Σύνδεση

View Full Version : Αλλαγη αντιψυκτικου σε Vstrom 650

2c-rover
16/06/2009, 10:44
Θελω να αλλαξω το παλιο αντιψυκτικο και σκεφτομαι το κατω κολαρο του ψυγειου. Μπορει κανεις να μου πει αν ειναι το σωστο σημειο;
Ευχαριστω

OldMan
16/06/2009, 13:46
Όχι, γιατί δεν θα αλλάξεις το υγρό που βρίσκεται μέσα στα χιτώνια...

(και έχω μια υποψία ότι δεν ξέρεις πως ακριβώς να κάνεις την εξαέρωση..) :wave2:

MARKOS-V
16/06/2009, 17:06
και πως θα αδιασουμε το νερο του ψυγειου και αυτο που ειναι στους κυλινδρους;ισως απο την αντλια νερου αφου ειναι το μοναδικο χαμηλοτερο σημειο;μαλλον

tasos 2
16/06/2009, 18:05
Θα σου πω οπως το έκανα εγώ(πιστεύω να είναι οκ άμα θές το κάνεις) λοιπόν βγάζεις το κολάρο που είναι στο χαμηλό σημείο του ψυγείου αλλά απ'τη μεριά της αντλίας αφου έχεις βγάλει τάπες απο το παγούρι καί το ψυγείο το αφήνεις να αδειάσει (θα βγάλει παραφλού καί από το ψυγείο αλλά πιο πολύ απο την αντλια) θα λερώσεις το μοτέρ αλλά δέν πειράζει(μη φοβάσαι:nono: καθαρίζει) μετά αφού έχει βγάλει ότι είναι το βάζεις το κολάρο ,γεμίζεις το ψυγείο μέχρι πάνω γεμίζεις καί το παγούρι πάρα πάνω από το δείκτη τα ταπώνεις καί βάζεις μπροστά ,περιμένεις να ζεσταθεί αρκετά (το νού σου να δουλεψει τό βεντιλατέρ)καί ενώ δουλεύει καί είναι ζεστό αρκετά πάς στην αντλία έχει κάτι βίδες γύρο γύρο 8ακι καί μία 10 στο κέντρο σχεδον φάτσα ξεχωρίζει μαύρη την ξεβιδώνεις λίγο με προσοχή (μην καείς) θα πετάξει αέρα καί παραφλού το κάνεις για 5-6 δευτερόλεπτα καί την σφίγγεις πάλι καί είναι οκ . Τσεκάρεις το βεντιλατέρ να δουλεύει στη σωστή θερμοκρασία (είναι το βασικότερο) καί το παγούρι την άλλη μέρα, πρέπει να κρυώσει καλά, καί άμα χρειαστή συμπληρώνεις παραφλού.Νομίζω καλά τα είπα

painterakis
16/06/2009, 18:23
ξεβιδωνεις τη βιδα που σου διχνω και ολα τα υγρα απο το ψυγειο,κολαρο και δοχειακι την κανουν...

166226

tasos 2
16/06/2009, 18:29
Αυτή είναι για την εξαέρωση.

painterakis
16/06/2009, 18:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από tasos 2
Αυτή είναι για την εξαέρωση.
πριν μια εβδομαδα που εκανα ρυθμιση στις βαλβιδες και επρεπε να βγει το ψυγειο,ο μηχανικος απο εκει το στραγγισε.

tasos 2
16/06/2009, 19:04
Ναί οκ αλλά απο εκεί κάνεις καί εξαέρωση.

2c-rover
16/06/2009, 22:33
Ενταξει, παιδια, καταλαβα. Εχω αλλαξει πολλες φορές παραφλου στο αυτοκινητο. Η διαδικασια ειναι ιδια, αλλά ηθελα να σιγουρευτω για το σημειο εξαγωγης του του υγρου και το σημειο εξαερωσης.
Ευχαριστω πολυ. :beer:

2c-rover
21/06/2009, 21:34
Τελικα, σημερα ασχοληθηκα με το σερβις των 12χχ που περιλαμβανει και την αλλαγη του αντιψυκτικου. Φιλε tasos 2, πολυτιμη η βοήθειά σου, καθως και του painterakis που σηκωθηκε, τραβηξε φωτο και την ποσταρισε για να μου δειξει τη βιδα της εξαερωσης.
Ολα ok.
Αλλη μια φορά ευχαριστω.

al_tzamp
22/06/2009, 23:08
ρε παιδια μην παιδέυεστε...

στο maintainance manual του v-strom λεει αναλυτικα την διαδικασια! :-)