Σύνδεση

View Full Version : η πρωτη μου μηχανη...ποια???

nirvana_g1
26/06/2009, 18:08
Γεια σε ολους!
μεχρι τα τελη ιουλιου θα εχω παρει (λογικα) την πρωτη μου μηχανη...
ενημερωτικα εχω καβαλησει αρκετες φορες μηχανη (τις περισσοτερες μια εντουρο του θειου μου ψιλοπαλια και πιο λιγες ενα r1 125 ενος φιλου το οποιο δεν μου αρεσε καθολου..) ποτε ομως μεχρι τωρα δεν το εψαξα για δικη μου οποτε ψαχνω,ψαχνω και δεν ξερω τι να διαλεξω...
Αυτα τα οποια θα ζητουσα απο ενα μηχανακι ειναι

α)να μην υπερβαινει τα 600cc...δεν θα θελα να βαλω τον εαυτο μου στη διαδικασια να ψαχτει για 900 και 1000 cc...θεωρω πως δεν μου πρεπουν καθ'οτι αρχαριος...

β)δεν με ενδιαφερει να εχει τρελα γκαζια γιατι παροτι τα 22 μου χρονια εχω τα μυαλα μου μεσα στο κεφαλι...

γ)να ειναι ανετο σε αρκετα μεγαλα ταξιδια και να μην "αναβει"...τα ταξιδια ειναι πχ Αθηνα-Λαρισα, Αθηνα-Σπαρτη...

καθε βοηθεια δεκτη και καλη μου "διαμονη" στο υπεροχο αυτο φορουμ!:beer:

XJR_Billy
26/06/2009, 18:15
Καλώς ήρθες στο φόρουμ φίλε!!:beer: :beer: :beer:

Σκέφτεσαι κάτι σε on-off ή σε street?
Πόσα περίπου χρήματα σκοπεύεις να διαθέσεις?
Σκέφτεσαι για καινούργια ή μεταχειρισμένη?

SVX
26/06/2009, 18:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από nirvana_g1
καθε βοηθεια δεκτη και καλη μου "διαμονη" στο υπεροχο αυτο φορουμ!:beer:

καλωςηρθες.... ο Θεος να σε βοηθησει.... !!!! :rolleyes: :rolleyes:

Υ.Γ. παρε ενα Street Triple...

nirvana_g1
26/06/2009, 18:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από XT_Billy
Καλώς ήρθες στο φόρουμ φίλε!!:beer: :beer: :beer:

Σκέφτεσαι κάτι σε on-off ή σε street?
Πόσα περίπου χρήματα σκοπεύεις να διαθέσεις?
Σκέφτεσαι για καινούργια ή μεταχειρισμένη?

καλως σας βρηκα!!!
-σκεφτομαι κατι σε street ,δεν θα μου αρεσε κατι πχ τυπου varadero,ψαχνω κατι πιο συμμαζεμενο
-λεω για μεχρι 4500-5000
-ενδιαφερομαι και για μεταχειρισμενο αρκει να ειναι σε καλη κατασταση και οχι πολυ παλιο...

SVX
26/06/2009, 18:25
καλως σας βρηκα!!!
-σκεφτομαι κατι σε street ,δεν θα μου αρεσε κατι πχ τυπου varadero,ψαχνω κατι πιο συμμαζεμενο
-λεω για μεχρι 4500-5000
-ενδιαφερομαι και για μεταχειρισμενο αρκει να ειναι σε καλη κατασταση και οχι πολυ παλιο... :a13: :a13: :a13: :a13: :a13:

167029

Nazgul
26/06/2009, 18:29
:a013: :a013:

:beer: :beer: :beer:

nirvana_g1
26/06/2009, 18:34
φιλε svx κοιταξα για το triumph που μου προτινες...πιστευεις οτι θα ηταν καλο να επαιρνα μοτερ με 100+ αλογα για πρωτη μηχανη?

προσωπικα απεχουμε πολυ διοτι σκεφομουν κατι τετοιο
http://www.yamaha-motor.gr/products/motorcycles/street/ybr250.jsp
σε πιο μεγαλο, πχ σε 500cc...υπαρχει κατι παρομοιο στην αγορα??

SVX
26/06/2009, 18:45
φιλε svx κοιταξα για το triumph που μου προτινες...πιστευεις οτι θα ηταν καλο να επαιρνα μοτερ με 100+ αλογα για πρωτη μηχανη?

ΜΕ 4000 ΠΑιρνεις (Μτχειρσμνο) το Street Που εχει μοτορι XT με 48 αλογατα....ΑΠΟΛΑΥΣΗηηη :winka:

167030

nirvana_g1
26/06/2009, 19:03
καποιο link φιλε μου με info παιζει???

SVX
26/06/2009, 19:06
καποιο link φιλε μου με info παιζει???

:wave2: http://www.mototriti.gr/data/magazine/viewthema/34849.asp :wave2:

nirvana_g1
27/06/2009, 00:41
μετα απο αρκετες ωρες ψαξιμο πιστευω οτι κατι τετοιο θα μου ταιριαζε...
εχω ομως καποιες ερωτησεις καθοτι εντελως αρχαριος..
α)θα αντεξει το μηχανακι αυτο για τα ταξιδακια που θελω να κανω (υπενθυμιζω αθηνα-σπαρτη και πιο σπανια αθηνα - λαρισα);
β)εχει ιδεα κανεις τι τελικη εχει και ποια ειναι τα νορμαλ χιλιομετρα που "πρεπει" να εχεις μεσα ωστε να μην αναψει;
γ)παιρνει βαλιτσακια στο πλαι ή ενα πισω;;;

και καθε αποψη-γνωμη για το συγκεκριμενο,επιθυμητη!

:a4:

167067

epp1640
27/06/2009, 05:23
μετα απο αρκετες ωρες ψαξιμο πιστευω οτι κατι τετοιο θα μου ταιριαζε...
εχω ομως καποιες ερωτησεις καθοτι εντελως αρχαριος..
α)θα αντεξει το μηχανακι αυτο για τα ταξιδακια που θελω να κανω (υπενθυμιζω αθηνα-σπαρτη και πιο σπανια αθηνα - λαρισα);
β)εχει ιδεα κανεις τι τελικη εχει και ποια ειναι τα νορμαλ χιλιομετρα που "πρεπει" να εχεις μεσα ωστε να μην αναψει;
γ)παιρνει βαλιτσακια στο πλαι ή ενα πισω;;;

και καθε αποψη-γνωμη για το συγκεκριμενο,επιθυμητη!

:a4:

πολύ καλή επιλογή.. παίρνει σίγουρα σαμάρια.. και μπαγκαζιέρα αρκετά μεγάλη πίσω.. υποθέτω τελική 140+.. και διατηρεί λογικά όλη μερα τα 120.. δεν ξέρω τις αποστάσεις που λες, καθότι από Κρήτη.. αλλά αν εσύ αντέχεις δεν βλέπω αυτό να μην αντέχει αν πηγαίνεις με αυτήν την ταχύτητα.. :wave2:

XJR_Billy
27/06/2009, 08:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
ΜΕ 4000 ΠΑιρνεις (Μτχειρσμνο) το Street Που εχει μοτορι XT με 48 αλογατα....ΑΠΟΛΑΥΣΗηηη :winka:

+660

Πας και Αθήνα-Κίνα χωρίς να ανάψει, δεν θα σε τρομάξει, υπερ-αρκετή δύναμη για να πάει εσένα, τον συνεπιβάτη σου και τα βαλιτσόνια σας όπου γουστάρετε.

Αν ψάξεις λίγο βρίσκεις πολύ καλό.

Από τα πιο παραξηγημένα μηχάνάκια...:beer: :wave2:

950dim
27/06/2009, 08:34
Δε νομιζω να διανυει ανετα την αποσταση Αθηνα-Σπαρτη ουτε με το ybr,ουτε με το ΜΤ...
Καθολου προστασια απο αερα και χαμηλη ιπποδυναμη...
Ενα fazerακι 600 δε θα σε καλυπτε σε ολα αυτα;
Ακομη και στη τιμη νομιζω...καποιο καλο μτχ...
Γνωμη μου

nirvana_g1
27/06/2009, 20:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από XT_Billy
+660

Πας και Αθήνα-Κίνα χωρίς να ανάψει, δεν θα σε τρομάξει, υπερ-αρκετή δύναμη για να πάει εσένα, τον συνεπιβάτη σου και τα βαλιτσόνια σας όπου γουστάρετε.

Αν ψάξεις λίγο βρίσκεις πολύ καλό.

Από τα πιο παραξηγημένα μηχάνάκια...:beer: :wave2:

http://www.e-tipos.com/newsitem?id=12074

"Στον αυτοκινητόδρομο μπορεί να ταξιδεύει με τις ώρες με 130-140 χλμ/ώρα και στις ευθείες το όμορφο ψηφιακό κοντέρ θα δείξει μέχρι και 170, αλλά
η ΜΤ-03 δεν έχει κατασκευαστεί για να καταπίνει τα χιλιόμετρα σε ανοικτούς δρόμους και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Είναι μονοκύλινδρη, δεν έχει φέριγκ, άρα δεν σας φταίει σε τίποτα να την υποβάλλετε (και να υποβάλλεστε) σε τέτοια δοκιμασία

ερωτηση : τι ειναι φερινγκ και τι χαλαει το οτι ειναι μονοκυλινδρο???και το ybr και το cbf που κοιταξα μονοκυλινδρα ειναι..
το cbf τι σας λεει?καλυτερο απ'το yamahaki?μου μοιαζει πιο δυνατο...

167122

SVX
27/06/2009, 20:47
ερωτηση : τι ειναι φερινγκ και τι χαλαει το οτι ειναι μονοκυλινδρο???και το ybr και το cbf που κοιταξα μονοκυλινδρα ειναι..
το cbf τι σας λεει?καλυτερο απ'το yamahaki?μου μοιαζει πιο δυνατο...

κοιτα το οτι δεν εχει φερινγκ σημαινει πως δεν εχει ΠΛΑΣΤΙΚΑ (Ποδιες ,καρινα, Μουτρο/ζελατινα ) ωστε να εκτρεπει τον αερα πανω απο το σωμα σου οταν εισαι στην Εθν.οδο ....

εμενα προσωπικα μου φαινεται πως και με φερινγκ στο υψος που στεκεται το κρανος μου, και με τον τροπο που στροβιλιζει τον αερα η ζελατινα, τρωω περισσοτερο ογκο αερα ......

Μονοκυλινδρο λενε πως ΔΕΝ ειναι ιδανικο γιατι ολο το φορτιο (το εργο της κινησης ) πεφτει σε εναν κυλινδρο, δεν εχουμε καταμερισμο της "κουρασης " σε 2-3 ή 4 κυλινδρους ( ΟΤΑΝ περναν τα Dakar με μονοκυλινδρα τους χαλουσε δηλαδη ε? )

ΓΝΩΜΗ μου να πας να καβαλησεις και σε οποιο σου αρεσει η "βολτα" παρτο

asphyx
27/06/2009, 23:08
:a13: :a13: :a13: :a13: :a13:
+8000000
250 θα τον βολεψει Αθηνα Σπαρτη φτερο στον ανεμο δεν θα ναι?
SVΧ αυτα τα μαυρα π χει στο τεποζιτο το sv τα αριστερα-δεξια ξερεις πως τα λενε κ που μπορω να βρω?thnx :beer:

nirvana_g1
28/06/2009, 03:08
κοιτα το οτι δεν εχει φερινγκ σημαινει πως δεν εχει ΠΛΑΣΤΙΚΑ (Ποδιες ,καρινα, Μουτρο/ζελατινα ) ωστε να εκτρεπει τον αερα πανω απο το σωμα σου οταν εισαι στην Εθν.οδο ....

εμενα προσωπικα μου φαινεται πως και με φερινγκ στο υψος που στεκεται το κρανος μου, και με τον τροπο που στροβιλιζει τον αερα η ζελατινα, τρωω περισσοτερο ογκο αερα ......

Μονοκυλινδρο λενε πως ΔΕΝ ειναι ιδανικο γιατι ολο το φορτιο (το εργο της κινησης ) πεφτει σε εναν κυλινδρο, δεν εχουμε καταμερισμο της "κουρασης " σε 2-3 ή 4 κυλινδρους ( ΟΤΑΝ περναν τα Dakar με μονοκυλινδρα τους χαλουσε δηλαδη ε? )

ΓΝΩΜΗ μου να πας να καβαλησεις και σε οποιο σου αρεσει η "βολτα" παρτο

καταρχας σ'ευχαριστω για τις πληροφοριες φιλε!
απλα αυτο με τη "βολτα κ παρ'το" το συζητησα και με τον father και το ιδιο μου ειπε κ εκεινος... απλα ρωταω εδω γιατι η γνωμη σας μετραει πιο πολυ κ απο εμπορο...σ'οποιο καταστημα και να πας αν ρωτησεις -"παει ανετα μεγαλο ταξιδι" προκειμενου να στο πουλησει θα σου πει ναι...δεν προκειται να καταλαβω και πολλα απο μια 15λεπτη βολτα μες'στην αθηνα για τη συμπεριφορα του εξω σε εθνικη οδο...

αληθεια ξερει κανεις τι καταναλωση εχουν αυτες οι κατηγοριες??
250 και 500-600 cc με νορμαλ οδηγηση και top speed 120???

harry_fyt
02/07/2009, 13:45
Κοιτα κι απο δω μερια :winka:

Kawasaki er6 f (http://www.car.gr/classifieds/bikes/?c=8&ca=&ma=290&va=er6f&bpr=&tpr=&so=dm&or=d&bre=&tre=2009&rg=&bmi=&tmi=&bpo=&tpo=&ben=&ten=&fu=&co=&cr=&hi=&ag=)

Πολυ οικονομικο, ευκινητο, ντυμενο για μακρυνα ταξιδια, και αμα διαθετεις για το καινουριο του 09 ειναι και κ@υλα!!! :D

SeNNinhA
02/07/2009, 13:58
Μην πας σε κάτι μικρό. Πάνω στο χρόνο θα θέλεις να το αλλάξεις.

Κοίτα κάτι σε 600-650 street (μονοκύλινδρο, δικύλινδρο ή τετρακύνιδρο δεν έχει σημασία). Είναι ότι πρέπει για entry level και κάνουν τα πάντα εύκολα. Όσο για την κατανάλωση μην σε νοιάζει και πολύ. Είναι η πιο οικονομική κατηγορία για αυτά που θέλεις. Φυσικά όσο πιο πολλοί κύλινδροι τόσο αυξάνεται και η κατανάλωση αλλά δεν θα πρέπει να σε προβληματίζει αυτό.

Κάνε μια βόλτα 2-3 διαφορετικά σε στυλ και θέση μηχανάκια για να δεις που είσαι εσύ πιο καλά και μετά επιλέγεις από αυτό το γκρούπ.

nirvana_g1
02/07/2009, 20:54
thanx για τις συμβουλες παιδες...απο βδομαδα βγαινω στο σαφαρι και βλεπουμε!!!
αν σας εχω καλα νεα θα ποσταρω κ φωτο!Και παλι ευχαριστω για τις πληροφοριες και τη βοηθεια σας!!!:beer: