PDA

View Full Version : Τι πρεπει να διαλέξω;;

yendai
17/06/2009, 10:32
Γεια σας, ειναι το πρωτο μου θεμα αυτο και θα ηθελα να κανω μια ερωτηση καθοτι ειμαι ασχετος με το θεμα περι μηχανων.

Παντα μου αρεσαν οι μηχανες, ομως δεδομένων των καταστασεων δεν χρειάστηκε ποτε να οδηγησω μηχανη(πλην μιας φορας για κανα 20λεπτο-σκουτερακι, μονογκαζο), αφου ειχα στην διάθεσή μου αυτοκίνητο.
Τωρα τελευταια ομως μου εχει καρφωθεί η ιδεα για την χρηση μιας μηχανης-μοτοσυκλέτας.

Το ερωτημα που θετω ειναι το εξης:
Ειμαι 25 ετων, γυρω στο 1.73 με κανονικη-λεπτη σωματική διάπλαση, οχι πολύ μυωδης.
Μου αρέσει το kawasaki ninja 250r αλλα δεν ξερω αν πρεπει να κοιταξω κατι πιο πολύ στα κιλά μου, ή αν θα μπορω να κουμανταρω μια τετοια μηχανη. Ακομα η σταση του σωματος σε μια τετοια μηχανη ειναι κουραστική;ετσι εχω ακουσει, και καποιοι ποναει η κοιλια-θωρακας αν ακουμπουν στο ντεποζιτο;δεν ξερω απλα ρωταω. ή θα ηταν καλύτερα να παρω μια 250 χοντα ή γιαμαχα(yamaha) ή κατι σε bandit;

Επειδη διαβασα μερικά άρθρα περί πτωσεων των αρχάριων, ηθελα ακομα να μου πείτε αν οι πτωσεις αυτες ειναι πανάκεια(δηλαδή σιγουρα θα φάω; )ή απλα οι πιο πολλοί εχουν φαει και απο μια;
Διοτι εχω ακουσει και περιπτωσεις ανθρώπων που δεν εχουν πεσει ποτε, και αν επεσαν εγινε μετα απο 20 χρονια απο κατι λαδια. Δεν θελω να πηγαινω σαν σιφουνας, απλα μου αρεσει η ιδεα της μηχανης, αναγνωρίζοντας τους κινδυνους που εγκυμονει.
Ευχαριστω εκ των προτερων

DUKASII
17/06/2009, 10:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από yendai
Γεια σας, ειναι το πρωτο μου θεμα αυτο και θα ηθελα να κανω μια ερωτηση καθοτι ειμαι ασχετος με το θεμα περι μηχανων.

Παντα μου αρεσαν οι μηχανες, ομως δεδομένων των καταστασεων δεν χρειάστηκε ποτε να οδηγησω μηχανη(πλην μιας φορας για κανα 20λεπτο-σκουτερακι, μονογκαζο), αφου ειχα στην διάθεσή μου αυτοκίνητο.
Τωρα τελευταια ομως μου εχει καρφωθεί η ιδεα για την χρηση μιας μηχανης-μοτοσυκλέτας.

Το ερωτημα που θετω ειναι το εξης:
Ειμαι 25 ετων, γυρω στο 1.73 με κανονικη-λεπτη σωματική διάπλαση, οχι πολύ μυωδης.
Μου αρέσει το kawasaki ninja 250r αλλα δεν ξερω αν πρεπει να κοιταξω κατι πιο πολύ στα κιλά μου, ή αν θα μπορω να κουμανταρω μια τετοια μηχανη. Ακομα η σταση του σωματος σε μια τετοια μηχανη ειναι κουραστική;ετσι εχω ακουσει, και καποιοι ποναει η κοιλια-θωρακας αν ακουμπουν στο ντεποζιτο;δεν ξερω απλα ρωταω. ή θα ηταν καλύτερα να παρω μια 250 χοντα ή γιαμαχα(yamaha) ή κατι σε bandit;

Επειδη διαβασα μερικά άρθρα περί πτωσεων των αρχάριων, ηθελα ακομα να μου πείτε αν οι πτωσεις αυτες ειναι πανάκεια(δηλαδή σιγουρα θα φάω; )ή απλα οι πιο πολλοί εχουν φαει και απο μια;
Διοτι εχω ακουσει και περιπτωσεις ανθρώπων που δεν εχουν πεσει ποτε, και αν επεσαν εγινε μετα απο 20 χρονια απο κατι λαδια. Δεν θελω να πηγαινω σαν σιφουνας, απλα μου αρεσει η ιδεα της μηχανης, αναγνωρίζοντας τους κινδυνους που εγκυμονει.
Ευχαριστω εκ των προτερων

αν παρεις μοτο..ΘΑ ΠΕΣΕΙΣ.
ΑΝ ΠΑΡΕΙΣ ΣΤΡΙΤ....ΔΕ ΘΑ ΑΚΟΥΜΠΑΣ ΤΟ ΝΤΕΠΟΖΙΤΟ ΜΕ ΤΗ ΚΟΙΛΙΑ ΣΟΥ..Η ΜΕ ΤΟ ΘΩΡΑΚΑ..ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙΣ ΣΙΓΟΥΡΑ..Η ΣΕ ΥΠΝΟ..Η ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ.
αν δεν εχεις ιδεα απο μοτο...παρε κανα εντουρακι 250 για αρχη και μεταχειρισμενο γιατι θα το κανεις κωλος.

αλλα πριν παρεις οτιδηποτε σε 2 τροχους..θα παρεις οτι υπαρχει απο εξοπλισμο (κρανη μποτες γαντια μπουφαν με προστατευτικα) ωστε να μαθεις με ασφαλεια και χωρις τραυματισμους σε ενδεχομενες πτωσεις.

επισης απο τη πρωτη στιγμη που θα ξεκινησεις να οδηγας..θα εχεις στο νου σου..οτι ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝΕ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ..ΚΑΙ ΘΑ ΟΔΗΓΕΙΣ ΑΝΑΛΟΓΑ.

yendai
17/06/2009, 10:44
Δεν διαφωνώ, απλά δεν μου αρέσουν οι εντούρο.θέλω κατι πιο στριτ.ή λιγοτερο οφ ρόουντ στυλ.
Κυρίως για πόλη.
ειμαι γυρω στα 55 κιλά.τί μηχανη θα ταιριαζε στα κυβικά μου;δεν μου αρεσουν οι μηχανες τυπου μοτο κρος καθόλου.

Kotsis23
17/06/2009, 10:54
Γεια σου φιλε μου και καλοσορισες στιν παρεα μας.Επειδη τελευτεα ψαχτικα σε αυτο το θεμα εχω να σου πω τα εξης.Εγω ειμαι 20 χρονον και 1.87 ιψοσ.Στο ninja που πηγα και δοκιμασα μου ερχοταν ισα ισα και ηταν ανετο λογο τις αρκετα ψηλης του θεσης οδηγησης.Λογο του βαρους σου δεν ξερω αν θα εχεισ καποιο προβλημα αλλα κανε εναν κοπο να πας να το δοκιμασεις πος σου καθετε σε μια αντιπροσοπια.
Ενναλακτικες λυσεις : cbf 250 ybr 250
Επησης εμενα μου ειχαν προτεινει εδω περα και το cb400sf αρκετα ευκολοδηγητο με αρκετη δυναμη ποθ μπορει καποιοσ αρχαριοσ να τιν χειριστει,αρκετα οικονομικο και χωρις πλαστικα σε θεμα πτωσης.

Ayta apo mena!

:wave2:

yendai
17/06/2009, 11:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από Kotsis23
Γεια σου φιλε μου και καλοσορισες στιν παρεα μας.Επειδη τελευτεα ψαχτικα σε αυτο το θεμα εχω να σου πω τα εξης.Εγω ειμαι 20 χρονον και 1.87 ιψοσ.Στο ninja που πηγα και δοκιμασα μου ερχοταν ισα ισα και ηταν ανετο λογο τις αρκετα ψηλης του θεσης οδηγησης.Λογο του βαρους σου δεν ξερω αν θα εχεισ καποιο προβλημα αλλα κανε εναν κοπο να πας να το δοκιμασεις πος σου καθετε σε μια αντιπροσοπια.
Ενναλακτικες λυσεις : cbf 250 ybr 250
Επησης εμενα μου ειχαν προτεινει εδω περα και το cb400sf αρκετα ευκολοδηγητο με αρκετη δυναμη ποθ μπορει καποιοσ αρχαριοσ να τιν χειριστει,αρκετα οικονομικο και χωρις πλαστικα σε θεμα πτωσης.

Ayta apo mena!

:wave2:
Οι εναλλακτικες που έθεσες είναι αρκετά καλές
Μαλλον απο αυτες πιο πολύ η Yamaha μου αρεσει αν και μοιαζουν ιδιες.
Τωρα κατι ακομα μιας και το θυμηθηκα.
Απο άποψη κόστους-συντήρησης ποια εταιρια ειναι πιο καλή;κατι σαν την αντιστοιχη toyota ας πουμε;πιο αξιόπιστη;

:winka:

Επίσης εχω ακουσει οτι το kawasaki ninja 250r ζεσταινεται ευκολα ισχύει ή απλα ενοχλει μερικους το οτι ειναι μια μηχανη και απλα ζεσταινεται σαν αυτη του αυτοκινητου;

Kotsis23
17/06/2009, 13:35
Εγω τα καλυτερα τα εχω ακουσει για την Honda.Δυνατα μοτερια δεν σπανε δεν χαλανε απο οτι εχω ακουσει ε,μη σε παρω στο λαιμο μου.Cbf250 nomizw χαμιλοτερη καταναλωση απο ninja pou exei 5-7litra/100km

idi
17/06/2009, 13:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από Kotsis23
Εγω τα καλυτερα τα εχω ακουσει για την Honda.Δυνατα μοτερια δεν σπανε δεν χαλανε απο οτι εχω ακουσει ε,μη σε παρω στο λαιμο μου.Cbf250 nomizw χαμιλοτερη καταναλωση απο ninja pou exei 5-7litra/100km

honda 250cc-----> made in brazil (γουαταμελα, ινδια η κατι τετοιο)....

Kotsis23
17/06/2009, 13:56
ninja 250r---> made in taiwan i kati tetoio kai? :rotflmao:

ilias s.m.
17/06/2009, 14:00
φιλε τι ninjaκι ειναι εξαιρετικη περιπτωση για αρχαριο.
ειναι ελαφρι,ευελικτο μεσα στην πολη,δεν πολυκαιει,εχει συμπεριφορα μεγαλης μηχανης και εχει ικανοποιητικο γκαζι για τα κυβικα του.:wave2:

Tpap
17/06/2009, 14:26
Γειά σου φιλαράκι και καλώς ήλθες.

η διαδικασία που ΠΡΕΠΕΙ να ακολουθήσεις είναι η εξής:

παπί --> 250 --> 600--> 1000 --> +οο

η μόνη διαφοροποίηση που μπορείς να κάνεις στην παραπάνω σκάλα, είναι να μην πουλήσεις το πρώτο σκαλοπάτι (παπί) ανεβαίνοντας, αν ζείς σε μεγάλη πόλη.

Επίσης να σου εφιστήσω την προσοχή μιάς και αυτά (παπί-250) -εφ'όσον είναι και τα πρώτα σου βήματα- είναι και τα πιό δύκολα...

με το καλό και καλά χλμ...:wave2: :beer:

yendai
17/06/2009, 15:22
ναι ζω σε μεγαλη πολη, την πιο μεγαλη της Ελλαδας.στην μικρη Ελλαδα, την Αθήνα. Δυστυχως ετσι ειναι τα πραγματα.
Το cbf250 ειναι ωραιο αν και προτιμω την yamaha ybr250, εχει εναν πιο γλυκό και αεροδυναμικό τόνο.
Η yamaha σαν εταιρια ειναι ακριβή απο αποψη κοστους συντηρησης και ζημιών;
Διοτι ενταξει ξερω και απο τα αμαξια οτι η honda ειναι καλή εταιρια αλλα στις μηχανες;

Τελικά η επιλογή σε bandit κανει;
Επισης αν γινεται να μου πειτε αν παιζει ρολο ο σωματοτυπος σε καθε μηχανη γιατι οπως ανεφερα 1.73 και 55 κιλα, δεν ειμαι και Ηρακλής.

Επισης αν θελω να παρω και "μικρα" μπαγκαζια μαζι μου, να υποθεσω μεταξυ νιντζακι και ybr250 ή cbf250 μαλλον το νιντζακι απορρίπτεται ε;

Gandalf dr685sm
17/06/2009, 16:10
- Κριτήριο 1... τι είδους μετακινήσεις θα κάνεις με το μηχανάκι που θές.
- Κριτήριο 2... Οικονομική κατάσταση.. περισσότερα κυβικά , περισσότερα έξοδα συντήρησης.
- Κριτήριο 3...τι σε "φτιάχνει" αισθητικά και οδηγικά. Συνήθως αυτό το κριτήριο υπερκαλύπτει την λογική και τα παραπάνω 2 με αποτέλεσμα κάποια στιγμή το μηχανάκι να το τρώει η σκόνη γιατί είτε δεν βολεύει , είτε γιατί θέλει τρομερή συντήρηση.

Αυτά είναι τα κυριότερα.

Απο εκεί και πέρα θα πρέπει να δείς τα "μικρότερα" που έχουν να κάνουν με:

- after sales υποστήριξη (βλ. ανταλλακτικά - service)
- μεταπώληση και ικανή αξία που θα έχει σε ενδεχόμενη (και μάλλον σίγουρη) αλλαγή.
- πόσο "ζημιάρικο" είναι. Κάποια μηχανάκια βγάζουν περισσότερα προβλήματα απο κάποια άλλα ακόμα και αν τους κάνεις τακτικό και με το βιβλίο service.
- Τι κατάσταση θα είναι το μηχανάκι αν είναι μτχ... αν είναι κακοσυντηρημένο θα σε ταλαιπωρήσει.
- Εξοπλισμός... η τούμπα ειναι σίγουρη λόγω απειρίας... στο χέρι σου είναι να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο επώδυνη...π.χ. έπεσα με το stand ανοιχτό ενα πράγμα..:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: (μην γελάς... πολλοί την έχουμε πατήσει έτσι)
- Πιθανό κόστος σε μια τέτοια τούμπα για τα ανταλλακτικά της μηχανής σου. Αν θες μισό μισθό μόνο για να αλλάξεις μια χούφτα ή ενα πλαστικό... άστο καλύτερα.

Νομίζω οτι αν έχεις στο μυαλό σου τα παραπάνω και έχεις καλύψει με μια επιλογή τα περισσότερα εξ αυτών , θα έχεις κάνει μια πολύ επιτυχημένη αγορά.

Gandalf

yendai
17/06/2009, 20:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
- Κριτήριο 1... τι είδους μετακινήσεις θα κάνεις με το μηχανάκι που θές.
- Κριτήριο 2... Οικονομική κατάσταση.. περισσότερα κυβικά , περισσότερα έξοδα συντήρησης.
- Κριτήριο 3...τι σε "φτιάχνει" αισθητικά και οδηγικά. Συνήθως αυτό το κριτήριο υπερκαλύπτει την λογική και τα παραπάνω 2 με αποτέλεσμα κάποια στιγμή το μηχανάκι να το τρώει η σκόνη γιατί είτε δεν βολεύει , είτε γιατί θέλει τρομερή συντήρηση.

Αυτά είναι τα κυριότερα.

Απο εκεί και πέρα θα πρέπει να δείς τα "μικρότερα" που έχουν να κάνουν με:

- after sales υποστήριξη (βλ. ανταλλακτικά - service)
- μεταπώληση και ικανή αξία που θα έχει σε ενδεχόμενη (και μάλλον σίγουρη) αλλαγή.
- πόσο "ζημιάρικο" είναι. Κάποια μηχανάκια βγάζουν περισσότερα προβλήματα απο κάποια άλλα ακόμα και αν τους κάνεις τακτικό και με το βιβλίο service.
- Τι κατάσταση θα είναι το μηχανάκι αν είναι μτχ... αν είναι κακοσυντηρημένο θα σε ταλαιπωρήσει.
- Εξοπλισμός... η τούμπα ειναι σίγουρη λόγω απειρίας... στο χέρι σου είναι να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο επώδυνη...π.χ. έπεσα με το stand ανοιχτό ενα πράγμα..:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: (μην γελάς... πολλοί την έχουμε πατήσει έτσι)
- Πιθανό κόστος σε μια τέτοια τούμπα για τα ανταλλακτικά της μηχανής σου. Αν θες μισό μισθό μόνο για να αλλάξεις μια χούφτα ή ενα πλαστικό... άστο καλύτερα.

Νομίζω οτι αν έχεις στο μυαλό σου τα παραπάνω και έχεις καλύψει με μια επιλογή τα περισσότερα εξ αυτών , θα έχεις κάνει μια πολύ επιτυχημένη αγορά.

Gandalf

Γιαυτο ρωταω εσας τους εμειρους αν εχετε κατι να προτεινετε.
Yamaha? Honda?kawasaki?
ποια εταιρια ειναι αξιοπιστη και συναμα φθηνη που να μην βγαζει ζημιες,
Αποτι εχω καταλαβει μαλλον κατι σε cbf250 και ybr250 πρεπει να διαλεξω

Kotsis23
17/06/2009, 23:32
Νομιζω δεν υπαρχει κανονας,αξιοπιστες και οι 3 το θεμα ειναι να σου κατσει καλο κομματι και να το προσεχεις!:wave2: Αποψη μου βεβαια..

:beer:

tsinouko
18/06/2009, 09:54
Πάρε παπί!Είναι το καλύτερο για την περίπτωσή σου.Επίσης παρε λεξικό,γιατι προφανώς χρησιμοποιέις λάθος τη λέξη πανάκεια.
Αν τελικώς "πηδήξεις" το σκαλάκι "παπί" και βρεθεις με μοτοσυκλέτα,σου συνιστώ να κανεις κάποια μαθηματα ασφαλούς οδήγησης (του περιοδικού 0-300 είναι μια χαρά).Ετσι θα μαθεις να οδηγείς σωστα απ την αρχή.
Υ.Γ.: Τρώγε καλυτερα 173cm και 55kgr δεν ειναι και πολύ σωστό συνδιασμός.

yendai
18/06/2009, 12:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από tsinouko
Πάρε παπί!Είναι το καλύτερο για την περίπτωσή σου.Επίσης παρε λεξικό,γιατι προφανώς χρησιμοποιέις λάθος τη λέξη πανάκεια.
Αν τελικώς "πηδήξεις" το σκαλάκι "παπί" και βρεθεις με μοτοσυκλέτα,σου συνιστώ να κανεις κάποια μαθηματα ασφαλούς οδήγησης (του περιοδικού 0-300 είναι μια χαρά).Ετσι θα μαθεις να οδηγείς σωστα απ την αρχή.
Υ.Γ.: Τρώγε καλυτερα 173cm και 55kgr δεν ειναι και πολύ σωστό συνδιασμός.

Την λεξη πανακεια την χρησιμοποιησα μεταφορικα και λαθος μου που δεν το εκανα αντιληπτο.
Εννοούσα οτι εχω ακουσει πολλους να λενε σε διαφορα φορουμ που εχω ψαξει το εξης:"θα φας τουμπες σιγουρα, παρε κατι με λιγοτερα πλαστικα"και θεωρω οτι δεν ειναι και λυση αυτη!->εξου και η πανακεια, λύση-φαρμακο στις πτωσεις. Σιγουρα σε μια ενδεχομενη πτωση δεν θα τραβαω τα μαλλια μου για το κοστος επισκευης με ενα cbf250. αλλα και το νιντζακι ειναι σουπερ.εχω κολλησει.

Ομως θεωρω οτι πρεπει να παιρνουμε κατι που θα μας καλύψει, και οπως ανέφερα, θελω την μηχανη επειδη την γουσταρω και οχι επειδη θελω να μετακινουμαι. Εχω ενα ωραιότατο τουοτα του 88 που δεν καιει τιποτα(σταρλετ). Ενα παπί ειναι ενα παπί και δεν μου αρεσει, εκτος του οτι εχω βαρεθει να βλεπω παπια, θελω να ειναι μοτοσυκλετα και οχι ποδηλατο με μηχανη απανω και μερικα φωτα. Αποψή μου βεβαια.

Μαθηματα ασφαλους οδηγησης->να και κατι που δεν ειδα σε φορουμ, χεχε, μπορει να μην το προσεξα βεβαια.ενδιαφερον ακουγεται, κοστιζουν πολύ αυτα;

Υ.Γ.: Ειναι ο σωματοτυπος μου τετοιος και δεν παιρνω ευκολα κιλα(ναι ξερω πολλοι θα το ζηλευαν)οποτε δεν μπορω να ανεβω τοσο γρηγορα.

bentouza
19/06/2009, 16:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από yendai
Την λεξη πανακεια την χρησιμοποιησα μεταφορικα και λαθος μου που δεν το εκανα αντιληπτο.
Εννοούσα οτι εχω ακουσει πολλους να λενε σε διαφορα φορουμ που εχω ψαξει το εξης:"θα φας τουμπες σιγουρα, παρε κατι με λιγοτερα πλαστικα"και θεωρω οτι δεν ειναι και λυση αυτη!->εξου και η πανακεια, λύση-φαρμακο στις πτωσεις. Σιγουρα σε μια ενδεχομενη πτωση δεν θα τραβαω τα μαλλια μου για το κοστος επισκευης με ενα cbf250. αλλα και το νιντζακι ειναι σουπερ.εχω κολλησει.

Ομως θεωρω οτι πρεπει να παιρνουμε κατι που θα μας καλύψει, και οπως ανέφερα, θελω την μηχανη επειδη την γουσταρω και οχι επειδη θελω να μετακινουμαι. Εχω ενα ωραιότατο τουοτα του 88 που δεν καιει τιποτα(σταρλετ). Ενα παπί ειναι ενα παπί και δεν μου αρεσει, εκτος του οτι εχω βαρεθει να βλεπω παπια, θελω να ειναι μοτοσυκλετα και οχι ποδηλατο με μηχανη απανω και μερικα φωτα. Αποψή μου βεβαια.

Μαθηματα ασφαλους οδηγησης->να και κατι που δεν ειδα σε φορουμ, χεχε, μπορει να μην το προσεξα βεβαια.ενδιαφερον ακουγεται, κοστιζουν πολύ αυτα;

Υ.Γ.: Ειναι ο σωματοτυπος μου τετοιος και δεν παιρνω ευκολα κιλα(ναι ξερω πολλοι θα το ζηλευαν)οποτε δεν μπορω να ανεβω τοσο γρηγορα.

τα ανταλακτικα ειναι λιγο πολυ φαρμακειο στις περισσοτερες εταιρειες. θα βρεις κ λυσεις εκτος επισημου αντιπροσωπου(δεν χρειαζεται να δινεις 30 ευρω για εναν καθρευτη honda οταν μπορεις να παρεις εναν αντιστοιχο με 7).
Ομως αυτο που σου λενε ειναι οτι αλλα θα πληρωσεις για ενα στραβο τιμονι, μια μανετα και κανα βαθουλωμα στο ντεποζιτο και αλλο αν θες και εξτρα λεφτα για σπασμενα πλαστικα τα οποια ειναι αρκετα ακριβα.
αν θεωρεις οτι εισαι καλυμμενος οικονομικα προτιμησε οτι σου αρεσει. εχε στο νου σου ομως οτι μια πτωση ειναι σιγουρη.και οι πιθανοτητες αυξανονται κατα πολυ οταν εισαι νεος οδηγος, εχεις καινουριο μηχανακι αλλα και οσο πιο νεος εισαι ηλικιακα..

καλα κανεις και αποριπτεις τα παπια μιας και δεν θες κατι μονο για να μετακινεισαι δουλεια-σπιτι.πολυ καλυτερη λυση οποιο απαυτα διαλεξεις.

ριξε μια ματια εδω για τα σχολεια http://www.superbikeschool.gr/show.php?cat_id=68

yendai
23/06/2009, 20:53
Συμφωνοι, και μαλιστα καλά κανουν και μου το λενε διοτι αρχικά δεν το ειχα υπολογίσει αυτό.
Σιγουρα είναι εξτρα λεφτα σε μια ενδεχόμενη πτώση.
Ευχαριστώ για τις απαντησεις σας.
Ισως περιμενω για κανενα bandit ή κανένα v-strom. Εκτος αν παρω πρωτα το νιντζακι για να τριφτώ λίγο.

Ευχαριστώ