View Full Version : Νέο Shoei Xr 1100
Φαίνεται αρκετά βελτιωμένο σε σχέση με το XR 1000 και καλύτερο σε κάθε τομέα.
Το βλέπετε εδώ
http://media7.big7.net/shoei-europe/xr1100/
Διαθέσιμο από τον Σεπτέμβρη του 2009
makis206
03/07/2009, 12:16
Επιτέλους, πλήρως αφαιρούμενη εσωτερική επένδυση! Είδατε το τράβηγμα που κάνει στη ζελατίνα ώστε να εφαρμόζει απόλυτα πάνω στην τσιμούχα; Ωραίο !
:beer:
Σωστός!!
Επίσης κάποιοι είχαν παράπονα και από το pin-lock.Τώρα φαίνεται να προσφέρει μεγαλύτερο εύρος στο οπτικό πεδίο.
Και νομίζω ότι είναι πολύ πιο όμορφο από το προηγούμενο.
makis206
03/07/2009, 12:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από Viking
Και νομίζω ότι είναι πολύ πιο όμορφο από το προηγούμενο.
Συμφωνώ! Kι ένα βιντεάκι (http://www.youtube.com/watch?v=PNwpRMEf4MQ) :beer:
RANTEBOU TO SEPTEBRH LOIPON...
ποσο να εχει αραγε...
:rolleyes:
road spirit
03/07/2009, 12:48
μου αρέσει!
και ευκαιρία πλέον το xr1000, λογικά ότι υπάρχει στοκ μέχρι το φθινόπωρο θα φύγει σε καλές τιμές
:winka:
SnakeMJK
03/07/2009, 12:57
ανάλογα και την τιμή που θα χει... αν είναι πολύ ακριβότερο, δεν νομίζω να αξίζει! και το 1000άρακι μια χαρά την κάνει την δουλειά του. σαν σχήμα νομίζω προτιμώ το 1000. αλλά το ότι προσθαφαιρούνται όλα τα εσωτερικά τμήματα..... τα σπάει! επιτέλους βασικά....
Το έχετε δει αυτό;
http://www.motorcyclenews.com/MCN/Products/productsresults/Helmets/2009/June/jun3009-shoei-xr1100-revealed/
Όπως φαίνεται βγαίνουν νέα Shoei XR-1100 διαθέσιμα τον Σεπτέμβριο. Βλέπω αρκετές αλλαγές.
Απλά προς πληροφόρηση...
Βίντεο εδώ
http://www.motorcyclenews.com/MCN/Products/productsresults/Helmets/2009/July/jul0209-shoei-xr1100-video/
Τιμές pre-order και σχέδια έχω βρει εδώ.
http://lidsdirect.co.uk/epages/eshop193014.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/eshop193014/Categories/Shoei_Helmets/Shoei_XR-1100_Helmets
+Arxiereas+
03/07/2009, 15:35
Επιτέλους πλήρως αφαιρούμενο εσωτερικό.
Καλή και η μετάβαση σε μεγαλύτερη ζελατίνα-pinolock.
Τα νέα γραφικά πάντως σκοτώνουν! :a013:
George20vt
15/09/2009, 11:24
Μετά την κλοπή του XR-1000 (που ανέφερα σε άλλο thread), κάνοντας παραγγελία ξανά στο gearchangeonline για ένα ίδιο, με ενημέρωσαν ότι δεν διαθέτουν το νούμερό μου πλέον γιατί το αντικαθιστούν με το XR-1100
Η τιμή που μου έδωσαν ήταν δελεαστική, και παρήγγειλα τελικά το XR-1100
Τέλος της εβδομάδας - αρχές της επόμενης, θα το έχω στα χέρια μου για εντυπώσεις..!
latris mixanis
15/09/2009, 13:39
Τέλος Οκτωβρίου αρχές Νοεμβρίου θα έρθουν τα πρώτα. Σύντομα θα γίνει και ο δειγματισμός :)
Τιμή δεν υπάρχει ακόμη από τον Έλληνα αντιπρόσωπο αλλά θα είναι πιο ακριβό από το XR 1000.
:wave2:
makis206
15/09/2009, 13:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από George20vt
κάνοντας παραγγελία ξανά στο gearchangeonline
Μόλις σήμερα το παράγγειλα κι εγώ από fc-moto στα 500ευρώ, σε καμμιά 10ριά μέρες υπολογίζω να τό'χω στα χέρια μου μιας και βρίσκομαι στα Χανιά.
Διαλέξαμε το ίδιο σχεδιάκι;:beer:
173882
Βγάζει και το νέο X-SPIRIT II ή Χ-12 για την Αμερική ........
http://www.shoei-europe.com/uk/products/X-SPIRIT-II
Kαι τα δύο είναι στα 1450 γρ.:confused: :confused: :confused: δηλαδή 120 γρ. βαρύτερα από τους προγόνους τους ..........
Καλό στοιχείο στο X-spirit το σύστημα αφαίρεσης των πλαινών σε περίπτωση ατυχήματος !!!:a013: :a013: :a013:
makis206
15/09/2009, 14:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από arxaios
Ανυπομονώ να το δω κι από κοντά! :beer:
Πρέπει νά'ναι και πιο αθόρυβο απ'το προηγούμενο...:a8:
173884
latris mixanis
15/09/2009, 14:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από arxaios
http://www.shoei-europe.com/uk/products/X-SPIRIT-II
Kαι τα δύο είναι στα 1450 γρ.:confused: :confused: :confused: δηλαδή 120 γρ. βαρύτερα από τους προγόνους τους ..........
Καλό στοιχείο στο X-spirit το σύστημα αφαίρεσης των πλαινών σε περίπτωση ατυχήματος !!!:a013: :a013: :a013:
Ίσως θα έπρεπε να σκεφτούν να το βάλουν σε όλα τους τα κράνη το EQRS (Emergency Quick Release System) :rolleyes:
latris mixanis
15/09/2009, 14:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
Ανυπομονώ να το δω κι από κοντά!:beer:
:a8:
Πειράζει αν το δω πρώτη από σένα :p
makis206
15/09/2009, 14:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από latris mixanis
Πειράζει αν το δω πρώτη από σένα :p
Άτιμη επαρχία!:mad: :a11:
:lol:
latris mixanis
15/09/2009, 14:48
Άτιμη επαρχία!:mad: :a11:
:lol: :p :p : :a08: :a09: :a48: :a48: :a48: :a48: :a48: :a48: :a48:
Το θέμα είναι πόσο θα έχουν στην Ελλάδα Μάκη. Προβλέπω να τα χουν στα ύψη, σύντομα θα μάθω :winka:
makis206
15/09/2009, 14:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από latris mixanis
Το θέμα είναι πόσο θα έχουν στην Ελλάδα Μάκη. Προβλέπω να τα χουν στα ύψη, σύντομα θα μάθω :winka:
Αναμένουμε εναγωνίως δεσποινίς!:p
Με το καλό να έρθουν. Φίλε makis206 τι νούμερο το παρήγγειλες; Ενδιαφέρομαι για το ίδιο ακριβώς κράνος και σχέδιο. Είμαι από το Ρέθυμνο και θα ήθελα μια χάρη. Αν με το καλό έρθει να το δω από κοντά και αν είναι και το νούμερο μου να το δοκιμάσω (μάλλον πολλά ζητάω) ή τουλάχιστον να μάθω αν είναι το ίδιο κέλυφος με το xr1000.
fonzareli
15/09/2009, 16:10
http://www.shoeiassured.co.uk/pdfs/MCN_080709_ROBHULL.pdf εδώ γράφει ότι είναι 100γρ ελαφρύτερο...
και όχι βαρύτερο όπως γράφτηκε εδώ!
makis206
15/09/2009, 16:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από p8denu
Με το καλό να έρθουν. Φίλε makis206 τι νούμερο το παρήγγειλες; Ενδιαφέρομαι για το ίδιο ακριβώς κράνος και σχέδιο. Είμαι από το Ρέθυμνο και θα ήθελα μια χάρη. Αν με το καλό έρθει να το δω από κοντά και αν είναι και το νούμερο μου να το δοκιμάσω (μάλλον πολλά ζητάω) ή τουλάχιστον να μάθω αν είναι το ίδιο κέλυφος με το xr1000.
Όχι βρε τίποτα δεν ζητάς και μη σε ανησυχεί, εγώ φοράω small και σε μερικές μέρες που θα το έχω στα χέρια μου θα κανονίσουμε με την πρώτη βόλτα προς το Ρέθυμνο να του ρίξεις όσες ματιές θέλεις :winka:
Να είσαι καλά!:beer:
Ευχαριστώ φίλε. Με το καλό να έρθει. Περιμένω εντυπώσεις. Έχεις π.μ.
latris mixanis
15/09/2009, 20:32
Στο νέο κράνος έχει αλλάξει λίγο η κατανωμή στα κελύφη.
Sizes: 1) XXS-S, 2) M, 3) L and 4) XL-XXL.*
Όσο για το βάρος:
Low weight of only 1,450 g
(+/-50 g) for size M, to reduce neck muscle fatigue.
:beer: :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από fonzareli
http://www.shoeiassured.co.uk/pdfs/MCN_080709_ROBHULL.pdf εδώ γράφει ότι είναι 100γρ ελαφρύτερο...
και όχι βαρύτερο όπως γράφτηκε εδώ!
Αυτό που έγραψα είναι με βάση το τι γράφει το ΕΠΙΣΗΜΟ site της εταιρίας !!!
1450 +/- 50 γρ. τα x-spirit II και XR-1100
1330 +/- 50 γρ. τα x-spirit και XR-1000
project.breeze
16/09/2009, 00:20
Ε όχι και Low Weight ρε παιδιά τα 1450gr...:eyepop:
George20vt
16/09/2009, 06:51
Μόλις σήμερα το παράγγειλα κι εγώ από fc-moto στα 500ευρώ, σε καμμιά 10ριά μέρες υπολογίζω να τό'χω στα χέρια μου μιας και βρίσκομαι στα Χανιά.
Διαλέξαμε το ίδιο σχεδιάκι;:beer:
Μπα, το πήρα χωρίς γραφικά σε τιμούλα που βρίσκεις το XR-1000 στα γνωστά "απόκεντρα" μαγαζιά της Αθήνας.
fonzareli
16/09/2009, 14:08
Μπα, το πήρα χωρίς γραφικά σε τιμούλα που βρίσκεις το XR-1000 στα γνωστά "απόκεντρα" μαγαζιά της Αθήνας.
πόσο ακριβώς; (Το xr-1000 χωρίς γραφικά το βρίσκεις στην γνωστή αποθήκη 300 νομίζω)
George20vt
17/09/2009, 14:37
πόσο ακριβώς; (Το xr-1000 χωρίς γραφικά το βρίσκεις στην γνωστή αποθήκη 300 νομίζω)
320 για την ακρίβεια το λευκό, 340 αν θυμάμαι καλά τα μονόχρωμα μεταλλικά, κάτι παραπάνω τα μάτ, και ακόμη κάτι παραπάνω με τα γραφικά. Πάντα στη γνωστή αποθήκη.
Εμένα μου κόστισε 355 ευρώ το XR-1100 μαζί με τα μεταφορικά, σύν ένα KBC δώρο...
Btw, σήμερα το πρωί ήρθε η DHL και μου παρέδωσε το δέμα από Αγγλία.
Δευτέρα βράδυ αργά έκανα την πληρωμή, Τρίτη το στείλανε, Πέμπτη (σήμερα) παρέλαβα.
Να λοιπον ενα από τα πρώτα XR-1100 επί Ελληνικού εδάφους
174262
George20vt
17/09/2009, 14:39
Το pinlock είναι αισθητά μεγαλύτερο από το παλιό και στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και το υποσιάγωνο.
174264
Καλορίζικο φίλε. Πως σου φαίνεται; Σε σχέση με το xr-1000 το κέλυφος μέσα είναι το ίδιο;
George20vt
17/09/2009, 14:41
Να προσθέσω ότι το KBC που δίνανε δώρο είναι ένα αξιοπρεπέστατο κρανάκι, που μετά από πρόχειρη έρευνα στην Ελληνική αγορά τιμάται περίπου στα 180-190 ευρώ.
174266
George20vt
17/09/2009, 14:45
Καλορίζικο φίλε. Πως σου φαίνεται; Σε σχέση με το xr-1000 το κέλυφος μέσα είναι το ίδιο;
Ευχαριστώ! :D
Έχω την εντύπωση ότι είναι μια ιδέα πιο "σφιχτό" σε σχέση με το XR-1000 αν και στην περιοχή γύρω από το στόμα αφήνει σαφώς περισσότερο κενό.
Δεν έχω προλάβει ακόμη να το φορέσω και να κυκλοφορήσω, περισσότερα λίαν συντόμως :)
Θέλω και εγώ :bawl: . Από πού το πείρες;
George20vt
17/09/2009, 15:05
Θέλω και εγώ :bawl: . Από πού το πείρες;
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=71741&perpage=15&pagenumber=26
:D
makis206
17/09/2009, 15:43
Δεν έχω προλάβει ακόμη να το φορέσω και να κυκλοφορήσω, περισσότερα λίαν συντόμως :)
Aπ'τις πιο καλές αγορές που έχω δει, καλοφόρετα κι αγραντζούνιστα να είναι φίλε! Και τα δυο!!
:beer: :beer: :beer:
fonzareli
17/09/2009, 17:48
Kαλορίζικα!
Πώς λέγεται ακριβώς το χρώμα αυτό; Είναι το ίδιο χρώμα με αυτό που φαίνεται εδώ http://media7.big7.net/shoei-europe/xr1100/ ;
Το δεύτερο κράνος μπορείς να ζητήσεις να είναι συγκεκριμένο χρώμα ή ότι κάτσει;
George20vt
17/09/2009, 18:18
Thank u all !!! :D :beer:
To χρώμα είναι όντως αυτό της παρουσίασης και λέγεται Pearl Grey.
Σχετικά με το 2ο κράνος, δεν υπάρχει δυνατότητα επιλογής χρώματος.
Προφανώς έχουν κάποιο stock από το συγκεκριμένο τύπο (ΧΡ-3 road warrior) και το δίνουν μαζί με τα Shoei.
Πάντως στο site δεν το αναγράφει πουθενά, παρά μόνο στο αδελφό site bikersbargains.co.uk οπότε "ρίχνετε άδεια" με ένα e-mail και "πιάνετε γεμάτα" αν υπάρχει ακόμη stock και ισχύει η προσφορά.
Καλύτερη photo παίζει εδώ --> http://www.harpersraceshop.co.uk/item3946.htm
sto bikerbargains pou koitaxa tora den dinei 2o kranos,mallon opoios prolave:mad:
fonzareli
17/09/2009, 23:05
Thank u all !!! :D :beer:
To χρώμα είναι όντως αυτό της παρουσίασης και λέγεται Pearl Grey.
Σχετικά με το 2ο κράνος, δεν υπάρχει δυνατότητα επιλογής χρώματος.
Προφανώς έχουν κάποιο stock από το συγκεκριμένο τύπο (ΧΡ-3 road warrior) και το δίνουν μαζί με τα Shoei.
Πάντως στο site δεν το αναγράφει πουθενά, παρά μόνο στο αδελφό site bikersbargains.co.uk οπότε "ρίχνετε άδεια" με ένα e-mail και "πιάνετε γεμάτα" αν υπάρχει ακόμη stock και ισχύει η προσφορά.
Καλύτερη photo παίζει εδώ --> http://www.harpersraceshop.co.uk/item3946.htm
μεταφορικά πόσο σου πήραν;
Τους είχα ρωτήσει το καλοκαίρι και μου είχαν πει 50 λίρες για 2 κράνη...
Kαλορίζικα!
Αχρείαστο
Αρχικά δημιουργήθηκε από watain
sto bikerbargains pou koitaxa tora den dinei 2o kranos,mallon opoios prolave:mad:
Στα SHOEI δίνει !!! Kράνος ή γάντια ή αγωνιστικού τύπου ζελατινα
Στα Schuberth δίνει κλειδαριά
Σε όλα τα άλλα δεν δίνει .........
George20vt
18/09/2009, 07:52
μεταφορικά πόσο σου πήραν;
Τους είχα ρωτήσει το καλοκαίρι και μου είχαν πει 50 λίρες για 2 κράνη...
40 λίρες τα μεταφορικά
fonzareli
18/09/2009, 10:38
40 λίρες τα μεταφορικά
δεν μου βγαίνει η πρόσθεση...
300+40=340 λίρες =~377 ευρώ
Πως πλήρωσες 355; Ισοτιμίας θέμα;
George20vt
18/09/2009, 11:35
δεν μου βγαίνει η πρόσθεση...
300+40=340 λίρες =~377 ευρώ
Πως πλήρωσες 355; Ισοτιμίας θέμα;
265 + 40 = 305 λίρες = 355 ευρώ, και με την ισοτιμία τσιμπιμένη...
Η special τιμή μετά από λίγο e-κλαφτήρι, μιας και δεν είχε κλείσει εβδομάδα που μου είχαν στείλει το XR-1000 που έκανε φτερά... :(
Για την ακρίβεια, αρχικά έκανα παραγγελία το XR-1000 ξανά, αλλα δεν το είχαν σε στοκ και μου αντιπροτείναν το XR-1100. Στην απάντησή μου πως δεν διαθέτω τόσα χρήματα, μου ήρθε η special τιμή των GBP 265 + 40 μεταφορικά.
Γενικά πάντως από την όλη επικοινωνία κατάλαβα ότι αν παίξει ποσότητα πάνω από ένα τεμάχιο, οι τιμές γίνονται ακόμη καλύτερες.
;)
fonzareli
18/09/2009, 20:44
OK παίδες. Απόφαση ελήφθη. Το αγοράζω άμεσα.
XR-1100
Το θέμα είναι ποιό χρώμα: Ασπρο πέρλα, γκρι πέρλα, Hadron TC6;;;;;
Το τελευταίο νομίζω είναι το ωραίοτερο xr-1100 (αν και το camino xr-1000 ήταν ακόμα καλύτερο).
Η διαφορά είναι 83 ευρώ μεταξύ μονόχρωμων και αυτών με σχέδιο. Αξίζει τον κόπο μόνο για το μάτι;
Θα έλεγα ότι καλό είναι και το γκρι πέρλα της διαφήμισης (ως συνήθως διαφημίζουν το πιο ωραίο χρώμα) αλλά με φοβίζει λίγο το ότι ίσως δεν φαίνεται απο μακριά στο δρόμο.
Από την άλλη το άσπρο πέρλα δεν έχω ιδέα πως θα δείχνει στην πράξη. Δεν έχω ξαναδεί περλα λευκό σε κράνος και δεν ξέρω μήπως "βλαχίζει". Αν ήταν κλασικό άσπρο θα το έπαιρνα σίγουρα! Θέλω να φαίνεται απο μακριά και να μην ζεσταίνει υπερβολικά στον ήλιο.
Η μηχανή μου είναι μαύρη κατράμι...
makis206
18/09/2009, 21:47
Θέλω να φαίνεται απο μακριά και να μην ζεσταίνει υπερβολικά στον ήλιο.
Η μηχανή μου είναι μαύρη κατράμι...
Hadron TC6!:a013:
174459
fonzareli
18/09/2009, 23:56
+83 όμως...
fonzareli
19/09/2009, 09:10
@ George20vt
Επείγουσα ερώτηση: το KBC τι ημερομηνία παραγωγής έχει; (μην είναι πολύ παλιό σκέφτομαι...)
@ George20vt
Επείγουσα ερώτηση: το KBC τι ημερομηνία παραγωγής έχει; (μην είναι πολύ παλιό σκέφτομαι...)
Ρε 'συ Fonz......
Κράνος θα αγοράσεις ή θα επιλύσεις το Μεσανατολικό ;;;
:lol: :lol: :lol:
Άντε αγόρι μου να σου πούμε και τα καλορίζικα !!!
:beer: :beer:
Αν το KBC είναι πολύ παλιό (που δεν είναι) το κρατάς να το φοράς στην πεθερά σου όταν την βγάζεις βόλτα ........... μια σούζα, δυό σούζες, τρεις ........... δε μπορεί θα πέσει !!!:winka: :winka:
Μην πεις "δεν έχω πεθερά" :nono: :nono: "ΕΣΟ ΕΤΟΙΜΟΣ !!!" που λένε και οι πρόσκοποι !!!:winka: Ποτέ δεν ξέρεις το πότε θα σου 'ρθει !!!:eyepop: :eyepop:
fonzareli
19/09/2009, 09:26
Αρχαίε φίλε μου αν όμως έχεις πολυτιμο αγαθό στη σέλα (ξέρεις τώρα) καλό είναι αν πέσει να μην βρεθεί να φοράει κράνος "ληγμένο" προ ετών.
Ασε που το δώρο αν δεν αξίζει είναι δώρο-άδωρο και το xr-1100 από αλλού το βρίσκεις πιο φτηνό!
ΥΓ Οτι δεν έχω ψάξει καλά το έχω πάντα μετανιώσει...
Αρχαίε φίλε μου αν όμως έχεις πολυτιμο αγαθό στη σέλα (ξέρεις τώρα) καλό είναι αν πέσει να μην βρεθεί να φοράει κράνος "ληγμένο" προ ετών.
Ασε που το δώρο αν δεν αξίζει είναι δώρο-άδωρο και το xr-1100 από αλλού το βρίσκεις πιο φτηνό!
ΥΓ Οτι δεν έχω ψάξει καλά το έχω πάντα μετανιώσει...
Φίλε μου χαλάρωσε ...... χιούμορ έκανα .......
Αλλά αν ψάξεις θα δεις ότι απάντηση σου έδωσα για το αν είναι παλιό το κράνος ........
Τώρα αν θες τη γνώμη μου ....... αν έχεις πολύτιμο αγαθό στη σέλα ....... και αν μάλιστα το έχεις συχνά ....... τότε παίρνεις ΤΟ ΙΔΙΟ με αυτό που και εσύ φοράς !!!
Το KBC όσο φρέσκο και να είναι είναι καλό για "δεύτερο" κράνος. Δηλαδή για μέσα στην πόλη και για μικροαποστάσεις, είναι κράνος για να τραβάει το καθημερινό στραπάτσο και ιδρώτα, ώστε να διατηρήσεις πολύ περισσότερο καιρό το SHOEI ......
fonzareli
19/09/2009, 10:38
Μα φυσικά δεν παρεξηγούμαι :beer: ( Άσε επιπλέον που ξέρω ότι δίκιο έχεις... )
Πάντως το συγκεκριμένο ΚBC βγαίνει 4στερο στο sharp test (όπου το xr-1000 βγαίνει 3στερο).
Το μόνο που με χαλάει είναι το πολύ σκούρο χρώμα του (που δεν φαίνεται τη νύχτα και ζεσταίνει με τον ήλιο).
***Tώρα έχουμε γέλιο... Το είδε το KBC, της είπα ότι είναι καλό και μου είπε: "Εχεις δίκιο, ωραίο είναι, πάρτο για σένα!! Εγώ το άλλο!! "
Μα φυσικά δεν παρεξηγούμαι :beer: ( Άσε επιπλέον που ξέρω ότι δίκιο έχεις... )
Πάντως το συγκεκριμένο ΚBC βγαίνει 4στερο στο sharp test (όπου το xr-1000 βγαίνει 3στερο).
Το μόνο που με χαλάει είναι το πολύ σκούρο χρώμα του (που δεν φαίνεται τη νύχτα και ζεσταίνει με τον ήλιο).
***Tώρα έχουμε γέλιο... Το είδε το KBC, της είπα ότι είναι καλό και μου είπε: "Εχεις δίκιο, ωραίο είναι, πάρτο για σένα!! Εγώ το άλλο!! "
Το sharp test είναι υπό μεγάλη αμφισβίτηση ως προς την εγγυρότητά του !!!
Τόσο για τον τρόπο που τεστάρει τα κράνη όσο και για το τι και πως αξιολογεί στην βαθμολόγιση !!!
Το XR 1100 είναι εντελώς άλλο κράνος από το XR 1000 το οποίο κατά τη γνώμη μου δεν άξιζε το υψηλό τίμημα που ζητούσαν οι έμποροι !!! Για μένα ήταν ανεπίτρεπτο , κράνος 400 Ε να μην έχει αφαιρούμενη επένδυση ....
Κόρη ή σύζυγος ;;;
fonzareli
19/09/2009, 11:18
Σύζυγος. Εχει κόλημα με αυτό http://www.mandp.co.uk/netalogue/content/images/large/234046.jpg
Η κόρη δεν το είδε ακόμη το KBC!
Η σύζυγος 55,5 εκ κεφάλι και η κόρη 54,5. Προσπαθώ με ένα small να εξυπηρετηθούν και οι δύο. Εντάξει, μην πληρώνουμε τώρα ένα σκασμό λεφτά για μιά βόλτα...
George20vt
19/09/2009, 13:37
@ George20vt
Κάντε μια μετάφραση γιατί δεν έχω πολυασχοληθεί...
To ταμπελάκι του KBC γράφει:
050078/Ρ - 03656 (Ε4)
Του XR-1100 αντίστοιχα:
050104-Ρ (Ε6) 004-1171
Από ποιό ψηφίο φαίνεται η ημερομηνία;
George20vt
19/09/2009, 14:05
Ok, σε λάθος σημείο κοιτούσα...
Λοιπόν, το KBC έχει production date 14.09.2008
To "September released" Shoei 26.06.2009 αντίστοιχα
makis206
23/09/2009, 21:40
Πέντε λόγια για το XR-1100 που παράλαβα σήμερα και δοκίμασα σε μια γρήγορη βόλτα, πρώτες εντυπώσεις λοιπόν. Πριν απ'αυτό να πω ότι παλιότερα είχα το XR-1000, μετά το X-Spirit και πλέον το ολοκαίνουργιο XR-1100.
1. Tοποθέτησαν πλέον πλήρως αφαιρούμενες επενδύσεις που κάνουν τον καθαρισμό του εσωτερικού πανεύκολο (το μεγάλο κατ'εμέ μειονέκτημα του XR-1000)
2. Εισαγωγή αέρα αρκετά πλουσιότερη απ'το XR-1000 αν και δεν κατάφερε να μοιράσει τόσο ομαλά τον αέρα σε όλο το κεφάλι όπως το X-Spirit (το οποίο έχει περισσότερες εισαγωγές βέβαια). Παρ'όλα αυτά, αν και σε "σημεία-σημεία" ο αέρας κρίνεται υπεραρκετός. Οι αεραγωγοί είναι οι ίδιοι με του XR-1000 και κάτι τέτοιο τοποθετήθηκε και στο πίσω μέρος αντικαθιστώντας τη γνωστή "αεροτομή".
3. Όσοι έχετε δοκιμάσει και το XR-1000 αλλά και το X-Spirit θα έχετε παρατηρήσει ότι το δεύτερο αγκαλιάζει το κεφάλι πιο "γλυκά" σε κάθε σημείο, σε αντίθεση με το πρώτο που έρχεται σε επαφή σε λιγότερα αφήνοντας άπλετο χώρο στα υπόλοιπα (πχ αυτιά). Κάποιοι προτιμούσαν τη μία εκδοχή και κάποιοι άλλοι την άλλη (για κάποιους πιθανόν να ήταν εντελώς αδιάφορο). Το ΧR-1100 ακολουθεί πιστά τη διαδρομή του πρώτου, αισθάνθηκα την επαφή των μαξιλαριών στα μάγουλα, στον αυχένα και σε μερικά σημεία στο πάνω μέρος του κεφαλιού. Μετά από 3 χρόνια με το X-Spirit αισθάνθηκα τ'αυτιά μου εντελώς "στον αέρα", σαν να μην υπήρχε κράνος σ'εκείνο το σημείο!:lol: Ειλικρινά τρόμαξα ότι θ'ακούω την παραμικρή λεπτομέρεια του δρόμου κι όμως με διέψευσε απ'το πρώτο κιόλας λεπτό και τελικά ήταν θέμα λίγων λεπτών μέχρι να το συνηθίσει το υπερπολύτιμο κρανίο μου:lol:
Ήδη αισθάνομαι ότι "κούμπωσε" τέλεια πάνω μου.
4. Θόρυβος. Για μένα με το CBF τα επίπεδα θορύβου μειώθηκαν αισθητά σε σύγκριση με το X-Spirit και φαντάζομαι ότι υποπτεύεστε τους λόγους. Λιγότεροι αεραγωγοί και όρθια θέση οδήγησης, κάτι που ταιριάζει περισσότερο στα XR-1000 και XR-1100 σε αντίθεση με το X-Spirit που προορίζεται περισσότερο για σούπερ σπορτ μηχανάκια με σκυμένο τον αυχένα, έτσι εξάλλου και για τέτοια μηχανάκια μελετήθηκε και σχεδιάστηκε να δουλεύει άψογα η αεροδυναμική του (που πα'ρε με το Σιμπιέφι;:lol: ) συνεπώς, βρήκα ξανά αυτό που μου ταιριάζει απόλυτα.
5. Οπτικό πεδίο που μεγάλωσε αισθητότατα, για πρώτη φορά κοίταξα τη μούρη μου στον καθρέπτη εν κινήσει κι είδα το στόμα μου!:rotflmao:
Πέρα απ'την πλάκα όσοι δοκιμάσατε τα άλλα δύο θα καταλάβετε αμέσως τη διαφορά, προσωπικά την είδα αμέσως κι ας είχα μόνιμα στο X-Spirit το επιρρήνιο.
6. Θάμπωμα ζελατίνας. Είδα με ιδιαίτερη χαρά την αντικατάσταση της CX-1V με τη CW-1 και υπέθεσα ότι σχεδιάζοντάς την θα έριχναν το κεφάλι περισσότερο πάλω στο τραπέζι μελετώντας το θέμα με το θάμπωμα. Κι όμως το έκαναν, πλέον θαμπώνει περισσότερο!:lol: (οκ επειδή είναι καίνουργια, θα στρώσει). Αυτό το θέμα παρέμεινε ως είχε και με τις CX-1V, πράγμα που θα συνεχίσει να σ'αναγκάζει είτε να έχεις συνεχώς ανοιχτό τον αεραγωγό στο πηγούνι (το χειμώνα δύσκολο παίδες, παγώνει το πρόσωπο), είτε να αφήνεις τη ζελατίνα ανοιχτή κατά ένα "κλικ" μέσα στην πόλη (παρομοίως), είτε να βάλεις το pinlock και να το αφήσεις εκεί μέσα μέχρι να καλοκαιριάσει (προσωπικά το απεχθάνομαι, ποτέ δεν το χρησιμοποίησα). Με λίγα λόγια χαιρετίσματα (αχ ρε Uvex και πού'σαι)..:lol:
7 (και πολύ βασικό για μένα). Οι νέες βάσεις που συγκρατούν τη ζελατίνα. Έχουν τόσο απλό κι όμως τόσο χρήσιμο σύστημα που τραβάει τη ζελατίνα προς τα μέσα, κολλώντας την ουσιαστικά πάνω στην τσιμούχα όταν την κατεβάζουμε στο χαμηλότερο σημείο (κλείνοντας την). Αισθάνεσαι ότι "βεντουζάρει" τόσο καλά που νομίζεις ότι γίνεται ένα με το κέλυφος κάνοντάς το ακόμα πιο αθόρυβο και -στην αίσθηση- ασφαλές. Πραγματικά μια καινοτομία που με έκανε γι'ακόμα μια φορά να βγάλω το καπέλο στη Shoei, ακόμα κι όταν αναρρωτήθηκα το κλασσικό "μα πως δεν το σκέφτηκαν νωρίτερα". Είναι τόσο απλό...!
Θα το περιέγραφα σαν μια πρόσθετη βάση που τοποθετήθηκε ανάμεσα στη σταθερή (αυτή που βιδώνει στο κέλυφος) και στη ζελατίνα (την οποία συγκρατεί κιόλας), και που καθοδηγούμενη από τη σταθερή τραβάει μέσω δύο ελατηρίων από κάθε πλευρά τη ζελατίνα προς τα μέσα όταν αυτή κατέβει στο χαμηλότερο σημείο.
Αυτά τα ολίγα για τώρα, μόλις 60 χιλιόμετρα έκανα εξάλλου. Ότι θέλετε ρωτήστε και θα προσπαθήσω να σας κατατοπίσω όσο το δυνατόν καλύτερα μπορώ βάζοντας στην άκρη τον ενθουσιασμό της πρώτης μέρας και τα τόσα θετικά που μου άφησε..
road spirit
23/09/2009, 22:38
μεγειά Μάκη, αγρατζούνιστο να είναι :beer:
χρήσιμο το review σου!
makis206
23/09/2009, 22:39
Νά'στε καλά ρε παιδιά, ας τα φοράμε όλοι κι ας μας είναι αχρείαστα.
chris_honda
24/09/2009, 14:18
Μεγείες ρε Μάκη....Αγραντζούνιστο...
makis206
24/09/2009, 14:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από chris_honda
Μεγείες ρε Μάκη....Αγραντζούνιστο...
Νά'σαι καλά Χρηστάρα, ευχαριστώ!:beer:
Καλοφόρετο Μάκη. :beer:
Το συγκριτικό λεπτομερέστατο.:winka:
latris mixanis
28/09/2009, 22:02
1. Μάκη μου για αρχή αχρείαστο να είναι...
2. Το είδα κι εγώ από κοντά περίπου την ίδια ημέρα με σένα.
3. Η τιμή του όντως δεν είναι μεγάλη με το προηγούμενο μοντέλο
4. Ρωτώντας τον Έλληνα αντιπρόσωπο για τη μεγάλη διαφορά που υπάρχει στα καταστήματα από τα site μας απάντησε διότι τα φέρνουν παραεισαγωγή από Αμερική με αποτέλεσμα να μη πληρώνουν το ένα το άλλο. Μίλησαν με τα κεντρικά αλλά δε βρήκαν λύση οπότε αποφάσισαν κάποιες *Ευρωπαϊκές χώρες να φέρουν μόνο 2 μοντέλα πχ από το x-spirit II.
*Εκτός Αγγλίας :smilea:
Καλά ψώνια
makis206
29/09/2009, 05:18
Ευχαριστώ πολύ Γιάννη και Έλενα!
Όσο αναφορά τα παραεισαγωγής από Αμερική μου ακούγεται κάπως περίεργο αφού τ'Αμερικάνικα είναι αρκετά πιο βαριά απ'ότι τα Ευρωπαϊκά (γύρω στα 150 γραμμάρια το X-Spirit) λόγω προδιαγραφών. Και δεν μιλάω για το XR-1100 που αγόρασα προχτές, μιας και το πλήρωσα κοντά στην τιμή που θα το έχει κι ο Τζωρτζόπουλος απ'ότι φαντάζομαι, αλλά για το X-Spirit που αγόρασα πέρισυ από Ιταλία 250ευρώ κάτω και επρόκειτο για Ευρωπαϊκό και μάλιστα του 2008 μοντέλο, πράγμα που σημαίνει ότι ήταν ολοκαίνουργιο (Elias:winka: ) και όχι κάποιο παλιότερο που πιθανόν να είχε πέσει η τιμή του στην Ευρωπαϊκή τουλάχιστον αγορά..
Εξάλλου έχω φέρει και κράνος από Ιαπωνία (ίδια με τα Αμερικάνικα) και απ'τα αυτοκόλλητα των προδιαγραφών και μόνο καταλαβαίνει κάποιος τη διαφορά αμέσως, απ'όλα τα "Ευρωπαϊκότατα" που έχω φέρει και για φίλους από sites Αγγλίας, Γερμανίας, Ιταλίας.. δεν βγάζω άκρη..
Τες πα (που λένε κι οι ιντερνετάκηδες:lol: ) :beer:
Μηπως γνωριζει κανεις, αν τα νουμερα ειναι ιδια με το xr1000?
makis206
29/09/2009, 20:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από TheFace
Μηπως γνωριζει κανεις, αν τα νουμερα ειναι ιδια με το xr1000?
Προσωπικά θα έλεγα ότι είναι ακριβώς τα ίδια και στην αίσθηση αν και πάει καιρός που έβαλα στο κεφάλι μου το XR-1000 για τελευταία φορά και πιθανόν να υπάρχουν μικροδιαφορές αν τα δοκιμάσεις την ίδια στιγμή. Ότι φορούσες σε XR-1000 θα διαλέξεις και σε ΧR-1100 πάντως :winka:
Ότι φορούσες σε XR-1000 θα διαλέξεις και σε ΧR-1100 πάντως :winka:
Αυτο ακριβως ηθελα να ξερω! Σε ευχαριστω πολυ φιλε!!! :beer:
makis206
29/09/2009, 20:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από TheFace
Αυτο ακριβως ηθελα να ξερω! Σε ευχαριστω πολυ φιλε!!! :beer:
Να είσαι καλά παλίκαρε!:beer:
George20vt
29/09/2009, 20:34
Συμφωνώ για το size και την εφαρμογή, απλά να προσθέσω ότι στο 1100 ο χώρος μπροστά από το σαγόνι είναι αισθητά μεγαλύτερος, σημείο όπου είχα πρόβλημα με τα περισότερα κράνη έως τώρα.
Επίσης, να επισημάνω ότι από τα σημεία που μου έκαναν εντύπωση είναι ο εξαερισμός του κράνους. Μακράν ο καλύτερος απ'ότι έχω δοκιμάσει έως τώρα, για πρώτη φορά αναγκάζομαι να τον κλείνω τα πρωινά τέτοια εποχή...
makis206
29/09/2009, 20:43
Επίσης, να επισημάνω ότι από τα σημεία που μου έκαναν εντύπωση είναι ο εξαερισμός του κράνους. Μακράν ο καλύτερος απ'ότι έχω δοκιμάσει έως τώρα, για πρώτη φορά αναγκάζομαι να τον κλείνω τα πρωινά τέτοια εποχή...
Ωχ κι εσύ ε;:lol:
Και το X-Spirit πάντως έχει κορυφαίο εξαερισμό απλώς τον μοιράζει ομοιόμορφα σε όλο σχεδόν το κεφάλι με αποτέλεσμα να μην παγώνουν τα σημεία μου μας αναγκάζουν τώρα να τους κρατάμε κλειστούς:lol:
Καλοφόρετο και σε σένα φίλε!:beer:
Μεγειές Μάκη.Πόσταρε και καμιά φωτο βρε!
makis206
30/09/2009, 07:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από arisk
Μεγειές Μάκη.Πόσταρε και καμιά φωτο βρε!
Να είσαι καλά Άρη! Είχα σκοπό να βάλω δυο τρεις φωτογραφίες περισσότερο για να το δουν πιο λεπτομερώς κάποια παιδιά που με ρώτησαν πως είναι από κοντά γιατί τους άρεσε το σχέδιο αλλά είχαν κάποιες επιφυλάξεις στο πως θα δείχνει πέρα απ'τις φωτό του νετ, παρ'όλα αυτά δεν τα κατάφερα ακόμα να το φωτογραφίσω σωστά. Μόλις έβγαλα δυο απ'το κινητό και σας τις επισυνάπτω, δεν είναι κι ότι καλύτερο όμως βρίσκομαι στη δουλειά κι ο φωτισμός εδώ είναι για κουκουβάγιες :lol:
Σύντομα και καλύτερες :winka: :beer:
175846
makis206
30/09/2009, 07:33
Ναι, το "πανί" από κάτω είναι η μπλούζα μου...!:lol:
175847
ωωωω...:eyepop:
πολυ ομορφα πράγματα...:)
με γεια την .......μπλουζα...:lol: :lol: :lol:
αγρατζουνιστο να ειναι Μακη ...:wave2:
makis206
30/09/2009, 07:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
ωωωω...:eyepop:
πολυ ομορφα πράγματα...:)
με γεια την .......μπλουζα...:lol: :lol: :lol:
:uplate: :rotflmao:
Ναι γαμώτ, τι τό'βαλα το παλιοκράνος και χάλασα τη φωτό;:lol:
Νά'σαι καλά Γιώργαρε!:beer:
πολύ ωραίο. Καλοφόρετο και καλές βόλτες
makis206
30/09/2009, 10:35
πολύ ωραίο. Καλοφόρετο και καλές βόλτες
Βρε εμείς θα τον πάμε τον καφέ σήμερα; Έχω λίγο χρόνο το απόγευμα, σχολάω στις 16:00 κι αν μπορείς κι εσύ, παίρνω τη μηχανή κατευθείαν απ'τη δουλειά και βρισκόμαστε στου Γρηγόρη τα μικρογεύματα στη Γεωργιούπολη κατά τις 17:00 (θέλω να περάσω κι απ'το σπίτι να βάλω τις μπότες). Πίνουμε μια φραπεδιά και το βλέπεις όσο θες.
Να είσαι καλά!:beer:
ναι. περιμένω πως και πως. 17:00 στου Γρηγόρη τα μικρογεύματα στη Γεωργιούπολη
makis206
30/09/2009, 10:38
ναι. περιμένω πως και πως. 17:00 στου Γρηγόρη τα μικρογεύματα στη Γεωργιούπολη
:a013: (το ξανθούλι που δουλεύει μέσα το έχεις δει;:a8: ):lol:
Τα λέμε εκεί!:beer:
:a013: (το ξανθούλι που δουλεύει μέσα το έχεις δει;:a8: ):lol:
Βγαίνει συνέχεια υπάλληλος του μήνα για τη περιοχή της Κρήτης
:smokin:
makis206
30/09/2009, 10:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
Βγαίνει συνέχεια υπάλληλος του μήνα για τη περιοχή της Κρήτης
:smokin:
Δεν χωράει αμφιβολία περί τούτου, +1000!:rotflmao:
όχι δεν το έχω δει. τώρα έχω δυο λόγους να έρθω. :D ευχαριστώ.
την ξέρετε όλοι βλέπω
makis206
30/09/2009, 10:43
όχι δεν το έχω δει. τώρα έχω δυο λόγους να έρθω. :D ευχαριστώ.
την ξέρετε όλοι βλέπω
Προετοιμάσου για νέο στέκι, μόνο αυτό σου λέω για τώρα :lol: :beer:
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Shoei-RF-1100-Helmet-Any-Size-and-Color-BRAND-NEW_W0QQcmdZViewItemQQ_trksidZp4999Q2ec0Q2em14QQhashZitem41496cc873QQitemZ280404740211QQptZApparelQ5 fMerchandise#shId
Τι λετε?
Ξερω απο πρωτο χερι οτι τα japan Shoei ειναι αρκετα πιο βαρια απο τα Ευρωπαικα... τα Αμερικανικα ομως?
Επισης η ισοτιμια βοηθαει παρα πολυ! Don't you think?:D
makis206
03/10/2009, 07:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από billgeo
Ξερω απο πρωτο χερι οτι τα japan Shoei ειναι αρκετα πιο βαρια απο τα Ευρωπαικα... τα Αμερικανικα ομως?
Αν δεν κάνω λάθος τα Αμερικάνικα έχουν τις ίδιες προδιαγραφές με τα Ιαπωνικά, ίσως γι'αυτό να έχουν και το κωδικό όνομα RF-1100 σ'αυτές τις χώρες. Όποιος γνωρίζει καλύτερα ας μας πει, η τιμή του πάντως ειναι σίγουρα καλή!:winka:
Που'σαι'σύ ρε Μπιλ;:beer: :wave2:
Αν δεν κάνω λάθος τα Αμερικάνικα έχουν τις ίδιες προδιαγραφές με τα Ιαπωνικά, ίσως γι'αυτό να έχουν και το κωδικό όνομα RF-1100 σ'αυτές τις χώρες. Όποιος γνωρίζει καλύτερα ας μας πει, η τιμή του πάντως ειναι σίγουρα καλή!:winka:
Που'σαι'σύ ρε Μπιλ;:beer: :wave2:
Εδω ρε man... :beer: :D
Ναι, μαλλον θα ειναι και τα Αμερικανικα πιο βαρια, και ειναι και αισθητη η διαφορα ρε γαμ...
Αλλα και η διαφορα στην τιμη ειναι αισθητη! :D
fonzareli
03/10/2009, 13:45
Παίδες εγώ τελικά δεν πήρα το 1100 κυρίως λόγω της τιμής (δεν φτάνουν τα άτιμα τα λεφτά για τίποτα σήμερα...)
Προς ενημέρωση επειδή είχα ρωτήσει και ζαλίσει κάποιους από εσάς να σας πω τι πήρα (2 κομάτια χρειαζόμουν):
1) XR 1000 (με γραφικά του 2009)
2) Χ-lite X801RR (γραφικά 2008)
γνωστά κράνη οπότε υπάρχουν απόψεις από παλιούς. Εγώ λόγω υποχρεώσεων θα καθυστερήσω λίγο το να τα χαρώ και να ποστάρω εντυπώσεις.
Ελπίζω να μην έκανα πατάτα...
Προς ενημέρωση επειδή είχα ρωτήσει και ζαλίσει κάποιους από εσάς ...
Στο τσακ με πρόλαβες ........ :lol: :lol: :lol:
... πήρα (2 κομάτια χρειαζόμουν):
1) XR 1000 (με γραφικά του 2009)
2) Χ-lite X801RR (γραφικά 2008)
Ελπίζω να μην έκανα πατάτα...
Μιά χαρά σε βρίσκω ........ μόνη επιφύλαξη η μη αφαιρούμενη επένδυση στο XR 1000 !!!
Καλοφόρετα και αγρατσούνιστα πάντα !!!:wave2: :wave2: :wave2:
fonzareli
03/10/2009, 14:47
Ευχαριστώ Κώστα!
George20vt πόσα έδωσες για μεταφορικά?
George20vt
15/10/2009, 19:26
George20vt πόσα έδωσες για μεταφορικά?
40 λίρες
fonzareli
15/10/2009, 19:35
20 λίρες για τα 2 κράνη από mandp εγώ... (δεν ξέρω αν ήταν ειδική προσφορά αλλά μπορείτε πολύ εύκολα να δείτε το κόστος πριν δώσετε την παραγγελία)
Τα έστειλαν με αυτοκίνητο όπως κατάλαβα και έκαναν μία εβδομάδα ακριβώς.
Εδωσαν και tracking number που τα παρακολουθούσα. Μετά τα παρέλαβε η ACS και τα έβλεπα με βάση το νέο tracking number της ACS.
Αρχικά δημιουργήθηκε από billgeo
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Shoei-RF-1100-Helmet-Any-Size-and-Color-BRAND-NEW_W0QQcmdZViewItemQQ_trksidZp4999Q2ec0Q2em14QQhashZitem41496cc873QQitemZ280404740211QQptZApparelQ5 fMerchandise#shId
Τι λετε?
Επισης η ισοτιμια βοηθαει παρα πολυ! Don't you think?:D
φοβερές τιμές και έχει κ άλλα σχέδια αλλα πόσο παει το τελωνείο;
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Shoei-RF-1100-Graphics-Helmets-Any-Size-Color-NEW_W0QQitemZ260491773933QQcmdZViewItemQQptZApparel_Merchandise?hash=item3ca68507ed
και εχει και φοβερα γραφικα!!
http://67.192.52.171/shoei-rf-1100-helmets
20 λίρες για τα 2 κράνη από mandp εγώ... είχε δώρο κάποιο άλλο κράνος?
edit: τώρα είδα για πια μιλάς. πολύ καλή τιμή.
fonzareli
15/10/2009, 20:32
είχε δώρο κάποιο άλλο κράνος?
edit: τώρα είδα για πια μιλάς. πολύ καλή τιμή.
ναι νομίζω σε καλή τιμή τα πήρα
Αν και η κεφάλα μου δεν χωράει στο x-lite ώστε να το δοκιμάσω στο δρόμο, σαν ποιότητα κατασκευής μου αρέσει καλύτερα από το xr-1000. Πιό εντυπωσιακό κράνος και πολύ ελαφρύ...