αποψη μου βρισκω λιγο υπερβολικες καποιες αντιδρασεις που διαβασα εδω.........
Αλλωστε δεν σας κρυβω οτι εγω θεωρησα (και παρακαλω τον Γιωργο να με διορθωσει αν κανω λαθος) οτι οι οι ενστασεις του ΔΕΝ αφορουν το παρον forum αλλα αναφερεται σε κατι αλλο........:cool: :cool: .
Υστ. Με εξαιρεση την περιπτωση που προανεφερα που με "χαλασε λιγο" μεσα απο εδω γνωρισα (στην συναντηση της Καλαμπακας π.χ.) αρκετους ενδιαφεροντες ανθρωπους και προσωπικα χαιρομαι που συμμετεχω...
Να ειστε ολοι καλα:beer: :beer: