View Full Version : Σκέφτομαι να αγοράσω μηχανή, αλλά πια;
Αγαπητοί καλή σας ημέρα.
Η βοήθειά σας, οι προτάσεις σας και οι σκέψεις σας θα με διευκολύνουν στην απόφασή μου.
Σκέφτομαι μέχρι το Σεπτέμβρη να αγοράσω μία μηχανή. Κυρίως ενδιαφέρομαι για χρήση εντός της Αθήνας (η κατάσταση με το αυτοκίνητο δεν πάει άλλο πια) αλλά και για μερικά ταξιδάκια σε μακρινές πόλεις όπως Θεσσαλονίκη, Άρτα.
Η μέχρι τώρα εμπειρία μου ήταν με ένα 125 παπάκι, και σκέφτομαι να κάνω το μεγάλο άλμα.
Ως πρώτη επιλογή λέω να επιλέξω κάτι μεταχειρισμένο καθώς από ότι έχω δει και τα χρήματα είναι αρκετά για καινούρια και ως νέος θα έλεγα να μην επενδύσω πολλά χρήματα. Από μία πρώτη αναζήτηση που έχω κάνει μάλλον κινούμε προς On-Off καθώς έχω καταλάβει ότι αυτές οι μηχανές ανταποκρίνονται καλά στους δύσκολους ελληνικούς δρόμους καθώς και στην πόλη.
Για τα κυβικά, νομίζω πως για έναν νέο σαν εμένα τα 500-700 είναι υπερ - αρκετά.
Τι μοντέλο θα προτείνατε; Τι είναι καλό να προσέξω σε μία μεταχειρισμένη μηχανή, καθώς είμαι και άσχετος με αυτές; Πόσα χρόνια να πάω πίσω ως προς την ημερομηνία κυκλοφορίας; Να επιλέξω ιδιώτη ή κάποιο κατάστημα;
Σας ευχαριστώ για τις όποιες πληροφορίες καθώς θα είναι σημαντικές και θα με βοηθήσει να βγω τουλάχιστον από την άγνοια.
RNAman
Με βάση τις παραπάνω ανάγκες που έχεις, νομίζω ότι το versys θα σε διευκολύνει...:beer:
we want more we want more απο στοιχεια πχ τι ποσο διαθέτεις??Στανταρ χρειαζεσαι κ ένα ποσό για κράνος μπουφάν κτλπ!!
Κάποιο μοντέλο (μηχανής)έχεις στο μυαλό σου???
Το στάνταρ για μένα είναι να προτιμήσεις ιδιώτη ο έμπορας θα σε γδάρει!!!:beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από asphyx
we want more we want more απο στοιχεια πχ τι ποσο διαθέτεις??Στανταρ χρειαζεσαι κ ένα ποσό για κράνος μπουφάν κτλπ!!
Κάποιο μοντέλο (μηχανής)έχεις στο μυαλό σου???
Το στάνταρ για μένα είναι να προτιμήσεις ιδιώτη ο έμπορας θα σε γδάρει!!!:beer:
Τα χρήματα που διαθέτω, μπορεί να φτάσουν και τα 4000-4500. Για να είμαι ειλικρινής έβλεπα για Transalp αλλά διαπίστωσα ότι μία αξιόλογη μεταχειρισμένη στοιχίζει πάνω από 5000-6000.
Μπουφανάκι και κράνος διαθέτω από το παπάκι. Ήμουν εξοπλισμένος...:cool:
Αρχικά δημιουργήθηκε από VGER
Με βάση τις παραπάνω ανάγκες που έχεις, νομίζω ότι το versys θα σε διευκολύνει...:beer:
Καλή ιδέα. Αλλά από μία πρώτη ματιά που έριξα, βλέπω ότι ξεπερνάει τα 5500 -6000 μεταχειρισμένη.
nassosxlvbros
27/06/2009, 15:09
πήγαινε σε πιο παλιο μοντέλο Τράνσαλπ...έτσι κι αλλιώς ίδιο πράμα είναι...αθάνατο! :beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από nassosxlvbros
πήγαινε σε πιο παλιο μοντέλο Τράνσαλπ...έτσι κι αλλιώς ίδιο πράμα είναι...αθάνατο! :beer:
Όντως παραμένουν τόσο αξιόπιστες μετά από τόσα χρόνια;
φιλε κανε 6 απλα βήματα
1ον παρε κράνος γάντια μπότες μπουφάν παντελόνι με αυτή την σειρά
2ον δεν ειναι αναγκη να παρεις τα ακριβότερα, μπορείς με τα μισα λεφτά να εισαι ασφαλής.
3ον Δες τι σου περισσεύει
4ον μπες στις αγγελίες
5ον βαλε σαν οριο τα ρέστα που σου έμειναν
και
6ον το πιο σημαντικό βήμα
πάρε με τα λεφτά που εχεις ......
αυτήν που σε καύλωσε με το που την είδες :wave2:
Kepler Fun
27/06/2009, 20:20
Κατ' αρχάς η μοτοσικλέτα είναι προσωπικό είδος και πρώτο κριτήριο για την επιλογή της είναι το γούστο του καθενός. Αυτό που τρελαίνει κάποιον είναι απαράδεκτη επιλογή για κάποιον άλλο.
Η γνώμη μου για επιλογή all-around μηχανής εντός και εκτός πόλης είναι το xt660r. Κάνει τα πάντα (τηρουμένων των αναλογιών), έχει καλή τιμή, και η αντιπροσωπία είναι αξιόπιστη.
Το επέλεξα για τις σημερινές μου ανάγκες και έχοντας εμπειρία αρκετών μοτοσικλετών από το παρελθόν είμαι ευχαριστημένος.
Τα strom, versys, transalp είναι πολύ ωραία μηχανάκια, ογκώδη όμως κατά την γνώμη μου. Ο κυριότερος λόγος για την επιλογή τους κατ' εμέ θα ήταν το ABS.
:beer:
θα συμφωνησω με το XT 660.... ΠΟΛΥΕΡΓΑΛΕΙΟ .....ΠΙο εμπορικο απο Versys και ΠΟλυ καλη μεταβαση απο παπακι ( ευκολια χειρισμου) :wave2:
Ενδιαφέροντα όλα τα σχόλιά σας, και σας ευχαριστώ. Αρχίζω σιγά-σιγά να σχηματίζω κάποια γνώμη, αλλά έχω δρόμο ακόμη μέχρι να καταλήξω. Η Aprilia PEGASO για την περίπτωσή μου, πώς σας φαίνεται;
Π.
Αρχικά δημιουργήθηκε από RNAman
Ενδιαφέροντα όλα τα σχόλιά σας, και σας ευχαριστώ. Αρχίζω σιγά-σιγά να σχηματίζω κάποια γνώμη, αλλά έχω δρόμο ακόμη μέχρι να καταλήξω. Η Aprilia PEGASO για την περίπτωσή μου, πώς σας φαίνεται;
Π.
:rolleyes: τσσΣκΚ!
Στις αγγελιες εχει vstrοm αρκετα στα λεφτα που διαθετεις κοιτα λιγο:wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
φιλε κανε 6 απλα βήματα
1ον παρε κράνος γάντια μπότες μπουφάν παντελόνι με αυτή την σειρά
2ον δεν ειναι αναγκη να παρεις τα ακριβότερα, μπορείς με τα μισα λεφτά να εισαι ασφαλής.
3ον Δες τι σου περισσεύει
4ον μπες στις αγγελίες
5ον βαλε σαν οριο τα ρέστα που σου έμειναν
και
6ον το πιο σημαντικό βήμα
πάρε με τα λεφτά που εχεις ......
αυτήν που σε καύλωσε με το που την είδες :wave2:
:beer: :beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Kepler Fun
Τα strom, versys, transalp είναι πολύ ωραία μηχανάκια, ογκώδη όμως κατά την γνώμη μου. Ο κυριότερος λόγος για την επιλογή τους κατ' εμέ θα ήταν το ABS.
:beer:
Ογκώδη τα versys και τα transalp;;;:eyepop: Να μου πεις για κάνα varadero να σου πω ναι...
Από κει και πέρα, και τα strom και τα versys(προαιρετικά) έχουν ABS πλέον...
:wave2:
Ενδιαφέροντα όλα όσα έχω διαβάσει μέχρι τώρα, και σας ευχαριστώ πολύ. Με βοηθάνε, αν και πιστεύω ότι την τελική απόφαση θα την πάρω όταν καβαλήσω κάνα δυο μηχανάκια.
Να ρωτήσω κάτι άλλο. Αυτές για τις οποίες συζητάμε (Vstorm, Translap, Versys) έχουν ABS και στις παλαιότερες εκδόσεις ή μόνο τα μηχανάκια χρονολογίας 1-2 τελευταίων ετών;
Επίσης, τι θα ήταν από τα πιο σημαντικά που θα πρέπει να ελέγξω κατά την αγορά; καθώς είμαι και άσχετος από μηχανές...
Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια.
Π.
mixalakis
30/06/2009, 09:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από VGER
+1
Αγαπητοί καλή σας ημέρα.
Η βοήθειά σας, οι προτάσεις σας και οι σκέψεις σας θα με διευκολύνουν στην απόφασή μου.
Σκέφτομαι μέχρι το Σεπτέμβρη να αγοράσω μία μηχανή. Κυρίως ενδιαφέρομαι για χρήση εντός της Αθήνας (η κατάσταση με το αυτοκίνητο δεν πάει άλλο πια) αλλά και για μερικά ταξιδάκια σε μακρινές πόλεις όπως Θεσσαλονίκη, Άρτα.
Η μέχρι τώρα εμπειρία μου ήταν με ένα 125 παπάκι, και σκέφτομαι να κάνω το μεγάλο άλμα.
Ως πρώτη επιλογή λέω να επιλέξω κάτι μεταχειρισμένο καθώς από ότι έχω δει και τα χρήματα είναι αρκετά για καινούρια και ως νέος θα έλεγα να μην επενδύσω πολλά χρήματα. Από μία πρώτη αναζήτηση που έχω κάνει μάλλον κινούμε προς On-Off καθώς έχω καταλάβει ότι αυτές οι μηχανές ανταποκρίνονται καλά στους δύσκολους ελληνικούς δρόμους καθώς και στην πόλη.
Για τα κυβικά, νομίζω πως για έναν νέο σαν εμένα τα 500-700 είναι υπερ - αρκετά.
Τι μοντέλο θα προτείνατε; Τι είναι καλό να προσέξω σε μία μεταχειρισμένη μηχανή, καθώς είμαι και άσχετος με αυτές; Πόσα χρόνια να πάω πίσω ως προς την ημερομηνία κυκλοφορίας; Να επιλέξω ιδιώτη ή κάποιο κατάστημα;
Σας ευχαριστώ για τις όποιες πληροφορίες καθώς θα είναι σημαντικές και θα με βοηθήσει να βγω τουλάχιστον από την άγνοια.
RNAman
KAWASAKI VERSYS 650
167449
nassosxlvbros
30/06/2009, 09:29
Όντως παραμένουν τόσο αξιόπιστες μετά από τόσα χρόνια;
το δικό μου 2001 μοντ.το έδωσα με 90000+ κμ με τη μαμά μπαταρία ακόμα...κι αρκετοί εδώ μέσα ξέρουν που και πως το πήγαινα...μόνο μοτοκρός δεν έκανα...και το είχα πάρει μτχ με 23000κμ....ούτε λάδια έκαιγε ούτε ζημιές...:wave2: :beer:
panavour
30/06/2009, 18:06
Nομιζω οτι κατι σαν αυτο θα ηταν το καλυτερο για σενα και τα λεφτα που διαθετεις
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?threadid=83376
:wave2: