PDA

View Full Version : Φώς!



Εχετλαίος
18/06/2009, 12:53
Όποιος μπορεί, ας μην το χάσει.

http://www.theacropolismuseum.gr

EVI
18/06/2009, 12:59
σκ θα ειναι για δημοσιογραφους επισημους κλπ απο Δευτερα για κοινο για μια εβδομαδα 1 ευρω εισοδος και μετα 5?η 10 δε θυμαμαι

sergiosm
18/06/2009, 13:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από EVI
σκ θα ειναι για δημοσιογραφους επισημους κλπ απο Δευτερα για κοινο για μια εβδομαδα 1 ευρω εισοδος και μετα 5?η 10 δε θυμαμαι

5
:wave2:

EVI
18/06/2009, 13:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
5
:wave2:

:beer:

5 οκ!

Εχετλαίος
18/06/2009, 13:02
Και ανοικτά 8 (ή 9) πρωί 8 βράδυ. Επιτέλους!

catmaster
18/06/2009, 13:03
Από τη Δευτέρα, λίγες μέρες πριν το Μουσείο Ακρόπολης ανοίξει τις πύλες του και υποδεχθεί το κοινό, ξεκινά η λειτουργία της νέας ιστοσελίδας του Μουσείου, www.theacropolismuseum.gr.

Η ιστοσελίδα συστήνει το Μουσείο στους επισκέπτες, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να περιηγηθούν στους χώρους, την ιστορία και τον τρόπο λειτουργίας του.

Πρόκειται για έναν ηλεκτρονικό χάρτη, που διαγράφει ένα ταξίδι στη μοναδική πολιτιστική μας κληρονομιά, ξεδιπλώνοντας τη διαδρομή από την αρχαϊκή εποχή μέχρι σήμερα.

Η περιήγηση γίνεται μέσα από έξι ενότητες, που δίνουν πληροφορίες για:

-Τον τρόπο λειτουργίας του μουσείου (ωράριο, προσβασιμότητα, υποδομές, κλπ)

-Τις συλλογές (εκθέματα, ιστορικά στοιχεία, κλπ)

-Τα εκπαιδευτικά προγράμματα

-Το Μουσείο (οργάνωση, ιστορία, κλπ)

-Την προβολή του Μουσείου (ενημερωτικό και φωτογραφικό υλικό, γραφείο Τύπου, επικοινωνία)

-Τα εισιτήρια

Μέσα από την ιστοσελίδα αυτή, εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε ελληνικό Μουσείο το σύστημα του e-ticketing.

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο επιτρέπει σε όλους, από οπουδήποτε στον κόσμο, να εξασφαλίσουν την είσοδό τους στο Μουσείο, προσδιορίζοντας με ακρίβεια την ημέρα ακόμα και την ώρα της επίσκεψής τους.

Η πρωτοποριακή αυτή εφαρμογή θα διευκολύνει το Μουσείο στη διαχείριση του ωραρίου των επισκεπτών και ταυτόχρονα θα αποσυμφορήσει ενδεχόμενες ουρές αναμονής στις εισόδους του.

Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα στις 11 π.μ., με την έναρξη δηλαδή της λειτουργίας της ιστοσελίδας, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αγοράσουν τα εισιτήριά τους, που κοστίζουν ένα ευρώ, μέσω της υπηρεσίας e-ticketing.

Για τις τρεις πρώτες ημέρες λειτουργίας του Μουσείου, δηλαδή την Κυριακή 21, τη Δευτέρα 22 και την Τρίτη 23 Ιουνίου 2009, οι επισκέψεις θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά με εισιτήριο αγορασμένο από την υπηρεσία e-ticketing, καθώς για αυτές τις ημέρες μόνο δεν θα πωλούνται εισιτήρια στα ταμεία του Μουσείου.

Τα εισιτήρια που θα διατεθούν για το συγκεκριμένο τριήμερο αφορούν σε τρεις χρονικές ζώνες (9π.μ., 11π.μ. και 6μ.μ.) ανά ημέρα, με μέγιστο αριθμό 250 επισκεπτών ανά χρονική ζώνη.

Οι επισκέπτες των τριών αυτών πρώτων ημερών, θα έχουν την εξαιρετική ευκαιρία να περιηγηθούν το Μουσείο συνοδευόμενοι από τον πρόεδρό του, καθηγητή Δημήτρη Παντερμαλή και την ομάδα αρχαιολόγων του Μουσείου.

Επιπλέον, το Σάββατο, 20 Ιουνίου, όλοι οι επισκέπτες της ιστοσελίδας από οπουδήποτε στον κόσμο θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα εγκαίνια του Μουσείου μέσα από την απευθείας μετάδοση στο www.theacropolismuseum.gr.

Εχετλαίος
20/06/2009, 10:27
Επειδή κάποιο κοπέλι πολύ σωστά ρώτησε αν ισχύει ο νόμος της Μελίνας περί δωρεάν εισόδου των Ελλήνων στους αρχαιολογικούς χώρους και στα μουσεία της Ελλάδος βρήκα αυτό:

-Οι ημέρες ελεύθερης εισόδου στα Μουσεία, Αρχαιολογικούς Χώρους, Αρχαιολογικές Συλλογές και Μνημεία και ο καθορισμός των επισκεπτών που δικαιούνται να καταβάλουν μειωμένο εισιτήριο ή δικαιούνται να αποκτήσουν Δελτίο Ελεύθερης Εισόδου, 3ετούς διάρκειας με δικαίωμα ανανέωσης (μετά από αίτησή τους συνοδευόμενη από τεκμήριο της ιδιότητάς τους και φωτογραφία), περιλαμβάνονται στο ΦΕΚ 445/Β/13.6.1996 και 1011/Β/14.11.1997.

Θα προσπαθήσω να τα κατεβάσω και θα τα postάρω. Αν μπορεί στο αναμεταξύ κανείς να το κάνει θα χαιρόμουνα ιδιαιτέρως (προσπάθησα μέσω et.gr αλλά θέλει να είσαι συνδρομητής)

alichani
20/06/2009, 10:48
Υπουργική Απόφαση αρ. ΥΠΠΟ/ΓΝΟΣ/28856/12.6.1996

"Δικαίωμα εισόδου σε Μουσεία, Μνημεία και Αρχ/κούς Χώρους."

(ΦΕΚ 445/Β'/13.6.1996)


1. Για την είσοδο στα Μουσεία, Αρχαιολογικούς Χώρους, αρχαιολογικές συλλογές και μνημεία, καταβάλλεται από όλους ανεξαιρέτως τους επισκέπτες το προβλεπόμενο εισιτήριο(1), καθόλες τις ημέρες του έτους, με την επιφύλαξη των όσων ορίζονται κατωτέρω.

2. Καθορίζονται ως ημέρες ελεύθερης εισόδου σε όλους τους επισκέπτες οι Κυριακές κατά το πεντάμηνο 1 Νοεμβρίου έως 31 Μαρτίου, οι επίσημες αργίες του Κράτους, η 6η Μαρτίου (μνήμη Μελίνας Μερκούρη), η 18η Απριλίου (Διεθνής ημέρα Μνημείων), η 18η Μαΐου (Διεθνής ημέρα Μουσείων), η 5η Ιουνίου (Παγκόσμιος ημέρα Περιβάλλοντος), το Διήμερο Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (τελευταίο Σαββατοκύριακο Σεπτεμβρίου κάθε έτους).

Με απόφασή του ο Υπουργός Πολιτισμού μπορεί να ορίζει συγκεκριμένη ημέρα ελεύθερης εισόδου.

3. Καθορίζεται "μειωμένο εισιτήριο", η τιμή του οποίου ανέρχεται στο 50% της εκάστοτε εγκεκριμένης τιμής, στρογγυλοποιούμενη προς τα άνω στις 100 δρχ.


4. Για την είσοδο στα Μουσεία και Χώρους όσοι από τους επισκέπτες δικαιούνται να καταβάλλουν μειωμένο εισιτήριο ή απαλλάσσονται πλήρως από την καταβολή οφείλουν να επιδεικνύουν το, κατά περίπτωση, προβλεπόμενο αποδεικτικό στοιχείο.(2)

5. Απαλλάσσονται από την καταβολή εισιτηρίου οι κατωτέρω:

α) Όλοι οι νέοι μέχρι ηλικίας 18 ετών με την επίδειξη Αστυνομικής Ταυτότητας για την επιβεβαίωση της ηλικίας τους.

β) Οι φοιτητές και σπουδαστές των Α.Ε.Ι., Τ.Ε.Ι., ή ισοτίμων σχολών χωρών της Ε.Ε. με την επίδειξη της φοιτητικής τους ταυτότητας.

γ) Φοιτητές κλασικών σπουδών ή Σχολών Καλών Τεχνών εκτός Χωρών Ε.Ε. με την επίδειξη της φοιτητικής τους ταυτότητας. Λοιποί φοιτητές και σπουδαστές των χωρών αυτών καταβάλλουν μειωμένο εισιτήριο.

δ) Οι υπηρετούντες τη στρατιωτική τους θητεία με την επίδειξη της στρατιωτικής τους ταυτότητας.

ε) Οι υπάλληλοι του ΥΠΠΟ και του ΤΑΠ με την επίδειξη της υπηρεσιακής τους ταυτότητας.

στ) Κάτοχος ειδικής ταυτότητας μέλους ICOM+ICOMOS με την επίδειξη αυτής.

ζ) Ξεναγοί με την επίδειξη ταυτότητας ΕΟΤ.

η) Δημοσιογράφοι με την επίδειξη ταυτότητας ΕΣΥΕΑ.

θ) Οι κάτοχοι δελτίου ελεύθερης εισόδου.

Οι ταυτότητες πρέπει να είναι σε ισχύ.

6. Μειωμένο εισιτήριο καταβάλουν πλην των παραπάνω αναφερομένων στην παρ. 5 περ. γ, οι πολίτες κρατών - μελών της Ε.Ε. άνω των 65 ετών, με επίδειξη ειδικής κάρτας εισόδου.

7. Δικαιούνται να αποκτήσουν "ΔΕΛΤΙΟ Ελεύθερης Εισόδου" τριετούς διάρκειας, με δικαίωμα ανανέωσης οι:

α) Ακαδημαϊκοί

β) Εκπαιδευτικοί λειτουργοί Γ'βάθμιας, Β'βάθμιας και Α'βάθμιας εκπαίδευσης.

γ) Πτυχιούχοι Αρχαιολογικών και Ιστορικών Τμημάτων των Φιλοσοφικών Σχολών Χωρών της Ε.Ε.

δ) Διευθυντές και μέλη Ξένων Αρχαιολογικών Σχολών στην Ελλάδα.

ε) Τα μέλη του ΚΑΣ, του Συμβουλίου Νεότερων Μνημείων και των Τοπικών Συμβουλίων Μνημείων.

στ) Τα μέλη του Δ.Σ. του ΤΑΠ.

ζ) Τα μέλη του Δ.Σ. της Αρχαιολογικής Εταιρείας.

η) Καλλιτέχνες μέλη του Καλλιτεχνικού Επιμελητηρίου.

θ) Συντηρητές αρχαιοτήτων, Πτυχιούχοι Σχολών Συντήρησης.

ι) Πολύτεκνοι γονείς.

8. Άδεια εισόδου με μειωμένο εισιτήριο είναι δυνατόν να χορηγηθεί σε ομάδες πολιτών που επιθυμούν να επισκεφθούν τους χώρους και μνημεία για εκπαιδευτικούς σκοπούς ή αποδεδειγμένα έχουν ανάγκη της οικονομικής διευκόλυνσης της πολιτείας για συγκεκριμένο αριθμό ατόμων και σε συγκεκριμένη ημερομηνία.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, με απόφαση του Γεν. Γραμματέα του ΥΠΠΟ, χορηγείται άδεια ελεύθερης εισόδου σε άτομα ή ομάδες για ειδικούς λόγους για μια επίσκεψη σε συγκεκριμένους χώρους και συγκεκριμένη ημερομηνία.

Κάθε προηγούμενη σχετική απόφαση παύει να ισχύει.

ΠΗΓΗ http://www.yppo.gr/5/51/chor/eis/ya_yppo.jsp

Εχετλαίος
20/06/2009, 10:54
Εύγε! :beer: :wave2:

TROOPER
20/06/2009, 15:16
h.t.l. (http://www.youtube.com/watch?v=YYLQwJESh-w)

EVI
20/06/2009, 19:13
οι κλεφτες τι δικαιολογια εχουν τωρα?αντε γιατι το στοουνχετζ το τρωει η υγρασια μεταφορα τωρα στην ηλιολουστη ελλαδα :sun:

chris 1150
21/06/2009, 20:44
Εισιτήρια:

Το Μουσείο της Ακρόπολης ανοίγει για το κοινό, για περιορισμένο αριθμό επισκεπτών, την Κυριακή 21 Ιουνίου 2009. Την Κυριακή 21, Δευτέρα 22 και Τρίτη 23 Ιουνίου 2009, οι επισκέπτες μπορούν να εισέλθουν στο Μουσείο μόνο με εισιτήριο αγορασμένο από την υπηρεσία e-ticketing – εισιτήριο προ-αγορασμένο από την ιστοσελίδα του Μουσείου.

Την Κυριακή 21, Δευτέρα 22 και Τρίτη 23 Ιουνίου 2009, δεν θα υπάρχει μέσο αγοράς εισιτηρίων, παρά μόνο μέσω της υπηρεσίας e-ticketing. Δεν θα πωλούνται εισιτήρια στα ταμεία του Μουσείου.

Από την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009, οι επισκέπτες θα μπορούν να εισέρχονται στο Μουσείο με εισιτήριο που θα το αγοράζουν από τα ταμεία του Μουσείου ή από την υπηρεσία e-ticketing της ιστοσελίδας. Επίσης, από την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009 θα ισχύει η δωρεάν είσοδος για τους κατόχους της Κάρτας Πολιτισμού.

Από τις 21 Ιουνίου 2009 έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2009, η τιμή εισόδου στο Μουσείο είναι 1 ευρώ.