Σύνδεση

View Full Version : Αυξηση Γιοκ?

DeusEx
30/06/2009, 09:27
Εχω σπαστει ... σημερα πηραν ολοι αυξησεις στο γραφειο που δουλευω εκτος απο εμενα..

Δουλευω απο 1η του χρονου εδω , δεν δικαιουμαι αυξηση κανονικα ? Εστω αυτο που προβλεπει ο νομος ?

Πρεπει να κλεισω χρονο ?

:confused:

:mad:

:bawl:

Gandalf dr685sm
30/06/2009, 09:32
Πήραν αυξήσεις;... τυχεροί είστε... για την ερώτηση σου, ναι.. συνήθως πρέπει να έχεις κλείσει ενα εργασιακό χρόνο εκτός και αν έχει γίνει ειδική συμφωνία με τον εργοδότη για να αναπροσαρμόσει αποδοχές σου σε τόσο μικρό διάστημα.

Gandalf

DeusEx
30/06/2009, 09:37
Αυξησεις πηραν ... αλλα ηταν τοσο χαμηλες που εβαλλαν τα γελια οι περισσοτεροι ..

Οταν τα παντα ακριβαινουν συν τον πληθωρησμο, οι αυξησεις αυτες σε συνολο σε φτωχαινουν, γιατι ουσιαστικα η αγοραστικη σου δυναμη μειωνεται.

Πωπω, ξενερωσα ασχημα τωρα..

Υπολογιζα να παρω εστω αυτο την αστεια αυξηση .. κ τελικα πηρα τα @@ μου .. γμτ

:uplate:

Παιζει να παρω κανενα επιδομα καλοκαιριου ή και παλι γιοκ ?!

nionio$
30/06/2009, 09:44
Δικαιεισαι κανονικα επιδομα αδειας...κ αν δε στο δωσει να το απαιτησεις...
οσο για την αυξηση κ μεις φετος πηραμε καμια δεκαρια παπαρια...:mad:

dukeandthecity
30/06/2009, 09:47
για το επίδομα αδείας δικαιούσε το ποσοστό απο την πρώτη του χρόνου μέχρι την ημέρα που θα σου καταβληθεί το επίδομα. Το υπολοιπο ποσοστό πρέπει να σου καταβληθεί στο τέλος του χρόνου.

:beer:

Gandalf dr685sm
30/06/2009, 09:48
Πλήρες επίδομα αδείας και πάλι παίρνεις με την συμπλήρωση ενός εργασιακού έτους. Παρόλα αυτά όμως δικαιούσαι άδεια καλοκαιρινή και μια αναλογία σε πληρωμή στο επίδομα αδείας ανάλογα με τις εργασιακές σου μέρες εφόσον προσλήφθηκε μετά την 1η του έτους και πριν την 1η Μαϊού του ίδιου έτους. Ρώτα κάποιον λογιστή ή άνθρωπο που να γνωρίζει απο εργασιακό δίκαιο για να σε κατατοπίσει πλήρως, για να μην σε πάρω και στον λαιμό μου πάντως.

Gandalf

yannis24
30/06/2009, 09:51
διαφωνω με τον Μαγο απο πανω....
Επιδομα αδειας θα παρεις κανονικα, οπως ΠΡΕΠΕΙ να πηρες και δωρο Πασχα αφου δουλευεις απο την 1η του ετους εκει...(δικαιουσαι και δωρο Χριστουγεννων)
Αυξηση δεν δικαιουσε σε τοσο μικρο χρονικο διαστημα ΕΚΤΟΣ αν ειναι στην διακριτικη ευχερια του εργοδοτη (που συνηθως δεν ειναι !)

BlackAdder
30/06/2009, 09:59
Τη νόμιμη (3%) που γίνεται κάθε χρόνο δεν την δικαιούται;

PortisHead
30/06/2009, 10:00
Οι καιροι ειναι δυσκολοι.
Αλλοι δεν εχουν δουλεια.
Μην παραπονιεσαι...6 μηνες εχεις στη δουλεια.
:nono:

glargkatzis
30/06/2009, 10:07
οι πιο πολλές συλλογικές συμβάσεις, δίνουν αύξηση (=μείωση) 3% στις αρχές και αλλο τόσο το φθινόπωρο για να μην καλομάθεις και τα ξοδέψεις γρήγορα.
πέρα από την συμφωνία που έχεις κάνει μάθε σε ποιά συλλογική σύμβαση ανήκεις,σύγκρινε αυτά που παίρνεις με τη σύμβαση και απαίτησε τη διαφορά αν είναι προς τα κάτω.στην πρώτη μου δουλειά (ψάρακας) τα απαίτησα στο χρόνο πάνω αναδρομικά και μου τα δώσανε αφού πρώτα διαπιστώσαν ότι τους ήμουν απαραίτητος .αν τα ζητήσεις στο τρίμηνο θα σου πούνε τα κάλαντα αντί για αύξηση.

Gandalf dr685sm
30/06/2009, 10:14
yannis24...μα είπα οτι θα πάρει , αλλά θα είναι αναλογικά προς τις ημέρες εργασίας του και οχι το πλήρες επίδομα (μισός μισθός περίπου) που δικαιούται αν συμπληρώσει εργασιακό χρόνο.

Το ίδιο ισχύει και για το επίδομα εορτών (Πάσχα). Το πρώτο ουσιαστικά πλήρες επίδομα που θα πάρει θα είναι των Χριστουγέννων.( +1 μισθός ).

Τώρα για τις αυξήσεις.. λίγο προσοχή παιδιά ως προς το τι σας έχουν δηλώσει στην επιθεώρηση εργασίας και στο ΙΚΑ. Διότι πολλές επιχειρήσεις κάνουν την εξής εξυπνάδα-πονηράδα. Δίνουν τον βασικό και το υπόλοιπο μέχρι να συμπληρωθεί ο μισθός σας (ας πούμε 900 ευρώ) το δίνουν ώς "παροχή". Τι σημαίνει αυτό;... οτι όποια στιγμή θέλουν σας κάνουν νόμιμη αναπροσαρμογή στον βασικό αλλά μειώνουν το ποσοστό παροχής και είστε πάλι , μία ή άλλη.

Το έχω ακούσει απο πολλές εταιρίες αυτό. Προσέξτε το , γιατί εκεί πατάνε για να μην τους ζαλίζουν οι υπάλληλοι τους με τα "νόμιμα" των προσαυξήσεων.

Gandalf

sergiosm
30/06/2009, 10:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Πλήρες επίδομα αδείας και πάλι παίρνεις με την συμπλήρωση ενός εργασιακού έτους. Παρόλα αυτά όμως δικαιούσαι άδεια καλοκαιρινή και μια αναλογία σε πληρωμή στο επίδομα αδείας ανάλογα με τις εργασιακές σου μέρες εφόσον προσλήφθηκε μετά την 1η του έτους και πριν την 1η Μαϊού του ίδιου έτους. Ρώτα κάποιον λογιστή ή άνθρωπο που να γνωρίζει απο εργασιακό δίκαιο για να σε κατατοπίσει πλήρως, για να μην σε πάρω και στον λαιμό μου πάντως.

Gandalf

Αυτό που λες ισχύει για το δώρο Πάσχα που υπολογίζεται από 1η Ιανουαρίου έως 30 Απριλίου.
Από 1η Μαΐου έως 31 Δεκεμβρίου υπολογίζεται το δώρο Χριστουγέννων.
Όποιος έχει δουλεψει όλο αυτό το διάστημα το δικαιούται όλο, όποιος έχει δουλέψει μέρος αυτού δικαιούται αναλογία.

Το επίδομα υπολογίζεται συνολικά για όλο το χρόνο

Sabre
30/06/2009, 10:15
Πρόσληψη απο 1/1/09 ε;

Δικαιούσαι Επίδομα Αδείας Ολόκληρο (12,50 Ασφ.Ημέρες) και Άδεια 6 μήνες Χ 2 ημέρες τον μήνα = 12 ημέρες, so far.

Αν είσαι κάτω απο την Συλλογική Σύμβαση του Κλάδου σου (τριετίες/διάφορα επιδόματα της εκάστοτε συμβάσεως) απαίτησε να γίνει αναπροσαρμογή.

Αύξηση απο το Εξάμηνο? :rotflmao: where do i sign up ???? :beer:

Sapadak
30/06/2009, 10:18
Επιδομα αδειας δικαιουσε κανονικοτατα,

Εφοσον συμπληρωσεις πανω απο μισο χρονο εργασιας στην εταιρια (οποτεδηποτε ημερολογιακα) δικαιουσε πληρη επιδομα αδειας (μισο μισθο δηλαδης)

Επισης για την αυξηση οχι δεν δικαιουσε, γιατι σε προσελαβαν με πχ 100 ευρω μισθο ο οποιος ισχυει μεχρι το τελος του 2007.

Του χρονου τετοια εποχη θα παρεις αυξηση αναδρομικη

super_toto
30/06/2009, 10:18
Δεν ξέρω αν κάνω λάθος αλλά η νόμιμη αυξηση αφορά αυτούς που έχουν προσληφθεί με τον βασικό της συλλογικής σύμβασης + επιδόματα (πτυχίου κτλ). Αν η πρόσληψη έχει γίνει με υψηλότερο μισθό, δεν είναι υποχρεομένος ο εργοδότης να δώσει αυξήση.

Μη στενοχωριέσαι πάντως κατά 95% έτσι γίνεται σε όλες τις εταιρίες. Μόνο αν πέσεις σε γεννεόδωρο εργοδότη είναι διαφορετικά.
Γενικά στον ιδιωτικό τομέα είσαι στο έλεος του εργοδότη. Και από τη στιγμή που δεν υπάρχει συνδικαλισμός στην Ελλάδα κάπως έτσι θα συνεχιστούν τα πράγματα.

sergiosm
30/06/2009, 10:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από super_toto
Δεν ξέρω αν κάνω λάθος αλλά η νόμιμη αυξηση αφορά αυτούς που έχουν προσληφθεί με τον βασικό της συλλογικής σύμβασης + επιδόματα (πτυχίου κτλ). Αν η πρόσληψη έχει γίνει με υψηλότερο μισθό, δεν είναι υποχρεομένος ο εργοδότης να δώσει αυξήση.

Σωστό, εκτός και με την αύξηση του (νόμιμου) μισθού αυτός γίνεται μεγαλύτερος από τον (συμβατικό) μισθό (δηλαδή αυτόν που έχει συμφωνήσει), οπότε είναι υποχρεωμένος να του δώσει την αύξηση.

π.χ.
ας πούμε ότι ο νόμιμος είναι 600 και έχει συμφωνηθεί (ο συμβατικός μισθός) 650.
αν με την αύξηση ο νόμιμος γίνει 700, τότε ο εργοδότης οφείλει να του δώσει αύξηση 50 ευρώ ώστε να παίρνει 700 (όσο δηλαδή και ο νόμιμος).
:wave2:

BlackAdder
30/06/2009, 10:38
Αν έχει προσληφθεί με τον κατώτατο μισθό για τα προσόντα του, με βάση τη ΣΣΕ, δικαιούται την αύξηση ναι ή όχι;

Θα την πάρει αναδρομικά όταν κλείσει ένα χρόνο;

Το βλέπω λίγο περιέργο καθώς:

Ας υποθέσουμε ότι έχουμε 2 εργαζόμενους με τα ίδια προσόντα και προϋπηρεσία:
Ο πρώτος προσλαμβάνεται στις 1/1/2009 με μισθό 1000€ σύμφωνασ με τη ΣΣΕ του 2008 (καθώς η ΣΣΕ του 2009 δεν έχει τεθεί σε ισχύ ακόμα).

Στις 1/7/2009 τίθεται σε ισχύ η ΣΣΕ 2009 που προβλέπει π.χ. αύξηση 3%

Επίσης προσλαμβάνεται ο δεύτερος εργαζόμενος στις 2/7/2009 με τη ΣΣΕ 2009 και μισθό 1030€ (1000+30).

Στις 3/7/2009 που θα πάνε στη δουλειά και θα κάτσουν δίπλα οι υποθετικοί πανομοιότυποι εργαζόμενοι θα αμοίβονται διαφορετικά;

Θεωρούμε πάντα ότι η επιχείρηση λυτουργεί νομότυπα και σέβεται όλες τις διατάξεις του νόμου.

sergiosm
30/06/2009, 11:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από BlackAdder
Αν έχει προσληφθεί με τον κατώτατο μισθό για τα προσόντα του, με βάση τη ΣΣΕ, δικαιούται την αύξηση ναι ή όχι;

Θα την πάρει αναδρομικά όταν κλείσει ένα χρόνο;

Το βλέπω λίγο περιέργο καθώς:

Ας υποθέσουμε ότι έχουμε 2 εργαζόμενους με τα ίδια προσόντα και προϋπηρεσία:
Ο πρώτος προσλαμβάνεται στις 1/1/2009 με μισθό 1000€ σύμφωνασ με τη ΣΣΕ του 2008 (καθώς η ΣΣΕ του 2009 δεν έχει τεθεί σε ισχύ ακόμα).

Στις 1/7/2009 τίθεται σε ισχύ η ΣΣΕ 2009 που προβλέπει π.χ. αύξηση 3%

Επίσης προσλαμβάνεται ο δεύτερος εργαζόμενος στις 2/7/2009 με τη ΣΣΕ 2009 και μισθό 1030€ (1000+30).

Στις 3/7/2009 που θα πάνε στη δουλειά και θα κάτσουν δίπλα οι υποθετικοί πανομοιότυποι εργαζόμενοι θα αμοίβονται διαφορετικά;

Θεωρούμε πάντα ότι η επιχείρηση λυτουργεί νομότυπα και σέβεται όλες τις διατάξεις του νόμου.

Μα έτσι και οι δύο παίρνουν 1030 ?.
Οπότε όλα οκ

BlackAdder
30/06/2009, 11:42
Μα ο φίλος είπε ότι δεν την πήρε την αύξηση... σε αντίθεση με τους συναδέλφους του...

nassosxlvbros
30/06/2009, 12:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από DeusEx
Αυξησεις πηραν ... αλλα ηταν τοσο χαμηλες που εβαλλαν τα γελια οι περισσοτεροι ..

Οταν τα παντα ακριβαινουν συν τον πληθωρησμο, οι αυξησεις αυτες σε συνολο σε φτωχαινουν, γιατι ουσιαστικα η αγοραστικη σου δυναμη μειωνεται.

Πωπω, ξενερωσα ασχημα τωρα..

Υπολογιζα να παρω εστω αυτο την αστεια αυξηση .. κ τελικα πηρα τα @@ μου .. γμτ

:uplate:

Δε λες πάλι καλά που έχεις δουλειά....:)

μόνον αυτό που δικαιούσαι...(άδεια+επίδομα αδείας,αλλά όχι όλο )

DeusEx
30/06/2009, 13:32
Καταλαβαινω οτι οι καιροι ειναι δυσκολοι αλλα ... τοσα χρονια σπουδες , ξενες γλωσσες κτλ

γιατι ?

για να μην παίρνω αυξηση ? και να λεω κ ευχαριστω που εχω δουλεια ?

Να σημειωσω οτι ξεκινησα με χαμηλο μισθο κ φανταζομουν οτι οι αυξησεις θα ηταν πιο συχνες κ καλες για να φτασουν ικανοποιητικα πλαισια, αφου δεν ηταν εξαρχης καλος ο μισθος μου ...

Τεσπα , οτι κ να λετε , εγω αισθανομαι ασχημα ...

:sad:

PortisHead
30/06/2009, 13:38

Ισως δεν φανταζεσαι τι παει να πει "ασχημα".

Κανε υπομονη και....το Σταυρο σου!

BlackAdder
30/06/2009, 13:46
Και καλά κάνεις!

Οι δύσκολοι καιροί δεν εμπόδισαν τις αυξήσεις στις τιμές προϊόντων και υπηρεσιών...

Αυτό που εσύ "παράγεις" με την εργασία σου πωλείται ακριβότερα απο πρίν και εσύ εισπράτεις τα ίδια, που πάει άραγε η διαφορά;

Υ.Γ. Ξέρει τελικά κανείς πότε (χρονικά απο τη στιγμή της πρόσληψης) δικαιούται ένας υπάλληλος ΤΗ ΝΟΜΙΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΥΞΗΣΗ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΜΙΣΘΟ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ (τα γράφω κεφαλαία για αποφυγή παρανοήσεων...)

sergiosm
30/06/2009, 14:49
Υ.Γ. Ξέρει τελικά κανείς πότε (χρονικά απο τη στιγμή της πρόσληψης) δικαιούται ένας υπάλληλος ΤΗ ΝΟΜΙΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΥΞΗΣΗ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΜΙΣΘΟ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ (τα γράφω κεφαλαία για αποφυγή παρανοήσεων...)

Οι αμοιβές όλων των υπαλλήλων (είτε δημοσίων είτε ιδιωτών) αποφασίζονται βάσει των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ή των Διαιτητικών Αποφάσεων όπου δεν υπάρχει συμφωνία),
Το ύψος των αμοιβών, το ποσοστό των αυξήσεων, ΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ αυτές και γενικά τα σχετικά με τις αποδοχές των εργαζομένων και τα λοιπά δικαιώματά τους (άδειες κλπ) ορίζονται σε αυτές.

Συνήθως, οι αυξήσεις δίνονται δύο φορές τον χρόνο:
την 1η Ιανουαρίου και την 1η Σεπτεμβρίου κάθε χρόνου.

Δες σχετικά και το site του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας όπου, μεταξύ άλλων, υπάρχουν και πίνακες με τις νόμιμες αμοιβές.

http://www.omed.gr/el/

BlackAdder
30/06/2009, 15:02
Προσωπικά δεν είδα καμία απολύτως αλλαγή στο μισθό μου τη 1/1/2009 και η πρόσληψη έγινε 1/9/2008.

Η Διαιτητική απόφαση (δεν υπήρξε συμφωνία) έλεγε για διαδοχικές αυξήσεις 11/08, 01/09 που ποτέ δεν έγιναν...

Κοινώς από 1/9/2009 ο μισθός είναι ο ίδιος (ο κατώτατος σύμφωνα με τη ΣΣΕ 2006! το γράφει και η απόδειξη μισθοδοσίας).

Γι'αυτό ρωτάω μήπως πρέπει να συμπληρωθεί ένα έτος... που δεν μου φαίνεται λογικό

sergiosm
30/06/2009, 15:11
Προσωπικά δεν είδα καμία απολύτως αλλαγή στο μισθό μου τη 1/1/2009 και η πρόσληψη έγινε 1/9/2008.

Η Διαιτητική απόφαση (δεν υπήρξε συμφωνία) έλεγε για διαδοχικές αυξήσεις 11/08, 01/09 που ποτέ δεν έγιναν...

Κοινώς από 1/9/2009 ο μισθός είναι ο ίδιος (ο κατώτατος σύμφωνα με τη ΣΣΕ 2006! το γράφει και η απόδειξη μισθοδοσίας).

Γι'αυτό ρωτάω μήπως πρέπει να συμπληρωθεί ένα έτος... που δεν μου φαίνεται λογικό

Αν η Διαιτητική Απόφαση λέει για αύξηση από 1/09 και δεν στην έχει δώσει απλά παρανομεί.

CIRUS
30/06/2009, 15:35
Καταλαβαινω οτι οι καιροι ειναι δυσκολοι αλλα ... τοσα χρονια σπουδες , ξενες γλωσσες κτλ

γιατι ?

Να σημειωσω οτι ξεκινησα με χαμηλο μισθο κ φανταζομουν οτι οι αυξησεις θα ηταν πιο συχνες κ καλες για να φτασουν ικανοποιητικα πλαισια, αφου δεν ηταν εξαρχης καλος ο μισθος μου ...

λογικό να αισθάνεσαι άσχημα αλλά πίστεψε με οι σπουδές δεν θα πάνε χαμένες αν το κυνηγήσεις, απλά η πρώτη εταιρεία που πηγαίνεις είναι για να πάρεις εμπειρία που χρειάζεται εξίσου ή και πιο πολύ από τις σπουδές. πάρε εργασιακή εμπειρία στο αντικείμενο σου και μετά θα ψάξεις να βρεις κάπου δουλειά που εκτός από πτυχίο θα έχεις και εμπειρία ώστε να μπορείς να απαιτήσεις παραπάνω χρήματα. Απλά στην αρχή λογικό είναι να ξεκινήσεις από χαμηλά γιατί σπουδές χωρίς εμπειρία δεν σημαίνουν τίποτα για τους περισσότερους εργοδότες.

paulopoulos
30/06/2009, 17:06
Εγώ αδελφέ μετά από 7 χρόνια είμαι στα 750
Κάθε χρόνο υπογράφονται οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και έχουν αναδρομική ισχύ από 1/1 του κάθε έτους. Οι συλλογικές συμβάσεις μπορεί να υπογραφούν και τον Σεπτέμβριο.
Εγώ σύμφωνα με την συλλογική σύμβαση εργασίας πήρα 18 ευρώ καθαρά. Ο κάθε κλάδος έχει δικές του συμβάσεις εργασίας.. Δηλαδή υπάλληλος γραφείου σε εργοστάσιο με υπάλληλο γραφείου σε ψιλικατζίδικο είναι διαφορετικοί οι κατώτεροι μισθοί.
Διαφωνώ κάθετα με τον φίλο ποιο πάνω που σου λέει να μην παραπονιέσαι.. Μας έχουν σκίσει, οι περισσότεροι δεν έχουν δουλειά και όταν βρίσκουν πρέπει να τους λέμε και ευχαριστώ άσχετα άμα οι συνθήκες είναι απαράδεκτες???? Τι λέτε ρε.. Σε λίγο θα κάτσουμε να μας γαμησ..... κιόλας και θα λέμε και ευχαριστώ.

nassosxlvbros
30/06/2009, 17:49

γιατι ?

Λοιπόν,...ας τα δούμε ένα-ένα...

Ίσως λόγω του νεαρού της ηλικίας και του ενθουσιασμού να νόμιζες πως θα καθαρίζεις με τη μία κάνα 2χίλιαρο...κάνε τη δουλίτσα σου και χαλάρωσεεεε...μη ξεχνάς "ουδεις αναντικατάστατος"..(και φυσικά και καλύτερος και φτηνότερος)..και μη ξεχνάς:λεφτά παίρνουν οι γλύφτες οι ωραίες γραμματείς και οι "δικοί τους" :(

και βέβαια να λες κι ευχαριστώ,αλλά και να ψάχνεις για καλύτερα...

να μη φαντάζεσαι τίποτα! ότι πάρεις αρχικά είναι το ζουμί...το "φαντάστηκα"και το "μου είπαν" είναι ουτοπίες...καλός ο μισθός δεν είναι ποτέ για σένα/για μας...είναι όμως για αυτούς...;)
κι αν αισθάνεσαι άσχημα ποσώς τους νοιάζει...κάνε τη δουλειά σου και ταυτόχρονα ψάχνε...προσεκτικά...και να θυμάσαι: οι καλοί μισθοί έχουν μικρή διάρκεια...

Gandalf dr685sm
01/07/2009, 11:05
πέστα ρε φίλε.... εδώ ρε παληκάρια είμαστε κοντά στα 10-12 χρόνια στον ίδιο τομέα και ίσα ίσα που παίρνουμε ενα αξιοπρεπή μισθό.

Κανείς δεν λέει να πλυνόμαστε και να σκύβουμε, αλλά να μην είμαστε και παράλογοι. Πως αλήθεια μπορεί κάποιος να πάρει 2000 μικτά σε ευρώ (κάπου 1500-1600 καθαρά) που μπορείς να ζήσεις μόνος πλέον , χωρίς να έχει εμπειρία και απο θέση που ουσιαστικά δεν περιέχει κάποια σημαντική εξιδείκευση για να τον κάνει αναντικατάστατο αλλά και περιζήτητο στην αγορά;

Σίγουρα έτσι όπως τα έχουν κάνει γύρω μας, θέλουν κλωτσιές αφού για να ζήσεις μόνος και να πείς οτι θα βάλεις και 50-100 στην άκρη μπας και συμβεί καμιά ανάποδη θες όσα είπα πιο πάνω. Αλλά απο την άλλη όταν σε όλη την Ελλάδα η αληθινή ανεργία είναι πάνω απο 15% , ίσως να μπορούμε να μετριάσουμε λίγο τις αντιδράσεις μας και να δουλεύουμε ενώ ψάχνουμε ίσως και κάτι καλύτερο , αφού δεν μας ικανοποιεί εκεί που είμαστε.

Και αν νομίζετε οτι εδώ είναι δύσκολα, ήρθε ΄φίλος απο UK πριν απο 10 μέρες και μου έλεγε οτι στην βιομηχανία που εργάζεται δεν έχουν πάρει παραγγελία εδώ και 6 μήνες, και διώχνουν κόσμο. Παντού τα ίδια σκατά είναι και απλά κάποιοι τα κονόμησαν χοντρά.

Δυστυχώς είτε γιατί δεν μπορούμε/'ετυχε... είτε γιατί δεν θέλουμε... δεν είμαστε ανάμεσα στα λαμόγια... Οπότε οτι και να λέμε απο εδώ...το μόνο που μπορούμε να κάνουμε όπως είναι τώρα , είναι να συνεχίζουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε με την ελπίδα κάποια στιγμή ή να βρούμε το καλύτερο ή ... και γιατί οχι;... να το φτιάξουμε μόνοι μας!

Gandalf