View Full Version : The Fzr 750 (2lm) Project
Πριν αρκετό καιρό αγόρασα έα παλιό fzr 750 από το μέλος dtakias. Δεν μπορεί να βγάλει άδεια για κυκλοφορία στο δρόμο και έτσι από την αρχή το πήρα για να το φτιάξω για πίστα και μόνο. Για να πω την αλήθεια, το πήρα και για να έχω κάτι να ασχολούμαι. Αν μείνω χωρίς μοτοσικλέτα.... θα πεθάνω...:D
167654
Άρχισε λοιπόν το ξύλωμα
167657
Αυτά θα πάνε για πώληση
167658
Και στο τέλος έμεινε μόνο το πλαίσιο
167661
Το οποίο ξύθηκε με λεπτομέρεια για να βαφτεί
167662
Ψαλίδι επέλεξα ένα από zxr750 '89
167663
Μπροστινό από zxr 400 '90 (δώρο ενός φίλου)
167664
Φυσικά το μπροστινό λύθηκε, αλλάχτηκαν τσιμούχες και λάδια
167665
Οι δαγκάνες πήγαν για βάψιμο
167666
Το πλαίσιο επειδή δεν μπορούσε να φιλοξενήσει το ψαλίδι του zxr, αναγκάστηκα να του κάνω φρεζάρισμα. Δεν είχα όμως φρέζα. Έτσι μπήκε ο Έλληνας μέσα μου και έκανε μια αυτοσχέδια φρέζα. Λειτούργησε τέλεια.
167667
Αυτό είναι το τεπόζιτο
167668
Στόκαρα όπου χρειαζόταν
167670
Και μετά το έξυσα για να πάει για βάψιμο
167671
Τα fairing είναι από R6 '05
167672
Αλλά η ουρά δε μου άρεσε και παράγγειλα μία από R6 '06. Πολυεστερική και μονόσελη
167673
Για να πω την αλήθεια, ωστόσο, δε μου άρεσαν οι γωνίες που είχε. Έτσι, τις μαρκάρισα για να φύγουν.
167674
Τώρα είναι εκεί που θέλω. Χωρίς γωνίες.
167675
Έκλεισα τις θήκες των φώτων με πολυεστέρα
167676
Και μετά από κάμποσο στοκάρισμα-ξύσιμο, είναι έτοιμη για βάψιμο
167677
Σε χρυσό της Yamaha έβαψα τις δαγκάνες με την τιμονόπλακα
167678
Τους δίκους των φρένων
167679
Και φυσικά τις ζάντες
167681
Το πλαίσιο βάφτηκε σε μαύρο χρώμα, αλλά με ματ βερνίκι
167682
Το ίδιο και το ψαλίδι
167683
Το καπάκι βαλβίδων σε χρυσό χρώμα
167684
Όπως και η υδραντλία με τους αγωγούς του νερού και του λαδιού
167685
Ο κινητήρας σε μαύρο αντιπυρικό χρώμα
167686
Αυτές είναι οι βάσεις του κινητήρα πριν.
167687
Και άρχισ να δένω τα βασικά κομμάτια
167689
Μετά μπήκε το μπροστινό...
167690
... και μετά πάτησε στα "πόδια του".
167691
Εδώ ο κινητήρας πάνω, με βαμένα διάφορα εξαρτήματά του.
167692
Με Ελληνικές βίδες (σύρματα), έπιανα τα fairing πάνω στη μοτοσικλέτα για να δω πως θα μπουν.
167693
Έκοψα την παλιά βάση της μάσκας και έφτιαξα μια νέα, όπως βόλευε για τη νέα μάσκα
167694
Ο αδερφός μου με βοήθαγε να κρατάω τη μότο όρθια και να βλέπω τι γίνεται.
167695
Στην αρχή ήταν κάπως έτσι. Αλλά έχει δεχτεί κάποιες αλλαγές για να μπουν σωστά τα fairing επάνω.
167696
Η σέλα είναι από Ζ1000. Από αυτό το σημείο που είνια μαρκαρισμένο, έπρεπε να κοπεί για να κάτσει σωστά
167697
Και την έκοψα σε αυτό το σημείο
167698
Τα καρμπυρατέρ είνια τίγκα στη βρώμα. Πάνε κατευθείαν για φάρμακο
167699
Έφτιαξα νέο υποπλαίσιο (αλουμινίου φυσικά).
167700
Με βάσεις για τη σέλα και το τεπόζιτο
167701
Να 'μαι κι εγώ με την καράφλα μου :D
167702
Από τη Γερμανία ήρθαν τα όργανα της KOSO
167704
Τα καρμπυρατέρ καθαρίστηκαν και είναι τέλεια
167705
Τα σωληνάκια υψηλής ήταν χάλια.....
167706
... και έτσι τα έκανα όσο μπορούσα καινούρια!!!
167707
Ψυγείο και βεντιλατέρ είναι από zxr 400 '90
167708
Δεν ξέρω γιατί τα έβαψα σε αυτό το κόκκινο χρώμα. Μάλλον για να κάνει αντίθεση μέσα από τα fairing
167709
Όσο για τα fairing, αφού τα μέτρησα για πολλοστή φορά.....
167710
Τα κόλλησα σε αυτό το σημείο, για να συνεχίσω τις δουλειές
167711
Μέχρι τώρα έχω φτάσει ως εδώ.
167712
Αυτή την πλάγια τρύπα που ήταν για το καπάκι του κινητήρα από το R6, την έκλεισα.
167715
Τη στοκάρισα φυσικά για να πάει για βάψιμο. Δεν πρέπει να φαίνεται τίποτα. Μάλλον θα ανοιχτεί στη θέση της μια μικρότερη για το καπάκι του fzr
167716
Η τρόμπα συμπλέκτη πριν...
167717
Ο διακόπτης της ηλεκτρονικής με τη θήκη της γκαζιέρας πριν.....
167719
Οι βίδες των λαιμών εισαγωγής
167721
Για να μην κρατάω κόντρα, όταν θέλω να ξεβιδώσω το undretail, κόλλησα τα παξιμάδια στην ουρά με πολυεστέρα.
167722
Τα ηλεκτρικά άρχισαν να μπαίνουν σε μια τάξη. Τόσο κάτωω από την ουρά...
167723
Η μάσκα μετά από πολύ κόψε-ράψε, έκατσε εκεί τελικά
167725
Πολλές μαμές... στραβό μωρό θα βγει!!!
167726
TOLISTOLAROS
02/07/2009, 17:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από csofos
Εδώ ο κινητήρας πάνω, με βαμένα διάφορα εξαρτήματά του.
Πολύ ωραίος συνδυασμός.Τα φέριγκ τί χρώμα θα τα βάψεις;
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
Θελω να το δω τελειωμενο:smilea: :smilea:
:a37: σταματηστε με τις ανακατασκευες.....!!!!!ΠΑΡΤΕ κανα καινουριο !!! :cry: :cry: :cry: :cry:ΖΗΛΕΥΩΩΩΩΩΩΩ.... :a018: :a018: :a018: :a018:
devil's animal
02/07/2009, 17:41
ο συνδυασμος μαυρο-χρυσο ειναι απλα απιστευταμπλ!!!:eek: :eek: :eek:
:beer: :beer: :beer: :beer:
συνεχισε το γρηγορα και ποσταρε αποτελεσματα!!
:beer: :beer: :beer:
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :winka:
filipp0s
02/07/2009, 18:34
ωραίος! Περιμενουμε τη συνεχεια! :sun:
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
Αρχηγε 'σωραίος ρε!!!!!!
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
Άντε με το καλό.....
Παίδες.... με φτιάξατε!!!! Δεν περίμενα να σας άρεσε τόσο!!!!! Απλά θα το πάω αργά κάπως, γιατί μου έχουν τύχει πολλά μαζεμένα. Έτσι κι αλλιώς, την ψώρα μου κάνω για να περνάει ευχάριστα η ώρα μου ;)
Πάντως, σας ευχαριστώ πολύ όλους για τα καλά σας λόγια. Αν, έχετε κάποια γνώμη για χρωματισμούς, στήσιμο κλπ, είναι δεκτές και θα σας ευχαριστούσα ιδιαίτερα αν τις λέγατε. Παρακάτω, βάζω φώτο, του πως θέλω να το βάψω.
167734
Παίδες.... με φτιάξατε!!!! Δεν περίμενα να σας άρεσε τόσο!!!!! Απλά θα το πάω αργά κάπως, γιατί μου έχουν τύχει πολλά μαζεμένα. Έτσι κι αλλιώς, την ψώρα μου κάνω για να περνάει ευχάριστα η ώρα μου ;)
Πάντως, σας ευχαριστώ πολύ όλους για τα καλά σας λόγια. Αν, έχετε κάποια γνώμη για χρωματισμούς, στήσιμο κλπ, είναι δεκτές και θα σας ευχαριστούσα ιδιαίτερα αν τις λέγατε. Παρακάτω, βάζω φώτο, του πως θέλω να το βάψω.
:smokin: :smokin: :eyepop: :eyepop: :eyepop: :a8: :a8 :a8: :a32: (και όποιο άλλο emoticon θες.....)
Αφού έτσι το έχεις στο μυαλό σου.....Προχώρα....... κούκλι!!!!!
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
Επίσης την εξάτμιση τη ζέστανα με προπάνιο για να τη σηκώσω πιο ψηλά. Αλλά μάλλον είναι χαμηλά. Τι λέτε εσείς;;;
167736
Ιδού η πατέντα με το προπάνιο..... αααααα ρε Έλληνααααααα
167737
stratosZX10
02/07/2009, 20:36
αν θες την γνωμη μου κοψε την εξατμιση στο μισο περιπου και βαλτην χωρις το link pipe για να
καθεται οπως και στο ρ6, θα δειξει πιστευω πολυ ωραιο.....
Αρχικά δημιουργήθηκε από stratosZX10
αν θες την γνωμη μου κοψε την εξατμιση στο μισο περιπου και βαλτην χωρις το link pipe για να
καθεται οπως και στο ρ6, θα δειξει πιστευω πολυ ωραιο.....
Είναι κάτι που το σκέφτομαι και μου το έχουν πει και άλλοι.... Βάζεις ιδέες αδερφέ...... αλλά ωραίες ιδέες!!!!!!! ;) ;) ;) :beer: :D
μπραβο ρε εσυ πολυ καλη δουλεια μεχρι τωρα!
συνεχισε ετσι και γρηγορα τα αποτελεσματα!
devil's animal
02/07/2009, 20:49
για μενα μεινε στο μαυρο χρωμα με χρυσες πινελιες και λεπτομερειες (π.χ. αυτοκολλητα κλπ)
θα δειξει κακο αλλα και ομορφο. επισης μπορει να κρυφτουν τα "χρονια" του..βλ. ψαλιδι και σκελετος..:winka:
προχωρα!! προχωρα!!!
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
Είναι κάτι που το σκέφτομαι και μου το έχουν πει και άλλοι.... Βάζεις ιδέες αδερφέ...... αλλά ωραίες ιδέες!!!!!!! ;) ;) ;) :beer: :D
Kαλες οι ιδεες αλλα να υπολογησουμε και την αποδοση, αφου το μηχανακι δε φτιαχνεται για την καφετερια αλλα για την πιστα:winka:
Κοντεμα του τελικου αλλα και του λαιμου μπορει να επιρεασει πολυ μεχρι και να προκαλεσει σοβαρη βλαβη...:bawl: :bawl: :bawl:
Οποτε,ψαξτο πρωτα...
Παντως,γουσταρω τρελα το μερακι σας και μακαρι να ειχα τα χρηματα να πραττω τα ιδια...
Που θα παει,ομως,μικρος ειμαι ακομη:smilea: :smilea: :smilea:
:beer: :wave2:
stratosZX10
02/07/2009, 21:41
δεν νομιζω να εχει προβλημα η μηχανη αν κοψει το τελικο, το πολυ πολυ να μην τραβαει στα ψηλα...
και η χοντα στο καινουργιο cbr 1000rr κοντο το εχει και ειναι και μανισιο.
το πολυ να θελει λιγο ρυθμισμα βενζινες διαφορετικο...
TOLISTOLAROS
02/07/2009, 21:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από stratosZX10
δεν νομιζω να εχει προβλημα η μηχανη αν κοψει το τελικο, το πολυ πολυ να μην τραβαει στα ψηλα...
και η χοντα στο καινουργιο cbr 1000rr κοντο το εχει και ειναι και μανισιο.
το πολυ να θελει λιγο ρυθμισμα βενζινες διαφορετικο...
Μάλλον δε θα τραβάει χαμηλά...
Μην ξεχνάς ότι το εσωτερικό του τελικού του cbr1000rr δεν είναι σαν τα aftermarket κοντά τελικά...
Έχει ξανασυζητηθεί εδώ (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&postid=1410167&highlight=tyga#post1410167)
Επίσης μιλάμε για μοτέρ σχεδόν 20 χρονών που δεν είχε σχεδιαστεί για κοντά τελικά.
Δεν μπορεί να βγάλει άδεια για κυκλοφορία στο δρόμο
Γιατί έτσι;
Πες μου ότι έχετε πίστα στο Διδυμότειχο να ζηλέψω...
βαλτος εισαι ρε φιλε?μολις τελειωσα το xlr restoring και πεφτω πανω στη δουλεια σου.θελετε βοηθεια?γιατι μεχρι να ξεκινησω κατι αλλο με εχει πιασει στερηση.δες τη δουλεια μου στα τεχνικα θεματα,γιατι με εβαλες σε σκεψη να ασχοληθω με κατι φερινγκατο.πολυ καλη δουλεια καλο κουραγιο.:a18: :a20: :a19:
sakisvolos
02/07/2009, 22:34
Απλά respect! :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
μπράβο απλά τέλειος και το μηχανάκι θα γίνει απλά απίστευτο :beer: :beer:
Για την εξάτμιση για κόψιμο και τα σχετικά δεν ξέρω γιατί είμαι άσχετος, αλλά τουλάχιστον με μία aftermarket μικρότερη πιστεύω και εγώ θα είναι πολύ καλύτερο :cool:
Keep going
stavrogin
03/07/2009, 12:57
Respect φιλε!!!!!!!!!!!
καλη συνεχεια:wave2:
road spirit
03/07/2009, 13:00
μερακλίδικη δουλειά, μπράβο
:beer:
Η χαρα της δημιουργιας σε ολο της το μεγαλειο ....
Ενα ΜΠΡΑΒΟ δεν φτανει ..... 1000 και λιγα .....
Για την εξάτμιση ξέρω πως μετράνε για να "κόψουν" κάποιο τμήμα της. Επίσης ξέρω πως να υπολογίζω, αλλά και να φτιάχνω εξατμίσεις, τόσο σε 4χρονά, όσο και σε 2χρονα. Θα το κοιτάξω και θα δω αν και πόσο μπορώ να κόψω. Αν το μήκος της εξάτμισης είναι πιο κοντό από αυτό που πρέπει, τότε δε θα τραβάει χαμηλά. Θα προσπαθήσω (αν μου το επιτρέπει η μηχανολογία) να την κάνω όπως το R6 της φώτο που έβαλα. Αλλά το βλέπω κομματάκι δύσκολο.
Επίσης, του χρόνου μάλλον, θα μπει κινητήρας από fzr 1000, οπότε εκεί, θα φτιάξω δική μου χειροποίητη εξάτμιση από τους λαιμούς. Εκεί φυσικά, ο κινητήρας θα δεχτεί εκκεντροφόρους, μηχανικά keihin, ροϊκή εξέλιξη, άλλη ηλεκτρονική κλπ κλπ κλπ. Θέλω να δω αν μπορεί ένας παλιός κινητήρας να βγάλει αρκετή ιπποδύναμη, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί με σωστό τρόπο στο δρόμο.
Θα δείξει......
Σας ευχαριστώ πολύ παίδες :beer: :beer: :beer:
Γιατί έτσι;
Πες μου ότι έχετε πίστα στο Διδυμότειχο να ζηλέψω... [/B]
To μηχανάκι είναι από τα κατεσχεμένα του ΟΔΔΥ. Βγήκε εκεί χωρίς άδεια και θα παραμείνει χωρίς άδεια. Δυστηχώς. ΠΙΣΤΑ ΣΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ???????? :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Η Rap μουσική έχει περισσότερες πιθανότητες στο να γίνει Ολυμπιακό άθλημα, από ότι το να γίνει πίστα στο Διδυμότειχο........
stratosZX10
03/07/2009, 17:47
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από csofos
[B]Για την εξάτμιση ξέρω πως μετράνε για να "κόψουν" κάποιο τμήμα της. Επίσης ξέρω πως να υπολογίζω, αλλά και να φτιάχνω εξατμίσεις, τόσο σε 4χρονά, όσο και σε 2χρονα. Θα το κοιτάξω και θα δω αν και πόσο μπορώ να κόψω. Αν το μήκος της εξάτμισης είναι πιο κοντό από αυτό που πρέπει, τότε δε θα τραβάει χαμηλά.
πιστευω οτι ισχυει το αντιθετο, δηλαδη χαμηλα τραβαει καλυτερα ενω ψηλα λιγοτερο.
δεν το παιζω εξυπνος, απλως επειδη εκοψα την δικη μου εξατμιση 5 ποντους για λογους αισθητικης πιο πολυ αλλα και επειδη στο δυναμομετρο μετα ειδαμε αυτο που σου λεω, επρεπε να διαμορφωσουμε και τον χαρτη στο power commander για να τραβαει οπως πριν στα ψηλα...
TOLISTOLAROS
03/07/2009, 17:58
Καλά ρε Χριστόδουλε και που θα δοκιμάσεις το μηχανάκι;Ειδικά αν βάλεις μοτέρ από FZr 1000 που λες με εκκεντροφόρους,ροϊκή κλπ;
Θα το πηγαινοφέρνεις Σέρρες με τρέιλερ;
Αρχικά δημιουργήθηκε από TOLISTOLAROS
Καλά ρε Χριστόδουλε και που θα δοκιμάσεις το μηχανάκι;Ειδικά αν βάλεις μοτέρ από FZr 1000 που λες με εκκεντροφόρους,ροϊκή κλπ;
Θα το πηγαινοφέρνεις Σέρρες με τρέιλερ;
Ε ναι, φυσικά. Εννοείται αυτό. Αλλιώς πως;;; Αυτό το μηχανάκι, θα διακοσμεί το χειμώνα το εσωτερικό του γυμναστηρίου και το καλοκαίρι θα πηγαίνει Σέρρες. Τίποτα άλλο.
TOLISTOLAROS
03/07/2009, 20:53
Ε ναι, φυσικά. Εννοείται αυτό. Αλλιώς πως;;; Αυτό το μηχανάκι, θα διακοσμεί το χειμώνα το εσωτερικό του γυμναστηρίου και το καλοκαίρι θα πηγαίνει Σέρρες. Τίποτα άλλο.
Αυτά είναι...superset ραχιαίοι-σούζες!Ωραίος! :sun: :sun: :sun: