PDA

View Full Version : schuberth S1 pro

vstromgr
16/06/2009, 13:33
καλησπέρα κύριοι
έχει κανείς το κράνος του τίτλου?
αντιμετωπίζω σοβαρό πρόβλημα με τη ζελατίνα (στο σκοτάδι τα βλέπω διπλά με κάθε μάτι= τριπλά) και θα βοηθούσε μια γνώμη ιδιοκτήτη
thanx

NikosR
16/06/2009, 13:37
Εκτός κι αν πάσχεις από κάποια οφθαλμική ασθένεια, να πάς να κοιτάξεις την ζελατίνα. Δεν είναι φυσιολογικό. Εχεις βάλει pinlock? Μπάς και δεν το χεις βάλει σωστά?

Εχω το παλιό S1 αλλά με ζελατίνα του καινούργιου.

Orfeus
16/06/2009, 13:41
ετυχες σε προβληματικη ζελατινα....να απαιτησεις αντικατασταση.Το παλιο S1 ειχε αυτο το θεμα.

NikosR
16/06/2009, 13:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από Orfeus
ετυχες σε προβληματικη ζελατινα....να απαιτησεις αντικατασταση.Το παλιο S1 ειχε αυτο το θεμα.

Ουτε αυτό το έχω συναντήσει στα 2.5 χρόνια που 'χω το παλιο.

Orfeus
16/06/2009, 21:10
ετυχες....δεν ειναι λιγοι που απο τις διαθλασεις το βραδυ δεν εβλεπαν τπτ.

vstromgr
17/06/2009, 06:40
ΝΙΚΟΣR

Λογικό αυτό με την οφθαλμική ασθένεια αλλά και η φωτογραφική μηχανη το πιάνει οπότε..
με το pinlock οπως το φορουσε στο κουτί κάνει χειρότερες διαθλάσεις, χωρίς το πινλοκ όπως το φοράω τώρα πάλι κάνει!

ORFEA
ειχα το παλιό Σ1 και δεν είχε κανένα πρόβλημα

vstromgr
17/06/2009, 06:44
μια φωτεινή πηγή με πινλοκ

166249

vstromgr
17/06/2009, 06:45
μια φωτεινή πηγή χωρίς πινλοκ

166250

vstromgr
17/06/2009, 06:51
φαντασου τι γίνεται σε δρόμο με 10 headlights και 10 tailights και κανένα φανάρι κτλ κτλ.
είναι κουραστικό και να σημειωθέι το εξής.

στις φωτο φαινεται ότι αντιλαμβάνεται ο 1 φακός της καμερας με 2 μάτια τα ειδωλα είναι διπλά

ΔΗλαδή όταν κοιτάζω πχ το πράσινο led neutral στα όργανα σε σκοτεινο περιβάλλον εκτός απο το ίδιο βλέπω ακόμη 2 πρασινα Ν πιο αχνα δεξια και αριστερά αυτού αν κλείσω το δεξί μάτι εξαφανίζεται το δεξί έχτρα είδωλο, αν κλεισω το αριστερο εξαφανιζεται το αριστερο....

(για να προλάβω κάποιον χιουμορίστα αν κλεισω και τα δυο εξαφανίζονται όλα αλλά δε με βολεύει στο οδήγημα)

ΚΑΝΕΝΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕ S1 PRO?

Orfeus
17/06/2009, 15:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από vstromgr
ΝΙΚΟΣR

Λογικό αυτό με την οφθαλμική ασθένεια αλλά και η φωτογραφική μηχανη το πιάνει οπότε..
με το pinlock οπως το φορουσε στο κουτί κάνει χειρότερες διαθλάσεις, χωρίς το πινλοκ όπως το φοράω τώρα πάλι κάνει!

ORFEA
ειχα το παλιό Σ1 και δεν είχε κανένα πρόβλημα
παιδια φιλος γυρισε 3 φορες τη ζελατινα στην Ηλιοφιλ γιατι στο παλιο S1 η διαθλαση που γινοταν σε φως φρενων απο προπορευομενα οχηματα τον εκαναν να μη βλεπει τπτ.Κ σε καταστημα στην Καλλιθεα που πουλα schuberth εχω βρει κατοχους s1 με παρομοια προβληματα.Στο καινουριο δεν εχει ακουστει κατι τετοιο.Κ μαλιστα ηθελα πολυ να παρω ενα S1 pro αλλα δυστυχως ειναι αποπνικτικο...τεσπα

NikosR
17/06/2009, 15:15
Εχεις δίκιο, όσο καλά είναι το χειμώνα και για ταξίδι τόσο χάλια είναι το καλοκαίρι.

Σχετικά με τη ζελατίνα του φίλου, θα πρέπει να την πάει / στείλει πίσω (μαζί με τις φωτό ακόμα καλύτερα).

vstromgr
17/06/2009, 20:58
A K O Y S T E K I A Y TO

επειδή το πήρα απο έξω λέω την πάτησα και δεν έχω εγγύηση......αλλά λέω δεν στελνω μαιλ στη μαμα εταιρεία??
και μου απαντουν και τουσ εξηγω ΚΑΙ μου λεν πειτε τη διεύθυνσή σας να σας στειλουμε ΜΙΑ ΖΕΛΑΤΙΝΑ
και δεν ζηταν ουτε την παλια πισω....

φοβεροί οι τύποι ...χαίρομαι ....ερχεται τωρα η ζελατινα με μηδενικο τιμολογιο γελάν και τα αυτιά μου.................. και πριν καν την περασω στο κράνος πριν βγάλω την προστατευτική διαφάνεια του πινλοκ βλέπω τα ιδια μαμημενα διπλά είδωλα..

μου έπεσαν τα αφτιά εντελώς ....ουτε καν εβαλα την καινουργια

θα κοιτάω στα φανάρια να βρω κανένα με σ1 να μιλησω με κανενα χρηστη ..

Για να το δούμε θετικά το κράνος είνια καταπληκτικό κατα τη γνώμη μου ανώτερο όλων κάνει τέλεια στο κεφάλι μου (όταν στα πολυ καλα arai kai shoei βρισκει το σαγόνι μου) αλλά για τη οδηγημα με φως

για τη νύχτα με αυτή τη ζελατίνα θα έπρεπε να μην χρησιμοποιήται (απορώ οι γερμανοι τεστ δεν κάνουνε).....ειδικα πολλά χιλιόμετρα σε επαρχιακο δρομο είναι τελειο για ζάλη

NikosR
17/06/2009, 21:06
Φίλε με προβλημάτισες και μόλις εβαλα το κρανος και κοιταγα φωτάκια... Πρόβλημα δε βλέπω. Αν κρατήσω τη ζελατίνα στραβά μπροστά στα μάτια μου υπό κάποιες γωνίες τότε βλέπω κάποια πολύ αμυδρά διπλά είδωλα. Οταν την έχω κανονικά φορεμένη τίποτα....εκτος από κάτι πολύ αχνο στις ακρες... Τις προάλλες την πήρα από την Ηλιοφίλ και εγρφε πάνω για S1/S1 Pro. Pinlock δεν είχε πάνω, μόνο τα pins για να φορεθεί το pinlock.

Μήπως έχεις κάνα πρόβλημα με το μάτι που σε συνδυασμο με το πολύ αχνό αυτό φαινόμενο γίνεται για σένα πολύ ενοχλητικό?

Προφανώς το θέμα δεν το έχεις μόνο εσύ, γιατι βρήκα αυτό http://www.biker.ie/forum/showthread.php?t=63343

Τι να πώ, εμένα δε με ενοχλεί. Εχω χρόνια αυτό το κράνος και δεν έχω άλλο να δοκιμάσω να δώ αν κάνει παρόμοιο φαινόμενο.

Πιστεύω πώς όλα οφείλονται στο ότι η ζελατίνα νομίζω πως είναι διπλή, με αποτέλεσμα νε υπάρχουν κάποιες εσωτερικές ανακλάσεις υπό κάποιες γωνίες.

vstromgr
17/06/2009, 23:01
νικόλα αυτά που βλέπεις στις φωτο σου φαινονται μη ενοχλητικά ?
γιατι τις φωτο τις τραβηξε καμερα και οχι το πιθανά "προβληματικό" μάτι μου
αν μου δώσεις το μαιλ σου να σου στειλω και ενα βιντεακι 5 δευτερολ που τραβηξα μεσα απο τη ζελατινα να δεις να μου πεις ..

και οι δυο ζελατινες μου γραφουν Ε13 0106/01 schuberth S1/R1

αν εσενα γραφουν κατι άλλο να πάρω απο τις άλλες.. :)

NikosR
18/06/2009, 07:25
Αν πάρω και εγώ φωτό με τη ζελατίνα υπό γωνια κάτι θα δείξει είμαι σίγουρος. Το θέμα είναι πώς δεν έχω παρατηρήσει καμμιά ενόχληση εγώ προσωπικά. Αυτό λέω μόνο. Δεν αμφισβητώ το πρόβλημά σου, και τείνω να πιστέψω πώς ειναι εγγενές σε αυτές τις ζελατίνες αρα μη ψάχνεις για άλλη ζελατίνα. Δοκίμασε και την καινούργια κανονικά μήπως δείς κάποια βελτίωση και αυτό είναι. Αλλους τους ενοχλεί ιδιαίτερα και άλλους καθόλου.

:wave2:

vstromgr
18/06/2009, 08:34
νικο

αν θες πες μου τι γραφει η ζελατινα σου.

οταν λες υπο γωνία ...μας ενδιαφέρει τι δειχνει απο τη θέση ματιού ετσι ειναι .. τα μάτια μου είναι στη σωστή θέση :)

δες αυτο το βιντεακι

http://rapidshare.com/files/245808642/stef1.AVI.html

NikosR
18/06/2009, 09:41
0106/01 Schuberth S1/R1.

Υπό γωνία εννοώ στις ακρες και ακόμα περισσότερο αν η ζελατίνα δεν είναι στη θέση της.

Σου είπα, ειναι 99.9% εσωτερικές ανακλάσεις γιατι η ζελατίνα πιστεύω πώς είναι διπλή. Αν έχεις στο σπίτι σου διπλά τζάμια, θα δείς το ίδιο φαινόμενο υπο κάποιες γωνίες. Απο εκεί και πέρα ο βαθμός της ενόχλησης σαφώς και εξαρτάται από την όραση του καθενός.

Επαναλαμβανόμαστε.

vstromgr
18/06/2009, 12:44
αχ τα εχω πάρει και εσυ δεν μου φταις νικο καθόλου..

συμφωνω με το αίτιο που λές τη διπλή ζελατίνα αλλά τι να το κάνω
500€ κράνος δεν θα έπρεπε να είχε καλυτερη ζελατίνα ?
Με κράνος του κ*λου πιθανώς να βλέπεις καλύτερα το βράδυ.

Επίσης αν κάποιος που δει το βιντεο και τις φωτο και δεν ενοχληται...τα θερμα μου συγχαρητήρια

να είμαστε καλα
και όρθιοι

NikosR
18/06/2009, 13:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από vstromgr

δεν ενοχληται...τα θερμα μου συγχαρητήρια

Δεν ενοχλουμαι, όχι από τις φωτό, από τη ζελατίνα, αρα ευχαριστώ για τα συγχαρητήρια :beer:

vstromgr
18/06/2009, 13:07
:beer:

cptm
18/06/2009, 13:32
Και εγώ σαν κάτοχος του S1 με τη ζελατίνα 0106 S1/R1 δεν έχω κάποιο πρόβλημα με αντανακλάσεις. Το μόνο πρόβλημα που είχε η ζελατίνα ήταν ότι ξεφλούδισε εσωτερικά και αλλάχτηκε στην εγγύηση από την αντιπροσωπία.

NikosR
18/06/2009, 13:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από cptm
Και εγώ σαν κάτοχος του S1 με τη ζελατίνα 0106 S1/R1 δεν έχω κάποιο πρόβλημα με αντανακλάσεις. Το μόνο πρόβλημα που είχε η ζελατίνα ήταν ότι ξεφλούδισε εσωτερικά και αλλάχτηκε στην εγγύηση από την αντιπροσωπία.

Πιθανόν να είναι η παλιά του S1 που είχε ενσωματωμένο αντιθαμβωτικό φίλμ αντί pinlock. Μιλάμε για την καινούργια χωρίς ενσωματωμένο αντιθαμβωτικό.

blueangel
18/06/2009, 13:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από NikosR
Πιθανόν να είναι η παλιά του S1 που είχε ενσωματωμένο αντιθαμβωτικό φίλμ αντί pinlock. Μιλάμε για την καινούργια χωρίς ενσωματωμένο αντιθαμβωτικό.

Δεν παίζει παίδες δυστυχώς όσο γαμάτα από αεροδυναμική και ακουστική είναι τα schuberth άλλο τόσο για τα μπάζα είναι όσον αφορά την ποιότητα της ζελατίνας:mad: Είμαι και γώ κάτοχος του S1 pro τώρα και παλαιότερα του απλού S1.
Στο τωρινό μου κράνος δεν είναι τόσο χάλια η κατάσταση όσο πρίν αλλά δυστυχώς υπάρχουν φορές που οι αντανακλάσεις είναι εμφανείς!!!
Απλά εγώ τουλάχιστον το'χω συνηθίσει και δεν του δίνω πλέον σημασία...:sick:

cptm
18/06/2009, 13:49
Έχεις δίκιο, δεν έχει pin lock αλλά αντιθαμπωτική επίστρωση η οποία όμως κάνει πολύ καλή δουλειά. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα με θάμπωμα (χειμώνα με κρύο και βροχή).

NikosR
18/06/2009, 13:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από cptm
Έχεις δίκιο, δεν έχει pin lock αλλά αντιθαμπωτική επίστρωση η οποία όμως κάνει πολύ καλή δουλειά. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα με θάμπωμα (χειμώνα με κρύο και βροχή).

Συμφωνώ. Το pinlock και μανούρα είναι να το βάλεις σωστά και ενοχλεί πολλές φορές στο οπτικό πεδίο. Το μόνο πρόβλημα με το ενσωματωμένο αντιθαμβωτικό ήταν πώς ήταν πολύ ευαίσθητο και ήθελε προσεχτικό καθάρισμα. Με πολύ νερό μαλάκωνε και ξεφτυλιζότανε.

cptm
18/06/2009, 14:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από NikosR
Συμφωνώ. Το pinlock και μανούρα είναι να το βάλεις σωστά και ενοχλεί πολλές φορές στο οπτικό πεδίο. Το μόνο πρόβλημα με το ενσωματωμένο αντιθαμβωτικό ήταν πώς ήταν πολύ ευαίσθητο και ήθελε προσεχτικό καθάρισμα. Με πολύ νερό μαλάκωνε και ξεφτυλιζότανε.

Με τη μαμά ζελατίνα υπήρχε κάποιο θέμα και ξεφλούδιζε πολύ εύκολα. Με την άλλη που μου άλλαξαν στην εγγύηση δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με ξεφλούδισμα και ας μην την προσέχω και ιδιαίτερα.

NikosR
18/06/2009, 14:07
Δυστυχώς αυτές καταργήθηκαν.

vstromgr
18/06/2009, 22:29
σοβαρά καταργήθηκαν??
η ελπίδα μου ήταν να βρω να αγοράσω μια απο παλιό σ1...
στο καλό

ισως παρω και ενα δευτερο κράνος τοτε..
ξέρετε καμιά άλλη μαρκα με παρόμοιο σουλουπι με σ1? (για κεφάλες) (πχ αραι shoei den moy kanoun)