View Full Version : fz1 2009 ή Tuono 2009????
pyrovatissss
03/07/2009, 11:44
για να δουμε???
τι λέτε εσεις μεταξύ των δύο θηρίων που αναφέρω και στον τίτλο??
fz1 2009 ή Tuono 2009????
ακούω αποψεις και γώμες!!!!!!
για παμε!!!!:beer:
SeNNinhA
03/07/2009, 11:52
Εαν θέλεις κάτι πιο FUN και πιο απόλυτο στην οδήγηση που να μπαίνει αξιοπρεπώς και στην πίστα τότε πάρε TUONO.
Εαν θέλεις κάτι πιο χαλαρό που να το πας και στην πόλη χωρίς να ζορίζεται και να ζορίζεσαι τότε πάρε το FZ1
VSTROM 650 K9.
Ταξιδεύει με 250 δικάβαλλο και στο καπάκι παίρνει μέρος στο ΠΠ Enduro Six Days χωρίς να αλλάξει λάστιχα (επίσης δικάβαλλο). Τι να κλάσουν τα άλλα....:winka:
manhunter
03/07/2009, 11:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
VSTROM 650 K9.
Ταξιδεύει με 250 δικάβαλλο και στο καπάκι παίρνει μέρος στο ΠΠ Enduro Six Days χωρίς να αλλάξει λάστιχα (επίσης δικάβαλλο). Τι να κλάσουν τα άλλα....:winka:
:lol: :lol: :lol: :lol:
nightstalker
03/07/2009, 12:02
VSTROM 650 K9.
φίλε sorry που παρεμβαίνω αλλά κάνεις λάθος :nono:
αυτά τα κάνει ΚΑΙ το Κ8
makis206
03/07/2009, 12:06
VSTROM 650 K9.
Φιλαράκι με 4 βαλίτσες και δύο άτομα μέση ωριαία 285χουλουμου άνα ώρα στας Ευρώπας με στάση μόνο στα διόδια, μάλλον αυτό που λες εσύ κανένα παραεισαγωγής "κλειστό" θα είναι..:smokin:
:lol:
Όσο αναφορά τα άλλα δύο, Tuono. Αλλιώς CB1000R...ξανά:smokin:
alexxxcbr
03/07/2009, 12:12
Tuono:winka:
Αρχικά δημιουργήθηκε από pyrovatissss
ακούω αποψεις και γώμες!!!!!!
Για μΠιστα ΒΤ003, για διάρκεια Μ3 :winka: :D
makis206
03/07/2009, 12:43
Για μΠιστα ΒΤ003, για διάρκεια Μ3 :winka: :D
Einai mlks..:rotflmao: :rotflmao: :bigcry: :rotflmao: :rotflmao:
pyrovatissss
03/07/2009, 13:08
το θεμα ειναι οτι το tuono μπορει να ειναι πιο fun bike αλλα απο αποψη εμφανισης δν μου αρεσει σχεδον καθολου!απο την αλλη επειδη εχω fz6 και εχω αποψη για τα γιαμαχα απο πλευρα αξιοπιστιας κλινω περισσοτερο στο fz1, που μου αρεσει κ παρα πολυ!κ εχει κ βρωμογκαζο!!τα εχω οδηγησει κ τα δυο , οχι βεβαια στα ορια!να σας πω την αληθεια δν βρηκα τρελες διαφορες!στην πιστα ισως εχουν, αλλα εγω θελω ενα μηχανακι περισσοτερο για ταξιδια!:beer:
το θεμα ειναι οτι το tuono μπορει να ειναι πιο fun bike αλλα απο αποψη εμφανισης δν μου αρεσει σχεδον καθολου!απο την αλλη επειδη εχω fz6 και εχω αποψη για τα γιαμαχα απο πλευρα αξιοπιστιας κλινω περισσοτερο στο fz1, που μου αρεσει κ παρα πολυ!κ εχει κ βρωμογκαζο!!τα εχω οδηγησει κ τα δυο , οχι βεβαια στα ορια!να σας πω την αληθεια δν βρηκα τρελες διαφορες!στην πιστα ισως εχουν, αλλα εγω θελω ενα μηχανακι περισσοτερο για ταξιδια!:beer:
:rotflmao: :rotflmao: :bawl: :lol:
Πλακίτσα κάνεις, έτσι? :look:
pyrovatissss
03/07/2009, 13:12
πλακα να κανω για πιο πραγμα?
notakos600
03/07/2009, 13:18
πλακα να κανω για πιο πραγμα?
Για το test που ανέφερες παραπάνω.
stavrogin
03/07/2009, 13:22
Φιλε μετα απο αυτα τα λογια ,το Tuono για σενα ειναι μονοδρομος μη διανοηθεις να σκεφτεις τιποτα αλλο:wave2: :beer:
pyrovatissss
03/07/2009, 13:23
πραγματικα δν κανω πλακα!ειπα οτι δν τα οδηγησα στα ορια!
κ στην τελικη δν ειναι κ το tuono το υπερμηχανακι που εχει τοση διαφορα απο τα αλλα τα 1000 naked που με το που θα το καβαλησει καποιος θα καταλαβει την διαφορα αμεσως!
να ελεγα οτι ηταν το sd990 να ελεγα οκ!!
pyrovatissss
03/07/2009, 13:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
Φιλε μετα απο αυτα τα λογια ,το Tuono για σενα ειναι μονοδρομος μη διανοηθεις να σκεφτεις τιποτα αλλο:wave2: :beer:
το tuono?μετα απο αυτα που ειπα?σκεψου δλδ να ελεγα οτι μου αρεσει κ εμφανισιακα τι θα μου ελεγες!!!:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
κ στην τελικη δν ειναι κ το tuono το υπερμηχανακι που εχει τοση διαφορα απο τα αλλα τα 1000 naked που με το που θα το καβαλησει καποιος θα καταλαβει την διαφορα αμεσως!
να ελεγα οτι ηταν το sd990 να ελεγα οκ!! E PARTO SD..
alla xalane ayta na xereis.
pyrovatissss
03/07/2009, 13:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από DUKASII
E PARTO SD..
alla xalane ayta na xereis. :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
notakos600
03/07/2009, 13:31
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Άκου τον Δούκα, πρώην αυστριακός, κάτι ξέρει από συνεργεία....
@dukas :beer: :beer: :beer:
να ελεγα οτι ηταν το sd990 να ελεγα οκ!!
Ε τότε το SD είναι μονόδρομος.....είναι και ταξιδιάρικο κιόλας :winka: :D
sapila racing
03/07/2009, 13:35
Αν καβάλησες το Tuono και το Fazer και δεν κατάλαβες καμμια σοβαρή διαφορά και το θέλεις και για τξίδια, πάρε το Vstrom που σου είπε κι ο byron!
Σοβαρα τώρα. :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
Αν καβάλησες το Tuono και το Fazer και δεν κατάλαβες καμμια σοβαρή διαφορά και το θέλεις και για τξίδια, πάρε το Vstrom που σου είπε κι ο byron!
:rotflmao: :rotflmao: :lol: :bigcry: :bawl: :lol:
road spirit
03/07/2009, 13:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
Σοβαρα τώρα. :wave2: :a24:
έχουμε καταλήξει σε ΚΤΜ ρε φιλαράκι, εσύ γιατί πετάγεσαι? βεστρώμ?
Παρε SUV για γρηγορα ασφαλη ταξιδια..... :lol:
filipp0s
03/07/2009, 13:43
ρε μαγκες και γιατι να μην πάρει ένα tuono και να του ρίξει πάνω ένα μοτερι απο Vstrom 650 να πηγαινει καλύτερα? :bigcry: :bigcry:
pyrovatissss
03/07/2009, 13:43
το ξεφτιλισαμε λιγο μου φαινεται αλλα δν πειραζει...πλακα εχει....:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
απλα περιμενα να ακουσω καποια τεκμηριομενη αποψη απο καποιον που πραγματικα γνωριζει αλλα δυστυχως...
...τεκμηριομενη... :uplate: :hypnotize :look: :nono:
Αρχικά δημιουργήθηκε από 950dim
:uplate: :hypnotize :look: :nono:
Πταίσμα... :winka:
makis206
03/07/2009, 13:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από filippos650
ρε μαγκες και γιατι να μην πάρει ένα tuono και να του ρίξει πάνω ένα μοτερι απο Vstrom 650 να πηγαινει καλύτερα? :bigcry: :bigcry:
Το πλαίσιο και τα γαρνιτούρια του Tuono δεν είναι για τόσα φίλε...:D
Μ@λάκες τους έχεις στη Suzuki να μην το βάζανε στο μπούσα έστω ;:rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Πταίσμα... :winka:
Δεκτο...θα περιμενω κατι πιο εξωφθαλμο...:D
road spirit
03/07/2009, 14:30
το ξεφτιλισαμε λιγο μου φαινεται αλλα δν πειραζει...πλακα εχει....:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
απλα περιμενα να ακουσω καποια τεκμηριομενη αποψη απο καποιον που πραγματικα γνωριζει αλλα δυστυχως... ψιτ μαν, κουίζ : τουλάστιχον ένας απο όσους σου έχουν απαντήσει καβαλάει τουόνο και ξέρει* τι σου λέει ... Ποιος είναι?
* ξέρει... λέμε τώρα...
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
Το πλαίσιο και τα γαρνιτούρια του Tuono δεν είναι για τόσα φίλε...:D
Μ@λάκες τους έχεις στη Suzuki να μην το βάζανε στο μπούσα έστω ;:rotflmao: [/QUOT
Eιναι καποιες στιγμες που η απουσια σου ειναι εντονη vstroma..Μου λειπεις...
pyrovatissss
03/07/2009, 19:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
ψιτ μαν, κουίζ : τουλάστιχον ένας απο όσους σου έχουν απαντήσει καβαλάει τουόνο και ξέρει* τι σου λέει ... Ποιος είναι?
ξερω ποιος ειναι!byron!!!!και δεν αντιλεγω οτι εχει γνωμη!!
απλα ηθελα την γνωμη καποιου που να γνωριζει κα τα 2 μηχανακια εξισου καλα!!
κ επειδη ο κολητος μου εχει ηδη το Τ 08 κ τον βλεπω να ζοριζεται στα ταξιδια κ ειδικα με δικαβαλο για αυτο ανοιξα το ποστ!
ξερω οτι το Τuono ειναι πιο παιχνιδιαρικο αλλα εγω ηθελα να παρω γνωμες και για το fz1!!
καλο απογευμα!!
* ξέρει... λέμε τώρα...
makis206
03/07/2009, 23:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από strat Eιναι καποιες στιγμες που η απουσια σου ειναι εντονη vstroma..Μου λειπεις... [/B] Το καταλαβαίνω, και τώρα δεν κάνω πλάκα :winka:
:beer:
Πες στον φίλο σου ότι δεν έχει BMW αλλά ένα γυμνό που σε σχέση με άλλα της κατηγορίας του είναι μια χαρά στο ταξίδι. Αν θέλει καλύτερη κάλυψη, ας βάλει μια ζελατίνα της ermax που βοηθαει πολύ, και το κάθισμα απ΄το μοντέλο του 06 που είναι καθισματάρα σε σχέση με τη φλίδα που έβαλαν απ το 07 και μετά. το δικάβαλλο θα τον λατρέψει :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
ψιτ μαν, κουίζ : τουλάστιχον ένας απο όσους σου έχουν απαντήσει καβαλάει τουόνο και ξέρει* τι σου λέει ... Ποιος είναι?
* ξέρει... λέμε τώρα...
Είπε ο βαυαρός καβαλάρης και συνεχισε προς τη Γή του Πυρός....
bros400pgm
04/07/2009, 10:07
Πες στον φίλο σου ότι δεν έχει BMW αλλά ένα γυμνό που σε σχέση με άλλα της κατηγορίας του είναι μια χαρά στο ταξίδι. Αν θέλει καλύτερη κάλυψη, ας βάλει μια ζελατίνα της ermax που βοηθαει πολύ, και το κάθισμα απ΄το μοντέλο του 06 που είναι καθισματάρα σε σχέση με τη φλίδα που έβαλαν απ το 07 και μετά. το δικάβαλλο θα τον λατρέψει :wave2:
Ρε συ, ο φιλος του ειναι ο Αρης.........ο "εχω γενεθλια", ο "παω πιστα αλλα δεν μπαινω γιατι ηρθα 180χλμ απο την πατρα"..........:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
τι να λεμε τωρα.............αυτος κουραζεται και να καθεται..............
@pyrovatiss............παρτο το γ@μημενο και ασε τις δικαιολογιες...................Εαν μπορεις, παρε το fac κατευθειαν, για να ξενοιασεις και απο το ebay :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
bros400pgm
04/07/2009, 10:11
κ επειδη ο κολητος μου εχει ηδη το Τ 08 κ τον βλεπω να ζοριζεται στα ταξιδια κ ειδικα με δικαβαλο για αυτο ανοιξα το ποστ!
πλακα πλακα, πες του να βαλει πρωτα δικαβαλο και μετα να μας πει πως ειναι......οχι ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑ ΒΑΛΕΙ ΔΙΚΑΒΑΛΟ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΤΑΞΙΔΙ :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
pyrovatissss
04/07/2009, 10:56
ε ρε τρελε κοσμα!!!οποια πετρα και να σηκωσουμε εισαι απο κατω ρε θηριο!!αντε κανονισου να παμε για κανα μπανακι!!!!!:sun: :sun: :sun:
road spirit
04/07/2009, 11:29
Είπε ο βαυαρός καβαλάρης και συνεχισε προς τη Γή του Πυρός.... εν κακή ιδέα :lol:
SeNNinhA
06/07/2009, 11:43
Είχα το προηγούμενο TUONO το οποίο δεν είχε και ιδιαίτερη διαφορά από το τελευταίο σαν στήσιμο και συμπεριφορά.
Απλά η μηχανή είναι αυτό ακριβώς που ήταν τα streetfighter. Ενα supersport χωρίς τα πλαστικά του και με τιμόνι στην θέση των clip-on. Αυτό σημαίνει ότι κουβαλάει όλα τα καλά και τα κακά των supersport.
- Το τιμόνι δεν κόβει με τίποτε. Προσοχή μέχρι να το συνηθίσεις γιατί θα πέσεις σταματημένος.
- Το πλαίσιο και το ψαλίδι είναι βράχος. Αυτό σημαίνει ότι ξεχνάς την φιλικότητα και την ενδοτικότητα που συγχωρεί λάθη και εαν το παρακάνεις μπορεί και να σε δαγκώσει (όπως ακριβώς τα supersport). Πολύ καλή πληροφόρηση αλλά και απόλυτο.
- Ο κινητήρας του αρέσει να δουλεύει ψηλά. Από τις 7000σαλ και πάνω. Πιο χαμηλά 4000-7000 έχει μεν ροπή αλλά όχι τόσο δύναμη. Με αλλαγή εξάτμησης και τσιπάκι κλείνει η γνωστή σε όλες τις μηχανές τρύπα και βελτιώνεται και η απόκριση μετά τις 7000. Κάτω από τις 4000 σκορτσάρει (όσο πιο χαμηλά τόσο πιο πολύ).
- Δεν του αρέσει να κυκλοφορεί στην πόλη. Εαν του κάνεις καμιά βόλτα θα το καταλάβεις. Ταλαιπωρείται και το καταλαβαίνεις και ταλαιπωρείσαι και εσύ. Όχι οτι δεν κυκλοφορείς αλλά δεν είναι για αυτή την δουλειά.
Γενικά είναι μια πολύ καλή μηχανή. Μόνο το ΚΤΜ μπορεί να σου δώσει περισσότερα στον δρόμο γιατί εαν το βάλεις σε πίστα δεν έχει αντίπαλο στην κατηγορία του.
- Η θέση οδήγησης και το φαρδύ τιμόνι είναι ότι πρέπει για τον ανοιχτό δρόμο και τα στροφιλίκια. Η ζελατίνα (ακόμη και του καινούργιου) προστατεύει αρκετά και με σκύψιμο πας 200άρες χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα και το φαρδύ τιμόνι δίνει εξαιρετικό μοχλό για τα στροφιλίκια. Έχει και αρκετό χώρο στην σέλα για να βολέψει και πιο ψηλούς επίσης.
- Η ροπή του δικύλινδρου δεν θέλει πολλές αλλαγές ταχυτήτων επίσης.
- Και σε λάστιχα δεν τα φθείρει και πολύ.
Εαν τώρα θέλεις κάτι λιγότερο απόλυτο, πιο φιλικό, που να μην σκορτσάρει χαμηλά και να χρησιμοποιείται πιο εύκολα στην πόλη, το FZ1 είναι καλύτερο. Περισσότερα γι αυτό ας πει κάποιος που το έχει.
stavrogin
06/07/2009, 13:15
Δε θελει και πολυ φιλοσοφία.Το tuono το γουσταρεις και το περνεις και τοτε το fz1 σου φαινεται λιγο,
ειναι streetfighter καθαρο.
Αμα θες ομως, πιο all around μηχανή παίρνεις το fz1 και καθαριζεις .Και ταξίδια και παιχνίδια και πολη και πιστα γιατι οχι,και αξιοπιστία .
Και κατι ακομα.Για να μαθεις για το tuono ρωτας πεντε που εχουν tuono.Αμα θες να μαθεις για το fz1 ρωτας ανθρωπους που ειχαν τετρακυλινδρα γιαπωνεζικα.Δεν εχει μεγαλες ιδιαιτεροτητες ή ιδιοτροπιες ή χαρακτηρα.
Για μενα που γουσταρω δικυλινδρα και fun bikes ,αλλα και αξιοπιστια και καθημερινη κινηση στη πολη, το tuono δε θα μπορουσε να ειναι στις επιλογες μου ,το fz1 θα το έπαιρνα ανετα. Αλλα ειναι θεμα προπαντός χαρακτήρα και ανθρώπου η αποφαση.
Αρχικά δημιουργήθηκε από SeNNinhA
- Ο κινητήρας του αρέσει να δουλεύει ψηλά. Από τις 7000σαλ και πάνω. Πιο χαμηλά 4000-7000 έχει μεν ροπή αλλά όχι τόσο δύναμη. Με αλλαγή εξάτμησης και τσιπάκι κλείνει η γνωστή σε όλες τις μηχανές τρύπα και βελτιώνεται και η απόκριση μετά τις 7000. Κάτω από τις 4000 σκορτσάρει (όσο πιο χαμηλά τόσο πιο πολύ).
Συμφωνούμε σε ότι είπες με την διαφορά ότι το νέο Tuono φοράει τον κινητήρα του Mille 04+ που είναι αρκετά πιο δυνατός, δεν έχει την γνωστή τρύπα στις μεσαίες, δεν χρειάζεται chip πλέον αν αλλαχτούν τα 2 σε 2 τελικά αλλά άλλους χάρτες της απριλια. :wave2:
bros400pgm
06/07/2009, 13:37
Συμφωνούμε σε ότι είπες με την διαφορά ότι το νέο Tuono φοράει τον κινητήρα του Mille 04+ που είναι αρκετά πιο δυνατός, δεν έχει την γνωστή τρύπα στις μεσαίες, δεν χρειάζεται chip πλέον αν αλλαχτούν τα 2 σε 2 τελικά αλλά άλλους χάρτες της απριλια. :wave2:
Να συπληρωσω οτι δουλευει και πολυ καλα και μεσα στην πολη, με το 15αρι γραναζι- εχουν λιγοτερα σκορτσαρισματα πλεον οι κινητηρες 06+
καλα τα λενε ολοι οι φιλοι πιο πανω , αλλα να ξερεις οτι η ΥΑΜΑΗΑ δεν πουλαει '09 αν δεν δωσει πρωτα ολα τα στοκ που εχει σε '08. οποτε ή κανεις υπομονη αρκετη αν θελεις το fz1 η αλλιωσ περνεις το tuono....
προσωπικα προτεινω το fz1 '09 γιατι αυτο εχω και αν δεν παινεψω το σπιτι μου θα πεσει να με πλακωσει....
υγ: ημουν απο τους ελαχιστους τυχερους που προλαβαν να παρουν '09 πριν αλλαξει πολιτικη η ΥΑΜΑΗΑ