PDA

View Full Version : Αυτού τώρα τί πρέπει να τον κανουν;;

sergiosm
19/06/2009, 08:33
(αν βέβαια αποδειχθεί ότι είναι ένοχος)

Έχουμε τους εμπρηστές, έχουμε και τους ....

Συνελήφθη 47χρονος για τη φωτιά στη Γλυφάδα
ΑΘΗΝΑ 18/06/2009

Ένας 47χρονος ιδιοκτήτης οπλοπωλείου συνελήφθη από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος, κατηγορούμενος για εμπρησμό, σχετικά με τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε την περασμένη Δευτέρα στην Άνω Γλυφάδα.Η φωτιά αποτέφρωσε 5.000 στρέμματα στον Υμηττό, ενώ απείλησε κατοικημένες περιοχές στην Άνω Γλυφάδα και τη Βούλα.

Από την έρευνα που έκανε η Πυροσβεστική προέκυψε ότι ο 47χρονος, ο οποίος έχει οπλοπωλείο στα νότια προάστια, πήγαινε συχνά στην περιοχή και δοκίμαζε όπλα και φυσίγγια. Την Δευτέρα ήταν και πάλι εκεί για τον ίδιο λόγο και προκάλεσε την πυρκαγιά που πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων.

Με βάση τη δικογραφία που σχηματίστηκε εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή και ο 47χρονος εντοπίστηκε σήμερα στη Ρόδο, όπου είχε πάει αμέσως μετά την πυρκαγιά και συνελήφθη κατηγορούμενος για εμπρησμό από πρόθεση σε δάσος από ιδιοτέλεια και εμπρησμό από πρόθεση που έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

http://www.nooz.gr/page.ashx?pid=9&aid=304510&cid=1

the who
19/06/2009, 08:37
:evil: :evil: :evil:

Μου ερχονται διαφορες ιδεες αλλα καμμια δεν ειναι καλη(για τον τριμαλακα αυτον εννοω).

Sferopetadhn
19/06/2009, 08:56
Αν είναι αλήθεια να τον .....

Είμαι όμως αρκετά καχύποπτος για τους εξής λόγους:

α) Όλοι είπαν ότι η φωτιά ξεκίνησε ταυτόχρονα σε 2-3 σημεία, συνεπώς δεν μπορεί να ήταν μόνο αυτός (εκτός κι αν δοκίμαζε τα όπλα του με παρέα :) )

β) Στην περιοχή (όπως είπαν σε όλα τα κανάλια) υπάρχουν διακδικήσεις χιλιάδων στρεμμάτων με πρώτη και καλύτερη -φυσικά- την εκκλησία.

Συγγνώμη αλλά κάτι μου λέει ότι ο μπάρμπας θα την πληρώσει για όλους. Μη σας πω ότι θα του φορτώσουν και τίποτα "περίεργα" ταξίδια στην Ηλεία το 2007 κλπ. Κοινώς την πάτησε.

Το θέμα όμως είναι ότι τα σπίτια θα φυτρώσουν και πάλι, συνεπώς μηδέν εις το πηλίκον!

sergiosm
19/06/2009, 09:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από Sferopetadhn
Αν είναι αλήθεια να τον .....

Είμαι όμως αρκετά καχύποπτος για τους εξής λόγους:

α) Όλοι είπαν ότι η φωτιά ξεκίνησε ταυτόχρονα σε 2-3 σημεία, συνεπώς δεν μπορεί να ήταν μόνο αυτός (εκτός κι αν δοκίμαζε τα όπλα του με παρέα :) )

β) Στην περιοχή (όπως είπαν σε όλα τα κανάλια) υπάρχουν διακδικήσεις χιλιάδων στρεμμάτων με πρώτη και καλύτερη -φυσικά- την εκκλησία.

Συγγνώμη αλλά κάτι μου λέει ότι ο μπάρμπας θα την πληρώσει για όλους. Μη σας πω ότι θα του φορτώσουν και τίποτα "περίεργα" ταξίδια στην Ηλεία το 2007 κλπ. Κοινώς την πάτησε.

Το θέμα όμως είναι ότι τα σπίτια θα φυτρώσουν και πάλι, συνεπώς μηδέν εις το πηλίκον!

Ασφαλώς ΑΝ είναι αλήθεια. Αυτό το είπα από την αρχή.

Πάντως από την αρχή είπαν ότι στην περιοχή βρέθηκαν πολλά φυσίγγια, κάτι που κολλάει με το ότι, όπως είπαν, πήγαινε στην περιοχή.

Το θέμα όμως είναι (και για αυτό το έβαλα) ότι πολλές φωτιές ξεκινούν από αμέλεια και αυτό είναι τραγικό.
Ως πολίτες, κάνουμε Ο,ΤΙ θέλουμε, ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΜΕ για τα πάντα και μετά ζητάμε και τα ρέστα ...

Αυτό είναι το πρόβλημα και αυτό ήθελα να αναδείξω.

Οι "επαγγελματίες" εμπρηστές είναι άλλο θέμα. Αυτούς δεν μπορούμε να τους γλιτώσουμε, αλλά τουλάχιστον ως πολίτες ας είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί.

:wave2:

manhunter
19/06/2009, 10:03
Μπορεί να πάρει φωτιά, απο φυσίγγια και κάλυκες???

TOLISTOLAROS
19/06/2009, 10:07
Να του βάλουν μια Yoshi στο γκόλουμ και να τραβάνε ξερογκαζιές...

Αρχικά δημιουργήθηκε από manhunter
Μπορεί.Καλοκαίρι τα ξερόχορτα λαμπαδιάζουν πολύ εύκολα

rsp
19/06/2009, 10:07

Αν γινοταν αυτο θα ειχε καει ολη η Ελλαδα με τοσα φυσιγγια που υπαρχουν!!

manhunter
19/06/2009, 10:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από rsp
Αν γινοταν αυτο θα ειχε καει ολη η Ελλαδα με τοσα φυσιγγια που υπαρχουν!!

Φαίνεται πολύ περίεργο.
Οκ καίνε λίγο οι κάλυκες, αλλά όχι τόσο πολύ που μπορεί να πάρει φωτιά

Βεβαια, όλα είναι πιθανά, αλλά μου ακούγεται ολίγον τι ψέμα

sergiosm
19/06/2009, 10:11

Οποιοδήποτε μεταλλικό αντικείμενο μπορεί να προκαλέσει φωτιά.

Όπως επίσης φωτιά μπορεί να προκληθεί από βολίδα.

TOLISTOLAROS
19/06/2009, 10:11
Δεν είναι ότι παίρνει εύκολα φωτιά αλλά γίνεται.
Και από σπασμένο μπουκάλι φωτιά σπάνια γίνεται ,αλλά συμβαίνει.

el_hymador
19/06/2009, 10:13
Ποιος ξερει αν οντως αληθευει;

Ειναι να εμπιστευεσαι κανεναν;

Το να βρεθει ενα εξιλαστηριο θυμα παιζει σιγουρα σαν ενδεχομενο...

arxaios
19/06/2009, 11:03
ΔΕΝ είπε κανείς ότι την φωτιά την έβαλε πυροβολόντας ...............
Η δε φλόγα από το όπλο την ώρα που ρίχνει, αν γίνει σχεδόν εξ' επαφής με ξεραμένα σταχάκια και φρύγανα ....... μια χαρά ανάβει ...........

notakos600
19/06/2009, 11:13
Και για τη μεγάλη φωτιά της Ηλείας έλεγαν πως ξεκίνησε από μια γιαγιά που έβραζε στάρι για κόλυβα.
Οι μεγάλες φωτιές, οι οποίες έχουν περισσότερα του ενός μέτωπα, είναι σκόπιμη ενέργεια ώστε να ωφεληθούν κάποιοι. Ο αείμνηστος Χαρίλαος Φλωράκης έλεγε πως πρέπει να κοιτάμε ποιοί ωφελούνται από κάποια ενέργεια...

nikos force
19/06/2009, 11:39
''αλητης μηαχανοβιος που εκανε εντουρο σε δασικη περιοχη , εβαλε ταυτοχρονα φωτια σε τεσσερα-πεντε μετωπα επειδη ειχε αρυθμιστο καρμπυρατερ και απο τα σκασιματα της εξατμισης λαμπαδιαζαν τα ξεροχορτα ...λογω της μεγαλης ταχυτητας κινησης του οχηματος καταφερε να προκαλεσει αυτα τα 4-5 μετωπα που προαναφερθηκαν ...

κατηγορειται για εμπρησμο απο προθεση ... ''

πως θα σας ακουγοταν ενα τετοιο πορισμα ?????? ισως γελοιο ...ισως ετσι ακουγεται και σε καποιος αλλους το παραπανω πορισμα για τον λουκυ λουκ που τσακωσανε

devil's animal
19/06/2009, 11:51
πραγματικα δεν ξερει κανεις τι εγινε ακριβως.

εγω δεν το πιστευω αυτο τοσο ευκολα, εκτος και αν υπαρχουν αδιασειστα στοιχεια πια...:rolleyes:

sergiosm
19/06/2009, 11:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos force
''αλητης μηαχανοβιος που εκανε εντουρο σε δασικη περιοχη , εβαλε ταυτοχρονα φωτια σε τεσσερα-πεντε μετωπα επειδη ειχε αρυθμιστο καρμπυρατερ και απο τα σκασιματα της εξατμισης λαμπαδιαζαν τα ξεροχορτα ...λογω της μεγαλης ταχυτητας κινησης του οχηματος καταφερε να προκαλεσει αυτα τα 4-5 μετωπα που προαναφερθηκαν ...

κατηγορειται για εμπρησμο απο προθεση ... ''

πως θα σας ακουγοταν ενα τετοιο πορισμα ?????? ισως γελοιο ...ισως ετσι ακουγεται και σε καποιος αλλους το παραπανω πορισμα για τον λουκυ λουκ που τσακωσανε

Σε τί ακριβώς μοιάζουν τα δύο αυτά "πορίσματα";

Το ένα (με τον συλληφθέντα) περιγράφει κάποια περιστατικά
και το άλλο περιέχει χαρακτηρισμούς (αλήτης και μηχανόβιος) με τρόπο απαξιωτικό.

Εσένα σου φαίνονται το ίδιο;

nikos force
19/06/2009, 12:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
Σε τί ακριβώς μοιάζουν τα δύο αυτά "πορίσματα";

Το ένα (με τον συλληφθέντα) περιγράφει κάποια περιστατικά
και το άλλο περιέχει χαρακτηρισμούς (αλήτης και μηχανόβιος) με τρόπο απαξιωτικό.

Εσένα σου φαίνονται το ίδιο; ωραια σβησε στο μυαλο σου τους χαρακτηρισμους -αν και νομιζω το οτι οταν κατηγορεις εναν ανθρωπο συμπληρωνωντας στην κατηγορια το ΕΚ ΠΡΟΘΕΣΕΩς ,ειναι ακομα χειροτερο ,απο την απαξιωση -

σβησε λοιπον στο μυαλο σου τους χαρακτηρισμους και πες μου ποσο γελοιο θα σου φαινοταν να διαβασεις κατι τετοιο σε μια εφημεριδα ??????? υποθετω αρκετα γελοιο , ετσι μου φαινεται και εμενα το πορισμα που βγαλανε για τον πιστολερο ,εκτος αν οπως καποιος λιγο πιο πανω επισήμανε εχουν ακλονητα στοιχεια ...

Zid
19/06/2009, 12:19
ωραια σβησε στο μυαλο σου τους χαρακτηρισμους -αν και νομιζω το οτι οταν κατηγορεις εναν ανθρωπο συμπληρωνωντας στην κατηγορια το ΕΚ ΠΡΟΘΕΣΕΩς ,ειναι ακομα χειροτερο ,απο την απαξιωση -

σβησε λοιπον στο μυαλο σου τους χαρακτηρισμους και πες μου ποσο γελοιο θα σου φαινοταν να διαβασεις κατι τετοιο σε μια εφημεριδα ??????? υποθετω αρκετα γελοιο , ετσι μου φαινεται και εμενα το πορισμα που βγαλανε για τον πιστολερο ,εκτος αν οπως καποιος λιγο πιο πανω επισήμανε εχουν ακλονητα στοιχεια ...

Eγω δεν πιστεύω οτι έβαλε αυτός τη φωτιά.... !!

ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟΝ ΕΒΑΖΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΥΜΜΗΤΟ ΑΠΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΣΙΓΓΙΑ ολο το καλοκαιρι !!!:smokin:

Don John
19/06/2009, 12:28
ωραια σβησε στο μυαλο σου τους χαρακτηρισμους -αν και νομιζω το οτι οταν κατηγορεις εναν ανθρωπο συμπληρωνωντας στην κατηγορια το ΕΚ ΠΡΟΘΕΣΕΩς ,ειναι ακομα χειροτερο ,απο την απαξιωση -

Φίλε έχεις απόλυτο δίκιο………

Το βάλει κάποιος φωτιά απλά πυροβολώντας και κάνοντας δοκιμή πυρομαχικων η και σκοποβολή είναι μια π@π@ρολογια και τίποτα άλλο…….

ΔΕΝ κατακρίνω ούτε κατηγορώ οποίους αφήσαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να έγινε έτσι γιατί απλούστατα όποιος δεν έχει σαφή αντίληψη και γνώση για το αντικείμενο μπορεί κάλλιστα να το θεωρήσει πιθανό.

Όσο αφορά τώρα την πιθανότητα να άναψε φωτιά από την επαφή της φλόγας της κάνης (κατά την έξοδο του βλήματος) με ξερά χόρτα, ε νομίζω πως είναι σαφές ότι ΔΕΝ γίνεται……….
Κανείς!! ούτε καν ο πιο άπειρος δεν πυροβολεί ξερά χόρτα εξ επαφής.

Τώρα για την πιθανότητα που θα πει κάποιος ότι η ανάφλεξη προέκυψε από την τριβή του βλήματος σε κάποια επιφάνεια του εδάφους θα απαντήσω τα εξής.

Στο σκοπευτήριο του Χαϊδαρίου για παράδειγμα , στους προποδες του γνωστού Ποικίλου Όρους, κάθε Τέταρτη και Σ/Κ πέφτουν κυριολεκτικά κάποιες δεκάδες χιλιάδες σφαίρες……….

Φωτιά από αυτό δεν υπήρχε ΠΟΤΕ……..

Μάλλον λοιπόν ψάχνουμε να ρίξουμε κάπου τις ευθύνες αφήνοντας για μια ακόμα φορά τους οικοπεδοφάγους να χορεύουν…….

sergiosm
19/06/2009, 12:50

Το "εκ προθέσεως" ήταν κομμάτι της κατηγορίας που του απαγγέλθηκε από τον εισαγγελέα. Πώς θα το έγγραφε ο δημοσιογράφος;
Εξάλλου, το εκ προθέσεως, σε αντίθεση με το εξ αμελείας, έχει την έννοια ότι είτε σκόπευε να βάλει φωτιά, είτε γνώριζε το ενδεχόμενο και το αποδέχτηκε (ο λεγόμενος ενδεχόμενος δόλος).
Συνεπώς αυτό δεν είναι απαξιωτικό.

Από κει και πέρα το αν είναι γελοία ή όχι η όποια κατηγορία είναι άλλο θέμα.
Το θέμα είναι ο δημοσιογράφος που μεταφέρει τα γεγονότα να τα μεταφέρει ως τέτοια χωρίς περιττά σχόλια.

Για αυτό άλλωστε το σχόλιο μου περιορίστηκε στις φράσεις, στο ύφος του "πορίσματος" που έβαλες ως παράδειγμα και όχι στο περιεχόμενο.

Ως προς την ουσία επαναλαμβάνω αυτό που έγγραψα παραπάνω:

Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
Το θέμα όμως είναι (και για αυτό το έβαλα) ότι πολλές φωτιές ξεκινούν από αμέλεια και αυτό είναι τραγικό.
Ως πολίτες, κάνουμε Ο,ΤΙ θέλουμε, ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΜΕ για τα πάντα και μετά ζητάμε και τα ρέστα ...

Αυτό είναι το πρόβλημα και αυτό ήθελα να αναδείξω.

Οι "επαγγελματίες" εμπρηστές είναι άλλο θέμα. Αυτούς δεν μπορούμε να τους γλιτώσουμε, αλλά τουλάχιστον ως πολίτες ας είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί.

arxaios
19/06/2009, 13:10
Ρε παιδιά ............ ανακεφαλαίωση ........!!!
ΔΕΝ εόπε ΚΑΝΕΝΑΣ ότι έβαλε φωτιά με το όπλο !!!
Πιθανότατα έβαλε με άλλο τρόπο .............. απλά λένε ότι πήγαινε συχνά να δοκιμάζει φυσσίγγια !!!
Δεν έχει απαραίτητα σχέση το ένα γεγονός με το άλλο ........
Προσωπικά θεορώ ότι αν καταλογίζουν ΠΡΟΘΕΣΗ ........... κάτι χειροπιαστό έχουν βρει !!!
Επίσης να πω ότι από προσωπική πάλι εμπειρία με 0,30 και 0,50 του στρατού (χωρίς τροχιοδεικτικά ή εμπρηστικά βλήματα) έχω βάλει τόσο εγώ όσο και 2 ακόμα άτομα, φωτιά στα ξερόχορτα στο πεδίο βολής στην Ξάνθη ...................... και τρέχαμε πανικόβλητοι να την σβήσουμε !!!
Φούντωσε με απίστευτο ρυθμό και ευτυχώς δεν είχαμε χειρότερα ........

bill.k
19/06/2009, 13:59
Πιθανότατο το σενάριο να έχουμε ένα (ακόμα) εξιλαστήριο θύμα...

Όπως την κυρία εκ Χολαργού που συνέλαβαν για τις φωτιές σ'εκείνο το σημείο του Υμηττού πρόπερσι....