PDA

View Full Version : ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ



BLACKGAS
17/06/2009, 20:49
Παίδες καλησπέρα,
προσπαθώντας να βάλω μπροστά την μικρή σήμερα (FZ6S του 05), έκανε ναζάκια:
Δεν άναβε τα φώτα (έχω γεφυρώσει για να ανάβουν και τα δύο) και το χειρότερο δεν έπαιρνε μπροστά! Το ρεζερβουάρ είναι γεμάτο, η μπαταρία ΟΚ και όλες οι ασφάλειες καλές. Έβγαλα την κεντρική ασφάλεια για να κάνω "reset" και όταν την επανατοποθέτησα και προσπάθησα να βάλω μπροστά, έβγαλε ένδειξη ΕR_1 στο όργανο. Ψάχνοντας βρήκα οτι αυτό σημαίνει πως η ecu δεν δίνει σήμα, με τρεις πιθανές αιτίες : Open or short circuit in wiring sub lead, malfuction in meter, malfuction in ecu. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι σημαίνει η πρώτη περίπτωση σε απλά ελληνικά? Οι άλλες δύο είναι ευκολονόητες - και ακριβές !!!
Το έγραψα και στο fazerclub μπας και βρω τίποτα γιατί το πράγμα πονάει όπως καταλαβαίνετε!
:confused: :confused: :confused:
Ένας προβληματισμένος και όχι προβληματικός.

npat
18/06/2009, 00:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από BLACKGAS
Open or short circuit in wiring sub lead

Κακή επαφή ή βραχυκύκλωμα σε ένα τμήμα της πλεξούδας---συγκεκριμένα στο: Wire, Sub Lead. Ένα ηλεκτρολογικό διάγραμμα για το μηχανάκι σου θα σε βοηθήσει να καταλάβεις ποιο είναι και που βρίσκεται αυτό το τμήμα.

BLACKGAS
21/06/2009, 09:15
Τελικά όλα ΟΚ. Εχτές πήρε μπροστά μόνη της :D :D :D
Τι να υποθέσω δεν ξέρω (υγρασία? ανάδρομος Ερμής? είχε περίοδο?), ευχαριστώ πάντως την καλή τριδιαπασωνική θεά και μένω στο μοτο "Πίστευε και μην ερεύνα" μια και είμαι πάλι πάνω της! 8) 8) 8)
Thanks npat

johnnyestia
21/06/2009, 12:19
Πήγαινε στην πρώτη ευκαιρία να το κοιτάξεις, γιατί μπορεί την επόμενη φορά που η τριδιαπασωνική θεα θα σου κάνει νάζια να μην είσαι σπίτι και να μπλέκεις με οδικές κτλ.