View Full Version : Θόρυβος "γκουπ" όταν βάζω πρώτη (CBF-600)
TSIMVRAKIDIS
19/06/2009, 11:30
Καλημέρα παιδιά!
Μόλις πάω να ξεκινήσω από φανάρι, με καλά πατημένο συμπλέκτη, μπένει η πρώτη με έντονο "γκούπ", θέλει κανένα ρύθμισμα ή έτσι κάνει και σε σας?
Επίσης όταν πατάω το συμπλέκτη σταματά ένας θόρυβος έντονος της μηχανής (ΚΑΜΠΆΝΑ?) ΚΑΙ ακούγεται πιο στρέϊτ ο ήχος, τί γίνεται?:beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από TSIMVRAKIDIS
όταν πατάω το συμπλέκτη ακούγεται πιο στρέϊτ ο ήχος,
Εδώ μας τα μπερδεύεις λίγο, γιατί μέχρι τώρα ξέραμε για συνώνυμο του gay το "τον πατάει τον συμπλέκτη" ... :confused:
GIXXERAKIAS
19/06/2009, 11:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Εδώ μας τα μπερδεύεις λίγο, γιατί μέχρι τώρα ξέραμε για συνώνυμο του gay το "τον πατάει τον συμπλέκτη" ... :confused:
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
ps:Αυτο που θελει να πει ο φιλτατος Oldman φιλε μου ειναι οτι ειναι απολυτως φυσιολογικο και ασχολησου με πιο σοβαρα θεματα οπως αυτο που προτεινει πιο πανω..."το λαδωνει το δισκακι":bigcry:
αν βρεις καμια που δεν το κανει πες το και σε μας
:beer:
makis206
21/06/2009, 22:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από TSIMVRAKIDIS
Μόλις πάω να ξεκινήσω από φανάρι, με καλά πατημένο συμπλέκτη, μπένει η πρώτη με έντονο "γκούπ", θέλει κανένα ρύθμισμα ή έτσι κάνει και σε σας?
Ρύθμισε τη ντίζα του συμπλέκτη απ'τον ρεγουλατόρο προσέχοντας να μην τη σφίξεις πολύ γιατί όταν αφήνεις τη μανέτα δεν θα αποσυμπλέκει εντελώς με αποτέλεσμα να "πατινάρει" τους δίσκους τρώγοντάς τους πριν την ώρα τους. Σφίξε αφήνοντας τη μανέτα να έχει ένα ελεύθερο "παίξιμο" περίπου 2 χιλιοστών, τώρα φαντάζομαι ότι θα έχει αρκετά μεγαλύτερο για να σου χτυπάει την πρώτη.:winka:
TSIMVRAKIDIS
02/09/2009, 09:15
TI λέτε ρε παιδιά?
εΜΕΊς ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΉ ΜΟΥ ΛΈΓΑΜΕ για γκρόβερ και κόντρα παξιμάδι!
τώρα περάσαμε στο συμπλέκτη?!
:rotflmao:
Κατσε διπλα απο ενα yamaha fazer 600 στο φαναρι να πατησετε κ οι δυο πρωτη να δεις πως θα κανει το δικο του, και μετα το δικο σου θα γινει αθορυβο και θα διορθωθει ...
:lol:
sarkuthelos
03/12/2009, 01:14
XAXAXAXA ΩΡΑΙΟΙ ΜΟΥ ΕΧΕΤΕ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΟ ΚΕΦΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ. ΛΟΙΠΟΝ ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΓΚΡΟΥΠ ΠΟΥ ΛΕΣ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ.ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΡΑΞΕΙΣ ΤΠΤ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΟΛΕΣ Η ΜΗΧΑΝΕΣ ΣΧΕΔΟΝ ΑΛΛΑ ΟΛΕΣ ΟΙ HONDA ΤΟΝ ΘΟΡΥΒΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΜΠΛΕΞΑΡΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΕΞΗΓΗΣΩ ΤΟ ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΒΕΙ.ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ Ο ΘΟΡΥΒΟΣ ΠΟΥ ΛΕΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΤΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΑ ΛΑΔΙΑ.ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΝΑ ΡΩΤΑΣ ΤΟΝ ΜΑΣΤΟΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΣΤΟΡΕΣ.ΟΚ? ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ.
Cpt. Haddock
03/12/2009, 06:52
Γιατί, ο μάστορας τι νομίζει οτι είναι; :p
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Γιατί, ο μάστορας τι νομίζει οτι είναι; :p
Μηχανικός...
makis206
03/12/2009, 07:13
Βρε βρε βρε...τα καλόπαιδα!:D
Ολοι εδω μεσα στο φορουμ εχουμε παρει μαστερ στα μηχανολογικα..
Επισης κατεχουμε κ αλλα διπλωματα, κοινωνιολογιας, ψυχολογιας, χημειας, φυσικης, πληροφορικης,(μηχανης!), αυτοκινητου ...
Γενικα οτι χρειαζεσαι, να ρωτας εδω !
:wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από DeusEx
Ολοι εδω μεσα στο φορουμ εχουμε παρει μαστερ στα μηχανολογικα..
Δεν έχουμε πάρει όλοι Master...
...μερικοί έχουν και PhD :winka: .
notakos600
03/12/2009, 08:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από McGyver
Δεν έχουμε πάρει όλοι Master...
...μερικοί έχουν και PhD :winka: .
Yes master PHD. :lol: :beer:
Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατήρησα ότι κι εμένα μου κοπανάει η πρώτη. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πως όταν πατάω συμπλέκτη για να βάλω πρώτη ακούγεται ένα γκαπ, Αν αφήσω πατημένο τον συμπλέκτη και βάλω νεκρά και ξαναβάλω πρώτη δεν ακούγεται σχεδόν τίποτα. Ακόμη και από νεκρά να βάλω δευτέρα πάλι ακούγεται ένα γκαπ. Στις άλλες ταχύτητες δεν ακούγονται τόσο πολύ.
Λάδια άλλαξα πριν 2.000 χλμ και έβαλα BEL RAY 10W-40 ημισυνθετικά. Μήπως θέλει κάποια ρύθμιση ο τζόγος της ντίζας του συμπλέκτη;
Μήπως θέλει κάποια ρύθμιση ο τζόγος της ντίζας του συμπλέκτη;
το μανιουαλ τι λεει για το τζογο?το τσεκαρες? εμεις δε μπορουμε να ξερουμε το τζογο του δικου σου συμπλεκτη
αλυσιδα τεντωμενη οκ?
αν ολα καλα παρε και καμια γνωμη απο τον ανθρωπο που σου κανει σερβις..
δεν ειναι και πολυ φυσιολογικο παντως..
Grafton 505
24/02/2017, 21:33
ΤΜήπως θέλει κάποια ρύθμιση ο τζόγος της ντίζας του συμπλέκτη;
379080
Το γκαπ είναι νορμάλ. Που να ακούσεις πως κάνει το βαραντέρο :lol:.
Ρύθμισα λίγο τον τζόγο και τα πράγματα βελτιώθηκαν, αρκετά. Νομίζω ότι είχα παραπάνω τζόγο από ότι έπρεπε.
Είναι φυσιολογικό όταν τραβάω την μανέτα του συμπλέκτη και μετά την αφήνω να μην επανέρχεται τελείως αλλά να επανέρχεται μέχρι το περιθώριο τζόγου που έχω αφήσει;
Έχω λαδώσει την ντίζα. Μήπως θέλει ρύθμιση η Ντίζα από κάτω; ή μήπως χρειάζομαι καινούργια Ντίζα;
Tο σωστο ειναι η μανετα να αφηνει ενα κενο 2-3 χιλιοστα πριν ακουμπησει δες το μανουαλ..και μη το ψηριζεις τοσο ολα κανουν ενα ψιλο γκουπ.αν σε τρωει τοσο δες οτι ζεστο το μηχανακι κανει λιγοτερο αρκετα και οτι παιζει ρολο και η αλυσιδα να ναι σωστα τεντομενη..τσεκαρε αν αποσυμπλεκει σωστα και τελος..
Tο σωστο ειναι η μανετα να αφηνει ενα κενο 2-3 χιλιοστα πριν ακουμπησει δες το μανουαλ..και μη το ψηριζεις τοσο ολα κανουν ενα ψιλο γκουπ.αν σε τρωει τοσο δες οτι ζεστο το μηχανακι κανει λιγοτερο αρκετα και οτι παιζει ρολο και η αλυσιδα να ναι σωστα τεντομενη..τσεκαρε αν αποσυμπλεκει σωστα και τελος..
10-20 mm λέει το manual. Τόσο έχω αφήσει. Απλώς ρύθμισα από κάτω για να έχω μεγαλύτερα περιθώρια από πάνω. Το αφήνω ως έχει.
Όπως και να έχει, ευχαριστώ.
Αυτό συνήθως μεταφράζεται σε 2-3mm κενό από τη μάνετα έως τη βάση της έκει που πατάει δηλαδή...έχει ένα μικρό χαλάρο κενό :wave2:
Όπως, ανέφερα και σε προηγούμενο post ρύθνμισα από κάτω τον συμπλέκτη. Ο Τζόγος που έχω πλέον φαίνεται στο παρακάτω Video.
https://youtu.be/r1rlma_q5Kg
Τώρα αποσυμπλέκει πιο ψηλά. Δεν νομίζω ότι έχω κάποιο πατινάρισμα.
ολα καλα λοιπον
Ναι έτσι φαίνεται :)