PDA

View Full Version : Όταν αγοράζετε ενα "φιρμάτο" κράνος.....

Σελίδες : [1] 2

SVX
06/07/2009, 18:45
......Όταν αγοράζετε ενα "φιρμάτο" κράνος..... .......πιστεύετε πως κατα καποιο τροπο γινεστε με το ετσι θελω "χορηγοι" των MOTO-GP και των καλοπληρωμενων διαγωνιζωμενων?

ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ.... :o πως αντε και σπονσοραρουν καποια μεγαλα ονοματα να τρεχουν....αυτοι ζηταν καποια "χοντρα" ποσα για να φορεσουν το κρανος της ΤΑΔΕ εταιρειας...δεν λενε "ευχαριστω που θα την βγαλω τζαμπα απο κρανος....να στε καλα που με σπονσοραρετε...."

ΕΞΑΛΛΟΥ πρωταθληματα παιρνουν οι ανθρωποι ...Παγκοσμιας εμβελειας και θεαματικοτητας....

ΚΑΙ που το παω.....το να μου πεις οτι ο ταδε αγωνιζομενος δοκιμασε τα λαστιχα της ταδε εταιρειας .....ή τα καυσιμα της αλλης εταιρειας.....καταλαβαινω....ειναι Προ'ι'ον δοκιμασμενο εξελιγμενο στην πιστα ......ΓΙΑ ΤΑ κρανη ομως δεν ισχυει το ιδιο (γνωμη μου ετσι?)

πιστευω πως δεν ειναι στο κεφαλη του ΤΑΔΕ SUPER-χερα για να δοκιμαστουν ....αλλα για να διαφημιστουν..... ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ομως αυτο να επιβαρυνει την δικη μας τσεπη? :alien:

dim40
06/07/2009, 20:34
+10000
γιαυτο ολοι επιμενουν οτι τα arai ειναι το νο1. επειδη ειναι τα ακριβοτερα και τα φορανε στους αγωνες

idi
06/07/2009, 20:48
ναι φιλε μου εμεις με τα 2 arai ειμαστε θυματα της καταναλωσης και της διαφημισης... παλι καλα που μας ανοιξατε τα ματια τωρα... χρονια και χρονια χρησης κρανους και συγκρισης στο μοναδικο αξιοπιστο βαθμολογιτη (ο εαυτος μας) πανε ολα στο βροντο

αυτο που λες στο χωριο μου το λενε "οσα δε πιανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια"

kawasaki ZX-12
06/07/2009, 21:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από dim40
+10000
γιαυτο ολοι επιμενουν οτι τα arai ειναι το νο1. επειδη ειναι τα ακριβοτερα και τα φορανε στους αγωνες

δηλαδη φιλε μου ολοι αυτοι που φορανε arai ειναι ψωνια και θυματα?????

εγω πριν παρω arai ειχα shoei δεν ειχα ειχα κανενα προβλημα ειναι και τα 2 ποιοτικα και αψογα!!!!

εχεις φορεσει ποτε σου arai????

γιατι εγω τους ακουγα ολους να λενε οτι ειναι σαν να μην φορας κρανος!!!!!και οντως ετσι ειναι ειναι τοσο ελαφρυ και ανετο που δεν το νιωθεις !!!!!λιγο θορυβο κανει αλλα εμενα δεν με ενοχλησε ποτε !!!!

δοκιμασε να πας μια βολτα λιγο μακρυνη με ενα arai και την αλλη μερα θα εισαι πελατης!!!!

EVI
06/07/2009, 22:23
δλδ τα νολαν ειναι φιρματα και ετς :p αν καποιος φοραει το ταδε κρανος ΕΠΕΙΔΗ το φοραει ο ταδε τοτε δεν εχει εκει μονο θεμα αλλα παντου οπωτε προβλημα του

div400
06/07/2009, 22:26
to stay on topic....
θα συμφωνήσω ότι το κόστος χορηγιών επιβαρύνει την τελική τιμή του κράνους (αν και υποψιάζομαι ότι είναι μικρότερο από άλλα κόστη...) οπότε μπορείς να πεις ότι (συν)χρηματοδοτείς (ως αγοραστής) την χορηγία....

θα διαφωνήσω ότι οι αγώνες δεν επηρέασαν ή δεν επηρεάζουν την εξέλιξη, των σχεδιασμό ή την τεχνολογία που αφορά στα κράνη με άμεσο και έμμεσο τρόπο...
δεν το ξέρω ( θα το ψάξω όμως) αλλά φαντάζομαι ότι τα κράνη (όπως και ο λοιπός προστατευτικός εξοπλισμός πχ προστατευτικά πλάτης) πρωτοεμφανίστηκε στους αγώνες....

και σαφώς η χορηγία είναι διαφήμιση και προβολή (και πολύ αποτελεσματική μάλιστα) του εκάστοτε κατασκευαστή/εταιρείας. και που είναι το κακό;
ας μην ξεχνάμε ότι χωρίς τους χορηγούς (και χωρίς εμάς του θεατές βεβαίως βεβαίως αλλά...) οι αγώνες μοτοσυκλέτας (και κάθε άθλημα εδώ που τα λέμε) δεν θα ήταν το ίδιο.

και από την άλλη δεν σε αναγκάζει κάνεις να πάρεις το κράνος που φορά ο Rossi. μπορείς ελεύθερα να αγοράσεις όποιο άλλο θέλεις και σου αρέσει.....

:wave2:

jorgevaldano
06/07/2009, 22:44
ο μοναδικός αξιόπιστος αξιολογητής είναι ο εξειδικευμένος επιστήμονας που θα πιάσει 10 κράνη και θα τα συγκρίνει με τρόπο τεκμηριωμένο και ρεαλιστικό σε κατάλληλα εξοπλισμένο εργαστήριο ως προς την προστασία που προσφέρουν στο τσερβέλο μας σε πτώση/σύγκρουση

όσα τέτοια τεστ έχω διαβάσει, επιφυλάσσουν δυσάρεστες εκπλήξεις για ορισμένους κατασκευαστές κρανών των 400+Ε

spyrval
07/07/2009, 12:02
Αυτό που ισχύει για τα κράνη ισχύει για ΟΛΑ τα προϊόντα και υπηρεσίες. Προσωπικά έχω μια επιχείρηση και δίνω 1000-1500 ευρώ το χρόνο για διαφήμιση. Όταν υπολογίζω όλα μου τα ετήσια έξοδα-ΔΕΗ, ΟΤΕ, ενοίκιο κλπ προσθέτω και τη διαφήμιση και μετά υπολογίζω πόσο πρέπει να τιμολογήσω για να έχω κέρδος. Ποιός νομίζετε ότι πληρώνει τον κάθε Χατζηνικολάου, Χατζηγιάννη ή ακόμα και Λαμπίρη? Οι καναλάρχες? Αυτοί βγάζουν τα έξοδά τους από τα έσοδά τους, τα οποία είναι φυσικά οι διαφημίσεις. Και η οδοντόκρεμα, τα κορν φλέικς, τα αυτοκίνητα, τα κινητά που θα πληρώσουν τα κανάλια, σε ποιόν θα μετακυλήσουν το κόστος? Για μαντέψτε...

TheFace
07/07/2009, 13:41
Ασφαλως και το κοστος της διαφημησης οπως και ολα τα κοστοι, επιβαρυνουν στο τελος τον καταναλωτη, δεν αμφιβαλει κανεις γι' αυτο!

Το οτι ομως αυτα τα κρανη τα φορουν τα πιο "ακριβα" κεφαλια στον κοσμο, διασφαλιζει οτι αυτα τα κρανη εχουν πανω τους τονους τεχνολογιας και τεχνογνωσιας, ετσι δεν ειναι?

Επισης αν ξεχασεις για λιγο τις τιμες, δεν νομιζω οτι υπαρχει καποιος που θα φορεσει ενα arai ή ενα shoei στο κεφαλι του (ή οποιδηποτε κορυφαιο μοντελο εταιριας που ειναι σε αγωνες) και δεν θα μεινει το λιγοτερο εντυπωσιασμενος απο το βαρος, την αεροδυναμικη, τον εξαερισμο και την ποιοτητα κατασκευης και υλικων τους!

Σιγουρα ισως λογω μαρκας κτλ, να ειναι λιγο υπερτιμημενα στην τιμη τους, αλλα εδω μιλαμε για το κεφαλι μας και εγω προσωπικα δεν θελω να φτασω στο σημειο να γινω μακαριτης ή ακομα χειροτερα αναπηρος μονο και μονο επειδη τσιγγουνευτικα τα 100 ευρω παραπανω!

Εδω πιανομαστε κοροϊδα καθε μερα οταν πχ πινουμε το καθημερινο μας καφεδακι και το πληρωνουμε ισα με 1000 φορες την αξια του, οταν πληρωνουμε το νερο πιο ακριβα κι απο πετρελαιο και αλλα πολλα, τα 100 ευρω μια φορα στα πεντε χρονια μας χαλασανε δηλαδη? Εκει βρικαμε να το παιξουμε πονηροι?

Και σε τελικη αναλυση, οποιον τον χαλαει να φοραει τα κρανη που εμπιστευονται οι top αναβατες στον κοσμο, δεν τον υποχρεωνει κανεις να τον πιανουν "κοροϊδο" οι εταιριες :a31: και ειναι ελευθερος να βαλει ενα caberg, bye(!)... :wave2:

jorgevaldano
07/07/2009, 13:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από TheFace

Το οτι ομως αυτα τα κρανη τα φορουν τα πιο "ακριβα" κεφαλια στον κοσμο, διασφαλιζει οτι αυτα τα κρανη εχουν πανω τους τονους τεχνολογιας και τεχνογνωσιας, ετσι δεν ειναι?

φίλε τα νόλαν θεωρούντο μετριότατα, έτσι;

τώρα φοράει νόλαν ο στόουνερ αν δεν κάνω λάθος

τι γίνεται, βελτιώθηκαν τόσο πολύ; :confused:

ή μήπως.... ;)

TheFace
07/07/2009, 14:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από jorgevaldano
φίλε τα νόλαν θεωρούντο μετριότατα, έτσι;

τώρα φοράει νόλαν ο στόουνερ αν δεν κάνω λάθος

τι γίνεται, βελτιώθηκαν τόσο πολύ; :confused:

ή μήπως.... ;)

Δεν καταλαβαινω που το πας... λες δηλαδη οτι το x-802 (κορυφαιο μοντελο της nolan) που φοραει ο stoner να ειναι μουφα κρανος? :confused:
Δεν το εχω δοκιμασει προσωπικα, αλλα αν νομιζεις οτι οποιοσδηποτε αγωνιζομενος στα moto gp, θα φορουσε μαπα κρανος, ειναι δικαιωμα σου!

Οσο για το αν τα nolan θεωρουνταν μετριοτατα (πραγμα το οποιο δεν ξερω!), τι σημαινει αυτο? Δεν υπαρχουν δηλαδη περιθωρια εξελιξης στα προϊοντα?

Και toyota καποτε πριν δεκαετιες επαιρναν μονο... οι γυφτοι!
Τωρα εχει εξελιχθει στην no1 αυτοκινητοβιομηχανια και προτυπο εταιριας παγκοσμιως!

ΥΓ. πληροφοριακα nolan φοραει και ο melandri επισης!

jorgevaldano
07/07/2009, 14:20
δεν ξέρω φίλε μου, ή εξελίχθηκαν όντως και έτσι πήρε κι ο στόουνερ....

...ή θεωρούμε πως πλέον έχουν εξελιχθεί, ΕΠΕΙΔΗ πήρε ο στόουνερ (ενώ όσο δεν φορούσε κανείς παγκόσμιος νόλαν, τα θάβαμε)

μι πιάνς; ;)

ΥΓ πληροφοριακά, νόλαν φορώ κι εγώ :smokin:

sniper
07/07/2009, 15:26
δεν ξέρω φίλε μου, ή εξελίχθηκαν όντως και έτσι πήρε κι ο στόουνερ....

...ή θεωρούμε πως πλέον έχουν εξελιχθεί, ΕΠΕΙΔΗ πήρε ο στόουνερ (ενώ όσο δεν φορούσε κανείς παγκόσμιος νόλαν, τα θάβαμε)

μι πιάνς; ;)

ΥΓ πληροφοριακά, νόλαν φορώ κι εγώ :smokin:

Ποιος πουλάει το κράνος (το ίδιο μοντέλο έτσι; ) που φοράει ο Στόνερ στα GP;

Και στην ερώτηση την αρχική:

Είχα Airoh σπαστό : ΓΤΠΚ
Είχα Nolan N200 αν θυμάμαι καλα το μοντέλο : ΓΤΠΚ
Είχα Xlite Χ801R A (NOLAN) (checa replica) : Έσπασε σε πτώση με 160+ αλλά ζω
Εχω Χlite X801R B (NOLAN) (Aφολυ το Α διαλύθηκε) : Σχετικά καλό κι αθόρυβο αλλά αεροδυναμικά ΓΤΠΚ
Είχα Arai RX7RR : Ότι καλυτερο έχω φορέσει στην ζωή μου. 4 χρόνια καθημερινής χρήσης και βόλτες και πιστα και βροχές και ήλιο κλπ κλπ αν εξαιρέσεις τον θόρυβο είναι κορυφαίο. Σχεδόν μισό κιλό βαρύτερο από το X801R αλλά δεν το καταλαβαίνεις αφού νομίζεις ότι ΔΕΝ ΦΟΡΑΣ ΚΡΑΝΟΣ!
Έχω ARAI Viper-GT και είναι από εντελώς χάλια μέχρι ΓΤΠΚ. Καμία σχέση αεροδυναμικά με το RX7, η επένδυση καράταει ιδρώτα και καιγεσαι ζωντανός (σε αντίθεση με το Dry cool κάτι επένδυση του RX7), έχει θόρυβο χωρίς να έχει αρκετό εξαερισμό αλλά και πάλι είναι κλασεις ανώτερο από το Χlite.

Γενικά τα Αράι είναι κλάσεις ανώτερα.... τώρα, αν εδώ έχουν 900Ε ta RX7GP δεν λεει κάτι γιατί αφενός τα βρισκεις από internet Στην μισή τιμή, αφιτέρου βλέπεις τις προσφορές στα RX7RR μόλις βγήκαν τα GP και βλέπεις τα περιθώρια κέρδους των εδώ εμπόρων.

Στην τελική τιμή λοιπόν του κράνους στην Ελλάδα εκτός από την δουλειά που έχουν κάνει στο εργοστάσιο παραγωγωγής, σχεδιασμό, τεστ, διαφήμιση (και τα δωρεάν κράνη στους οδηγούς GP) κλπ κλπ κλπ πρέπει να πούμε ότι εκτός από το εξωφρενικό κέρδος των εδώ εμπόρων, θα πρέπει να θυμηθούμε ότι εδώ στην μπανανία ή στο κωλοχανείο, εφαρμόζεται φόρος πολυτελείας 36%.....

Όλα τα υπόλοιπα είναι για το πέος και για εντυπωσιασμό.

twat
07/07/2009, 16:51
Ειχα το arai astro-r και αφου του εκανα ενα crash-test προσωπικα,τωρα αγορασα ενα viper-gt. δεν εχω προσωπικη εμπειρια απο rx και ουτε λογο να διαφωνισω στο ποσο καλυτερο απο το viper ειναι. αλλα θελω να πω οτι το φθηνοτερο arai ειναι τουλαχιστον ισαξιο με τα ακριβοτερα μοντελα αλλης μαρκας. το καλο να λεγετε! δεν ειχα παντα arai αλλα αν εχεις τα λεφτα τοτε ''πρεπει'' να το παρεις.και μαλιστα φθηνα!!! το παραγγειλα απο το the visor shop.com και πληρωσα 530 ευρω μαζι με τα μεταφορικα και στην τιμη ηταν μια ζελατινα χρωματισμου επιλογησ μου μια θηκη για να εχω και την αλλη μαζι μου και ενα ''κιτακι'' καθαρισμου της arai. η διευθηνση ειναι απο καταστημα οχι απο e-bay και ειναι απο μ.βρετανια οποτε αν ξερεις το νουμερο σου δεν ''παιζει'' κανενα λαθος. υπαρχουν κι αλλες παρομοιες σελιδες. το προηγουμενο και της γυνεκας μου τα αγορασα απο 'δω αλλα τελος τα ''νταβατζιλικια''!!!

jorgevaldano
07/07/2009, 17:04
εντάξει πιάσαμε το αυγό και του κάναμε και περμανάντ :lol:

άλλο κράνος το κρίνουμε ως προς αεροδυναμική

άλλο ως προς θόρυβο

άλλο ως προς βάρος

ΕΝΑ ΜΟΝΟ είχαμε την ευκαιρία να το δούμε σε πτώση

τι θα έκαναν τα άλλα κράνη στην ίδια πτώση, ποτέ δεν θα το μάθουμε για να δούμε τι παίζεται στο θέμα που μετράει 1000 φορές περισσότερο από όλα τα άλλα μαζί

το ένα αράι χάλια, το άλλο άριστο, αλλά "γενικά τα αράι είναι κλάσεις ανώτερα"

ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΣΕ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ, ΜΕ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΙΜΠΡΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ, ΚΑΘΕ ΓΝΩΜΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ._

twat
07/07/2009, 17:12
δεν τα πουλαω εγω τα arai αρα δεν κερδιζω αν το αγορασεις η' οχι. να μην το παρεις αν δεν γουσταρεις και ''θαψτω'' κι απο πανω. δικο σου ειναι το καφαλι καντο οτι θες και φωναξε μας να σε δουμε!!!

kawasaki ZX-12
07/07/2009, 17:25

άλλο ως προς θόρυβο

άλλο ως προς βάρος

τι θα έκαναν τα άλλα κράνη στην ίδια πτώση, ποτέ δεν θα το μάθουμε για να δούμε τι παίζεται στο θέμα που μετράει 1000 φορές περισσότερο από όλα τα άλλα μαζί

ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΣΕ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ, ΜΕ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΙΜΠΡΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ, ΚΑΘΕ ΓΝΩΜΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ._

δες ενα βιντεακι με τουμπα του νακανο στα 300 με arai !!!!

το μονο που χτυπαει κατω ειναι το κεφαλι του!!!!θες και επιστημονικη συγκριση μετα απο αυτο!!!

http://www.youtube.com/watch?v=n2xA7bssWBg

jorgevaldano
07/07/2009, 17:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από kawasaki ZX-12
δες ενα βιντεακι με τουμπα του νακανο στα 300 με arai !!!!

το μονο που χτυπαει κατω ειναι το κεφαλι του!!!!θες και επιστημονικη συγκριση μετα απο αυτο!!!

http://www.youtube.com/watch?v=n2xA7bssWBg

(ξανα)διάβασε το κείμενο που υπογράμμισα παραπάνω ;)

twat
07/07/2009, 19:39
το βιντεακι ειναι η καλυτερη απαντηση-αποδειξη στο τι ''εστι'' arai... ας το δουν και οι εμπνευστες του S.H.A.R.P. ,τα χτυπηματα στο πλαι του κεφαλιου του nakano ειναι η καλυτερη αποδειξη στο ποσο αναξιοπιστη ειναι η βαθμονομηση S.H.A.R.P. Παρολα αυτα αναγνωριζω την μοναδικοτητα καθε πτωσης,αλλα αυτο ισχυει για ολα τα κρανη. Και περι ορεξεως κολοκυθοπιτα, ας βαλει ο καθενας οτι θελει. καποιοι προτιμουν να μαθαινουν με το δυσκολο τροπο. το εκανα και εγω και ξερω...

+Arxiereas+
07/07/2009, 23:18
Η απάντησή μου στο ερώτημα είναι ναι, πληρώνω τον αγωνιζόμενο και δεν με χαλάει καθόλου.
Με χαλάει όμως αν μάθω ότι το (υποτιθέμενα ιδιο) κράνος που αγοράζω εγώ από το ράφι δεν έχει καμία σχέση με το δικό του...

idi
08/07/2009, 08:24

άλλο ως προς θόρυβο

άλλο ως προς βάρος

Δεν αμφιβάλει κανεις οτι και οι ανταγωνιστές εχουν τα ιδια σε προδιαγραφες ασφαλειας κρανη αλλα το κρανος δεν ειναι μονο η σφαλεια που σου προσφερει.... η ανεση, η αεροδυναμική, η αντοχη στο χρονο , η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ειναι τομεις που η arai ειναι πολυ μπροστά ...

jorgevaldano
08/07/2009, 09:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από idi
Δεν αμφιβάλει κανεις οτι και οι ανταγωνιστές εχουν τα ιδια σε προδιαγραφες ασφαλειας κρανη αλλα το κρανος δεν ειναι μονο η σφαλεια που σου προσφερει.... η ανεση, η αεροδυναμική, η αντοχη στο χρονο , η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ειναι τομεις που η arai ειναι πολυ μπροστά ...

όλα αυτά που λές μετράνε αλλά όχι αρκετά ώστε να δικαιολογήσουν μια τιμή μεγαλύτερη κατά 100% και 200% από άλλα πιστοποιημένα κράνη...

άσε που δεν έχω δει άλλον να παραδέχεται πως στην ασφάλεια η αράι δεν έχει πλεονέκτημα

και σε άλλα φόρα και κουβέντες και εδώ, κυριαρχεί η λογική "αφού είναι αράι, είναι ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ σαφώς πιο ασφαλές"

idi
08/07/2009, 09:32
απο τη στιγμη που περνανε τα τεστ με προδιαγραφες snell η ece 22-05 ειναι απολυτως ασφαλες

και η διαφορα στη τιμη ειναι σχετικη

αν εχεις το ιδιο κρανος 5 χρονια και ειναι σα καινουργιο... κοστιζει λιγοτερο απο το να αλλαζεις 2 κρανη σε αυτη τη περιοδο γιατι θα εχει γινει "κουβας"

sniper
08/07/2009, 13:09
όλα αυτά που λές μετράνε αλλά όχι αρκετά ώστε να δικαιολογήσουν μια τιμή μεγαλύτερη κατά 100% και 200% από άλλα πιστοποιημένα κράνη...

....

Καβαλάς μηχανάκι ή διαβάζεις/γραφεις εδώ μέσα απο επιστημονική περιέργεια;

Όταν λες ότι σε ένα κράνος δεν δικαιολογείται η μεγάλη διαφορά τιμής απο το πόσο αεροδυναμικό είναι ή πόσο άνετο είναι ή πόσο δροσερό, ε τότε δεν χρειάζεται να συζητάμε παραπάνω....

Εκτός κι αν μιλάμε για διαδρομές Κουκάκι-κυψέλη με το παπί....

Εκτός αν νομίζεις ότι το να έχεις δροσερό εγκέφαλο δεν έχει να κάνει με την ασφάλειά σου.....

jorgevaldano
08/07/2009, 13:21
καβαλάω καβαλάω... ;) εδώ και 7 χρόνια... ξεκίνησα από 400 κυβικά, τώρα έιμαι πιο ψηλά

όντως, αν πιστεύεις πως 300Ε διαφορά μπορούν να δικαιολογηθούν από καλύτερη αεροδυναμική και λίγο (άραγε πόσο;) χαμηλώτερη θερμοκρασία, δεν χρειάζεται να κουβεντιάζουμε άλλο

road spirit
08/07/2009, 13:23
και λίγο (άραγε πόσο;) χαμηλώτερη θερμοκρασία μάλλον δεν έχεις βάλεις ρχ7 ποτέ σε μέρες που λιώνει η άσφαλτος, αν είχες δε θα ρωτούσες :wave2:

πολύ απλά, η διαφορά είναι μέρα με τη νύχτα

Akatanomastos
08/07/2009, 14:04
ρε συ η διαφορα τιμης ενος κρανους διαμορφωνετε σε μεγαλο ποσοστο και απο τα γυρω γυρω, τυπου αεραγωγοι, επενδυση, σχεδια.

περα απο τα υλικα/βαρος/ασφαλεια και αυτα εχουν εξοδα

jorgevaldano
08/07/2009, 14:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos
ρε συ η διαφορα τιμης ενος κρανους διαμορφωνετε σε μεγαλο ποσοστο και απο τα γυρω γυρω, τυπου αεραγωγοι, επενδυση, σχεδια.

... και φίρμα ;)

idi
08/07/2009, 14:13
ναι εχεις ενα δικιο και η φιρμα μετραει και οι χορηγίες σε οδηγους gp αλλα χανεις το νοημα οταν δε κοιτας και τη διάφορα στη ποιότητα

να σου πω και κατι? Χτύπησα rx7 corsair απο το ebay σε τιμη που στην ελλαδα αγοραζεις ενα απλα καλο κρανος... γιατι να τα βάζουμε ολα στο ζυγαριά της ...τιμής αφου η τιμη ειναι «σχετικο» θεμα?

Akatanomastos
08/07/2009, 14:29
... και φίρμα ;)

και φιρμα. το δεχομαι.

το θεμα ξερεις ποιο ειναι?

το κρανος δεν ειναι ενα μπλουζακι ή παντελονι που το φορας 4 φορες την εβδομαδα, και να μην σου καθετε καλα, και να μην ειναι απο μετάξι δεν πειραζει, ο κολος δεν παραπονιεται ευκολα:D

ΠΟια ειναι η διαφορα? το κρανος το χεις 4-5 χρονια, το βαζεις στο ΚΕΦΑΛΙ σου, το βαζεις ΚΑΘΕ μερα, και γω στο κεφαλι μου θελω κατι ανετο, με καλη επενδυση, δροσερο το καλοκαιρι οσο γινετε, ζεστο το χειμωνα, και φυσικα να νιωθω ασφαλης.Επιπλεον εγω φοραω κρανος καθε μερα τουλαχιστον 1 ωρα για τις καθημερινες μου δουλειες και βολτες.ειναι αρκετη ωρα νομιζω για να θελω κατι βολικο. εγω δεν μενω αθηνα, στην αθηνα σιγουρα το φορας περισσοτερη ωρα.

Την ασφαλεια δεν αμφισβητω οτι θα την βρεις και σε κρανος των 250-280 ευρω, αλλα ολα τα υπολοιπα θα τα πληρωσεις επιπλεον 150-200 ευρω..

sniper
08/07/2009, 14:41
Όπου νά 'ναι θα γράψει κι ο gdevelek.....

jorgevaldano
08/07/2009, 15:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από idi
ναι εχεις ενα δικιο και η φιρμα μετραει και οι χορηγίες σε οδηγους gp αλλα χανεις το νοημα οταν δε κοιτας και τη διάφορα στη ποιότητα

να σου πω και κατι? Χτύπησα rx7 corsair απο το ebay σε τιμη που στην ελλαδα αγοραζεις ενα απλα καλο κρανος... γιατι να τα βάζουμε ολα στο ζυγαριά της ...τιμής αφου η τιμη ειναι «σχετικο» θεμα?

τη διαφορά στην ποιότητα τη δέχομαι 100%

αρκεί να είναι "αντίστοιχη" της διαφοράς τιμής

arxaios
08/07/2009, 15:12
... και φίρμα ;)
Θα σου δώσω ένα παράδειγμα εξω-μοτοσυκλετιστικό ...........
όσοι με ξέρουν θα σε διαβεβαιώσουν ότι δεν είμαι πλούσιος και είμαι πολύ απλός άνθρωπος ......... παρ' όλα αυτά φοράω σχεδόν αποκλειστικά μπλουζάκια κάποιας φίρμας ακριβής ............... γιατί άραγε ;;;
Γιατί απλά ενώ πληρώνω 1 μπλουζάκι στην τιμή που θα έπαιρνα 2, απλά στην ντουλάπα μου υπάρχει μπλουζάκι αυτής της φίρμας 8 ετών το οποίο συνεχίζω να φοράω κανονικότατα !!!
Αποδεδειγμένα δηλαδή στην ίδια διάρκεια θα είχα αλλάξει 4 άλλα μπλουζάκια, με τελικό κόστος πολύ παραπάνω !!!
Η φίρμα αν ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ αξίζει ............. τότε αξίζει και να την πληρώσεις !!!
Το ίδιο και στα κράνη .............. και μια παραπάνω, καθώς το κράνος θα σου δείξει τις αρετές του ή αντίστοιχα τα μειονεκτήματά του, σε πτώση ................ ας είναι λοιπόν δοκιμασμένο και επώνυμο και ας μην προσπαθούμε να κάνουμε εκεί την οικονομία ................ ας κόψουμε από αλλού ..........
Όσο αφορά τις τιμές ................. μην το πάρεις από Ελλάδα ........
Ακόμα τα ακριβά φιρμάτα κράνη όπως πχ το ρχ7 έχουν ανταλλακτικά για τα πάντα ...........
Το Αράι ρχ7 και το Σοέι Χ-σπίριτ είναι σε άλλη κλάση σε σχέση με άλλα κράνη ..........
ΔΕΝ είμαι κολημένος με κανένα από τα δύο αλλά παρότι έχω 5 κράνη +2 για κόρη και σύζυγο, απλά δεν έχουν σχέση .................
Στα είπε και ο Road Spirit και ο idi ............

Διάβασε και αυτό
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=71870&perpage=15&pagenumber=1

η ζελατίνα άλλου κράνους δεν πιστεύω να άντεχε ................

DUKASII
08/07/2009, 15:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από arxaios
Θα σου δώσω ένα παράδειγμα εξω-μοτοσυκλετιστικό ...........
όσοι με ξέρουν θα σε διαβεβαιώσουν ότι δεν είμαι πλούσιος και είμαι πολύ απλός άνθρωπος ......... παρ' όλα αυτά φοράω σχεδόν αποκλειστικά μπλουζάκια κάποιας φίρμας ακριβής ............... γιατί άραγε ;;;
Γιατί απλά ενώ πληρώνω 1 μπλουζάκι στην τιμή που θα έπαιρνα 2, απλά στην ντουλάπα μου υπάρχει μπλουζάκι αυτής της φίρμας 8 ετών το οποίο συνεχίζω να φοράω κανονικότατα !!!
Αποδεδειγμένα δηλαδή στην ίδια διάρκεια θα είχα αλλάξει 4 άλλα μπλουζάκια, με τελικό κόστος πολύ παραπάνω !!!
Η φίρμα αν ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ αξίζει ............. τότε αξίζει και να την πληρώσεις !!!
Το ίδιο και στα κράνη .............. και μια παραπάνω, καθώς το κράνος θα σου δείξει τις αρετές του ή αντίστοιχα τα μειονεκτήματά του, σε πτώση ................ ας είναι λοιπόν δοκιμασμένο και επώνυμο και ας μην προσπαθούμε να κάνουμε εκεί την οικονομία ................ ας κόψουμε από αλλού ..........
Όσο αφορά τις τιμές ................. μην το πάρεις από Ελλάδα ........
Ακόμα τα ακριβά φιρμάτα κράνη όπως πχ το ρχ7 έχουν ανταλλακτικά για τα πάντα ...........
Το Αράι ρχ7 και το Σοέι Χ-σπίριτ είναι σε άλλη κλάση σε σχέση με άλλα κράνη ..........
ΔΕΝ είμαι κολημένος με κανένα από τα δύο αλλά παρότι έχω 5 κράνη +2 για κόρη και σύζυγο, απλά δεν έχουν σχέση .................
Στα είπε και ο Road Spirit και ο idi ............

Διάβασε και αυτό
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=71870&perpage=15&pagenumber=1

η ζελατίνα άλλου κράνους δεν πιστεύω να άντεχε ................ pes mas tora ti firma na paroyme k emeis tipota..

sapila racing
08/07/2009, 15:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από DUKASII
pes mas tora ti firma na paroyme k emeis tipota..

KTM :rotflmao:

jorgevaldano
08/07/2009, 15:22

η ζελατίνα άλλου κράνους δεν πιστεύω να άντεχε ................

"δεν πιστεύω" να άντεχε...

sniper
08/07/2009, 15:28
Τελικά δεν βλέπω να γράφει ο gdevelek....

Αν κι έχει καλούς αντικαταστάτες....

jorgevaldano
08/07/2009, 15:30
"δεν πιστεύω" να άντεχε...

να συμπληρώσω πως λίγο παραπάνω στο ίδιο ποστ είχες γράψει

"Η φίρμα αν ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ αξίζει ............. τότε αξίζει και να την πληρώσεις !!!"

sapila racing
08/07/2009, 15:35
jorgevaldano πόσο κοστολογείς το κεφάλι σου?

Πες μου να σου πω τι κράνος σου ταιριάζει.

jorgevaldano
08/07/2009, 15:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing

πριν λίγες ώρες υπήρξε μια μάλλον γενική παραδοχή πως σε ασφάλεια δεν υπάρχουν διαφορές και μένουν δευτερεύοντα θέματα όπως αεροδυναμική θόρυβος ζέστη και σχέδια

τι γίνεται ανατράπηκε πάλι αυτό;

εκείνο το σχολαστικό review που έχει πάμπολλες φορές δημοσιευτεί εδώ και που έβγαζε κάτι φτηνά κράνη ανώτερα σε ΑΣΦΑΛΕΙΑ από κράνη 5πλάσιας αξίας, το έχεις υπόψη σου;;;;

πάντως η λογική ότι "το κεφάλι μας έχει άπειρη αξία άρα ας πάρουμε το ακριβώτερο κράνος" είναι ουράνια μελωδία στα αυτιά του marketing της κάθε αράι (δεν έχω και τίποτε εναντίον της εταιρίας)

TROOPER
08/07/2009, 15:45
προσπαθω να καταλαβω που θα βγει αυτο...

sniper
08/07/2009, 15:45

Ρε συ Άρη, γιατί καθόμαστε δλδ και το συζητάμε;

Είμαστε πολύ μαλάκες και δίνουμε 100-200-300Ε παραπάνω για να πάρουμε κράνος από τους άλλους που δεν τα δίνουν.

Τι να κάνουμε τωρα.....

Αλλά ρε φίλε, έτσι γουστάρουμε!!!! Τα θεωρούμε τα καλύτερα (γιατί αποδεδειγμένα είναι σε πολλούς τομείς) και τα παίρνουμε. Όσοι νομίζουν οτι είναι υπερτιμημένα ας πάρουν ότι τους κ@υλώσει εκείνους.

sapila racing
08/07/2009, 15:46
πριν λίγες ώρες υπήρξε μια μάλλον γενική παραδοχή πως σε ασφάλεια δεν υπάρχουν διαφορές και μένουν δευτερεύοντα θέματα όπως αεροδυναμική θόρυβος ζέστη και σχέδια

τι γίνεται ανατράπηκε πάλι αυτό;

εκείνο το σχολαστικό review που έχει πάμπολλες φορές δημοσιευτεί εδώ και που έβγαζε κάτι φτηνά κράνη ανώτερα σε ΑΣΦΑΛΕΙΑ από κράνη 5πλάσιας αξίας, το έχεις υπόψη σου;;;;

πάντως η λογική ότι "το κεφάλι μας έχει άπειρη αξία άρα ας πάρουμε το ακριβώτερο κράνος" είναι ουράνια μελωδία στα αυτιά του marketing της κάθε αράι (δεν έχω και τίποτε εναντίον της εταιρίας)

Πάρε GBL και τέλος.

Akatanomastos
08/07/2009, 15:46
;

φιλε εσυ τι προτιμας

να σκας το καλοκαιρι ή να δροσιζεσαι?

να πιανεται ο σβερκος σου ή να νιωθεις μικρη επιβαρυνση?

να ταξιδευεις και να εχει θορυβο σαν να ειναι πιστα του αεοροδρομιου ή να εχει οσο το δυνατον υσηχιΑ?

να ξυνοντε τα μαγουλα σου απο ξεραμενο δερμα και να κολυμπαει το κεφαλι ή να εχεις τελεια εφαρμογη και μετα απο 3 χρονια?

απλα τα πραγματα, μην το κουραζεις το θεμα..

sniper
08/07/2009, 15:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
προσπαθω να καταλαβω που θα βγει αυτο...

Πουθενα.... είτε στοκ είτε όχι, την πινακίδα μου θα βλέπεις....

Εκτός αν πάρεις κανα κράνος της λιστας και πάνω απο τα 250 αρχίζει και κατεβαίνει οπότε θα βλέπεις τα @@ μου! :lol: :lol: :lol:

sniper
08/07/2009, 15:52
Ρε συ jorge.....

με τι μηχανάκι κυκλοφορείς;

TROOPER
08/07/2009, 15:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Πουθενα.... είτε στοκ είτε όχι, την πινακίδα μου θα βλέπεις....

Εκτός αν πάρεις κανα κράνος της λιστας και πάνω απο τα 250 αρχίζει και κατεβαίνει οπότε θα βλέπεις τα @@ μου! :lol: :lol: :lol:

πηρες μηχανακι?:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

sniper
08/07/2009, 15:53
πηρες μηχανακι?:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Υβριδικό! :rotflmao: :lol:

sapila racing
08/07/2009, 15:53
Ρε συ jorge.....

με τι μηχανάκι κυκλοφορείς;

Μα με Yamaha M1 φυσικά. :rotflmao:

TROOPER
08/07/2009, 15:55
Υβριδικό! :rotflmao: :lol:

α...γι αυτο!:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

jorgevaldano
08/07/2009, 15:58
εντάξει νομίζω όλες οι θέσεις έχουν καταγραφεί και κάνουμε κύκλους

sniper
08/07/2009, 15:58
α...γι αυτο!:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Αντε να πέσει η θερμοκρασία να μου δείξεις καμιά γραμμή σερρες ρε μλκ....

TROOPER
08/07/2009, 16:00

και πρεπει να παμε σερρες για να παρεις γραμμη?

τραβα μια ομονοια ρε :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

sapila racing
08/07/2009, 16:01
΄
Τι ναι τουτο το κάτω κάτω στην υπογραφή σου? :confused:

sniper
08/07/2009, 16:01
εντάξει νομίζω όλες οι θέσεις έχουν καταγραφεί και κάνουμε κύκλους

Πας με σταθερό γκάζι στον κύκλο ή σταθερά επιταχυνόμενο; :D

sniper
08/07/2009, 16:03
΄
Τι ναι τουτο το κάτω κάτω στην υπογραφή σου? :confused:

Μηχανάκι....

kawasaki ZX-12
08/07/2009, 16:27

άσε που δεν έχω δει άλλον να παραδέχεται πως στην ασφάλεια η αράι δεν έχει πλεονέκτημα

και σε άλλα φόρα και κουβέντες και εδώ, κυριαρχεί η λογική "αφού είναι αράι, είναι ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ σαφώς πιο ασφαλές"

επειδη βλεπω οτι αναφερεσαι συνεχεια στην τιμη!!!!θεωρεις λοιπον οτι με 400 ευρω μπορεις να παρεις ενα πολυ καλο κρανος και να μην ειναι αραι!!!!!

σου ειπε κανεις οτι στο ιντερνετ τα αραι ειναι ακριβοτερα!!!!! με 450 πηρα rx 7 απο ιαπωνια οταν εδω ειχε 960!!!!!

το προβλημα σου που ειναι ?ολοι σου λενε εχει καλο εξαερισμο ειναι ασφαλη και με αποδειξεις ειτε απο τους αγωνες ειτε απο πτωσεις μελων εδω μεσα!!!!(εχω πεσει και με shoei των 400 ευρω και ηταν αψογο )

αφου μπορεις και συ και ολοι τα αγορασεις στην ιδια σχεδον τιμη που εχουν πολυ φθηνοτερα κρανη γιατι να παρεις κατι υποδιεστερο?????

jorgevaldano
08/07/2009, 16:32
φίλε ήδη το έχουμε κουράσει αρκετά, και βλεπω και μπόλικη εριστικότητα από ορισμένους, οπότε άστο καλύτερα :beer:

arxaios
08/07/2009, 16:59
KTM :rotflmao:

Mε πρόλαβεςςςςςςςςςςςςςς .....................:smokin: :smokin: :smokin:

SVX
09/07/2009, 22:12
ARAI & SHOEI περα απο την κοινη αποδοχη ολων....ειναι υπερεκτιμημενα (στην Ελλαδα παντα ) ή μηπως να πω υπερκοστολογημενα ?

τα SCHUBERT φαινονται πιο μελετημενα , πιο αεροδυναμικα....και καλοστημενα ( και προσωπικα τα βρισκω πιο ομορφα )

ΤΩΡΑ γιατι καποιος(shoei/arai) που εχει ΤΟΣΟ καλο προ'ι'ον , το προωθει ΤΟΣΟ εντονα και με καθε τροπο ......

μαζι με τα Schubert να βαλουμε και SHARK και UVEX ( ιστορια στην βιομηχανια κρανων)

arxaios
10/07/2009, 00:03
να συμπληρώσω πως λίγο παραπάνω στο ίδιο ποστ είχες γράψει

"Η φίρμα αν ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ αξίζει ............. τότε αξίζει και να την πληρώσεις !!!"

Το ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ που ήθελες ...............

http://www.araihelmet-europe.com/2009/eng/testimonials.php?fn_mode=fullnews&fn_incl=5&fn_id=19

......... αν τώρα πάλι δεν πείθεσαι ........... τι να πω ................ αγόραζε Airoh εσύ ........... δικό σου κεφάλι είναι ............ :wave2: :wave2: :wave2:

jorgevaldano
10/07/2009, 08:39
προφανώς ο όρος "συγκριτική δοκιμή" δεν σου είναι αντιληπτός...

δεν μπορώ να κάνω τίποτε γι' αυτό, λυπάμαι

sapila racing
10/07/2009, 09:37

Μ αρέσει που το συνεχίζεις....

Προφανώς αναφέρεσαι συνεχώς στο πασίγνωστο SHARP test το οποίο χρησιμοποιεί αμφισβητίσιμες μεθόδους και συνεπως βγάζει και αμφισβητίσιμα και αποτελέσματα.

Μπάζει σε πολλές μεριές, και σου προτείνω να κάτσεις να διαβάσεις περι τίνος πρόκειται.

DUKASII
10/07/2009, 09:41
Το ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ που ήθελες ...............

http://www.araihelmet-europe.com/2009/eng/testimonials.php?fn_mode=fullnews&fn_incl=5&fn_id=19

......... αν τώρα πάλι δεν πείθεσαι ........... τι να πω ................ αγόραζε Airoh εσύ ........... δικό σου κεφάλι είναι ............ :wave2: :wave2: :wave2: εχω πεσει με airoh στο σουνιο..
με 100 χιλ και σερνομουν με το κεφαλι.
δεν επαθα τιποτα.
το κρανος εγινε μουνι αλλα εγω μια χαρα.

νομιζω πως εχετε ψαρωσει πολυ με το τι παραπανω προσφερει ΣΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ..το καθε πανακριβο κρανος.

jorgevaldano
10/07/2009, 09:43
Μ αρέσει που το συνεχίζεις....

Προφανώς αναφέρεσαι συνεχώς στο πασίγνωστο SHARP test το οποίο χρησιμοποιεί αμφισβητίσιμες μεθόδους και συνεπως βγάζει και αμφισβητίσιμα και αποτελέσματα.

Μπάζει σε πολλές μεριές, και σου προτείνω να κάτσεις να διαβάσεις περι τίνος πρόκειται.

εγώ το συνεχίζω; :lol:

για διάβασε ποιος πόσταρε πότε...

τώρα για το τεστ της SHARP, πρόκειται περί σκευωρίας

arxaios
10/07/2009, 09:57
εχω πεσει με airoh στο σουνιο..
με 100 χιλ και σερνομουν με το κεφαλι.
δεν επαθα τιποτα.
το κρανος εγινε μουνι αλλα εγω μια χαρα.

νομιζω πως εχετε ψαρωσει πολυ με το τι παραπανω προσφερει ΣΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ..το καθε πανακριβο κρανος.

Ρε 'συ ............ μην λέμε και τα Airoh κράνη ........ δηλαδή έλεος .............. έπεσε ένα που είχα, από το ψυγείο και άνοιξε στη ραφή ολόκληρο ............
Εντάξει σαν 2ο ή 3ο αλλά μην λέμε και ότι θέλουμε !!!
Επίσης άλλο χτύπημα άλλο σύρσιμο !!!

TROOPER
10/07/2009, 10:06
...........Επίσης άλλο χτύπημα άλλο σύρσιμο !!!

και καπου εδω να προσθεσω πως αλλα τα ματια του λαγου και αλλα της κουκουβαγιας.

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

DUKASII
10/07/2009, 10:14
Ρε 'συ ............ μην λέμε και τα Airoh κράνη ........ δηλαδή έλεος .............. έπεσε ένα που είχα, από το ψυγείο και άνοιξε στη ραφή ολόκληρο ............
Εντάξει σαν 2ο ή 3ο αλλά μην λέμε και ότι θέλουμε !!!
Επίσης άλλο χτύπημα άλλο σύρσιμο !!!

:wave2: κατσε για να καταλαβω..νομιζεις οτι..οταν εγινε το ατυχημα...εφυγα πανω απο το δουκα..με 100 χιλ....και δεν εσκασα κατω..αλλα αφου επεσα...εβαλα το κεφαλι κατω να σερνεται??

τεσπα επιμενω στο θεμα ασφαλεια εχετε ψαρωσει παρα πολυ..και το αραι που ειχα..μου πεσε απο τον αγκωνα...εσπασε το δεξι αυτακι..που δεν αλλαζει..και εχει μεινει το πανακριβο ποιοτικο κρανος με αυτκολητη ταινια..και εγινε αυτο δευτερο και για το πουτσο.
τωρα 900 ε κρανο..με αυτακια ακομα...

arxaios
10/07/2009, 10:18

Το τι μου είναι αντιληπτό και τι όχι ......... άσε να το ξέρω εγώ καλύτερα από εσένα !!!

Εχω διαβάσει 20 και βάλε συγκριτικές δοκιμές στα 28 χρόνια που οδηγώ μηχανάκια ........... το TUV έβγαζε καλύτερα τα Γερμανικά, τοSnel τα Ιαπωνικά, το DOT τα Αμερικάνικα και τέλος το καινούργιο φρούτο το SHARP τα Αγγλικά κράνη !!!

Εξαρτάται από το ΠΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ βάζει ο καθένας ως πρωτεύοντα ........... για να αβαντάρει αυτά που θέλει ..........

π.χ. Ο ένας βαθμολογεί την αντοχή στην κρούση, ενώ ο άλλος σου λέει ...... ότι βαθμολογεί την σημειακή αντοχή καθώς εκεί που αυτός την μετρά γίνονται τα περισσότερα χτυπήματα και ένας τρίτος ότι μετρά την απορόφηση του χτυπήματος από το εσωτερικό υλικό .............
και πάει λέγοντας ............

Το βασικό είναι να μπορείς να διαβάζεις και "ανάμεσα στις γραμμές"

Για εμένα μετρά ότι ο τύπος στο λινκ "την έβγαλε" !!!
Τώρα για συγκριτικό ............ βρες 2-3 με τάσεις αυτοκτονίας και βάλε τους να πέσουν με 140 μίλια την ώρα σε ένα ίδιο στύλο .............

Επίσης θα ΕΠΡΕΠΕ να γνωρίζεις ότι η καλής ποιότητας επένδυση, ο καλός εξαερισμός, το χαμηλό βάρος, η καλή αεροδυναμική και κάμποσα άλλα ............. είναι ιδιότητες που ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ στην ξεκούραστη οδήγηση και στην αποφυγή ατυχημάτων ................ ΑΡΑ συμβάλλουν στην ασφάλεια του αναβάτη .............

Έχοντας αλλάξει από Nava (τα θυμάται κανείς;;;) εως ARAI και SHOEI μπορώ τουλάχιστον να πω ότι σε αυτές τις ιδιότητες που έγραψα στην τελευταία παράγραφο τα RX 7 και τα X SPIRIT υπερτερούν ..........

road spirit
10/07/2009, 10:21
πάρτε ΟΚΑΖΑΚΙ

arxaios
10/07/2009, 10:21
κατσε για να καταλαβω..νομιζεις οτι..οταν εγινε το ατυχημα...εφυγα πανω απο το δουκα..με 100 χιλ....και δεν εσκασα κατω..αλλα αφου επεσα...εβαλα το κεφαλι κατω να σερνεται??

τεσπα επιμενω στο θεμα ασφαλεια εχετε ψαρωσει παρα πολυ..και το αραι που ειχα..μου πεσε απο τον αγκωνα...εσπασε το δεξι αυτακι..που δεν αλλαζει..και εχει μεινει το πανακριβο ποιοτικο κρανος με αυτκολητη ταινια..και εγινε αυτο δευτερο και για το πουτσο.
τωρα 900 ε κρανο..με αυτακια ακομα...

Τα αυτάκια ΑΛΛΑΖΟΥΝ !!!
Αλλά αν τυχόν εννοείς κάτι διαφορετικό από αυτό που καταλαβαίνω ............ στείλε μια φωτό στο E-mail μου ............
Απο Αγγλία παίζουν σχεδόν τα πάντα σε ανταλλακτικά ...........

Και που 'σαι ............. εσύ έγραψες ΣΕΡΝΟΜΟΥΝ .............. :wave2:

DUKASII
10/07/2009, 10:25
Τα αυτάκια ΑΛΛΑΖΟΥΝ !!!
Αλλά αν τυχόν εννοείς κάτι διαφορετικό από αυτό που καταλαβαίνω ............ στείλε μια φωτό στο E-mail μου ............
Απο Αγγλία παίζουν σχεδόν τα πάντα σε ανταλλακτικά ........... ΟΚ ΠΕΣ ΜΕΙΛ.

jorgevaldano
10/07/2009, 10:29

Εχω διαβάσει 20 και βάλε συγκριτικές δοκιμές στα 28 χρόνια που οδηγώ μηχανάκια ...........

Τώρα για συγκριτικό ............ βρες 2-3 με τάσεις αυτοκτονίας και βάλε τους να πέσουν με 140 μίλια την ώρα σε ένα ίδιο στύλο .............

δηλαδή φωστήρα μου, στα 20 συγκριτικά που έχεις διαβάσει, ΕΤΣΙ τέσταραν την ασφάλεια που παρέχουν τα κράνη; βάζοντας μοτοσυκλετιστές να στουκάρουν κάπου;

arxaios
10/07/2009, 10:35
δηλαδή φωστήρα μου, στα 20 συγκριτικά που έχεις διαβάσει, ΕΤΣΙ τέσταραν την ασφάλεια που παρέχουν τα κράνη; βάζοντας μοτοσυκλετιστές να στουκάρουν κάπου;

Για το πως τα τεστάρουν και τι αξιολογούν ....... σου απάντησα ήδη !!!

Επειδή όμως είναι 2η φορά που απαντάς με ειρωνικό τρόπο ................. δεν θα κάνω τον κόπο να συνεχίσω μαζί σου οποιαδήποτε μορφή διαλόγου !!!

Πάρε ΟΚΑΖΑΚΙ που λέει και ο RoadSpirit .............δικό σου είναι το κεφάλι .................

Καλή σου μέρα

jorgevaldano
10/07/2009, 10:39

Επειδή όμως είναι 2η φορά που απαντάς με ειρωνικό τρόπο ................. δεν θα κάνω τον κόπο να συνεχίσω μαζί σου οποιαδήποτε μορφή διαλόγου !!!

θα μου κάνεις ΤΕΤΟΙΑ ζημιά;;;; :bigcry:

α, και πού 'σαι;;;

μη διαβάζεις πια συγκριτικές δοκιμές από τον κάθε τυχαίο οργανισμό... ό,τι τους συμφέρει γράφουνε...

διάβαζε ΜΟΝΟ www.araihelmet-europe.com

καλημέρα και σε σένα! :wave2:

byron
10/07/2009, 10:46

Από χόμπι το κάνεις να μας σπας τα νεύρα ή δεν καταλαβαίνεις κάτι ?

Ο καθένας κοστολογεί όσο γουστάρει το κεφάλι του και όσα γουστάρει θα πάει χώσει είτε επειδή πιστεύει ότι αξίζει, είτε επειδή γουστάρει να μοιάζει στο Nacano αλλά με στρογγυλά μάτια.

Αλλοι τα τρώνε στις πουτάνες, άλλοι στα spa, και κάποιοι πονηροί που πιστεύουν ότι η αεροδυναμική δεν παίζει ρόλο στην ασφάλεια και το ΄κοψαν με naked για Γαργαλιάνους, τα ΄φαγαν σε siatsu, μασαζοκαλτσόν και φυσιοθεραπευτες μπας και καταφέρουν να στρίψουν το κεφάλι χωριστά απ΄το κώλο.

Τι ζόρι τραβάς ?

jorgevaldano
10/07/2009, 10:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n

Ο καθένας κοστολογεί όσο γουστάρει το κεφάλι του και όσα γουστάρει θα πάει χώσει είτε επειδή πιστεύει ότι αξίζει, είτε επειδή γουστάρει να μοιάζει στο Nacano αλλά με στρογγυλά μάτια.

καλά το πάς ως εδώ

Τι ζόρι τραβάς ?

ειμαι περίεργος, τι ακριβώς σε κάνει να πιστεύεις πως τραβάω κάποιο ζόρι;

byron
10/07/2009, 10:55

Κληρονομικό χάρισμα.

jorgevaldano
10/07/2009, 10:57
Κληρονομικό χάρισμα.

κρίμα, το "Ελλάδα έχεις ταλέντο" έχει πλέον τελειώσει :(

TROOPER
10/07/2009, 10:59
....... και φυσιοθεραπευτες μπας και καταφέρουν να στρίψουν το κεφάλι χωριστά απ΄το κώλο.

ναι αλλα κανουμε δουλεια κυριος!!!:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

TROOPER
10/07/2009, 11:01

Κληρονομικό χάρισμα.

Μπα....στο moto.gr είμαστε μελλοντολόγοι, ρίχνουμε ταρό, λέμε τον καφέ κλπ. Μαέστροι στη μεταφυσική .....
Το δικό μου πχ μου λέει ότι με το στυλάκι που έχεις σύντομα θα πάς για μπάνιο μαζί με τον gdevelek. :wave2:

συγγνωμη τωρα αλλα αυτο δεν ειναι για τις ''κουβεντες μεγαλων ανδρων''???

ελιωσα στο γελιο !!!:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

BELZEBOYLIS
10/07/2009, 11:08
Από χόμπι το κάνεις να μας σπας τα νεύρα ή δεν καταλαβαίνεις κάτι ?

Το δικό μου κεφάλι το κοστολογώ πάρα πολύ ! Δεν νομίζω ότι υπάρχει κράνος που μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις μου ......:wave2:

road spirit
10/07/2009, 11:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από BELZEBOYLIS
Το δικό μου κεφάλι το κοστολογώ πάρα πολύ ! Δεν νομίζω ότι υπάρχει κράνος που μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις μου ......:wave2: are u sure ?

:look:

168428

byron
10/07/2009, 11:11

Μπα....στο moto.gr είμαστε μελλοντολόγοι, ρίχνουμε ταρό, λέμε τον καφέ κλπ. Μαέστροι στη μεταφυσική .....
Το δικό μου πχ μου λέει ότι με το στυλάκι που έχεις σύντομα θα πάς για μπάνιο μαζί με τον gdevelek. :wave2:

arxaios
10/07/2009, 11:12
Το δικό μου κεφάλι το κοστολογώ πάρα πολύ ! Δεν νομίζω ότι υπάρχει κράνος που μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις μου ......:wave2:

ΕΕΦΤΑΣΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ !!! :lol: :lol: :lol:

168429

byron
10/07/2009, 11:12

Πάρε αυτοκίνητο :lol: :rotflmao: :lol:

jorgevaldano
10/07/2009, 11:13

πολύ σωστά

κανένα κράνος δεν δίνει επαρκή ασφάλεια

το ότι οδηγούμε μοτό σημαίνει πως έχουμε ως ένα βαθμό μουτζώσει το θέμα "ασφάλεια", αφού, ό,τι εξοπλισμό κι αν φοράμε, όσο προσεκτικά κι αν οδηγούμε, όσο ασφαλές μηχανάκι κι αν οδηγούμε, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να χαιρετήσουμε

και υπάρχουν χωρίς αμφιβολία άτομα σ' αυτή την κουβέντα που φωνάζουν για την υπέροχη ασφάλεια των αράι αλλά στο δρόμο παίρνουν, εν γνώσει τους, το ένα ρίσκο μετά το άλλο...

TROOPER
10/07/2009, 11:15
πολύ σωστά

κανένα κράνος δεν δίνει επαρκή ασφάλεια

το ότι οδηγούμε μοτό σημαίνει πως έχουμε ως ένα βαθμό μουτζώσει το θέμα "ασφάλεια", αφού, ό,τι εξοπλισμό κι αν φοράμε, όσο προσεκτικά κι αν οδηγούμε, όσο ασφαλές μηχανάκι κι αν οδηγούμε, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να χαιρετήσουμε

και υπάρχουν χωρίς αμφιβολία άτομα σ' αυτή την κουβέντα που φωνάζουν για την υπέροχη ασφάλεια των αράι αλλά στο δρόμο παίρνουν, εν γνώσει τους, το ένα ρίσκο μετά το άλλο...

εγω λεω με αυτη τη λογικη να κατσουμε ολοι σε ενα δωματιο κλειδαμπαρωμενοι και να περιμενουμε εκεινον τον σκελετο με τη μαυρη καπα και το δρεπανι.

τι λες?

TROOPER
10/07/2009, 11:16
ΕΕΦΤΑΣΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ !!! :lol: :lol: :lol:

τις τελευταιες μερες ζεις στιγμες καλιτεχνικου οιστρου !!!!!

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

TROOPER
10/07/2009, 11:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
are u sure ?

:look:

αεροδυναμικη 0 !!!:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

jorgevaldano
10/07/2009, 11:18
εγω λεω με αυτη τη λογικη να κατσουμε ολοι σε ενα δωματιο κλειδαμπαρωμενοι και να περιμενουμε εκεινον τον σκελετο με τη μαυρη καπα και το δρεπανι.

τι λες?

μπα... δε μ' αρέσει...

δεν μ' αρέσει επίσης να βλέπω τα πράγματα μαύρο-άσπρο...

MikeG
10/07/2009, 11:19
Πουτ@ν@ τα κάνατε πάλι.....

Δε μπορεί να λήψει κάποιος... (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&postid=1483248#post1483248)

byron
10/07/2009, 11:19
Τελικά δεν βλέπω να γράφει ο gdevelek....

Αν κι έχει καλούς αντικαταστάτες....

Α ρε Μπούστη sniper, χρυσές δουλειές θα κάναμε με κανα 090ORELLI σας λέω το μέλλον....:rotflmao: :lol: :rotflmao:

Αν πήρες RSV4 :rotflmao: :bawl: :rotflmao: :lol: (πιο εύκολα θα έδινες παράσταση μπαλέτου μαζί με τον Trooper, παρά να πάρεις ιταλικό...) παρε με τηλ. να σου πω τι παλτό θα φας όταν θα του βάλεις εξάτμιση :rotflmao: :lol: :rotflmao: :bawl: :rotflmao:

TROOPER
10/07/2009, 11:21
μπα... δε μ' αρέσει...

δεν μ' αρέσει επίσης να βλέπω τα πράγματα μαύρο-άσπρο...

να ακουσω την προταση σου?

road spirit
10/07/2009, 11:27
αεροδυναμικη 0 !!!:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: τι να την κάνεις την αεροδυναμική, εδω μιλάμε για προδιαγραφές ασφαλείας DOT SNELL 10^06 και ECE 3333/50

Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
Πουτ@ν@ τα κάνατε πάλι.....

Δε μπορεί να λήψει κάποιος... στα @@ μας ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ :lol:

jorgevaldano
10/07/2009, 11:28
να ακουσω την προταση σου?

δεν έχω να προτείνω κάτι σε κανέναν, ο καθένας μας βάζει κάτω τις προτεραιότητές του, τη φιλοσοφία του, και αποφασίζει αν και τι και πώς θα οδηγεί

TROOPER
10/07/2009, 11:31
δεν έχω να προτείνω κάτι σε κανέναν, ο καθένας μας βάζει κάτω τις προτεραιότητές του, τη φιλοσοφία του, και αποφασίζει αν και τι και πώς θα οδηγεί

το οποιο ειναι ασχετο με τα αξεσουαρ που θα αγορασει για την ασφαλεια του.μαλλον στριμωχνεσαι και βγαινεις οφ τοπικ.

sniper
10/07/2009, 11:35
Α ρε Μπούστη sniper, χρυσές δουλειές θα κάναμε με κανα 090ORELLI σας λέω το μέλλον....:rotflmao: :lol: :rotflmao:

Αν πήρες RSV4 :rotflmao: :bawl: :rotflmao: :lol: (πιο εύκολα θα έδινες παράσταση μπαλέτου μαζί με τον Trooper, παρά να πάρεις ιταλικό...) παρε με τηλ. να σου πω τι παλτό θα φας όταν θα του βάλεις εξάτμιση :rotflmao: :lol: :rotflmao: :bawl: :rotflmao:

Είσαι φαιδρός κι ανόητος.......

Δεν το εχω πάρει ακόμα.... περιμένω να τελειώσει το πρωτάθλημα να καταλάβω αν φταίει το μηχανάκι ή οι οδηγοί του.... ακόμα είμαστε στην φάση πάμε τάπα μέχρι να πέσουμε.... :D

BELZEBOYLIS
10/07/2009, 11:42
:lol: :rotflmao: :lol: απίθανες προτάσεις !!!!!!

Αυτό που ήθελα να πω ,όμως είναι ότι το επιχείρημα αυτό δεν στέκει ,δεν είναι σωστό!
Όμως ,καλά τα κράνη που τηρούν τις προδιαγραφές και θα σε προστατέψουν στις περισσότερες περιπτώσεις , αλλά υπάρχουν κράνη που είναι σαφώς πιο ακριβά απο τον μέσο όρο και που κάνουν ''καλύτερη δουλειά '' !!! Πια μπορεί να είναι αυτή ? Το βάρος , η καλύτερη εφαρμογή ,λιγότερο θόρυβο και γιατί όχι καλύτερη προστασία σε πιο ζόρικα ατυχήματα !!!
Προσωπικά , προτιμώ να αλλάζω ένα μέσο κράνος κάθε 2 χρόνια παρά να κρατάω ένα ακριβό πέντε ..... :wave2:

jorgevaldano
10/07/2009, 11:46
το οποιο ειναι ασχετο με τα αξεσουαρ που θα αγορασει για την ασφαλεια του.μαλλον στριμωχνεσαι και βγαινεις οφ τοπικ.

αυθαίρετα συμπεράσματα βγάζεις

ΠΟΛΥ σχετικό είναι με τα αξεσουάρ που θα αγοράσει

και ΠΑΡΑ πολύ σχετικότερο με τον τρόπο που οδηγεί