Σύνδεση

View Full Version : Arai ή Shoei?

fisichella1980
15/06/2009, 09:46
Άν έχει κάποιος να διαθέσει γύρω στα 400 ? τι θα προτείνατε?
Γενικότερα να κινηθώ σε αυτές τις δύο μάρκες ή μπορώ με αυτά τα χρήματα να πάρω κάτι καλύτερο σε άλλη μάρκα?

tyxeros
15/06/2009, 11:38
Φορεσε τα και τα δυο να δεις ποιο ταιριαζει καλυτερα πανω στο κεφαλι σου γιατι ειναι εντελως διαφορετικα το εσωτερικο τους και δεν καθονται σωστα σε ολα τα κεφαλια. Και τα δυο σαν μαρκες ειναι πολλη καλα.

TheFace
15/06/2009, 14:56
Σιγουρα προκειται για τις 2 κορυφαιες εταιριες στα κρανη!

Δεν ειναι τυχαιο οτι οι πλειοψηφια των οδηγων αγωνων φοραει κρανος απο τις 2 αυτες εταιριες!

Απο εκει και εκει και οπως ειπε και ο φιλος πιο πανω, ειναι τι σου καθεται καλυτερα στο κεφαλι γι' αυτο δοκιμασε και τα 2 πριν αποφασισεις!:wave2:

TOLISTOLAROS
15/06/2009, 15:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από fisichella1980
Γενικότερα να κινηθώ σε αυτές τις δύο μάρκες ή μπορώ με αυτά τα χρήματα να πάρω κάτι καλύτερο σε άλλη μάρκα?
Μην κολλάς σε μάρκες.Ο Rossi που φοράει AGV ή ο μάστερ του πεσίματος Randy de Puniet με το Shark δεν κάνουν τη δουλειά τους;
Δοκίμασε αυτό που σου κάθεται καλύτερα στο κεφάλι.0

camen
15/06/2009, 15:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από TheFace

Δεν ειναι τυχαιο οτι οι πλειοψηφια των οδηγων αγωνων φοραει κρανος απο τις 2 αυτες εταιριες!

Δεν τα φορανε επειδη ειναι τα καλυτερα αλλα επειδη αυτα τους χορηγουν...
Ολες οι εταιριες εχουν αξιολογα κρανη που κατ'εμενα παρεχουν μια χαρα ασφαλεια...
Ισως,να υπαρχουν μερικες διαφορες σε ποιοτητα εσωτερικου,θορυβου κλπ...
Αλλα κρανη με 200-250Ε και ανω παρεχουν αριστη προστασια...
Τωρα, αν σκασεις με 200χλμ πανω σε τοιχο δεν νομιζω να σε σωσει κατι...(μακρυα απο εμας βεβαια).

:wave2:

kostas_1100gs
15/06/2009, 15:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από tyxeros
Φορεσε τα και τα δυο να δεις ποιο ταιριαζει καλυτερα πανω στο κεφαλι σου γιατι ειναι εντελως διαφορετικα το εσωτερικο τους και δεν καθονται σωστα σε ολα τα κεφαλια. Και τα δυο σαν μαρκες ειναι πολλη καλα.
Πολύ σωστό.

fournas
24/06/2009, 00:10
αν και λιγο καθυστερημενα...
σε καταστημα στην καλλιροης ζητωντας ενα shoei (τιμη 500 με την "εκπτωση" 450) η κοπελια(οντως πωλητρια με @ρχιδι@:smilea: ) μονο που δεν με πλακωσε οταν της το ζητησα...
υπηρξε ενας διαλογος μηπως ειναι υπερβολικη με το να μου λεει οτι δεν συγκρινετε με τα arai:a26: :a26: :a24: :a24: :a016: :a016: :confused: :confused: :confused: :confused: για να μην μακρυγορω μου εξηγησε οτι τα arai εχουν 3πλη επιστρωση,ενο τα shoei μΟνη στο κελυφος...με το αντιτιμο των 100γιουρο παραπανω....με επεισε και το τσιμπησα
αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι καταστημα εχει ΜΟΝΟ με αυτες τις εταιριες(σε κρανοι),τι θα κερδιζε να ΘΑΨΕΙ την shoei???τα εβγαζε η @ουτσα και η βουρτσα.......

fournas
24/06/2009, 00:14
θα μου πειτε βεβαια οτι ειναι τα εκατο ευρο,αλλα δεν μπορει να μειωνει ετσι το προιον το οποιο παλι θα ειχε κερδος και δεν ηξερε αν τα καταφερνω να παρω το arai:confused: :confused: :confused:

McTalas
24/06/2009, 00:16
με 330 ? περνεις arai rx7 και εισαι μια χαρα, τωρα αν δεν σου αρεσουν τα σχεδια, τα shoei εχουν καλυτερα αλλα τα θεωρω ενα σκαλι κατω απο τα arai

απλα αφιερωσε μια μερα, πιασε ολη την καλληροης και οπου βλεπεις κρανος μπες και δοκιμασε το, ολα ομως, πιασε απο της πιο χαμιλες εως τα αραι, και τοτε θα δεις πιο καθεται καλυτερα στο κεφαλισου (τιπ: προτιμησε τα κορυφαια μοντελα καθε εταιρειας)

McTalas
24/06/2009, 00:17
και κατι αλλο θεωριτηκα αφου ολα τα κρανη περνουν τις ιδιεσ προυποθεσεις ασφαλειας, σε καλυπτουν ολα εξισου (θεωρητικα παντα) οποτε ολα ιδια ειναι...

fisichella1980
24/06/2009, 06:42
Έκανα μία βόλτα χθές στα μαγαζιά εδώ της Ξάνθης και δοκίμασα κάποια κράνη.
Στο πρώτο που μπήκα ο τύπος προσπαθούσε να με πείσει ότι ένα bell που μου έδειξε των 180 ? ήταν καλύτερο απο shoei arai και δέν χρειαζόταν να δώσω περισσότερα χρήματα για να πάρω καλό κράνος...
Συνεχίζοντας τη βόλτα δοκίμασα το XR-1000 της SHOEI και το CHASER νομίζω της ARAI.Το RX-7 δέν το είχε και μου κάθησε καλύτερα το SHOEI.Αυτός μου πρότεινε και κάποια X_LITE αλλά δέν μου κάθησαν καλά στο κεφάλι καθ' οτι και ποντιακό.
Βλέπω και κάτι SUOMI στο fc-moto που τα δείχνει αρκετά καλά.
Μπορώ να πώ ότι στην πρώτη βόλτα μου μπερδεύτικα περισσότερο...

fotis3d
24/06/2009, 07:31
Εγω φιλαρακι πηρα X-Lite γιατι μου εκατσε καλυτερα στο κεφαλι . Μια χαρα κρανος ειναι και στα λεφτα του σου δινουν και υποσιαγωνο και επιρυνιο . Ενω τουλαχιστον στα Shoei πρεπει να τα παρεις extra . Παρολαυτα δες τι θα κατσει στο κεφαλι σου καλυτερα . Εμενα ας πουμε Arai δεν καθεται καλα και με χτυπανε στο κεφαλι .

nickmavros
24/06/2009, 09:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από fotis3d
..σου δινουν και υποσιαγωνο και επιρυνιο . Ενω τουλαχιστον στα Shoei πρεπει να τα παρεις extra...

Εγώ που έχω πάρει 2 SHOEI (1 xspirit k 1 xr-1000) από εξωτερικό, είχε κ υποσιάγωνο κ επιρυνιο.

Καλά όλα αυτά που λέτε για να σας κάθετε στο κεφάλι αλλά αν το κράνος δεν το δοκιμάσεις σε διαδρομή για αρκετή ώρα δε μπορείς να καταλάβεις αν σου είναι καλό.

Είχα κάποτε ένας Uvex το οποίο μετά από 2 ώρες οδήγηση με πονούσε το αυτί μου!!!!

Επίσης μην κάνεις το λάθος κ απορίψεις τις αερογραφίες. Εγώ τα ερωτεύτικα τα SHOEI, έχουν απίστευτα σχέδια... ένας φίλος μου που πήρε το μαύρο το μετάνοιωσε...

Εκτός από την ασφάλεια ενός κράνους (την οποία την θεωρώ δεδομένη ότι την έχουν όλα) παίζουν ρόλο κ άλλα πράγματα:

το βάρος
η ζελατίνα (αν θολώνει θα χρειαστείς pin lock)
η συντήρηση του (αν βγαίνουν τα εσωτερικά για πλύσιμο ή αντικατάσταση)
ο θόρυβος (πολύ σημαντικό για μένα)

Το μόνο αρνητικό που βρήκα στο SHOEI x-spirit είναι ότι έχει περισσότερο θόρυβο από ότι περίμενα. Βέβαια δεν έχω δοκιμάσει ούτε ARAI ούτε το SHOEI XR-1000 το οποίο μαλλον είναι πιο αθόρυβο.

Επίσης το υποσιάγωνο ύστερα από περίπου 1.5 χρόνου έχει σκιστεί κ θέλει αντικατάσταση...

Επίσης μην τρώτε τον παπά από τους πωλητές. Ψάξτε στο ιντερνετ κ ζητήστε γνώμες μηχανόβιων είναι πιο αντικειμενικές...

yorgos1
24/06/2009, 11:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από nickmavros
..............

το βάρος.....
.......
ο θόρυβος (πολύ σημαντικό για μένα)......
...............
Το μόνο αρνητικό που βρήκα στο SHOEI x-spirit είναι ότι έχει περισσότερο θόρυβο από ότι περίμενα. Βέβαια δεν έχω δοκιμάσει ούτε ARAI ούτε το SHOEI XR-1000 το οποίο μαλλον είναι πιο αθόρυβο.

Να το γυρίσουμε αλλιώς λίγο?

Τα καλά κράνη έχουν μικρότερο βάρος, που σημαίνει μεγαλύτερη άνεση σε ταξίδι και μεγαλύτερη ταχύτητα στην "περιστροφή" του κεφαλιού, απαραίτητο για να εντοπίζεις γρήγορα τους κινδύνους γύρο σου.

"Θόρηβος"---> Να το βαφτίσουμε ακουστική? :cool: Όσο ποιο εύκολα περνάνε οι "θόρυβοι" μέσα στο κράνος τόσο μεγαλύτερη η παθητική σου ασφάλεια και η επαφή σου με το περιβάλλον :beer:

Επίσης το κράνος που επιλέγουμε, πρέπει να είναι σφικτό στο κεφάλι μας για να μην "παίζει" όταν θα κουνάμε απότομα το κεφάλι μας :winka:

Αλήθεια, ξέρει κανένας που την έχουν την ημερομηνία παραγωγής τα κράνη αυτά αλλά και γενικά όλα τα κράνη. Κάποτε τα παλιά τα χρόνια, είχαν μια "στάμπα" πίσω και κάτω χαμηλά στο σβέρκο!

McTalas
24/06/2009, 11:22
τα αραι την εχουν στο αριστερο λουρακι ραμενη κατο αποτο ιφασμα,
για τα αλλα δεν ξερω

spyrval
24/06/2009, 11:37
Πάντως άτιμο πράγμα η εφαρμογή στα κράνη. Μετά από Arai που είχε εξαιρετική εφαρμογή στο κεφάλι μου αποφάσισα να αλλάξω μάρκα για κάτι διαφορετικό, και πήρα Shoei. Άψογη εφαρμογή και απόλυτα ευχαριστημένος....για την πρώτη μισή ώρα. Σαν να είχε χρονόμετρο και στα 30-35 λεπτά με έπιανε ξαφνικά ένας απίστευτος πονοκέφαλος που με ανάγκαζε να σταματήσω! Αργότερα είχα πρόβλημα πονοκέφαλου και με το Uvex RS, το οποίο όμως εμφανιζόταν σταδιακά μετά από κάποια ώρα. Αυτά δεν μπορείς να τα γνωρίζεις όταν τα φοράς στο μαγαζί που πας να ψωνίσεις και φυσικά εξαρτώνται από το σχήμα του κεφαλιού μας και τη φόρμα της κάθε μάρκας. Εννοείται ότι πλέον φοράω μόνο Arai.

nickmavros
25/06/2009, 09:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από yorgos1
...Τα καλά κράνη έχουν μικρότερο βάρος...

Αυτό δεν είνα απαραίτητα σωστό. Το Ιαπωνικά κ Αμερικάνικα μοντέλα έχουν πιο αυστηρό πρότυπο Snell και γιαυτό είναι 200-300γρ πιο βαριά από τα Ευρωπαικά.

Μάλλον είναι κ πιο ασφαλή...

chr1s_86
25/06/2009, 10:38
Αυτό δεν είνα απαραίτητα σωστό. Το Ιαπωνικά κ Αμερικάνικα μοντέλα έχουν πιο αυστηρό πρότυπο Snell και γιαυτό είναι 200-300γρ πιο βαριά από τα Ευρωπαικά.

Και η πλάκα είναι ότι στην Ευρώπη είναι θεωρητικά παράνομο να τα φοράς λόγω του ότι δεν έχουν την πιστοποίηση ECE... :rolleyes:

gixxerpap
25/06/2009, 11:46
να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα ....

βαρυ κράνος δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι πιο κουραστικό. κράνη 1300-1400 γραμμαριων, έχουν αποδειχθεί πολύ πιο ξεκούραστα απο άλλα των 1000 γραμμαριων, πολύ απλά γιατί είναι πιο ζυγισμένα και πιο αεροδυναμικά σχεδιασμένα.

στα καλά κράνη, θόρυβος μπορεί να σημαίνει και καλύτερος εξαερισμός. όποιος θέλει ήσυχο κράνος στο ταξίδι, φοράει ωτοασπίδες και τελειώνει το παραμύθι.

το ότι όλα τα κράνη που πωλούνται τηρούν τις ίδιες προδιαγραφές, δε σημαίνει σε καμια περίπτωση, ότι είναι το ίδιο ασφαλή. νομίζω ότι αυτό δε χρειάζεται άλλη εξήγηση....

ψάξτε να βρείτε μια τομή κράνους arai και θα καταλάβετε τι εννοούν διαφορά στη ποιότητα κατασκευής ....

fisichella1980
25/06/2009, 11:53
Kai oi otoaspides omos den einai toso volikes.
Kapoious thorivous prepei na tous akous.
Sta diodia gia paradeigma theleis na akous ti sou leei o tipos..

DUKASII
25/06/2009, 11:55
Sta diodia gia paradeigma theleis na akous ti sou leei o tipos.. :eyepop: ..

OTI SOY PE KAI TH PROHGOYMENH FORA POY ..PERASES..
NA PLHROSEIS..!!!

:rotflmao: :rotflmao: :lol:

fisichella1980
25/06/2009, 11:59
Kai an i diadromi exei ena diodio??
Den iparxei proigoumeni...

DUKASII
25/06/2009, 12:00
Kai an i diadromi exei ena diodio??
Den iparxei proigoumeni... exei tampeles file..diabase ti lene prin ftaseis sto gise..kai dose ton ovolo soy....

de milaei kan aytos sta diodia..sinithos..an soy pei kati..einai kana geias sas..kai oti k na toy apantiseis sto papari toy...

fisichella1980
25/06/2009, 12:04
Kala vgainoume ligo apo to kentriko noima.
Kalo tha itan ena kranos na einai aneto asfales athorivo aerodinamiko na mi se kourazei kai ......
Epeidi ola ayta einai diskolo na simvainoun taytoxrona se ena kranos pistevo oti prepei na vazoume proteraiotites kai opos eipes o thorivos an kai simantiko pernaei se deyteri moira se sxesi me asfaleia kai anesi..

road spirit
25/06/2009, 12:06
Sta diodia gia paradeigma theleis na akous ti sou leei o tipos..

μια χαρά ακούς με ωτοασπίδες, φιλτράρουν το στροβιλισμό και το θόρυβο που κουράζει και αφήνουν όσα πρέπει να αφήσουν (άσε που κάνουν και το κινητήρα να ακούγεται πιο μπάσος και πιο καθαρός)

fisichella1980
25/06/2009, 12:09
I alithia einai oti den dokimasa pote apla eixa tin entiposi oti den akous tipota,,,

McTalas
25/06/2009, 12:18
οσα ταξιδια εχω κανει, αλλα και πιστα με τις οτοασπιδες εισαι μια χαρα, και τους θορυβους ακους και ολα οσα πρεπει, βεβαια οταν ανοιγεις το στομα ειναι καπως περιεργα αλλα συνιθιζεται,

fisichella1980
25/06/2009, 12:28
To X-SPIRIT to exei kanenas?
Ti leei se sxesi me to XR-1000???

EVI
25/06/2009, 12:48
To X-SPIRIT to exei kanenas?
Ti leei se sxesi me to XR-1000???

υπαρχει ενα thread που ειναι οτι πρεπει για σενα διαβασε το μεχρι τελους θα σε βοηθησει

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=81191&highlight=%EA%F1%E1%ED%EF%F2+%F6%EF%F1%E1%EC%E5

εγω εχω και τα 2 κρανη που αναφερεις και οχι μονο εγω και αλλοι εχουν γραψει εκει μεσα

enjoy

:beer:

fisichella1980
25/06/2009, 12:49
Efxaristo poli...
Gia na doume..

LOUKILOUK
25/06/2009, 16:25
Και οι 2 μαρκες τις οποιες ανεφερες αρχικα ειναι προφανως οι κορυφαιες και σιγουρα οτι και αν διαλεξεις θα εχεις ενα πολυ καλο κρανος...Απο εκει και περα σιγουρα πρεπει να δεις ποιο σου καθεται καλυτερα στο κεφαλι αλλα και μερικες διαφορες στις λεπτομεριες. στο RX-7 πχ που εχω βγαινουν τα μαξιλαρακια ολα πλενονται και ξαναφοριουνται ή απλα αλλαζονται με καινουρια...Ποιοτικες διαφορες στο εσωτερικο υλικο επενδυσης επισης ειναι κατι που πρεπει να τσεκαρεις, το βαρος δεν εχει τοση σημασια οσο το ζυγισμα του κρανους...Σημασια εχει επισης και το τι μηχανη οδηγας...αν προκειται για κανα γληγορο που το τρεχεις κιολας, θες κατι πραγματικα αξιολογο...μην τσιγγουνευτεις...Αν και απο το διαδικτυο μπορεις να κανεις πολυ συμφερουσα αγορα αρκει να εισαι προσεκτικος και σιγουρος για το νουμερο...
Συνηθως στα καλα κρανοι η διαφορα στην τιμη δεν εχει να κανει με την ασφαλεια που ετσι και αλλιως ειναι κορυφαια αλλα με την ανεση, την ποιοτητα και τα υλικα του εσωτερικου του κρανους , το συστημα εξαερισμου, την βαφη και τα σχεδια...
Παντως η arai, που επιλεγουν οι περισσοτεροι αγωνιζομενοι και εκεινη τους τα χορηγει..., τους δινει τα ιδια κρανοι με αυτα που πουλαει και στα μαγαζια...νομιζω και η shoei κανει το ιδιο, για τις υπολοιπες εταιριες (AGV, NOLAN, SHARK) δεν το γνωριζω ουτε και το νομιζω...
καλες αγορες και ελπιζω να το φορας παντα οτι και αν διαλεξεις :wave2:

Tomahawk
01/07/2009, 14:13
Δε τίθεται θέμα σύγκρισης σε αυτές τις τιμές και αυτές τις μάρκες!
Όχι βέβαια πως έχω κόλλημα με τις επωνυμίες, άνετα θα έπαιρνα Shark, Lazer, Uvex κλπ

Εννοείται πως θα αγοράσεις απο το εξωτερικό έτσι?
πχ. gearchangeonline

TOLISTOLAROS
01/07/2009, 15:01

Δεν ισχύει κάτι τέτοιο...
Ίσα ίσα το πρότυπο Snell θεωρείται από πολλούς λίγο offside ακριβώς επειδή απαιτεί ιδιαίτερα άκαμπτα κράνη τα οποία δεν απορροφούν την κινητική ενέργεια όσο άλλα πιο "μαλακά"

fisichella1980
02/07/2009, 06:50
Απο το διαδίκτυο θα αγοράσω ναι..
Από το λίγο που τα δοκίμασα σε ένα μαγαζί προσανατολίζομαι για το XR-1000 η X-SPIRIT.
ΗShoei μου κάθησε λίγο καλύτερα απο την Arai.

Tomahawk
02/07/2009, 13:21
Εδώ είσαι! (http://www.gearchangeonline.com/product_list.php?id=166)

:winka:

chrisfz1
02/07/2009, 14:38
φιλε fishichela,

και τα 2 κρανη ειναι κορυφαια οσον αφορα τη ποιοτητα και τις προδιαγραφες ασφαλειας.
τα εχω δικομασει και τα 2. θεωρω ομως οτι τα shoei ειναι λιγοτερο θορυβωδη!! και ενδεικνυνται για πιο τουριστικη χρηση, αλλα και σε αγωνιστικη χρηση ειναι πολυ καλα!! προσωπικα θα επαιρνα shoei, λογω του θορυβου του χαμηλοτερου κοστους και της μεγαλυτερης ποικιλιας σε χαμηλο κοστος.!!

ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΦΟΡΑΣ ΠΑΝΤΑ!!!!!!!!!! ΚΑΛΕΣ ΒΟΛΤΕΣ

pilotos_xtreme
02/07/2009, 17:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από McTalas
με 330 ? περνεις arai rx7 και εισαι μια χαρα, τωρα αν δεν σου αρεσουν τα σχεδια, τα shoei εχουν καλυτερα αλλα τα θεωρω ενα σκαλι κατω απο τα arai

απλα αφιερωσε μια μερα, πιασε ολη την καλληροης και οπου βλεπεις κρανος μπες και δοκιμασε το, ολα ομως, πιασε απο της πιο χαμιλες εως τα αραι, και τοτε θα δεις πιο καθεται καλυτερα στο κεφαλισου (τιπ: προτιμησε τα κορυφαια μοντελα καθε εταιρειας)

+600 αυτο εκανα κ γω αλλα επειδη μου φανηκαν αρκετα ακριβα τη τσεπη μου επελεξα ena ogk ff4το οποιο αποδειχθηκε αρκετα καλο. μη κολας στις μαρκες οπως σου πανε. απλα κοιταξε να μην εχει αυτια αμα σε ενοχλει ο θορυβος (γινετε ενοχλιτικος πανω απο τα 180κμ/H)

blueangel
02/07/2009, 17:56

Δίνεις λίγα παραπάνω και παίρνεις Shuberth φίλε:smilea: Η σειρά S1 και τα νεότερα pro είναι μακράν ό,τι καλύτερο υπάρχει σε αεροδυναμική,αισθητική και ακουστική!!!:beer: :beer: