Σύνδεση

View Full Version : Μετακίνηση μοτοσυκλέτας από τρίτο άτομο

Σελίδες : 1 [2]

giorgos_t
16/07/2009, 12:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από 916
Φίλε,και όταν κάποιος με μια μηχανή παρκάρει όπως προβλέπει ο Κ.Ο.Κ,νόμιμος δεν είναι;Γιατί οι ΙΧίδες απαιτούν να την βάλει κάθετα ή και καθόλου για να παρκάρουν;Αν δεν ήταν MV Agusta και ήταν π.χ ένα KLR mod 80 και το πάρκαρε έξω μπροστά στο σπίτι του,δε θα ούρλιαζαν οι άλλοι;

Αν του το τινάξουν στον αέρα όπως λες,αλλάζει το θέμα.Θα του το πληρώσουν για καινούριο!

Εγώ λέω οτι ο φίλος σου έφτιαξε παράνομο ιδιωτικό χώρο στάθευσης. Όλα τα υπόλοιπα περί απαιτήσεων και klrmv είναι άλλα λόγια ν' αγαπιώμαστε.

Εγω λέω οτι όταν υπάρχει καλή διάθεση όλα αυτά είναι λαλακίες να 'χαμε να λέγαμε.

ΥΓ. Διακρίνω μια εμπάθεια ως προς τους αυτοκινητιστές και μια τάση να τους αντιμετωπίζουμε ως αντιπάλους στο κοινό πεδίο που δραστηριοποιόμαστε. Μου θυμίζει λίγο τις ανόητες κόντρες μεταξύ ελεύθερων και αυτόνομων δυτών στην θάλασσα.

916
16/07/2009, 12:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από giorgos_t
Εγώ λέω οτι ο φίλος σου έφτιαξε παράνομο ιδιωτικό χώρο στάθευσης. Όλα τα υπόλοιπα περί απαιτήσεων και klrmv είναι άλλα λόγια ν' αγαπιώμαστε.

Εγω λέω οτι όταν υπάρχει καλή διάθεση όλα αυτά είναι λαλακίες να 'χαμε να λέγαμε.

ΥΓ. Διακρίνω μια εμπάθεια ως προς τους αυτοκινητιστές και μια τάση να τους αντιμετωπίζουμε ως αντιπάλους στο κοινό πεδίο που δραστηριοποιόμαστε. Μου θυμίζει λίγο τις ανόητες κόντρες μεταξύ ελεύθερων και αυτόνομων δυτών στην θάλασσα.

Ο χώρος που έφτιαξε δεν είναι παράνομος.Ο άνθρωπος συμβουλεύτηκε δικηγόρο πριν το κάνει,και το μόνο που του είπε είναι να αφαιρέσει την πινακίδα και ας κρατάει χώρο με άλλο τρόπο.Αν είχε τη δυνατότητα θα την έβαζε και στο δωμάτιο του,αλλά δεν ανεβαίνει τα σκαλιά!
Εμπάθεια έχουν οι αυτοκινητιστές προς τους μοτοσυκλετιστές.Θεωρούν ότι επειδή έχουν όγκο ίσως και μεγαλύτερο κόστος τα οχήματα τους,έχουν δικαίωμα να εκδιώξουν τις μηχανές.Και η ίδια η πολιτεία βλέπει τη μηχανή ως μίασμα,εκτός από τη στιγμή που πληρώνει.Και το βλέπουμε καθημερινά.Αντί να πληρώνουμε τέλη κυκλοφορίας σύμφωνα με την επιβάρυνση που έχουμε στο περιβάλλον,στο χώρο που καταλαμβάνουμε,στη φθορά του οδοστρώματος,πληρώνουμε με τα κυβικά.Δηλαδή ένα Hayabussa πληρώνει ίσα με ένα hyundai.Πρόκειται για εμπάθεια;Παλιότερα που κατέβαινα με τη μηχανή στο κέντρο,πλήρωνα στα πάρκινγκ όσο πλήρωναν και τα αμάξια,και την έβαζα σε μια γωνιά.Μήπως είδες να κάνουν μείωση ταξινόμησης στις μοτοσυκλέτες όπως στα αμάξια;
Ναι να υπάρχει καλή διάθεση αλλά όχι μονομερώς.Τότε η καλή διάθεση μεταφράζεται ως αδυναμία.

giorgos_t
16/07/2009, 13:04

Θεωρούν ότι επειδή έχουν όγκο ίσως και μεγαλύτερο κόστος τα οχήματα τους, έχουν δικαίωμα να εκδιώξουν τις μηχανές.

Και η ίδια η πολιτεία βλέπει τη μηχανή ως μίασμα

Ελήφθη.

Over and out

sergiosm
16/07/2009, 13:19
Ο χώρος που έφτιαξε δεν είναι παράνομος.

Δεδομένου αυτού:

Όπα μάγκες.Τι παράνομη ράμπα;Στο πεζοδρόμιο δεν υπάρχει τίποτα.Μέσα στο υπόγειο την έφτιαξε την ράμπα.
που δεν είχε διευκρινιστεί στην αρχή, (στην πράξη) δεν θα έχει πρόβλημα με την πολεοδομία.
Εντελώς τυπικά θα μπορούσε να του την πει (η πολεοδομία) για αλλαγή χρήσης του υπογείου, αλλά σιγά μην το αποδείξει (αφού δεν έχει κάνει καμιά αλλαγή στο κτήριο), οπότε σιγά μην ασχοληθεί.

Όμως, δεδομένου ότι δεν έχει άδεια για να χώρο στάθμευσης, που θα του εξασφάλιζει και το δικαίωμα εισόδου εξόδου, ΤΥΠΙΚΑ δεν έχει δικαίωμα να διαμαρτύρεται.
Ούτε θα μπορεί να καλέσει την αστυνομία αν κάποιος τον κλείσει.

Το να έχεις πάντως αυτοκίνητο ή μηχανή μόνο και μόνο για να κρατάς θέση (και τίποτε άλλο) για μένα είναι καταχρηστικό (και άρα παράνομο). Αλλά, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε ...

Για αυτό ακριβώς του είπε ο δικηγόρος

να αφαιρέσει την πινακίδα και ας κρατάει χώρο με άλλο τρόπο.
γιατί κανείς δεν θα μπορέσει να του κάνει τίποτα στην πράξη.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχει το δίκιο με το μέρος του
:wave2:

916
16/07/2009, 13:27
Αυτός δεν είχε πρόβλημα να κάνει αλλαγή χρήσης.Όπως δεν είχε πρόβλημα να πληρώσει ότι χρειαζόταν.Απλώς η πολεοδομία για να του δώσει άδεια ήθελε μεγαλύτερο φάρδος στην πόρτα που για τεχνικούς λόγους δεν το είχε.Στην αρχή πήγε με το καλό.Είχε βάλει την πινακίδα χωρίς να βάζει τίποτα μπροστά μήπως τον σεβαστεί κανείς και αφήσει 1μ χώρο.Αφού είδε ότι δεν γίνεται,και δεν μπορούσε να ψάχνει νυχτιάτικα να παρακαλάει τον καθένα να τραβήξει το αμάξι να βάλει την μηχανή μέσα,αναγκάστηκε να κάνει το κόλπο με το σαράβαλο.Τέλη κυκλοφορίας έχει,ασφάλεια έχει,πινακίδες έχει,είναι νόμιμος.Γιατί όχι;

kachius
16/07/2009, 13:29
Τέλη κυκλοφορίας έχει,ασφάλεια έχει,πινακίδες έχει

εγώ πάντως δεν τον βρίσκω παράνομο

ermiss
16/07/2009, 22:03
Σήμερα στην πόλη μου κάποιος είχε παρκάρει το Z1000 πάνω στο πεζοδρόμιο με τέτοιο τρόπο που δεν χώραγαν 2 άτομα δίπλα δίπλα, μαζευόντουσαν όλοι για να χωρέσουν να περάσουν, σταμάταγε ο ένας για να περάσει ο άλλος κλπ.

Αυτό για καμιά ώρα κοντά στην δουλειά μου. Είχαμε παρκάρει και άλλοι μηχανάκια πάνω, αλλά σε σημεία που δνε ενοχλούν μιας και έχει παρτέρια με δέντρα και φυτά, τα βάζαμε ανάμεσα στα παρτέρια ώστε να περνά άνετα ο κόσμος. '

Ο συγκεκριμένος όμως το είχε ακριβώς στην μέση... Επιδεικτικά και πολύ ενοχλητικά.

Γιατί δηλαδή θα έπρεπε κάποια μητέρα με παιδικό καρότσι να κατέβει στο δρόμο ανάμεσα σε φορτηγά και αυτοκίνητα να περάσει, αλλά θα πρέπει να απαγορεύσει στον οποιοδήποτε να μετακινήσει τη μηχανή λίγο πιο πέρα που δεν ενοχλεί?

Δηλαδή θα ήταν καλύτερο να καλέσει κάποια-κάποιος την αστυνομία και να του ξηλώσει τις πινακίδες(γιατί πραγματικά έπρεπε να φάει έστω κλήση) αλλά να μην μετακινηθεί η μηχανή που ενοχλεί στον πεζόδρομο?

Gandalf dr685sm
17/07/2009, 08:31
Όπως λέει και ο παππούς στην διαφήμιση...

ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ... ΝΑ ΠΑΤΕ ΑΛΛΟΥ!

Μαζευτήκαμε δυστυχώς πολλοί στην Αττική και δεν χωράμε. Αυτό είναι το πρόβλημα συν βέβαια οτι δεν υπάρχουν υποδομές ούτε για πλάκα.

Ο κάθε άνθρωπος που πληρώνει τέλη και είναι νόμιμος, έχει αγοράσει ενα όχημα και έχει πληρώσει κανονικά για όλα, θεωρώ οτι έχει το ίδιο δικαίωμα με όλους και να παρκάρει όπως και να κινείται σε δημόσιους δρόμους σεβόμενος τους υπόλοιπους.

Για τον φίλο 916... δεν είναι παράνομος απο την στιγμή που έχει όχημα που είναι νόμιμο και το παρκάρει σε δημόσιο δρόμο εκεί που νομίζει. Εκτός και αν έχει σήμα τροχαίας για απαγόρευση στάσης/στάθμευσης. Στο θέμα πινακίδας όμως ήταν παράνομος , μιας και αυτές αποδίδονται απο το δημόσιο μόνο με πληρωμή τελών και μετά αδείας. Αφού την έβγαλε όμως , αυτό τελειώνει εκεί.

Στο θέμα παρκαρίσματος μηχανής... τα έχουμε ξαναπεί ρε παιδιά. Είναι και θέμα χώρου, και θέμα υποδομών,... και θέμα σεβασμού προς τρίτους. Δυστυχώς όπως είπα είμαστε πλέον πάρα πολλοί στην Αττική (ειδικά σε κάποιες περιοχές) και όταν έχουμε 1-2-3 οχήματα στην κατοχή μας απλά δεν χωράμε.

Στο Γαλάτσι παλαιότερα που έμενα , έκανα απο 25-45 λεπτά να βρώ παρκάρισμα. Σήμερα εκτός Αττικής πλέον η οικία, κάνω ....χμμμμ.... 2-3 δευτερόλεπτα απλά για να το αφήσω σωστά. Στο κέντρο αποφεύγω ακόμα και με την μηχανή να κατέβω. ΑΝ εξυπηρετεί βέβαια ΗΣΑΠ και ΜΕΤΡΟ, ούτε συζήτηση.

Έτσι είναι δυστυχώς και τα υπόλοιπα που λέμε εδώ είναι απλά τα παρελκόμενα του τι γίνεται εφόσον επιμένουμε να κάνουμε χρήση οχημάτων στο κέντρο της ΑΘήνας , όπου κάποιοι ζούν και δουλεύουν. Η συζήτηση μπορεί να μην κλείσει ποτέ , μιας και το θέμα μας κυρίως είναι το πως μετακινούμαστε μέσα στο κέντρο-παράκεντρο... που περικλείει και το θέμα παρκαρίσματος.

Gandalf

TarasOne
17/07/2009, 09:09
Υπάρχει ο νόμος, υπάρχει η ηθική και υπάρχει και το προσωπικό συμφέρων... Όταν αυτά δεν συμβιβάζονται μεταξύ τους (σπάνιο να γίνει), γίνεται μπάχαλο διότι ο καθένας μας αντιδρά διαφορετικά... Άλλος θα βάλει την πάρτη του μπροστά και άλλος την ηθική...Τον νόμο τον έχουμε έτσι κι αλλιώς σχεδόν όλοι χεσμένο, εκτός άμα μας συμφέρει...

arxaios
17/07/2009, 09:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από ermiss

Δηλαδή θα ήταν καλύτερο να καλέσει κάποια-κάποιος την αστυνομία και να του ξηλώσει τις πινακίδες(γιατί πραγματικά έπρεπε να φάει έστω κλήση) αλλά να μην μετακινηθεί η μηχανή που ενοχλεί στον πεζόδρομο?

ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ !!!
Παίρνεις τροχαία ............ τρώει ένα ξεγυρισμένο πρόστιμο ............... και μαθαίνει να μην το ξανακάνει !!!
Την μηχανή όμως ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΚΟΥΜΠΑΣ !!! Δεν έχεις κανένα δικαίωμα !!!

ΠΑΝΤΩΣ η σηζήτηση δεν ξεκίνησε για τα παρκαρισμένα σε πεζοδρόμια, αλλά για τις νόμιμα παρκαρισμένες μηχανές επί του οδοστρώματος, που πολλοί οδηγοί προσπαθούν να μετακινήσουν για να βάλουν το αυτοκίνητό τους !!!!!!!!!!!!!

916
17/07/2009, 13:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm

Για τον φίλο 916... δεν είναι παράνομος απο την στιγμή που έχει όχημα που είναι νόμιμο και το παρκάρει σε δημόσιο δρόμο εκεί που νομίζει. Εκτός και αν έχει σήμα τροχαίας για απαγόρευση στάσης/στάθμευσης. Στο θέμα πινακίδας όμως ήταν παράνομος , μιας και αυτές αποδίδονται απο το δημόσιο μόνο με πληρωμή τελών και μετά αδείας. Αφού την έβγαλε όμως , αυτό τελειώνει εκεί.

Καταρχήν ο φίλος μου είχε βάλει την πινακίδα,πριν αποφασίσει τη χρήση του σαράβαλου.Από την άλλη όμως,η πολεοδομία δεν έχει πρόβλεψη για πάρκινγκ μοτοσυκλέτας,και απαιτεί διαστάσεις εισόδου για αμάξι.Αν δεν είναι αυτό ρατσισμός τι είναι;Ο άλλος πληρώνει τεκμήρια τέλη και της παναγιάς τα μάτια σαν να έχει αμάξι,και δεν έχει άδεια να βάλει τη μηχανή του σε ασφαλές μέρος.

Σήμερα χρειάστηκα να χρησιμοποιήσω το αμάξι για να μεταφέρω έναν υπέργηρο άνθρωπο σε ένα γιατρό.Βρήκα να παρκάρω σε ένα σημείο ανάμεσα από 2 αμάξια,που όμως είχε ένα "zx-6r" κάθετα ανάμεσα κοντά σε ένα αμάξι.Δε χώραγα να παρκάρω με άνεση κι έφυγα.Ο πίσω από εμένα πίστευε ότι θα χωρέσει.Αποτέλεσμα είναι να πετάξει κάτω τη μηχανή του ανθρώπου.Δεν ξέρω αν του άφησε στοιχεία,αλλά θα προτιμούσα να το είχε βάλει κανονικά όπως κινείται,μήπως και το γλύτωνε.Δυστυχώς δεν κράτησα στοιχεία του αμαξιού,διότι τον είδα από τον καθρέπτη να προσπαθεί να παρκάρει,και το αποτέλεσμα το είδα μετά από 1 ώρα...

Purple_Haze
17/07/2009, 14:32
Σε κεντρικό δρόμο στην πόλη μου είναι ένας τυπος ο οποίος έχει μαγαζί. Βγάζει λοιπόν ένα τελάρο έξω στο δρόμο και κρατάει μια θέση πάρκινγκ για το αμάξι του. Έλα όμως που ο κολλητός μου πάει πρίν από αυτόν στη δουλειά του (δουλεύει σε διπλανό τετράγωνο), του σηκώνει το τελάρο και βάζει το αμάξι του. :) Επίσης έκανε και μια σύσταση στο μαγαζάτορα οτι αν δει την παραμικρή γρατσουνια- ζημιά στο αμάξι του θα του κάνει δωρεάν πολεοδομική μετατροπή του μαγαζιού του σε beach bar ( :a016: ) και έτσι όλα καλά...

Και τι κάνει ο μικρός θεούλης ο μαγαζάτορας λέτε?
Εκεί που έπιανε μια θέση με το τελάρο τώρα έβαλε 2 τελάρα, πιάνει 2 θέσεις πάρκινγκ και παρκάρει και το δικό του.
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Τι νόμοι και μαλακίες... ο Ελληνας δε παίζεται με τίποτα :a016:

ΥΓ: Πάντως και εμείς με τις μηχανές δε πάμε πίσω. Με το γράμμα του νόμου 9 στις 10 που βλέπω είναι παρκαρισμένες παράνομα. Το κακό όμως είναι οτι πολλές ενοχλούν πραγματικά (πεζοδρόμια, διαβάσεις πεζών κλπ...). Είναι κρίμα :(

LiakosVstrom
17/07/2009, 15:33
Τις προάλες μου είπαν σκηνικό για έναν τύπο ο οποίος είχε παρκάρει το Transalp του (πληροφοριακά για τον όγκο της μηχανής το λέω αυτό) σε σημείο που εμπόδιζε. Οπότε μαζεύτηκαν 4-5 έξυπνοι και προσπάθησαν να την μετακινήσουν.
Και άρχισαν να τη σέρνουν προς τα εμπρός με ταχύτητα μέσα......
και βγαίνει ο τύπος και κάνει ολόκληρο καβγά και από κεί που θα είχε άδικο βγήκε από πάνω κι όλας. Φαντάζεστε να μαζευτούν 4-5 τυχαίοι και να πιάσουν από όπου να ναι το μηχανάκι, να προσπαθήσουν να το σηκώσουν και να σέρνουν και τη μηχανή με ταχύτητα μέσα??? πια αστυνομία... με το ρόπαλο...

blueangel
17/07/2009, 15:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από LiakosVstrom
Τις προάλες μου είπαν σκηνικό για έναν τύπο ο οποίος είχε παρκάρει το Transalp του (πληροφοριακά για τον όγκο της μηχανής το λέω αυτό) σε σημείο που εμπόδιζε. Οπότε μαζεύτηκαν 4-5 έξυπνοι και προσπάθησαν να την μετακινήσουν.
και βγαίνει ο τύπος και κάνει ολόκληρο καβγά και από κεί που θα είχε άδικο βγήκε από πάνω κι όλας. Φαντάζεστε να μαζευτούν 4-5 τυχαίοι και να πιάσουν από όπου να ναι το μηχανάκι, να προσπαθήσουν να το σηκώσουν και να σέρνουν και τη μηχανή με ταχύτητα μέσα??? πια αστυνομία... με το ρόπαλο...

Σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει και ο γερανός της τροχαίας!!! οπότε άσε τον μάγκα που την πάρκαρε έτσι, αφενός να του ρθει η ψυχρολουσία της αγωνίας μέχρι να συνειδητοποιήσει ότι έγινε σηκωτή από την Τροχαία και όχι άπο επιτήδειους, και αφετέρου να αναγκαστεί να πληρώσει το τσεκάκι για να την πάρει πίσω:smilea: Και μετά αντε να δούμε αν τον παίρνει να κάνει ξανά τέτοιου είδους μαγκιές:mad: Αντε γιατί τόχουμε ξεφτιλήσει εντελώς όμως!!!Ολοι οι υπόλοιποι που παρκάρουμε και σωστά και κάποιοι σε κλειστά πάρκινγκ είτε σε χώρους στάθμευσης είμαστε οι μαλάκες και κάποια άλλα κολόπαιδα είναι οι έξυπνοι της υπόθεσης!!!:evil:

sergiosm
17/07/2009, 17:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από LiakosVstrom
Τις προάλες μου είπαν σκηνικό για έναν τύπο ο οποίος είχε παρκάρει το Transalp του (πληροφοριακά για τον όγκο της μηχανής το λέω αυτό) σε σημείο που εμπόδιζε .

Οπότε μαζεύτηκαν 4-5 έξυπνοι και προσπάθησαν να την μετακινήσουν.

και βγαίνει ο τύπος και κάνει ολόκληρο καβγά και από κεί που θα είχε άδικο βγήκε από πάνω κι όλας.

Φαντάζεστε να μαζευτούν 4-5 τυχαίοι και να πιάσουν από όπου να ναι το μηχανάκι, να προσπαθήσουν να το σηκώσουν και να σέρνουν και τη μηχανή με ταχύτητα μέσα???
πια αστυνομία... με το ρόπαλο...

:confused:

Συγγνώμη αλλά δεν κατάλαβα.

τελικά ποιον υποστηρίζεις;;

916
17/07/2009, 18:24
Γιατί πρέπει να υποστηρίζεις κάποιον;Το δίκαιο δεν είναι ποδοσφαιρική ομάδα.Ο μοτοσυκλετιστής έκανε παράβαση,ας καλούσαν την τροχαία να επιληφθεί.Η προσπάθεια μετακίνησης της μοτοσυκλέτας είναι εξίσου παράνομη με την παράβαση του Κ.Ο.Κ.Αν του έκαναν ζημιά θα την πλήρωναν;

Don John
25/07/2009, 01:11
Εγω αν και θα συμφωνησω πως αν δω καποιον να μετακινει την μηχανη μου, κατα πασα πιθανοτητα θα χασω τον ελεγχο και θα εχουμε κλωτσοπατιναδες, ρωτω το εξης:

Αναφορικα με τα αρχικα post, σκεφτηκατε πως φωναζοντας κλεφτης - κλεφτης και μαλιστα κινουμενοι απειλητικα εναντιον του μ@λ@κ@, ισως τρομαξει και τοτε ειναι πιο βεβαιη η πτωση της μηχανης?
και μαλιστα μπροστα στα ματια μας?:mad:
Αντε μετα να γλυτωσεις τις κλωτσοπατιναδες:confused: :confused:

trigger
25/07/2009, 03:46
Πριν από 3 χρόνια στο Ρέντη ενώ ήμουν σε αίθουσα και παρακολουθούσα κάποιο μάθημα είχα αφήσει τη μηχανή μου παρκαρισμένη στο δρόμο. Στο δρόμο ο δήμος είχε προνοήσει να φτιάξει θέσεις για 10 μοτοσυκλέτες αλλά έξω από μια σχολή που εξυπηρετεί πάνω από 500 άτομα ημερισίως οι δέκα θέσεις είναι σα να μην υπάρχουν... Όταν λοιπόν μετά από 3 ώρες βγήκα είδα οτι η μηχανή έλειπε και στη θέση της ήταν σταθμευμένο ένα ΙΧ. Προς στιγμήν έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου γιατί πίστεψα οτι είχε κάνει φτερά... αλλά αμέσως είδα οτι όντως είχε βγάλει φτερά και είχε ανέβει πάνω στο πεζοδρόμιο :eyepop: .
Δεν ασχολήθηκα αμέσως με τη μηχανή παρά πήγα στο περίπτερο που βρισκόταν 3 μέτρα από εκεί,πριν αρχίσω να ψάχνω τον οδηγό του ΙΧ, και ρώτησα τον περιπτερά μήπως είδε τι έγινε ... ε και ο Θεός με φύλαξε...
Ο περιπτεράς μου είπε οτι το ΙΧ είχε μόλις παρκάρει αλλά η μηχανή ήταν πάνω στο πεζοδρόμιο πάνω από 2 ώρες γιατί ήθελε να παρκάρει ένα ημιφορτηγό το οποίο θα ξεφόρτωνε κάτι πράγματα... έτσι αφού εξαγριώθηκα ακόμα περισσότερο γιατί πλέον δεν υπήρχε κανείς υπαίτιος να τα βάλω μαζί του πήγα να δω αν έχει τίποτα η μηχανή... και τότε έγινε το ΘΑΥΜΑ!!!!

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΙΧΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ!!!!! 62.50 :a023:

Το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν να περιμένω τον περιπτερά να σχολάσει και να πάμε παρέα στη Δημοτική Αστυνομία για να κάνω ένσταση για την κλήση έχοντας μαζί μου μάρτυρα. Ο Αντιδήμαρχος που ήταν υπεύθυνος μας δέχτηκε αλλά όταν του είπα που με έγραψαν με ειρωνεύτηκε λέγοντάς μου οτι σε αυτό το σημείο εμείς με τις μηχανές κάνουμε πάντα τα ίδια παρόλο που έχει διαμορφωθεί "ειδικός χώρος στάθμευσης" (αυτός που είπαμε πριν για τις δέκα μηχανές)... Φανερά εκνευρισμένος του απάντησα οτι ενώ γνωρίζουν οτι οι μηχανές είναι πολύ περισσότερες δε μεγαλώνουν το χώρο γιατί τα σίδερα αυτά θα τους κόστιζαν 1000 ευρώ για να μπούν ενώ έτσι κάθε μέρα μαζεύουν ευρώ από τις κλήσεις!
Αφού λοιπόν έγινε ένας χαμός του είπε ο περιπτεράς τι ακριβώς έγινε και αφού ο μάρτυρας υπέγραψε μια υπεύθυνη δήλωση των όσων κατέθεσε η κλήση μου ακυρώθηκε :)

Ρωτάω εγώ όμως:
αν δεν ήμουν τόσο τυχερός και μου είχαν κάνει ζημιά στη μηχανή;
αν δεν ήταν ο περιπτεράς να με ενημερώσει για το φορτηγό και εγώ έκανα μύνηση στον ιδιοκτήτη του ΙΧ χωρίς να φταίει;
αν δεν ήταν ο περιπτεράς να καταθέσει ή δεν ήθελε;
αν ο Αντιδήμαρχος με έγραφε στα @@ του;
αν;
αν;

Που σταματάει ο πολιτισμός και μπαίνει το "κανίβαλος mode ON" ;:yuck:

gxristop1
26/07/2009, 12:07
Κλημερα σε ολους.
Να καταθεσω και εγω την δικια μου περιπετεια με καποιον μεγαλης ηλικιας....κυριο ισως.
Εχω παρκαρει νομιμα ενα σκουτερ που ειχα, στην Πατρα Οδος Κορινθου, σε σημιο που επιτρεπεται η σταθμευση, εχω μπει στο μαγαζι ενος φιλου μου που κανει ανακαινηση, και επειδη τα τζαμια ειναι καλημενα με χαρτια δεν βλεπω απο εξω το μηχανακι μου.
Καποια στιγμη οταν βγεικα να το παρω να φυγω βλεπω ενα τουοτα παρκαρισμενο μπροστα, το σκουτερ μετακινημενω και με γδαρσες επανω, παρατηρω στο τουοτα οτι εχει σιμαδια στην προφθλακτηρα του. την στηνω και τον περιμενω. καποια στιγμη κατεβαινει ενας ηλικιομενος με βαμενα μαλια. παει να μπει στο αυτοκινητο και τον φωναζω δικο σου ειναι κυριος , ναι μου απαντα
(Ξεχασα να σας πω οτι στην ασφαλτο υπαρχει σιμαδι απο το σταν, που δειχνει οτι το σκουτερ εχει σειρθει 30- 40 ποντους.)
μου εχεις κτιπιση το μηχανακι του λεω, αταραχος ο παπους με το βερνικι στο μαλι, εγω δεν εκανα τιποτα, απλος το πιγα πιο πισω οκ τις ζημιες πιος τις φτιαχνει γιατι το μηχανακι το εριξες κατω η απο σπροξιμο με τα χερια η απο σπροξιμο με το αμαξι σου, του λεω . Αει παρατα μας ρε μου λεει που θα στο φτιξω και απο πανω μου απαντα, καλω την αστυνομια που ερχεται αμεσως, ρωτα ο ατυνομικος και τους δυο μας τι εχει σιμβει , και σε μενα μου λεει αν το ειδα να κανει ζημια στο οχημα μου και αν υπαρχουν και αλλοι να το εχου δει αυτο, κανενας δεν εμφανηστικε και οχι μονο, ο γερος με απειλουσε μπροστα στους αστυνομικους οτι εχει γαμπρο δικηγορο, και θα μου κανει μηνηση για ψευδη κατηγορια. Ο αστυνομικος με συμβουλεψε να μην το προχωρησω περισωτερο αφου δεν εχω μαρτυρες γιατι σιγουρα θα μπλεξω, και ετσι αφριζοντας φυσικα, και αφου του διαβασα ολλα τα ευαγγελια, σε ολλες τις γλωσσες και τραβονταστου και μια κλοτσια στην πορτα του εφυγε ο βαμμενος.

trigger
26/07/2009, 12:15
Φταίς εσύ που τον άφησες να φύγει! Τι πάει να πεί θα μπλέξεις; Την περιουσία σου ποιός θα την πληρώσει; :confused:

gxristop1
26/07/2009, 12:18
δικιο εχεις, αλλα απο τα λεγομενα των αστυνομικων περισοτερο γαμοσταυριζα την τυχη μου

menelaos46
01/08/2009, 18:34
Βασικο ειναι στην περιπτωση αυτη η αστυνομια να κανει καταγραφη των σημαδιων που υπαρχουν στο δρομο και στο μηχανακι και στο ΙΧ λεπτομερως και αυτο μπορεις να το ζητησεις για να κινηθεις δικαστικα αλλα αν δεν εχεις μαρτυρα ειναι θολα τα πραγματα.

dmf
07/06/2010, 20:46
το βασικο που ξεχνατε ολοι σας ειναι οτι οταν καποιος χτυπαει ενα σταθμευμενο αυτοκινητο/μηχανη, δηλ χωρις να ειναι ο οδηγος του μεσα, ο κοκ του δινει το δικαιωμα να ειδοποιησει την τροχαια/ασφαλεια/τον ιδιοκτητη μεσα σε ενα 24ωρο για την ζημια που του εκανε.
Οποτε αν δειτε καποιον να χτυπαει και να φευγει δεν μπορειτε να του πειτε τπτ :(

μπορειτε ομως να κρατησετε την πινακιδα, ωστε αν δεν επικοινωνησει να του κανει αγωγη ο ιδιοκτητης

webassasin
15/06/2010, 20:39
Να ρωτησς κ εγω κατι.δεν εχει να κανει με μετακινηση μοτοσυκλετας,αλλα για το θεμα του παρκινγκ.ειναι ενας τυπος στη γειτονια,ο οποιος ειναι γενικως μαλακας κ ρουφιανος,ο οποιος εχει 3-4 αυτοκινητα. Εχει ενα παρκινγκ που παιρνει δυο αμαξια,αλλα επειδη δεν τα χρησιμοποιει ολα συνεχεια,αφηνει το ενα κουκουλωμενο μπροστα απο το σπιτι μου και τα αλλα απο πισω στη σειρα,μπροστα στο δικο του. Αςμην μπουμε στον κοπο να αναλυσουμε το ποσο ηλιθιος ειναι που το κανει αυτο,στην τελικη ειναι νομιμος,απλα δεν εχει φιλοτιμο. Το θεμα ειναι οτι εχει φτιαξει μια ραμπιτσα απο σιδερο,για να ανεβαινει το αμαξι το πεζοδρομιο και να μπαινει στο παρκινγκ. Το θεμα ειναι οτι επειδη ανεβαζς κ εγω τη μηχανη απο εκει κ τον ενοχλει το γκουβ που κανει το σιδερο οταν περναω,βαζει πλεον το αμαξι ακρη ακρη στη ραμπα,το μισο πανω στο πεζοδρομιο και το αλλο μισο στο δρομο,ωστε να μην χωραω. Θελω να μου πειτε κατα ποσο μπορει αυτη η ραμπα να ειναι νομιμη.. θα του φερω την αστυνομια συντομα γιατι κλεινει ολο το πεζοδρομιο κ δε χωραει πεζος να περασει απο εκει.δεν ειμαι ρουφιανος,αλλα και η μαλακια εχει τα ορια της.

the who
16/06/2010, 02:54
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από webassasin
[B],βαζει πλεον το αμαξι ακρη ακρη στη ραμπα,το μισο πανω στο πεζοδρομιο και το αλλο μισο στο δρομο,

Αυτη ειναι η παρανομια του.Τα υπολοιπα ειναι καραμελες.:wave2:

Gandalf dr685sm
16/06/2010, 03:50
αν δεν έχει πάρει άδεια απο δήμο και ΕΛ.ΑΣ το ραμπάκι είναι παράνομο και πρέπει να ξηλωθεί. Υπάρχει και τσουχτερό πρόστιμο για αυτό.

όμως δεν μπορώ να μην το πω... σε ενοχλέι το ραμπάκι ή σε ενοχλεί πως δεν σε αφήνει να ανέβεις απο το δικό του ραμπάκι;

Τεσπα... το ραμπάκι χωρίς άδεια απο δήμο είναι παράνομο και μπορεί να ξηλωθεί. Πριν όμως φτάσεις στο θέμα καταγγελία γιατί δεν μιλάς με τον ίδιο να τον ρωτήσεις αν μπορείς να το χρησιμοποιείς και εσύ; Μερικές φορές τα πράγματα λύνονται πολύ απλά και με διάλογο.

Gandalf

webassasin
16/06/2010, 07:45
με ενοχλει το φερσιμο του γενικως. Δε με ενοχλει το ραμπακι,ουτε μου χαλαει την αισθητικη. Με ενοχλει η αναισθησια του,γιατι ενω ψαχνουν ολοι για παρκινγκ κ αυτος εχει γκαραζ,τα αφηνει και τα 4 αμαξια εξω. Χωρια οτι εχει κανει καταγγελιες στους γειτονες,για καποιες οικοδομικες εργασιες.

Nikos988
16/06/2010, 08:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από webassasin
Να ρωτησς κ εγω κατι.δεν εχει να κανει με μετακινηση μοτοσυκλετας,αλλα για το θεμα του παρκινγκ.ειναι ενας τυπος στη γειτονια,ο οποιος ειναι γενικως μαλακας κ ρουφιανος,ο οποιος εχει 3-4 αυτοκινητα. Εχει ενα παρκινγκ που παιρνει δυο αμαξια,αλλα επειδη δεν τα χρησιμοποιει ολα συνεχεια,αφηνει το ενα κουκουλωμενο μπροστα απο το σπιτι μου και τα αλλα απο πισω στη σειρα,μπροστα στο δικο του. Αςμην μπουμε στον κοπο να αναλυσουμε το ποσο ηλιθιος ειναι που το κανει αυτο,στην τελικη ειναι νομιμος,απλα δεν εχει φιλοτιμο. Το θεμα ειναι οτι εχει φτιαξει μια ραμπιτσα απο σιδερο,για να ανεβαινει το αμαξι το πεζοδρομιο και να μπαινει στο παρκινγκ. Το θεμα ειναι οτι επειδη ανεβαζς κ εγω τη μηχανη απο εκει κ τον ενοχλει το γκουβ που κανει το σιδερο οταν περναω,βαζει πλεον το αμαξι ακρη ακρη στη ραμπα,το μισο πανω στο πεζοδρομιο και το αλλο μισο στο δρομο,ωστε να μην χωραω. Θελω να μου πειτε κατα ποσο μπορει αυτη η ραμπα να ειναι νομιμη.. θα του φερω την αστυνομια συντομα γιατι κλεινει ολο το πεζοδρομιο κ δε χωραει πεζος να περασει απο εκει.δεν ειμαι ρουφιανος,αλλα και η μαλακια εχει τα ορια της.

Τα πράγματα είναι απλά!!!
Φωνάζεις την αστυνομία, του ρίχνει κλήση γιατί έχει παρκάρει στο πεζοδρόμιο (μην κάνεις τη μαλακία και έχεις και εσύ τη μηχανή σου στο πεζοδρόμιο!!!) και την ίδια στιγμή το παίζεις Αρτέμης Μάτσας και λες και για το ραμπάκι το οποίο είναι καραπαράνομο!!! Τους πετάς και ένα "ένα βράδυ κόντεψε να τσακιστεί με δαύτο η μάνα μου" και άστον να τρέχει!!!
Φυσικά...θα έχεις αντίποινα!!! Σε αυτήν την περίπτωση του λες του παπάρα να κάτσει στα αυγά του γιατί (ειδικά σε ότι έχει να κάνει με τη μηχανή σου!) γιατί ήδη η αστυνομία έχει τα στοιχεία του!!!

makis 71
16/06/2010, 15:16
κατι περιπτωσεις που μου ετυχαν και τις εγραψα σε μια αλλη συζητηση στο ιδιο φορουμ

αντε ενας ακομα.εμενα μου ετυχε το εξης τρελο.ειχα την μηχανη παρκαρισμενη στον δρομο ,καθετα στο πεζοδρομιο κατω απο το σπιτι μου,αναμεσα σε δυο αυτοκινητα με πολυ κενο αναμεσα μας αλλα ουτε σμαρτ δεν χωρουσε να μπει.καποιος παλιομπασταρδος νομιζε οτι μπορουσε να παρκαρει οποτε παιρνει την μηχανη ,που η πισω ροδα ηταν δεμενη με αλυσιδα,και την σκουνταει στην μεση του δρομου.ειδε αποειδε δεν μπορεσε να βαλει το αμαξι του οποτε την εκανε .φευγοντας φυσικα δεν μπηκε καν στον κοπο να την βαλει πισω στην θεση της και την αφησε στην μεση του δρομου φευγοντας την τραβαει κιολας μια και την ριχνει και κατω και φευγει κυριος!!!.ενας γειτονας που τα ειδε ολα μου τα ειπε την αλλη μερα.η μηχανη ηταν ξαπλωμενη ολο το βραδυ στη μεση του δρομου γινοτανε ενας πανικος γιατι δεν μπορουσε κανενας να περασει και ουτε μπηκε κανεις στην ιδεα να την σηκωσει!!!!
τα αποτελεσματα?? πισω ζαντα σακατεμενη ακτινες στραβες απο την αλυσιδα η αλυσιδα δεν ξεμπλεκε με τιποτα αναγκαστηκα να την κοψω,παντου γρατζουνιες ,σπασμενα πλαστικα,και ξεχεσμα στην δουλεια γιατι αργησα γιατι δεν μπορουσα να παρω την μηχανη να παω αφου ειχε μπλεχτει η αλυσιδα ,μπροστινο φτερο και πλαινο καπακι σπασμενα .αμα τον πιασεις αυτον τον μαλακα τι τον κανεις μετα???
το πιο τρελλο παλι παρκαρισμενος στον δρομο καθετα στο πεζοδρομιο πισω απο θεση παρκινγκ αναπηρου μπροστα απο ενα αλλο αμαξι παλι δεν χωραγε αυτοκινητο αναμεσα.φευγει ο αναπηρος μενει η θεση κενη.ερχεται ο ξυπνιος με το κουτι του προσπαθει να βαλει αναμεσα βγαζει φυσικα την μηχανη μου και την παραταει στην μεση του δρομου .φυσικα εκανε καμποση ωρα για αυτο γιατι ειχα κλειδαρια στα δισκοφρενα.βαζει το κουτι και πιανει την μιση θεση του αναπηρου και βαζει και την μηχανη μου ακριβως πανω στην θεση του αναπηρου!!!! να φαω και προστιμο δηλαδη αν γινει τιποτα και καλεσει ο αναπηρος αστυνομια.ευτυχως τον πετυχαινω στα τελευταια πανω που κλειδωνε το αμαξι του ο σκατοφλωρος παω ανεβαινω πανω στο καπω του ορθιος τον κοιταω και του λεω μιλα ,πες κατι αμα θες τωρα!!!!χεστηκε !!!!! τελικα εφαγε κατι ψιλες πηρε το αμαξι του εβαλε την μηχανη στην θεση της υπογραψε δηλωση για τυχων ζημιες και την εκανε.

Ichigo
16/06/2010, 15:55
Δικαίωμα να μας αγγίξουν/αγγίξουμε ξένη περιουσία δεν έχει/έχουμε κανένας. Αν μας την ρίξουν τη μηχανή και υπάρχει μάρτυρας βουρ για μήνυση-δεν ξέρω όμως τι μπορεί να γίνει σε περίπτωση που ο κάτοχος είναι και ο μοναδικός μάρτυρας και δεν καταφέρει να πιάσει τον υπαίτιο επ αυτοφόρω :sick: . Σε περιπτώσεις καφρογειτόνων εν αρχή ήν ο λόγος δηλαδή στα πλαίσια καλής θέλησης πιάνουμε το γείτονα και του εξηγούμε όμορφα το πρόβλημα (είχαμε πρόβλημα κι εμείς παλιά και ξέρω - τώρα έχουν δείχνουν να έχουν ηρεμησει :evil: ) . Αν πάλι δεν παίρνει από λόγια και είναι και παράνομος το λόγο έχει η νομική οδός. ;)

Xaris XX
24/06/2010, 10:48
αυτο με το παρκαρισμα ειναι ενα θεμα και κυριως τις μεγαλητερες π@π@ριες τις ακους απο ατομα που δεν εχουν μηχανη !!!Π.Χ ειναι ενας Μ@Λ@Κ@Σ ο οποιος εχει μαγαζι κατω απο το σπιτι μου και μου τι λεει συνεχεια παρε την μηχανη απο εδω γιατι????γιατι οταν την βαζεις μπροστα εκτος το οτι μυριζει το μαγαζι καυσαεριο θα σπασεις και καμια βιτρινα !!!ΟΠΑ ρε μεγαλε τη ειναι η βιτρινα απο χαρτι ελεος και το καλυτερο ειναι οτι μενω στο κεντρο και μου λεει για καυσαεριο ο μλκ!!

MILTOS1976
25/06/2010, 06:00
παραβιαση ιδιωτικου ασυλου αν θυμαμαι καλα μου ειχε πει ενας φιλος αστυνομος λεγετε οταν σου μετακινησουν μηχανη η και αυτοκινητο.μπορεις να κανεις μυνηση αλλα μονο με μαρτυρες η αν το ειδες ο ιδιος

Gandalf dr685sm
25/06/2010, 06:34
παραβιαση ιδιωτικου ασυλου αν θυμαμαι καλα μου ειχε πει ενας φιλος αστυνομος λεγετε οταν σου μετακινησουν μηχανη η και αυτοκινητο.μπορεις να κανεις μυνηση αλλα μονο με μαρτυρες η αν το ειδες ο ιδιος

ή κάτι δεν σου είπε σωστά ή κάτι δεν κατάλαβες. Το μόνο που ισχύει σε αυτό είναι φθορά ξένης περιουσίας και ο σχετικός νόμος με αυτό και τίποτα παραπάνω. Ιδιωτικό άσυλο δεν υπάρχει (για πολλοστή φορά) σε Ι.Χ. και μοτό εκτός και αν μένεις (διαμονή κατοικία) σε αυτά.

Gandalf

sergiosm
25/06/2010, 08:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Το μόνο που ισχύει σε αυτό είναι φθορά ξένης περιουσίας και ο σχετικός νόμος με αυτό και τίποτα παραπάνω.

ΑΝ βέβαια, ΑΝ, υπάρχει φθορά.

danaos75
25/06/2010, 08:33
αποπειρα κλοπης δεν μπορει να θεωρηθει???

αντε και δεν στην ριχνει δηλαδη και δεν σου κανει ζημια, αλλα την σηκωνει και την παει μια βολτα
100 μετρα παρακατω.

ολα καλα και μελι γαλα
:confused:

sergiosm
25/06/2010, 09:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από danaos75
αποπειρα κλοπης δεν μπορει να θεωρηθει???

ΟΧΙ

fotisdragon
07/07/2010, 20:32
Έχω και εγώ να διηγηθώ ιστορία με κουτάκια που κούνησε το παπί, αντ'αυτού όμως, κερασμένο.
http://www.youtube.com/watch?v=CUimQSNRpb4
Απλά, Θεός, και πολύ μπροστά.....

giannis113
07/07/2010, 20:39
ηλεκτροφορα καλωδια.

να δουμε μετα θα τις κουνανε απο το μερος που την αφηνουμε; :rotflmao:

Ichigo
08/07/2010, 04:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από fotisdragon
Έχω και εγώ να διηγηθώ ιστορία με κουτάκια που κούνησε το παπί, αντ'αυτού όμως, κερασμένο.
http://www.youtube.com/watch?v=CUimQSNRpb4
Απλά, Θεός, και πολύ μπροστά.....

Που να βλεπε ο σκηνοθέτης τι γίνεται σήμερα! :rolleyes: