PDA

View Full Version : τι ειδους απατη μπορει να ειναι?



player1
14/06/2009, 10:24
Παιδια καλημερα, θελω λιγο την βοηθεια σας γιατι δεν μπορω να καταλαβω τι ειδους απατη μπορει να κανει ο κερατας..... Βαζω αγγελια να πουλησω το μηχανακι μου 5500€ και μου ερχεται mail απο εξωτερικο απο καποιο λαμογιο tony adams ο οποιος θελει και καλα την μηχανη και στελνει επιταγη με 12000€ τα υπολοιπα θα πανε και καλα σε αυτον που θα αναλαβει την μεταφορα ουτε ελικοπτερο να πουλαγα! ψαχνω στο google και βρισκω τον μαγκα με 5-6 διαφορετικα ονοματα αλλα με το ιδιο κινητο, να αγοραζει με την ιδια φορμα email οτιδηποτε εχει δυο η τεσσερις ροδες. κανω τον κουτο και συνεχιζω την ιστορια απο περιεργεια.. λαμβανω επιταγη μονο με υπογραφη σε φακελο που αναφερει μονο παραληπτη και φευγω σφαιρα για τραπεζα.επιταγη εξωτερικου θελει 20 μερες για να κανει clear μετα μια εβδομαδα λαμβανω mail που ρωτουσε αν την ελαβα, ξανακανω τον κουτο και του λεω οχι γιατι εχουν απεργια τα ταχυδρομεια στην ελλαδα και να κερδισω χρονο αφηνω περνανε αλλες 10-12 μερες και παω τραπεζα ρωταω τι εγινε με την επιταγη και μου λενε οτι 90% ειναι οκ και την δευτερα θα μπορω να εχω το χρημα στα χερια μου!!! τι εγινε ρε παιδια τον επιασα στον υπνο με χρημα στο λογαριασμο του ή η πουστια ειναι μελετημενη τοσο πολυ που συνεχιζει αφου παρεις χρημα στο χερι και με καποιο τροπο σε αναγγαζει να το δωσεις πισω. πειτε μου οποιος ξερει γιατι πρεπει να κινηθω γρηγορα και εξυπνα

p@nos
14/06/2009, 10:32
αμα παρεις τα χρηματα απο την τραπεζα, γιατι να μην το προχωρισεις το πραγμα?

:winka:

Akatanomastos
14/06/2009, 10:37
φιλε μου και συ χωρις να ξερεις τι γινετε πηγες στην τραπεζα..

ο θεος βοηθος..

mourgakos
14/06/2009, 10:49
ασφαλιζεται το αντικειμενο,οταν φτασει εκει ,το σπαει και ζητα χρηματα απο ασφαλιστικη.
κατι τετοιο μου ειχε πει καποιος.και εσυ εχεις κλειμ απο ελλατωματικο προιον.εσυ τραβα κανα βιντεο καλου κακου απο συσκευασια και μεταφορα και ελα ν αφτιαξουμε ξυλοκιβωτιο για να φυγει.

player1
14/06/2009, 10:50
εγω την επιταγη εδωσα οπως επρεπε απο εκει και περα δεν ξερω τι παιζει

player1
14/06/2009, 10:56
σιγα να μην του την στειλω κιολας! να ερθει να υπογραψει δηλωση καλης καταστασης και λειτουργιας να φερει ταυτοτητες ΑΦΜ και οτι αλλο χρειαστει και να την παρειμε παπα και με κουμπαρο αυτη ηταν και η συμφωνια αλλωστε διαφορετικα θα.....παρει

mourgakos
14/06/2009, 10:58
εχεις κρατησει τα μειλ?
απο e bay ειναι ο τυπος?

player1
14/06/2009, 11:08
εχω κρατησει τα παντα mail φακελο επιταγης φωτοτυπια επιταγης ολα δεν ειναι απο ebay σε ελληνικα σαιτ ειχα βαλει

sapila racing
14/06/2009, 12:12
Oταν μετα απο κάποιο διάστημα διαπιστώσει η τράπεζα οτι η επιταγή είναι απάτη, θα κληθείς εσύ να δώσεις όλα τα χρήματα πίσω, και δεν θα εχεις ούτε την μοτοσυκλέτα ούτε τα χρήματα.
Αυτό είναι το κόλπο φίλε μου. :wave2:
Πολλές φορές τους παίρνει αρκετό διάστημα, αλλά το τέλος είναι πάντα ίδιο.

Καλύτερα μακριά!

2c-rover
14/06/2009, 12:14
Εμενα μου βρομαει η δουλεια απο μακρια.
Ειπες οτι πουλας 5,5 και σου στελνει 12; Δεν γινονται αυτα τα πραγματα.
Καπου θα σου τη φερει στο τελος. Προσεχε

Acacius
14/06/2009, 12:46
Κλασσική περίπτωση απάτης. Για να πάρεις μια ιδέα:

(google: cheque overpayment scam)
http://www.ftc.gov/opa/2004/12/checkoverpayment.shtm
http://www.hoax-slayer.com/overpayment-scam.html
http://www.scambusters.org/overpayment.html
http://netcred.co.uk/security/overpayment-or-advance-payment-scam.html

κλπ κλπ κλπ....


Καλά ρε παιδάκι μου, δε σκέφτηκες κι εσύ "πού διάολο με βρήκε"; Εκτός κι αν πουλάς κάτι τόσο σπάνιο που αξίζει τον κόπο (Honda RC30 5500Eur.....).


Δε μας είπες από ποια χώρα είναι το "παλικάρι"... πρωταθλητές σε αυτές τις μ@λακιες είναι οι Νιγηριανοί.

vrider
14/06/2009, 12:50
Μου φαινεται σε τρωει ο κωλος σου αγαπητε φιλε.

Αν καποιος σου δινει 12 για κατι το δινεις 5,5 θελει πολυ μυαλο οτι κατι βρωμαει?

Ακου ακομα ενα σεναριο

Η επιταγη ειναι καλη και εσυ παιρνεις τα 12 χιλιαρικα σου, και ο τυπος υπογραφει οπως θες εσυ με ταυτοτητες, ΑΦΜ και οτι αλλη παπαρια τον βαλεις να υπογραψει.

Μετα απο κανα εξαμηνο ( στα δεκα χρονια παραγραφεται) σου ζητανε να ανοιξεις το λογαριασμο σου γιατι εχουν ενδειξεις οτι εχεις δοσοληψιες με ατομα που εμπλεκονται σε 'ξεπλυμα μαυρου χρηματος'.
Εισαι δηλ κρικος μιας αλυσιδας που ξεπλενει χρημα.Αντε να αποδειξεις οτι δεν εισαι ελεφαντας αλλα απλως μαγκας που καταφερε να πουλησει στο κουτοφραγκο το μηχανακι του για το υπερδιπλασιο της αξιας του.

Το αδικημα ειναι ποινικο και η ποινη μεχρι ισοβια

Καλα τηλεωραση δε βλεπεις? , νεα δε διαβαζεις?, για τον τον Καραβελα και τις κορες δεν εχεις ακουσει?

ermiss
14/06/2009, 13:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από player1
θελει και καλα την μηχανη και στελνει επιταγη με 12000€ τα υπολοιπα θα πανε και καλα σε αυτον που θα αναλαβει την μεταφορα


Δεν μας λες τι σημαίνει το παραπάνω? καταλαβαίνεις και μόνος σου ότι κάτι δεν μας λες σωστα...

Ποιος θα αναλάβει την μεταφορά? τα υπόλοιπα? ποια υπόλοιπα? την διαφορά 12.000 μείν την αξία της μηχανής? και πως θα πάνε σε αυτόν? αφου τα λεφτά είναι στα χέρια σου... θα τα δώσεις εσύ σε όποιον αναλάβει την μεταφορά?

Κανόνισε να βρεθείς αυτόφωρο λόγο κλεμμένης επιταγής φίλε.... έχει παίξει ξανά και μέχρι να εξηγήσεις και να διασταυρωθεί... παίζει να φας κανά 2ήμερο μέσα...
Και όχι δεν είμαι υπερβολικός. φίλος πήρε επιταγή απο εταιρεία γνωστή, πήγε να την εισπράξει και του ζητήσαν να περιμένει 5 λεπτά. Έσκασε η ασφάλεια και τον τράβηξαν μέσα. Μέχρι να εξηγήσει και να βρουν τι έγινε έφαγε 4ωρο... Ο γιός του αφεντικού είχε πάρει 1 δεκάρι μπλοκ επιταγών απο τον μπαμπά χωρίς να πει τπτ. Ο μπαμπάς αφεντικό της εταιρείας δήλωσε την κλοπή, ο μικρός δεν το έμαθε. Έκοψε την επιταγή στον φίλο μου για δική του δουλειά. Και ο δικός μου τραβιόταν στο τμήμα μέχρι να βρεθεί ο Μπαμπάς, ο γιός και ο δικηγόρος της εταιρείας και να λήξουν το θέμα....

vagtav
14/06/2009, 13:20
Φιλαράκι ξέρεις πόσοι ψάχνουν για μαλάκες στο διαδύκτιο?
Λες εσένα να σε βρήκε μόνος του ο μαλάκας?
Αστο να πάει. Θα χτυπάς το κεφάλι σου στο τέλος

PortisHead
14/06/2009, 14:12
Αν ψαξεις....εχω βαλει παλιοτερα παρομοιο post οταν πουλαγα την δικια μου.
Παρομοιο λαμογιο ετυχε και σε μενα....αλλα τον τσεκαρα αλλιως.
Την πουλουσα 3500 ευρω...και του στελνω mail...οτι αλλαξα γνωμη...και οτι πλεον ζηταω 18.000 ευρω ή κατι τετοιο.:lol:
No problem μου ειχε πει......
Τα συμπερασματα δικα σου....
:wave2:

player1
14/06/2009, 15:31
το παραπανω σημαινει οτι στη συμφωνια ειναι να ερθει καποιος μεταφορεας-εκτελωνιστης για να κανονισουμε χαρτουρα και μεταφορα εγω ΔΕΝ στελνω κατι και ΔΕΝ καταθετω κατι αν δεν ερθει καποιος. σημειωστε γιατι καποιος το αναφερε παραπανω πουλαω z750 06 full extra και ειναι η πραγματικη τιμη κυριοι το μηχανακι δεν ειναι υπερχρεωμενο. σημειωστε οτι δεν αναφερεστε σε καποιον αφελη ηδη εχω κανει τις ενεργειες μου μεσω δικηγορου και εχω ειδοποιηση και την διωξη ηλεκτρονικου εγκληματος, οσο και να σας φαινετε παραξενο ο τυπος μεχρι στιγμης παροτι λαμογιο ΔΕΝ εχει κανει καμμια απατη για να μπορει να κατηγορηθει για κατι ειναι πολυ μελετημενος.

Akatanomastos
14/06/2009, 16:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από player1
οσο και να σας φαινετε παραξενο ο τυπος μεχρι στιγμης παροτι λαμογιο ΔΕΝ εχει κανει καμμια απατη για να μπορει να κατηγορηθει για κατι ειναι πολυ μελετημενος.

απλα τα πραγματα φιλε μου, ή ειναι πολυ ηλιθιος και στελνει 12000 ετσι, αυτοι δεν υπαρχουν ομως.


ή ειναι απατεωνας και προφανως ΠΟΛΥ ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟς..

εμενα το ποιο αληθινο σεναριο απο αυτα που διαβασα εδω ειναι το ξεπλυμα χρηματος.

Pappios
14/06/2009, 16:43
δες το ενδεχομενο οτι δεν ξερει τι εχει κ σκορπα τα λεφτα του....

Akatanomastos
14/06/2009, 16:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από Pappios
δες το ενδεχομενο οτι δεν ξερει τι εχει κ σκορπα τα λεφτα του....

ρε παιδια αυτα που λετε ουτε στις τσοντες δεν γινοντε..

Zid
14/06/2009, 16:57
Στο car.gr εδω και αρκετό καιρό εχουν βάλει ενα μύνημα για τέτοιου ειδους συναλλαγες... (Beware of private sellers who only contact you by email! Read the Market Guide before buying. )




Γενικα.. προσοχή.. :winka:

vrider
14/06/2009, 17:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos
ρε παιδια αυτα που λετε ουτε στις τσοντες δεν γινοντε..

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Gandalf dr685sm
14/06/2009, 17:29
Λοιπόν... όπως είπε και ο Acacius είναι κλασσική περίπτωση απάτης. Απο αυτές που έχουν πέσει θύματα ουκ ολίγοι... ένας εξ αυτών ήταν και κάποιος αλλοδαπός που ήρθε απο το Βέλγιο για να πουλήσει εδώ και έμπλεξε με τράπεζες.

Κάλεσε D.A.R.T (Διώξη ηλεκτρονικού εγκλήματος) και επίσης ειδοποίησε την τράπεζα σου γιατί αν έχεις υπογράψει (σίγουρα το έχεις κάνει για να την βάλεις σε λογαριασμό) θεωρείσαι τριτοεγγυητής. Ελπίζω να μην έχεις τραβήξει χρήματα απο πλαφόν γιατί θα τρέχεις ακόμα χειρότερα για να αποπληρώσεις την τράπεζα + τόκους.

Η απάτη είναι κλασσική και διαδεδομένη. Λίγο λογική κύριοι δεν βλάπτει σε τέτοιες περιπτώσεις. Ποιός εμπιστεύεται μια μικρή περιουσία στα χέρια τρίτου;

Επίσης ειδοποίησε και την ιστοσελίδα γιατί πρέπει και εκείνοι με την σειρά τους να αναλάβουν ευθύνες και να διαγράψουν τον λογαριασμό του.

Να μην ξεχάσω να ενημερώσω για μια νέα ειδοποίηση που μας απεστάλη και αφορά και πάλι ηλεκτρονική μορφή εγκλήματος και έχει να κάνει με όσον αφορά πωλήσεις μέσα απο σελίδες , όπου διάφοροι επιτήδιοι ενώ συμφωνούν και κανονίζουν ραντεβού για την αγορά , η κατάληξη είναι ληστεία. Προσοχή λοιπόν και σε κατιδίαν συναντήσεις με αγνώστους... καλύτερα να τις κάνετε σε πολυσύχναστα μέρη και αν είσαστε εσείς οι αγοραστές να μην έχετε χρήματα πάνω σας πέρα απο το ποσό που έχει συμφωνηθεί. Προσοχή κύριοι... οι καιροί είναι πονηροί.

Gandalf

siokatas
14/06/2009, 18:41
..μου θυμισες μια παραπλησια απατη .....σου ελεγαν ποσα?5000 ευρα σου εστελνε την επιταγη με 7000 του ελεγες καλα γιατι 7.000??ελεγε στειλε την διαφορα σε cash σε εκεινη την τραπεζα αυτος επαιρνε το cash και εσυ οταν κατεθετες την επιταγη περιμενες..... και περιμενες......
και περιμενες....και τελικα τιποτα.......


πριν λιγες μερες ειχε γινει σε ξενοδοχια στην κρητη απο τουριστικο γραφειο αγγλιας......:dizzy:

sakdrama
14/06/2009, 20:34
Μηπως παιζει το ενδεχομενο :

Ξεπλυμα μαυρου χρηματος??

:confused:

katana
14/06/2009, 22:33
Καλά όλα αυτά με κάποιο τρόπο ξεμπλέκεις.

Τι θα γίνει αν εισπράξεις την επιταγή και έρθει να την παραλάβει και σου ζητάει και την διαφορά σε μετρητά με κανένα 45άρι στον κρόταφο....

:o :o :o
:eek: :eek: :eek:

izzy
15/06/2009, 02:07
Μην ασχοληθεις θα χασεις τα λεφτα σου !

Κατι παρομοιο σε αλλη διασταση διαβαζεις και εδω :


http://www.pitstop.gr/showthread.php?t=7449&highlight=%E1%F0%E1%F4%E7

izzy
15/06/2009, 02:11
και εδω μια σαν την δικη σου περιπτωση ..


http://www.pitstop.gr/showthread.php?t=6692&highlight=%E5%F0%E9%F4%E1%E3%E7

το μονο που σου θελω ειναι να ενημερωσεις την τραπεζα και να παρεις την επιταγη πισω ,να την βγαλεις φωτο και να κανεις και ενα copy /paste τα mail και να ενημερωσεις τους υπολοιπους απο εδω μεσα ;)

τοσο κοπο και λεφτα σε γλυτωσαμε ,δεν σου ειναι και τιποτα ..

:beer: :beer:

byron
15/06/2009, 06:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από Pappios
δες το ενδεχομενο οτι δεν ξερει τι εχει κ σκορπα τα λεφτα του....


:rotflmao: :bawl: :lol:

Μωρέ καλά κάνουν και δαγκώνουν όσους μπορούν....:ZZZ: :hypnotize :wave2:

nassosxlvbros
15/06/2009, 06:56
μια λέξη μόνο:




ΜΑΚΡΥΑ!!!

MUSTILI
15/06/2009, 08:01
Good afternoon, my name is Tony Adams. Someone took my check with 12000 euros and he never send me the bike.Do you know him?What can I do?:beer:

argy_kap
15/06/2009, 08:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
:rotflmao: :bawl: :lol:

Μωρέ καλά κάνουν και δαγκώνουν όσους μπορούν....:ZZZ: :hypnotize :wave2:

+10000000000 :beer: :beer: :beer:

Ξυπνήστε και δουλέψτε γιατί άμα περιμένετε να βγάλετε έτσι λεφτά θα χάσετε και αυτά που έχετε!

SpeakeasyBlues
15/06/2009, 08:59
Δεν ειναι απατη, οι moderators [του moto.gr] στελνουν τα checks για να εχει κινηση το Forum...:D

DimChios
15/06/2009, 09:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από SpeakeasyBlues
Δεν ειναι απατη, οι moderators [του moto.gr] στελνουν τα checks για να εχει κινηση το Forum...:D


Γμτ, μας πηραν ειδηση!

:sad:

Banana hammock
15/06/2009, 10:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos
ρε παιδια αυτα που λετε ουτε στις τσοντες δεν γινοντε..

Πως δε γινονται; :mad: Εκεινη με τη Τζινα Τζειμσον δεν την ειδες; :sick:

SeNNinhA
15/06/2009, 11:38
Γίνεται ακριβώς όπως σου είπαν και πριν. Άσχετα εαν η επιταγή φαίνεται Οκ και είναι καλυμμένη, μπορεί να ανακληθεί μέσα στους επόμενους 6 μήνες (αν θυμάμαι καλά) και να κληθείς να επιστρέψεις τα χρήματα πίσω. Και έτσι θα γίνει τελικά. Μην χρησιμοποιήσεις τα χρήματα, μην στείλεις τίποτε και συμβουλέψου δικηγόρο και τραπεζικό για το πως μπορείς να ξεμπλέξεις από αυτό.

jfx
15/06/2009, 20:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από SeNNinhA
Γίνεται ακριβώς όπως σου είπαν και πριν. Άσχετα εαν η επιταγή φαίνεται Οκ και είναι καλυμμένη, μπορεί να ανακληθεί μέσα στους επόμενους 6 μήνες (αν θυμάμαι καλά) και να κληθείς να επιστρέψεις τα χρήματα πίσω. Και έτσι θα γίνει τελικά. Μην χρησιμοποιήσεις τα χρήματα, μην στείλεις τίποτε και συμβουλέψου δικηγόρο και τραπεζικό για το πως μπορείς να ξεμπλέξεις από αυτό.


Σοβαρά γίνεται να ανακληθούν χρήματα; αν τα πάρει μετρητά απο την τράπεζα, ακόμα κι αν του ζητήσουν να τα επιστρέψει, αν δεν τα επιστρέψει ,τοτε τι θα του κάνουν; μονο αν τον κηνυγήσει ο απατεώνας δικαστικά, οπου και δεν πιστέυω να δικαιωθεί.

Για ποιο λόγο μπορεί κάποιος να ανακαλέσει χρήματα που έδωσε με επιταγή; Με ποια αιτιολογία; Αν μπορεί να το κάνει ο απατεώνας, τότε κι ενας έμπορας από εδώ θα μπορεί να το κάνει αφου ας πούμε του έχεις πουλήσει το μηχανάκι. από αυτόν για ποιο λόγο είσαι καλλυμένος;
:confused:

Akatanomastos
16/06/2009, 00:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από jfx
Σοβαρά γίνεται να ανακληθούν χρήματα; αν τα πάρει μετρητά απο την τράπεζα, ακόμα κι αν του ζητήσουν να τα επιστρέψει, αν δεν τα επιστρέψει ,τοτε τι θα του κάνουν; μονο αν τον κηνυγήσει ο απατεώνας δικαστικά, οπου και δεν πιστέυω να δικαιωθεί.

Για ποιο λόγο μπορεί κάποιος να ανακαλέσει χρήματα που έδωσε με επιταγή; Με ποια αιτιολογία; Αν μπορεί να το κάνει ο απατεώνας, τότε κι ενας έμπορας από εδώ θα μπορεί να το κάνει αφου ας πούμε του έχεις πουλήσει το μηχανάκι. από αυτόν για ποιο λόγο είσαι καλλυμένος;
:confused: η τραπεζα τα ανακαλει

sergiosm
17/06/2009, 10:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos
η τραπεζα τα ανακαλει

ακριβώς

και το κυνηγητό στο κάνει η τράπεζα.



Μία είναι η συμβουλή: ΜΑΚΡΥΑ και ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

:wave2:

SeNNinhA
19/06/2009, 09:50
Με αφορμή αυτό το πόστ είπα να το ψάξω το θέμα. Έτσι ρώτησα δικηγόρο και τραπεζικό σχετικά.

Λοιπόν:

Έτσι και η επιταγή πληρωθεί εφόσον είναι εντάξει (μετά από 15-20 ημέρες) τότε πρακτικά έχεις τα χρήματά σου και η τράπεζα δεν μπορεί να τα διεκδικήσει πίσω από εσένα. Αφού μέχρι να πάρεις εσύ τα χρήματά σου η επιταγή ήταν εντάξει, τότε και η τράπεζα που σου τα έδωσε είναι εντάξει και εσύ που τα πήρες Οκ. Εαν η επιταγή έχει πρόβλημα, απλά δεν θα σου δώσουν τα χρήματα. Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Ακριβώς αυτό.

Τι γίνεται τώρα εαν κάποιος αφού εσύ έχεις εισπράξει τα χρήματα, έρθει και αμφισβητήσει την επιταγή σαν κλεμένη, πλαστογραφημένη ή ότι άλλο?

Τότε αυτός που αμφισβητεί την επιταγή θα πρέπει να κινηθεί νομικά εναντίον αυτού που την εξέδωσε (Πχ μπορεί να την είχαν κλέψει ή να την είχε πάρει ο γιος του και να πλαστογράφησε την υπογραφή) ή αυτού που την κατέθεσε εφόσον πρόκειται για πλαστογραφία από την μεριά του καταθέτη (πχ η επιταγή έγραφε 3.000 ευρώ και εσύ το έκανες 300.000 ευρώ). Μην γελάτε έχουν γίνει τέτοια.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να γίνει δικαστήριο για να καταλήξει ο οποιοσδήποτε να πάρει χρήματα πίσω και να αποφασισεί από ποιόν. Εαν δεν είσαι εσύ ο απατεώνας και απλά όπως στην προκειμένη περίπτωση παρέλαβες μια επιταγή για κάτι που πούλησες, τότε δεν πρόκειται ποτέ να σου ζητηθεί να δώσεις τα χρήματα πίσω. Είσαι ο καλοπιστος τρίτος (έτσι λέγεται) που απλά έκανε μια συναλλαγή και πληρώθηκε για αυτή.

Η μοναδική περίπτωση να σου ζητηθεί να επιστρέψεις μέρος ή το σύνολο των χρημάτων είναι εαν αποδειχθεί ότι τα χρήματα που πήρες δεν έχουν κάποιο αντίκρισμα πώλησης ή είναι εξεραιτικά υπερβολικά για το αντικείμενο και τότε θεωρείσαι ότι κακώς τα εισέπραξες όλα ή μέρος τους (αδικαιολόγητος πλουτισμός λέγεται νομικά ή κάπως έτσι). Δεν μιλάμε βέβαια αν αντί 5000 πούλησες την μηχανή 6000 αλλά αν πχ αντί 5000 την πούλησες 10000 και έχει καινούργια 9000.

Αυτά από νομικούς και τραπεζικούς


Θα πρότεινα έτσι να κρατήσεις τα χρήματα για την μηχανή και να επστρέψεις με τρόπο που να αποδεικνύεται τα υπόλοιπα ώστε να είσαι κατοχυρωμένος. Εαν τώρα το όλο θέμα αφορά ξέπλυμα χρήματος ή όχι δεν σε αφορά στην ουσία.

sergiosm
19/06/2009, 10:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από SeNNinhA
Με αφορμή αυτό το πόστ είπα να το ψάξω το θέμα. Έτσι ρώτησα δικηγόρο και τραπεζικό σχετικά.

Λοιπόν:

Έτσι και η επιταγή πληρωθεί εφόσον είναι εντάξει (μετά από 15-20 ημέρες) τότε πρακτικά έχεις τα χρήματά σου και η τράπεζα δεν μπορεί να τα διεκδικήσει πίσω από εσένα. Αφού μέχρι να πάρεις εσύ τα χρήματά σου η επιταγή ήταν εντάξει, τότε και η τράπεζα που σου τα έδωσε είναι εντάξει και εσύ που τα πήρες Οκ. Εαν η επιταγή έχει πρόβλημα, απλά δεν θα σου δώσουν τα χρήματα. Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Ακριβώς αυτό.


Δυνατότητα ΑΜΕΣΟΥ ελέγχου (στο ταμείο δηλαδή) του αν η επιταγή είναι καλυμένη υπάρχει ΜΟΝΟ στην περίπτωση που η συγκεκριμένη επιταγή πληρώνεται από την τράπεζα στην οποία εμφανίζεται. Οπότε τότε, αν πληρωθεί, δεν υπάρχει πρόβλημα.

Αν όμως η επιταγή είναι ΑΛΛΗΣ τράπεζας, τότε η διαδικασία γίνεται μέσω του ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΥ. Αυτό σημαίνει ότι στο τέλος της ημέρας (ή όποτε γίνεται για τις επιταγές του εξωτερικού) οι τράπεζες (και τα λοιπά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, π.χ το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων) εμφανίζουν τις επιταγές που έχουν στα χέρια τους (αφού για να πληρωθείς την οπισθογραφείς υπερ της τράπεζας) και ζητούν την πληρωμή τους από την τράπεζα στην οποία τηρείται ο λογαριασμός από τον οποίο θα πληρωθούν.
Αν η συγκεκριμένη επιταγή είναι ακάλυπτη, τότε σφραγίζεται, και η τράπεζα ΖΗΤΑ ΠΙΣΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ από εσένα που την προσκόμισες.



Αρχικά δημιουργήθηκε από SeNNinhA
Τι γίνεται τώρα εαν κάποιος αφού εσύ έχεις εισπράξει τα χρήματα, έρθει και αμφισβητήσει την επιταγή σαν κλεμένη, πλαστογραφημένη ή ότι άλλο?

Τότε αυτός που αμφισβητεί την επιταγή θα πρέπει να κινηθεί νομικά εναντίον αυτού που την εξέδωσε (Πχ μπορεί να την είχαν κλέψει ή να την είχε πάρει ο γιος του και να πλαστογράφησε την υπογραφή) ή αυτού που την κατέθεσε εφόσον πρόκειται για πλαστογραφία από την μεριά του καταθέτη (πχ η επιταγή έγραφε 3.000 ευρώ και εσύ το έκανες 300.000 ευρώ). Μην γελάτε έχουν γίνει τέτοια.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να γίνει δικαστήριο για να καταλήξει ο οποιοσδήποτε να πάρει χρήματα πίσω και να αποφασισεί από ποιόν. Εαν δεν είσαι εσύ ο απατεώνας και απλά όπως στην προκειμένη περίπτωση παρέλαβες μια επιταγή για κάτι που πούλησες, τότε δεν πρόκειται ποτέ να σου ζητηθεί να δώσεις τα χρήματα πίσω. Είσαι ο καλοπιστος τρίτος (έτσι λέγεται) που απλά έκανε μια συναλλαγή και πληρώθηκε για αυτή.

Η μοναδική περίπτωση να σου ζητηθεί να επιστρέψεις μέρος ή το σύνολο των χρημάτων είναι εαν αποδειχθεί ότι τα χρήματα που πήρες δεν έχουν κάποιο αντίκρισμα πώλησης ή είναι εξεραιτικά υπερβολικά για το αντικείμενο και τότε θεωρείσαι ότι κακώς τα εισέπραξες όλα ή μέρος τους (αδικαιολόγητος πλουτισμός λέγεται νομικά ή κάπως έτσι). Δεν μιλάμε βέβαια αν αντί 5000 πούλησες την μηχανή 6000 αλλά αν πχ αντί 5000 την πούλησες 10000 και έχει καινούργια 9000.


Κάπως έτσι είναι τα πράγματα με τη μόνη διαφορά ότι:
α) κινδυνεύεις και εσύ να κατηγορηθείς για πλαστογραφία. Για να μην πω και για απάτη. Και δεν λέω, στο τέλος θα αθωωθείς, ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ όμως και αφού θα έχεις περάσει την όλη ταλαιπωρία και τα έξοδα.
β) καλόπιστος δεν θα μπορέσεις εύκολα να αποδείξεις ότι είσαι, γιατί -κακά τα ψέμματα- αυτές οι δουλειές βρωμάνε από χιλιόμετρα και
γ) όταν τελικά χάσεις (ή έστω αν χάσεις) θα πληρώσεις ΚΑΙ τόκο υπερημερίας, τον οποίο θα οφείλεις από την ημέρα που πήρες τα λεφτά. Ξέρεις πόσο είναι σήμερα ο τόκος υπερημερίας; Περίπου 11% το χρόνο.

Εγώ θα πρότεινα την ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ τέτοιων περιπτώσεων.
Οτιδήποτε άλλο μόνο ζημιά μπορεί να προκαλέσει.

:wave2:

SeNNinhA
19/06/2009, 10:50
1) Η τράπεζα δεν σου δίνει τα χρήματα αμέσως σε επιταγές εξωτερικού ακριβώς για αυτό που είπες. Όταν βεβαιωθεί ότι είναι εντάξει τότε και σου δίνει τα χρήματα. Οπότε από την στιγμή που τα πάρεις δεν στα ζητάει πίσω. Το ρώτησα.

2) Εαν το ποσό που πήρες αντιστοιχεί στην αξία αυτού που πούλησες (πάνω κάτω) τότε δεν υπάρχει περίπτωση να κατηγορηθείς για οτιδήποτε. Να σε κατηγορήσει άδικα και να σε τρέχει σε δικαστήρια μπορεί να το κάνει ούτως ή άλλως ο οποιοσδήποτε για το οτιδήποτε. Ακόμη και μετρητά να πήρες. Αλλά δεν μιλάμε για αυτό.

sergiosm
19/06/2009, 11:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από SeNNinhA
1) Η τράπεζα δεν σου δίνει τα χρήματα αμέσως σε επιταγές εξωτερικού ακριβώς για αυτό που είπες. Όταν βεβαιωθεί ότι είναι εντάξει τότε και σου δίνει τα χρήματα. Οπότε από την στιγμή που τα πάρεις δεν στα ζητάει πίσω. Το ρώτησα.


Τότε ναι, αυτό λέω και εγώ.
Απλά επειδή όπως το διατύπωσες δεν ήταν σαφής η διάκριση, είπα να το διευκρινήσω.


Αρχικά δημιουργήθηκε από SeNNinhA
2) Εαν το ποσό που πήρες αντιστοιχεί στην αξία αυτού που πούλησες (πάνω κάτω) τότε δεν υπάρχει περίπτωση να κατηγορηθείς για οτιδήποτε.

Αν όμως η επιταγή είναι πλαστογραφημένη και ως εκδότης φαίνεται ένας άλλος και στην πράξη
τα χρήματα "στα έδωσε" αυτός, τότε θα αναγκαστείς να τα επιστρέψεις σε αυτόν.
Αυτός είναι ο κίνδυνος, και σε αυτόν αναφέρομαι.


Αρχικά δημιουργήθηκε από SeNNinhA
Να σε κατηγορήσει άδικα και να σε τρέχει σε δικαστήρια μπορεί να το κάνει ούτως ή άλλως ο οποιοσδήποτε για το οτιδήποτε.
Σαφώς και μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε και για το οτιδήποτε, όμως στην περίπτωσή μας, πάμε γυρεύοντας ...



:wave2:

VGER
19/06/2009, 12:38
Τι τα θέλετε ρε παιδιά....
Βρείτε κανέναν άνθρωπο από δω για να πουλήσετε τη μηχανή σας και αφήστε τις περιπέτειες....
Μόνο που τα διαβάζω αγχώθηκα...:rolleyes:

byron
19/06/2009, 13:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από SeNNinhA
1) Η τράπεζα δεν σου δίνει τα χρήματα αμέσως σε επιταγές εξωτερικού ακριβώς για αυτό που είπες. Όταν βεβαιωθεί ότι είναι εντάξει τότε και σου δίνει τα χρήματα. Οπότε από την στιγμή που τα πάρεις δεν στα ζητάει πίσω. Το ρώτησα.


Το τεχνικό κομμάτι δεν πολυενδιαφέρει τους υπόλοιπους.
Για λόγους τάξης και μόνο, αν και όταν πιστωθεί το ποσό σε επιταγή εξωτερικού (8-20+ μέρες ανάλογα του που και την τράπεζα), η τράπεζα που σε πλήρωσε έχει δικαίωμα να ζητήσει τα χρήματα της πίσω σε περίπτωση απάτης με την επιταγή, μέχρι και 6 μήνες αργότερα. Σπάνιο μεν αλλά έχει συμβεί. :wave2:

player1
08/07/2009, 23:13
δειτε και το τελος για την ιστορια.....
μετα απο διφορες επικοινωνιες με ΣΔΟΕ και τραπεζα (η ΕΛΑΣ δεν ασχολειται καν.)
Η τραπεζα εκανε εναν αυτοελεγχο σε συνεργασια με την τραπεζα του εξωτερικου και ο λογαριασμος κριθηκε υποπτος λογο των ποσων που διακινουσε ετσι λοιπον η επιταγη γυρισε στην εδρα της μαζι με τα χρημματα υπηρεσιακα και η υποθεση εκλεισε. ΑΚΟΜΑ ΚΑΤΙ αν η τραπεζα δωσει το οκ για αναληψη χρημματων απο οπου και να ερχονται απο οτι επιταγη και να ειναι δεν σας κανει κανεις τιποτα και το εννοω εχει την αποκλειστικη ευθυνη η τραπεζα και κανεις αλλος, μετα απο πολυ ψαξιμο φιλοι μου, πιστεψτε με οσο περι ανακλισης της επιταγης τριχες κατσαρες δεν ισχυουν πια. αν η τραπεζα δωσει το οκ τοτε πληρωνεστε κανονικα.
για περισσοτερες διευκρινυσεις pm

pipis
09/07/2009, 11:55
:beer:
τέλος καλό όλα καλά!

Φίλος μου έχασε 2000? σε παρόμοια περίπτωση επειδή δεν με άκουγε.
Έβαλε προκαταβολή που του ζήτησαν για ένα πολύ ακριβό αυτοκίνητο που το πουλούσαν 5000? από Αγγλία και μόλις τα έβαλε του ζήτησαν κ τα υπόλοιπα.... κ τότε δεν ξεπλήρωσε κ απλά και αυτοί νόμιμα κράτησαν την προκαταβολή όπου κανένας δεν επιστρέφει.

Τώρα το κυνηγάει με την δίωξη οικονομικού εγκλήματος αλλά χλωμό!

Προσοχή παίδες! Δεν τα μαζεύουμε ένα ένα για να μας τα πάρουν κάποιοι εξυπνάκηδες!!